hahó
köszi mindenkinek Ábel nevében is. most épp nyugi van, alszik.
de először is: nagy-nagy gratula celluxmagnak, és sok boldogságot a babához! képek jöhetnek.
az élet felénk: Ábel egy kivételesen nyugis baba, bár a hasfájósság nálunk is keseríti az estéket. elég érzékeny a frontokra, a múltkori nagy hideg előtt volt egy olyan este, hogy nagy-nagy nehezen bealudt a kezemben és sikítva ébredt fel, annyira sajnáltam. tapasztalat, hogy 1-2 nappal a front előtt érzi már.
olyankor jön a masszírozás, espumisan bevetése - bár már vagy egy hete nem kapott, hőmérőzés - veszélyes tud lenni, ha van benne kaki, engem egyszer majdnem telibefosott.
tuti módszerek: táncolás - ezt imádja, zenehallgatás - ezt is imádja, már van kedvence, erre kb 2 percen belül bealszik.
iszonyat nagyokat tud enni, szerencsére tejem van. rengeteg, úgyhogy valszeg fogok leadni. tegnap beszéltem erről a védőnővel. sok macera mire eljut odáig az ember, mindenféle vizsgálat meg ilyenek, de legalább tudnék más babáknak segíteni. nekünk meg már tele a fagyasztó tejjel, lassan nem tudom hova tenni.
kb egy hónapos koráig szinte percre pontosan betartotta a 3 órákat. mára ott tartunk, hogy éjjel egyszer eszik, oylan 2-fél 3 körül és aztán reggel 6. aztán 9-kor kéne neki, de mostanság megfejeli még plusz egy órával az alvást, így 10 körül eszik, majd estig nagyjából 4 óránként. az uccsó napi zabbantás olyan fél 11-11 körül van.
két napja du. 4-kor evett, majd kb fél 6ra bealudt - picit hasfájós volt - de aztán este fél 11-ig nyomatta. már a tesót hívtam (két gyerkőce van), hogy ugye ez nem gáz? meg nézegettük, hogy él-e még, mert ilyet nem csinált. eddig az volt, hogy az esti fürdetés (kb 7 és 8 között) és a késő esti etetés között szinte egyáltalán nem aludt, hanem fenn nyekergett, meg hasfájózott szegényke. este 11-ig táncikáltunk, meg zenehallgatás, vagy ha bealudt rajtam, akkor ledőltem vele és egyszerre punnyadtunk be egy-egy órára.
a héten kerekedett ki a szeme, bogárszemei lettek, iszonyú aranyos. és kukkol vele nagyokat.
jaigen
buba! a macsekkel nálunk egyáltalán nincs gond. nem féltékeny egyáltalán. sőt. megfigyeltem, hogy kétfajta bőgésére reagál. az egyik bőgésnél jön és nyávog, meg akarja nyugtatni Ábelt. a másik bőgésnél pedig elrohan a másik szobába.
én külön szobában alszom Ábellel, hogy apa ki tudja magát aludni rendesen, és ált velünk szokott aludni. van egy külön helye és oda fekszik. kíváncsi macsek, megszagolgatja a baba cuccait, de ahol a gyerkőc van, ő oda nem megy. persze az elején volt harc a puha takarókért, mert azt a macska is imádja taposni, meg szopizni (pedig már két éves elmúlt), van, hogy néha bepróbálkozik, de egy határozott 'cica!' felkiáltásra odébbmegy. szóval no para.
a múlt héten voltunk az 1 hó-s tanácsadáson, majdnem 4 és fél kiló volt akkor.
ja és minden éjszakára van bekészítve váltócucc, volt, hogy 8 órán belül 3x kellett átöltöztetni egy-egy robbanásszerű kakkantás, vagy az ipari méretű pisirohamok után, hiába 2-es pelus simán kifolyt mellette. nálunk amúgy a Liberó pelenka vált be, a Pampersnél volt a legtöbb "baleset".