Új privát üzeneted érkezett!

Minden Andinak! Kép
Kép

*

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!

Vica! Én 36. héttől ittam a málnalevél teát, délelőtt egy nagy bögrével, és este egy nagy bögrével. Sajnos nem jutottam el oda, hogy "megtapasztaljam", hogy tényleg hatásos-e. (Ezen ma már vigyorgunk a férjemmel, hogy még jó, hogy hetekig ittam, végül meg császár lett.)

Én is minden jót kívánok névnapjukon az Andreáknak!

Dina

bdina

Sziasztok!

Mit szóltok a jó időhöz!! Isteni, nem! Már mióta vártuk! :-)

Képzeljétek, én annyit alszom! Mintha tavaszi álom lenne rajtam! :-) Bár nem sokára már nekem sem lesz időm ilyesmire!! :-)

Mindenki jól van?? Lesz májusban találkozó? Volt valaki az áprilisi együtt szülés tanfolyamon?? ( Ha igen, miről szól, milyen volt??)

Minden Andinak sok boldog névnapot!!

Üdv: Dóri (Harminc valahanyadik hét! :-) )

Kép
nagydora

Szia Dóri!
Mi voltunk a tanfolyamon. Kb 1 órás volt. Egy szülésznő tartotta, sajnos a nevét nem tudom, mert késtünk tíz percet. Elmondta magát a szülési folyamatot, szakaszait, fájdalomcsillapítást, milyen alternatív lehetőségek vannak, mi az apukák szerepe..stb. Legközelebb máj 2-án megyünk szülőszobalátogatásra.

Én nagyjából tudtam ezeket a dolgokat, de szerintem a férjemnek jó volt így összefoglalva...egyébként kérdéseket is inkább az apukák tettek felKép

zsu 25+4

Kép
zsu11

Sziasztok!
Kezd a csomagom körvonalazódni.. deKép nem tom, hogy a Kútvölgyiben mennyire nagyon szabályhívőkKép Tehát, szerintetek póló+rövidgatya a pizsi/hálóing helyett mennyire tiltott? Mert alvós rövidgatyó.. szerintem sokkal jobb.. mármint olyan anyagú, mint a pasi alsógatya, tehát nem extra.. hmm szerintetek?
Kép
Puszi! 35+2

satuk

Sziasztok,

Edina vagyok, és már sokat olvasgattam a fórumot, gondoltam most be is lépek. Ma vagyok pont 31 hetes,és egy kisfiút várok. A nevén még nem sikerült megállapodnunk, pedig már lassan itt lenne az ideje.
Jube,
kérdezném, hogy jössz-e csütörtökön a 1/2 6-os gyermekágy szoptatás tanfolyamra?
Többiek,
esetleg valaki szült már Tóth Dr és Várnai Gabika együttes segítségével?
Jó lenne tudni, hogy szeretnek-e együtt dolgozni.
Mindenkinek boldog babavárást és babázást kívánok.

Edina

Kép
hurcia

Köszönöm a névnapi jókívánságokat mindenkinek!!!
Adri, örülök, hogy megint itt voltál.
andry

Satuk!!

Szerintem abba vagy, amibe akarsz.
De nem tudom, szülés után nem zavar e esetleg a nadrág...!?

Szép babavárást mindenkinek!!

Dóri

Kép
nagydora

KépKépKép
Én sem tudom, de akkor zavarna, ha megtiltanákKép, és hallottam már ilyetKép

satuk

Szia Andim!:-)
Akartam privit írni,de nincs meg a címed!
Csak boldog névnapot szerettem volna kivánni!Sok boldogságot és kitartást a Manókhoz!
Szeretettel puszil:
adri
lillaadri

Adrikám, saskaandi@c2.hu
Köszönöm.
andry

Szia Hurcia! Kép

Igen, megyek csütörtökön!
Örülök, hogy írtál!

Satuk,
Amikor bent feküdtem, akkor volt mellettem egy kismami, aki nem is pizsiben, hanem tréningben volt, és nem szólt neki senki. (bár ő még nem szült) De nem hiszem, hogy bárkit zavarna, ha kisgatyát viselsz.

Dóri,
Mi Edinával úgy tippeltünk, hogy Király Katalin tartotta az együttszülés "órát". Én nem késtem, de nem értettem a nevét. Nekem az előadások közül a szülőszoba látogatás tetszett a legjobban. Várnai Gabika tartotta, elmondott mindent, kedves volt és barátságos. Nekem már csak 1 előadás hianyzik, és eddig messze a szülőszobás "viszi a pálmát". Persze ez nagyban az előadón múlik, azt hiszem...

Mindenkinek szép napot,
Jube 30+4

Kép

Kép
jube

Szia Jube,

Miért feküdtél bent a kórházban? Lehet, hogy rosszul emlékszem, de Te is a Hegedűs dokihoz jársz, Õ fektetett be?

Ildikó,

Köszönöm szépen mégegyszer a listát, nagy hasznát veszem.

Ma vagyunk kerek 36 hetesek!!! És már csak 4 hét, ha addig kihúzom.

Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!

Satuk! Én semmi tiltásról nem hallottam, amíg bent voltam. Szerintem abban vagy, amiben jól érzed magad. Én is vittem hálóinget magammal (bár pizsis vagyok), de az ottani hálóing volt végig rajtam. Ez tökéletesen megfelelt.
De tudok ellenpéldát is mondani. Volt egy kismama, aki saját hálóingben volt és mit ne mondjak jól megnéztük, mert szinte "kilógott" belőle a Seneke. (bocs, igyekeztem finoman fogalmazni) Kép És egyáltalán nem zavarta és senki nem szólt rá.

Gondold meg, Dórinak igaza lehet, hogy szülés után nem fog-e zavarni a pizsinadrág. (Annyi minden "baleset" történhet a ruháddal).

Végre tényleg itt a jó idő! Ma már 15 percet fogunk levegőzni Lucával! Már alig várom, hogy kiszabaduljunk a lakásból.

szép napot mindenkinek!

Dina (Luca 13 nap)

bdina

Sziazstok!
satuk, első napokban hálóingben voltam a vérzés és a jód miatt, de utána én is pzsit vettem fel. Kényelmesebb volt, és jobban érezetm magam a hazaiban Kép senki nem szólt. Első nap is az lehet rajtad, amit akarsz.
Tünde

mtunde

Sziasztok!

Satuk, vidd be mind2-t, aztán meglátod. Szülés után lehet, hogy praktikusabb a hálóing, sűrűn kell betétet cserélni a vérzés miatt, ilyesmik.

Dina! Hosszú fekete hajad van? Mert akkor be tudlak azonosítani Kép

Tegnap már mi is kint voltunk, hát élmény volt kimászni és sétálni egyet Kép

Remélem, délutánig vár az eső ismét.
Réka+Sára (13 nap)
sampa

Sziasztok!

Satuk, vidd be mind2-t, aztán meglátod. Szülés után lehet, hogy praktikusabb a hálóing, sűrűn kell betétet cserélni a vérzés miatt, ilyesmik.

Dina! Hosszú fekete hajad van? Mert akkor be tudlak azonosítani Kép

Tegnap már mi is kint voltunk, hát élmény volt kimászni és sétálni egyet Kép

Remélem, délutánig vár az eső ismét.
Réka+Sára (13 nap)
sampa

Szia Vica,

nem a Hegedűs a dokim, én vagyok itt a Molvarec kisebbség. Kép

egyébként azért fektetett be, mert 7 hetes terhesen össze-vissza véreztem.

de szerencsére mostanra már a 31. hetet töltjük... mit összedrukkoltam, hogy eljussunk idáig! Kép Kép Kép
nagyon boldog vagyok, hogy már ekkora a törpi.

próbálok nem is irigykedni gyönyörűséges Luca-babákra Kép, hanem örvendezni és várni, hogy a mi Panninknak leteljen a bent töltendő ideje.

Jube
30+4

Kép

Kép
jube

Sziasztok!!

Jube!!

LÉn csak a szülőszobalátogatásra, meg az együtt szülésre szeretnék eljutni! Mi eléggé időhiányban szenvedünk, úgyhogy.... Úgy láttam ez a kettő ami mindkettőnknek hasznos. Remélem, sikerül elmennünk!!

Képzeljétek, nem is meséltem, hogy mikor bent feküdtem a kórházban, messze a Molvarec volt a legrendesebb doki (persze csak azért, mert az enyém szabin volt! :-) ). Õ volt az egyetlen, aki igazán törődött mindenkivel, nem csak a saját betegével. A saját betegét is megnézte egy nap legalább 2- szer, 3- szor!! Nagyon alapos, és kedves!! Bár első ránézésre valóban nem túl bizalomgerjesztő!!
És jó a humora is!!
Szóval igaz, hogy nem szabad első látásra ítélkezni!! :-)

Szép napot mindenkinek!

Dóri (30valahány)

Kép
nagydora

Dóri!

Ha valóban időhiányban vagytok, én csak a szülőszoba látogatást javaslom. Az együttszülésen nem modntak semmi olyat, amit a szülőszobán el ne meséltek volna. Persze ha ráér az ember, nem árt egyik előadás sem.

Molvarec tényleg nagyon figyelmes, és amennyi izgalmat a mi kismakink a terhesség elején okozott, nekem jól is jött, hogy talán egy kicsit túl óvatos. Attól még senkinek se lett baja....

Jube
30+4

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Jube,
jaj de jó, akkor találkozunk! Villamossal jövök, az a tuti. Kiváncsi vagyok miket fognak mondani holnap.
Szép estét!
Edina 31+1

Kép
hurcia

Sziasztok!

Jube,
jaj de jó, akkor találkozunk! Villamossal jövök, az a tuti. Kiváncsi vagyok miket fognak mondani holnap.
Szép estét!
Edina 31+1

Kép
hurcia

Sziasztok!

Jube,
jaj de jó, akkor holnap találkozunk. Kiváncsi vagyok milyen lesz. Villamossal jövök, hogy ne késsem le a felét...
Szép estét!

Edina/Huncia 31+1

Kép
hurcia

Sziasztok,

Szia Jube,
jaj de jó, akkor holnap találkozunk! Kiváncsi vagyok milyen lesz. Villamossal jövök, hogy ne késsem le az elejét.
Szép estét
Edina/Hurcia 31+1

Kép
hurcia

Sorry
nem vette be, majd egyszerre 4 szer....

Kép
hurcia

Szia Edina!

Én is örülök, hogy jössz, így sokkal vidámabb lesz! Kép

Ha 156-os busszal jössz, nem kell gyalogolni, a villamostól meg igen.

Jube
30+4

Kép

Kép
jube

Sziasztok Lányok!
Kicsit késve ugyan,de nagyon sok boldog névnapot kívánok minden Andreának!
Bocsika,de csak most jutottam gép közelébe.Nagyon zsúfolt volt az elmúlt néhány nap.Nem is töltöttük itthon a húsvétot.
Örülök,hogy Lillaadri is visszatalál néha ide hozzánk.
Remélem mindenki jól van,pocakkal vagy már babával együtt.
Dóri! Veletek mi ujsi? Jól vagytok?
Mindenkinek szép estét!
Eszti (30+5) Jajj nekem,úgy rohan az idő,pedig még nagyon szivesen élvezném a terhességet,de sajna mindjárt vége!

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Lányok (Vica, Nyuszóka)! Örülök, hogy segített a lista, remélem semmi fontos nem maradt ki belőle! Annak idején én sem nagyon tudtam, hogy mit is pakoljak össze, emlékszem, legalább 3x ki- és bepakoltam a táskát. Aztán addig ügyeskedtem, hogy amit a szülőszobába szántam az is a kórteremben maradt! Kép Erre is figyeljetek oda, érdemes külön táskába pakolni azt, ami a szülőszobába kell! Nekem fájások közepette már nem volt agyam végiggondolni, mire is van szükségem ...

Satuk! Örömmel olvastam, hogy Te is haladsz a pakolással Kép A pizsamát / nadrágot szerintem sem tiltják, de sokkal praktikusabb a hálóing. Persze az is lehet, hogy Neked a pizsama a jobb, gondolom, egyáltalán nem használsz hálóinget!?

Anyukák! Tanácsot szeretnék kérni! Etetőszéket nézegetek, de óriási a választék, és persze mind nagyon drága! Kép Kinéztem egyet, Top Rider YS-88, állítható háttámlával, állítható magassággal. Ismeritek? Egyáltalán mit kell tudnia egy etetőszéknek? Milyen típust v. márkát tudnátok ajánlani megfizethető áron?
Előre is köszi a válaszokat!
Vendég

Sziasztok!
Ildi, Te tényleg ismerszKép SOHA nem hordok hálóingetKép
Ha elfogadsz egy tanácsot egy leendő anyukátólKép, aki nem utolsó sorban egy csomó tesók és unokatesók nevelője volt/van/lesz, akkor a legjobb etetőszék a fa etető, amit szét lehet szedni, és asztal lesz belőle.. megbízható, stabil, és jókat tud majd játszani vele a fiadKép
Ja, és nem drága, 8ezer körül van.. vagy ez drága? nem tom.. akkor bocsi. ezt nem tudomKép

satuk

Sziasztok!

Nagydora! Molvarec doki egy nagyon jo doki, sajnos amikor a terhesegemet bekellett fejezni O volt bent mert Meszi szabin volt, de elotte egy hettel voltam Meszinel es rabizott ha vmi van akkor jojjek hozza,hat sajnos kellett mennem! Nagyon kedves odafigyelo,lelkes, es mindent elmagyaraz! Csak tenyleg dicserni tudom!!

Kép

Kép
cirkuszka

Sziasztok,
Eszti köszönöm a névnapi jókívánságot.Azért még van időd élvezni a terhességet. 10 hét az hosszú idő és tudod, hogy az utolsó hetek telnek a leglassabban. Olyan jó lehet most neked, de a szülés miatt nem irígyellek.

Ildi, osztom Satuk véleményét az etetőszékről. Felesleges túl drágát venni, ami ilyen-olyan állítható, mert úgy sem marad meg benne a nagyobb gyerek, viszont a szétszedhető nagyon praktikus, mert Áronom szívesen használja szétszedve, evésre, rajzolásra, viszont ha nem szétszedhetős székünk lenne, csak ott állna, kihasználatlanul.
Sziasztok, Andi.
andry

Sziasztok!

Jó reggelt Mindenkinek!

Satuk, Andi! Köszi a válaszokat és tanácsokat etetőszék ügyben!!! A 8 ezer egyáltalán nem drága!
Vendég

Sziasztok!!

Na, nagy örömködés volt a jóidőre, erre ma esik!:-(

Eszti!!

Köszi, mi jól vagyunk. Bár én is élvezem a várandósságom, nem leszek kétségbeesve, ha vége lesz! :-)
Jó is, hogy írtál, mert én már nem tudom követni, hányadik hétben is vagyok. És azt hiszem, tőled egy héttel előrébb!?

Ti hogy vagytok? Hogy áll a szoba berendezés, vásárlás??

Szép napot (az eső ellenére is) mindenkinek!

Üdv: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!
Ildi! Nekem IKEÁS műanyag, 3e forintos van. Bene szereti. Osztom a többiek véleményét, nem kell sokat tudnia. Mi ajándékba kaptuuk, ha én vettem volna, fa etetőt veszek, de semmiképpen nem állítható, stb. Ha lesz még tesó, az is szempont, hogy ezek a műanyagos, huzatos vackok, akármilyen márkások, 1-2 év után undorítóan festenek... Kép Legalábbis én mindenhol ezt láttam. Az olcsó IKEÁsat legalább nem sjanálom majd kidobni, és olyan asztallászerelhetőt vennimajd később, bár ez is jól bírja. Kiszedhető a lába, és autóban is vihető akkaor... Bár nekünk nincs autónk Kép
Szóval szerintem...

Neked ül már a kiskrapek? Bene ülni szret, de egyedül nem tud még, mert nem jön rá, hogy ha kileng, akkor ha nem tartja magát, eldől, és akkor meg ordít, hoyg beverte a kobakját... Kép
Kis édes.
Van közületek olyan, akinél kutya is van? Mi sajnos összeköltöztünk a régi kutyánkkal, és elég féltékeny. Nincs ggáz, meg vigyázok, de jó lenne tudni, hogy más hogyan kezeli ezt.
Pussz
Eszti, éljen, hoyg itt vagy!!!
Tünde (Bene 7,fél hó)

mtunde

Szia Tünde!

Egyetértek Veletek, tényleg nem kell szupercsodának lenni az etetőszéknek!

Marci szeret ülni, most még neki is segítség kell, de napról-napra ügyesebb. Rengeteg akarat van benne, gyakorol egész nap Kép
Persze ő is eldől, de már rájött, hogy ha a kezén támaszkodik, akkor egyedül is tud ülni néhány percig, aztán eldől és nagyokat nevet rajta ... Kép

Kép

P. s. Bocsi, kicsit homályos a kép, de a lényeg rajta van! Kép
Vendég

Ildi!
Édes a kép .) és ügyes is Marci!
Fogakkal hogy álltok? Nálunk még semmi. nem is bánom Kép addig is nem nyűgösködik. Pedignyálfolyás már 4 hónapja van :D

Tünde (Bene 7,5 hó)

mtunde

Tünde!

Nincs még egyetlen árva foga sem, de a nyál patakokban folyik a szájából kb. 2 hónapos
kora óta! Kép
A doktornőnk többször mondta, hogy nemsokára kibújik a foga. Nem tudom hány hónap még az a nemsokára ... Kép Persze én sem bánom!
Vendég

Megint próbálkozom egy képpel.<!--attachment: Csabika__sz_let_se__s_els__napjai_a_k_rh_zban__56_kicsi-412653.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*159.7**Csabika++sz%26uuml%3blet%e9se+%e9s+els%f5+napjai+a+k%f3rh%e1zban+%26%2340%3b56%26%2341%3bkicsi%2ebmp --><center><pre>
Kép
Csabika születése és első napjai a kórházban (56)kicsi.bmp (159.7 k)</pre></center><!--/attachment-->
andry

lányok tudna valaki segíteni, hogy miért nem sikerül?
Köszi
pedig egy jó kis kórházi fotó lett volna. A folyosóról.
andry

Sziasztok!
Bocsi,nem tudom ki kérdezte az etetőszéket,de osztozom a többiek véleményében,nem kell hogy hiper-szuper legyen.Fölösleges egy vagyont költeni rá. Sok sikert a vásárláshoz.
Dóri!
Igen,én is azt hiszem hogy 1 héttel előztél be minket.
A bababútor és a babakocsi már megvan,a ruhatárunk is alakul,de még sok minden kell.Én nagyon élvezem,hogy bóklászhatok a bababoltokban.Olyan helyes kisrucik vannak,persze az áruk már annyira nem tetszik,de ez van.
Ma voltam a védőnőnél,kaptam pár jó tanácsot.A támogatásokról is szó volt,ha érdekel megírom,bár azt hiszem hogy Te már utánna néztél ezeknek.Ugye jól emlékszem,hogy a 11.ker-be vagy bejelentkezve?
Ti hogy álltok? Mikorra is vagy pontosan kiírva?

Andry!
Igen tudom,hogy a 9-10 hét hosszú idő,de mégis olyan mintha repülne az idő! Eddig is úgy rohant,pedig én ráérek!!!
Hát a szülés miatt én sem irigylem magamat!De ezen is túl kell lenni.Bízom benne,hogy nem lesz nehezebb mint az előző kettő.
Mindenkinek szép estét!
Pussz:Eszti (30+6)

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Eszti!!

Igen, a 11. kerületbe vagyok bejelentve. Be kell vallanom, a támogatás miatt már csak! :-)

Egyébként nekem már meg van az összes enegm érintő támaogatásnak az igénylőlapja! Nagyon jó, fent van az APEH honlapon.
Sőt a baba tb- kártya igényléséhez is meg van a formanyomtatvány! :-)

Mi most hétvégén hozzuk el az ágyat. Most a héten mostam kiia babakocsi, hordozó, mózeskosár huzatát, már ki van mosva egy adag ruha is.
Az a helyzet, hogy én kiamradtam a vásárolgatásból, mert az ég egyadta világon mindent kapunk. Kivéve a pelenka, cumi, melltartóbetét, stb. Mondjuk nekünk nem baj, hogy most tudunk egy kicsit spórolni! :-)
Június 16- ra vagyunk kiírva. Te mikorra is pontosan?

Tényleg, nektek mi a tapasztalatotok, érdemes előre megvenni a mellszívót, vagy majd ha már látom, mennyi tejem van. Vagy mindenképp kell fejni?? Bocs, ha butaságot kérdeztem, de nem tudom.

Jó éjszakát mindenkinek!!

Ui.: Ildi!!

Nagyon édes a kisfiad!! :-)

Kép
nagydora

Sziasztok,

Jube,

akkor ahogy ígértem,előhalásztam a papírjaimat, és megtaláltam benne,
hogy a 2005 évi bruttó munkabér 70%a a TÁPPÉNZ, ami naptári napra jár,(viszont 12%-kal kevesebbet vonnak le belőle mint a munkabérből.)
A TGYÁS a kórházba vonulás napján kezdődik, (mert a lelkemre kötötte, hogy a kórházba menés napjáig maradjak táppénzen) és 168 napig tart, és az összege UGYANANNYI mint a táppénzé.
A GYED a 169. naptól kezdődően jár, összege BRUTTO 87500 Forint.
Hát ennyit találtam, viszont az anyakönyvezést még meg kell beszélnem a bérelszámolónkkal,(mert ő teljes önellátást javasolt papír ügyekben,mert az gyorsabb, csak az apukák kevésbé szeretik ), vagy a kórházzal, hogy érdemes-e vagy szabad-e külön utakon járni.

Szia Ildi,
ma voltunk gyermekágy-szoptatás tanfolyamon Jube-val, és ott azt mondták, hogy ráér az Apuka is megvenni a mellszívót, mert egyáltalán nem biztos, hogy Neked épp szükséged lesz rá, ha pedig igen, a kórházban adnak. Bár az is elhangzott, hogy ha veszel, akkor behozhatod a sajátodat, és ha kell használni, segítenek, megtanítanak fejni vele, és gond nélkül lehet bent sterilizálni is. Ha pedig nem akarsz bele pénzt fektetni, akkor lehet elektromos (Medela) mellszívót is bérelni otthonra, csak ahhoz is kell venni egy szettet, amit csak Te használsz, de később is hasznos, mert kézi mellszívóként használható.
Persze én is megvettem már egy kis elemeset, mert a nővéremnek 3 gyereke van és a végén már inhüvely gyulladása volt a sok kézi fejéstől.
Anno januárban a Schöpf Méreiben voltam 1 éjszakát biopszia miatt, és az ottani kismama is áldotta a kis elemmel működő mellszívót. Ezért mertem megvenni.
Remélem segít a döntésben.

További jó babavárást, és jó éjszakát kívánok!
Hurcia/Edina 31+2

Kép
hurcia

Jó reggelt!
Eszti, neked mennyi korkülönbség van ill. lesz a gyerekek között?

Nagydora, szerintem vedd meg előre, mert ha kevés tejed lesz, akkor azért kellene fejned, hogy több legyen, ha meg sok tejed lesz, akkor is fejned kell. Szerintem az elektromos mellszívók sokkal jobbak, nekem Medela van és nagyon szeretem.Bár azt mondják, hogy a kézzel fejésnél nincsen hatékonyabb, de egyszerűen nem tudom megtanulni.
Andi
andry

Sziasztok!

Nekem Medela mellszívóm van, használtam is egy kicsit, de neekm meg a kézi fejés jött be... De az elején sokat segített a mellszívó. Kézi. Dóri, h agondolod, és akarsz valamit az első napokra, kölcsön tudom adni, vagy el is adom szívesen. 6.000.- volt, 4-ért odaadom. A kórházban vettem, ha kell, ehhez tudod csatlakoztatni az elektromos gépet is, amit bérelni lehet.
Más ismerőseim az AVENT-ra esküsznek, de azt én nem próbáltam.
Tünde

mtunde

Sziasztok! Tünde, a Mellszívód kézi, vagy elektromos..? mert engen is érdekelne.
Nekem lehet, hogy kéne valami, de nem kézi..Kép Unokatesóim.. a babával rendelkezők szerint nekem nem kell azon aggódnom, hogy lesz-e alég tejem, hanem azon, hogy nehogy bedurranjanak a melleim.. mert már most is csepeggetekKépKép
Ildi! Édes a Marci fiad.. Én is már nagyon kíváncsi vagyok Olivérre, de annyira imádom azt is, hogy a pocómban van.. olyan ritka, hogy kölcsönadnám a páromnak..Kép
Ja, lassan már meglesz a kórházi cuccos, csak a táska hiányzikKépKép
Andry! Lehet, hogy .bmp kiterjesztést nem szereti a bnet?? Már tényleg kíváncsi vagyok a képeidreKép Tök titokzatos vagy ígyKép
Ma megyünk 13.00ra a Vidához, kíváncsi vagyok a bébire is, meg remélem akkor már az új UH gép lesz.. majd beszámolok!

Majd jövök még! Puszi.
35+5

satuk

Sziasztok!!

Köszi az infókat a mellszívóval kapcsolatban.
Az a helyzet, hogy én is elektromos mellszívóban gondolkozom. Azt hiszem, kényelmesebb lehet, mint pumpálgatni!

Hurcia!

Milyen volt a tanfolyam? Mi szépet és jót hallottatok?

Mindenki!

Mi van a májusi találkozóval?????

Kép
nagydora

Szia Hurcia,

köszi, hogy utánanéztél!

Satuk,

már az új uh gép van, remélhetőleg már beletanultak a dokik. Nálam még elég bizonytalanok voltak vele.

szép napot,
Jube
30+6

Kép

Kép
jube

Szia Dóri,

jó volt a tanfolyam, sok fontos informácót elmondtak a gyermekágyas időszak változásairól, hogy mire lehet számítani, végigmentek az egész testünk fizikai változásain a szüléstől az első 6 hétre vonatkozólag részletesen,keringés, légzőrendszer, anyagcsere stb... Tanácsokat adtak a mielőbbi felgyógyulásra.
A csecsemős nővér pedig elmondta az osztály felépítését, rooming-in lehetőségeket, látogatási lehetőségeket,és sok a szoptatással és kisbabákkal kapcsolatos szerintem érdekes tanácsot is adott. Elmondta a gyerekorvos szerepét, mi mikor történik, oltás, vizsálat, hazaengedés...
Az anyakönyvezésről is kaptunk egy tájékoztató lapot, és hogy milyen papírok kellenek a kórházba
menéskor (vagy alatta) az nyakönyvezéshez és a TAJ kártyához.
És kaptunk egy kórházi lista című lapot, ahol rajta van minden ami a babának és a mamának kell, a papíroktól a szőlőcukorig a mamának és a babának.
Bescan-neljem? Elküldjem ezeket a papírokat?

Szép napot!
Edina/Hurcia

Kép
hurcia

Szia Hurcia!!

Nagyon jó lenne, ha elküldenéd nekem ezeket a lapokat! Megköszönném!! Az emil címem: nagydora@citromail.hu

Kép
nagydora

Szia Dóri,

elküldtem a lapokat levélben, de ide is felteszem, hátha sikerül

Üdvözlettel

Hurcia

Kép
hurcia

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X