Új privát üzeneted érkezett!

Szia Bogár,

Péter fiam is nagyon sokat szopizik, szerencsére van is mit. Amúgy minél többet teszed cicire annál több lesz a tejed. Fontos az is hogy teljesen kiürüljön, én mindig még kifejem a maradékot, nehogy begyulladjon.

Nagyon könnyű szülésem volt, nem tudom kinek köszönhetem, de az tuti hogy nem a szülésznőnek. A dokival nagyon meg voltam elégedve.
3.5 óra alatt lezajlott minden. Magam is meglepődtem.

Puszi mindenkinek.

Heni

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok Lányok! Gratula a babókhoz! Azt hiszem nem a magam nevében mondom, de kéretik élménybeszámolót tartani. Egy helyen voltatok egy szobában?

Kép
nyafi

Sziasztok lányok,
nem tűntem el, csak mi is szopizzunk ezzerel, és nem duskálunk tejecskében, így küzdűnk nagyon, és minden energiámat erre forditom, így nem neteztem nagyon, inkább pihentem etetések között. (aludtam)
Ábris 3150 g születtett, csüt. volt 3930 g. (haladunk lassan, de biztosan) mi 10 kor eszünk este, a hajnali etetéskor, ha láttom, h kevesett tudott szopizni, adok neki a lefejt tejből (üvegből) pótlásként, és visszatud aludni, azóta nyugodt, eddig esténként szirénázott szegénykém, én meg nem jöttem rá, hogy kevés a tejecske. Gondoltam, hasfájos.
A lefejt tejet mindig kiöntöttem, mert nem akartam megzavarni, és mindig ciciből adtam neki, hát most már nem öntöm ki, kár minden cseppért. Remélem nem rossz neki, hogy egyszer cici, egyszer üveg, de annyian így oldják meg, és bejönn nekik.

Dolli, jól vagyunk! Köszi. Csak az elöbb említett dolog, meg a babázás lefoglal, még mindig rázodunk bele. Későn érő típus vagyunk!!! :D
Anikó: a sebünk már jól van, nem szokott fájni, csak tegnap fordult elő, amikor feljöttünk a negyedik em. anyukámhoz.

Üdv. M.

Kép
magdalena

Sziasztok,

szerencsére engen a fiam enged netezni, nagyon jó kisfiú, sokat alszik és sokat hamizik. Nagyon szeret enni és nem igen szereti ha macerálják, igy kaja után mindig visszakerül az ágyikójába és egyedül elalszik. Igaz cumizik, az is biztos segit nekiz elaludni. Fürödni nagyon nem szeret, azt mindig végigorditja, már jöbb módszerrel próbálkoztam de nem vállt be egyik sem.

Az időbeosztást kicsit próbálom tartani a kórházéhoz, eddig úgy néz ki beválik, este 10 kor kaja, éjszaka 2.30 ébred, majd 6ig húzza. Igy ki lehet birni az éjszakai kelést, bár annyi energiám van, nem tudom honnan veszem.A férjem teljesen le van fáradva, bár ő alszik mi szopizunk, csak arra a pár percre ébred fel még felsir.

Nektek is hámlik, hámlott a babátok bőre? Mit lehet erre használni?

Puszi nektek.

Heni

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!
Gratulálok a két új anyukának, és jó egészséget kívánok.
Végül hány napot töltöttetek benn? Mennyi a legkevesebb, amit ott kell lenni?
Mondhatjuk, hogy az Uzsoki kórház mellett lakom, ez így bizti könnyen behatárolható. Nem tudjátok, hogy hol van legközelebb 4D UH?
Köszi. Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani

Szia Anikó,

5 napot kell benntöltened, vagyis az 5. mehettek haza ha minden OK.
Én csak a kórházban voltam UH, igy nem tudom hol csinálnak 4D et. A doki nekem csináld 3 D et ingyen, igaz csak képet kaptam.

Heni

Heni
KépKép
heni81

Heni!
Nem lehet, hogy nem jó a hôfoka a víznek és azért nem szeret fürödni a kisfiad? Nekem azt mondták, hogy 1 fok is számít, legalábbis egy ismrôsömnél ez volt. 1 fokkal h?tötték a vizet az ordítás átment gügyögésbe, azóta imád pancsolni :D

Kép
Kép
tusimi

sziasztok,

Heni, irtam ptivit....

Igen, az én fiam bőre is hámlott még egy kicsit most is... a gyógyszertárban vettem napraforgóolajat, de szerintem attól csak jobban kiszáradt, úgyhogy a gyermekorvos által felirt kevert popsikenőccsel kenem. Azóta teljsen ok.
A fürdésnél nálunk is teljes volt a rémület bár nem bőgött,...és aztán rájöttem hogy az a 36-37 fok amit irnak a szakkönyvek hidegek..bár beledugtam a könyököm és nem tűnt hidegnek mégis akkor kezdte el élvezni amikor felemeltem a viz hőfokát 39 fokra...azóta semmi fennakadás nincs. Nem tudom , nálatok van-e szó ilyenről de érdemes a vizhőfokkal is próbálkozni.

Anikó,
Nem tudom hol van legközelebb , de van egy olyan lap hogy ultrahang.lap.hu és ott rengeteg van, de ha a keresőbe beirod hogy 4d ultrahang akkor is azt az oldalt hozza ki és kerületek szerint is bontva vannak a rendelők...szerintem nézd meg. Mi a praxisban voltunk.
Egyébként 4 nap a minimum mert addigra tetőzik az élettani sárgaság az az elbocsátás feltétele hogy a 4.napon kapott érték jó-e a babának. És ilyenkor vesznek a sarkából vért, tehát több szempontból is ez a minimum.

Bogár
Kép
bogárka78

Tusimi,

mire elküldtem és megirtam már megelőztél a viz hőfokával kapcsolatban ... :)

Bogár
Kép
bogárka78

Köszi a tippeket, ma este megpróbálom melegebb vizzel fürdetni.
Időpont fontos a gyereknek? Tegnap pl. kilencig aludt igy csak 10 kor lett belőle fürdés. Én már nem tudom, hogy mik a jó módszerek. Próbálkozunk.

Bogár, nem kaptam privit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Heni

Heni
KépKép
heni81

Heni!
Azt szokták mondani,hogy az apukáknak jobban megy a fürdetés, pedig csak a nagyobb tenyerükkel, erősebb kezükkel nagyobb biztonságot adnak a piciknek. Tapasztaltom nincs, az én férjem soha nem fürdette egyiket sem ilyen picinek, de tuti számít valamit.
Az is biztos, hogy estére a babák elfáradnak és ettől is sírnak sokat. Valamint az, hogy ilyenkor gondolom Te is éhesen fürösztöd.
Szerintem 3-4 hetes korában fogja alább hagyni a sírást, addig csak beszélj, énekelj neki, míg fürdik. Nekem legalábbis mind a két alkalommal ebben a menetrendben zajlott.
A bőrükre én kb. 3 hónapig csak gyógyszertári cuccot használtam.
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani

Sziasztok!

Csak bekukkantottam ide, en a tavalyi topikban "tomboltam".
Heni, csak par segitseg, ha elfogadod egy tapasztaltabbtol.
En nem hasznaltam homerot, ami szamodra kellemes, az lesz a babanak is jo, ugy tekints magatokra, mint a borso, meg a heja. Fazol, o is, faj valami, neki is, stb.... Foleg az elejen. Viszont, ha nem vagy biztos magadban a furdetesnel, ugy ertem, hogy nem felted, hogy elejted, megutod, stb..... akkor azt is erzi, lehet hogy ezert van a siras, erdemes apaval probalkozni, nekem sincs tapasztalatom, mert en furdettem.
Idopont:) Nalunk az elejen volt, hogy ejfelkor furdettuk, sot eleg sokaig kb. 1 honap volt ez a rendszer, mert utana aludt legtobbet egyfolytaban, en meg elotte meg nem fekudtem le. A rendszeresseg persze fontos.
Meg egy dolog, nem baj am, ha nem furdik minden nap, hiszen egy ilyen aprosag meg nem nagyon lesz koszos:))))
Vigyazz az energiaidra en is azt hittem kimerithetetlen duracell vagyok, aztan egyszercsak majdnem a gyerekkel a kezemben estem ossze!

udv

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Sziasztok,

csajok ,segitséget kérek....

éjszaka nem nagyon aludtunk, és nem is nagyon tudom mi lehet a baj... elég sokat nyöszörgött, most pedig reggel 6 óta gyakorlatilag félóránként csititom mert mindig felsir.... és vörösödik a feje...lehet hogy szorulása van vagy hasfájós...?
éhes nem lehet mert eszik rendesen, és nem tudom mit tegyek vele...van valakinek hasonló tapasztalata vagy ötlete hogy mit csináljak hogy segitsek rajta ????
most először a 4 hét alatt nagyon tanácstalan vagyok.... :(

please...... :cry:
köszönöm előre is,

puszi

Bogár
Kép
bogárka78

Bogár,

nem véletlenül úgy nyöszörög mintha köhögne, meg húzza magát össze? Ha igen akkor puki problémája van, nálunk is volt, mecsek baba teát itattam Péterrel. Édeskömény+kamilla, segiti az emésztést. Böfiztesd sokat+ tornásztasd meg, a lábacskáit tologasd a hasikája felé. Nálunk bevállt.

Remélem segitettem.

Heni

Heni
KépKép
heni81

--

Kép
Kép
tekiroll

--

Kép
Kép
tekiroll

--

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Olvasgatlak ám titeket, csak hozzászólni nincs mindig időm, energiám.

Heni! Hogy alakul a fürcsi? Géza kb 4 hetesen kezdte el előbb tűrni, majd élvezni ezt a napi "tortúrát". Addig pedig sokat beszéltünk hozzá halk, nyugodt hangon.
Az időpont és rendszeresség fontos a babáknak is, de hagyj időt magatoknak, hogy beálljon a menetrend. :)
Mi most tartunk ott, hogy kialakult talán a napi program úgy, ahogy mindhármunknak jó.

Bogárka! Remélem, jobban vagytok! Rájöttetek, mi a baj? Nálunk még nem volt ilyen, szerencsére, úgyhogy segíteni nem tudok, de kitartás!

Magdi! Pihenj sokat, nem vagytok lemaradva semmiről, egy hónapig nálunk is minden a szopizásról és pihenésről szólt! Hajrá! :)

Na megyek, mert nyűgi van, ma kaptunk oltást...

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Bogárka: Nálunk is probléma volt ez és kiderült hogy hasfájós. Mi Infacol-t használtunk /használunk/ és ez bevált. Ez szuszpenzió, nem minősül gyógyszernek tulajdonképpen. Evés előtt kell a babának adni, először nem ízlett neki de mára már megszokta. Gyógyszertárban lehet kapni kb. 1500 Ft körül van.
Kitartás! :wink: :)

Kép
barbara_75

sziasztok,

köszi mindenkinek a segitő kezet... :) szűnni látszik a nyöszörgés és nem is mindig van. Azt figyeltem meg ha nyöszörög és nem megy neki a puki akkor még egy kicsit ráetetek és akkor sikerül, olyan mintha az tolná ki... aztán jól megbüfiztetem és látszólag bevállt a dolog...igen az infacolt is használtuk először mert úgy gondoltam szükség van rá. Aztán elmúlt és gondoltam akkor elhagyom , fölöslegesen nem tömöm a szuszpenzióval.... na erre tessék... most megint esszük :) de majdnem szemközt köp vele annyira fintorog és tényleg próbálja kiköpni :D húúúúú nagyon utálja,...meg ilyenkor szerintem engem is .. :D :D

ezzel nem is volna baj, csak ne kellene annyiszor felkeni éjszaka... :(
én nem tudom nálunk nem működik nagyon ez az alvósdi.... 10-kor kaja, aztán 1-kor kaja , meg 4-kor kaja, aztán 1/2 6-kor kaja....
sosem fog ez lecsökkenni ? fáradok.... :) jó lenne az 1-órásat kihagyni,...ötlet ? tanács ?

előre is köszi

Bogár
Kép
bogárka78

Sziasztok!
Bogár, az én fiam is így evett, de egyik-napról a másikra elmaradt. Napközben viszont nagyon sokat cicizett.
Én annyit tudnék tanácsolni, hogy mielőbb túllegyetek ezen az időn, hogy tarts be az éjszaka rendjét. Csak annyit legyen veled, amennyit tényleg muszály, azután fekvés.
Ha minden rendben, akkor hamarosan lesz alvás is. Addig is próbálj meg akkor pihizni, amikor a kicsi is.
Bocs, hogy ennél okosabbat nem tudok mondani, de most sokat nem tehetsz, csak vársz. Még pár hét és kialakul az új életetek.
Anikó

kissani

Sziasztok!

Bogárka! Nekünk mindenki mondta, hogy 6 hetes korig kell kibírnunk az éjszakázást, úgyhogy vártuk, mint a messiást. 2 napot csúszott a drágám az első hosszabb alvással. Hiába, ő nem ismerte a szóbeszédet! :lol: Azóta általában egyszer kelünk csak fél 4-kor. Néha van visszaesés, de azt már ki lehet bírni. :)
Szóval kitartás! :wink:

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Akinek már volt náthás a babája: hogyan lehet észre venni, milyen jelei vannak?
Ábris kétszer-háromszor tüszentett, de nem fogtam fel tragikussan, mert előfordult már néha, viszont ma az egyik orrjukaban bevan száradva a trutyi, és nem teljessen átlátható, eltömíti. Akkor ez már nátha, vagy az "durvább" tüneteket produkál?

Dolli: írnál pár mondatot az oltással kapcsolatban. Hogy viselte a baba az utána követő órákat? Mi is megyünk majd okt 18-án, és kicsit tartók, mert olvastam, hogy be is lázasodhatnak.

üdv.magdi

Kép
magdalena

Sziasztok,

már nem is fürcsi, de ezek a csúnya szelek lettek idegesitőek. Infakolt hamizunk tegnap este óta, remélem a mai éjszaka már jobb lesz, mert eddig 2x éjszaka háromtól kénytelen voltam magam mellé venni az ágyba.
Reggel aztán szerencsére hatkor elaludt, igy mi is tudtunk két órányit plusz aludni.
Nálunk két óránként kaja van, már olyan dagi a kis lelkem, de ő nem bánná ha állandóan cicin lenne.

Csajok hol vannak az új uzsokis terhesek? Csak mi fórumozunk majd itt pár év múlva is?

Heni

Heni
KépKép
heni81

Szia Heni! Én vagyok, de még nem tudok hozzászolni és segíteni pici babákban, mert az enyém még benn van és éppen csuklik!!!!! :shock: :lol:

Kép
nyafi

Sziasztok!
Heni, bizti pocak problémátok van? Nincs túl meleg esetleg a szobában éjjel? Vagy napközben is nehezen alszik el? Mit mond a gyerekorvos?
Nekünk az Infacol anno a lánynál nem használt, a fiam pedig komolyan csak enni vagy játszani volt/van ébren.

Úgy emlékszem azt olvastam, hogy a babáknál a tüsszentés amolyan reflexesen van jelen, tehát nem biztos, hogy nátha.
Amikor az lesz, tényleg nagyon fog folyni az orra, vagy rosszabb, ha majd egész éjjel azt hallgatod, hogy szörcsög.
Nem tud majd rendesen szopizni és aludni sem. Akkor kell majd az orr porszívó, ami nem olyan szörnyű, mint ahogy elsőre tűnik.
Én adtam neki Sinupretet, ezt már csecsemők is kaphatják. Az orr melléküregeiben nem engedi a váladék pangását, és látványosan folyik tőle a gyerek orra. Azt legalább könnyebb leszívni. Úgy emlékszem ez gyógynövény, de hirtelen nem vagyok benne biztos.
Anikó
Dehát ezeket úgyis gyerekorvossal kell egyeztetni.
Anikó

kissani

Sziasztok,

Kisanni, könnyen el tud aludni bármikor, általában elalszik a cicin, csak az a gond hogy álmából ébred vissza fel, úgy hogy látom szenved, húzza magát össze, nyög, meg ilyenek. És van úgy hogy ezekhez társul egy két puki, kaki is. Ezekből a jelekből gondolom, hogy szél gondok vannak. Kakilni is kakil rendesen,csak szerintem sokat eszik és nem birja a gyomrocskája emészteni a tejcit.

A fürdés tegnap istenes volt, még babaolajjal is hagyta magát bekenni, szépen felöltöztetni. Lehet már kezdi megszokni? Megszertni?Remélem.

Nyafi, örülök, hogy legalább te vagy a még pocakosok közül. Esetleg valami kérdés? Ki az orvosod?

Heni

Kép

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Heni! Tüneményes ez a kissrác! Tényleg szép kerek a pocija! :) Örülök, hogy alakul a fürcsi! Hidd el, hogy napról napra jobb/könnyebb lesz! :)

Magdi! Engem is beparáztatott a doki a lázzal, illetve valószínűleg csak fel akarta hívni a figyelmemet, hogy ez is előfordulhat, ne ijedjek meg. Csakhogy én elsőgyermekes anyukaként természetesen végigaggódtam az oltás napját, és a másnapot, folyamatosan beképzeltem, hogy kezd melegedni a buksija... :oops: :lol: Aztán nem, megúsztuk. :D
Az oltást viszonylag jól viselte, kb 10 mp-ig tartott a sírás, aztán a karomban megnyugodott. De utána azért nyűgi volt, aludni nem aludt délután, csak a karomban érezte magát jól, illetve este is nehezebben ment az elalvás. De nem volt vészes... :D

Mi a kórházban és azóta is folyamatosan tüsszögünk. Először izgultam, mikor váladékos volt az orra, de ha magamból indulokki, akkor a nátha azért más, akkor folyamatosan folyik az orra, illetve eldugul, amitől nem tud szopizni rendesen. Azt meg úgyis észre fogod venni, de remélhetőleg, elkerül titeket a betegség! :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Heni! Tök édes ez a baba! Majd udvarolhat a lányomnak! :lol: Mecsér doki az orvosom. Most éppen nincs kérdés, de majd ha lesz, szavadon foglak! Amikor én szülök te már nagyon tapasztalt anyu leszel!!!!

Kép
nyafi

Sziasztok!

Én is itt vagyok még mint uzsokis babát váró, csak eddig inkább olvastam, nem nagyon tudtam bekapcsolódni. Kb. 2 hetünk van még hátra, de a vonalzót csak megcsinálni tudtam, felrakni már nem. Szívesen segítenék a babázóknak,de a nagyobbik nálunk már olyan nagy, h már nem is emlékszem, nekem is mindent tanulnom kell.

Aki mostanában szült, elmesélné, mekkora volt a tumultus, esetleg, hogy mennyire nehéz fizetős szobához jutni?,/amikor ott jártam, foglaltak voltak/

Köszönöm!

Mindenkinek sok pihenést!
majaeszti

Sziasztok!

Először is mindenkinek boldog babavárást kívánok!

Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy nekem nagyon bevállt dolgot és ez a SZOPIPÁRNA!
Az előző terhességem vége felé nagyon megkönnyítette az alvást és most a másodiknál már használom és sokkal kényelmesebb az alvás.
Később amikor a baba már megszületett nagyon hasznos!!!!Nekem például fájt a hátam minden szoptatásnál és a babkó sem nagyon jól kapta be a cicit ezért mint utólag kiderült a rossz tartás volt okolható.
Mindenkinek jó szívvel ajánlom leveszi a terhet a hátról és különböző pózokban is kényelmes a mamának és a babának is ami jó szoptatáshoz és sok tejcsihez vezet!!!
:lol:

Akit érdekel esetleg szívesen küldök neki részletes leírást és képet hogy milyen huzattal válszthatók. ( a huzat levehető, mosható)
Nekem van egy Baba Boltom a XV. kerületben a Rákos út 7. szám mellett ott megvehető de postázni is tudom. Az akciós ára 4990.- !!!

A boltban van még használt és Új babaruha, használt de szép állapotú babakocsik, hordozók, stb...Érdemes benézni!
Email: pepike@citromail.hu

Jó pocakosodást Petra

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok Lányok!

Jól eltűntem, de ahogy jeleztem, nehezen indultunk a közös életünknek, így csak múlt hét pénteken tudtunk hazajönni a kórházból.

A szülés részleteivel nem terhelnék nagyon senkit sem, nekem nehéznek tűnt (2-3 alkalommal már a feladás szélén álltam), a dokim szerint egy közepes nehézségű szülés volt... bár mivel 13.30-19.00 óra között semmit sem tágultam, még burokrepesztést követően sem, 19.00-23.49 között oxitocin infúzión voltam, ami ugye 1,5-2 perces kitartott fájásokat jelent.
A szülést követő 2 napig hallani sem akartam arról, hogy még egyszer szüljek, most már természetesen önként és dalolva vállalnám újra... hiába, valóban feledteti a kicsi lány az eseményeket. :)

A betegségünkről pedig csak annyit, hogy elkapta Annácskám a Streptococcust, amire ugye a 36. héten szűrtek és negatív lett az eredményem. Tehát ennyit ért az egész... :( Emiatt az első 4 napban semmit sem evett, vagyis amit evett, kihányta, így 4 nap alatt közel fél kilót fogytunk... utána pedig a I.sz.Gyerekklinikán egy hétig antibiotikum és éjjel-nappal infúzió... nem kívánom senkinek sem ezt az első két hetet.
Mára azonban teljesen egészségesek vagyunk, eszünk szépen, alszunk szépen... csak éjjel van egy 2-4 órás periódus, amikor vigasztalhatatlan.

Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem: nektek is van menetrendszerint egy olyan napszak, amikor semmit sem lehet a babátokkal kezdeni? Hiába ette tele magát, hiába teszem tisztába, hiába dajkálom, hiába masszírozom a pocakját, hiába teszem újra mellre... semmi sem segít egész addig, amíg kb. 2 óra múlva megint meg nem éhezik, s akkor már teleeszi magát, s beájul.

Andrea

Kép
andalka

Sziasztok!
Én is vagyok, de az utóbbi idôben nem nagyon tudtam hozzászólni, meg mindha aludt is volna kicsit a topik...

Épp a streptococcus-sal kapcsolatban szerettem volna kérdezni, és látom, hogy Andalka pont át is élt egy fertôzést a babájával. :cry:
Nálam hüvelykenetbôl kimutatták, hogy van. Nagyon el vagyok kenôdve miatta, mert egy ismerôsöm babája is elkapta és nem úszta meg annyival, mint Andalka (nem minta az egy leányálom lett, amit leírtál). Tömören csak annyi, hogy az ô babájának agyhártya majd agyvelô gyulladása lett, túlélte de nem gyógyult meg sajnos...

Szóval, nekem azt mondta a Halász, hogy 1 hét antibiotikum kúra (már túl is vagyok rajta), majd ha beindul a szülés, akkor intravénásan kapom 4 óránként, hogy bekerüljön a baba vérébe, majd születés után, azt hiszem a pici is kap, hogy minden rendben legyen. A császár kizárva. Ti tudtok errôl valamit? Ténleg elég ennyi? Nem szertnék még csak hasonlót sem átélni, mint Andalka. Nincs annál szörny?bb, hogy születik egy egészséges babám, és tôlem kap el valami vackot... :(

Andalka! Mikor derült ki, hogy streptococcus-t kapott el a babád? Rögtön vettek tôle kenetet és abból, vagy csak akkor nézték, amikor már nem volt jó? És mostmár teljesen meggyógyult?

Kép
Kép
tusimi

Sziasztok,

visszatértem csak egy kicsit mozgalmas volt az utóbbi pár nap.

Heni,
látom sajnos ti sem ússzátok meg a szeles problémát... nekem az infacol bevállt, most a legújabb az, hogy nyekereg nyekereg és "csak" azt akarja hogy vegyem fel...most egy kicsit anya-hiánya van, de az éjszakák határozottan javulnak.
Megvettem egy könyvet amit a neten találtam, és bár még nem olvastam ki de nagyon jónak találom. Tracy Hogg: A suttogó mindent megold a cime és minden gyerekneveléssel kapcsolatos fortélyról szól. Most mi az éjszakázást próbáljuk átvészelni a segitségével mert azzal kapcsolatban is van "rendszer" amit javasol. Majd meglátjuk, de szerintem nagyon klassz és nem is drága könyv.

Andi,
úgy sajnálom hogy igy alakult az első két hetetek, és nagyon örülök hogy most már egészségesen túl vagytok rajta...
erős csajszi vagy ! :)

Tusimi,
kitartás, minden rendben lesz, ne izgulj, szoritok nagyon !

Nyafi,
te is rohamosan haladsz a dologgal előre... van már 4D-s képetek, vagy lesz ? nálatok minden ok ?

Magdi,
nekem igen. Nagyjából most lábalunk ki belőle de még mindig cicakakis az orra :) de az orrszivo porszivó nagyon tuti ! és nem is zavarja... azt hittem hú hogy fog bömbölni mert búg is a porszivo meg az orrát is piszkálom de semmi ! még majdnem élvezi is ..olyan mintha már tudná hogy utána jobb...
egyébként nem folyik vészesen az orra illetve nem is folyik csak nagyon szörcsög...más tünet nincs...talán időben elcsiptük a dolgot. A gyerekorvos azt mondta , minél többet szopjon, és nyugodtan ha nem lázas, ki a levegőre.... és tényleg nagyon sokat szopott az elején amikor tetőzött a betegsége de most már vissza állt a rend és majdnem gyógyult úgy hogy semmi gyógyszert nem kapott. Szerintem egyébként az igazi nátha durvább...attól is szörcsöghet hogy nagyon erősen szopizik és az orrjáratba tej kerül. Azt nézd meg hogy ha kiszivod az orrát akkor csak ilyen fehéres szinű jön belöle vagy zöldes sárgás trutyi. Ha trutyi akkor nátha ha nem akkor csak mohó :D

na most megyek sütök egy kis sütit,.... hogy valaki szülés után legyen kivánós... !! :shock: :lol: :lol: :lol:

Bogár
Kép
bogárka78

Heni ,

nagyon klassz kis srác ! :D jó ez a kép ! :)

én is teszek fel egy viszonylag újat : ime Kép A kisfiam

Bogár
Kép
bogárka78

Bogár! Olyan szép! Tényleg!!!
Igen rendben vagyunk, bár aug 31én voltam utoljára vizsgálva és okt. 15én leszek újra, de sztem nincs semmi gond. Van egy nagyon fura dolog viszont. Nagyon fáj a belső combom. Mind a kettő. Nem tudjátok mit tehetek, hogy ne fájjon? Olyan mintha izomlázam lenne. 4d-s képem van, de nem tom hogy kell feltennem.

Kép
nyafi

Sziasztok!
Tusimi, Közös a dokink, közös a bajunk. Mivel mind a kettőnél kitenyészett a streptococcus, ezért gondolom hordozónak számíthatok.
A lányomnál jóelőre kitenyészett, ezért én is ettem egy doboz gyógyszert és Őt is egyből elvitték a szülőszobáról, hogy levegyék a keneteket (torok,fül), valamint eredménytől függetlenül elkezdték antibiotikumozni. (amiről én akkor nem is tudtam, csak a második napon szóltam a csecsemősnek, hogy olyan penicillin szaga van a gyereknek. Akkor világosít föl, hogy gyógyszert kap).
Kíváncsian várom a dokibácsi véleményét én is, hogy itt hogyan lesz.
Anikó

kissani

Nyafi,
elöször is köszönöm a bókot a gyerkőc nevében is :D
szerintem Magnesium Citricit 500mg-osat szedjél, nekem semmi bajom nem volt egész idő alatt , néha a hasam fájt ahogy tágult a méhem és elmúlt ettől. Vény nélkül kapható, nekem még a Mecsér doktor irta fel, mert nála voltam a hasfájós panasszal, mert a dokimat nem lehetett elérni és az Évike pedig nagyon segitőkész volt és gyorsan beprotezsált hozzá :-)
az adag nálam 3x1 volt, és ne ijedj meg mert 10 darab van egy dobozban,kb.300 forintba kerül és ártani biztos nem árt csak lazitja a görcsöket (izom) és a memóriának is jót tesz :-D
próbáld ki szerintem , bár azt nem tudom hogy mitől lehet...talán most már a hasad megnövekedett terhe miatt vagy azért mert tágulsz szépen folyamatosan.

Ani,
szoritok hogy semmi baj ne legyen !

puszi mindenkinek !

Bogár
Kép
bogárka78

Tusimi,

A Streptococcussal kapcsolatban teljesen úgy van, ahogy Kisanni írta, legalábbis ahogy a Gyermekklinikán felvilágosítattak engem is.
HA előre tudott a fertőzés ténye az anyánál, akkor rögtön kezelni kezdik a kicsit is, s akkor nincs gond.
A baj akkor lehet, ha mint az én esetemben, negatív az anya eredménye, de valahogy a szülésnél mégis aktív a baci, s így a baba fertőződik. Hál Istennek, nálunk még időben elkapták a dolgot, s megállították a fertőzést Annámnál egy hét antibiotikum kúrával (Penicillint kapott).
Senkinek nem kívánok hasonló kezdést...

Bogár,
A kívánósságot osztom, én is a szülés után lettem édességzabáló! :-)
Meg Teavaj evő.

Andrea

Kép
andalka

Sziasztok,

én is rengeteg édességet eszem, a terhesség alatt egy csoki se ment le a torkomon, most meg folyamatosan édeset ennék, meg folyamatosan csak innék. ez biztosan a szopiztatás miatt van.
A Streptococcussal kapcsolatban sajnos én semmit nem tudok. Nekem emelkedett májfunkcióm volt végig, az miatt paráztunk nagyon, de szerencsére szülés után vissza is mennt.
Infakol nálunk segiteni látszik, éjszakák jók, csak reggel kéreckedik be az ágyamba a gyermek, összebujunk és alszunk 9ig. Csak meg ne szokja.

Heni

Heni
KépKép
heni81

Köszönöm a választ Bogár! Azt hallottam, hogy ez lehet keresztcsonti fájdalom és az sugárzik a lábamba! Hallotatok ilyenről? Mi ez?

Kép
nyafi

Sziasztok Uzsokisok!
csak egy rövid kéréssel zavarlak titeket. Februárban a BM kórházban szültem, de a dokim Július 1-től állítólag átment az Uzsokiba. Most lenne esedékes a rákszűrésem és hozzá szeretnék menni, meg a tesó projektet is megbeszélném vele, hogy lehet -e már. (császárral szültem.) Meg tudnátok nézni esetleg, hogy mikor rendel? (nem terhes rendelés, hanem sima nőgyógyi.) Neve: Gerencsér Géza. (akár priviben is megírhatjátok.)

Köszi előre is.

Probléma mentes pocakodást kívánok a még most babásodóknak, a már babásoknak pedig sok boldogságot és sok tejcit!!! :lol:

Nyafi
a combfájás, amit írsz, nekem is volt, de nálam csak követekezetesen az egyik láb. (meg szabályosan kattogtak a forgóim, ha megfordultam az ágyban éjjel.) Hát azért egy terhesség rendesen igénybeveszi az anya szervezetét. :wink:

Andalka
sajnálom a Streptococcus ügyet. de már látom túl vagytok rajta. Úgy tudom a 35-36 héten veszik le a kenetet, de úgy látszik még utána is befészkelheti magát ez a fránya baci.
:evil:

Kép

Kép
syrynx

Lányok!
Mindeninek köszönöm a streptococcus-sal kapcsolatos infókat. Sokkal de sokkal nyugodtabb vagyok már!

Kép
Kép
tusimi

Sziasztok!

Kérdezni szeretnék.
Az Uzsokiban 24 órán keresztül van lehetőség epidurált kérni?
Tényleg nincs babás szoba?

Előre is köszönöm ,aki válaszol.

Réka
vrekuci

Szia Réka,

az epidurális érzéstelenitést én úgy tudom, hogy előre meg kell beszélni az orvosoddal.
Babás szoba pedig van, ahol éjjel nappal veled lehet a babó.

Heni

Heni
KépKép
heni81

Szia heni81!

Köszönöm a választ.

Réka
vrekuci

Vrekuci,
Babas szoba van, vegig nalad van a baba, gyakorlatilag vissza nem is tudod adni... en a masodik ejszaka a csecsemosoknel akartam hagyni a kislanyomat, de nem engedtek. Ezen akkor bosszankodtam, ma mar orulok neki. :)

Az erzestelenitest nem nagyon szeretik, de orvosod fuggvenye, szerintem. En eleve nem kaphattam semilyen fajdalomcsillapitot, igy ebben a temaban tobbet nem tudok segiteni.

Andrea

Kép
andalka

Nyafi,
arra figyelj nagyon hogy hogyan fáj a lábad...
most szerintem nincs baj hogy a belső combod fáj, de ha a derekadból indul és a hátsó combodba vagy végig a lábadba érzed szó szerint hogy sugárzik akkor az utalhat gerincsérvre is... adja az ég hogy ne az legyen.
Most a terhesség miatt van ez úgy gondolom, tehát semmi aggodalom :) de azért figyelgesd.
Az is lehet hogy "csak" túl nagy teher van a baba miatt a derekadon, pihenj nagyon sokat és használj valami haskötő szerűséget amit lehet kapni...talán segit.
Majd jelentkezz ,hogy jobban vagy-e !
puszi

Bogár
Kép
bogárka78

Szia Bogár! Pihenek, pihengetek, reménykedek, egyebek. Remélem te jobban vagy! Kis lurkód hagy éjjel aludni? Hányszor szopizik egy nap?

Kép
nyafi

Szia Nyafi!

Lábfájásos problémám nekem is volt, nekem a combtövemnél, majdnem a lágyékomnál fájt az utolsó két hónapban szinte folyamatosan.
A babának tudták be, hogy nyomja az ideget, semmi komolyat nem feltétlezett a doki, Magnéziumot szedtem.
Éjszakánként volt rosszabb, amikor egyik oldalamról a másikra akartam (volna) fordulni, akkor már nagy-nagy jajgatások árán sikerült csak. :)
A szülés után viszont teljes egészében elmúlt.
De ha aggódsz, kérdezz rá a dokinktól.

Bogár, Heni,
A Ti babátok mennyire alszik éjszaka? Van olyan, hogy 2-3 órán keresztül szinte vigasztalhatatlan, s hiába etetitek meg, hiába teszitek tisztába, hiába ringatjátok, altatjátok el kézben, ahogy leteszitek, rögtön elkezd sírni? (Mindeközben a hasa tutira nem fáj, s fájdalmai sincsenek?) Aztán a 3. óra végén egyszercsak elalszik?
Nekem múlt éjjel volt egy aggasztóan hosszú periódus, éjféltől 4.30-ig ment a ramazuri, bármit csinálhattam Annámmal, nem lehetett elaltatni. :(

Kép
andalka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?