Új privát üzeneted érkezett!

Nálunk csak Bence volt keresztelve /azt is megbántam/, valami előke szerű kisinget terített elé a pap amikor keresztelte, úgy emlékszem nem kaptuk ezt meg....

Mi a kutyákhoz szoktuk "kiköltöztetni" a rosszalkodó gyerkőcöket... :lol: ...de mindig viccesre veszik...nem is értem :lol:
becsi
Iklad

Sziasztok!

A fényképészekről jut eszembe :evil: anno én is írtam róla, hogy milyenek és ugye engem is behálóztak. Namost, nemrég kaptam egy levelet tőlük, hogy akkor jönnek fotózni ekkor és ekkor, de addigra már eldöntöttük, hogy inkább hagyjuk veszni az előlegként kiadott 3500 Ft-ot és nem lesznek képek :? felhívtam őket, hogy lemondjam a dolgot és ennek ellenére megjelentek a kitűzött napon :evil: pont anyu volt velük itthon, de fel lett készítve ha mégis jönnének küldje el őket, mondtak anyunak mindent, hogy a Bencéről már csináltak képet :roll: pedig minket még profi fotós nem is látot, végül elmentek, aztán úgy kb. másfél hete megint megjelent az ürge, de a párom elhajtotta, azért nem semmik nem értenek egyből mit kell az embert zaklatni :twisted: :twisted: :twisted: állítom, hogy pár hónap múlva megint bepróbálkoznak :evil: iszonyat, ráadásul 15 kép kerül 8000 Ft-ba, ennyi pénzért többszáz képet hivatok elő a neten.
Bocs a kirohanásért, de nagyon dühít, hogy nem fogják fel emberek amit mondanak nekik.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

sziasztok!

Először is boldog hófordulót Bernadettnek!! :D

Jó , hogy említettétek a fényképészeket, mert én egyedül vagyok estig itthon. Remélem ilyen messzire (heves megye) nem merészkednek, vagy ha mégis - résen leszek.

Dóri ma elég zizi, szerintem valami front lehet. Lehet, hogy Linda ti is ezért vagytok nyűgösebbek egy kicsit. Dóri nagyon megérzi az időjárási viszontagságokat.

További szép napot !

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Giga!
Igen tudom,hogy emeldijjas (mostmár) :oops: :oops: :oops: :? De nem is azért tedtem fel a linket,hogy márpedig mindenféleképpen szavazzatok!!!!!! :wink: Aki úgy gondolja,hogy egy sms-t rádob valamelyik csajszira akkor azt nagyon szépen megköszönöm,de ennyi!Nem kell több,mert az is nagyon sokat számít!Bocsássa meg mindenki,ha nagyon tolakodó voltam,nem állt szándékomban!!!!!!! :oops: :oops: :? :? tudom,hogy ti is és Levike is fent vagytok!Én már rég dobtam is szavazatot Levire,de még titeket nem találtalak meg!!!! :? :shock: De utánna nézek mindjárt!!!!!!!!!!lányok mégegyszer BOCSÁNATOT KÉREK NEM AKARTAM TOLAKODÓ LENNI!!!!!!!

Rolinak megint leszedték a szemölcsöt az ujjáról!Annyira sajnáltam őt,mert nagyon fájt neki!!!!Az vólt a legrosszabb,hogy nemtudtam neki segíteni,és teljesen kétségbe vóltam esve!!!!!! :evil: :evil: :( :( De már túlvagyunk rajta,hála istennek!Már bicajozik!!!!! :D Köszönöm mindenkinek a szorítást,és a dicséreteket! :wink: :P

Mano!
Levi .........................!Nincsenek szavak!Igen ilyen vólt nekem is annak idején,csak egyszinű!A golyók vóltak szinesek!!De szerintem nincsen semmi gond evvel a bébikompal!!!! :wink: :wink: :wink: :P :P Olyan hamar kinövik,minek az a méreg drága ,ugyan azt a célt szolgálja mind a kettő!De ti tudjátok!!! :wink: :D A pénzt elutaltam,köszike nagyon!!!!!!!!!!!!!!!! :P

Szép napot mindenkinek!
Ezek már régi képek !
Kép
Kép
Ez az utolsó kép a bébékompban!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
tiop

Ja még annyit akartam,hogy van egy felesleges meghívom az iwiw-re!Ha valaki ígényt tart rá írjon egy e-mail címet!Még 29 napig él a meghívóm!!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Linda, az elején tényleg nagyon nehéz. Én is néha a hajamat téptem... Néha végigszunyálta Laura az egész napot, úgy kellett keltegetni, néha meg egyszerűen nem akart aludni csak nyűgösködött. Ahogy "öregszik" és összeszoktok ez meg fog változni. Nálunk néha még mindig megy a hiszti, de már nagyon-nagyon ritkán.
A fotós nálunk is járt anno, írtam is itt nektek, hogy amikor nem rendeltem képet elkezdett sértegetni. Ráadásul nem is én engedtem be, hanem apósom. Ha én megyek ki, bizony be sem teszi a lábát. Elmondta volna a kapuban a mondókáját és ennyi.
Mano, eszméletlen milyen gyönyörű szemei vannak Levinek! :shock:
Anita, nemsokára már Te is babázol! Úgy irigyellek. Gondolkodtam már egy 3. bébin, de igazából 2 lány mellé jó lenne egy fiú. Ha nem fiú lesz... 3 lány? Na neee... :D
Vendég

Fúúú... Ebbe kicsit sok lett a néha. BOCSI! :lol: :oops:
Vendég

Sziasztok,

hu, jó rég jártam már erre... olvasni szoktalak benneteket, csak írni nincs sok időm. Olyan kafa idő van, sajnálom a lakásban tölteni, ha meg a lakásban vagyunk, mosok, főzök, takarítok, játszás van, Lellét tanítgatom...stb.
Ne haragudjatok, hogy név szerint nem tudok mindenkihez szólni.

Hozzátápiban szertnék egy-két kérdést feltenni, mi főzelékkel kezdtük, de még mindig csak a fél üvegnél tartunk, két-három kanál volt az első adag, most vagyunk a fél üvegnél, de sokszor van az, hogy a pelekában ugyan úgy van, ahogy bement. Nah, most ennek így kell lennie? A sütőtök, répa, borsó mind ugyan olyan színű, állagú.
Viszont mostanában eszünk már gyümiket is, azt délután. Azt nem vette még észre, hogy az is ugyan úgy távozna.
Egyáltalán lehet egy nap mindkettőt adni, vagy csak egyik nap ezt, másik nap azt?
A mi étrendünk a következő, reggeli tápi, tízórai főzelék, ebéd tápi, uzsi gyümi és vacsi tápi. De tápból is, a 170 ml helyett, amit most meg kellene ennie, nem eszik nekem csak max 130at. Annyira nem foglalkozok vele, mert beletölteni nem tudom, a súlya meg jó. Képzeljétek már 7050 gramm és 65 cm.
A cumisüveget már hanyagoljuk, csak a tápik mennek abból, a többi már csőrős pohárból(még csak két napja...:)). Nagyon ügyesen iszik már belőle és a fogókákat is kafául tartja. Igaz ez napi 4-6 ruhaváltást jelent...
És olyan édesen tud forgolódni, csak a keze szorul még be, akkor vannak aztán nagy nyögések, mert hason viszont utál lenni.
Most már nagyon próbálkozik azzal is, hogy elkapja a kis lábát, de akkor meg mindig oldalra borul, megijed és nagyokat nevet.
Olyan édesen tud nevetni, az apukája mostnában kezdte el "dobálgatni", tetszik neki, igaz még nem emeljük nagyon magasba, csak kicsit. Nézelődik és ha leengedjük, akkor jön a nagy kacaj.
A mozgó falevelek és patakok annyira letudják nyűgözni, hogy hihetetlen.

Jah, és képezljétek, nagykádban fürdünk már. Bent a szobában már állt a víz, ezt pedig nagyon élvezi és ha netán kisebb a víz a szokottnál, akkor reklamál...

Az éjszakát szépen átalussza, ritkán felkel 5 előtt, de néha csak ringatom kicsit és alszik is tovább, máskor kell neki tejcsi, akkro aztán fél 8ig alszik, egyébként este fél8-8tól reggel hatig alszik. Most próbálkozunk kicsit kitolni az időt, mert még nagyon világos és jó idő van kint.
Hétvégén voltunk esküvőn, mindenkit levett a lábáról Lelle.

Rakunk fel pár képet is.

Üdvözlünk Mindenkit!!!

pimpoka és Lelle

Kép Kép beigazítom ahogy kel... Kép megragadom, aztán iszom is Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok! Pimpoka, mivel nagyjából egykorúak a babók (1 nap van köztük ;) ), és nagyjából ugyanott tartunk hozzátápiban - bár mi kicsit előrébb járunk, gondoltam, megosztom veled a tapasztalataimat! :)
Szóval kell egy kis idő, míg tényleg szépen megemésztődik a hozzátápi, nekünk mondjuk kevebb, mint egy hét kellett, mire Lolo átállt szilárd kaksira... én azt vettem észre, hogy ez onnantól következett be, amikor már sűrítőanyaggal dúsított bébipapit adtam neki, tehát pl. tejpépet (gríz), rizses gyümölcsöket, illetve olyan főziket, amiben van kukoricadara, vagy krumplikeményítő...
Elsőre egy étkezést érdemes csak kiváltani, kb. egy hónap alatt... mi siettünk, mert nekünk ugye nem írt tápot a doki, ezért mindjárt 2 étkezést kellett kiváltanom, hogy elég legyen a tej. Ebédre főzelék van, vacsorára riszes gyümölcs.
Egyébként megpróbálok főzőcskézni Lolonak most már, vettem mirelit zöldséget (abból is biot), gyümit - ezek állítólag biztonságosak. Meg rizslisztet, kukoricadarát, gluténmentes lisztet - megpróbálok főzőcskézni...

Este megyünk úszni! Alig tudtam elaltatni du. a kiscsajt, aztán felébredt egy óra múlva, most aludt vissza... mondtam neki, hogy aludjon, mert az úszáshoz kell ám az energia!!! :)
Vendég

köszi verna, én is arra gondoltam, hogy még ez a fél üveg is sok neki, így ma csak most délután kapott gyümit. Lehet én is siettettem ez a dolgot kicsit, pedig nem kell egyáltalán, de én meg annyira szerettem volna már, hogy mik ízlenek neki...stb.
Most már vigyázok, mert nehogy fájjon a kis pocija.
Lehet kapni fagyasztott bio zöldségeket? Nem is tudtam. Mi is holnap megyünk egy bio piacra és én is inkább megpróbálok neki főzni. De sajna és bioban sem bízok, hogy az valóban bio, amit megveszünk... Anyukámék gyümölcseiben igen vagy barátoktól, de itt már mindneki azt ad el amit csak akar.

Nah, még azt akartam elmesélni, hogy voltunk megint ortopédián. Hát ami itt van, az nem emberi. 10 órára mentünk, majd bejutottunk 11 előtt, aztán menni kellett csípőröntgenre, ott ugye beleesett az ebéd idő is, fél 2 után végeztünk, vissza a szakrendelésre, ahol már senki nem volt, mert műtött épp a doki... olyan ideg voltam, hogy bőgni tudtam volna, miután mindenkit elküldök az anyukájába.
Leleteket megkaptuk, majd kijött egy asszisztens féle és mondta, hogy hát szerinte Lelle még hordja a terpeszrugit 1 hónapig.... hát majd le esett az állam, ő mondja meg, hogy lehet, hogy hordja még....
Nah, akkor irány megint a magánortopédus..., de szerencsére minden rendben, a bal lába már nem rövidebb és nem is olyan kötött már. Még tornáztatni kell, de javasolta, hogy éjszakára adjam még rá a terpeszbetétet.

Lányos anyukáknak én is javaslom, hogy adjátok rá a picikre, egyáltlán nem zavarja őket, és ha netán van valami sokat segít, nekem ott azon a környéken nem mondta senki és én sem tudtam, hogy kell, az ország egyes részein kell, másikon nem. Én csak is ajánlani tudom. Mi egy ricsi hevedert vettünk, ruhán kívülre kellett adni. Nem nagy munka, viszont ha már később derül ki a baj, akkor sokkal rosszabbul fogadják a cseppek is.

elnézést, de az előző hozzászólásban jópár helyen elütöttem és a képnél a kell-t egy "l"-lel írtam.... égek....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka, nagyon édes Lelle!! És nagyon tetszik az a kék micsoda a kádban, amiben ül Lelle. Meg is mutatom este apának és beszerzünk egyet. Dóri imád fürödni , már most akkora úszásokat rendez a kiskádban, hogy az csak na! :D Egy ilyennek biztos örülni fog.

Verna!
Majd mesélj milyen volt az úszás, itt Hatvanban is lehet az usziba vinni a bébiket és nagyon gondolkodunk rajta.

KépKép
tüccs

tüccs, ez nagyon jó dolog, úgy ücsörög benne, mint egy kis királylány!
És, a tapadókorongok miatt a falon is megtapad, igy mi ott tároljuk, mikor hová tapad fel... :)

Igen, verna mond el, milyen volt az úszás, mi is megyünk majd, de mi még nem kaptuk meg a 4 hós oltást. Csak utána.

oh, mennem kell, fürdés van.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Pimpoka,
nagyon jópofa és praktikus az a fürdetőszék. Hollehet ilyet beszerezni?

Köszönjük mindenkinek a köszöntéseket.

Jó és nyugodt éjszakát mindenkinek.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Hugi így olvasott mesét a Báttyónak este :D :D azt hittem megzabálom őket. Kép Kép Kép

Mostmár tényleg megyek.

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Nircee, anyósodnak igaza van. Nálunk is kellett egy kising a keresztelőn amit a babára kellett teríteni, mikor ráöntötték a vizet. Nem tudom, hogy ez helyi szokás e, vagy mindenütt így van. Előre megmondta a pap, hogy vigyünk egy ilyet is. Szóval nekünk nem úgy volt mint Becsiéknél, hogy a pap adta, hanem magunk vittük. Szerintem erre nyugodtan rákérdezhettek.

Tiop, sajnálom a fiadat, én mindig rettegtem az ilyen beavatkozásoktól, pont ezért, mert még el sem múlik, látod nektek is visszatért az a szemölcs.

Mano, tök jó a kompotok. Nekem is ugyanolyanom volt gyerekkoromban, csak egyszínű. Kb mint Tiopnak. :D

Czakoca, nagyon cukik a gyerkőcök. :wink: :)
Boldog hófordulót Bernadettnek!

thenus

Jah, még azt akartam írni hozzátápival kapcsolatban, hogy szerintem azok a fél üvek bébiétkek nem hogy kevesek, hanem elég sokak egy 4 hónap körüli babónak. Szonja most is fél üveg főziket eszik, és egész gyümit, vagy fél gyümit, ha az mondjuk rizses, vagy gabonás. Ő egyszer eszik főzit, kétszer gyümit. Meg egy csomószor szopik :oops: :wink: :)

thenus

Hát csajok, ez valami nagyon szuper volt, Lolo hihetetlenül élvezte!!!! Bementünk, akkor mondta az oktató, hogy most legyünk egy kicsit a vízben, szokja a zajokat meg a légkört és utána megmutatja, mit kell csinálni. Aztán maga köré gyűjtötte az újakat (hárman voltunk) és mindenkinek egyenként megmutatta a babáján, hogy mit kell csinálni. Lolo volt az első, szerintem azért, mert ő nagyon könnyen feloldódott! Az oktató mutatott pár fogást, hogy lehet hason meg háton úsztatni, hogy kell az arcába spriccelni a vizet. Egy egész pici sírás volt (kb. 15 mp.) de szerintem mert én bénáztam el valamit és nyelt egy kis vizet... mondjuk amúgy is nyelt, de többnyire nem zavarta, volt, hogy hangosan kacagott, sikongatott! A többi baba is nagyon tetszett neki, meg a vízben úszkáló labdák is.
Apa sajnos csak később ért oda, ő nem jött be a vízbe, de legalább fényképezett!
Majdnem egy órát voltunk a vízben, a végére eljutottunk az egy másodperces belemerítésig!
Mire hazaértünk, már úgy aludt a csajszim, mint akit fejbevágtak! :) Aztán felébredt vacsizni (a fürdés ma elmaradt, fürödtünk eleget ;), úszás után le is tusoltunk). Most megint húzza a lóbőrt!

Íme a kis vízitündérem:

Kép

Ez meg csak úgy bónuszként:

Kép
Vendég

Azt hittem egyszerűbb lesz ez a hozzátápis dolog. Úgy gondoltam és olvastam is, hogy kicsi adaggal kell kezdeni és fokozatosan növelni, ezt tettem. De nem siettem, hogy már most megegyen egy üveggel. Nem is férne a pocijába.
De ha Szonja csomószor szopizik, akkor neki elég majd 10 hónaposan a fél üveg is. Mi 4-4,5 óránként kajcsizunk, ritkán 3,5. Ha lenne tejcsim én is azt adnék, amikor csak tudok.
Lehet jobb lenne inkább csak kétnaponta adni neki főziket. Engem nagyon aggaszt ez a megemésztetlen dolog, de hétfőn megyünk tanácsadásra a dokihoz, jól megkérdezem.
Két szurit is kapunk megint. Lesz nagy sírás-rívás, neki is nekem is. Mi nem vagyunk olyan ügyesek, mint Levi, neki meg sem kottyantak az oltások :).

Még van vagy öt órányi fordításom, remek napom lesz így holnap....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Verna, tök jó, hogy így tetszett Lolónak az úszás!!! Hány fokos vízben voltatok? Miskolcon 32 fokos és javasolják, hogy egy hétig szoktassuk a hidegebb vízhez. Úgy látom Loló nagyon élvezte!

Nálunk majd Apa fog menni a vízbe, én meg szárítok, öltöztetek. Meg itt szombaton reggel 8tól van. Akkor meg mi még javában heverészünk hármasban a nagyágyban...:)

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka: ne siess a hozzátápival, észre sem veszed és eljön az ideje, hogy nem győzöd lapátolni a szájába! :) Tényleg!

A víz itt 31,5 fokos, ha jól emlékszem, a telefonban azt mondták, elég, ha 35-36 fokos vízben fürdetünk, és akkor nem lesz hideg. Nem is volt, tényleg! Nem kell nagyon lehűteni a fürdővizet!
Legközelebb szerintem nálunk is Apa megy a lányával, úgyis ő a vízimádó nálunk.
Szombat reggel itt is van, de az nekünk is nagyon korai! Szerencsére van kedd-csütörtök délelőtt és este is! A szombatin kívül bármelyik időpont jó nekünk, és akkor megyünk, amikor akarunk. Azt beszéltük meg, hogy heti egy alkalom lesz - szívem szerint akár kétszer is vinném, csak ahhoz azért kicsit drága...
Vendég

Sziasztok!

Henus, Becsi,
köszi az infókat! Akkor viszünk kisinget is biztos, ami biztos. A pappal sajna már nem tudok addig beszélni. Nekem régen csak annyit mondott, hogy a fehér inget rá is lehet adni, de nem muszáj, rá is lehet teríteni. Szóval most legyünk okosak!

Verna,
:lol: :lol: :lol:

Hozzátápi:
hát, én is próbálkoztam, hogy csak pár kanállal adjak, de ilyenkor Marci hevesen ordítani kezd, így mindig annyit adok neki, amennyit meg tud enni, ez általában egyszerre 3/4- 1 üveg, napi akár 1,5 - 2 üveg! Persze mikor valami újat adok, akkor dél körül kapja az első adagot, akkor olyan 5-6 kanállal, aztán délután adom a többit, akkor már nem korlátozom.
Nálunk az első perctől kezdve nem volt gond a kakival, már nem folyós tejes, de nem is túl kemény, inkább olyan gyurmás (bocs). Nem szenved vele, csak kicsit nyög, olyan cuki olyankor! És ált. napi 1-2x van így kaki.
Marcika délelőtt még csak tejet kap, bár volt már, hogy muszáj volt akkor is adni egy kis gyümit vagy főzeléket, de inkább délután a szopik után nyeli be az a rengeteg kaját. :shock: Viszont én egy nap csak egyfélét adok neki, vagy zöldséget, vagy gyümölcsöt. Inni meg kombinálom, hol vizezett gyümölcslevet, hol vizet, vagy teát próbálok adni. Nekem inkább az a bajom, hogy Marci nem nagyon hajlandó inni, pedig a bébiételek után nem ártana. De 1 korty után rendszerint kiköpi a cumit. Most egyedül a vizezett almalevet hajlandó meginni, na abból 1 nap akár 1 decit is. Ennyi a max, amit bele tudok önteni. :roll:

Czakoca,
nagyon cukik a kicsik!!!!!

Kép
Kép
nircee

sziasztok

leírom Szonja kajálását, hátha segít viszonyítani...

reggel kb. 200 tej, fél10-kor egy üveg gyümi, 1-kor 1 üveg főzi, 5-kor egy adag /kb 3 kanállal szoktam elkészíteni/ tejpép, este egy nagy üveg tej /kb 260/...és csipegetne állandóan...de nem azért mert éhezik, hanem mert ilyen...

a fél üveg 4 hónaposan nekem is soknak tűnik...mondjuk mi 6 hóig nem is ettünk ilyesmit...de még utána is sokára értük el az egy üveget...

szép napot

ma végre haza jön Bence az erdei suliból, este pedig anyák napja az oviban...
becsi
Iklad

Nircee: most már Lolo is nagyon sokat eszik bébiételből, csak az elején nem érdemes siettetni, mikor elkezdik bevezetni a szilárdat... akkor nekünk is volt, hogy evett volna még, de nem hagytam... :roll:

Ivás: hát, nálunk csak a tea!!! A gyümölcslét kiköpi! Próbáltam már vizezve is, az se jó! Most arra használom a leveket (főleg a sütőtököt), hogy azzal hígítom a kevésbé pépes főzelékeket, mint a Mildi meg a Nestlé... :)
Na jó, nagy hőségben vizet szoktam adni és azt is megissza, de a gyümölcslé az egyetlen olyan táplálékféleség, ami nálunk nem vált be - sajnos!
Vendég

Szerintem egy napon belül is változó, hogy mennyit esznek a babók, Lolonak pl. este a legnagyobb az étvágya.... én annyit adok neki, amennyit kér... ha nem elég a fél üveg, bontok neki még egyet még akkor is, ha csak pár kanállal eszik belőle! :)

Estére meg simán lemegy az egy üveg, te mikor tejcsiztünk vacsorára, akkor is este evett legtöbbet - ezért is kellett kiváltani, mert már nem győztem! ;)
Vendég

Tiop!
Nem akartalak megbántani, csak azt hittem, hogy nem vetted észre, hogy fizetős. Egyébként szerintem nagyon szemét módon van ez megoldva. Így annak lesz a legtöbb szavazata akinek több lóvéja van erre. Miért nem dönt inkább egy zsűri? Szerintem ez lenne az igazságosabb. De nem hergelem magam ezen tovább... :?
Egyébként nagyon jók a képeitek! :lol:

Kép
Kép
giga1

Mi három hete kezdtük el bevezetni a kajákat. Nem evett eddig sok félét és a bevezetés is kanalankét történt. A max amit eddig megeszik az a 70-90 gramm, szóval egy fél üvegenyi, nem úgy vezettem be neki, hogy azonnal egy fél üveggel. Fokozatosan. Kezdtük két-három kanállal, másnap négy...stb és már kb egy hete ugyan annyit eszik, azt a felet, enne még ő is, de nem adok többet, pont amiatt, hogy ne legyen túl sok. Főzeléken és egy hete a gyümölcsön kívül nem kapott még semmit, gondolok itt a pépekre.

Inni mi elég sokat iszunk, van olyan nap, hogy Lelle megiszik 2-3 dl iszikát is. Ez víz, filteres csecsemő tea vagy vizezett gyümölcslé(ezt nem olyan szívesen).

Hát én nem tudom, de mennyiségre nem gondoltam olyan soknak a fél üveg főziket és most már akkor egy nap csak egyfélét adok neki. Ahhoz képest, hogy Loló majdnem bevág egy üveggel :).
Viszont ez a kaksi dolog meg idegesít, hogy miért nem emészti meg rendesen, ha tápit kap akkor tápis kakkantás van, de a főzi után nem. Hm. Most már nagyon várom a hétfőt(oltások miatt annyira nem), hogy megkérdezzem a dokit is.

De pont ezért kérdezek, hogy nektek anno, hogy volt vagy most, hogy van. Köszönöm mindenki tanácsát!

Viszont a kiscsaj annyira belejött a forgolódásba, hogy alig tudom átpelenázni, mert olyan mint egy dugóhúzó, csavarodik össze vissza.

Verna, a cumizós videó annyira jó, olyan jót nevettünk, ahogy küzd Loló, édes nagyon!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka: mondom, nálunk a rizses gyümölcsdesszert összerántja a kaksit! :) Próbáljátok ki szerintem!
Ezek vannak:
HIPP: őszibarackos alma teljes kiőrlésű rizzsel
HIPP: alma szőlő rizzsel
Nestlé: banán-őszibarack teljes kiőrlésű rizzsel!

Mi vacsira mindig ezeket esszük (én is, a maradék 2-3 kanálnyit! ;) )

Forgolódás: ismerős! :) Ráadásul Lolo mostanában mindent ledobál a pelenkázóról!

Valamelyik este frászt kaptam, nem forgott, arra fel vagyok készülve, hanem kinyomta hagyatt fekve a popsiját és úgy elrúgta magát, hogy majdnem lehátraszaltózott a pelenkázóról! :shock:
Vendég

Kicsit frissítettem a profilunkat! :)
Vendég

Sziasztok!

Giga!
Nyugi,nemsértettél meg! :D :wink: Nekem több kell,hogy megsértödjekl!!!!! :wink: :) Egyépként nekem sem tetszik,de elolvastam,hogy csak egy részét befolyásólja a közönség szavazat a sorsolásnak!A többit rendesen sorsolják ki!!!Vannak kategóriák is!Na meg van ugye a topicok!De most nekem van egy gondom!Én írom mint a szél a hozzászólásaimat,de nem nagyon kapok rá +pontokat!!!! :shock: :shock: :evil: Most meg kaptam egy levelet,hogy minden 500 karakter után kapunk +10 pontot!Na én az előbb 2x írtam 500 feletti hozzászólást és így is csak 3 pontot kaptam!Lehet,hogy még nem írták jóvá?????? :oops: :shock: Na mindegy!Nektek is sok szerencsét kívánok!!!!!!!!!!!! :wink:
Köszike a dícséretet!

Nircee!
Nállunk a pap adta a kisinget amit a templomban felszentel!!!!!!!! :)

kajcsi!
Zsani nekem reggel cicizik,utánna úgy 9 -fé 10 felé vagy gyümit kap,vagy krémtúrót!(már adok neki)Aztán szokott még cicizni délelőtt,de az nem sok!1-2 felé kap valami fő ételt,de nem eszik sokat belőle kb fél üveg,de ha nagyon éhes akkor megeszik háromnegyed üveggel!4-5 felé valami deszertet kap pl Hipp-nek vannak nagyon finom bébi deszertjei amit uzsira lehet adni nekik!Na eszt megeszi majd az egész üveggel!Este fél 8 felé megeszik 140 tejpépet(mikor milyet)Kedvence a kekszes(Nestlé)és a stracsatellás!Nem mindég eszik meg 140-et valamikor csak 100-at! :?
Aztán 9 felé szopi és evvel alszik negyed 10-től 2-ig de akkor sem kell fel csak nyuktatás képpen kell a cici!Utánna meg csak 5 felé ébred ugyan így!Végleg fél 7-kor ébred fel! :D

Mano!
Minden rendben van vólt a postás???????
:) Mi így is hordjuk a kalapot!!!!!!!

Kép

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Verna!
Nagyon édes Flóra ,mekkorát nőtt!!!!!! :shock: :wink: :)
Jó lett a vonalzótok is és az avatar képetek is! :D

Kép
Kép
Kép
tiop

sziasztok!

akkor ezek szerint lassan mi is elkezdhetjük a hozzátápit. igaz én pont amiatt tartok tőle, hogy még nem tudja megemészteni mert nincs fölkészülve a gyomra.
elvileg mi is megyünk jövőhéten vagy utána oltásra és akkor megkérdezem a dokinénit.
Inni én csak vizet adok Lilinek, azt viszont elég sokat iszik.
A hozzátápinál az elején ugye nem érdemes főzéssel bajlódni, hanem üvegeset, igaz? azért a pár kanálért amit megeszik gondolom nem érdemes maszatolni, majd ha már kicsit több fogy.
van itthon humana tejpépünk ami 4 hós kortól adható. azzal is kezdhetem? az mondjuk uzsira jó?
nekünk még az étkezési időnket is át kell valahogy alakítanunk, mert a hajnali szopi miatt, 9 körül reggelizünk és utána már csak ebéd van dél-fél1 körül. szóval valahogy be kell majd még szorítani egy 10órait is. csak tudnám hogy, mikor mostanában ebédre is elég kevesete eszik őnagysága.

Lili még mindig nem fordult meg, a lábát szokta maga alá fölhúzni ha hason van. viszont állandóan föl akar ülni. mostmár nem csak akkor ha megfogjuk a kezét, hanem anélkül is emeli a fejét és húzná föl magát hasizomból, ha lenne neki :lol:
szerintetek kicsit megemelhetem a babakocsi támláját, h ne vízszintben legyen?

kaptunk egy rugós hintát amit 4 hónapos kortól lehet használni, de én még nem merem belerakni, szerintetek bele lehet már rakni (olyan mint a bébikomp csak nincs alja, hanem az ajtófélfára lehet fölakasztani).

Giga jó utat nektek, remélem Lili jól fogja bírni az utat, és szuperul fogjátok érezni magatokat!

Képzeljétek Lili állandóan kimarja magát. Hiába vágom állandóan a körmét, mégis olyan élesek. most is van egy nagy vágás az orra alatt :(
ráadásul asszem megfázott emiatt a hülye idő miatt :(

én is nagyon szeretném vinni babaúszásra, amint itt a tartós jóidő menni fogunk remélem.

murphyke

Kép
murphyke

Sziasztok!

Caskl gyorsan,mert rohanok!

Tiop,
Tök jól áll Zsaninak a kalap! :lol:
Jól belőttem eméretet! :lol:
Nem volt a postás,miért,postai úton küldted?

Mindenkinek szép napot!
Kati

Kép
mano83

Murphyke: nem is annyira a pepecselés miatt, mert lehet több napra is főzni, csak nem nagyon kapni biztonságos zöldségeket, gyümiket - főleg most, amikor a primőrök szezonja van!
Én mondjuk most kipróbálom a főzést, de mirelitből, azok biztosan nem primőrök! Meg abból is olyat vettem, amit bio-nak hirdetnek... Ha nem is teljesen bio, de legalább tutira nitrátmentes!

Turmixoláshoz kezdeti időszakban a botmixert javasolják a kis adagokhoz, azt is most vettem, mert van ugyan turmixgépem, de az kis adagokkal nem boldogul.

Na megyek most már magamnak is összeütök valami ebédet! A lányom már ebédelt (3/4 üveg sütőtök-krumpli ;) ).
Vendég

Tiop, honnan van a kalapotok? Nem értem :roll: Valamit üzleteltek Manoval? :roll: :)

thenus

Sziasztok!

Heni,
Tiop tőlem vette a kalapot,ilyeneket árulok a babaszobán,csak itt nem akartam üzletelni,nehogy valaki rossz néven vegye! :wink:

De ha gondolod nézz be: http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=203976
itt napszemüvegek vannak:http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=205432

és van még sok topicom új Cassone ruhákkal,fürdőruhákkal... :wink:

Murphyke,
Annyira édes Lili a cumisüveges képen (mondjuk mindenhol,de az nekem nagyon tetszik)

Verna,
megértelek,hogy vártik még egy évet az ilyen vizividámparkkal,hiszen Flór még pici lesz ahhoz,hogy élvezni tudja!
Levi meg ma már egyedül felült,szóval szerintem mire felfújjuk addigra gyönyörűen fog ülni!

Tiop,
Holnap írok privit a szemüvegek miatt!

Jó éjszakát mindenkinek!
Kati és Levi

Kép
mano83

Sziasztok!

Becsi,
az a reggeli 200ml tej nem semmi!!! Reggel nekem 80-100ml-nél nincs több! Én amikor a legtöbbet hozom ki magamból, akkor is kb. 160ml jön össze! Marcinak általában 100-120 ml jut, talán emiatt is olyan nagy az étvágya!

Persze Marci sem 1 üveget vágott be első alkalommal, kb. 1 hét után lett ekkora a mennyiség! Igaz, mi 4,5 hónaposan kezdtük a bébiételt.

Murphyke,
ez a kikaparósdi ismerős! Marci is megkaparja magát néha, pedig 3 naponta vágoma körmét, van, hogy a széleit minden nap! Még a bőre hagyján, de én mindig attól félek, hogy véletlenül a szemét marja meg! Már azt is próbáltam, hogy reszelővel kicsit tompítok az éleken, de azt nem igazán tűri - még jó, hiszen férfi! :D Most már egyre ritkább, de azért néha én is találok kis kaparásnyomokat. :?
Szerintem már nyugodtan megemelheted egy kicsit a babakocsit, persze attól függ, milyen kocsitok van. Én csak 4,5 hónaposan emeltem meg, akkor is félve, erre kiderült, hogy van, aki ilyenkorra már régen megemelve sétáltatja a babáját. Én még ültetni sem igazán merem Marcit, mostanában kezdtem csak el az etetésekhez, a barátnőm, akinek a fia csak 2 héttel idősebb, meg már régóta beteszi a fiát a fotelba, hogy üljön csak.Úgyhogy lehet, hogy én vagyok túl félénk ezzel kapcsolatban. Nem tudom, mi a jó, szerdán megyünk dokinénihez, majd megkérdezem tőle. Nem akarom, hogy terhelődjön a gerince, ugyanakkor az sem jó, ha nem erősödik, mert állandóan fektetem. :? :?:

Verna,
jó lett a vonalzód és az avatarod!!! :lol:

Kép
Kép
nircee

jaj bocsi azt nem írtam, hogy ez már tehéntej...a múlt héten vezettük be, most már 100%-ban azt kap...11 hóig volt csak anyatej... :cry:
becsi
Iklad

Sziasztok!

Jó Napot Mindenkinek!

Ma délután kimegyünk a teraszra, remélem tetszeni fog Natinak.. :lol:

Kérdés:
Mennyi teát adjak neki két etetés között, ha már nagyon sír?
A védőnő azt ondta amedig nem szedi viszza a születési súlyát addig csak tápszert "nyomassam". Hát tegnap este már 4130gram voltunk.... :lol:
Attól félek, hogy teli issza magát teával utána meg nem fog kajcsizni, vagy ez hülyeség??

Itt egy pár kép a "Pufancs nyusziról":

Kép

Kép

jól lakotan...

Kép

fürdés után...

Kép

APA ELSŐ ETETÉSE: PATAKOKBAN FOLYT RÓLA A VÍZ..... :lol: :lol:

Pusza Mindenkinek
&
Kellemes Hétvégét !!!!!

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok!
Csak gyorsan,mert délután megyek anyáknapi ünnepségre,és már tiszta depi vagyok!Tutira kisirom a szemem a helyéről!!! :? :lol: :lol: :oops:

Linda!
Tündéri édes bogárka a picuri babócskátok!!!! :D Na és az apukája milyen ügxesen eteti a pici lányát!!!Kicsit megvólt szeppenve az látszik rajta!!!! :wink: Nagyon szórítja a takarót,hogy le ne ejtse a kislányát!!!!!!! :wink: :D Aranyosak eggyütt!!!!!!! :wink: :D
Teát adhatsz neki pár kortyot,ha elfogadja!!!!!Enni meg úgy is fog,mert teával nem lakik jól!!!!!!!! :wink:

Na megyek ,szép hétvégét mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Linda!
Gyönyörű kislány Nati! Annyira édesek a babák szerintem ahogy feldobott kézzel alszanak. Én ilyenkor úgy imádom nézni Lilit. Gondolom ezzel nem vagyok egyedül... :wink: :lol:

Tiop!
Jó szórakozást délutánra a műsorra! Szerintem ne is festsd ki magad, nehogy elkenődjön! :lol: De jó lesz, ha már én is megyek ilyen anyáknapi műsorra. Hát tuti, hogy én sem fogom kibírni sírás nélkül!

Szép hétvégét Mindenkinek!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Ültetés: én mostanság naponta többször felhúzom a kezénél fogva Lolot és úgy ültetem, nem sokáig, csak fél-fél percig... tetszik neki! :) A babakocsiban még csak picit emeltem meg a támlát, látszik, hogy eldől, ha nincs két oldalról megtámasztva!

Elkezdtem főzőcskézni a nagylánynak, eddig egy desszertet és egy főzeléket csináltam, mindkettő nagyon ízlett neki!!!! Most ettük a főzit, de az utolsó pár kanál előtt egyszerűen elaludt!!! A desszertet tegnap kapta vacsira és az utolsó cseppig elfogyott! :)Majd valahova feldobom a recepteket, nem mintha olyan nagyon egyediek lennének, de ha már nekem bevált, hátha más is tudja hasznosítani! ;)

Linda: én is azt mondom, hogy nem fog a teától eltelítődni, Lolo nagyon teás volt mindig is, de picinek csak 20-30 ml-t ivott naponta. Most már bezzeg 200 ml-t is meg tud enni, de az étvágyával nincs gond! :) Most evett meg kb. 120 gramm főzeléket úgy, hogy előtte jól beteázott! :)

Itt Csömörön most szlovák hétvége van, du. elsétálunk nézelődni kicsit... jövő héten meg falunapok, szerintem elvisszük a csajszit egy kis zenét hallgatni...
Vendég

Mano: nagyon jók a kalapok, jövőre is lesz? Mert most vettem Lolonak meg örököltünk is, így már több mint elég kalapunk van idén nyárra... :D
Vendég

Kedves anyukák és csemeték!
Fiatal iparművészként gyerekszobák meseszép kifestését vállalom!
Ha bizalmat kapok, kedves figuráimmal megtöltve, meséssé varázsolom gyermeke szobáját, segítek megvalósítani álmait elképzeléseit.
Kifejezetten egyedi elképzelések megvalósítását tervezem, saját figuráimmal karaktereimmel dolgozom, Walt Disney-t ha lehet szeretném elkerülni...

A szoba adottságait az ön elképzeléseit, álmait figyelembe véve arra törekszem, gyermeke a legnagyobb örömét lelhesse leendő szobájában.

Rólam és a munkáimról itt lehet egy kicsit többet megtudni:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=199434
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Hű, jó sokat írtatok, mióta nem voltam.

Anita, szorítok, ügyesek legyetek Tibikével, ha elérkezik az idő! Vagy már talán meg is született? Régen voltál...

Verna, nagyon édes a kis "vízitündérkéd" :lol: És az a kalapos kép! Édi. Nagyon jó lett az avatar kép, és vonalzó is.

Tiop, jól áll Zsaninak a kalap. Majd mesélj az ünnepségről.

Linda, gyönyörűséges babád van!!Annyira békésen alszik. Szerintem sem tudja magát teleinni, ha két kajcsi között kínálod meg teával, mire eljön a köv. evés ideje, fog enni rendesen.

Sára elég keveset iszik, jó esetben 60ml/nap. Víz, általam készített gyümölcslé. De emellett persze iszik eleget a tejcsiből. Szóval ez is babafüggő, bár én mindig ámulva olvasom, hogy 200ml-t is megiszik valaki. Egyszer Sára is csak eljut idáig :wink:

Pimpoka, a hozzátápi elején én is ugyanúgy láttam viszont a krumplipürét, meg almát. Aztán eltelt egy kis idő, míg ráállt a kis gyomra a szilárd kajára. Mondjuk Sára 5,5 hónapos volt, mikor elkezdtem. De szerintem nem lesz semmi gond, hiszen írtad, hogy fokozatos voltál. Ez a lényeg. Idő kell Lellének is, míg megszokja.

Verna, én pont az elején főzőcskéztem(mondjuk most is 80%-ban általam főzött kaját eszik), mert sajnáltam azért a pár kanálért felbontani egy üveget, aztán meg tönkremegy. Az a fél krumpli, ami az elején kellett, meg gyorsan megfő. Hú, szívesen venném a desszert receptjét, ha megosztanád velünk.

szép estét mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Jaj, lányok borzasztó délutánunk volt. Vendégek jöttek és Dóri mikor meglátta őket sírni kezdett és nem lehetett megvígasztalni sehogyse. Rettenetes volt. Se a vendégekkel , se a gyerekkel nem tudtam 100 %-osan foglalkozni , próbáltam kettészakadni de úgyérzem ennek Dóri ette meg a levét. Jó nagy lelkiismeretfurdalásom is van. Szegény most beájult, pedig fürdetési idő van.
Pocsék egy nap volt.
:cry:

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Linda,
Natika gyönyörű baba! és milyen békésen alszik! Gigának igaza van, olyan édesek, hogy így feltartják a kis kezüket! Amik meg még olyan rövidkék! :lol:

Tüccs,
sajnálom, hgy rosszul sült el a vendégség, de ne legyen lelkiismeretfurdalásod! Dóri holnapra "megbocsát", elfelejti az egészet, neked meg kell egy kis kikapcsolódás! Jó, most nem igazán sikerült, de meg kell néha próbálni! Ha sűrűbben tartotok vendégséget, Dóri is hozzá fog szokni, meglátod! Úgyhogy hajrá! :wink:

Tiop,
Zsani nagyon édes a kalapban! Majd írj, mi volt az ünnepségen?

Na, azt hiszem, megvan a sok-sok sírás oka: Marcika bizony szonjas volt, de a teát és a vizet nem volt hajlandó meginni. Most rátaláltunk a higított almalére, abból ő is megiszik egy nap simán 2-2,5 decit!!! :roll: Pedig nem akarom rászoktatni a gyümölcslevekre, de a vizes és teás próbálkozásaim mind kudarcba fulladtak. Úgyhogy akár tetszik, akár nem, marad a gyümilé, viszont nem szárad ki a gyerek, és nem is sír annyit. :? :roll:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Verna,
Igen,jövőre is leszenek ilyen kalapjaink,már évek óta ilyet tartanak a szüleim... :D
Flórának nem ment tele a füle vízzel?
Annyira édes ezeken a képeken!:)
Én is azért nem merem baba úszásra engedni,mert félek,hogy begyullad a füle! :roll: :(

Amúgy ma volt kint szegénylémnél az orvos,mert furcsén köhögött már tegnap este,olyan volt,mintha valami irritálná a torkát,így délelőtt kihívtam az orvost.
Szerencsére semmi komoly,a torka van picit begyulladva,kaptunk rá Ospamox-ot és remélhetőleg pár nap múlva helyre jön! :D

Tiop,
Milyen volt az ünnepség?
Olvastam,hogy írtál a vendégkönyvembe,de sajnos most nem tudom írni a blogot,nincs rá időm... :evil: :wink:

Katica,
nekem anno azt mondta az orvos,hogy amíg anyatejes Levi addig nem is fog sokat inni.
De...azóta...napi 5-6 decit simán megiszik,főleg mióta egyedül tud inni,azóta csak inna és inna... :wink:
Szerencsére enni is eszik mellé,szóval nincs gond! :D

Én úgy szoktam,hogy reggel teát kap ( 8-9 óra felé) akkor megiszik egy üveggel (200 ml) aztán 11 óra körül 1 üveg bébi ital,majd a nap hátra levő részében bébi víz egészen este 6-ig amikor megszomjazik,mejd fürdés előtt fél órával megint egy kis tea.

Enni pedig reggel 6-7 óra körül 1 üveg tápszer,majd 10-fél11 körül tejpép (ez után kap inni) majd fél1 körül valami főzelék,ez után szintén iszik,mert szomjas,utána 3-4 óra körül egy üveg desszert ,majd rá egy órára banán keksszel.
Banánt minden anp kap,mert imádja és sokszor hisztizik,mert kevés...ma 3 kisebb banánt evett meg 2 db babakeksszel... :shock:

Na jó,megyek zuhanyozni... :D

Jó éjszakát mindenkinek!

Linda,ég neked szerettem volna írni,hogy Nati egyszerűen gyönyörűűűű! :lol: :lol:

Kép
mano83

Sziasztok!

Katica, tényleg úgy van ahogy Mano mondja, amíg szopik nem baj, hogy kevesebbet iszik. Írtam régebben, hogy Szonja 3 nap alatt ivott meg 2 dl gyüm. lét. Mostmár többet iszik, de inkább vizet. (gondolom a meleg is befolyásolja a folyadékigényt)Teával soha nem kínáltam, nem vagyok teapárti. A gyüm. lé egészségesebb, és a cukrozott tea jobban roncsolja a fogakat, mint a természetes gyümölcscukor. Mindegy, ő a vizet szereti a legjobban. Jól választott :wink: :D

Tiop, neked Anett és Zsani majdnem egy napon születtek? :shock:
Na milyen volt az anyák napja? :wink:

Tüccs, sajnálom a napotokat, és teljesen átérzem a helyzetet. Nálunk is egy csomószor volt ilyen, hogy jöttek hozzánk, Szonja meg sírt, csak engem akart....brrr....Így utólag bánom, hogy nem volt annyi bátorságom, hogy azt mondjam a vendégeknek, ez a nap most nem alkalmas a pofavizitre, jöjjenek máskor. Mert szerintem a felnőtt alkalmazkodjon egy ilyen pici babához, és ne fordítva... NA mindegy, én sem szóltam soha, csak puffogtam utána...

thenus

Murphyke, Lilinek boldog hófordulót!
Henus, utólag boldog hófordulót Szonjának is!

Verna, Loló nagyon aranyos a babaúszós képeken - tényleg mennyire tetszett neki a pancsolás! Mi is szeretnénk majd Márkot babaúszásra vinni, főleg hogy egyre jobban élvezi az esti fürdést is, már egyáltalán nem sír. :lol:

Linda, Natika nagyon édes babó, és olyan klassz sok haja van. Én már alig várom, hogy Márknak is legalább ilyen hosszú legyen és csinálhassunk neki vagány frizurát :wink: :lol:

Tiop, Pimpoka, édesek a kiscsajok a képeken!

Itatás: annak ellenére, hogy a doktornő szerint az anyatejes babákat fölösleges itatni, én meg szoktam kínálni Márkot egy kis vízzel. Ha szomjas iszik néhány kortyot, ha pedig nem, akkor kidugja a nyelvével a cumit. A nagy melegben nekik is több folyadékra van szükségük..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Ja még azt akartam írni, hogy Anita, mostmár értetek szurkolunk!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?