Új privát üzeneted érkezett!

tekiroll, lina:
aranyosak vagytok, hogy érdeklődtök. Tegnap délelőtt hazahozhattuk végre a kórházból a cicát. Kapott antibiotikumot, meg jó drága kaját, amit kifejezetten ilyenkor kell, hogy egyen. Szegény még lábadozik, de azt mondták, ha megint előjön nála, "kislány cicát" kell belőle varázsolni, hogy életben maradhasson. Pedig még csak 1,5 éves.
A lényeg, hogy itthon van megint velünk.
lina, elhiszem, hogy nektek is rossz volt, mikor műtötték a kutyust.
Én elbőgtem magam mikor megtudtam, hogy kihelyeznek neki valami vacak műanyagot arra a pár napra, amíg a kórházban kell hagyni. Vacak volt nélküle hazajönni, de végre megint itthon van:)

Levegővétel:
én is ebben bízom és ezzel nyugtatom magam. Anno ilyen, hogy szülésfelkészítő nem is volt, és a szülésznők azért lesznek ott, hogy segítsenek. Megbeszélem a kislányommal is, hogy segítünk majd egymásnak és minden rendben lesz.
Persze ennek ellenére még kicsit félek, nehogy beszoruljon a szülőcsatornába vagy egyebek....

Nyűgösség:
Nem vagy vele egyedül. Már nincs 3 hét a kiírt időpontig és ahogy érzem és a doki is látta, lehet nem is húzzuk ki addig.
Az éjszakák kicsit nyűgösek nálam is.
Háton nem bírok 5 percet sem feküdni, jobb oldalt és bal oldalt még csak csak, de 2 óránként szigorúan felébredek, jön a mosdójárat. A keresztcsont nekem is fáj és már az öltözés és vetkőzés is macera.
De a babáért megéri ez a kis nyűg.
Én is szeretném, ha hamarabb meg szeretné ismerni a szüleit, mint a kiír időpont.
Én február 4-5.-ét lőttem be célidőnek, meglátjuk a kiscsaj is így gondolja-e:)

Magnézium:
Elvileg a 36. héttől nem ajánlják a fájásgyengeség miatt. Én is akkor hagytam el, azóta elég rendesen keményedik a hasam.
Meg egyre többször van jósló fájásom is.De kérdezz rá a dokira, hogy ő mit mond.

Na lelövöm magam, mert sokat fecsegtem megint.

Jó pocakosodást mindenkinek!

Kép

Kép
buba*

Kérdés:
szerdai ultrahangon a dokim mondta, mérsékelten kevesebb a magzatvíz, de nincs ok aggodalomra. Az alsó határértéken, de belül van.
Mitől fogy a magzatvíz? Pedig napi 2,5-3 liter folyadékot iszok.
Ami aggaszt, hogy már nem is lesz ultrahang, így nem látom, hogy milyen ütemben csökken a magzatvíz.
Volt ilyen valakinek közületek????

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Na, végre van egy kis időm írni.
A hétvége elég sűrű volt, mivel vendégek jöttek mind a két nap és főztem meg minden, pedig a héten barnáztam egy kicsit és szigorú fekvésre vagyok itélve. Ultrahangoztak is és Dórival minden rendben. Szépen fejlődik: 787gr, és éppen csuklott. :D

Tekiroll köszi érdeklódésedet!
Meglett a terheléses vércukor eredményem is éhgyomri:4,47., trutyi után 2 órával 5,19). Szerencsére minden más értékem is nagyon jó.

Bogi már csak februárban mehet oviba. A gyerekorvos szerint jobb, ha még nem viszem a héten, mivel nagyon köhög és jobb ha tisztul szegénykém. November óta 1 hetet volt csak, pedig nagyon hiányzik neki a gyerektársaság és nekem is jó lenne pihenni.
Egyébként nagyon jól érzem magam.

Ti tudtok aludni éjszaka? Én mindig felébredek pontban 3:33-kor és utána nem tudok visszaaludni. Már nagyon jó lenne végig aludni az éjszakát.

Évi

Kép

Kép
varva

buba, az jó, ha cica jól van! Látod, minden rendben van egy ilyen kórházban.
Aztán meg: lehet, hogy mi leszünk együtt a szülőszobán. Nekem még 2 hét van a kiírt időpontig, de a "szekértők" :) szerint annyira lent van a pocakom, hogy nem marad addig. Pedig egyben egyszerűbb :D

Én is nyűgös vagyok, pedig engem hagy Baba aludni: csak egyszer kelek fel éjjel. Úgy szeretném elhinni, hogy így lesz ébren akkor is, amikor már kint lesz! Nekem ez a ritmus teljesen jó.
Viszont poziciót nem alálok: általában jobb oldalt ébredek, pedig törekszem arra, hogy bal oldalt aludjak el. Háton lenne jó, de állítólag az se nekem, se a babának nem jó. Igazából úgy aludnék már egyet hason! Na, az nem megy mostanában - de nem bánom! :D

Ti nagytakarítottatok már? Nekem valahogy nem megy. Minden nap végigmegyek egy szobán, a fürdőn vagy a konyhán, de mintha 10 perc is kimerítene teljesen. Utána alszom. És valahogy sose érek a végére. Pedig most még ajtó-ablak sincs nyitva, mint nyáron, hogy bejönne a nagy por. Mindenki (rokonok, barátok, kollégák) azt kérdezi, mit szeretnék, mire van szükségem... Mégse mondhatom, hogy elmegyek három órát csavarogni, azalatt takarítsanak ki :P Mióta itt lakom, talán kétszer volt olyan, hogy minden helység egyszerre ki volt takarítva és az ablakok is mind tiszták voltak.

Első babások: Ti be meritek rendezni a babaszobát? Én egyelőre egy másik szobában gyűjtögetem a holmit, majd az apjának kell berendeznie a kicsi szobáját, amíg mi bent a kórházban ismerkedünk. De ma elbizonytalanodtam: olyan helyesek a bútorok!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

kis.csillag
Igen szerencsére most úgy néz ki, hogy szépen lábadozik a cica.
Remélem így is marad. A kórház is tiszta volt, szóval remélem semmit nem hozott onnan haza. Most eszik meg alszik, no meg folyton mosakodik.

Babaszoba berendezése:
Én január elejéig babonából nem rendeztem be. Minden halomban állt a szobácskájában, de aztán úgy döntöttem nyugodtabb vagyok, ha minden a helyére kerül, mindent elrendezek mielőtt megszületne, mert apája nem hiszem egyedül megbírkózna vele.
Babaruhák, ágynemű kimosása, baldecim felrakása no meg a fertőtlenítés. Én megcsináltam és már készen várja a szobája a pici lányt.
Ennek ellenére babonás vagyok. De úgy kell hoizzáállni a dolgokhoz, hogy nem lehet semmi baj.

Hát még az is meglehet, hogy egyszerre szülünk:)

Kép

Kép
buba*

buba: Szerintem nem kell aggódnon a magzatvíz miatt, természetes, hogy a végén csökken, mivel egyre nagyobb a baba és már így is alig fér el. Engem éppen az aggaszt, hogy kb két hét múlvára lett belőve a szülés az új dátum szerint, de a hasam nem akar lejjebb ereszkedni. A Méhszáj már alakul, a babó meg még mindig a tüdőmet rugdossa...

varva: Az éjszakákban nálunk az a vicces, hogy mivel eleve éjjeli baglyok vagyunk, 11-12-nél hamarabb nem szoktunk lefeküdni. Utána elég gyorsan sikerül elaludnom, de akár melyik oldalról indulok, általában óránként pozíciót kell váltani, mert teljesen elhal az alsó oldalam. Érdekes módon én még háton is tudnék aludni, de most olvastam, hogy az erek esetleges elszorulása miatt nem ajánlott, úgyhogy marad a jobb és a bal oldal, amit jó esetben óránként szoktam váltogatni. Az éjszakai pisilés mindig változó időben zajlik, általában egy kevésbé sikeres fordulás után, amikor a babó állatira elkezdi nyomni a hójagomat. Szerencsés esetben előfordul, hogy egész éjszaka nem is kell kimennem. De a legjobb az egészben az, hogy mindezek ellenére ki tudom pihenni magam és reggel nem vagyok fáradt. Napközben viszont egyáltalán nem tudok aludni, mert a nappali garnitúrán iszonyatosan kényelmetlen a fekvés.

kis.csillag: Nálunk az eredetileg babaszobának tervezett szobából egy év alatt sikerült olyan szintű lomtárat csinálni, hogy a tavaszi nagy lomtalanításig a baba egy szobában lesz velünk. :D Nyárra talán összejön a saját szoba, addig meg talán jobb is, ha együtt vagyunk.

Nagytakarítás nem lesz, a szokásos általános takarítást próbálom tartani, de én is nagyon elfáradok, a latyak miatt ráadásul az előszobát már naponta kell felmosni. :?

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

ahsoka
most olvasgattam és írják, hogy ilyenkor már ez normális, meg a dokim is mondta, hogy nincs aggodalomra ok.
Csak az a rossz ebben, hogy nem lesz már uh. és nem látom, hogy milyen ütemben csökken a magzatvíz. Mert az is lehet, hogy normál ütemben, de mi van akkor, ha esetleg rohamosan elkezd fogyni és észre sem vesszük, mivel nincs több uh.
Szóval emiatt aggódom kicsit.

Nagytakarítás:
én terhesség előtt is tisztaság és rendmániás voltam, pláne mióta cicó van a lakásban, de most, hogy pocakban még babó is van, na azóta meg már túlzásba is viszem. Minden naposak a takírások nálam. Szóval én már észre sem veszem a különbséget a mindennapi takarítás és a nagytakarítás között. Talán annyi, hogy nem pucolok ablakot minden nap:)

Kép

Kép
buba*

A magzatvízről én is azt olvastam, hogy csökken ilyenkor. A baba nő, viszont mi már nem hízunk: valahol logikusnak is tűnik az arányok változása. Meg szivároghat is, ami a szülésfelkészítőn hallottak szerint nem gond. Csak ha zavaros lenne, de ilyet nem írsz, szerencsére. Gondolom, a szivárgás miatt csökkenhetne kritikusan, de arra meg figyelnek a dokik. Ha gond lenne, azt a baba is jelezné - ahogy írtam, a zavaros szivárgás jelezné.

Én úgy kitakarítanék, meg ablakot is pucolnék! Olyan jó lenne, ha minden ragyogóan tiszta lenne! De nem tudom rávenni magam, létrára meg nem is állnék már. És a latyak tényleg bosszantó. Nálam ráadásul a kutya is behozza.
Minden nap söprés-felmosás, de a nagytakarítás még nem jött.
Azért is kérdeztem, mert állítólag a szülés közeledtét jelzi, ha jön a "fészekrakó" ösztön, ami ebben nyilvánul meg. És bár mindeni a megereszkedett pocakomról beszél, ez még kimaradt.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

ahsoka: köszi a hozzászólást.
Napközben próbálom kipihenni magam.

Takarítás: 2 héttel szülés előtt festettünk, aztán kitakarítottam a lakást és másnap megszültem Bogit. :D
Az ablakot még októberben megmostam, de már nem látszik rajta. Ahogyrá süt a nap látom, hogy milyen nagyon koszos, de megvárom a tavaszt és megkérem a párom csinálja meg, mert létrázni azért még sem szeretnék.
Nálunk meg szinte mindennapos a porszívózás, mert Bogi mindent kiborít, elszór, lecsöpögtet. Terveim között szerepel szülés előtt 1 hónappal, hogy a szőnyeget tisztítóba viszem. Na, erről is van egy sztorim. Ha nem bánjátok elmesélem:
Bogi születése előtt elvittem tisztítóba a fehér gyapjú szőnyeget. Aztán Bogika megszületett, tisztaság, rend minden okés, aztán egy tisztába tevéskor hatalmas hapciná rotty. Jutott az anyatejes kakiból a szőnyegre, falra, kiságyra. Nesze neked tisztaság...
és ez így ment, minden egyes tisztába tevésnél.

Kép

Kép
varva

Sziasztok!

Ági: lassan a 3. harmadban leszek, nem úszom meg a vizsgálatokat :)

Buba: tényleg ne aggódj, sőt örülj, hogy Dorina már a megfelelő irányban várja a nagy pillanatot
a szülésznő biztosan segíteni fog a levegővételnél, én sem fogadok szülésznőt, a lányomnál sem volt, viszont egy szupert fogtunk ki
Férjed bent lesz?
jó, hogy a cicád is meggyógyul addigra, mire szülsz, ezen sem kell aggódnod :)

Zsófi: üdv a fórumon! szerintem ráérsz még a doki fogadásával, érdemes szétnézni az sztkban is, ill. a kórházba is be tudsz menni informálódni

Dolli: szorítok, hátha most sikerül a természetes út, bár én úgy vagyok, mint gondolom Ti is, hogyha a baba érdeke a császárt kívánja, akkor nem érdemes/szabad kockáztatni
igen, szép kerek volt a tegnapi, a Férjem azt mondta, hogy el sem hiszi :D

Évi:tudom, hogy nem vigasz, de az első évben Lili is nagyon sokat volt beteg, előtte szinte soha, jövőre jobb lesz, de gondolom Bogi is vágyik már a társai közé, szeret járni?
nagyon jó, amit írtál a takarítással kapcsolatban :D

Kis.csillag: mi az első gyereknél is berendeztük a babaszobát, most is meg fogjuk csinálni szülés előtt, sőt több mindent kell rendezgetni, mert egy gyerekszobánk van, így együtt lesznek a gyerekek
mondjuk nem is hagynám a Férjemre, így is húzós lesz az a pár nap, amit a kórházban leszünk, elég későn ér haza és akkor majd ápolgathatja a kislánya lelkét is :), de van segítségünk is, szerencsére!
mondjuk engem már ősszel sem engedett ablakot pucolni az én drága férjem :D

nagyon örülök, hogy írtatok a hangulatváltozásokról, nálam is sokszor van, de azt hittem már el kellett volna múlnia :wink:

ha valaki még szeretne beszerezni dolgokat, találtam egy szuper bababoltot:
http://katicabababolt.hu/index.php
sok minden van és nagyon kedvesek! árban olcsóbb, mint a cora, tegnap néztük :shock:

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

lilijudit: hát igen Bogi tényleg mióta oviba jár állandóan beteg, pedig előtte is sokat jártunk közösségbe (baba-mama klub, gyerektorna stb.)
Nem szereti az ovit azt mondja, de amikor ott van nagyon jól érzi magát (óvonénik elmondása alapján). Mióta itthon van ovisat játszik.

Évi

Kép

Kép
varva

lilijudit
persze örülök, hogy szépen helyezgeti a kis kis buksiját.
Este voltak megint jóslóim. Azt hiszem ez a kettő volt eddig a legfájdalmasabb. Meg is ijedtem picit, de elmúltak mosdójárat alkalmával, szóval még maradunk 2in1.
Igen, férjem bent lesz velünk, aminek nagyon örülök.
Most már csak 2,5 hét van hátra, zabszem folyamatosan a fenekemben és már picit félek is egyedül lenni itthon, de férjemnek muszáj dolgoznia. Remélem ha eljön az idő, akkor az éjszakára esik vagy hétvégére, hogy férjem itthon legyen akkor.

Kép

Kép
buba*

Halihó!
Tudunk valamit celluxmagról?
Lehet azóta már babázik?

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Évi: igen, mi is jártunk sokfelé, míg itthon voltunk, mégsem volt beteges, bezzeg az oviban :cry:
Bogi biztos jól érzi magát, főleg, ha ovist játszik, de az is érthető, hogy azt mondja, hogy nem szeretne menni, tudja, hogy Te otthon vagy

buba: nekem többet számított, hogy ott volt a Férjem, mint a szülésznő :), persze mindketten segítettek
tudom, hogy nem vígasztal, de nekem is sokszor van zabszem, mindig másért :)
azt kívánom, hogy kellemes élményed legyen a szülés, a fájdalmat tényleg rögtön elfelejted, ahogy meglátod/hasadra teszik a babát

Cm elég rég nem írt, sajnos, remélem minden rendben

szép estét!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

sziasztok

sajna most sokáig kimaradt a fórumozás, most sincs időm visszaolvasni. aki már finisben van, azoknak szorítok nagyon! :)

itt egy kép a pont ma 5 hetes Ábelről, cuki bogárkafeje van itt, és rajzfilmfigurás szája

Kép
plömi

Sziasztok!

IGEEEN, 21-én délután 2-kor MEGSZÜLETETT MARCI! Ma hoztuk őt haza, úgyhogy ott dekkoltam 5 napig a kórházban. 2.850 g és 54 cm icipici volt a többiek között. :)

Ugye császároztak, viszont a jó annyi a dologban, hogy nem kellett programozni, Marci programozta magának. Igaz, 1 héttel előrébb, de így kellett történnie.

Mindenki oké, és a legjobb, hogy még a tejem is beindult 3 nap után, ami a császárosoknál nehezebb ügy. :)

Hulla fáradt vagyok, de legalább végre itthon.

Uzsokiról:
- márciusnál előbb ott biztos nem lesz semmi kész, de én azt mondom, hogy fogadni mernék nyárnál előbb sem lesz nagyon...na de ne legyen igazam,
- a közös mosdók tényleg gázosak,
- mindenki nagyon kedves: csecsemősök, nővérek - nem simisimiznek, viszont határozottak és mindig mindenben segítenek csak kérni kell és kérdezni,
- a császáros szoba király (császárral szülni elég súlyos)
- a szülésznők is szuperek, nekem pedig nem is volt fogadott.

buba*: köszi, a külön érdeklődést!

Most megyek, mindenkinek hajrá hajrá! Sziasztok!

CM
celluxmag

CM:
Gratulálok Marcihoz!!!! Szinte sejtettem, hogy már babázol. :)
Marci nagyon ügyi volt, hogy magának programozta a dolokat.
Örülök, hogy a tejcsi is gyorsan beindult.
Majd kérünk ám képet is ha van rá mód.
Nagyon sok boldogságot kívánok nektek és sok-sok tejcsit.

Kép

Kép
buba*

CM!

Gratulálok a kis Marcihoz, tényleg szuper, hogy nem kellett programozni! Már most látszik, hogy milyen rátermett kisfiú. :)
Az is lehet, hogy láttuk is egymást, én 22-én (pénteken) kb este 7 és 10 között ott dekkoltam a CTG vizsgáló folyosóján. (Várni kellett "egy keveset" egy vizsgálatra). :D

Lányok, ahogy egyre többször megyek, egyre kevésbé látom borzasztónak a helyet.

Melinda

Kép
urbanmelinda

Alma, gratulálok a kis Marcellhoz!!! Boldogság sugárzik a soraidból annak ellenére, hogy fáradt vagy. Kívánom, hogy legyen ez mindig így!

Egyre nagyobb az izgalom. Most már szépen sorban születni fognak a fórumos kisbabák. :)

Szed valamelyikőtök homeopátiás bogyókat szülés előtt (méhszáj lazító, méh görcsre való)? Állítólag ezt is a 36. héttől lehet. Ki milyet szed, és milyen adagban?

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

Kriszta, szinte hihetetlen, hogy egy 5 hetes baba ilyen figyelmes. Nagyon szép Ábel!
Minden rendben van veletek? Van elég tejcsid? Alszik rendesen Ábel?

Ildikó
limi

Sziasztok!

Én is keveset járok erre mostanság, de látom, most örömhírre érkeztem! :D

CM: nagy-nagy gratula Marcihoz!!! Tegyél majd fel képet is és vigyázzatok magatokra!

Hát ez nagyon nem jó hír a kórházról, a végén még tényleg nem lesz készen áprilisra sem... :cry:

Plömi: gyönyörűséges Ábel! :D

Még febr.5-én dolgozom utoljára, aztán végre szabadsááááááág. :)

Járt vki közületek az uzsokiban babamozin? Mi hétfőn készülünk, remélem, hogy megéri!

Mindenki vigyázzon magára és hajár a következőknek, ki is jön, tényleg? :wink:

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Kriszta!
Nagyon édes a kis Ábel. Jól telnek a napok?

limi:
én iszom minden nap két bögre málnalevél teát és szedek egy homeos bogyót (ezt az ingyen felicitas csomagban szereplő homeos kiskönyvben is ajánlják)
CAULOPHYLLUM és ebből napi 3*5 bogyót írnak, de én csak 2*5 bogyót eszek a 36. héttől.
Mikor legutóbb voltam vizsgálaton mondta a doki, hogy már meg van lazulva a méhszáj. Gondolom ennek is köszönhető.
Remélem tudtam segíteni.

Én vagyok lányok a táblázatban a következő. Juppéééé
zabszem a fenekemben:)
Szorosan követ Melinda. Még az is lehet egyszerre szülünk:)

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Kriszta: gyönyörű Ábel, tökéletes kisbaba :D

Alma: nagyon gratulálok Marcihoz, jó egészséget, sok tejecskét, Neked mihamarabbi regenerálódást kívánok!

Kriszta: akkor már "csak" másfél hét munka, rád fog férni a pihenés :!:
mi a pólusban voltunk babamozin, tök jó volt, Lili is élvezte

névválasztással hogy álltok?

buba, Melinda: Nektek is nagyon szorítunk majd :!:

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Andi, köszi az infót. Lassan én is beszerzem ezeket a bogyókat.
Bármikor szülhetsz. Vigyázz nagyon magadra!

Ildikó
limi

Ildikó
örülök, hogy segíthettem.
Te is vigyázz magadra és jó pocakosodást!

Kép

Kép
buba*

Hali Lányok!

Alma! Gratulálok Marcihoz és külön örülök, hogy a kisfiú magától indult kifelé... :D De jó, pont a névnapomon született! :D :D

Plömi, Ábel nagyon édes! Szeretem nézegetni a képeket! Remélem Marciról is látunk képeket hamarosan!

Képzeljétek, barátnőm feb. végére volt kiírva és jan. 26-án éjjel megszült. 3530g és 51 cm. Méretre tökéletes, mégis koraszülöttnek számít, inkubátorban van, mert állítólag nem lett jó a laborja. Hm... furcsa. Sajna részleteket nem tudok, pedig érdekelne...

Elvileg kis.csillag a következő szülés ügyben. Jó sokan lesztek februáriak. :lol: Majd együtt partiztok a kórházban... :wink:

Ma megint beállt a görcs a lábamba... :x
Most, hogy megszült a barátnőm, kezdek én is kicsit beparázni. Na nem is annyira a szülés miatt, hanem, hogy még nem vettük meg a kiságyat, nincs összekészítve a kórházi csomagom, bébiruhákat még nem válogattam ki... szóval sehogy nem állok... :?

A szüléssel meg úgy vagyok, hogy bemegyek, kinyomom és kész! Fogok én megint 9 órát a szülőszobán tölteni! Hah... szó sincs róla! :D :lol: 8)

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Kép uzsoki 2010 forum [/img]

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Épp 18 hetes kismama vagyok az első babánkkal, és sajnos orvost kell váltanom, mert a dokim csak magánklinikán végez szüléseket és azt nem nagyon bírjuk kifizetni.
A védőnőm ajánlotta az Uzsokiban Lajis doktornőt. Láttam, hogy többen hozzá jártok és azt szeretném kérdezni, hogy van-e a doktornőnek magánrendelése? Ha igen, akkor milyen számon lehet hozzá bejelentkezni? Eestleg volt már olyan közületek, aki nála szült? Mennyi nála a szülés?

Köszi előre a választokat! :-)

Jusztina
mjuszti

Sziasztok!
CM: nagy gratula, ügyik voltatok! :lol:

Nekem hétfőn volt a második nst, és az ugyan jó lett, de kiderült hogy candida fertőzésem van és kaptam rá valami kúpot. Másnak is volt ilyen? Ez mikorra múlik el? Már nagyon számolgatjuk a napokat, de gondolom ennek a bigyónak el kellene múlnia még a szülés előtt. :?
Ráadásul uh még mindig nem volt, de az Örsön azzal ijesztgetett az egyik védőnéni, hogy a hasam méretéből a babó kb most van 3200 gr körül! Akkor mennyit fog még nőni 2 hét alatt? :shock: Csak abban bízom, hogy azért látszik nagynak a hasam mert én egyébként elég törpe vagyok. Persze apa 183 centis, de jobb lenne, ha a baba akkor nőne nagyra, ha már kint van...

Most éjszaka volt a harmadik alkalom, hogy voltak jóslóim, de annyira nem volt vészes. :)

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Sziasztok!

Fú de felpörögtek itt az események. Nem győzöm visszaolvasni :)

CM:
Szeretnék gratulálni a kisfiadhoz. Jó egészséget kívánok mindkettőtöknek!

Néztem a táblázatot, februárban sok baba fog születni :)
Ági:
Köszi, hogy beírtál engem is. Leírom a többi adatot, ami hiányzik:
1 baba lesz, Boglárka Hajnalka lesz a neve, a dátum valószínűleg csúszni fog márc. 16-ra (a számítás szerint márc. 9, de hosszúak a ciklusaim így rátett a doki 1 hetet).

Plömi:
Ari a kép Ábelről :)

Niki

Kép
lina81

Most nézem, lemaradt a . az 1-es után.
Szóval első baba akart lenni :)

Niki

Kép
lina81

Sziasztok!

Én már nagyon régen nem írtam hozzátok,de szívből gratulálok mindenkinek aki már megszült.Nagyon édesek a babák!:)

És aki előtte van.mindenkinek könnyű és gyors szülést kívánok!

Már én is 19.hetes vagyok nagyon gyorsan megy az idő...:)

Mjuszti:a lányok biztos tudnak segíteni a doki néni elérhetőségével kapcsolatban.Én a Gál dokihoz járok,ő is fiatal (férfi),ha kell az ő telcsiszámát meg tudom adni.
hodo

Sziasztok!
CM: örülünk a babának!
Plömi: nagyon édes!

Igen, asszem, én leszek a következő, már a dokim is mondta, hogy lehet, hogy jövő héten már nem megyek CTG-re... Nem is tudom, mit szeretnék: hogy Baba bent maradjon még, vagy hogy megszagolhassam már :D
Nekem jóslóim nincsenek, viszont egyre nagyobb pocakomat egyre lentebb hordom, ráadásul gyakorló anyukák szerint már átrendeződött az arcom is. És nem utolsó sorban: elkezdtem széppen kinyílni.

A táblázatból hiányzik: Beáta a nevem és kisfiam lesz. Az ő nevét viszont nem árulom el - ez az egy maradt, amit nem mondtam el másoknak sem.

Zsófi: a dokiválasztásról annyit, hogy nekem többen javasolták annakidején, hogy elég a 30. hét körül dokit "fogadni". Addig csak sokba kerül, viszont ha minden rendben, a vizsgálatokat az SZTK-ban is elvégzik. Én genetikai UH-ra és AFP-re javaslom az Istenhegyi Klinikát: persze ez sem olcsó, viszont az AFP 1,5 óra alatt megvan, nem kell izgulni miatta két hétig, az UH-t megcsinálják közben. És nem kell órákig sorbanülni. Én a János kórházban kezdtem az ambulancián. A többi laborvizsgálatot ott csinálták, mert minek fizetni érte. Mondjuk, a másodiknál a kombinált tesztet is majd az Istenhegyin csináltatom... Második???? Tényleg már erre gondolok???!!! :shock: Kicsit össze lehetek már zavarodva...

Ti szoktatok még sétálni? Én alig tolom már a pocakom, de most is kimegyek a napsütésbe. Cak ne kellene az ötkilós nagykabát!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Szia Hodo! De jó, hogy jöttél! Hú, már 19 hetes vagy? Hát biza tényleg rohan az idő! Hogy vagy? Minden rendben van veletek?

Kis.csillag, azért szülés után elárulod a pici fiú nevét? Olyan különleges lesz? Kíváncsivá tettél! :wink: :D

Én sétálnék, ha tudnék. Sajna ez a visszér nagyon megkeseríti a terhességem, nem tudok szaladgálni Zsófi után sem. A hasam meg elég hamar "beáll"... Tegnap lent voltam vele, de nagyon nehéz volt... inkább megvárom apát és együtt megyünk le.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Nem különleges Baba neve, sőt elég gyakori a statisztikák szerint, csak ez az egy, amit nem mondok el, mielőtt megszületik.
Gondolkodtam rajta, hogy valami különleges nevet kellene adni Neki, de a legtöbb nekem tetszőt kilőtték körülöttem mostanában. Az apja mondjuk Tihamérnak szólítja... :lol:

Én szerencsés vagyok: se visszér, se vizesedés. Viszont nagyon hideg van. Még ötkilós nagykabátban is.
Ráadásul mókás, ahogy a kutyám húz amint tolom a pocakom, hátamon a zsákom...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Plömi: nagyon édes Ábel! :D

CM: Gratula Marcihoz!

Jó nektek, hogy már túl vagytok a szülésen és magatokhoz ölelhetitek a babucit!

Évi

Kép

Kép
varva

Sziasztok!

Jusztina: én Lajis doktornőhöz járok, be a kórházba, magánrendelése nincs, a mobilját elküldöm Neked privát ü-ben, ami remélem sikerül, mert még nem küldtem ilyet
írj, majd légyszi, hogy odaért-e

Orsi: nekem is volt candidám, 3 db kúpot kaptam rá, állítólag attól elmúlik
úgy tudom, ez nem befolyásolja a szülést,
azt mondta a doktornő, hogy ez szinte mindenkinek van :roll:

Dorka: gyere gyakrabban, ha tudsz :)

kis.csillag: akkor Neked is a finis

én már nagyon várom a jobb időt, mert olyan hideg van, állandóan meg akarok fagyni :cry:

szép estét!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Candidáról annyit, hogy nem szabad édességet enni, mert a gombának táptalaja.
Viszont, hogy azt milyen nehéz megállni... :(

Kép

Kép
varva

hahó

köszi mindenkinek Ábel nevében is. most épp nyugi van, alszik.

de először is: nagy-nagy gratula celluxmagnak, és sok boldogságot a babához! képek jöhetnek. :)

az élet felénk: Ábel egy kivételesen nyugis baba, bár a hasfájósság nálunk is keseríti az estéket. elég érzékeny a frontokra, a múltkori nagy hideg előtt volt egy olyan este, hogy nagy-nagy nehezen bealudt a kezemben és sikítva ébredt fel, annyira sajnáltam. tapasztalat, hogy 1-2 nappal a front előtt érzi már.
olyankor jön a masszírozás, espumisan bevetése - bár már vagy egy hete nem kapott, hőmérőzés - veszélyes tud lenni, ha van benne kaki, engem egyszer majdnem telibefosott.
tuti módszerek: táncolás - ezt imádja, zenehallgatás - ezt is imádja, már van kedvence, erre kb 2 percen belül bealszik.

iszonyat nagyokat tud enni, szerencsére tejem van. rengeteg, úgyhogy valszeg fogok leadni. tegnap beszéltem erről a védőnővel. sok macera mire eljut odáig az ember, mindenféle vizsgálat meg ilyenek, de legalább tudnék más babáknak segíteni. nekünk meg már tele a fagyasztó tejjel, lassan nem tudom hova tenni.

kb egy hónapos koráig szinte percre pontosan betartotta a 3 órákat. mára ott tartunk, hogy éjjel egyszer eszik, oylan 2-fél 3 körül és aztán reggel 6. aztán 9-kor kéne neki, de mostanság megfejeli még plusz egy órával az alvást, így 10 körül eszik, majd estig nagyjából 4 óránként. az uccsó napi zabbantás olyan fél 11-11 körül van.
két napja du. 4-kor evett, majd kb fél 6ra bealudt - picit hasfájós volt - de aztán este fél 11-ig nyomatta. már a tesót hívtam (két gyerkőce van), hogy ugye ez nem gáz? meg nézegettük, hogy él-e még, mert ilyet nem csinált. eddig az volt, hogy az esti fürdetés (kb 7 és 8 között) és a késő esti etetés között szinte egyáltalán nem aludt, hanem fenn nyekergett, meg hasfájózott szegényke. este 11-ig táncikáltunk, meg zenehallgatás, vagy ha bealudt rajtam, akkor ledőltem vele és egyszerre punnyadtunk be egy-egy órára.

a héten kerekedett ki a szeme, bogárszemei lettek, iszonyú aranyos. és kukkol vele nagyokat.

jaigen buba! a macsekkel nálunk egyáltalán nincs gond. nem féltékeny egyáltalán. sőt. megfigyeltem, hogy kétfajta bőgésére reagál. az egyik bőgésnél jön és nyávog, meg akarja nyugtatni Ábelt. a másik bőgésnél pedig elrohan a másik szobába. :D én külön szobában alszom Ábellel, hogy apa ki tudja magát aludni rendesen, és ált velünk szokott aludni. van egy külön helye és oda fekszik. kíváncsi macsek, megszagolgatja a baba cuccait, de ahol a gyerkőc van, ő oda nem megy. persze az elején volt harc a puha takarókért, mert azt a macska is imádja taposni, meg szopizni (pedig már két éves elmúlt), van, hogy néha bepróbálkozik, de egy határozott 'cica!' felkiáltásra odébbmegy. szóval no para.

a múlt héten voltunk az 1 hó-s tanácsadáson, majdnem 4 és fél kiló volt akkor.
ja és minden éjszakára van bekészítve váltócucc, volt, hogy 8 órán belül 3x kellett átöltöztetni egy-egy robbanásszerű kakkantás, vagy az ipari méretű pisirohamok után, hiába 2-es pelus simán kifolyt mellette. nálunk amúgy a Liberó pelenka vált be, a Pampersnél volt a legtöbb "baleset".
plömi

Jusztina, üdv a fórumon.
Lajis doktornő szerintem nagyon alapos és lelkes. Eddig meg vagyok vele elégedve. Még én sem találkoztam olyannal, aki nála szült volna.
Remélem Erika levele célba ért és megkaptad az elérhetőségét.

Ildikó
limi

Sziasztok!

Ma délelőtt voltama kórházban ctg-n, hát nem kicsi a zaj és a felfordulás, de egyszer csak végeznek vele.

Tegnap este óta erős, bár még rendszertelen fájásaim vannak. Hajnali 2-től kiköltöztem a nappaliba és ott küzdöttem velük.
Ma megvizsgált a doki és mondta, hogy a méhnyak megrövidült, a méhszáj elsimult és már több, mint 1 ujjnyira ki van nyílva.
Mondta, hogy lehet még ma éjszaka találkozunk, de lehet a hétvégét még egybe töltjük, de hogy nem húzzuk ki a kiírt ídőpontig az biztos.
A hidegfront meghozta a kedvét az én kicsimnek, hogy kikukucskáljon.
Lehet nemsokára babázok...juuuppééé:):)

Kíváncsi vagyok milyen ütemben fogok tovább kinyílni. És mikor jön el a pillanat, hogy indulni kell.

Vigyázzatok magatokra ebben a havas csúszós időben!

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Köszönöm az üdvözléseket! :lol: Most már jól vagyok,de egészen a múlt hét szerdáig hánytam!Nagyon kilfáradtam már ettől.

Amúgy szerencsére a babával minden rendben.Pont tegnap tudtam meg az Afp eredményt az tökéletes.Holnap megyek genetikai uh-ra és akkor talán kiderül,hogy ki lakik odabent.Már izgulok,kiváncsi vagyok...szerintem kislány de meglátjuk.

Buba:ez izgalmasan hangzik :wink: Drukkolok neked!(A nővérem barátnője is 02.15-re volt kiírva és 25-én megszületett,szépen egészségesen!)

Plömi:nagyon ügyesek vagytok,hogy ilyen szépen beállt Ábel!Biztos sokat számít,hogy van tejci!
hodo

Azta Buba, ez nagyon izgi lesz! Mindenképp írj (persze ha tudsz), ha indulsz a kórházba! Szorítok! Kíváncsi vagyok mikor jön el az idő!

Lányok, én egyre hamarabb fáradok és az egész hasam bekeményedik, le kell pihennem gyakrabban. Ráadásul ez a hülye front is megvisel, szédülgetek. Pedig még egy zsenge kávét is benyomtam... :?

Jöhetne már a tavasz, kivagyok ettől a hidegtől! :roll:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Igen, kezd izgalmassá válni a dolog. Zabszem a fenekemben.
tegnap este óta folyamatosan vannak jóslóim, nem is ritkán jönnek.
20-30 percenként, de volt, hogy 15 percesre csökkent, majd megint fél óra múlva jött a következő.
veszettül tudnak ezek fájni. De gyorsan elmúlnak, csak azt a pici időt kell kibírni.
Nem tudom milyen gyorsasággal fog a méhszáj kinyílni, de remélem hamarosan már babázhatok:)

Kép

Kép
buba*

Bubba: szorítok Nektek. A végén beelőztök :wink:
Nekem nincsenek jóslóim, viszont egy ujjnyira én is ki vagyok nyílva. Néha alig várom, hogy menni kelljen, de akkor meg azon izgulok, hogy odaérjek. Viszont a mai havazás meghiúsította a mozit, amit így szombatra toltunk. Jó lenne mégegyszer moziba menni, mielőtt Baba kibújik: utána ki tudja, mikor lehet újra!

Jöhetne már a tavasz!
Én nagyon szeretem a havat, de ezt most nem élvezem. Most azt várom, hogy +10 fok legyen, itt ehelyett -10 fok van. Vagy még hidegebb :roll:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Hát nekem ezek a jóslófájások bazi erősek. Rendszertelenül jönnek. Van,. hogy negyed óránként, de aztán van, hogy fél óra múlva jön a következő. De nem gondoltam, hogy ennyire lemeríti a szervezetemet.
Picit félek is az éjszakától.
Ez a hideg nekem sem esik jól. De még 2 hétig állítólag ilyen hideget mondanak. Olyan messzinek tűnik még a tavasz is.
Kezdek nyűgös is lenni :?

Kép

Kép
buba*

Ráadásul a friss hó ráesik most a fagyott hóra, jégre, így még azt se tudhatod, hol eshetsz el. :? Egyszer már majdnem bazi nagyot zakóztam emiatt, szerencsére pont mellettem volt egy villanyoszlop, azt kaptam el.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Buba: várjuk a fejleményeket. Jó neked, hogy hamarosan már találkozhatsz a babuciddal. Szorítok!

Kép

Kép
varva

Itt ülök a gép előtt határozatlanul: moziba mennék, ráadásul egy barátnőmhöz kellene mennem kutyust fotózni. Bármikor máskor nem haboznék. De itt esik a hó, nagy pocakkal pedig hogy induljak neki?!
Ahogy arról beszélünk, buba, hogy mindjárt szülünk, mások pedig már hazavitték a gyermeküket, most megint olyan, mintha csak álmodnám, hogy Baba nemsokára itt lesz. Szeretem ezt az ébren álmot!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

kis.csillag
ha mégis elindulsz légy nagyon óvatos. Nem tudni hol lehet jég a friss hó alatt.
Számomra is ébren álom csodája ez, még most sem hiszem el, hogy nemsokára babázunk.
Bár most csak arra tudok gondolni, hogy a következő jóslót túléljem.
Egyre jobban fáj:(

Kép

Kép
buba*

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?