Sziasztok!
Mikor lehiggadtam már nm akartam megírni... Most Cheyenne írása megerősített abban,h le kell írnom,hátha Ti majd bátrabbak lesztek meg felvilágosultabbak. Hiába 2x voltam ott még mindig nem mertem kinyitni a szám,féltetem a babáinkat,mert azért mégiscsak ki vagyunk szolgáltatva valahol a csecsemősöknek. Előrevetítem: NEM bírálni akarok,NEM elítélni,csak segíteni,h mások merjenek szólni és felkészültebben menjenek!!
Szóval,holnap lesz 2 hete,h megszületett a gyönyörű pici lányunk.A szülés szuper volt,fantasztikus csapat volt a szülészeten.(Farkas Adrienn és Badacsonyi Angelika na meg persze a legfontosabb számomra Tarnóczi fődoki
).
A szobában (alapítványi) már ott volt a szobtársam,aki pár napja már bent feküdt. Aznap éjjel indult meg a szülése.Hétfőn meg is született az ő babája is.Aznap éjjel az én lányom már velünk volt és próbált enni egész éjjel próbálkoztam,több kevesebb sikerrel,mert még csak előtejem volt.Hajnalban a kimerültség határán bementem a csecsemősökhöz,h fél órára hagyhassam ott Dorkát,mert muszáj lenne aludnom.Hangsúlyozom,h fél órát kértem és össz. 3 baba volt benn éjszakára és aludtak!!Erre ő: anyuka mi sem tudunk mit csinálni. De itt hagyhatja ,de itt is csak sírni fog,de majd elalszik. Na,erre paff lettem és azt mondtam,akkor inkább kézben tartom egész éjjel csak ne hagyják feleslegesen sírni.(Megjegyzem azóta sem hagytam sírni és rengeteget mosolyog)
Másnapra már a szobtársam babája is velünk volt ő is próbált szoptatni, ő is egész éjjel szenvedett (akkor már Dorka tejhez jutván többnyire aludt
).Ő is megjárta a csecsemősöket és őt is azzal küldték vissza,h mi sem tudunk mit csinálni.Senki meg nem mutatta neki,h kell helyesen mellre tenni.Nekem szerencsém volt mert még annak idején Barnikánál segítettek.Sőt akkor az volt a hozzáálás,ha valahol sírt egy baba, a csecsemős hívás nélkül!! is ment és segített.Most volt olyan éjszaka,h szinte már ereje nem volt a babának sírni.Na, a lényeg,h én szerdán 3. nap saját felelősségre eljöttem,persze ez sem ment könnyen és ezek után már hiába volt csupa pisi a baba ruhája nem kaptunk újat,hiába mondtam,h sajátot csak 2 kor tudok rá adni.Pelust és rugit is a szobtársam kölcsönzött.Ja, az ő babája a szerdai napot szinte teljesen átaludta és NEM TŰNT FÖL senkinek az aluszékonyság.
Ugrok!
Pénteken mentem vissza varratszedésre és meglátogatam őket. A baba 500gr-ot fogyott már,olyan sárga volt,mint egy kis citrom és csak ekkor, a 4. nap!!!! volt nála egy hölgy segíteni és megmutatni a helyes szoptatást.Ja kedd délután megkértük a csecsemőst,h segítsen mellre tenni a babát.Jött is megigazította és otthagyta!Semmi magyarázat.
Pénteken meg is kérdezte a szobtársam,h én szóltam-e,mert kicsit összekapták magukat.De nem én voltam,mert nem tudtam,h nem az ellenkezőjét érem-e el vele.Most is csak azért írtam le,mert remélem,h azóta hazajutotak.
Én azért jöttem haza,mert ott ültem 2 napja az ágy szélén,arra várva,h péntek legyen és levehesék a PKU-t.Ezt állítólag akkor lehet,ill. akkor lesz értékelhető,ha legaláb 2 napja anyatejes a baba.Kérdem,akinek nem indul be a teje? 5. nap őt is hazaengedik!!Dorkának már a csecsemős szerint is anyatejes széklete volt én is éreztem,h a hétfő esti maratoni szoptatásnak meg volt az eredménye
.Szóval nyugodtan elég lett volna ott levenni,nem kellett volna a gyerekorvossal is levetetni,de mindegy. Túl vagyunk rajta.
Na,befejezem. Tényleg senki ne vegye sértésnek csak kérjetek segítséget.Nem elég kedvesnek lenni,rámenősnek is kell.Aki először szül annak elengedhetetlen,h néhány alapvető dolgot megmutassanak és ehhez joga is van, a csecsemősnek meg ez a kötelessége!
Ne ijedjetek meg,van aki nagyon jó élménnyel távozik,én kifogtam.
Mégegyszer mondom,kérjétek sokszor a segítséget,legyetek határozottak és készüljetek föl
Ne aggódjatok a szülészet mindenért kárpótol,az nagyon jó.Ja, a Sláger rádió zenéjére születet meg Dormika,fantasztikus volt!!
Sziasztok Berni