Hali!
Akkor jönnek a kérdések és a többi.
Az élveszületési lapot mindegyikőtök lepecsételtette valakivel? Ezt ált. a gyerekorvos teszi meg? Mi van, ha nincsen pecsét (nem ad a doki)?
Én a X. kerületben fogok szülni, most kissé megijedtem, hogy pont ott is kekeckednek. (Max. megyünk a Fókuszba szerepelni...)
Szerintetek sem korrekt dolog más kerületben anyakönyveztetni egy babát, mint ahol született, csak azért, mert ott nem szívatnak? Én valahogy furán érezném magam miatta...
Mi sem otthon szülünk amúgy, mert vidéken lakunk (Bp-hez közel), de haza szeretnék jönni elég hamar (24 órán belül, de inkább 12). Ilyenkor elég, ha ide jön a saját dokink (persze ha beleegyezik egyáltalán, hogy jön)? Vagy érdemes korábban hívni valakit? A magándokik hétvégén is kijönnek?
Szilvi,
megszűnt az a nyomtatványbolt, amit írtál, vagy legalábbis a férjem nem találta meg... Most keresek majd a neten még címeket, hogy holnap tudjunk beszerezni élveszületési lapot. Elolvastam a blogbejegyzéseket, hát meg kell mondanom, a hivatalokról a negatív véleményem mit sem változott.
Ti végül hogyan oldottátok meg ezt a papirost, amit kértek? Mégis írt egy ilyet a gyerekdoki?
Hú, azért tényleg sok ez a 15-20e Ft a gyerekeorvosnak alkalmanként, főleg, hogy többször ki kell jönniük...
Holnap megpróbálok beszélni a gyerekdokinkkal, csak az a nehézség, hogy nemrég költöztünk, és összesen kétszer találkoztam vele eddig, szerintem fogalma sincsen, hogy ki vagyok... Nem hiszem, hogy szívesen pecsételne élveszületésit, ezért lehet, hogy legalább egy alkalommal kihívok valakit az általad ajánlottak közül.
Indi,
erre a mondatra nem is figyeltem fel a riport végén, hát eléggé el vannak tévedve, és jól megtévesztik a népet is vele!
Kata,
de jó, hogy neked ilyen jól mentek a dolgok a dokival és az anyakönyvezéssel is!
Pecsételni is a saját gyerekdoki pecsételte az élveszületésit?
Dodó,
ti dokinénitek is nagyon tetszik!
A mi réginket én is nagyon szerettem, de nem tudom, vállalta volna-e, hogy kijön.
Streptococcus szűrés elméletileg pénteken lesz, de még nem tudom, elmegyek-e. Remélem, sikerül Ágival találkoznom előtte, és majd megbeszélem vele is. Az Ina May könyvben elolvastam az idevágó passzust (köszi, Szilvi, az ötletet
), ráadásul a Streptos topikban most írt valaki, akinek negatív lett a szűrése, és mégis megfertőződött a babája...
Borsocska,
igen, van olyan, hogy túl sokan szülnek egyszerre (úgy értem az elérhető bábaszámhoz képest), ilyenkor Ágiék elmondják, hogy mi a helyzet, és mi eldöntjük, hogy mit teszünk.
Memme,
a lányom már végignézte többször az Ina May könyvet, ahol vannak képek a baba kibújásáról. Nem vettem észre, hogy bármi gondja lenne vele.
(A ragadozókkal meg a húsevéssel és a zsákmányejtéssel annál inkább. Legújabban az foglalkoztatja, hogy az ember miért nem eszik embert, ha az állat eszik állatot...
) Inkább nekem lenne gond az, hogy szerintem megzavarnának, ráadásul anyum fog rájuk vigyázni, ő meg aztán tényleg megzavarna, mert eléggé aggodalmaskodó típus, szóval nem szeretném, ha riadt arccal állna felettem... De majd kialakul.
Tényleg, bennetek sosem volt egy cseppnyi bizonytalanság sem? Én most pl. annyira nem akarok szülni sem, inkább csak aludni három napig, és utána újra szóba kerülhetne a szülés...
Fáradt vagyok, szerintem főleg idegileg ettől a sok stressztől, hogy maradjon bent a baba. És felkészületlen is lelkileg, valahogy muszáj ráhangolódnom a dologra (még mindig nem pakoltam össze
). El kéne újra olvasnom az Ina May könyvet... (Kicsit sajnálom, hogy áprilisban nem volt Várótermi beszélgetések az összejövetel miatt, úgy érzem, szükségem lett volna rá.)
Hű, most nézem, milyen sokat írtam!
Akkor megyek is inkább aludni, jó éjt!
F.