Új privát üzeneted érkezett!

Red!
Hát ez egy elég "felemás" szüléstörténet, tisztán látszik, hogy csodák nincsenek, és nem annyira pezsgő-lufi az a szülészet, ahogy pölö a felkészítőn elmondják... A 6 ágyas pedig eddig sem volt a vágyam, ezután meg pláne nem lesz az, ha mód van rá :twisted:
Ettől függetlenül örülök, hogy minden rendben ment... Bár azt nem értem, hogy miért csak majdnem a finisben kaptál beöntést.? Nekem úgy jött le a szülőszoba látogatáson, hogy azzal kezdenek... :roll:

30narancs: üdv a klubban, én szintén 20-ra vagyok kiírva, és a kövi "találkán" tervezem megbeszélni a dokimmal, hogy melyikünk hogy is képzeli ezt az esetleg karácsonyi szülést...

Kép

Kép
gabilany79

Red, le a kalappal, hogy így végig tudtad csinálni! Kegyetlen lehetett az a légkör. Még jó, hogy nem Misinek kellett levezetnie a szülést! Pont most beszéltem Tamással és mondtam neki, hogy mi volt nálatok, és még szülés előtt szeretném ha elvégezne valami gyorstalpaló bába tanfolyamot.
Anno még be sem léptél a szülészetre már borotvával és csőre töltött beöntővel vártak. A papírokat viszont akkor is az elején íratták alá, mondván hátha sürgősen kell beavatkozni.
A lényeg, hogy mostmár egymásra találtatok a lányoddal és rendben megy minden, csak így tovább!

Angie, köszi az infót. És kössük fel a gatyánkat!
xadri

Hát, szépen elhúzódott a szülésed, Red...
És az én párom meg nem akar bejönni velem a kórházba :cry:
andreat

nem volt sem fogadott orvosom, sem szülésznőm. de a kórteremben kifaggattam a lányokat/asszonykákat: akiknek volt se minddel tudot ott lenni a doki/szülésznő, pont a tumultus miatt.
Meg olyan csajszi is volt, akinek a dokija pár napja lelépett nyaralni, és ezt az uccsó vizsgálatkor közölte...

Szerintem ha nyugisabb a légkör, és nincs ekkora tumultus, jobban odafigyeltek volna ránk. Amúgy ezek múló boszsúságot okoztak nekem csak, mert előre eldöntöttem, hogy ez a dolog csak a piciről és rólam fog szólni, és nem engedem hogy elvegyék a nagy örömünket!
Mindent megért a pillanat, mikor odapakolták a hasamra: maszatos volt és nagyon pici, hunyorgott és tátogott. Előtte nyivákolt kicsit, de rajtam egyből elhallgatott. Aztán elkezdett felfelé araszolni... áhh, még most is képes vagyok megkönnyezni ezt.

gabilany: rosszul fogalmaztam, egyáltalán nem kaptam beöntést, mert az eljén úgy gondolták hogy még ráér, aztán meg már nem volt rá idő...
anno nekem is úgy tűnt hogy ez elkerülhetetlen lesz, de a tumultusra sem foghatom, mert amikor én érkeztem, egy csajszi szült ( borzalmasan óbégatott) és egy másik vajúdott, tehát össz-vissz 3-an voltunk. aztán persze megsokasodtunk.

amúgy csak 9 órától volt durva a fájdalom, előtte nem annyira. megmondom őszintén, a gátvédelem volt a legvacakabb érzés, meg a végén mikor a méhemet tisztította az orvosnő ( ezt se mondta volna amúgy magától hogy mi a francot csinál, úgy kérdeztem rá...)
Szal nekem ez a kettő volt a legkellemetlenebb.

De mindettől függetlenül, ha azt mondanák hogy a köv gyerekemet vagy megszülöm holnap vagy sose, már indulnék is a kh-ba!!!

xadri: a papíroknál az bosszantott fel marhára, hogy kifogásolta a nővérke hogy nem látatlanban írom alá... amúgy eléggé durva dolgok vannak benne, legszívesebben alá sem írtam volna, de nem tudom, mi lett volna akkor??? na mindegy

a 6 ágyastól ne féljetek annyira. pl jó volt, hogy akadt tapasztalt, többgyermekes anyuka-szobatársam is, aki tök sok hasznos dolgot tanácsolt nekünk.
Azt a 3-4 napot ki lehet bírni, úgyis az egyszem magzatodban való gyönyörködéssel, meg a saját kínoddal leszel elfoglalva. Szerintem legalábbis...
redwings

na, már megint jó hosszú lett - lőjetek le nyugodtan!!! :wink:
redwings

Éjjel azon gondolkoztam, mi van akkor, ha egyszerre többen szülnek, de konkrétan, tehát több helyen kellene lennie a dokinak... Főleg, ha császár is van...Mi van olyankor? Valaki írta már, asszem, hogy két orvos van, de akkor is....Ha császár van, oda is két doki kell, olyankor aztán tényleg mehet a kapkodás :?
andreat

Sziasztok! Na jól van Redwings, akkor azért megnyugodtam.. :D És írjál csak le mindent ami eszedbe jut nyugodtan, nem baj , ha hosszú!
Andi!
A múltkor mikor voltam nst-n akkor az egyik kismama megkérdezte ugyanezt a szülésznőtől amin most Te gondolkodtál és erre az volt a válasz, hogy okosan megoldják :wink: Meg egyébként a szokás az az , hogy még a legtöbb kismamának van fogadott orvosa és szerencsés esetben nem hagyja "cserben", tehát akkor az plusz egy orvos és akkor máris nem ketten vannak , hanem hárman... Ha azt vesszük, hogy itt a fórumon is talán hármunknak nincs ill. nem volt fogadott orvosa, akkor nem annyira rémísztő a helyzet, mert ugye a fogadott orvos pluszban bejön !

Kép
angie81

én megígértem a dokimnak, hogy nem lesz velem sok dolga, elég ha elkapja a babát :))))) Úgyhogy ha valaki velem egy napon szül majd (valamikor Mikulás körül) az ne aggódjon, nem fogom lefoglalni a dokit :)))))) (a szülésznőt sem:))))

(a 6 ágyastól egyre inkább tartok... lehet, hogy mégiscsak megbeszélem a gyerekdokival, hogy ha nagy a gáz akkor ha a fene fenét eszik is ambuláns szülés lesz a dologból... persze csak ha nagy a gáz és olyan szobába kerülök ahol gáz kisebbségiek is vannak vagy ha a fürdőrész elviselhetetlen és nagynak érzem a fertőzésveszélyt. Mondjuk kemény menet lesz, a gyerekdoki nagyon nem rajong az ötletért, túl sok a macera az ambuláns szüléses gyerekekkel - ld. visszarohangálni oltásért stb. de ahogy magam ismerem inkább ez mint egy rémálom a kórházban ami akár még a tejem rovására is mehet.... )
Vendég

Sziasztok!
Benéztem kinél mi újság, mert már rég jártam erre.

Red: nem irigyellek, de legalább már ti túl vagytok rajta. Azért remélem nekem több szerencsém lesz a szobatársakkal. valahogy nem akarnék a kisebbségiekkel egy zuhanyzóba járni, úgyhogy remélem ők decemberben szünetet tartanak a fajfenntartásban. Az ilyen 35 fős gyárlátogatásoktól meg ki tudok akadni de nagyon, és valószínű ha velem fordul elő nem fogom szó nélkül hagyni.

Kérdés: Nem baj az, ha a III. ultrahang vizsgálatot a doki csak a 31 és feledik héten csinálja meg, mert egyszerűen káosz az időpont egyeztetés az ambulancián?

Megyek. csinálok sütit! Szép napot nektek!

Kép
borek.ancsa

Ancsa ! Szerintem nem... Annyira mereven nem ragaszkodnak a pontossághoz én úgy vettem észre, no meg gondolom figyelembe veszik , hogy nem egyszerű az időpont kérés.... A barátnőmnek pl. nem is volt utolsó uh vizsgálat már , csak a 29. héten nézték, pedig volt nst-n minden héten és a 40. héten jött a gyerkőc... Mondjuk én biztos kihisztiztem volna a helyében az egyik nst után , hogy ugyan nézzék már meg mekkora lesz az a gyerek úgy mégis, meg nem fejlődött -e vissza stb... De ő mondjuk elég nyugis típus szóval nem izgatta magát ezen! Nem is volt mondjuk semmi komplikáció se vele se a gyerkőccel az tény...

Kép
angie81

Választott orvosnál szerintem nem kell időpontot kérni... az enyém mindig ránéz ilyenkor fél percre UH-val... (mondjuk nem is járok hozzá túl gyakran, kb. 1,5 - 2 havonta max.).... (persze a kórházba). Gondolom ott lehet a kavarás amikor az ember az ügyeletesnél szül... (megjegyzem ez lenne a normális... )

(bár lehet, hogy nekem azért nézi mindig a babát mert ugye az előző terhességemnél diabos voltam és most is szedek pl. egy olyan gyógyszert amiről hivatalosan senki se tud -azt pont azért, hogy szabályozzam a cukrom csak ugye a diabetológián úgysem tudnának velem mit kezdeni- így valszeg jobban érzi magát ő is, ha néha rámnéz)
Vendég

egyébként meg szerintem a végefelé nincs már kötelező UH, talán ha összesen 4 UH a protokoll? Ebből ráadásul 1 csak a terhesség megállapítása miatt kell, kettő meg a 12. és a 18. heti genetikai...

Nekem egyébként szimpatikus az eredeti protokollos rendszer - ld. ha nincs gond és nem veszélyeztetett akkor nem szekáljuk a kismamát... (ld. én nem tekintem ezt hibának a kórház részéről, sokkal inkább normális hozzáállásnak)
Vendég

Csakegy ! Ezt mondjuk én nem tudtam, márminthogy az utolsó az már nem feltétlenül kell, csak nekem azt mondta a Toldi doki, hogy a vége felé meg szokták még nézni egyszer, pont azért , hogy mikor bemegy a kismama szülni tudják mekkora gyerekre "kell" nagyjából számítani...

Kép
angie81

jaja... a szokás is más és a protokoll is :)) Anno Lillánál még Toldi doki is a protokollt követte :)))))) (a 26. hétig rém se néztek, talán akkoriban volt az első manuális vizsgálat - hála a jó égnek)

Na megyek, Lilla felébredt :)
Vendég

Lehet hogy már volt ilyen, de vki adna egy friss listát arról hogy miket kéne vinni a babának a kórházba és mi az amit adnak!?

Ha szerencsénk van, apa is bent lesz velünk így utólag nem akarunk bevinni cuccot, jó lenne hogy ami kell az ott lenne az elejétől fogva.
Köszi!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Most értünk vissza a kórházból. Éjjel jól rámijesztett a gyerek, mert kegyetlenül elkezdett fájni a hasam és olyan hányingerem volt, hogy meg sem mertem mozdulni. Ültem az ágyon, sétálgattam, próbáltam mérni a fájásokat, de szinte egybe értek, aztán vártam, hogy mi történik. Szegény párom hajnal 3-tól ott virrasztott mellettem, hogy most indulunk vagy sem, de amikor még 5-kor sem történt semmi, akkor mondtam hogy megpróbálok pihenni még egy kicsit, utána 11-re meg úgyis megyünk nst-re meg uh-ra, ott majd kiderül, hogy mi van.
Nst-n csak egy gép volt, úgyhogy várni kellett 1 órát, de utána a dokinál egy perc múlva bent voltam, mert szó szerint az egész ambulancián nem volt senki!!! A szülőszobákban nem tudom mi volt a helyzet, de elég laposnak tűnt a hangulat, szóval aki szeretne szülni mostanság, hajrá!
Méhösszehúzódások és fájások voltak azt éreztem is és látszott az nst-n is, de hihetetlen módon még mindig zárt a méhszájam (az első gyerekkel már ilyenkor rég nyitva volt), úgyhogy még nem szülök. A gyerek meg reggel óta csak ugrál, ennyit szerintem még sosem mozgott... Alig tudta a doki megmérni, egyébként BPD: 96,1
a haskör 314, a combját meg eldugta.

Az ambuláns szülés Angliában is jól működik, ott ha nincs semmi problémád, 12 óra után általában hazamehetsz. Jó lenne, ha legalább lennének alternatív lehetőségek nálunk is, mint amit Te is pártolnál, Csakegy.
Szerncsére a manuális vizsgálatot nem sokszor csinálják már, az uh is rövid, csak az a sok vérvételes macera...

Red, nyugodtan írj, amennyit jól esik, sosem lehet tudni kinek melyik infó jön jól, és azért van a fórum.
xadri

Csakegy! Engem meg eddig a Toldi doki volt az aki szó nélkül megvizsgált, már úgy szó nélkül, hogy nem volt panaszom meg semmi és mégis , mondjuk nem baj, nem árt az óvatosság, de most már ezeket a vizsgálósdikat kihagynám, annyira nem jó, remélem már a következő nst-nél bárki is lesz a doki , nem fog megvizsgálni, nem nagyon akarom :? Nincs nekem semmi bajom se... :twisted: Mondjuk az egyik kismami , akinek ő a fogadott orvosa és pont együtt voltunk nst-n ő mondta nekem míg vártunk rá , hogy készüljek fel rá lelkileg , hogy meg fog vizsgálni, mert ő mindig csinál manuális vizsgálatot és nagyon alapos...

Kép
angie81

Húha Adri! Én most hétvégére tervezem, bár nem hiszem hogy akkora mázlim lesz, hogy még helyem is lesz valamelyik szülőszobában, mert addigra ideér a hidegfront! :? Az én gyerkőcöm meg kifejezetten nyugis ma... Mondtam is apának , hogy biztos készül valamire :D :D

Kép
angie81

Hú, Adri, nem irigyellek, pont az ilyenektől félek én is... Ha fáj, az se jó, aztán meg reménykedik az ember, hogy megszül végre, és semmi...
Ez a hányinger dolog is... Nekem is egyre többször van, de olyan fura, érzem is, meg nem is:)
Egyik éjjel én is fel akartam kelni, mert sehogy sem volt jó. Vártam, hogy jöjjenek a fájások, de minden volt, csak görcs nem :?
andreat

Olyasmit érzett már valamelyikőtök hogy odalen,kb a bugyi pereme körül kis nyilalgatások(remélem érthetően írtam hogy hol) nem tudom mi lehet,nem fáj és csak néha-néha érzem.Úgy emlékszem mintha Milán megszületése elötti este éreztem volna ilyesmit.Az az igazság erről hogy külső meg belső méhszáj én itt olvastam előszőr.Lehet köze van hozzá?

Kép
Kép
ilda82

Szerintem ezek jóslófájások Ilda...Ha elmúlnak, akkor nincs gáz :) Én azt olvastam, az "igazi "fájások deréktájról indulnak az alhas felé, és onnan fel az egész méhen keresztül. Neked még azért van időd, ne akarj még megszülni :)
andreat

nem tom, nálam nem volt derékból-has felé sugárzó fájdalom - de gondolom mindenkinél más...
kis nyilalásokat, vagy szurkálásokat viszont én is éreztem.

aida:
a babának adnak:
- 3 db newborn méretű pelust ( háppy) aztán ha kérsz kaphatsz még 1-2-t
- hintőport a köldihez + gézlapot szintén
- popsikencét
- ruhácskát adnak rá, minden fürcsi után tisztát (ez ált : átkötős/tépőzárazós kising + rugi) picit kopottasak, de tiszták és frissen vasaltak. 56-os méretű elvétve akad köztük, inkább nagyobbacskák. pelus-baleset esetén leadhatod a csecsemőszobában a koszost és kérhetsz tisztát.

amit mindenképp vigyél:
- popsitörlőkendőt
- pelust

amit esetleg érdemes:
- vékony kissapkát a folyosói huzat miatt
- hogy ne karmolássza össze magát : egy vékony kis cérnazoknit - de ezt rossz szemmel nézik a nővérkék ( fulladásveszély miatt)
- saját ruhácskát, de akkor a szennyest apának kell hazaszállítani folyton...
- saját kis takarót, ha nem akarsz idegbajt kapni a huzatban csúszkáló pokrócdarab miatt
(- szobatársaim közül a gyakorló mamik mind hoztak be pici cumit is)

hát asszem ennyi
redwings

Ilda,
A nyilalgatás lehet attól is, hogy tágul a medence, illetve kereszcsont táji fájdalom is előfordulhat, vagy be van illeszkedve a baba feje és az nyom valamit (Tündénél semmit sem éreztem ebből, most pedig állandóan valahol arrafelé szenderedik álomra a kicsikém és megnyom valamit).
Szerintem a méhszáj nyílását konkrétan nem lehet észre venni, ha igen, akkor az az egyéb tünetek miatt van, nyákdugó távozása, szülés előtti jósló fájások, és még gondolom van ezer lehetőség.

Az igazi fájásokról is hall az ember mindent, de nehéz felismerni, még akkor is ha már szült valaki egyszer, kétszer. Azt is olvastam a múltkor, hogy a méhcsúcstól indulnak, haladnak lefelé és kisugároznak a lábakba, illetve amit Andi is írt, hogy deréktájiak. Anno nekem csak akkor akart leszakadni a derekam amikor tolófájásaim voltak, a sima fájások az egész hasamat egy gombócba gyúrták és az oxitocinig elég szélsőségesek és rendszertelenek voltak.
Azt hiszem erre mondják, hogy nincs 2 egyforma terhesség és szülés sem. Ha gáz van inkább egyel többször forduljon az ember a kórház felé...
xadri

Hát az biztos hogy nincs két egyforma terhesség.Milánnal szinte kutya bajom se volt.Most kezdődött a reggeli émelygésekkel,aztán tiszta ragya lettem,gyomorégés,most meg pár napja arra ébredek éjjel hogy nem érzem a jobb kezem tisztára elzsibbadt,először a hátamon voltam azt olvastam is hogy olyankor valamit,de ma reggelre oldalt feküdtem és a felül lévő kezem zsibbadt.Remélem azért majd a szülés nem lesz rosszabb mint Milánnál,mostmár kicsit be vagyok tojva.(másik kórház,másik orvos,most egy kicsit bánom hogy nem mentem vissza ahhoz akinél Milán született,de addig gondolkoztam amíg elszaladtak a hetek)

Kép
Kép
ilda82

A kórházba én biztos viszek kis cérnakesztyűt meg cumit.Milánnak nem vittem(vettem) aztán össze-vissza karmolászta magát,cumink meg abból a csomagból lett ott(persze volt itthon),én tejszívót nem vittem,nagyon feji nem is tudtam inkább csak masszírozgattam,mert nagyon fájt mikor belövelt a tej.Aztán rosszul raktam rá a babát és tiszta seb lett a bimbóm,Bephantennel kenegettem,azt nem kell lemosni szoptatás elött.Na megyek mert a fiam szétszedi aházat

Kép
Kép
ilda82

A babának vuhetek saját rugit, bodyt vagy kötelező jelleggel kell viselnie a kórházit amíg ott vagyunk?

Ha a mama pizsabában van akkor azért megszólnak az orvosok? Hallottam már ilyet.. hogy csak hálóing mehet szülés után. Itt is így van?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida: vihetsz saját holmit a picurnak, nem kötelező a kh-it viselnie
én sem hálóingeztem a kh-ban! Rá se bagóztak, ki mit visel, úgyhogy ha neked kényelmesebb a pizsi, nyugodtan vigyél azt!

ja, amúgy mellszívót én se vittem be, nekem is elég volt kimaszírozni a csomókat, meg aztán az én mellbimbóm is besokallt a hirtelen strapától, úgyhogy félig belehaltam volna ha szívatom vmi ketyerével... ( azóta is kézzel fejek) a bepanthen amúgy tényleg jó krém, nekem is bevált!

Pannának én is vittem be cérnazoknit a kezére, de szerencsére nem kellett használni, mert nem volt karmolászós kedvében egyáltalán.
Viszont sapit mindíg adtam rá, ha kitoltam a kórteremből.
redwings

aida: felnőtt ember vagy és mindenhez van jogod ami nem veszélyezteti a babát és a többi beteget... azt meg le kell xarni, hogy hol mi a szokás, ez a te életed, nem az övék... (a hozott ruhát szerintem engedik de nekem kifejezetten praktikus volt, hogy Lilla kapott minden nap frissen mosott tisztát - de a pólya ugye már a sajátja volt)

(egyébként meg én tréninggatyában voltam -amikor befektettek akkor is... bár akkor a farmer is megszokott volt rajtam:)))- és most is ezt tervezem. a szülés nem betegség mint ahogy a terhesség sem az, nem vagyok hajlandó nappal hálóruhában mászkálni...)
Vendég

csomókimaszírozás. Na az vicces volt anno. A csecsemősök ott mondogatták, hogy ki kell maszírozni meg így meg úgy, aztán az egyik doki egyszer a vizitnél külön szólt, hogy ácsi, marha óvatosan a dologgal mert valahogy össze lehet törni a mirigyeket (már nem tudom hogy mondta) ha rosszul csináljuk. Na én utána már nem maszíroztam csak fejtem és szoptattam... (nekem elég volt de szerintem én mázlis fajta vagyok mert soha nem gyulladt be)
Vendég

Sziasztok!

Ma megvolt az első nst, a 38. héten...Hát, nemhiába halogattam én ezt :) Igaz, hogy a nővértől meg is kaptam a magamét érte, óvatosan (tényleg!) felelőtlenségnek nevezte, és igaza is van. Na mindegy, a vizsgálat után 3 órát kellett várni a dokira, mert egyedül volt, és a vetéléstől kezdve, a műtéten keresztül minden összejött neki :( Érdekes helyzet volt, de mindenki nyugodtan tűrte :) az ott dolgozók pedig szabadkoztak kedvesen, ez bármikor előfordulhat, hát ez van.
Amúgy rendben minden, egy hét múlva újra kell menni.
Megkérdezte a doki, mikor voltam vizsgálaton, és mivel mondtam, hogy hétfőnként megyek, így ezt most kihagytuk. Ennyi volt.

Andi
andreat

Nem tudom ki akar majd babát masszirozgatni,de ma nagyon mérges lettem.Veszem elő Milán pici bodyait amiket lassan 3 éve hordott és tisztára be vannak sárgulva és avas olajszaguk van,pedig szépen mosva.vasalva lettek berakva zacsiba.Mikor hordta nem voltak ilyenek.Na remélem ha kimosom 60 fokon kijön belőlük.Na m,egf 1 hete beköltözött hozzánk egy egér,5 ragasztós-cspda ki van téve neki,erre takarírom ma a fürdőt hát a szekrényben a takarítószivacsot zabálta szét,a kajákra a csapdában meg rá se szarik,már föl tudnék robbanni úgy idegesít,még sose volt nálunk egér .Még jó hogy a szobák fennt vannak szerintem aludni se tudnék nyugodtan.-bocsi de ki kellett írnom magamból.

Kép
Kép
ilda82

csakegy: legalább volt nálatok vizit. nálunk ez úgy nézett ki, hogy a doki reggel megállt az ajtóban a díszkísérettel, és bekiabált hogy: egyeske, hogy van ma? - egyszer se vizsgáltak meg minket a szülést követően, nem mintha vágytam volna egy kézi-letapogatásra, de hogy be se jöttek a szobába, az sztem durva...
a gyerekorvos bezzeg lelkiismeretes végigvizsgálta a babákat minden nap!
redwings

redwings: dettó :))) ezt is csak bekiabálta :))))) (talán ha kétszer láttam dokit.. szigorúan az ajtóból :))) meg a hazamenetel napján a sajátom...) Nálunk még a gyerekdokik is gázok voltak mert csak ügyelet volt... Mit gondolsz, miért filózok annyira az ambuláns szülésen?
Vendég

azért nem gondoltam, volna hogy ennyire le se szarják itt az embert,Milánnál is az ügyeletesek jöttek be vizitelni,de legalább megnyomkodta a hasam,hogy normális e a méhem,meg megkérdezték milyen vérzésem van.

Kép
Kép
ilda82

nálunk csak azt firtatták (talán a nővérek?) hogy sikerült-e nagyWCzni mert ha nem akkor osztották a hashajtót... (banyek.. én nem tudom, hogy egy közös koszos büdös WC-ben sikerülne-e... a 2 ágyasban legalább tudta az ember, hogy tiszta volt és csak ketten használjuk plusz magunk után mindig lefertőtlenítettük mert ott valami fertőtlenítő folyadék is járt a szobához)
Vendég

Hát ott a sotén 2 4ágyas szoba közt volt 1 wc,fürdővel,szóval 8-an voltunk rá,de mindig jöttek takarítani,a hashajtót meg mindenkinek adták,nem kérdezgettek,hatásos volt.

Kép
Kép
ilda82

Nekem 3 éve kistarcsán azt javasolták, vegyek tejet, meg lekvárt, az tutira meghajt :) Össze is jött :D Akkor nem osztottak gyógyszert...
andreat

Sziasztok!
Most csatlakoztam. Nemsoká szülök Kistarcsán. Elég hosszan visszaolvastam az itt leírtakat, sok hasznos dolgot találtam. Volt egy utalás arra, hogy a babák számához képest nagyon kevés a tolikocsi, amiben a babákat hozzuk-visszük. Abban is alszanak, ugye? Ha ekkora a hiány, akkor hogyan oldják meg a szállítást/altatást?
Hogy altatom a babát, ha nincs kiskocsi? Alszik mellettem az ágyban? Vigyek pólyát?
Vagy csak kirívó esetet említettetek, és nem akkora a gáz?
Köszönöm előre is a választ.
lepke23

Sziasztok!

Én a Várkonyi Péter magánrendelésére járok és nekem nem csinált nst-t, de nem is fog. Helyette Flowmetriát csinált eddig 2x, 2 hetente. Most van még 3 hetem és legközelebb is csak 2 hét múlva kell hozzá menni, de akkor már az sem lesz. Én nem igazán értem miért csak ennyire ritkán kell menni. Bár azt mondta, olyan a terhességem mint a tankönyvekben, remélem ez jót jelent.

Kép
macskamama

Hát, szerintem az elég kirívó eset lehetett, másrészt meg, bár nem tudom mennyi ágy van, dehát túl sok anyukát sem tudnak elhelyezni, biztosan....
andreat

Nem tudom mennyire volt kirívó eset, csak reménykedek én is, hogy most a frontkor megszül mindenki és utána bőven lesz hely nekünk... Ha meg nem, szólok apának, hogy hozza be az utazóágyat, vagy szerezzen valami bevásárlókocsit.

Andi, jövő héten mikor kell menned nst-re?
xadri

Hát, macskamama, ő biztos tudja, hiszen orvos...Nekem a nővér, aki csinálta az nst-t, azt mondta, ha bármi van a gyerekkel, ezzel ki lehet szűrni, és ha gond van, az általában olyan, hogy már haza sem engednek...Nekem is volt flowmetria, dehát azzal kb 1 percig nézik a szívdobogást, meg a vérkeringést. Az nst-t meg 20 percig csinálják, és közben nézik a fájástevékenységet is. Dehát ki vagyok én a Várkonyihoz képest...? :shock:

Adri, pénteken megyek, 9.20-ra. De mindig hozzáteszem, hogy csak elvileg :) Nem félsz, hogy mi is épp a front miatt szülünk meg??

Andi
andreat

Nekem ez eddig eszembe se jutott hogy akkor haova tették a babákat,nem tudom itt milyen lehet a "megőrző",lehet ott van hely a babáknak.A sotén auz volt a megőrző hogy volt 2 emeleteságy(amolyan polc) nössz-vissz 12 baba fért rá egymás mellett pólyába,olyanok voltak mint a kenyerek a polcon :D ,oda be se adhattam,szóval kiváncsi lennék itt mi a helyzet,betolod kocsistól? Különben nekem még az se tetszik hogy ha nincs hely a gyerekágyas osztályon akkor a nőgyógyászatira rakják a mamikat,oda azért nem szivesen kerülnék a babával.

Kép
Kép
ilda82

Ilda: én anno a nőgyógyászaton feküdtem terhesen csak a szülés után tettek át a szülészetre és ég és föld a kettő. A nőgyógyászaton a 2 ágyas olyan volt szó szerint mint egy szállodai szoba, tágas, teraszos, tiszta, a fürdőszoba csillogott stb. Utána a szülészeten a 2 ágyas ugyanúgy fizetős olyan pici volt, hogy csak úgy tudtunk közlekedni ha ide-oda tologattuk a babákat, nem volt levegő, bazi magas ágyak, kényelmetlen. A fürdőszoba penészes! A mosdókagyló egy sima pozdorjába belepakolva ami rohadt. Maradjunk annyiban, hogy nincs is annál jobb mint a nőgyógyászatra kerülni... Persze csak ha 2 ágyasba viszik az embert. Egyébként lehet, hogy hazamennék... (ld. iszonyatos fertőzésveszély aminek nem tenném ki sem a babámat se magamat... bár szerintem ilyenkor úgy variálják a dolgokat, hogy ne kerüljön össze frissen szült a sima betegekkel... legalábbis remélem). Ja igen. Nálam az volt a durva a nőgyógyászaton, hogy én ugye ott feküdtem cetlivágós terhesen, mellém meg beraktak egy szerencsétlen abortuszos lányt aki marhára szerette volna a gyereket csak nem bírta volna most fizikailag a megterhelést... Iszonyú lehetett szegénynek. (Én nagyon sajnáltam)
Vendég

lepke:
sokan voltak, akiknek nem jutott kiskocsi, ők addig maguk mellet tartották a babát az ágyban, és leadták a babaszobába ha pl elmentek fürdeni. aztán ahogy küldték haza a népekez, szép lassan osztották a megürült kocsikat.
amúgy éjszakára a legtöbb kismami maga mellé veszi a picit, akár van kocsija, akár nincs.
sztem a pólya jó 5let, viheszt be, mert könnyebben mozgatod a babát, és ált az újszülöttek szeretik is.
redwings

Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
lepke23

Na de egy 6 ágyasban hogy lehet az ember mellett (ld. éjjel az ágyban) a baba? Most csak a dolog gyakorlati oldalát kérdezem mert nekem anno Lillánál otthon se jött volna össze a dolog... Ld. én őt mindig belülre raktam nehogy véletlenül leessen vagy én lelökjem vagy akármi. Belül meg nem volt gond mert én ugye még álmomban is éreztem az ágy szélét... na de ha nincs olyan hely ahová belülre tehetné az ember? Vagy az oldalak széle felhúzható a leesés ellen? (mert akkor tárgytalan a kérdésem)

(Lilla jó sokáig velünk aludt csak ezért kérdezem... nekem ez életmentő volt az első hónapokban... )
Vendég

nem felhúzható az oldala...
én úgy csináltam, hogyatakaróból hajtottam egy peremet az ágy szélén, nehogy leguruljon (általában az egyi karom is ott volt a hátánál ).
(amúgy sztem ők még nem mocorognak annyira hogy leficánkoljon anélkül hogy észrevenném)
A ráfekvés/lelökés nálam szóba se jöhetett! éberen bóbiskoltam a kh-ban, a mély alvás esélytelen volt eleve...
vicces volt, mert a gyerek a maga 49 centijével elfoglalta az ágy 2/3-át a sok takaró miatt :lol:

Kép

Kép
redwings

bocs az elütések miatt, fél kézzel írok mert a ggyerek itt lóga vállamon, hátha kicsikarok még belőle egy büfit

Kép

Kép
redwings

:) remélem sikerült:) Jó módszer még bepakolni kendőbe te meg simán kóborolsz a lakásban vagy csak ücsörögsz... (függőleges békapózban és nem bölcsőtartásban persze) (Lilla nem is tudom hány hónapig soha nem böfögött... ilyen is van:)))))
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?