Új privát üzeneted érkezett!

Hú Babett, oda én is elmennék, jó utat Nektek! :lol:

Lamme, nagyon aranyosak lehetnek a lánykák így együtt :lol:

Ebbe a pelusba vagy leszoktató nadrágba nem kell külön betét, benne van :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Ja, apa nálunk se pártolja a bugyipelust az ára miatt. Bár nekünk még odébb van a szobatisztaság, Zsófit nem izgatja ez a dolog :)
Vendég

Sziasztok!

Tényleg szuper ez a jó idő, mi is rengeteget vagyunk kinn, játszóterezünk. Már épp itt volt az ideje.

Panndi: Hú, Fruzsi hatalmas már! :D Jó, hogy most már akármikor érkezhet. :D

Babett: Rómába én is szívesen mennék! Jó utat!

Lamme: Lányoknak jobbulást! Aranyosak lehetnek együtt. Várom már én is, hogy Zsófiék is jókat játszanak együtt. :D Amúgy Zsófi is ilyen, hogy egyik percben ölelgeti Esztit, a másikban pedig pofozkodik vele. Pedig tőlünk nem lát ilyet.

Ebbe a leszoktató nadrágba tényleg nem kell külön betét, direkt úgy van kialakítva. De úgy látszik nem tökéletes. :?

Kérdés: Nincs valami tippetek, Esztikét hogy tudnám rávenni a hozzátápira? Már lassan 7 hónapos és semmit nem eszik a tejcin kívül. Egy ideig olyan jól evett, elfogadott sok mindent, aztán jött a múlt héten a betegség és azóta semmi. Eleinte a betegségre fogtam és nem is próbálkoztam, de már kutya baja és még mindig nem eszik... Teljesen tanácstalan vagyok, már annyi mindent kipróbáltam, de semmi. Ez a leányzó kifog rajtam sok mindenben. :D Nem egy egyszerű eset.

KépKép
KépKép
eperke21

Nálunk is voltak ilyen csak szopis kajaszünetek :shock: én a kedvencekkel próbaltam Lillut visszaédesgetni a rendes kajcsikhoz is :lol: volt, hogy csak napok után sikerült :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi: Hát, Eszterkének még nem igazán van/volt kedvence. Kb almát, sütőtököt és barackot kóstolt eddig. Abból is leginkább az alma fogyott, de most még az sem.

KépKép
KépKép
eperke21

Nálunk Lillu sütőtök rajongó volt, bár inkább főzve, mint sütve szerette :lol:

És ha más napszakban kapná?
nekem még az volt a megfigyelésem, hogy Lillu délután ilyenkor már csak szopizni szeretett, délelőtt inkább rá tudtam venni az evésre.

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Bocs a betolakodásért, azok olvassák tovább, akik szeretik a természetet, a kirándulást, és szívesen járják / járnák az erdőt kisbabával is.

Készítettem egy kirándulós-babakocsis honlapot, ahol összegyűjtöttem azokat a túrákat, amik babakocsival bejárhatóak. Vannak könnyű, bármilyen kocsival megtehető utak, és nehezebb, csak sportbabakocsival teljesíthető kirándulások is.

www.kirandulababa.turistautak.hu

Remélem sokaknak hasznos lesz a honlap.
Nagyon várom a ti útvonalaitokat is, hogy még több túralehetőség közül lehessen választani. Ha valakinek van kedve küldeni útvonalat, vagy töltse ki a honlapon található táblázatot, vagy csak írja le pontosan, hogy merre járt, és én elkészítem a túraleírást.

Kirándulós fórumot is nyitottam, mert a honlapon még nincs ilyen:
Társalgó - Programok, ajánlatok - "KIRÁNDUL A BABA" - babával kirándulók fóruma

Itt a tavasz, jó túrázást kíván a KIRANDULABABA!
Kép

sushy

Sziasztok!
Na, most látom, hogy az előző irományom sehol..... :( Pedig nem kis munkám volt benne. :?
Ádi születésnapi köszöntését köszönjük szépen!

Eperke! remélhetőleg már megoldódott a helyzet, és Eszti újból szépen eszeget. Nekem az jutott eszembe, hogy nálunk a fiúk mindig abból akartak enni, amit mi ettünk. Mindegy, hogy mi volt az, ők meg akarták mindenféleképpen kóstolni. Gábor még szinte járni sem tudott, de azt, hogy kinek mi volt a tányérjában, mindig feltérképezte. Ha ő mást kapott, mint a többiek, akkor kikövetelte, hogy az ő tányérjába is ugyanolyan kerüljön.

A piskótatorta epres kókuszos túróval receptet pedig ha kicsit több időm lesz, ismét leiirom. Vagy inkább priviben küldejem el minden érdeklődőnek?

Szép vasárnap délutánt mindenkinek!

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Tücsi!
Szerintem mehet ide a recept, én úgy gondolom, mindannyian érdeklődők vagyunk :lol: és akkor kár priviket küldözgetni :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Evés: Teggnap estére megjött az étvágya Esztikének. :D Ha mást nem is volt hajlandó, de egy negyed üvegHipp őszibarack-alma egyveleget megevett. Ezen felbuzdulva ma délre csináltam neki sárgarépát-krumplit. Na az nem kellett neki, de este megette a maradék Hipp-et, úgyhogy talán kezd visszatérni az étvágya.

Tücsi: Szerintem se fáradj mindenkinek privivel. Jöhet ide is a recept. :wink:

KépKép
KépKép
eperke21

Ja, ezt még muszáj leírjam. Péntek este, míg vacsiztunk, Zsófi felmászott mögém a székre, átölelt és azt mondta, hogy "Anya ennyire szeretlek" és széttárta a kezét, hogy mennyire. :D Hát, megkönnyeztem ezt a jelenetet. Ölelgettem utána jó sokáig, el sem akartam engedni. :D

KépKép
KépKép
eperke21

eperke :)

Én is a múlt héten kaptam meg az első átölelést, kiegészítve egy "Eletlek"-kel :lol:
Vendég

Nálunk csak ölelés van, szeretlek nélkül! :lol:

Lillu tegnapi termése:

Anya csücsi nem tenti Bo :lol:

Ez anya ülj le, nem alszom, hanem mesélj Boribont :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

:lol:

Nálunk is menő a Boribon :D És Abani (Annipanni) :lol:
Vendég

Akkor a kért recept:

Piskótatorta epres kókuszos túróval

Hozzávalók a piskótatésztához:4 tojás, 4 ekanál forró viiz, 125 g cukor, 1 tasak vanillin cukor, 100gr búzaliszt, 50 g étkezési keményiitő, 1 púpozott teáskanál sütőpor, 2 ekanál kókuszreszelék

A töltelékhez: 1 kis zacskó sziintelen zselatin (12 g), 30 g kókuszreszelék, 500 g sovány túró,75 g cukor, 1 citrom leve, 600 g friss, előkésziitett eper, 200 ml tejsziin

A megkenéshez és diisziitéshez: 5 ekanál eperlekvár, 2 ek viiz, 12 friss, előkésziitett eper

A tésztához a tojást és a vizet a robptgéppel a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot és a vanillin cukrot elvegyiitjük és 1 perc elteltével beleszórjuk, majd még 2 percig keverjük. A lisztet az étkezési keményiitővel és a sütőporral elvegyiitjük és felét a tojásra szitáljuk, majd fakanállal óvatosan, de gyorsan belekeverjük. A liszt másik felét hasonló módon dolgozzuk bele, végül a kókuszreszeléket is beleforgatjuk. A tésztát (26 cm átmérőjű, alján kikent, sütőpapiirral fedett) tortaformába töltjük, tetejét elsimiitjuk. A formát rácsra téve a sütőbe helyezzük.

Felső/alsó hőfok:kb.180C (előmelegiitve)
légkeverős sütőnél: 180C (előmelegiitve) - én mindig iigy sütöm
gázsütőnél:2-3-as fokozat (előmelegiitve)
sütési idő:kb. 30 perc

A piskótalapot a formától elválasztjuk és sütőpapiirral fedett süteményrácsra boriitjuk. Aljáról a sütőpapiirt lehúzzuk. Miután kihűlt, viizszintesen kétszer elvágjuk.

A töltelékhez a zselatint a zacskón levő leiirás szerint elkésziitjük. A kókuszreszeléket serpenyőben zsiradék nélkül megpiriitjuk és lehűtjük. A túrót, cukrot, citromlevet és kókuszreszeléket elkeverjük. A túrómasszából 2 ekanálnyit a zselatinba keverünk, majd a keveréket a többi krémmel elkeverjük és rövid időre a hűtőbe tesszük.
Az alsó lapot tálra helyezzük, tortakarikát helyezünk köré. Az epret a lapon elosztjuk.
A tejsziint kemény habbá verjük. Amint a túrómassza szilárdulni kezd, a tejsziint beleforgatjuk. A krém felét az eperre kenjük. A középső lapot ráfektetjük. A maradék krémet a lapra kenjük. A harmadik lappal befedjük. A tortát 3 órára a hűtőbe tesszük.
A lekvárt a viizzel elkeverjük és felmelegiitjük. egy részét a torta tetejére rákenjük, majd a süteményt eperrel diisziitjük. A maradék lekvárral az eperszemeket is megkenjük. A tortakarikát eltávoliitjuk.

Nagyon finom, a hosszú leiirás ne rémisszen el senkit! Érdemes kipróbálni.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Ildi, Panndi: Édesek a lányok! :D Milyen ügyesen beszélgetnek már! :D

Tücsi: Köszönjük a receptet! Most hétvégén megcsináltam a múltkori csokis sütidet is. Nagyon fini lett, már nincs is belőle. :D Ezt is kipróbálom szerintem hamarosan. Lehet ez lesz a lányoknak a névnapi tortája májusban, akkorra már lesz friss eper. :D

KépKép
KépKép
eperke21

Sziasztok,

Megérkeztünk Rómából! szupppppper volt, nagyon szép idő, igazi túristás-kirándulós. Lejártuk a lábunkat, 3 napon keresztül reggeltől estig mentünk-mentünk, és millió dolgot megnéztünk. Hihetetlen ez a város, nagyon tetszett. Ennyi látnivaló szerintem sehol sincsen egy helyen, minden sarkon kettő...És egyáltalán nem bántam meg a 4 napos babanélküli létet. Jobban bírtuk mindhárman, mint bármikor is gondoltam volna. Boti teljesen elvolt, semmi sírás miattunk és érkezéskor nagy teliszájjal vigyorgott nekünk és bújt hozzánk. Nekünk sem volt egyáltalán vészes, mert szinte keléstől fekvésig nagy tempóban mentünk és kerestük a célpontokat, szóval egyszerűen nem volt időm magamban őrlődni és búslakodni, és nem is volt erre okom. Szóval nagyon jó döntés volt elmenni. Persze Botinak arany élete volt, és most egy kicsit jobban meg kel húznom a gyeplőt, de szerintem 1-2 nap, és visszaáll a rend. Ezután már 1-2 napos nagyis hétvégétől egyáltalán nem tartok.

Nálunk talán 1 hónapja van önálló cuppanós puszi arcra, néha teljesen magától, kérés nélkül...na ez a legelolvasztóbb :roll: . Puszidobás is megy...már ez is rendszeresen és tudatosan. És a legjobb, amikor összehúz minket a férjemmel és együtt akar összebújni velünk. Ilyenkor átkarolja a nyakunkat és összehúz minket, Édes mondhatom.... :lol: :cry:

Eperke: én nem tudok okosat mondani, nekem Botival semmi ilyen gond nem volt....evett, amikor bevezettem, és ennyi, valszeg mákom volt...

Kajálás továbbra is: Nálatok mi a reggeli? én még mindig gyümölcsöt adok, amit pl anyósom furcsának tart. Miért nem eszik a gyerek rendes reggelit. De mivel így is 12 kg felett járunk, így nem erőltetem a további kenyeres kajálást. Boti 12kor és fél7kor elég kiadósan eszik. 4kor meg csak gyümölcsöt vagy túrókrémet. Nálatok most mi a kajálási menet? Mennyiség és minőség?
Vendég

Nálunk kifli/zsömle valami feltéttel (Lillu nagy pulykasonka rajongó), kakaóval a reggeli... de ő sem eszik örült mennyiséget belőle. Gyümit ő főleg délelőtt kap :lol: Nálunk a vacsi lightosabb, na ez nem árt sem az én, sem apa kilóinak, Lillu meg még nem panaszkodott :lol:

Az ebédnél Lilla nagyon ragaszkodik a leveshez, sokszor szinte csak azt eszi meg, ha jó sűrűn kapja :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Babett: Örülök, hogy jól telt a római vakációtok :D Tök jó, hogy Boti is jól érezte magát itthon, és így tökéletes volt minden! Milyen szerencsétek van, hogy elkerültétek a földrengést!
Niki már hónapok óta "rendesen" reggelizik, főleg a januári kórházi élmény miatt/óta. Legtöbbször kifli/zsömle valamivel, pl. Spar vagy füstölt párizsival, téli szalámival, paprikás szalámival, trappista sajttal, kenhető Medve sajttal, sonkával, van, hogy csak simán vajasan, meg szokott lenni bundáskenyér, tojásrántotta, péksütemény pl. kakaós csiga, sajtos rúd. Van, hogy csak az üres kiflit eszi csak meg, a többit a tányéron hagyja. Mostanában tervezek csinálni tojáskrémet meg körözöttet, kiváncsi vagyok, hogy fog-e neki ízleni.

Amúgy már mindenevő. Szereti a leveseket, hétvégén pl. halászlevet evett :D Imádja a húslevest. Mostanában evett rántott husit, rántott halat, krumplipürét, káposztás sztrapacskát, túrós derelyét, répás/husis/sajttal megszórt penne tésztát, stb. Ritkán kap már üveges bébikaját, de mostanában nem is ette meg őket. Szereti a pizzát és a palacsintát is, meg csináltam vasárnap diós sütit, azt is nyomta befelé :D Mondjuk most, hogy betegeskedik, eléggé lecsappant az étvágya, de azért már javul :)

Főétkezések között meg szokott enni gyümölcsöket, most a körte jön be neki nagyon, joghurtot, pudingot, babapiskótát, háztartási kekszet, kölesgolyót és hát nem tagadom, néha konkrét édességet is pl. túró rudi, kinder pingui, kinder tejszelet.

Vivi már kezd jobban lenni, de mi többiek még eléggé rosszul vagyunk, vagyis a köhögés kibírhatatlan :?
lamme

Babett: Örülök, hogy jól éreztétek magatokat Rómában! Boti pedig nagyiéknál :D Én is gondoltam rátok a földrengés kapcsán, de jó, hogy elkerültétek!

Reggeli: Zsófi is rendes kaját eszik reggelire, már elég régóta. Kenyér-kifli lekvárral, felvágottal, sajttal, különböző kencékkel. Találtunk egy pékséget, (Lipóti pékség - nem tudom ismeritek-e), ahol mindenféle mesterséges anyag nélkül sütik a kenyereket, péksüteményeket. Van amikor innen hozunk péksüteményt és azt reggelizik Zsófi kakaóval/teával.

Panndi: Ma találkoztunk Verával, odaadtam neki az anyagot és megcsinálja a mei-tai-t . :D Köszi, hogy ajánlottad!

KépKép
KépKép
eperke21

eperke, szívesen, örülök, hogy összejött a dolog :)

Zsófi is rendes kaját eszik nyár óta, akkor volt 11 hónapos, nyaraláson szokott rá :) Ma korán mentünk vérvételre, reggel csak egy kis gyümölcsöt evett, aztán hazaértünk, kilenckor evett kenyeret, felvágottat, kolbászt, sajtot, uborkát,paprikát, kakaós csigát (étvágya az van...), aztán a játsztérről már úgy jöttünk haza, hogy az utolsó 10 méteren kiabált, hogy keksz, de azt nem kapott, hanem ebédelt (lasagne), aztán rá egy órára egy fél szelet tejszeletet, azóta alszik :) Ha felébred, jön a gyümölcs vagy a joghurt :)
Vendég

Babett! Én is örülök, hogy jól éreztétek magatokat Rómában és hogy Boti is jól elvolt a nagyiékkal. Reggelire mi is péksüteményt adunk Gábornak. Gyümölcsből időnként rengeteget eszik, ezért reggeli után és a délutáni uzsonnához adok neki gyümölcsöt. Ha 10-1/2 11 körül kiinálom meg gyümölccsel, akkor egy óra múlva már alszik is, iigy az ebéddel időben elcsúszunk. Mivel azonban a savanyúkáposztán és a lilahagymán kiivül mostanában semmilyen zöldséget nem eszik nyersen, ezért többször adok neki gyümölcsöt.

Eperke! De örülök, hogy neked is sikerült a korábban iirt fincsi csokis süti! Ugye, hogy az alapanyagokon kiivül csak idő és jó sütő kell hozzá? Ebben az epres tortában sem fogsz csalódni, egészen biztos! Viszont egyet le kell szögeznünk a diicséretek mellett. Mindegyik sütinek csak egyetlen nagy hibája van: rettentő gyorsan elfogy! :lol:

Ildi! Mi mostanában kicsit ritkiitjuk Gábornál a majd mindennapos kakaózást. Már a 13,5 kg-ot is elhagyta a lelkem, ami sztem a kakaó ivásnak is köszönhető. (Persze a magassága is megvan hozzá, 90 cm-t mért a múlt héten a védőnéni.) Max. heti 2 alkalommal kap kakaót a legénykém a reggelijéhez.
A pékségetek egy főnyeremény!

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

OFF: Tudna valaki segíteni ekho-s adóbevallás elkészítésében? ON
lamme

Hú Gábor szép nagy, mi se magasságban se súlyban nem közelítünk :lol:

Jaj Panndi azt neked akartam írni, hogy nálunk Annipanni Eme, meg úgy összeségében minden lány, mert Lillunak Eme(se) a kis barátnője...

KépKép

KépKép
beneildi

Eme :)

Gábor szép nagy lett, de ez így van jól :)
Vendég

köszi Lányok a sok kajatippet....azt hiszem itt az ideje a normális reggelinek. Csak vmit meg csökkentenem kellene, mert már így is azt mondják Botira, hogy jó húsban van, azaz "dagi"...? sajnos nálunk a vacsi áll a hideg kajákból(kifli és társai), ezért nem akartam még reggelire is ezt adni. DE a főzelékes kaját nem igazán halnadó este megenni, csak délben...így marad a hideg. Ja és tízórai sem jellemző, szóval nem tudom mit csökkentsek, valszeg a vacsit kéne. AZ uzsi általában csak egy gyümölcs.
És már a MILupa tejitalt sem kéne innia, de akkor mikor és mit igyon helyette. Ezt fekvés előtt és ébredéskor issza meg...már amikor, nem mindig.
Azért Boti is tudja mi a jó, tegnap házi füstölt kolbászt kért a kenyérre a felvágott helyett :shock:
Boti sem a kakaót sem a tejeskávét nem issza meg, talán később...
A lipóti pékséget én ismerem, vagyis egyszer vettem ott a sima házi kenyeret, szerintem semmi extra. Tömény, sűrű fehár kenyér volt, talán mást is ki kéne próbálni, sokan dicsérik.
Vendég

Sziasztok!

Most volt egy kis időm visszaolvasgatni, láttam, hogy páran hiányoltatok, gyorsan írok pár sort.

Az építési vállalkozó egyre durvábban elkezdett zaklatni minket (már rendőrségi feljelentés lett a dologból), így úgy döntöttünk, eljövünk onnan. Jelenleg egy másfél szobás albérletben lakunk a XIII. kerületben. A házat áruljuk, bár nem tudom ki fogja megvenni így, van benne pár csúnya hiba, amivel nem nagyon tudunk mit csinálni. A férjemmel a kapcsolatunk nagyon megsínylette ezt az időszakot, el akart költözni tőlünk, végül mégis maradt, de nem tudom, miért.

Esztike szerencsére jól van, egészséges, kiegyensúlyozott kislány a sok változás ellenére. Jól eszik, nagyokat alszik. Sajnos beszélni még nem beszél semmit, de most a sok feszültség meg változás közepette nem is várok tőle nagy fejlődést.

A körülményekhez képest én is jól vagyok, csak rengeteg a tanulnivalóm, nagyon nehéz félévem van az egyetemen.

Ha időm engedi, jövök többet (májustól már kicsit könnyebb lesz).

Puszi mindenkinek:

Anett

Kép
waterlilly

Babett: örülök, hogy jó volt az utazás, és hogy Boti ilyen jól bírta!
A reggeli nálunk is péksüti, kifli+felvágott és tej. Én kakaót nem adok Barnának, mert szereti a tejet, akkor meg minek ittassam cukros kakóval. Tízórai nincs, mert akkor nem ebédelne. A levesek nálunk is nagyon mennek. Imádja a zöldség krémleveseket (zeller, brokkoli) és a lencselevest. Délután gyümölcs, joghurt, keksz. Vacsira vagy főttétel, virsli, szendvics és még gyümölcs.

Tücsi: Gábor tényleg jó nagyfiú :wink: Köszönjük a receptet, ha lesz már fincsi eper megcsinálom.

Lilly: Nagyon sajnálom, hogy így alakultak a dolgaitok. Remélem, minden rendbe jön majd. Azért az jó, hogy Eszti jól van és nem viselték meg ezek a dolgok!

A puszi nálunk is megy, van hogy Barna odajönn, ad egy puszit aztán megy tovább a dolgára :lol: Én meg perze olvadozom.

Lamme: Remélem a lányok már jobban vannak. Akartam kérdezni, hogy téged sem vesznek vissza a munkahelyedre?

KépKép
kutyfül

Sziasztok!

Lilly: Szomorúan olvastam, hogy házügyben még rosszabb a helyzet, és már a magánéletetekre is kihat :( Remélem, hogy sikerül megoldani a problémákat! Esztike tündéri lehet :)

Kutyfül: Köszi az érdeklődést, lassan, de javulgatnak a lányok. Én még nagyon köhögök, amitől már fáj a fülem is, egyik este meg már hánytam :?

Holnap megyünk az Állatkertbe :D Hétfőn jöttünk haza az oviból, és Niki kiszúrt egy bodobácsot a járdán. Elkezdett sikontgatni, vigyorogni, annyira tetszett neki :D Vivi detto :D Úgyhogy el KELL mennünk az állatkertbe :D Mi amúgy is nagy állatimádók vagyunk a párommal, és a csajokat is szeretnénk megtanítani arra, hogy legalább tiszteljék, de méginkább szeressék ők is :) Vivinek sem árultuk el, meglepi lesz neki :) Hetek óta várja már. Mondtuk neki, hogy ha kicsit jobb idő lesz, akkor megyünk :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2011.02.11 21:30-kor.
lamme

Már elég régen tettem fel képeket a lányokról, hogy most kiválasztottam kettőt :D

Nem tudom, hogy mondtam-e, de készítettem még december közepén a lányoknak egy blogot :) Az aranyosabb képeket, videokat teszem fel oda, hosszabb iromány eddig csak egyszer volt, szóval nem az a klasszikus blog :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2011.02.11 21:29-kor.
lamme

Anett! nagyon sajnálom én is, ami Veletek történik és drukkolunk hozzá, hogy legyen erőtök kivárni, amíg szebb napok jönnek :wink: én is csak bíztatni akarlak, hogy gyere gyakrabban :lol:

Tücsi, pont Neked akartam írni, hogy tegnap mi is taliztunk egy ilyen szép magas kisfiúval az utcán, elgondoltam, hogy Gáborkád is ilyen szép szál kisdalia lehet...

Babett, nálunk Lillu elég középsúlyú (amit a családi gének :oops: :twisted: miatt nem is bánok), de kerilányom mindig is husisabb baba volt... aztán jött egy szájfertőzés és ha nem lett volna a tartalék kórházba került volna, még a doki meg is jegyezte, hogy belapult a kis pocakja :cry: szóval még néha jól is jön az a kis husi...
A másik, hogy Lillunak is az elmúlt fél évben a babásból olyan kisgyerekes lett az alakja, nagyon sokat változott. És Ti ugye fél évvel mögöttünk vagytok, szóval ez a változás majd megformálja Botit is. Ahogy én látom, nagyon egészségesen főzöl, szóval ilyen gondolatod ne is legyen, hogy Boti husi...

Lamme, nagyon helyesek a lányok.
Én az előző cégemtől munkaügyi perrel jöttem el, szóval vannak elképzeléseim az ilyesfajta lehetetlen helyzetekről... drukkolok hozzá, hogy a helyzeted megnyugtatóan rendeződjön és valami jó munkát találj...
Ha a blog nem titkos, szívesen megkukkantjuk :))) amúgy Lillunak is most készül és én is ilyen elsősorban képesre gyúrok... csak a a maximalizmusom miatt nem haladok vele, no meg itt a nyakamon a takarítás :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Lamme: Még mindig szépek a lányok, Vivi aranyos a szemüvegben. Elég elképesztően hangzik, ez a történet a munkahelyeddel :twisted: :twisted: Majd ha sikerül valamire jutnod, írd meg.
Az állatkert már nálunk is be van terveztve. A lányok biztos élvezni fogják! Nálunk Barna itt a két macskával folyamatosan tanulja az állatok szeretetét :wink:

Ildi: Ne is mondd a takarítást :roll: Én szombatra tervezek egy egész napos nagytakarítást, mert így hétközben Barnával ezt nem tudom megoldani.

Ma a sétánál Barna felszedett egy kutyakakit :roll: :twisted:

KépKép
kutyfül

Sziasztok!

Kutyfül: Volt már, és lesz is jónéhány álmatlan éjszakám a munkahely ügy miatt :( Remélem, hogy hamarosan és számomra kedvezően meg fog oldódni...

Az Állatkert szuper volt :D Igaz kicsit csalódtam, mert Vivi hamar haza akart jönni, de aztán sikerült újra felkelteni az érdeklődését :D Nikinek is nagyon tetszett, mutogatott az állatokra, meg beszélt hozzájuk :D Az állatsimogatóban ment a kecskék után, simogatta őket, nagyon aranyos volt :D De nem nagyon mertem elengedni, mert hepehupás ott a talaj, és nem örültem volna neki, ha beleül, belenyúl egy-két kecskebogyóba :P Vivinek mondjuk sikerült, mert volt egy kecske, ami feküdt, és azt simogattuk. Erre odajött egy másik kecske, és elkezdte csesztetni a "mi" kecskénket, aki dühösen felpattant, én meg próbáltam kivédeni, hogy ne lökje el Vivit, de végül a kecskének és nekem sikerült őt mégiscsak seggreültetni :D Jót nevettünk rajta :D Bő két órát ott voltunk, Niki elaludt hazafelé a babakocsiban, Vivi meg ahogy hazaértünk átöltözött és beájult az ágyába :D Teszek fel két képet :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2011.02.11 21:31-kor.
lamme

Sziasztok!

Régen jártunk erre, de hiába, végre jó idő van. Mi is rengeteget vagyunk kinn, nem marad időm géphez ülni. Most is csak azért tehetem, mert Anyuéknál vagyunk a héten, így van egy szusszanásnyi időm.

Lamme: Édesek a lányok! :D Szemüveg kérdéssel most én is úgy érzek, mint Te néhány hete. Esztike kapott tegnap. Szegénykém nehezen viseli, mindig leszedi magáról, ráadásul alig találtunk rá keretet ami nem túl nagy. :(

Panndi: Hogy vagytok? Még egyben?

Szemüvegen túl még összejött nekünk mostanában. Múlt héten voltam Esztivel tanácsadáson és a Doktornő kékesnek látta a szája körül a bőrét, ezért elküldött kardiológiára vele. Bár mondta, hogy egyéb jelét nem látja, hogy akármilyen gond lenne, de azért ez is elég ijesztő. Ráadásul csak május 25re kaptam időpontot. Erre jött még neki a szemüveg. :( Aztán Zsófinak pedig a kezével van valami probléma. Mire lejöttünk az ünnepekre Anyáékhoz teljesen bevörösödött a két tenyere, aztán meg fel is hasadt neki az ujjai begyén a bőr. Meg máshol is vannak kiütései. Úgyhogy megjártuk vele itt a bőrgyógyászatot, és azt mondták, hogy valószínű a hohmokban szedett össze valamit. Lehetőleg ne nagyon homokozzon mostanában. :cry:

KépKép
KépKép
eperke21

Hát Eperke, nem semmi széria amin keresztül mentek... Zsófinak gyors gyógyulást, Esztinek remélem nem lesz semmi baja ill. neked egy kicsit nyugodtabb időszakot kívánunk!

KépKép

KépKép
beneildi

Ja és tegnap kaptam egy biciklit a férjemtől... Lillunak is tetszik a gyerek ülés, bár először nem akart beleülni, most meg állandóan menne :wink: ha már így alakult, hogy nem babázok, legalább bicajozunk Lilluval :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok! Ismét eltelt pár jónap, szóval csak jöttem beköszönni. Meg Panndit "megnézni" h mi újság baba ügyben..:)

Mindenkinél zajlik az élet, úgy látom, de a lényeg, h a gyerek nagyon szépek és tündérek!

Mi jól vagyunk, a 32.hetet taposom, 1780 g körül állunk, és még mindig kisláynnak mutatja magát :wink:

bocsánat, h ismét csak ennyire futja! puszi mindenkinek

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Hello Anikó, hű nálad is hogy megy az idő :lol: Nevet választottatok már?
gyere máskor is :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Megvagyok, köszönöm az érdeklődést, most épp egy betegségből őróbálok kijönni, Fruzsi szépen nő, Zsófi nagyon nagy, minden oké :)
Vendég

Ildi: Köszi a biztatást! Én is remélem, hogy egy kicsit nyugisabb időszak következik!

Vicsok: Örülünk, hogy hallottunk Rólatok és minden rendben! :D Ha időd engedi gyere máskor is! Várjuk a híreket rólatok! :D

Panndi: Már azt hittem az orgona virágzás kicsalogatta Fruzsit. :D De akkor még maradjon egy kicsit, míg meg nem gyógyulsz. Jobbulást!

KépKép
KépKép
eperke21

Sziasztok,

Mi jól vagyunk, a hétvégén Boti kipróbálta a sisakos bicajozást APA mögött ücsörögve. Nagyon tetszett neki :lol:

Amúgy meg jönnek a szemfogai, mind a 4, szóval már csak a hátsó négy rágóra kell még várni, aztán egyenlőre letudva a fogzás. A legutóbbi 4 rágófogat szinte észre sem vettük, na most a szemfogakkal kicsit bajlódunk, néha nagy sírások vannak, de szerencsére nem tart sokáig.

És megjelent az ekcéma nálunk is, sajnos, a kezén...voltunk már bőrgyógyásznál, de 2 hét alatt szinte semmi sem változott... :(
nem vészes, de mégis van... :(

Sokat kertészkedünk és homokozunk mostanában, sosem vagyunk bent. Sajnos most még máj 31ig szinte minden este dolgozom, így nem marad időm a szórakozásra. De már lassan vége, utána meg irány a Balaton! :lol:
Eperke, Ti is mentek megint le sokat Füredre?

Panndi: sok sikert, bármikor mehetsz már!
Üdv.
Vendég

Babett: Igen, tervezzük balatoni kikapcsolódást! :wink: Biztos sokat leszünk lenn nyáron. Végre csináltak Füreden a sétány mellett játszóteret, úgyhogy ha lenn lesztek Csopakon ismét összehozhatunk egy találkát. :wink:

Lehet, hogy nekünk is ekcéma? :roll: Ahány orvoshoz mentünk, mindegyik mást mond. Most mintha kicsit javult volna. Engem csak az zavar, hogy máshol is vannak kiütések a testén.

Panndi: Utólag is boldog névnapot kívánunk! :D

KépKép
KépKép
eperke21

A bicajozás Lillunak is tetszik, a sisak kevésbé :lol:

Én sajna felismerem az ekcémát, nekem is van, főleg a kezemen :shock: Lillu is örökölte, remélem enyhébb változatban :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Eperke: épp kérdezni akartam, hogy nem tudod-e hol van egy normális játszótér Füreden! de jó, hogy csináltak!! ennek a hírnek nagyon örülök, annyi felújítás volt ott mostanában, ez is ráfért a sétányra!! :lol: persze találkozhatunk majd nyáron! megint leszünk lent kettesben is Botival. És sztem idén sokkal többet leszünk lent, lehet le is költözünk június-július körül. Majd meglátjuk.
Botinak(és sztem általában a kicsi gyerekeknek) nem olyan az ekcémája, aminek eddig én gondoltam. Neki száraz/keményebb volt a tenyere, és nagyon kicsi dudorok (nem kiütés, mert nem piros) vannak a kezfején meg enyhén a combján is. Igazából alig látszik inkább csak érezni lehet, de azért megnézettem a dokival. Nekünk egy gytári krémet írt fel, egyenlőre ezt használjuk. Állítólag télen, ősszel jellemzőbb, nyáron meg fog szűnni. Én nagyon sok gyerekről hallottam, hogy volt ekcémája, de többnyire kinőtték. Talán Ildi, nálatok is ez még nem a felnőtt ekcéma Lillunál...
Vendég

Babett: Nem rosszak a füredi játszóterek, csak az a baj, hogy szinte az összes murvával van feltöltve. Én ezt nem nagyon szeretem, mert mindig azt pakolja Zsófi, meg ilyenkor már a szandiba is folyton belemegy, 2 percenként üríteni kell. A sétányon ami van, Zsófi nagyon szereti. Van rajta egy nagy hajó alakú csúszda-mászóka, rugós hinta, homokozó, rendes hinta. Bár túl nagyra nem csinálták, elég kis helyen van, de legalább van. Ezt leszámítva még a Mamáék környékén ismerjük a játszótereket (4 is van 5 percen belül). Azokat is szereti Zsófi, már mutatja, hogy merre induljunk játszani. :D
Mi is elég sokat leszünk lenn, főleg, hogy Zsófinak most van ez probléma a kezével. Mert állítólag a homoktól van, úgyhogy inkább itt homokozunk, mint Pesten. Ha Apa bírja nélkülünk, akkor lehet mi is leköltözünk.

Képzeljétek Zsófival tök jól haladunk a bilizéssel. Most már csak akkor kap pelust, ha megyünk valamerre és éjszakára. Míg otthon vagyunk csak bugyi van rajta és most már ügyesen szól és megy a bilire, ha kell. a délutáni alváshoz sem adok már pár napja pelust és eddig még száraz maradt mindig. :D

KépKép
KépKép
eperke21

Lamme: nagyon helyesek a lányok! Neked rövidebb volt a hajad, jól emlékszem?

Eperke: Miért kell Esztinek szemüveg? Nem is tudom elképzelni, hogy egy ilyen pici baba, hogy tudja magán elviselni. Tényleg jól összejött nektek... :cry: Nagyon ügyes Zsófi, hogy már így megy neki a bilizés. Akkor bevállt ez aleszoktató pelus?

Ildi: a bringázás nálunk is megy, de Barna a sisakot mindig leveszi. Bár van egy olyan érzésem, hogy mi jobban élvezzük a biciklizést, mint Ő :roll:

Panndi: Gyógyulj meg hamar! Megvan már minden Fruzsinak?

Rólunk: múlt héten Barnának volt egy kruppos rohama éjjel. Szerencsére a köv. éjszakák már nem voltak ilyen vészesek. Kapott kalcimucs injekciót, acc-t meg kúpot, amit végszükség esetén kell beadni neki. Remélem, nem lesz rá szükség.
Egyébként jól vagyunk. Már nagyon sok mindent mond Barna, majdnem mindan szót elismétel, amit mondunk neki. Tegnap egy nénitől kapott a közértben pogácsát, és este mondta apának: -Néni pogácsa :lol: :lol:

KépKép
kutyfül

Eperke,
tök jó, hogy Zsófi így ráállt a bilizésre, már most mi is el akarjuk drasztikusabban kezdeni :wink:

Babett, nálunk is ilyen mértékű csak és remélem marad is Lillu ekcémája. A gyógyszertári (ez nem szteroidos) kenőcs nálunk eddig csak egyszer kellett (és hála Istennek a maradékot Anya használta el :lol: és nem Lillára kellett kenni)

Amúgy tavasszal/nyáron az én kezem is szép, de azért remélem Lillu tényleg kinövi majd, jobban örülnék neki :lol: bár nekem szerencsére eléggé kordában tartható odafigyeléssel ez a nyavalya, mert ennél sokkal rosszabbakat is láttam.

Kutyfül, nem irigyellek a kruppos roham miatt, mi egyik ismerősünkön láttam és sírtam annyira rossz volt nézni, remélem nem lesz ilyen több Barnának. Viszont tök ügyesen beszélő kisfiad van :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Kutyfül: Valószínű örökölte az én szemproblémámat Eszti. Én is 1,5 éves korom óta szemüveges vagyok. Egyelőre +2es lencséket kapott, de elég nehezen viseli. Mindig leszedi magáról, meg összenyálazza a kezével. Próbálom napról-napra egyre többet rajta tartani, mikor kevésbé nyűgös, de elég nehéz. :roll:
Leszoktatónadrág nem nagyon vált be, mert elég hamar elázik. Ma kiugrottunk egy rövid időre valamiért, gondoltam nem adok rá pelust, csak azt. Persze nem bírta ki hazáig, és átázott mindene. Szóval én többet vártam tőle. Itthon sima bugyival szoktattam rá a bilire. Volt 1-2 rázós hét, amikor 4-5x cseréltünk ruhát, és takarítottunk, de most már kezdünk belerázódni. :D

Ildi: Szerintem sima bugyival Lillu is hamar rájön a lényegre. :D Sok sikert hozzá!

Panndi: Fruzsiról semmi hír? :D

KépKép
KépKép
eperke21

Sajnos semmi, holnap reggel CTG, de úgy néz ki, jól érzi magát odabenn :)
Vendég

Sziasztok!

Régen voltam már megint :oops:

Vicsok: Tök jó, hogy írtál magatokról :) Örülök, hogy jól vagytok!

Babett: Nekem is szoktak lenni télen ilyen kis göböcskék az ujjaimon, amit írsz. Nem tudtam, hogy ez ekcéma :shock:

Kutyfül: Sajnálom a kruppot, nagyon rossz lehet :( Igen, rövidebb volt a hajam, de mivel nem jutottam el hónapokig fodrászhoz, így ennyire megnőtt :oops: De azóta már voltam, és végre levágattam :D

Panndi: Jaj de izgi időszakban vagy :lol: Nagyon kiváncsi vagyok már Fruzsira :D Zsófival lesz egy szobában?

Eperke: Sajnálom, hogy Esztikének is szemüveg kell. Nehéz lehet rajta tartani egy ilyen pici gyerkőcnek, de így szépen korrigálható legalább. Zsófi nagyon ügyes a bilizéssel! :wink:

Mi jól vagyunk. Hétfőn voltunk Vivivel szemészeti kontrollon. Alaposan megnézte a doktornő, és mondta, hogy ugyan elbírna egy kicsivel nagyobb dioptriát is, de ezzel is egyértelmű már a javulás, úgyhogy nem látja indokoltnak a cserét. 3 hónap múlva kontroll, majd akkor eldől. De örült, mert egyértelmű javulás van :D Én is örültem :D
Niki kedden a Meningitec oltását. Párom volt vele a dokinéninél, én meg fogorvosnál voltam :? Tömni kellett, mert kiesett a tömés. Olyan szupi érzéstelenítőt kaptam, hogy semmit nem éreztem, csak a matatást :D Fú, de örültem ennek is :D
Felírattuk Nikinek a "kullancsos" oltást is, jövőhónapban kapja az elsőt. Elvileg. Mert akkor jön a 18 hós oltás is. A Prevenarral kapcsolatban megint olyan tanácstalan vagyok, mint anno voltam Vivinél :? Neki végül beadattuk....
lamme

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?