Sziasztok!
Rég jártam erre, bocs, de azért olvasgattam
Bea
Gratulálok az új munkádhoz!
Andus nagyon jól összefoglalta a lényeget és Regi is, én csak annyit tennék hozzá hogy én általában azon az állásponton vagyok hogy a legokosabb gyereknek is csak jót tesz ha még érettebben megy iskolába. A nagyon ritka kivétel az, ha egy gyereket már nem érdekelnek a játékok és túlságosan intellektuális beállítottságú, aki már csak unatkozna az oviban ( és persze egyéb téren is rendben van – önállóság, feladattudat, kitartás, monotóniatűrés, kudarctűrés stb) de ez igen ritka.
Andus
Meglepődve olvastam hogy nálatok az óvónéni akarta küldeni a gyereket és Te nem akartad, ez általában fordítva szokott lenni, sok szülőt alig lehet meggyőzni az évhalaasztásról, a legtöbben kudarcként élik meg hogy nem mehet a gyerek a többiekkel együtt iskolába, mert mit szólnak a barátok, a szomszédok, hogy a gyerek talán nem elég okos... nem is gondolják hogy az „okosságon” kívül sok egyéb érzelmi-akarati tulajdonság is kell a sikeres iskolakezdéshez, ahogy írtad is. Nagyon jól látod a dolgot!
( Nem is láttam még olyan szülőt aki megbánta volna hogy halasztott, olyat viszont már sokat láttam aki megnánta hogy NEM halasztott)
Anna és Levi is nyári, én biztosan csak a 7. év betöltése után fogom őket beíratni, pedig a nyáriak elvileg előbb is mehetnének.
Fanny
A Ringatón kívül jó pl. a Csiribiri is, és a
www.mondoka.lap.hu – n vannak egyéb ajánlások is.
Melcsi
Igen, hiányzott a monológod
Mandula
Áruld már el léééégyszi mit is tanulsz tulajdonképpen???
Melinda
Gondolom nagyon jól esett a diákjaid megnyilvánulása, akik sajnálták hogy elmégy. Ez nem mindennapi megnyilvánulás a kamaszoktól, büszke lehetsz rá
Megszoktad már az új helyet? Jobban érzed már ott magad?
Regi
Az én dokim is külföldön volt Anna születésekor, de azért minden rendben volt.
Minden készen van a kis jövevénynek? Veletek fog egy szobában aludni? Teszel fel képet a kuckójáról?
Át kéne adnod lassan a stafétabotot valakinek...
Nálunk minden rendben, Levi egyre érdeklődőbb, Anna pedig egyre cserfesebb. Imád szerepelni ha jön valaki, de sokszor elbohóckodja. A minap énekel valamit, egyszer csak ránéz a tesójára és odaszól neki: Te is mondd, Levi! Vagy meséli az öccsének a 3 kismalacot: „... találkozott egy emberrel aki szalmát vitt a kocsiján. Mondta neki: deszkás bácsi...”
Ha elmegy valahová, odaszól: Jó legyél Levike, fogadj szót anyának... ha hazajön, az első szava mindig: hol van Levike? Alszik? Szalad megnézni, megpuszilgatni. Mondom neki: hagyd most, ne ébreszd fel. Jó anya, csak egy kicsit...
Befekszik Levi mellé a játszóállvány alá és nagy átéléssel lökdösik együtt a csörgőket
Egyik nap nézik a felhőket apával: Siessünk mert esni fog az eső. Erre apa: nem fog, ez csak bárányfelhő. De, de fog-mondja Anna. Mi vagy te, béka? -kérdi apja. Nem, én csak egy kislány vagyok...válaszol teljes öntudattal
Levike nagyon gyorsan nő, egy hónap alatt 5 cm-t nőtt. Nagyon hosszú baba, teszek majd fel erről egy pucér képet. Szopik, de valószínűleg nem lakik teljesen jól, evés után néha nyűgösködik aztán beletörődik... még mindig csak 80-100-at eszik és nincs több
Max. 10 ml-t tudok fejni szopi után nagy nehezen, cseppenként, de erre sokszor nincs is időm. Jó esetben ebből estére összejön még fél deci, azt megkapja még és ennek nagyon örül... De azért gyarapszik és napközben általában nyugodt, békés baba.
Vasárnap keresztelő volt, 14-en voltunk, alig fértünk el a nappaliban ebédhez
Hajnalban feltettem főni egy 20 l-es fazékba húslevest, a bőségtálakat pedig étteremből rendeltük. Mind a két gyerkőc nagyon jól bírta a nyüzsgést és roppant rendesen viselkedtek, Levike bealudt és még arra sem ébredt fel hogy ráöntötték a keresztvizet. Varrtam neki egy kis fiús, mellényes réklit keresztelőre, ezt kellett ráteríteni a lélek megtisztulásának jelképeként.
Annával vasárnap délelőttönként járunk a misére, tetszik neki, főleg mikor énekelnek, alig lehet lebeszélni róla hogy ne tapsolja meg...
Imádkozni is tud már, esténként szoktuk mondani hogy „én Istenem jó istenem, lecsukódik már a szemem...”
Hát ennyi dióhéjban, majd jövök még képekkel.