Sziasztok,
végre benézek már ide is. A bűvös csupa 6-os dátumon született meg a kislányom (apja néha, éjnak évadján, mikor nem hajlandó elaludni Bogi, emiatt leSátánkázza őt...
).
Mit mondjak, a szülés is 6 órás volt...
Szegény Magdi (azaz a szülésznőm)! Lezavarta az éjjeli műszakot, hajnalban volt még egy privát szülése, mikor délelőtt 11-kor beestünk a párommal, hogy szivárog a magzatvizem. Kicsit sajnáltam őt, annyira kutya fáradt volt, de mit mondjak, fantasztikus egy nő, mindent megtett, hogy jó legyen.
Fájásgyengeséggel, felső burokrepedéssel mentem be, ezért az előkészítés után fél 12-től ment az oxitocin a családi vajúdóban, miközben a TV-t néztük a párommal. László doki úgy ment el ebédelni, hogy 1 óra fele jön, akkor már biztos nem leszek jól.
Hát tévedett, mert marha jól voltam, sétálgattam meg sms-eztem...
Megvizsgáltak még egyszer, és kiderült, hogy nincs is rendesen megrepedve a burok, úgyhogy repesztettek alulról, maradék magzatvíz elment, és ezután nagyon hamar erős, 3 majd 2 perces fájásaim lettek. Először labdán rugózás jött, aztán 2-től fél 4-ig a kádban ültem, ott is vizsgált meg a doki 2-szer, mert nem voltam hajlandó kiszállni. Aztán csak rávettek, hogy menjünk át lassan a sárga (?) szülőszobára, mert lassan idő lesz, és később már nem fogok tudni menni. 4 óra fele átvánszorogtam, ekkor ért be anyum is, innentől már 1 perces fájások voltak, nagyon erősek. Az volt a különösen nehéz, hogy bár a fájásokat bírtam is, de már a szülés előtt fel volt szedődve a méhnyakam, tehát a gyerek feje nagyon lent volt, így idő előtt éreztem a kitolási ingert (3 órától!), de vissza kellett tartani csomó ideig, hogy nyomjak, különben a méhszáj repedt volna. Egészen háromnegyed 5-ig, hogy pontos legyek.
Aztán persze a gátvédelem nem működött, sőt, a dokim kétszer is vágott, mert Bogika elég stramm gyereknek bizonyult, nagy fejecskével. Nyomtam, nyomtam, nyomtam... 5.20-kor csusszant ki.
Egy ágyas szobában voltam, amit nem bántam meg, mert a párom kétszer is bent aludt velünk. 1 nappal tovább maradtunk bent, mert Bogi nagyon besárgult. Én nagyon elégedett voltam a csecsemősökkel, éreztem a figyelmet és hogy nagyon segítőkészek voltak! Tartották bennem a lelket, amikor úgy éreztem, hogy Bogit nem tudom etetni se normálisan...
Azóta eltelt 3 hét, Bogival nagy harc volt a szopizás, mert a kórházi előzmények miatt cumizavaros lett, és rettentő hatékonytalanul szopott, ezért le kellett fejni a tejet és úgy adni neki. Aztán volt egy majdnem tragédiába torkolló félrenyelésünk (befulladással) a cumisüvegből
, ezután döntöttünk úgy, hogy kidobjuk a cumisüveget. Ehelyett Haberman etetőt használunk, ami edzésben tartja a lány szopóizmait, biztonságos, és mostmár a szopi terén is javul a helyzet. A súlya is nagyon szépen megindult a lánynak.
Hát ezek történtek.
pusz Norka