Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Megvagyunk az anyáknapjával összekötött évzáróval!Nem úsztam meg könnyek nálkűl!!!!
Anették egy tök édes kis kerti történetet adtak elő!A fiúk kertészek vóltak,a lányok egy része pedig kis virág(Anett is az vólt ,szép rózsaszin kisvirág),aztán vóltak pillangók,és egy kistündér is!!!! Nagyon ügyesek és tündériek vóltak!Anyáknapjára most egy szál fehér szegfűt kaptunk,és egy szép kis lapot amit persze az ovónőkkel együtt készítettek! Nagyon megható vólt ahogy átadták a kis ajándékot!Igazán szép vólt az egész műsor,meg úgy minden! Ezt kaptuk Aniéktól!
Kép

Mindenkinek köszönöm a dícséretet,és,hogy kíváncsiak vagytok milyen vólt az ünnepség!

Mano!
Levike gyógyuljon meg minnél hamarabb! :( :wink:

Henus!
Igen Anett JUNIUS 30-ÁN SZÜLETETT.Zsani pedig,JUNIUS 29-ÉN! :lol: :lol: CSAK 4 ÉV KORKÜLÖMBSÉGGEL! :D

Szép napot mindenkinek,most mennem kell,de majd késöbb írok mindenkinek,akinek most nem tudtam!Azért teszek egy-két képet Aniról!
Kép
Kép
Kép

Ebből a tórtából mindenkinek jutott!
Kép

Zsani se maradjon ki!Roli ő nem vólt velünk mert anyuéknál van fóton!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop!
Gyönyörű Anett!
Mást nem is tudok rá mondani. :lol:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Tiop, Anett gyönyörű volt az ünnepségen! Hipp-hopp eltelik az idő, és azt vesszük észre csajok, hogy mi is anyáknapi, meg ovis évzárókon ücsörgünk, és meghatódottan nézzük a csemetéinket :lol:

Kati, gratulálok Levinek a felüléshez! Nagyon ügyi! És jobbulást kívánok neki!

Tüccs, én is emlékszem ilyen napokra, jöttek a rokonok, Sárika nyűgös, én fáradt, nem sok kedvem volt az egészhez. De túl kell lenni ezeken is. Meg ahogy nőni fog Dóri, úgy jobban tolerálja majd a sok embert. Sára már hozzá van szokva, nagy a család, szülinapok, keresztelő, hugom ballagásán is kb. 40-en voltunk. Tündérien viselte a sok embert. Persze az én kezemből vigyorgott rájuk, ha máshoz került, az már nem volt neki olyan frankó :wink:

Murphyke, még neked akartam írni, hogy szerintem nem baj, ha 10 körül tejcsit eszik, nem kell mindenképpen"beleerőszakolni" a napirendbe a tízórait, ha elkezditek a hozzátápit, úgy is idővel kialakul minden. Meg az sem baj, ha délután kapja a gyümölcsöt. Nálunk is van úgy, hogy pont gyümi jönne tízóraira, de akkorra elálmosodik, és cicit kér, azon elalszik, így lőttek a gyüminek, de akkor adok neki délután.

Kaja nálunk ált így megy: reggel (hajnalban)cici, tízórai gyümölcs(alma-banán általában), utána cicin elalvás, 1-2 körül főzelék, 3-4 körül szopi, 5-fél6 körül vagy a délről maradt főzelék, vagy gyümölcs, este fürdés után 7-fél nyolckor szopi, és alvás. Éjszaka mostanában felkel egyszer, nem mindig kell neki cici, elég ha visszaringatom, de néha szopizik is, mikor hogy igényli. Aztán hajnalban 5-fél6 körül eszik, utána még alszik.

Henus,boldog hófordulót Szonjának, így utólag is!! nem vagyok kétségbeesve, hogy keveset iszik, tudom , hogy elég még neki a tejcsi, mikor meg szomjas, úgy is iszik. Teát én sem szoktam neki adni, párszor kínáltam üres teával, az nem kellett neki, így marad nálunk is a víz, meg a alma, vagy alma-répa lé.

Czakoca, még tegnap elfelejtettem írni, hogy nagyon édesek a gyerkőcök az ágyban! Annyira szép gyerekeid vannak!!

Ja, tegnap vizsgáztam két tárgyból, a fele megvan, a másik fele majd két hét múlva. Nem lett vmi fényes(3, és 4), de örülök neki, hogy túl vagyok rajta. Meg Sárika mellett az ember nem is lehet maximalista :lol:
Mali, kérdezted, hogy hogy tudok Sára mellett tanulni. Hát, minden szabad időmet ki kell használnom, amikor eljátszik egyedül a szőnyegen, amikor alszik, este, elalvása után. Meg a férjem is nagyon sokat segít, sokat foglalkozik vele. De hogy jövőre hogy fogok szakdolgozatot írni, mert az ugye több időt vesz igénybe, mint vizsgákra készülni, az még nagy kérdés számomra is :shock:

Nagy örömömre tegnap szépen elvolt anyukámmal, meg a férjemmel Sárika 5 óra hosszat, jókedvűen, nem csak "éppen hogy átvészelték". Reméltem, hogy ha már mást is fog enni, nem csak szponi, akkor könnyebb lesz másra bíznom. És így is lett. :lol:
Lehet, hogy valakinek ez furcsán hangzik, hogy örülök az öt órás sikernek, de ez nálunk tényleg így volt, hogy két óránál hosszabb időre nem tudtam elmenni sehova Sárika nélkül. (Ismerek olyan esetet, hogy valaki az 5 hónaposbabáját egy hétre a nagyszülőkre bízta. Tápszeres volt a kicsi, de én még egy napot sem bírnék ki nélküle, nem hogy egy hetet!!!És nem volt létszükség(kórház vagy ilyesmi) a szülők távolléte. Na mindegy, ezt csak úgy leírtam.

Szép vasárnapot mindenkinek!!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Hát tegnap nem jutottunk ki, mert annyira bealudt, hogy már este lett, de ma nem úsza meg.. :lol:

Mano:
már akartam mondani, de már sokan mondták, hogy ha Levi nagy lesz , azt hiszem válogathatsz majd a sok menny jelölt közül, mert ezek a szemek tényleg megkap majd minden csajt.... :lol:

Tiop:
Tök jó akkor a csajok együtt ünnepelhetik a szülinapokat... :lol:

Szantre:
Nem tudom mennyi marad meg belőle, de remélem azért marad. Mi is szoktunk este fürdetés után firzkót csinálni, csak ha vízes akkor göndör lesz neki és akkor kevesebbnek tünik, de majd csinálok fotót mikor pánkosra fésüljük...

Ichtus:
Akkor egy cipőben járunk, nekem szerdán lesz 2 vizsgám aztán rá egy hétre ismét 2 vizsga egy nap és így tovább, ráadásul én a következő félévben végzek, (még nemtudom, hogy-hogy..) a szakdogám fele már kész van (HÁLA)!! Még akkor írtam meg mikor Nati a pocimban volt, azt hiszem márciusban, de aztán most megálltam vele..
Sok sikret a vizsgákhoz!!
Ja én még nem tanultam semmit, majd talán holnap, vagy holnap után

Pusza
Mindenkinek

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok!

Túlvagyunk a keresztelőn! Végülis nem lett volna szükség a kisingre, de hogy már ott volt, ráterítette a pap. :? Na, mindegy, így legalább mindenki nyugodt volt.
Marcika nagyon édesen tűrte az egész felhajtást, szerintem tudta, hogy most mindenki őt ünnepli, így bár 12-en voltunk körülötte, és bizony kézről kézre járt, mindenkihez volt egy kis kedves "szava", na meg mosolya! A keresztelő alatt csak akkor sírt kicsit, mikor a fejére öntötték a vizet, utána azonban a gyergyafénytől megnyugodott. A templomban olyan fülledt forró levegő volt, hogy ömlött rólam a víz, szintúgy Marciról, és végig attól féltem, hogy emiatt ne kezdjen el ordítani, de mintha tudta volna, hogy most nem szabad! Olyan cuki volt!!! Aztán elmentünk étterembe, ahol bealudt, majd mikor felkelt, evett egy jó nagy adag gyümit, majd a falon lévő képeknek dumált. Mindenki ájult tőle. Majd hazajöttünk hozzánk egy kávéra meg desszertre, és bár nagyon álmos volt, nem sírt, sőt, egész végig fent volt! És megint csak dumált, dumált, na meg nagyokat mosolygott mindenkire! Pedig normális esetben még a heti 3x látott anyukámnál sem marad meg, most meg bárki felvehette! Annyira büszke vagyok rá!!!

Tiop,
nagyon szép Anett! És milyen szép ajándékot kaptál! Az ünnepség is nagyon aranyos lehetett! Gratulálok!!! :lol:

Linda, Ichtus,
le a kalappal előttetek!!!! Tisztellek benneteket, hogy baba mellett van erőtök tanulni! :o

Ichtus,
gratula Sárikához! :lol:

Kép
Kép
nircee

Íme néhány kép:

Kép A keresztmamával

Kép A keresztelőruci

Kép Vidám hangulatban

Kép Bánat

Kép A gyertya már érdekesebb volt!

Kép

Kép

Kép
Kép
nircee

Nircee!
Gratulálok a keresztelőhöz! Marci tényleg egy tünemény lehetett!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Nircee,
Marci nagyon édes és csinos volt és milyen ügyin végigcsinálta a keresztelőt :D

Ichtus,
köszi a gratulációt, hát igen gyönyörű gyerkőcöket hoztun össze :wink: nem vagyok elfogult, ha nem az enyémek lennének akkor is ezt mondanám :D

Thenus,
köszönjük a köszöntést

Verna,
annyira aranyos a lánykád azokkal a hatalmas szemeivel, megkell zabálni :D

Linda,
Nati hajasbaba gyönyörű és apukája milyen ügyesen eteti :wink:

Anita,
csak nem babázol már Tibikével, hogy nem jelentkezel :wink:

Szép napot mindenkinek, megyek, mert Bencét ébreszteni kell, hogy induljunk az oviba.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Nircee, Marci nagyon édi volt a keresztelőn, és milyen elegáns abban a fehér együttesben :)
Czakoca, tényleg gyönyörű gyerkőceid vannak és nagyon hasonlítanak egymásra :)
Én is arra gyanakszom, hogy Anita már Tibikézik... :lol: :lol:
Tiop, Anett nagyon szép kislány és nagyon hasonlít rád. Biztos nagyon szép volt az ünnepség.

Képzeljétek, a hétvégén levittük a Kismanót anyukámékhoz. A kocsiúton nagyon jól viselkedett, először nézelődött, aztán elaludt. Aztán mikor megérkeztünk felébredt (kb. 10 óra felé) és onnantól késő estig nem aludt egy szemhunyásnyit sem. Nagyon nyűgös volt, folyton csak sírt.. :cry: Persze mindenki dajkálta, kézről kézre járt, de ettől talán még rosszabb lett. Végülis nekem kellett egész nap dajkálnom, meg ringatnom, hogy megnyugodjon, pedig azt reméltem, hogy egy kicsit tehermentesítenek a nagyszülők én meg tudok egy kicsit tanulni.. Hát nem tudtam!
Másnapra viszont sokkal nyugodtabb lett a picúr, mert ki is fáradt, meg talán sikerült kicsit hozzászoknia az új környeztehez.

Állítólag ma 32 °C körüli hőmérséklet lesz, előre félek, ez milyen hatással lesz Márkra, mert a múltkori 3napos frontos-szeles idő eléggé megviselte..

Ja, Márk mostanában mindig nyáladzik és rágcsálja az öklét, de gondolom még nem a fogai, az korai még.. de akkor vajon miért? Vagy folyik a nyála, vagy fújja belőle a buborékokat. Amúgy nagyon aranyos.. Legkorábban mikor kezdenek a fogak kibújni??

Mindenkinek szép napot!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Szantre,
nálunk a fiamnak már 6 hósan kint volt az első két foga tök észrevétlenül, most meg a huginál még egy sincsen, de ott van látom a kis fehér csíkot, két hónapja szenvedünk vele, de nem akar áttörni, úgy sajnálom szegénykémet miatta :cry:
Nagyon változó, hogy kinél mikor jönnek a fogacskák, ált 6 hósan jön ki az első.

Tiop,
biztos nagyon szép lehetett az anyáknapja és Anett is szép kisvirág volt :D

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Szép jó reggelt!

Szantre!
Nálunk is ugyanez a szitu ha Dóri nem otthon ébred fel. Úgy meg tud ijedni, hogy utána nagyon nehéz megnyugtatni. Így ha elmegyünk itthonról és máshol alszik el, mindig figyelek, hogy ottlegyek a szeme előtt ha felébred. Remélem hamar kinövik ezt a csöppségek. :wink:
A nyáladzás nálunk is kb 3 hete kezdődött, buborékokat fúj Dóri nyálból és eszi az öklét. Én azt vettem észre, hogy ilyenkor vagy éhes, vagy fáradt . Ez utóbbi esetben én cumit adok neki és rögtön el is alszik.

Szép napot mindenkinek!!

KépKép
tüccs

Sziasztok, kérdezni szeretnék tőletek, én máshol szültem az előző babámat és most Kistarcsán fogjuk a következőt. Most voltam benn afp-n és anynira elcsodálkoztam, hogy az anyukák a közös helyiségben fogadták a látogatókat, hogy nem röstelltem megkérdezni egy távozó friss szülőpárt, hogy az apuci bemehetett-e a szobába. Ők at mondták, hogy csak amikor be és kipakolt.
Én majd 2 ágyas szobába szeretnék menni (ők is abban voltak), remélme lesz hely. De a kérdésem az, hogy tényleg nem jöhetnek be az apukák a szobába? VAgy csak arra a pár perc bepakolásra? Kérlek írjátok le a tapasztalataitokat. Köszönöm Hurki
hurki

Sziasztok!

Hurki,
igaz, csak a családi 1-ágyas szobában lehet veled a papa (illetve pontosan megfogalmazva 1 felnőtt hozzátartozó), aki akár ott is alhat, mert van vendégágy. Ennek az előnye ez, a hátránya, hogy el vagy zárva más kismamáktól. Én ilyen szobában voltam, és az is igaz, hogy ebben az intim időszakban nekem nem is hiányzott más kismama, én csak a férjemet igényeltem! Egyébként ez a közös látogatás azért van, mert az összes szoba baba-mama szoba, és hát nem biztos, hogy a babáknak jót tenne az állandó jövés-menés, meg mondjuk az egyik mama éppen szoptatna, erre bejön egy halom idegen férfi! Úgyhogy ez a babák és a mamák védelmét is szolgálja, a hátránya viszont, hogy tényleg ki kell menni, ha jönnek hozzád. Neked kell eldönteni, hogy mennyire fontos, hogy a férjed veled lehessen, és persze az sem mellékes, hogy a családi szoba drága (mikor én voltam, 10.000 Ft/nap, úgyhogy átlag 50.000Ft) :?

Szantre,
teljesen normális, amit Márk csinál, ebben a korban kezdenek el nyálazni. Egyszer olvastam, hogy ebben az időszakban kezdenek el a nyálmirigyei igazán működni, ez ezért van, nem sok köze van még a fogacskákhoz. És a buborékfújás is tök normális, az lenne a baj, ha nem csinálná! Azt nem tudom, hogy ezzel mire gyakorolnak, de olyan édesek, mikor csinálják! Úgyhogy nyugi, a fogacskák még odébb vannak, de a nyáladzás innentől egyre erősebb lesz! :wink: Lassan majd a buborékok mellé hangok is jönnek! Na, akkor fogsz igazán elolvadni!!! :lol:

Szantre, Tüccs,
az is normális, ha a babák nyűgösek ilyenkor, hiszen az első évben a legfontosabb nekik az állandóság. Ez nem azt jelenti, hogy egy évig csak otthon lehet lenni, mi is elég korán vittük Marcit mindenhova, csak annyit, hogy ha lehet, a legtöbb állandóságot kell nekik biztosítani. Marcika is hisztizik ilyenkor az első nap, sír vigasztalhatatlanul, aztán már másnaptól ismét nyugot, nevetős, kiegyensúlyozott. A babák elég rugalmasak, érzelmileg és szellemileg egyaránt, úgyhogy gyorsan alkalmazkodnak, de azért nem azonnal. :lol: Mi mindig beleszámítjuk ezt a nyűgös napot a programba, inkább 1 nappal korábban indulunk, adunk neki időt az alkalmazkodásra.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

jó sokat írtatok míg nem voltam. anyóslátogatás volt a hétvégén, úgyhogy nem volt időm gép elé ülni.

szantre: köszi a köszöntést utólag is :)

tiop: nagyon szép lehetett az anyák napi ünnepség, Anett nagyon ari a képeken! de Zsani se semmi :lol: ha a te ünnepségeden meghatódtam, mi lesz ha odakerülök Lilivel :oops:

thenus: boldog hófordulót Szonjának utólag!

ichtus: gratula a vizsgához, kitartás a többihez! azóta is minden csodálatom a tiéd, hogy van erőd tanulni mikor lenne egy kis időd. sztem én a beíratkozás napján fogom eldönteni, h elkezdem-e a sulit vagy sem (mégiscsak 4 év).

nircee: nagyon édes Marci a fehér szerkóban. és hogy ennyire jól viselte a dolgot, az nem semmi! büszkék lehettek rá!

az ökölrágás, nyáladzás nálunk nemrég kezdődött. én azért gyanakszom fogra, mert már Vernáéknak is kijött egy. pedig egyelőre még nem bánnám ha nem az lenne. igaz ha így folytatódi a cicizés mindegy lesz :( megint tiszta hiszti szopi közben :(

Hurki: én kétágyas szobában voltam, és hivatalosan tényleg nem lehet bemenni. ez ált. a nővérektől függ. az én férjem mindig belógott (megbeszéltem a szobatársammal, hogy zavarja-e). volt egy nővérke aki nagyon ideges lett, és mindig leüvöltötte szegénynek a fejét, de a többiek normálisak voltak. ja és ha nem engedték be, akkor másik oldalon (nőgyógyászat) jött be.
nekem jó volt, h kétágyas szobában voltam, nagyon jól elvoltam a szobatársammal. viszont nagy szükségem volt arra is, hogy a férjem bejöjjön, mert nagyon kivoltam.

utazás: Lili jól viseli az idegen környezetet, viszont az autózást egyre kevésbé. míg pici volt nem volt gond végig aludt, de mostmár inkább hiszti van útközben.

jó meleg lesz ma, végre napozok egy kicsit, ha Lili engedi :lol:

szép napot!

murphyke

Kép
murphyke

Sziasztok!

Nircee!
Gratulálok,a keresztelőhöz,igazán jól viselkedet a nagyfiú!!!!!!!!!!!! :D Nagyon szépek vóltatok ezen a jeles napon!!!!! :P

Katica!
Gratula a vizsgához!!!!!!!!Az a lényeg,hoy túl vagy rajta!Minden tiszteletem a tiéd!!!!!!!!Na meg a többi bátor anyukájé akik baba mellett tanúlnak!!!!!!!!!! :D :o Kép

Szantre!
tök normális,hogy nyáladzik,és rágja az öklét a pici!!! :wink:

Murphyke!
Elérzékenyültél??????? :) Nembaj az,ez tök természetes!!!!! :wink: :) Ezek az anyai érzések!!!!!Roland első anyáknapi ünnepségén zokogtam!!!!! :oops: :oops: :D Utólag BOLDOG HÓFORDULÓT LILIKÉNEK! Kép

Hurki!
Én is kétágyas alapítványi szobában vóltam,elvileg tilos a szobában bemenni a látogatónak,de ha a szobatársaddal megbeszéled akkor betud lógni a férjed!Nekem is ,úgy mint murphykének a férje,a nőgyógyászat felől lógott be!!!!!!!!!! :lol: Nekünk hála istennek jó nővérkék és csecsemősök vóltak,senki nem szólt,csak mosolyogtak! :D

Na ma szép időnk lessz,igazi kánikulát ígérnek !!!!!!! :? :lol: Na majd meglátjuk,mindenesetre itt már reggel dög meleg vólt!(ez sem jó) :oops: :? De inkáb süssön a nap,mint essen az esső!
Szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Jaj még az előbb meszerettem,vólna köszönni mindenkinek a dícséreteket!!!!!!!!!!Köszi csajok!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Nircee: gratula a keresztelőhöz, nagyon édes volt a kisvejem! :) (Megyjegyzem, vegyes házasság lesz, Lolo protestáns lesz - bár még nem döntöttünk, hogy református vagy evangélikus! ;) ).
Most hétvégén kipróbáljuk, hogy viseli a templomot meg a családot, mert unokatesóm konfirmációja lesz vidéken. Az utazástól nem tartok, az autót nagyon imádja, a többit majd meglátjuk! :)

Tiop: nagyon szépek voltak a lányaid az ünnepségen, gratula hozzájuk! :) Le se tagadhatnád őket! (Szerencsés vagy, nekem annyi közöm van a lányomhoz, hogy kihordtam, amúgy mindenben tiszta apja! ;) ).

Látogatás: én mindenféle szobát végigjártam, ugyebár, ezért azt mondom, hogy borzasztóan zavaró a látogatók jelenléte a többi kismamának... a hatágyasban volt olyan család, akiket baromira nem zavart, hogy nem jöhetnek be, simán beözönlöttek - nők, férfiak, gyerekek - pont akkor, amikor délután végre hagyott volna Lolo aludni egy fél órát, merthogy az első napokban nem nagyon aludtam éjszaka.... Csak kicsit voltam ideges!!!! A kétágyasban meg lehet beszélni tényleg, hogy Apa bemehessen, ha nem zavar... de megjegyzem, szülés utáni napokban kevés olyan időpont van szerintem, amikor tényleg nem zavar, mert az anyuka vagy szoptat, vagy aludni szeretne...
Aki ragaszkodik Apa jelenlétéhez, annak tényleg a legjobb a családi szoba! Én ott éreztem a legjobban magam, bár csak egy napot töltöttem, de ott tényleg ott lehetett a férjem, látta az öltöztetést, pelenkázást, dajkálhatta a lányát, amennyit csak akarta... meg nekem ott volt egyedül kényelmes az ágy - magas ágyra császársebbel, minden segédeszköz nélkül felfeküdni - aki ezt kitálta, azt csókoltatom!!! :(
Én következő szülésnél szeretnék családi szobába menni - bár most, ha végig ott lettem volna, az egy vagyon lett volna, ugyanis 8 napot voltam bent összesen!
Vendég

Ja, a receptek:

Őszibarackos meggy rizzsel (kb. 300 ml)

Hozzávalók: 4-5 fél őszibarack (mirelit vagy egy üveg őszibarack bébidesszert)
15 szem magozott meggy (mirelit)
2 ek rizsliszt vagy rizsdara
víz

A gyümölcsöket szükség szerint megpárolom, meghámozom, összeturmixolom. A rizslisztet kevés vízzel simára keverem, majd kb. 1,5 dl forrásban lévő vízzel elkeverem. Folyamatos kevergetés mellett 3-4 percig főzöm, így egy pépes masszát kapok. Ezt a pépet a gyümölcsökkel összeturmixolom.
Nagyon finom, savanykás, laktató desszert pl. vacsorára. Más gyümölcsökkel is lehet próbálkozni!

Borsós-bébirépás főzelék sütőtökkel (kb. 300 ml)

Hozzávalók: mirelit borsó-bébirépa (bio) – egy jó maréknyi
2 ek kukoricadara
1 dl sütőtöklé (pl. Szentkirályi)
víz

Egy jó maréknyi bio mirelit borsó-bébirépa keveréket megpárolok, összeturmixolok. A kukoricadarát kevés vízzel elkeverem, majd kb. 1,5 dl forrásban lévő vízhez adom. Folyamatos kevergetés mellett kb. 3-4 percig főzöm. Közben hozzáadom a sütőtöklevet (ez ki is maradhat, de ekkor még vízzel hígítom a pépet). A kész pépet még melegen összeturmixolom a zöldségekkel, így a dara jól megszívja magát és átveszi az ízeket!
Nagyon finom, krémes állagú, édes főzelék.

Mindkét étel két-két evésre volt elég, az utolsó cseppig elfogyott!
Vendég

Murphyke!
Utolag is boldog hófordulót Lilinek ! :D

Háát csajok, ezer fok van kint. Mi kijöttünk már reggel, mert délután Dóri már nem viseli jól a hőséget még árnyékban sem. Egyszerűen izzik szegénykém feje.

Vigyázzatok a babókra odakint !!

KépKép
tüccs

Tüccs, Nircee, Tiop! Köszi a megnyugtató választ nyáladzással kapcsolatban. :)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Új vonalzó-képet tettem fel 8) :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Szantre,
édes a vonalzód! :D

Verna,
engem nem zavar a vegyes házasság! :lol: :lol: :lol:

Nam ez most kikívánkozik belőlem, a keresztelő annyira feldobott, hogy mostanra ülepedett le a dolog:
Anyósomat bírom, szerencsére nem sok vizet zavar, bár amióta Marcika van, azóta egyre többet beleszól a dolgainkba, de egyik fülünkön be, a másikon ki. A családi ünneoeket is mindig elkerülte, amit eddig mindig sajnáltam, de most ezentúl már nem fogom! Tudni kell még, hogy egyedül él, a férje már meghalt, barátnője nincs, utálja az embereket, a munkahelyén is mindig ugyanazokkal van körbevéve, és szerintem ennek következtében teljesen antiszociális lett.
Végre rátérek a lényegre: a keresztelő után eljött ő is hozzánk. A nagynéném elkezdte mondani, hogy a Zara-ban és a H M-ben milyen jó gyerekruhák vannak, erre az anyóson szinte felháborodva közli, hogy azok szarok, a H M-esek csúnyák, a Zara-sok meg olyan elvontak, nem tudja, kik azok, akik ilyet egyáltalán megvesznek! Namármost a nagynéném fiáék pl, nekik 2 gyerekük van, akiket többek között onnan öltöztetnek! Én nem tudom, szép dolog az őszinteség, de szerintem vannak helyzetek, amikor az udavariasság megköveteli, hogy tartsuk a szánkat. Meghallgatjuk, aztán max, nem megyünk oda, nem? Aztán volt még egy szerintem csúnyább húzása is: a nagymamám meséli, hogy a már említett nagynéném egyik unokája milyen édes volt babaként, mert milyen kis pocakja volt, és a nadrág mindig lecsúszott a pocak alá. Egy kizárólagos anyatejes babáról volt szó! És erre az anyósom tiszta haraggal felfortyant, hogy ezen mit kell nevetni, ő inkább sírna, ha ilyen unokája lenne, és nem etetni, hanem fogyókúráztatni kellene!!! Egy ANYATEJES BABÁT!!!!!! És mikor megpróbáltam finoman mondani, hogy egy tejes babánál nem igazán lehet korlátozni az evést, erre azt válaszolta, hogy dehogynem, nem kell annyiszor etetni!!! Azt hittem, eldobom az agyam! Majdnem rákiabáltam, hogy térjen észre, de inkább eltereltem a szót.
Hozzáteszem, hogy Marcit mindig itatni akarta, míg csak szopott, hiába mondtam, hogy az anyatej mellé nem kell, főleg télen, szerinte a tejem zsíros (vajon honnan tudja???), és igenis kell a folyadék a babának! Persze Marcika sosem volt hajlandó inni! Meg a cumit is mindig bedugta a szájába, pedig azt is hiába bizonygattam, hogy neki ugyan nem kell, csak dugta, csak dugta, de szerencsére azt is mindig kiköpte Marci! Na, mindegy. :?
Persze anyósom nem szoptatta a férjem, és 3 hónaposan lepasszolta egy néninek, ő meg visszament dolgozni! Úgyhogy nagyon "hozzáértő" gyereknevelés terén!!!!

Bocs csajok, nem akartalak untatni titeket, csak le kellett írnom, mert tökre felhúztam magam! Csak tegnap elnyomta a mérgemet Marcika aranyos viselkedése!

Kép
Kép
nircee

Jajj, Nircee, ismerősek az okos anyósok. :wink: :? :evil: :D Én minden este gondolkodom, hogy leírjam e ide az aznapi gyűjteményt. :roll: de nem teszem, megkíméllek titeket! :? :lol: :lol:

thenus

Sziasztok!
Nircee, Henus, borzasztó lehet egy ilyen anyóssal.. :cry:
Mi még a párom szüleinél lakunk, de szerencsésnek mondhatom magam, mert az anyukája nagyon rendes, nem szól bele a gyereknevelésbe, maximum elmondja a véleményét, de soha nem oktat ki! És sokat segít nekem, főleg, ha a párom későn jön haza, meg most a vizsgaidőszakban is vállalta, hogy vigyáz a picúrra, amíg én távol vagyok. Bár az is igaz, hogy neki rettenetes goromba anyósa volt, és mindig mondja, hogy ő olyat senkinek nem kíván, gondolom ezért is rendes velem. :)
Lányok, ne bosszantsátok magatokat miattuk! Nem ér annyit.

Ja, még azt akartam írni, hogy tegnap éjjel Márk 4 órát aludt egyhuzamban, nagyon büszke voltam rá, ma pedig délután szintén volt egy 4órás alvása. Jót is tett neki, mert nagyon kiegyensúlyozott volt egész nap :lol: :lol:

Na, jó éjt mindenkinek!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

sziasztok!
Kép

Verna!
Köszönöm szépen a dicséretet! :D Nyugi,nállunk a fiú tiszta apja,de itt Mogyin mindenki azt mondja,hogy ezek a lányok tiszta apjuk!!!! :shock: :? :oops: :lol: :lol: Már nem győzöm a képeimet mutogatni,kiskoromból!Na mindegy!!!! :lol: :lol:
Nyugi,ha most nem is hasonlít rád,akkor majd késöbb tuti,hogy észre veszel benne hasonlóságot,sőt valószinű.hogy a természete lessz olyan mint a tiéd!!!!! :wink: :D

Szantre!
azért vagyunk itt!!!!!!!!!!Csak kérdezz bátran!!!!! :P :wink: :wink:
Jó az új vonalzó képed!!!! :D

Nircee!
Nyugi,az anyosok már csak ilyenek!!!!!!! :lol: :lol: :( :( :shock: :evil: :evil: Én is mindég kiakadtam rajta,mára már hiányzik,mert sajnos már nincsen közöttünk!!! :( Szépen finoman lekel őket állítani,vagy megérti,vagy megsértődik,és akkor egy darabig békén hagy!(vagy nem) :? :oops: :roll: Egyik füleden be,a másikon ki!!!!!

Nagyon meleg vólt tegnap,ma sem lessz ez másképpen!! :D
vigyázzatok tényleg a babócákra!!!!!Nehogy napszúrást kapjanak!
Szép napot mindenkinek!

Mano!
Itt van Anetról is a kép!!!!!!Nagyon jól áll neki is a kalap!(szerintem)
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Még mindig semmi, csak nem volt időm írni (se olvasni). Minden ok, csak néhány keményedés van. Ma élelőtt megyek dokihoz, készülődök is.

Szép napot mindenkinek!

Anita
Kép
Kép
wikyanya

Sziasztok!

Anita!
Ha megadom a számom nem írnál nekem sms-t ha van valami?Már én is nagyon várom a híreket rólatok! :D

Kép
Kép
ancsa81

Jóreggelt!!

Tiop!
Gyönyörűséges ez az Anett lányzó! Nagyon szépek a szemei!

Már most melegebb van kint, mint nálunk a lakásban. Ha Dóri nagyobb lenne, strandra mennénk.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Anita,
Még mindíg szorítunk Nektek! :lol:

Tiop,
Tök jól áll Anettnek is a kalap! :lol:
Levi már jól van,köszönjük.Csak most apukája viizsgázik,így szinte egész nap én vagyok Levivel,nincs időm írni.
De kárpótlásként kaptam tőle tegnap egy gyönyörű mobilt! :lol:
Ráadásul vettünk pár új ruhát is,ugyanis megint fogytam,így muszály volt! :lol:

Nircee,
Garatulálok a keresztelőhö,annyira szép volt Marci,neki is jól áll a fehér szerelés!

Katica,
Sok sikert a vizsgáidhoz,így megkésve is! :lol:

Kép
mano83

Ja,elfelejtettem a képeket! :wink:
Így labdázik Levi :wink: :lol:
Kép
Kép

Kép
mano83

Sziasztok,

ezen a fórumon csakis ügyes és gyönyörű babák léteznek!!! :)
Olyan édes mindegyik. Levi olyan nagyfiús. Marcika a kis fehér szerkójában pedig nagyon elegáns. A lányokról meg nem is beszélve.

Én most regenerálódok, kivoltam teljesen az elmúlt héten. Elvállaltam egy majd 30 oldalas fordítást. Amikor várandós voltam vagy még nem, akkor nem okozott különösebb problémát, de most... holott Lelle már 8kor alszik. Egyszerűen, ha leültem a géphez bőgni tudtam volna és az anyag meg nem akart elfogyni. De hála istennek kész. Nem hiszem, hogy többet vállalok ilyet, mert így a férjem is eléggé hanyagolva volt, amit kicsit érzek is most. Meg, hogy kész legyek haráridőre, éjszaka egykor feküdtem és 5kor keltem hajnalban, hogy tudjam csinálni.

Ma meg jön anyukám egy kicsit szerencsére, ugyanis nálunk már a porcicákat rugdosni lehet és néhány folt a szőnyegen, mintha a minta lenne... a vasalnivalókról nem is beszélve, Lelle ruháit kivasalom, a miénk pedig csak ott gyűlik, reggelente, mint a turkában, kihúz egyet a férjem, vasalok és indul munkába. Ha én egyszer utólérem magam....

Igaz, tudnék többet is foglalkozni néha a házimunkával, de ha ilyen kafa idő van, kinek van kedve bent kuksolni a lakásba (bérház), ha mehetünk Lellével a parkba.

Én anyós téren nagyon szerencsés vagyok. Nagyon jó barátnők vagyunk. Modern, fiatalos, jó természetű, gyereknevelésbe nem szólhatnak bele, se ő se az anyukám, ezt megbeszéltük és tudomásul is vették. Meghallgatom mindkettőt, ha akarom alkalmazom, ha nem, akkor nem. Az anyósom egyébként logopédus, nagyon ért a gyerekek nyelvén :) és ő is tanul Lellétől (ezt mondja).

Lelle elaludt este 8kor, ahogy szokott és most már 6 helyett 7kor ébred!!! éjjjen éjjjen éjjjen

Verna, kipróbáltuk az őszibarackos-rizses kajcsit, hát először úgy kirázta a hideg, hogy csak fintorgott utána. De azért evett belőle!
Mi most kicsit leálltunk a bébikajával, nem igényli most, alig eszik pár kanállal. Inkább majdnem a teljes adag tápiját ette meg.

Tegnap kaptunk dupla oltást, a 4hósat meg mi beadattuk neki az agyhártyagyulladás ellenit is, igy le is vannak tudva egy darabig az oltások. Ugye??? Vagy van még most valami???

Szombaton megyünk mi is babaúszni, a barlangfürdőbe. Nagyon kafa kis hely.

Na szép napot mindenkinek, indulunk vásárolni és sétálni.

Üdv

pimpoka és Lelle

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Na, ma is gutaütést lehet kapni a hőségtől, én ráadásul max 26 fokig vagyok "hitelesítve", afölött haldoklom simán is, nemhogy pocakkal... Anno Bogival is megjártam, a 2005-ös nyár is nagyon meleg volt, de ez a májusi 33 fok... mondtam is a férjemnek, ha mégegyszer így csinál gyereket, hogy nyáron lesz a harmadik trimeszter, elköltözöm Grönlandra, vagy Alaszkába... :lol:

Nircee, neked se lehet könnyű, de engedd meg, hogy "megvigasztaljalak": lesz ez még durvább is, ahogy növekszik a manócskád! Nem beszélve arról, hogy ha lesz tesóka, akkor pláne bele fog durrogni mindenbe a drága mama... Persze nem a Te dolgod lenne helyretenni, hanem a fiának kellene beszélni vele, de mint tudjuk, a pasik ilyenkor lapítanak, mint az a bizonyos a fűben...
Nekem anno még az első terhességem idején nagyon keményen be kellett szólogatni az anyósomnak, hogy szálljon már le rólam (ami persze nem tetszett a T. családnak - de kit érdekel), csakhát szőke szegénykém, és olyan, de olyan ostoba, még most is rendszeresen próbálkozik, de sokszor fel se veszem a telefont... az talán elmond róla valamit, hogy a férjem egyszer kijelentette, miszerint inkább az én anyámmal lakna együtt, mint a sajátjával... :wink:
De a legdurvább az unokatesóm anyósa, képzeljétek, az a némber képes volt a 3 hónapos unokájának fekete :!: színű póló-pulcsi-nadrág együttest venni, és kiverte a huppot, amikor nem adták rá a kisfiúra egyszer sem. Ha meghívja őket magához, általában romlott alapanyagokból főz nekik, erre akkor jöttek rá, amikor hazaküldött a kisfiával egy kosárra való kaját, hogy "egyétek meg gyerekek, én nem bírok ennyi mindenfélét megfőzni, a feleséged meg úgyis ráér". És a legfrissebb kajának is féléve lejárt a szavatossága!!! Ráadásul a második baba után odaköltözött hozzájuk egy hétre, hogy majd segít. A segítsége annyiból állt, hogy kizabálta a hűtőt (legalább 130 kilós a nő), elolvasta az újságot, délelőtt nyomkodta a tévé távirányítóját, ebéd után meg lefeküdt aludni. Délután és este újra csak tévézett. De se mosni, se főzni-takarítani, se mosogatni se bevásárolni menni nem volt hajlandó, viszont reggel (9-kor ébredt!!!) követelte a kávéját. És a nagyobbik gyerekkel se foglalkozott semmit. Egy hét után unokatesóm közölte a férjével, hogy vagy elzavarja az anyját - mivel nem szálloda a lakásuk - vagy a mama másnap reggeli kávéjában cián lesz ízesítésnek... :twisted:

Anita, hajrá!!!

Pimpoka, tudom min mentél keresztül, én is nemrég fordítottam rohamtempóban (másfél hét alatt) egy ismerősömnek kb 40 oldal szakszöveget, kellett a szakdogájához, azt hittem, sose lesz kész... Mondjuk egy köszönő e-mailen kívül még nem kaptam érte semmit, kezdek kicsit berágni az illetőre! Nem mintha sokat fizetne (a normál fordítói díj kb 15%-ában egyeztünk meg), de a gyed mellett a kicsi is sok. Nekem is kicsit összegyűlt a vasalnivaló, és úgy, de úgy ÚÚÚÚTÁLOM! Bármi házimunkát elvégzek, csak vasalni ne kellene...

Na, eldugulok, megnézem mit csinál a nagylány, gyanúsan nagy a csend a másik szobában... :D :D :D

Üdv mindenkinek: Andi

Kép

Kép
andibab

Hát én csak egy másfél oldalas lektorálást csináltam eddig... 3 napig! :)
Házimunka: ne is mondjátok, a férjem már elkezdett pattogni, hogy szalad a konyha... hétvégén megkapta a lányát, hogy vigyázzon rá, addig nagyjából kitakarítottam, de legalább látta, hogy nagyobb volumenű dologba egyszerűen nem is érdemes belekezdenem! Mondtam, hogy inkább szóljon a szüleinek, hogy jöjjenek segíteni - anyósomék ugyanis eleve járnak takarítani házakhoz, nagyon profik benne, mikor nagy pocakos voltam, akkor voltak egyszer és tényleg egy nap alatt ketten úgy kitakarítottak mindent, hogy öröm volt nézni - de kompletten, ablakpucolással, szőnyegtisztítással, amibe én egyedül bele sem kezdek! :)

Pimpoka: Lolo eddig még minden kajára fintorgott az első pár kanálnál, aztán megeszi az egészet! :) Ha túl savanyú, azért lehet édesíteni kicsit - én azért szoktam üveges bébiételt is használni bele, mert az elég édeskés. De hallottam, hogy fruktózzal lehet édesíteni!

Hát, mi ma is csak 4-5 után megyünk ki, tegnap is fél öttől fél kilencig voltunk az udvaron!
Vendég

Nircee, azt akartam kérdezni, hogy Marcinak hogy adod a gyümilevet? Képzeld, Lolo is elfogadta, de egyelőre csak kanálból! :? Így azért kicsit macerás...
Vendég

Sziasztok!

Ma mi is kimentünk:

Kép

Na a sapit levettem 5perc után, mert iszonyat ami kint van.

Valakinek volt olyan, hogy begyulladt a varrata, nekem szerintem egy begyulladt.. :cry:
Bár ez felszívodó, de akkor is szerintem egy darab begyulladt
Fel kéne hívnom a dokit, bár a védőnő azt mondta elöszőr probáljam meg Betadinnal kezelni, hát ha segít..

Na Pusza

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Tiop! A nagylányod egyszerűen gyönyörű!!!
Látom, te is kicserélted a képeket. Szépek rajtuk a gyerkőcök - persze mindig nagyon szépek, és szerintem nagyonis hasonlítanak rád!

Mano! Levi is csodaszép és nagyon édi a labdával.

Linda! Natika már 3 hetes?? :shock: Hiszen még csak "tegnap" született.. Nekem is olyan hihetetlen, hogy a picúrkám (aki nem is olyan pici :wink: ) lassan két hónapos lesz...

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Nati, szerintem sok az a ruci... bocs, hogy beleszólok, tényleg, de gondolom bent nem adsz rá ennyi ruhát - márpedig jelenleg melegebb van kint mint bent, szegény babó teljesen összezavarodik és nem tud kialakulni a saját hőháztartása...
Bocs a belekottyért!!! ;)
Vendég

Izé, Linda... Natira sok a ruci... bocsi... :oops:
Vendég

Sziasztok!

Most ment el tőlünk a dokinéni. Ne aggodjatok nem komoly, de már két hete csak köhög és folyik az orra. Kéthete kapott Spiropentet, de nem segített semmit, így hát kihívtam a dokinőt, most kapott antibiotikumot Zinatot, remélem ettől helyre állunk.

Nagyon meleg van ma is. Itt Györkön most éppen beborult és dörög az ég, de nem lesz belőle semmi :( pedig egy kicsit felfrissülne a levegő.

Anyós téma: az enyém sem a legkellemesebb fajtából való, de azért ki lehet vele jönni. 14 éve vagyunk együtt apával és az elején kaptam én hideget, meleget, de mindig lenyeltem, a mai napig is mikor beszól, ráadásúl úgy, hogy ő észre sem veszi mit mond :evil: :evil: de ha valami van akkor csak rá tudok számítani, mert ő van itt helybe, anyut nehéz lenni rögtön riasztani, hogy ugorjon le Pestről :? ez van, ők már csak ilyenek, én remélem nem leszek ilyen kötekedős :wink:

Linda,
nagyon édi Nati, és már 3 hetes, te jó ég :roll: :D

Lehet, hogy mégis lesz belőle eső :roll: remélem mikor megyünk Bencéért az oviba nem ázunk el.

Timi

Később rakok fel új képeket, de most mennem kell, szólít a csajszi :D

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a gratulációkat! :lol:

Anyóssal kapcsolatban még azt akartam írni, hogy engem nem is az húzott fel, hogy mit mondott (azt már megszoktam, meg nekem amúgy nem mer beszólni), hanem AHOGY! Az, hogy képtelen viselkedni társaságban! Na, mindegy, már nem is érdekel.

Verna,
én cumisüvegből adom a gyümölcslevet, és fele-fele arányban vízzel higítva. Már próbáltam őszibarackot, almát, gyümölcstriót és piros gyümölcsöket, de igazából csak az almalevet issza meg, másból csak pár kortyot szippant. :?

Tiop,
úristen, milyen szép szemei vannak Anettnek!!!! Gyönyörű!!!!!

Mano,
én már sokszor írtam, nem is akarom ismételni magam, de Levi szemei csodálatosak! Imádni fogják a lányok!!! :lol:

Linda,
Natika olyan édes ezen a képen! Milyen kis mosolygós már ilyen csöppnek! :lol: :lol: :lol: Sajnos a sebbel kapcsolatban nem tudok segíteni, nekem nem volt ilyen gondom. A Betadine helyett ajánlom, hogy próbáld ki a körömvirág krémet (sokféle van, bármelyik jó, én a dr. Theiss-t használom), mert az teljesen természetes és erős gyulladáscsökkentő! Én az első perctől azzal kentem a gátsebem, na meg körömvirágos wc-papírt használtam (DM-ben kapható, saját márkás nedves wc-papír), és nagyon szépen gyógyult a sebem. A Betadine fertőtlenítő, de NEM GYULLADÁSCSÖKKENTŐ!

Lányok, ma beszéltünk egy igen jó szakember klinikai gyerekorvossal az oltásokkal kapcsolatban, mert holnap adattuk volna be Marcinak az agyhártyagyulladás-elleni oltást.
Ő a következőket mondta:
a kötelező oltásokon kívül csak a következőket érdemes beadatni: 9 hónapos korban a bárányhimlő elleni oltást (ez NEM az a bárányhimlő, amit még mi kaptunk el, hanem egy régi vírus, ami most újra felütötte a fejét, és komoly szövődményei lehetnek!)
1 éves kor után elsősorban a pneumococcus elleni oltást, majd az agyhártyagyulladás elleni oltást.
1 éves kor előtt e 2 uóbbit csak akkor adassuk be, ha a baba sokat van gyerekközösségben (pl. bölcsis, vagy ovis-bölcsis testvére van). Egyéb esetben nem javasolja, mert több hátrány származik belőle, mint előny. Feleslegesen terheli a gyerek szervezetét, és több oltás is kell, mint később. A gyerekorvosok azért szokták ajánlani, mert 1 éves kor előtt olcsóbb (2-3ezer Ft-tal), de sokkal több a kockázata, mint később.
A többi "divatos" kór elleni oltásnak nincs sok értelme, a gyógyszerlobbi gerjeszti a félelmet. Az agyhártyagyulladás elleni oltás is pl. csak a C variáns ellen véd, a legtöbb megbetegedést azonban a B okozza, ami ellen nincs is oltás!

Én csak leírtam, mit mondott az orvos, természetesen mindenki úgy oltatja be a gyerekét, ahogy jónak látja, de hátha valaki még bizonytalan vagy tájékozatlan, azért írtam le.

A barátnőm már minden ellen beoltatta a babáját, de légzésfigyelőt nem vett, mert az csak "idegesítené". Nekem ebben csak az a fura, hogy ha így félti mindentől, akkor pont a magasabb kockázatú bölcsőhaláltól nem fél??? Na, mindegy, semmi közöm hozzá, lehet, hgy neki meg az én hozzáállásoma furcsa.

Remélem, senkit nem bántottam meg, nem ez volt a szándékom!!!

További szép napot! Bár itt eléggé elborult, lehet, hogy vihar lesz. Marcika mindenesetre nagyon hisztis volt, most bealudt, ez nála a közelgő vihar jele. :?

Kép
Kép
nircee

Na, itt és most feladtam, hogy valaha is kiigazodjak a lányomon... most ivott meg fél üveg Szentkirályi őszibarackot, csak úgy, hígítatlanul - eddig nem kellett neki! ;) Mondjuk rájöttem, hogy a megszokott cumiból tud csak inni, mert gyorsfolyásúból csak másfajta cumi volt, de úgy láttam, hogy a sima tejes cumi jó ezekhez a levekhez! :)
Mondjuk utána olyat büfizett, hogy át kellett öltözni - ma harmadszor, mert mindent azonnal beáztatok, hogy ne maradjon foltos...
Vendég

verna, a gyümilevet is fokozatosan adtad Flórának? mert Lili még nem kapott eddig csak vizet, most vettem szentkirályi sütőtök levet, de nem tudom mennyit és hogy adjak neki.
tejpépből is csak egy kicsit szabad neki adni először?
tökre elkeseredtem a mai ebédnél. Lili azonnal elkezdett üvölteni ahogy a cici fele közeledett a szája, be se kapta :cry: és addig nem hagyta abba a sírást amíg nem adtam neki oda a tápszert. azért eddig mindig szopott valamennyit. nem tudom mi lehet az oka. nem is menstruálok, mert pár nappal ezelőtt volt valamicske ami az akart lenni. lehet a kislányom úgy döntött nem bajlódik ő szopizással mikor sokkal könnyebben is meg lehet szerezni a kajcsit. :roll:

Linda, sztem is egy kicsit túlöltöztetted Natit. Az elején én is mindig fullra fölöltöztettem Lilit. viszont az se jó, ha melege van és beizzad. Lili most rövidújjú bodyban és fürdőbugyiban nyomja kint. meg egy nagyon vékony ellenzős sapiban, kendőben.

csajok, volt valakinek olyan, h a kicsi szája körül (a cumi helyén) kis piros pontok voltak? Lilinek tiszta pötty, ahogy elalszik a cumival és alámelegszik, meg nyáladzik. Nem merem azzal a krémmel kenni amit az ekcémára adtak neki.

nekem az agyvelőgyulladás elleni oltásra azt ajánlották, hogy 1 éves kora előtt pár nappal váltsam ki, mert akkor olcsóbb és utána adassam be. A dokinénik amúgy sem ajánlja előtte. viszont én azért fogom neki beadatni, mert itt van mellettünk a tököli parkerdő, a dunapart és a kertünkben is van egy nagy tölgyfa.
a bárányhimlő ellenit nem akartam beadatni, de elgondolkodtató amit nircee írt.

mennem kell, szólít a lányom :lol:

üdv
murphyke

Kép
murphyke

Murphyke: Lolonak állandóan van ilyen nyálkiütése... néha átkenem neki hidratálóval, amit még a doktor néni írt fel, de reménytelen küzdelem! :)
Szentkirályit azért merek adni korlátlan mennyiségben, mert Lolo már jól ismeri az őszibarackot!
Szerintem nem lesz gond a szopival, nyugi, csak van ilyen, amikor egyszerűen "nem az kell"... Lolonak is volt csomószor, hogy nem akart épp szopizni, mást meg elfogadott, de azóta is szopizik szépen! :)
Vendég

Sziasztok Lányok!
Tegnap délután produkáltam egy pozítív terhességi tesztet, így S.O.S: szükségem lenne egy jó nőgyógyászra. A régi kórház, ahol az első gyerekemet szültem, megszűnt, ezért kénytelen vagyok váltani.
Nagyon szépen kérlek Benneteket , aki tud segítsen!
Dr. Várkonyi Péterről, Dr. Erdélyiről, és egy Szentágotairól hallottam jókat. Érdekelne az adott doki hozzáállása (magyarázós, kapkodó stb.), illetve magánrendelésen fogad vagy a kórházban, tarifák, hasznos tudnivalók.
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget.
Ildi
bi

sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a dícséretet! :D

nircee!

Nekem ugyan ezt mondta,a gyerekorvosunk! :D :wink: Zsaninak is csak 1 éves korában adja be az agyhártya elleni oltást!Roli,és Ani most kapdta az első,adagot,pár hét múlva megyünk újra!!!!!! :?

Linda!
Tényleg kicsit sok a ruci!Zsani tavaly ilyenkor született(na jó egy hónap múlva)De ugyan ilyen jó meleg vólt akkor is és így vólt felőltöztetve!nézd csak!
Kép

Bi
Három gyerkőcöt szűltem Dr Erdélyinél!!!Halál nyugi orvos,de határozott!Van magánrendelője,mindenben számíthatsz rá!Ha gondolod,van rólla képem!(hányszor leírtam már) :lol: :lol: :lol: :oops: Meg persze a többi infót is átadom,ha érdekel!

Szép állmokat mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Bi, ha jól emlékszem, akkor már írtam neked privit korábban Szentágotairól... Amúgy pont ma voltam nála a 6hetes kontrollon - nem a magánrendelőjében, hanem a kerületünkben (itt is rendel), és most is nagyon kedves volt. Érdeklődött a picúr felől, mosolygott, pedig itt nem is fizetek neki..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

sziasztok

murphyke

én úgy tudom ez az egy éves kor előtt kiváltott oltás /meningitec/ baktérium okozta agyhártyagyulladásra lehet beadatni...
a kullacs okozta agyvelőgyulladásra van a encepur és azt 2 éves kor előtt nem nagyon adják...

a páromnak volt agyhártyagyulladása, így anno az első kettőnél nagyon be akartam adatni, de adoki lebeszélt, mert hogy ahhoz olyan körülmények között kell élni, hogy veszélyeztetett legyen...most ua. doki olt erre...itt áll a vakcina a hűtőben... :oops:

jó éjt
becsi
Iklad

Azt szeretném kérdezni, hogy az étel megevéstől számítva hány óra múlva érződik (het) az anyatej ízén ?? Mert én nagyon gyanakodok a paradicsomos dolgokra ( töltött paprika ), szerintem Dórinak nem ízlik. Ma is ettem és nyughatatlan lett estére Dóri. (Persze ez ezer más dologtól is lehetett... )

Jóéjszakát mindenkinek.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

oltások: Becsi "számból" vette ki a szavakat. :) Én is ma írattam fel az agyhártya gyulladás ellenit és 1 éves korban kapja majd meg Szonja. Így csak egy szuri lesz.

A többiről pedig pont ugyanazt gondolom, mint Nircee iserős dokija. :D

thenus

iseős=ismerős :oops:

thenus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?