Új privát üzeneted érkezett!

veronika, nagy gratula a kis Pálmához. Szép, különleges nevet választottatok neki. Legyetek nagyon boldogok együtt!

dius, neked is gratula a fiúcskához! :) jó lehet, hogy kiválogattad a rózsaszíneket :) - kislánynak a fiú ruhákat hordani kevésbé feltűnő, mint fordítva - legalábbis remélem, Róza nagyrészt barátnőm kisfiának a ruháit hordja és én nagyon bírom bennük :)
(és, reggel óta nincs hőemelkedés - éljen, éljen, éljen)

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Mzsperx, csak úgy általánosságban mondtam, hogy ha kérdeztem, alaposan elmondta. Legutóbb a fogamzásgátlásról tartott kiselőadást. :) Tényleg lehet fáradt, de nálam pl egész éjjel bent volt szülésnél, 1 órát aludt összesen, aztán reggel már várt engem, megcsászározott, később még bejött, megnézett, és csak azután ment haza, és egy pillanatig sem látszott rajta, hogy hulla, vagy nem szeretné ezt csinálni. Szóval amikor kérdez az ember, belejön, de amikor nem kérdeztem, ő sem nagyon mondta a magáét, gondolta, nekem nem kell. :)

Veronika
hírét most láttam! De jó!

És dius, szuper! Imádni fogod, hogy fiad van!

Panndi, akartam kérdezni, mi miatt aggódsz?

Villőnek skarláta van, az oviban kapta el, amikor Benét öltöztettem, közben ő is körbemászik mindent. Vicces, mert Benének meg kutya baja. Ami mondjuk nem is baj, mert ha minden összejön, szerdán veszik ki a manduláját.

mtunde

Dius
Gratulálok a kisfiadhoz! Elárulod a nevét? :lol:
Meglátod imádni fdogod. én is annyira kislányt szerettem volna, aztán most meg 10 lányért sem adnám Kristófot.

Tünde
Hát ez nem semmi. :shock: Javulást nektek. Bene elkaphatja?

Kép
Kép
susytunder

Susy

Köszi, már én is kezdek ráhangolódni a fiú témára :)

Barnabás Péter lesz neve :)

Kép
dius87

Tünde, úristen! nem is tudtam, hogy még létezik skarlát! Reméljük Bene nem kapja el. A legjobbakat mindkét csemetének!

Kép
Kép
szalamandra

dius, grati a fiúcskához! jó nagy! :) és jó sokáig bujkált :)

tünde, skarlát? jujj.
jobbulást

KépKép Kép
mzsperx

Veronikának gratula a kislányhoz, Dius, neked pedig a fiúhoz! Szerintem is jó fiús anyukának lenni, bár eléggé fárasztó (azért nem hiszem, hogy a kislányok sokkal pihentetőbbek lennének :lol: )

Tünde, nálatok muszáj valamit produkálnia legalább ez egyik gyereknek? Gondolom, már egy kicsit eleged lehet... Jobbulást Villőnek, és Benének is a műtétre!

Szalamandra, jó, hogy Róza jobban van!

Ildi, remélem hamar jössz te is a hírrel, hogy Lillunak kutya baja!

Kincsesi, biztos szuper lehetett a hétvégézés! Remélem, idén mi is eljutunk még valahova, van egy kevés üdülési csekkem még a munkahelyről :-)

Kérdés: ismer valaki igazi bababarát éttermet bp-n? Ahol van tiszta etetőszék (retkessel már találkoztam egyszer, brrrr, hozzáragadt majdnem a gyerek), esetleg játszósarok? És nem az Ikeára gondolta, bár végső soron... :lol:
danann

Sziasztok!

Gratulálok Veronikának a kis Pálmához! Sok boldogságot hozzá!

Köszi Lányok az infót és az aggódást :)
Jelenleg még vizsgálgatnak, mert a nődokim nagyon rendes, beajánlott egy ismerős dokijához, az meg egy-két telefonnal további időpontokat szervezett nekem, szóval nagyon elégedett vagyok a nődokimmal, nagyon szivén viseli a sorsom és nem elégszik meg azzal, hogy minden leletem negativ!
Szóval az alacsony vércukorszint csak egy ötlet részemről, bár eddig voltam már rosszul ebéd után is, éjszaka közepén (többször) és reggel ébredéskor is. A cukrom meg rendben volt mindig, a terheléses vizsgálatkor is....Szerencsére 2-3 napja semmi probléma! :D
A tegnapi vizsgálat egyik melléktermékeként észrevették (nyaki erek UH-ja), hogy a pajzsmirigyem kicsit meg van nagyobbodva :shock: , szóval hétfőn megyek is újabb vérvételre, illetve kardiológiai kivizsgálásra is. Meglátjuk, ott lesz-e valami eredmény, bár minden orvos azt mondja, hogy szüljünk már, aztán remélhetőleg minden megoldódik :) Hát én sem bánnám! :D Kicsi fiam már 3kg körül van, szóval akár jöhetne is, bár úgy tűnik, ő nagyon jól érzi magát még odabent, szóval feleslegesen nem sűrgetném szegénykét.
Gabesz

Kép
ugabesz

Sziasztok!

Danann, ezen jót mosolyogtam. :D

1-2 éve, a másik fórumon mindig csodálkoztam egy 2 gyerekes anyukán, hogy az egyik mindig beteg, valami van, stb. Magamban azt mondogattam, hogy ez nem normális. Biztos nem várja meg, míg meggyógyulnak, úgy viszi böcsibe, stb. Hát bizony 2 gyerek minimum duplaannyi betegséget jelent, és bár egyik sem beteges, de 2x annyi az 2x annyi. :)
Végülis, ha Bene műtétjén túlleszünk, akkor ő már rendben van, más baja soha nem is volt.

Skarlát. Bizony, van, erősen fertőző, és könnyen elkapható. Viszont a lefolyása sokkal enyhébb, mint régen, és csak gyerekkorban fertőző (valamelyik streptococcus baci terjeszti, ami a tüszős mandulagyulladást is). Apró, sűrű kicsi, grízes pöttyök, piros torok, magas láz, de van, akinél ezek alig jönnek ki. Antibiotikumot is csak azért adnak, hogy az estleges szövődményeket kivédjék, mert a lefolyása miatt nem nagyon kéne.

Bene az oviban nem kapta el, az tuti, mert akkor már ő is beteg lenne. (pedig a kislány, aki skarlátos lett az oviban, mellette öltözik), viszont Villőtől még simán elkaphatja: 1 autó, 1 szoba, stb. Hétfőn őt is viszem majd a dokinőhöz, hátha ő már lát valamit, hiszen szerdán lenne az a bizonyos műtét... És annyira jó lenne nem várni még 1 hónapot vele.

Pálma név nekem is tetszik, Barnabás Péter is nagyon tuti!

Ugabesz
, de jó, hogy ilyen jó kezekben vagy! És már nem is lenne koraszülött! Tök jó. De még biztos kihúzzátok 2 hétig!

mtunde

Gabesz!

Hát, megint nem csalódtam Harsányiban! :lol: Örülök, hogy a megfelelő orvoshoz és vizsgálatokra is eljutottál! Dokink is azt mondja, hogy szülni kéne? Méhszáj változott azóta? És akkor most sima szülésben vagy császárban gondolkodnak az orvosok? Egyébként a lényeg úgyis az, hogy minden problémád rendeződjön! Én nagyon drukkolok! Légyszi írj, ha van valami! Noémi barátnőm is a napokban szül majd (legkésőbb szerdán indítás), talán emlékszel, akivel együtt voltam varratszedésen, amikor összefutottunk a dokinál! Szóval, ha Őt megyünk meglátogatni, hozzád is szívesen benéznék ám, persze, csak ha nem zavar! :wink: Remélem, minden jól alakul Veletek!

Veronika!

Nagy gratula Pálma babához! Várunk vissza!

Dius!

Jó ám fiús anyukának lenni, ezt én 3x-osan is igazolhatom! Úgy körül tudják udvarolni az anyukájukat, hogy csak na!

Ildi!

Gyönyörűek a lányok még mindig! Apa majd készítheti a sós puskát, ha még nőnek egy kicsit! :lol:

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Szalamandra - Köszi, én is gyönyörködöm benne minden nap! :lol:

Kincsesi - Nem melegítem újra a tápit, bár szerintem semmi baja se lenne, mert a kórházban is nagyobb tételben bekevert cuccból kaptunk, de a felforralt , visszahűtött vízből többet csinálunk és az úgy hideg.

Én is gratulálok Veronikának és sok-sok boldogságot meg tejcsit kívánok!!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Na, beáltam én is a sorba. Lecseréltem az avatarom. :)

Márti nem baj, hogy levettem a névválasztós oldalt? :roll:

Kép
Kép
susytunder

SZIASZTOK!

Szép napot mindenkinek,aki emlékszik rám...és persze annak is,akinek fogalma sincs,ki vagyok :lol:
Sajnos...vagy inkább nem sajnos...bébikéim szinte minden időmet lekötik,így nem érek rá írogatni nektek,de néha azért be szoktam kukkantani és elolvasom,mi van veletek!

Örömmel látom,h gyarapszik az ÁEK-es babák száma:)Ezúton szeretnék mindenkinek tiszta szívből gratulálni és jó egészséget kívánni :oops:
Veronika babájának valóban szép a neve-talán azéet,mert az én tündérhercegnőmet is Pálmának hívják :lol:
Jut eszembe,lassan már 2hónapos lesz.Hihetetlen,hisz' még alig,hogy megszületett.Csongor herceg pedig 3napja múlt 32hónapos :)

Ja.terhességi diabétesz:
Én is az lettem és nekem hamarabb elöregedett a lepényem.Nem kívánok okoskodni,mert nem tudom,mi a normális,de a 37-38,heti uh-on a nőci szemrehányóan megkérdezte,hogy dohányzom-e,mert azoknak ilyen a lepényük,akik igen.TERMÉSZETESEN NEM DOHÁNYZOM!!!
Amúgy tervezett császárral szültem a 39.héten.Dokival utólag beszéltük,hogy nem is volt rossz döntés,mert a köldökzsinór is a nyakára volt tekeredve.

Még egyszer jó egészséget a már boldog,babázó mamáknak és sok erőt,kitartás azoknak,akik még várnak a csodára :)
nusyka

Hát lányok most már hogy tudom hogy fiú még jobban szeretem mint elötte ha egyátalán van ilyen :) Hiába szerettünk volna kislányt rettentően örülök hogy kisfiú :) Egész nap a kisruháit simogatom és elképzelem bennük :)

Én is tettem be olyan avatart vagy mit :)

Kép
dius87

Dius: Mi is ugyanígy voltunk. Most már nem cserélném el egy kislányra. :lol: Egyébként nem tudom, van-e különbség. Mármint természetre.

Peti egy kis tündér, képzeljétek, ma szinte percre 3 óránként kért enni... ilyen lehetséges??? :) És mindig 70-80 g-ot. Kicsit erőszakosan szopizik, ha éhes, teljesen felizgatja magát, és alig tud "csatlakozni", közben kapálózik össze-vissza, és le kell fogni a kis kezét, mert nem tudom mellre tenni. Tegnap már nem sírt fürdetéskor sem, csak mikor kivettük, akkor kezdett üvölteni. :P

Szerintetek császár után a következőt szülhetem természetesen? Van erre esély? :roll: Két évet szeretnénk hagyni mindenképp a két baba között, vagyis Peti egy éves szülinapja táján szeretnénk újra próbálkozni.

Gabesz: szorítok Neked nagyon! Remélem, minden jól fog alakulni, és természetesen szülhetsz! :P

Kép

Kép
nikuc

nikuc, van esély a természetes szülésre :)

KépKép Kép
mzsperx

sziasztok!

kicsit elvesztem, de lassan megvagyok.

elöször is köszönöm a szoptatási tanácsokat, bejött és sokat segített. persze zajlik az élet. hétfőn este 39 fokos láz, vörös mell, csomót nem találtam. másnapra a tej is világgá ment. védőnő átnézte, átmasszírozta, de tegnap a doki megtalálta a csomókat. kaptam semicilint, masszirozok, fejek és ma újra szoptatok. tejci kezd visszajönni, nekem ma már csak hőemelkedésem van. reménykedem. nagy betűket nem tudok írni, mert a kezemben a kislányom, jön a hasfájás...

Gratulálok Nikucnak és Veronikának is

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Márti,

Neked köszönhetem, hogy ilyen jó dokim van, tényleg köszönöm! :D Hát igen, ő is várja már a szülést, de azért nem fog inditani, sem császározni, ez nem merült fel. Nem is engedném! A méhszájam a 30. hét óta 1ujjnyira nyitva, tovább nem nyilt azóta sem, viszont állitólag már puhul! Bár ez még nem jelenti a szülés közeledtét, még 2-3 hét bővel lehet belőle….A héten elkezdtem a málnalevélteát inni, remélhetőleg segit valamit. :wink:
Igen, Noémi barátnőddel mindig összefutok ctg-n. Neki miért inditják szerdán?

Köszi Lányok a szoritást! Remélem én is, hogy természetes szülésem lesz hamarosan, én legalábbis arra készülök! :)

Gabesz

Kép
ugabesz

Sziasztok!
Teljesen új vagyok, nemcsak ezen a topikon, hanem egyáltalán a fórumok világában.
Első babámat várom 2009. febr. elejére, s még nincs választott kórházam/szülőorvosom. A nőgyógyászom a kórház"reformok" óta nem szerződött sehova, ezért kell keresgélnem.
Többek között a MÁV (most már ÁEK) Kórházat is ajánlották, s ott Dr Zsirai Lászlót.
Tudnátok ifót adni:
a kórház jól felszerelt? Tiszta? Felújított vagy azért akadnak lepukkant részek a szülészet környékén? Normálisak a szülésznők? Tényleg tartják a bababarát szemléletet?
S van vkinek tapasztalata Dr Zsirai Lászlóról?

Nagyon köszönök minden segítséget!
monostori

Gabesz!

Ugyan, ne köszönd! Igazán szívesen ajánlottam! Noémi holnapra van kiírva és csak szerdáig vár a doki, hogy miért, nem tudjuk, bár volt egy kis kalamajka az utolsó ctg-n. Ráadásul a baba is nagy, 4kg körüli. Azért bízunk benne, hogy elindul magától, nála is nyitva a méhszáj 1 ujjnyira pár napja, de 2.baba, nem biztos, hogy ez azt jelenti, hogy máris szülni fog!

Monostori!

A dokit nem ismerem, a kórház jó, felszerelt, csak zsúfolt, a szülőszoba szuper,a szülésznők profik, választani visznt nem lehet közülük!

Márti
borossné becz márta

Monostori, a dokit én sem ismerem, de 3-4 oldallal korábban Tiffany kérdésére írtam egy összefoglalót, amihez még többen hozzátettek ezt-azt. Lapozz vissza, ott lesz minden.
danann

Sziasztok!
Megint a segítségetekre lenne szükségem. Ti olyan jól otthon vagytok homeopátiában. Én is igyekszem, de a baba terén még nulla vagyok. Fáj görcsösen a hasa, puffad is és zubog. Azt találtam, hogy erre lycopodium lenne a legjobb, ch9es van is itthon, de hogy adjam neki???
Szeretnék először valami természetes dolgot adni neki, mielőtt espumisan, infacol felé fordulnék.
Köszönöm!!!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Gabi
Pici forralt vízbe kell eláztatni, és úgy odaadni neki.

Kép
Kép
susytunder

Igen ezt tudtam, de mennyi bogyót adjak neki? Ötöt?

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Monostori!
Az említet dokit nem ismerem, de pár oldallal korábban én is írtam pár sort a kórházról! Jó olvasgatást és keresgélést.

veronika!!!! Gratulálok, remélem minden rendben van, jó pihenést, gyors felépülést és sok tejcsit kívánok!!!

Kép
becsengo

Sziasztok :) Jövőhéten kedden megyek be a 4. emeletre, betöltött 37. hetes Bence fiunk.
Diabos diétás kismami vagyok, T. Zs. az orvosom :lol: Én nagyon kedvelem Őt, rendes és maximalista.

Monostori: Dr. Zsirait nem ismerem"közelről" egy párszor uh-zott, normálisnak találom

Látom több (volt) diabos kismami is van itt :roll:

Katyland
katyland

Gabi
Fogzásra ötöt adtam akkor gondolom pocifájásra is annyit kell. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Arra nincs valami jó ötletek, hogy miért folyik kis a pisi minden pelusból oldalt, és mit lehet ellene tenni? Peti oldalt szeret aludni. 3 óránként tisztába tesszük evés előtt, néha utána is, ha halljuk, hogy kaja közben betrottyolt, mégis... :?

Kép

Kép
nikuc

Katy: Nekem is Ő az orvosom, és én is nagyon meg vagyok vele elégedve! Olyan szép a hegem, hogy már most alig látszik! :) Pedig még nincs két hete.

Kép

Kép
nikuc

Nikuc
Mi is így voltunk. Folyton kipisilt minden pelusból. Aztán egyszer csak nem. Majd kinövitek. :wink:

Nusyka
Már akartam neked írni, hogy én emlékszem rád, és gratulálok. Azt hiszem még nem tettem. Jó egészséget és sok tejcsit nektek.

Kép
Kép
susytunder

Gabi, én úgy tudom, homeós bogyókból mindenkinek 5 golyó az 1 adag.

Nikuc, tényleg így van, egy darabig baromi sokszor átázik az a gyerek, aztán meg hirtelen már nem. Nem tudom, mi lehet a magyarázat, már gondolkodtam rajta sokat. Azt találtam leglogikusabbnak, hogy mivel nekik még olyan pici a hólyagjuk, viszont állandóan szopiznak, így sokszor pisilnek, és talán nem bírja olyan gyorsan szívni a pelus. Tegyetek alá gumilepedőt, hogy legalább a matracot védjétek, aztán egyszer csak abbamaradnak az átázások.

Katy, üdv! :)
danann

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a visszajelzéseket, megtaláltam a pár oldallal ezelőttieket, hasznos volt.
Tényleg nem lehet szülésznőt választani? Kár... Azt hallottam a tapasztaltabb "versenyzőktől", hogy igazából a jó szülésznő a lelke mindennek... az orvos csak asszisztál....
Azért tudnátok 1-2 kedves, segítőkész szülésznőt ajánlani? (csak hogy képben legyek..)

Előre is köszönöm!
monostori

Sziasztok!

Látom, beindult az avatarcsere. így sokkal személyesebb. :)

Üdv az újaknak. Mi jobban, Villő már tegnap nagyon elemében volt, viszont én dőltem ágynak, de a sok fekvés, pihenés segített, mára én is jól vagyok. Szerencse, hogy férjem itthon volt!

Kaptam némi otthon végezhető munkát, így lehet, hogy néha le leszek maradva az eseményekkel, de igyekszem minden nap megnézni, hogy kivel mi van!

Nusyka, én is emlékszem. :)

Nikuc
, igen, lehetséges a természetes szülés császár után. Az első császár csak 1 ok, ha másodszorra is császárra kerül sor, ahhoz még más indokok is kellenek.

mtunde

Tünde
Jobbulást neked is. Reméljük semmi komoly.

Monostori
Valóban nem lehet szülésznőt választani. Én Fazekas Zsuzsinál szültem, közülünk még nagyon sokan, szerintem sokunktól fogod még hallani a nevét.

Kép
Kép
susytunder

Monostori!

Mihálik Vera nagyon szuper! Aztán ott van még Kucsera Bea, Kinga, Erika, Orsi, akikkel én találkoztam és nagyon kedvesek, segítőkészek. Szerintem Ők a lfiatalok a szülésznők közül (már akit én ismerek)

Tünde!

Jobbuljatok!

Márti
borossné becz márta

Hello Lányok!

Köszi a neveket! :D

Kép
monostori

Szalamandra írta!

"Ma reggel 37 fok (a 0,5-t levonva), ez nem mozdult az utóbbi fél órában, közben beadtam a Panadolt."

37,5 fokig teljesen normális a babák hőmérséklete. 37 foknál ne adj be Panadolt, de még 37,5-nél se! Látszik, hogy nagyon kétségbe estél. Oltás után nem adtál neki - nagyon helyesen -, amikor 38 fok körül volt, most meg 37-nél igen.

Lányok!
Látom mindenki cserélgeti az avatart. Nagyon jók a képek!

Susy!
Közben van katalógusunk és megtaláltam a kisablakokat. 3 napja Müller pelust használunk és maximálisan meg vagyok elégedve vele. Nem szagos, nem nyírkos, van benne nedvszívó anyag is, nem pisil ki belőle Míra, egyszóval szuper!

Sz.Veronika!
Gratulálok Pálmához! Remélem a császár ellenére minden rendben van veletek!

Mtunde!
Skarlát nem hangzik jól. Nem vagyok benne biztos, hogy szerdán műtét lesz. Vajon a skarlátnak mennyi a lappangási ideje?

Monostori!
Fazekas Zsuzsi!

Dévény-tornász: Továbbra sem kell kezelnie Mírát, de itthon folyamatosan gyakorlatokat kell végeznünk. Azt mondta, hogy 7 hónapos korukig kell a babáknak megfordulniuk, addig ne aggódjunk. Ő úgy látja a mozgásából, hogy Míra 1-2 héten belül megfordul.
Azt is mondta, hogy mostanában sok babával vannak mozgáproblémák mert a bölcsőhalál miatt az anyukák nem, vagy csak nagyon ritkán és rövid ideig fordítják a babákat hasra. Ez amiatt baj, mert minden mozgást hasonfekvésből indítanak, tehát a fejlődésükhöz elengedhetetlen. A lényeg, hogy amennyit csak lehet, a baba feküdjön hason! (ha a nagymotoros mozgások nem fejlődnek rendesen, akkor a kismotoros mozgásokkal lesz később baj - ezt a gyerekorvosunk fűzte hozzá)

Pandácska nagyon nem jön mostanában. Tudtok róla valamit?

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

JAj, nem sikerült a vonalzót feltenni... talán most?

Kép
monostori

Rózsaág!

Bizony, ez nagyon így van! Anno a 2. kisfiamnak kissé befelé forduló volt a lábfeje-valószínú a pocakban tartotta úgy- és a mozgásfejlesztő oviban egy nagyon kedves ismerős konduktor mondta ugyanezt! És, ha a nagymozgások, finommozgások nem fejlődnek rendesen, máris ott a táptalaja a különböző tanulási képességzavarok, magatartászavarok kialakulásának! Egyszerűen mindennek a mozgás az alapja! Az idegrendszer megfelelő érésének, az egyensúlyozóérzék fejlődésének is, ami pedig közvetlen hatással van az értelmi képességek alakulására!

Márti
borossné becz márta

pocakom már ilyen giga :)

Kép

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!

Rozsaag
Örülök, hogy bevált a Mülleres pelus.

Mzsperx
Micsoda poci, jól megnőtt, de nagyon csini vagy. :wink:

Lányok Kristóf nagyon szörcsög, úgy hallom tele van az orra. Viszont hiába szívom nem jön belőle semmi. Ha cseppentek bele előtte akkor sem. Mitől lehet ez?

Kép
Kép
susytunder

Susy
Stérimar van otthon?
Kicsit feloldja a nyákot, könnyebben kijön. :wink:
Vendég

sziasztok, mszperx, tényleg giga pocak, és tényleg nagyon csini vagy!

rozsaag, jó hogy írtál erről a hasonfekvés dologról, én is pont mostanában láttam, hogy hasonfekvésből jön pl a kúszó mozgás, és ha nem fektetem hasra, akkor majd később várhatok :)
És, a Panadol: azt hiszem, sajnos igazad van. Azért adtam Panadolt, mert ezt mondta az orvos (3 napig napi 3x), de összesen csak 3 alkalommal kapott, utána abbahagytuk. Igen, tényleg nagyon megijedtem, nem tudtam, hogy a babáknál könnyen előfordul a hőemelkedés.

nysika, én is gratulálok a babádhoz!

és, tök jók az avatarok! én is fogok keresni képet!

Kép
Kép
szalamandra

susy, úgy csináld a szívást, hogy ha nyomtál bele vizet, hagyd egy kcisit állni, hogy feloldja a cuccost. kb 5 perc. csak utána szívd. állítólag az is jó, ha utánpótlod: vagyis amíg az egyiket szívod, a másik orrlikába csepegtetsz még. ezt nem próbáltam.

KépKép Kép
mzsperx

Sterimar- unk nincs. :roll:
Heim Pálos orrcseppünk van, meg az az izotóniás. Vajon ha hétfőig várok nagy gondot csinálok, vagy menjünk ügyeletes patikába? :roll:

Kép
Kép
susytunder

Susy, akkor csepegtess izotóniásat gyakran, és lehetőleg feküdjön a hátán Kristóf. Az is feloldja. És többet próbáld szívni. Van, hogy az első percben nem jön, aztán megindul.

Hasonfekvés: Nálunk anyum és nagymamám nagyon csodálkoztak, hogy úgy jöttem haza a kórházból, hogy nem lehet hason altatni, csak oldalt. Aztán anyu 3 hetesen Benét hasra tette, és ő aludt nyugodtan 5 órán keresztül. Na, ez meggyőzött. :) Villőt már hamarabb hasratettem. A mozgásukon is segít, hátizmuk is így erősödik, és nem utolsó sorban sokkal pihentetőbben alszanak általában.

Mzsperx
, nem semmi pocak. :)

mtunde

Sziasztok!

Csak ezt az oldalt tudtam átfutni, mert hogy most már nem hogy kelteni nem kell Szabi babát, hanem elaltatni is elég! :lol:
A tejcivel még mindig harcolok. Mindkét cicből szopizik összesen 60-70-et, de nem elég neki. Rajta szoktam hagyni, amíg bírom, bár már totál ki vannak a cicieim, de amikor már perck óta csak szív szegény, de nem nyel és kidől, akkor meg szoktam "kegyelmezni" neki. Persze ilyenkor 5 perc szunyoka után követli a kaját, jöhet a tápi. Aztán fejek, de sokszor csak pár cseppet. PEdig most már tényleg rengeteget iszom ám!!! :? Asszem megiszom az utolós doboz teát és jöhet valami más. Mire szavaztok Utrica homeós bogyesz vagy More Milk?
Ja, Szabi 3 hetesen 4280 g, 3500-tel jöttünk haza. :lol:

Mzsperx - Nagyon csini vagy és tényleg szépen kikerekedtél!!! :lol:

Hason fekvés - Szabit a kórházban is simán hasra tették, így én is. Így is szeret leginkább aludni és mindig nagyon szépen átfordítja a fejét. Még sosem találtam arccal lefelé, pedig a melleim közé nagyon szereti befúrni a kis fejét. :wink:

Puszi mindenkinek!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

a sterimar nem is olyan jó, mert nagyon erősen fúj. inkább cseppentőst érdemes venni (fluimare? talán.)
semmi gond nem lesz, ha hétfőig vártok :)

bettyna, ha 70-et eszik, akkor éhen halni nem fog, én nem adnék neki tápit! cserélgesd a melledet, vagyis a második után add vissza neki azt, amivel kezdtél, és megint a másodikat! ha éhes lesz, korábban fog legközelebb kérni. ha viszont kap tápot, akkor nem kell extrában megdolgoznia a tejért...

KépKép Kép
mzsperx

ja, még annyit. úgy tudod leghatékonyabban visszaszoktatni a mellre, kizárólag, ha nem méred. csak hetente egyszer. amíg pisil, kakil, nagy baj nincs. max egy darabig stagnálni fog a feljlődése. ha egy hét után esett a súlya, akkor újra kell gondolni a kiegészítő kaját, viszont, ha nem fogyott, akkor jó úton vagytok, várhatóan a második héten már beindul a gyarapodás, mert megcsinálja magának a tejet.

KépKép Kép
mzsperx

Gratulálok a babákhoz :lol:

A kutyaharapás miatt aggódom még mindig.. már csak egy hét, és kiderül, veszett volt-e a kutya. Remélem nem. Persze tudom, ha veszett, kapok oltást, és kész, alapesetben nem is aggódnék, de így babát várva igen :oops:
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?