Új privát üzeneted érkezett!

Eper,

Ne izgulj, Danca is nagyon későn csinált/csinál mindent. Lassan már 14 hónapos, és még mindig csak kapaszkodva, a kezünket fogva sétál. Úgy viszont már szinte szalad. Egyedül még nem hajlandó menni. Majd fog. Akivel együtt született a kórházban, már három hónapja elindult, most már rohan.

Tényleg nagyon édesek a törpék:-)

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Lanyok!
meg egy kerdes. Ti, hogy szeditek ki fikusz-kukiszt? Jo, tudom ez nem olyan tema, de nekem fontos. Szegenyemnek eddig porszivoztuk, de mar ha bekapcsolom ordit. Muszaj kivenni, mert elzarja az orrocskajat, es nem kap levegot. Termeszetesen nem minden nap. Szerintunk azert sir, mert beszarad neki. Nem merem ugy hagyni.

Ja, es meg egy utolso, ha nem akarom levalasztani, csak ugy szeretnek gyumit adni neki delelott-delutan, akkor jol csinalom, ha elotte megszoptatom, es ugy utana adok neki gyumit?

Fozeleket (eloszor krumplit mondott a doki neni) azt mikor kell adni? Mindig szopi utan?

koszi elore is a valaszokat!

Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Ezvicc!

Ma voltam a boltba és a leírás alapján nagyon könnyen oda is találta, de már sajnos nem volt. Azt mondta a nő, hogy nagyon hamar elkapkodták, amit nem is csodálok. Köszi mégegyszer.

Én is úgy adtam neki az eljén a gyümit, mint te elöször szopi aztán kaja.

Főzeléket én úgy adtam neki hogy elöször a kaja aztán szopi. Lehet, hogy itt a lányok máshogy csinálták, de nekem így jobb volt.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Ezvicc!
Előbb szopika, mert ha nagyon éhes, akkor türelmetlen lesz a kajcsihoz, és a végén még nem fogja szeretni. Szopika, és pár kanál főzi. Ha már hozzászokott az ízéhez, akkor lehet mindig kicsit hamarabb abbahagyni a szopit, és több főzi, a végén pedig elhagyni a szopikát.

Fikusz: amikor nagyon hátul van, akkor csak az orrszívó jöhet sajna szóba. Amikor Bencének elől van, akkor bebugyolálom türcsibe, hogy jól meg tudjam tartani a buksiját, és fülpucolóval kiszedem neki. De ez tényleg csak akkor, ha elől van, nehogy nagyon belenyomjuk.
Ati meg már kész férfi Kép

Dóri!
Nagyon cuki! Ez a fintor a második képen nem semmi! Kép

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!
Senki nem adott fogzásra Germinid-C-t, vagy csak nem válaszoltok nekem Kép
picipocak19

Ezvicc!
Én ne porszívós-orrszívoztam a fikumikut, mert nekem azt mondta a dokinéni, hogy csak náthánál szabad, mert nagyon sérülékeny még a nyálkahártya. Ha nem akar lejönni és száraz, lehet hogy kevés a pára a szobában, vagy fújj be kicsi Sterimar-t a nóziba. Én mikor már elöl van kiszedem simán az ujjammal, vagy fülpiszkával, de óvatosanKép
Kajcsi kóstoló pedig szopi után ajánlott.
picipocak19

sziasztok

Picipocak én nem adtam még, inkább Viburcol kupot vagy Panadol baby-t

Ezvicc: a Brendonban (akciósan)
Én úgy adom a gyümiket , föziket, hogy ebéd előtti szopi előtt néhány kanálkával aztán szopi, mostmár egész rendes adagokat benyom. Lehet hogy ha megszoptatod nem fogja elfogadni, szerintem kisérletezd ki nektek melyik jön be. Kb. 1 hét után láttam, hogy szívesen eszi és nem csak én tömöm beléKép)) az őszibarack a kedvenc abból adig eszi amig van a tálkában
Maja mai mérése: 65cm, 7550gr még 200gr-ot sem hízott most 1 hó alatt, de még mindig húsiKép
és csak kicsit pityerget a szúrinál az én kis hősőm

üdv: Györgyi
eper8

Pocak!

Nenünk mintírtam nincs fogunk, ezért nem válaszoltamKép

Ezvicc!
A mienk is 10*10-es.
És mivel nálunk táp volt, én táp előtt adtam a főzeléket, de nagyon hamar ráállt és már csak napi 2* tápolunk reggel és este.Dél körül főzelék hússal és gyümilé, du jönnek a gyümölcsök vagy tejpép.
Én úgy cselezek, hogy áttöltöm az én poharamba az ő leveit, mert csak az jó neki amit én iszok, és hát kólát még nem kaphat, sem teát....Habár máradtam neki Bravo almalevet, úgy itta, mintha nem is tudom mi lett volna.
És már enni is azt akar, amit mi, a múltkor a krumplifőzelékemet irigyelte meg, belemarkoltés kiszedte belőle a hústKép Alig győztem visszakunyizni.
Én amúgy a száradt dolgokat kézi orrszívóval szedem ki vagy fülpiszkával, attól függően milyen mélyen van.

Eper!
Nagyon jó súlyban van majácska,a 200 gr tök jó. Majd elindul és sec-pec lemozogja a dolgokat, illetve átalakul izommá. Az őszi nálunk is nagyon ment, csak már nem lehet kapni. Most a banán-alma-körte-narancs-szilva variációit eszi.

Üdv: Dóri
Vendég

Dori!
milyen kezi orrszivotok van? Jo az?

Eper!
melyik szinben vetted? nem teszel fel kepet? mar hasznaljatok? mi csak akkor, ha en pakolaszom a konyhaba, kajalni nem eszik benne.

Kepzeljetek, ha eloket teszek Attira, akkor tuti minden gyumis lesz, de ha nem rakok ra, olyan gyonyoruen eszik. Hallottatok mar ilyet?

Libero: ti nem kuldtetek be libero babakat jatekokert? kb 3hos koraba jott level a Liberotol, be is kuldtem a babakat, de a teknos meg mindig sehol. Lassan 6hos lesz. Ezt a kiszurast. Most sms-ben bekuldtem ket kodot a pelusrol, allitolag nyertunk egy pluss allatkat, na kivancsi vagyok mikor kuldik, majd tuti erettsegire ideer.

Tucsok!
sajnalom Kép

Koszonom mindenkinek a tanacsokat. En fulpiszkaloval csak egyszer probalkoztam, jol be is csuszott, igy azzal tobbet sosem.
Kaja, meg hat marad akkor szopi utan. Ugye nem baj, ha nem adok minden nap, vagy nem adok mindig ketszer? Persze szopit kap Kép

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok!

Én csak irigykedem, hogy a topic babái mennyire szeretik a gyümölcsöket, főzelékeket!!! Ami nálunk van=katasztrófa! Semmiféle gyümölcsöt, még gyümölcslevet se hajlandó Luca megenni, régebben még a banánt társítva mással, de úgy, hogy a banán íze legyen a domináns, de már azt se. Egyszerűen összezárja a száját. A főzelékeket nem is említemKép Ezt nem kívánom senkinek. Olyan jó lenne már látni, hogy valamit jóízűen megeszik! Néha-néha a mi kajánkból hajlandó enni, de csak max. 5-6 kanállal, aztán részéről be van fejezve. Szóval nálunk az étkezések 90%-át a tápszer teszi ki, pedig már 8 hónapos. De abból is olyan 4*120 ml körüli a napi kapacitás. De mindezek ellenére nem soványKép

Orszívás: nekem anno azt mondta a védőd, hogy csak indokolt esetben szabad, mert egyébként túltermelésre ösztönözzük a nyálkahártyát. Hát nem tudom, lehet, hogy ez is csak egy elmélet a sok közül...

Ezvicc
Tényleg játékhinta!!!KépKép Nekem egyébként nem tűnt fel. Bár furcsállottam, hogy ekkora árkülönbségek lennének.

Pocak
Germicid témára azért nem válaszoltam, mert én nem is adhatok azt Lucának, mert őt nem lenyugtatja, hanem felpörgeti. Valami mást írt fel a dokinő emiatt, de még nem váltottam ki.
Próbáltad már a Dentinoxot? Az direkt erre van.

Tibicsoki
Meggyógyultál?

üdv. Marq

marq
Kép
Kép
marqueza

orszívás=orrszívás védőd=védőnő

marq
Kép
Kép
marqueza

Na, jó akkor mégis válaszoltok nekem Kép
Köszi, Csajok! Na szóval itt a Babanet/Rendelőkbe olvastam, hogy jó a Germicid-C fogzásra és állítólag nincs olyan korlát, hogy csak négy-öt napig adható, hanem amíg szükség van rá, akár napi 3x is, persze én csak esténként adnám. Nappal elvagyunk a Dentinox-szal, de azt csak 3x lehet és most 2 fog jön egyszerre és éjjel szegénykém sikítva sír... a gél pedig 15-20 percig segítKép Gondoltam azért megkérdem Tőletek, hátha valaki használt már. A Viburcolt ajánlotta nekünk is a dokinénink, de az semmit nem ér... legalábbis Fruzsinál nem vált be. Panadol baby meg állítólag csak korlátozottan adható és azt javasolták, hogy tartogassuk az örlőfogakra, mert az fáj majd igazán.

Orrszívásról én is hallottam már amit Marq írt!

Marqueza!
Ne keseregj, van még Lucához hasonló baba, a sógorom kisfia 1 éves koráig sztrájkolt a zöldég és gyümik ellen, ő is szinte csak tápszert evett és gyönyörű legény lett belőle már 4 éves, igaz most se nagy zöldség-gyümölcs evő, de beletörődtek! Küldhetél képet már rég láttam LucátKép
picipocak19

Ezvicc!

Mi is fülpiszkálóval tisztítunk nózit, nagyon óvatosan.Ha esetleg hátrébb van és hallom, hogy nagyon csúnyán veszi a levegőt akkor elektromos orrszívóval kicsit rásegítünk.

KépKép
tibicsoki75

Ezvicc
ua. mint a tied, nem volt válsztás ez is el volt rakva már valakinek csak nem jött érte, majdnem lemaradtam az akcióról.
Én használom, a pihenőszékben evett eddig, de annak a szövet húzatáról nehezebb levakarni a külünböző zöldéség és gyümölcs kompóziciókatKép

eper8

hajvágás előtt

Kép

velem

Kép

kacsafaló kismanó

Kép

az új frizurával

Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

Pocak!

Aranyos vagy, hogy hiányoltad a fotókatKép Azért nem szoktam feltenni, mert lusta vagyok. De most bepótoltamKép Te is tehetnél fel gyakrabban, meg a többiek is. Olyan jó nézni a baba fotókat. Meg olyant is lehetne, hogy mindannyian feltennénk egy újszülöttkorit és mellé egy aktuálisat. Hihetetlen a változás. Luca például úgy nézett ki, mint egy kis dagi mesztic (férjem mondja).
Egyébként abban reménykedem, hogy ha nagyobb lesz Luca, lesznek fogai stb, akkor talán jobban fog enni. Főleg azt szeretném, ha megszeretné a gyümölcsöket.

marq
Kép
Kép
marqueza

Marqueza!
Gyönyörű LucaKép Húúú, de irigylem a hajatokat. Fruzsinak már ugyan sűrűsödik, de mivel kis kese alig látszik. Viszont érdekes, mert sokszor barnának látszik, ahogy a fény másképp megy rá, vagy fényképen. Tök jó ötlet az ilyen volt - ilyen most fotósorozatKép
picipocak19

Ezvicc!
Nekünk még az a levél sem jött meg amire be kellene küldeni a babafigurákat, csak az első, amiben ígérik a kérdőívet és a gyüjtésről tájékoztatnak, pedig már a Libero-vonalat is hívtam, de azt mondják mindig, hogy majd küldik, de azóta sem, pedig Fruzsi már jó csomó pelust elhasznált lassan úszunk a babafej figurákban... a kódokat is beküldtük a mostani játékra 2x2 db-ot, hát kíváncsi leszek.
picipocak19

Na Lányok! Akkor hivatalosan megnyitom "A babák anno és most" sorozatot Kép remélem mindenki csatlakozik Kép
KépKép
picipocak19

KépKép
Végre sikerült nekem is képet feltölteni!

Kép Kép
fricky

Ági baba!

KépKép
Vendég

Az előző olyan sötét lett, amikor kicsinyítettem, íme a rendes kép:
KépKép
Vendég

Ez egy tok jo otlet volt csajok!

Ket naposan:
Kép

es most:
Kép

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Fanni 5 percesen:
Kép

10+2
Kép

KépKép
tibicsoki75

Luca a születése napján

Kép

Luca nyolc hónaposan

Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Jó nézegetni a fotókat, hogy mennyit változtak! Hihetetlen, nem? Én azért néha úgy magamhoz ölelném megint a kis űjszülött Lucát! Csak egy percre. Már szinte nem is tudom visszaidézni, hogy milyen kis csöpp, tehetetlen baba volt.

Pocak! KösziKép Látom Fruzsi nem unatkozik.Kép Jól látom, hogy az egy sütifaló kincsesbödön előtte? Tud már vele játszani?

üdv., Marq

marq
Kép
Kép
marqueza

Ez tényleg jó 5let volt!! És milyen nagy már mindenki.
Gergő pár percesen:
Kép
16 hetesen:
Kép

jucus1

Bea!

Miféle protekcióval kaptatok ilyen szép pólyát a kórházban?
Luca nem az egyenruhában/angolpólyában volt?

Nagyon sokat változott mindenki olyan kis szép babák lettek.
Dóri
Vendég

sziasztok

na akkor mi is csatlakozunkKépKépKép

eper8

Csajok!

A segítségeteket szeretném kérni, olyan diavetítő után kajtatok, amibe keretezett dia is vagy akár csak az tehető bele és nem kerül többe,mint 15000 Ft.
Ha van ötlet hol van ilyen pls szóljatok!

Üdv:D óri
Vendég

www.diafilm.hu -n nézd meg
picipocak19

Dóri!

Én azt hittem, hogy a Délpestiben minden újszülöttet a születése napján "szép" pólyába tesznek, és másnaptól angol pólyába. Már következő nap Luca is angolpólyában volt. De nem volt protkónkKép, legalábbis nem tudok róla! Lehet, hogy csak éppen kifogytak aznap az angolpólyábólKép

A legtöbb bébire rá se lehet ismerni a születéskori fényképe alapján, nem?

marq
Kép
Kép
marqueza

Igaza van Marquezanak, Fruzsi is ilyen szép pólyában volt amikor a babaszobába került, aztán reggelre már egyenruciban hoztákKép

Marq!
Fruzsi imádja a sütifaló bödönt, sikogat, ha odaadom nekiKép egyenlőre a ki-be pakolás megy. Az oldalába még nem tudja illeszteni a formákat, de akkor is zenél, ha simán kiveszel vagy beteszel egy sütit és az orrát is lehet nyomkodniKép
picipocak19

Akkor mi is beállunk a sorba:-)
Danca még a dobozban...
Kép
...és már
+++ jpeg +++ 312544 +++ ...és már
14 hónapos nagyfiúként +++

Kép

Kép
karpijudit

A második kép lemaradt...Kép

Kép

Kép
karpijudit

Dori Draga!
feltennel kerlek egy tablicskut az aktualis adatokkal? Atti 8120g es 72cm
koszi!!!
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Lanyok!
nektek volt ilyen "ejszaka nem akarok aludni" korszak? Nalunk most ez a legujabb, de jo ideje tart. Egyszeruen nem tudom elaltatni. Ha el is alszik, akkor ejfelkor tuti felkel, es utana 3,4,5 kor es utana 6korul mar nem is akar visszaaludni. En mar nem birom. Hetvegen voltunk a baratainknal, egesz nap csak fel orat aludt. Naivan azt hittuk majd este. Egesz egy oras haza utat vegig orditotta, semmivel nem lehetett megvigasztalni. Aztan a furdes utan neki allt jatszani. Aztan elaludt, de ejfelkor mar megint felkelt. Szoval nem tudom. Mondjuk ha visszaemlekszem nalunk ez orok problema. De most ugy kel, hogy szinte visit. Csak a cici nyugtatja meg. De amint kihuzom a szajabol felebred es sir. Regen siman vissza tudtam tenni a kisagyaba. Gondolom most ez megint egy valtozo korszaka, mert penteken lesz fel eves. Semmire nincs idom. Ti, hogy csinaljatok? Nekem semmi energiam nincs. Ki kene takaritani, de egyszeruen nem tudom ravenni magam.
Nezi valaki a szuletett felesegeket? Talan nekem is olyan hiperaktiv bogyo kene. Van is az unokaocsemnek. Vegso ketsegbeesesemben beveszem, hatha. Mar mondtam az Attinak, hogy fizetek valakinek, csak takaritson ki. Erre az volt a valasz "nem vagyunk mi Rotchildek" Hat en ezen akkorat nevettem Kép

Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Milyen bogyit akarsz Te beszedni????
picipocak19

Ezvicc!
Nem lehet, hogy megindult a foga? Bence akkor volt csak nyűgösebb.

Az időhiányban mélységesen megértelek! Kép Nekem sincs soha semmire Kép Ha valamit akarok csinálni, akkor felhívom anyukámat, hogy milyen programot tervezett aznapra magának, és tud-e jönni. Ha ő itt van, akkor tudok "hosszabb" időre elszakadni - takarítani, dolgozni, stb... Egyébként benne van a "fenekembe" egész nap Bence Kép

Ja, én nézem a Született feleségeket, sztem azért az egy kicsit túlzás, hogy olyan hatása lenne annak a gyógyszernek KépKépKép

Dóri!
Bence 11 hós adatai: 9800 gr, 75 cm. De jövőhéten megyünk az 1! éves mérésre Kép

Tényleg Csajok!
Ti engeditek a tv-zést a gyermekeknek?
Nálunk Bencénél van egy kis tv, és mondjuk nem egész nap, de elég sokat (kb. reggel másfél, délután két és fél órát) megy. Nem mindig nézi, de vannak kedvenc műsorok - főleg a reklám Kép amit néz!

Üdv: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok Lányok! Kissé be vagyok havazva...

Fricky! Én tv ellenes vagyok. Szerintem nagyon rosszat tesz, olvastam, hallottam is erről. Volt egy riport gyerekpszichológusokkal, ott elhangzott, hogy három éves kor alatt a háttértévézés is kifejezetten ártalmas. Én próbálom megóvni Emmát tőle, nem mindig sikerül a nagytesók miatt. De csak percek, semmiképp sem órák.
nyeste

Fricky!

TV alapra nem káros, csak azért mondják, mert azt az időt amit TV-zéssel tölt, ha játékkal töltené akkor jobban fejlődne, de ennyi. A férjem unokaöccse 4 éves és TV illetve számítógépen nőtt fel, mint 3. gyerek és él és virul.
Szóval ha szereti miért ne, de azért nem kell erővel oda tunkolni a TV elé, hogy csendben legyen.
Ági a híradót nézi, ha van kedve, amúgy én nem TV-zek, szobájában nincs is, rádiót hallgatunk vagy zenét.
Nekem volt olyan osztálytársam akinek a szülei nem vettek TV-t, hogy az milyen káros, hát a kissrác a szomszédban állandóan a TV-n lógott.

Ezvicc!

Nem is csak az időhiány, nekem úgy két hónapja a kedvem illetve épp a kedvtelenségem miatt alig takarítottam itthon. Azóta sikerült összekapnom magam. Nagyon el voltam keseredve. Ági folyton rajtam lóg napközben, nagyon hektikusan alszik így ha fent van nem tudok csinálni szinte semmit.
Most, hogy már kúszik, kijön a konyhába is utánam, ami kb. 10 méterre van az ő kis kuckójától. És minden piszkos dolgot megkóstol pld: babakocsi kerék.
Én úgy próbáltam megoldani a dolgot, hogy először kicsit összekaptam magam, elmentem fodrászhoz, manikűr-pedikűr-be és vettem pár új ruhát, így már kicsit embernek érzem magam, valamint hétvégenként próbálok egy kicsit lazítani, akkor a férjem többet segít, egy jó fürdő csodákra képes. A lényeg, hogy picit töltődj fel. Nem tudom, van valaki akire rá tudod bízni, amíg elmennél csavarogni picit? (Nálunk sajna nincs, nagyszülők vidéken...)

Született feleségek szerintem szuper, én meghozattam Amerikából a teljes első szériát, annyira tetszett és mivel szerdánként tanfolyam és nem láthattam ezért így nem maradtam le róla, sőt tudom mi lesz az első széria vége....Kép
Bogyóra ne szokj rá, a csajszi is leszokik róla...És mindenki bevallja, hogy minden kezdet nehéz...
Valószínű a kis Ati rájött, hogyha éjjel felriad akkor kap cicit, ha sír egy kicsit. Már fél éves ezért nagyon tudatos. Eg ykismamatárs úgy szoktatta le a gyerekete az éjjeli kelésről, hog yhagyta pár napig ordítani, illetve ha felkel t agyerek, csak vizet kapott, így 4 nap után rájött a gyerek, hog yfeleseleges felkelni. Igaz ez meglehetősen durva módszer, de már találkoztam olyan anyukával is, aki a 2 éves gyerekéhez még 2*-3* kelt éjjel. Szóval rajtad múlik, hogy mit szeretnél a jövőben. De sajnos semmire sincs garancia. Egy védőnő szerint egy két hónapos csecsemő már végig tudná aludni az éjszakát, így hat hósan már tuti, hogy végig tudná aludni, próbálj meg neki valami táplálóbbat adni vacsira, hogy ne legyen éhes.(rizspép, tejpép)
Ági is többször felébred, de sohasem "szól", mindig visszalaszik magától, megszokta, igaz ő tápos csirke, nem is jelez a bébiőr, megfordul és alszik tovább.

Pocak!
Már megnéztem őket, de dög messze vannakKép
lehet, hogy megrendelem, csak úgy meg vagyon a szállítás.
Azért is kérdeztem, hátha tud valamelyikőtök egy közelebbi megoldást.

Többiek!
Táblát holnap felrakom jó?

Üdv :Dóri
Vendég

Dóri!

Racsits Fanni: 60 cm és 5513 gr 11 hetes és 4 napos

Alig várom a Született feleségek végét, bár sejtem mi lehet.Elég baj, h a Megasztár után van, simán elalszom a végére, úgyhogy felveszem és másnap délután nézem meg.

KépKép
tibicsoki75

Ezvicc,

Ugyanez volt a barátnőméknél is. Náluk egy pár éjszaka a papa kelt fel a picihez, és vizet adott neki. Barátnőm elég intenzív tejszaga volt, ezért kellett bevetni a papát. Pár nap után belátta, hogy ezért nem éri meg..... Nem biztos, hogy mindenkinél beválik, nekik bejött.
Dancát holnap mérem, mert kimerült az elem a mérlegből, és holnap lesz 14 hónapos.

Judit

Kép

Kép
karpijudit

A téma (éjszaka) tök aktuális nálunk isKép Luca a kezdetektől csak egyszer kelt éjjel, csukott szemmel benyomta a tápot, jóformán fel se ébredt. Éppen ezért én nem vetettem be a táp/tej helyett tea módszert, mert én naiv, úgy gondoltam, hogy ezt az egy kajálást majd magától elhagyja. De mostmár 3-4 alkalommal is felkel, van, hogy csak néhány szívásnyit kajol. De detto úgy érzem magam, mint Ezvicc. Hulla fáradt vagyok, tegnap már nagyon kivoltam, mert ráadásul szegénykém megfázott, így tényleg alig aludt, és ráadásul csak én vagyok jó neki, a férjem karjában is ordít...Bezzeg, ha felveszem, elkezd játszani!!! Ha már nem lesz náthás, én is kipróbálom majd a vizet éjjel. Hátha bejön.

Ezvicc
És hogy tudsz így tanulni???? Mert én sehogy. Este már a szorzótáblát se tudnám felmondani.

TV
A reklám a legkárosabb, a múlt heti Nők Lapjában Vekerdy pont erről írta a cikkét. Nagyon tanulságos. A gyerekekre hat a reklám a leginkább. És károsan befolyásolja a világképüket: nem életszerű dolgokat ad, csak egy idealizált gagyit, amit a gyerek elhisz, mert félig még mesevilágban él, és ott mindent lehet. Azért tartják még károsnak, mert sűrítetten közvetíti az ingereket, a gyerek idegrendszere soxor ezt nem tudja feldolgozni (ebből a szempontból tök mindegy, hogy a Minimaxot nézi-e)így alvászavar stb. alakulhatnak ki. A korai tévézés csomkítja a gyermeki fantáziát is, mert ha a szülő olvas a gyerekének, akkor a gyerek elkezd képzelődni, és ő maga teremti meg a belső saját képi mesevilágát. Ez fejleszti a gyereket, kreatívvá teszi. A tvzés ellenben nem, ott mindent készen kap, nem kell használnia a fantáziáját...Nem vagyok a tvzés ellen, de elég ritkán nézzük. Háttérzörejként kifejezetten idegesít, inkább zeneét hallgatunk. Mert zene nélkül mittérekénKép A férjem a neten olvassa a sajtót, én meg az újságot szeretem. Nekem rengeteget meséltek a szüleim gyerekkoromban, ezt szeretném továbbadni Lucának is, hiányzik a fenének a tvKép Ez az én véleményem, remélem nem sértek meg senkit vele (még mielőtt kedves régenittjárt Tmira rendreutasítKép)

Pocak

Nagyszüleim is vettek Lucának egy sütifalót, ezért kérdeztem. De úgy döntöttem, majd a szülinapjára adják oda. Szerintem még úgy igazán nem tudna vele játszani. És olyan bazi nagy, hogy hová fogjuk tenni? (ahová a bébitaxit)Kép

Marq

marq
Kép
Kép
marqueza

Hat csajok koszi a sok tanacsot! Hat nem merem orditani hagyni, mert o aztan ugy belehergeli magat, hogy alvas helyett sokkal rosszabb lenne. Nem tudom mi lehet a baj, remelem a foga miatt csinalja.
Most is ugy volt, hogy furdes utan elaludt cicin, de egy fel oraja felkelt, es azota az apjaval huncutkodik.

Dori!
Nem mondod, hogy megvan az egesz elso resz. Gondolom angolul van meg. Meg hany resz van vissza az elso szeriabol? En mar ugy varom mindig a szerdat!

Pocak!
a gyogyi csak vicc volt.

Sajnos nem tudom senkire rahagyni a gyerkocot, nagyszulo Pecsett. Apum a vizsga miatt besegitett, de most beteg Kép

Jo ejt mindenkinek. Kivancsi leszek a mai ejszakara.

Ja, es nem hiszem, hogy ehes lenne, mert reggel 39dkg volt a pelusa Kép

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok Csajok!

Elég rég jártam erre, de azért olvasgattalak titeket. Nekem nincs közgazdász diplomám Kép, így ehhez a témához sem tudtam mit hozzászolni. Remélem azért még kiváncsiak vagytok ránk is.
Dec. 3.-án sikeresen elköltöztünk a saját lakásunkba. Már nem dobozok között élünk. Kép
Zsófi 8 hónapos, mindenhol feláll, ül egyedül.

A képek:
Kép
Kép

Éjszakai felkelés: Kingus kb. 14 hós koráig fent volt 2-3-szor. Mire átaludta az éjszakát addigra megszületett Zsófi. Õ viszont már 2 és fél hósan majdnem átaludta az éjszakát. Úgyhogy kitartás! Kép
Remélem nem zavartam! Kép
Jó éjt!

kizsó

Kizsó!
Nagy gratula a "kéglihez" Kép
Milyen szépek a babók! És milyen nagyok már!!!

Köszike a tv-vel kapcs. hozzászólásokat. Azért nem vészes a helyzet nálunk sem Kép

Mesélés: hogyan veszitek rá pl. az egy éves gyermekeiteket, hogy veletek együtt üljenek amíg te mesélsz neki? Lehet hogy hülye kérdés, de nekem Bence még a kaját is 10 perc alatt zavarja le, mert egyszerűen nem bír egy helyben ülni.
Játék az megy ezerrel, jelenleg a mindent elhajítok jó messzire korszakban vagyunk Kép

Drága Kizsó!
Miből gondolod, hogy zavarsz minket? KépKép

Pusz: Eszti

Kép Kép
fricky

Szia Kizso!

Jó, hogy bejelentkeztél.
Azért néha írhatnál, mi van veletekKép
Nekünk a költözés után 2 hónapig tartott mire teljesen berendezkedtünk.

Született feleségek:
23 rész az első széria (6 DVD), de megy a folytatása kint, így még nincs vége.
Ami nekem van, angolul van, de feliratozható.
Nekem a sorozatban a kedvencem a vízszerelőKép
És van az ABC honlapján egy teszt(www.abc.com és ott van egy banner amire ha rákattintasz feljön a teszt), hogy melyik feleség vagy az 5 közül, érdemes kitölteni én nem mondom meg, melyik lettem Kép
Amúgy nem árt kicsit karban tartani az angolt, Áginak is szoktam angol gyerekdalokat énekelni, nagyon szereti. Sing a song of Sixpence, ha valaki ismerné a könyvet, tele van mondókával és dalokkal.

Üdv: Dóri
Vendég

Sziasztok!

Gergő adatai: 7580 gramm és 68 cm.

Az éjszaka nálunk is már több, mint 1 hónapja katasztrófa. Eleinte óránként felkelt, de a cicin 2 perc alatt visszaaludt. Viszont most 10 percenként felsír. Sétálni próbáltam vele, de nem jön be. Csak a cici, pedig nem éhes, mert enni nem eszik belőle. Pár napja, hogy így 10 percenként kel, cicire rakom, és amikor elalszik és beakarom rakni az ágyáb, már mocorog, és ismét sírni kezd. Szóval én is zombi vagyok, megértek mindenkit. Napközben meg alig alszik, és bár jól elvan egy darabig a járókába, én ugye nem tudok pihenni.

TV.
Én sem nézem napközben, csak a vészhelyzetet a viasaton. Kép Akkor kapcsolom be, ha épp készülünk vhova, és őt már felöltöztettem, addig legalább elvan amíg én is elkészülök, különben üvöltene.

Kizsó: gratulálok az új lakáshoz.

jucus1

Sziasztok!

Táblázathoz: Fruzsi 73cm, 9600g

Tv: Ritkán nézheti, nem is tudok napi szintet mondani, viszont maximális az érdeklődés. Tom és Jerry-re sikítozás, úgyhogy hétvégén délelőtt 1-2 részt végignéz (tátott szájjal), szerintem nem is pislog közbe annyira nézi Kép

Ezvicc!
Én nem tudok jó tanácsot adni alvás ügyben, szerencsére Fruzsi tartja az éjszakai 12-13 órát egyhuzamban, ha nem tudom, hogy gond van, most pl. kijött a felső foga Kép Hálás is vagyok neki érte, hogy ilyen jó az alvókája!!!!

Kizsó! Sok boldogságot az új lakáshoz!!!! Szép kis karácsony lesz, addigra elrendezkedtek? Húúú, nagyon ügyi ZsófiKép
picipocak19

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?