Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Igen, Kati végre ügyesek voltunk! Kép Nekem is tetszett az előadás, bár sok új info nem volt, de legalább érdekes és jópofa előadásban lehetett részünk.
Páromat bevittem végre a szülőszobába. Kérdeztem utána tőle, hogy hogy tetszett neki. A válasz nagyon aranyos volt: "Hát szép is, jó is, csak azért egy kicsit félős!" Kép Kép
De nem engedem, hogy megfutamodjon most már! Kép Kép

Én csak azt nem értem, hogy ha tényleg ennyi panasz van a csecsemősökre, akkor az illetékesek miért nem tesznek valamit? Biztosan ők is tudnak róla, hogy nem minden kerek az osztályon, akkor legalább miért nem beszélgetnek el az ott dolgozókkal??? Főleg, ha tényleg azért kell küzdeniük, hogy ne zárják be a kórházat...

Odex
33+5

Aisa és Hajni
odex

Zkatica köszi a segítségetKép
mazsola26

Sziasztok!

Olvastam Moncsi történeteit a csecsemősökről, amiket én is meg tudok erősíteni. Van néhány nővér, akiket legszívesebben agyonvertem volna, mikor nyáron kénytelen voltam bent lenni a babámmal.
Nem is értem, miért mennek csecsemőkkel foglalkozni, ha láthatólag gyűlölik a munkájukat. Menjen bolti eladónak, ott legfeljebb elszámolja magát, nem gyerekek életével játszik!

Eh, most jól kidühöngtem magam. Kép
Persze valószínűleg minden kórházban vannak ilyenek.
abessza

Sziasztok
Nekem a csecsemősökkel kapcsolatosan nem voltak rossz élményeim. Azon voltam, hogy minél hamarabb haza tudjunk jönni. Ha kérdeztem válaszoltak, de igyekeztem a babát egyedül ellátni, mivel itthon is egyedül vagyok vele. Voltak segítőkészek és voltak kevésbé segítőkészek is.
Azt nem szeretik, ha a babát egyedül bent hagyod a szobában, vagy ha 100 látogató jön 150 időpontban és hurcolod ki és be a gyereket. De ebben teljesen igazuk van, a baba is egy külön egyéniség és igénye van a nyugalomra.
Az első napok szoptatásáról annyit, hogy el kell telnie 2-3 napnak amíg normálisan belövell a tejed, azt ki kell várni. Ha türelmetlen vagy sokkal nehezebben mennek a dolgok. De amint beindul a tej, egy mellszívó és egy tubus garmastan kenőcs a legnagyobb segítség.
hmmc

Sziasztok,
Hm, megint a Csecsemősök...
Háát. Amikor én szültem, ha jobban belegondolok nem panaszkodhattam egyikre sem. Az igaz, hogy törekedtem arra a császár utn, hogy minél hamarabb babás szobába kerüljek és velem lehessen manócska... És az is igaz, hogy mi csak mindig egy nővérkéhez fordultunk segítségért. Igazándiból a többiekhez nem is nagyon szóltunk. Én egyszer az egyik dokira akadtam ki nagyon, mert csak rohangáltam a gyerekorvos után Õ pedig kedvesen lepattintott. Viszont az az egy cscsemős. Annyira hálás voltam neki, amikor a kemény, fájó és égő mellemet megmaszírozta... Szóval ez előtt a nővérke előtt le a kalappal. Vettünk is neki minden földi jót, mielőtt eljöttünk. Lányok, inkább kérdezzetek 100x meg dolgokat tőlük, mint egyszer sem. Ami a legjobban tetszett tőlük, hogy bizony mondták, inkább vigyük be éjszakára a babákat, mert 2 nappal a császár után nem olyan fitt még az embőr lánya. Persze először nem hallgattunk rájuk, de másnap már betoltuk a manócskákat. Egyetlen kérésük az volt, hogy éjfélig toljuk be őket...
Én bevallom őszintén aloe vera-s spray-t vettem a mellemre. Nagyon jó volt. Nem is gyulladt be!!!

Katica,
Azért örülnék, ha 2 hét múlva még találkoznánk.

Nikcsi,
ma volt hugicám. Talán 5 percet kellett várnia. Doki néni megdícsérte, mert vitte magával a záró jelentését. Szóval nagyon pozitív volt a tapasztalata.

Szilvamag,
Ezer gratula. És mekkora??? És milyen élmény volt a szülés????

Zseppy (21+2)

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!

Zkatica!
Én is megyek csütörtökön a kórházba. Ugyan én a terhesgondozóba megyek, de utána akkor felnézek hozzátok, és beszélgethetünk kicsit, meg megismerhetjük egymást.

Mazsola!
Nem csak rendelési időben hívhatod, bejelentkezni egyébként is lehet. Tel. szám:
250-2420/366 nmellék.

Szilpa
22+5

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Katica
Ja most megyek majd csütörtökön doki bácsihoz. Küldök egy képet magamról. Te is küld aztán meglátjuk Kép
Én is olvastam, h megakadályozza a vas beépülését, de attól kettő még belefér az elevit mellett. legalábbis én bepaszírozom Kép

Voltam ma fogdokinál. Hát nem véletlenül nem szeretek oda járni. Kép Csak kontroll volt, azt mondta fogkövet kell leszedni, de szerencsére nincs sok. Na az a kevés is úgy fájt. Kép Mi van ha sok van ? Kép De ari volt, végig azt hajtogatta gyors leszek, bocsánat, elnézést, sietek Kép
Még a kis gyógyszeres könyvét is elővette, milyen öblögetőt használhatok pocisan. Kép Tündér a doki. Kép

s megpróbálok felrakni két képet a kutyáinkról. Múltkor lemaradt

Szilpa
Tok jo gyere Te is. Kép Én általában 20 perccel hamarabb ott vagyok mint 13 óra. s a párommal leszek valószinüleg.

Kép Kép

pussz
21

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka

Zseppy
Örülök, hogy okés volt a találka! Ja és szupi, hogy csak 5 perc volt! Kép
nikcsi

Sziasztok

Végre jót aludtam, néztem is ki reggel, mint akit jól összegyűrtek. Viszont sokkal több energiát érzek magamban. Jó lenne szülés előtt is jót aludni.

Odex, szerintem az apukák többsége egy szülőszoba láttán sokkal jobban majrézik, mint mi, de ez normális. Azért vállalkoznak a szülésre, hogy minket támogassanak. Hiába mondják egy első babás papának, hogy a szülés nagy élmény lesz, szerintem ez őket nem hatja meg. Minden dícséret a bátor apukáké Kép

Zseppy, én is örülnék neki. Elvileg beleférhet, hiszen 23-ra vagyok kiírva. Ennek ellenére próbálom rábeszélni a pocaklakómat, hogy 14-15-i hétvégén szülessen meg :o)

Szilvamag, nagyon szép a kicsid, megnéztem a másik topicban. Nagy gratula!

Szilpa, gyere nyugodtan. A ctg után általában én is korán leérek, így ha minden jól megy tényleg tudunk majd beszélgetni :o)

Otyka, rendben a legfrisebb pocakosat küldöm majd :o)
Én leépítettem a Magneb6-ot, miután többen felhívták rá a figyelmemet, hogy szülés előtt már nem javasolt a szedése. Most sem zsibbadok jobban, mint korábban, ebből is látszik, hogy nekem nem sokat segített.
Fogdokihoz én is jártam az 5-6. hónapban. Azt hiszem nekem sem ártana elmennem még a szülés előtt.
A kutyáid nagyon édesek, küldök szigorúan átadandó simit nekik: simi-simi Kép

Kati 36+3

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok!

Otyka, tündériek a kutyók, én is küldök nekik nagy simogatásokat! Kép

Kati, én is becsülöm a páromat, hogy mégis azt mondja, hogy ott lesz velem végig. Remélem, nem fog kiábrándulni belőlem utána teljesen! Kép (és utána már csak a lányát fogja szeretni Kép

Voltam tegnap a dokibácsinál, szerencsére minden rendben van, mondta, hogy a méhszájam és méhnyakam már kezd készülni a szülésre, és a baba feje is jó helyen van már. Kép Remélem,azért ennyivel korábban nem fog kibújni! Én szeretném a 38. hét végefelé világra hozni! KépMajd megbeszélem vele, hogy addig odabent a helye! Kép

Fogorvost sajnos én hanyagoltam a terhesség alatt Kép, de a fogínyvérzésen kívül nem volt semmi panaszom, és remélem, nem is lesz "nyoma" a terhességnek a fogaimon. Azért még lehet, hogy szülés előtt beiktatok én is egy látogatást nála, bár nem sok kedvem van hozzá....

Hajni
33+6

Aisa és Hajni
odex

Lányok,

Jól meggondoltátok a fogászt ekkora pocakkal? Ott nem lehet ám fészkelődni amikor a szátokban van:-)
A magnéziumot nekem a kardiológus magyarázta el. Szóval a magnézium ellazítja az izmokat és persze ez a méhszájra is vonatkozik... (jam amit én szedek gyogyót a szívemre persze abban is magnézium van). Szóval ezért kell vigyázni vele...

Katica,
Én 13-án megyek, légyszi bírd ki addig???

Szilpa,
Kezdem feladni a vizi tornát. Eddig mindenhol csak dél-budai vagy pesti uszodákat javasoltak. Inkább maradok a kórházinál...

Szülés,
Ha be is megy Párotok nem kötelező végig néznie a dolgot. Álljon csak ott a fejeteknél és Benneteket szórakoztasson, meg viseljen el... Nálunk ugye más volt a helyzet a császár miatt. Ehhez képest párom a normál szülésre kijelentette oda nem jön be. Így meg fel sem merült benne, hogy ne jönne be. Szóval ezt nem igazán értettem...

Otyka,
nem semmi ez a kép a kutyákról...Imádni valóak!!! Én már nem is mondom simogasd (dögönyözd) meg Õket!!!

Zseppy (21+3)

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!

köszönöm a gratulációkat!

úgy tudom a kálcium is kell az izmoknak, ha a magnéziumot abba is hagytátok, legalább kálciumot egyetek! De inkább kérdezzetek rá a dokitoknál. Vigyázzatok magatokra!
szilvamag

Sziasztok!

Imádom a kutyikat! Óriási simit és jutalomfalatkákat nekik a nevemben!!!!!
Nekem is van kettő. Egy óriás schnauzer, meg egy tacsikeverék (bár ez utóbbi anyué inkább).

Otyka! Zkatica!
Sajna nem tudtam felmenni hozzátok. Reggel kihozta unokatesóm a két lányát (2 és 4 évesek), mert amíg Õ vesekő zúzáson van a kórházban, addig vigyázni kellett rájuk. A kis keresztfiamat, aki 5 hónapos, azt vitte magával, mert szoptatni is kell. Amíg ő bent van, addig az ott dolgozó nagynéném tologatta a kispasit. A lányokat anyám megoldotta, de azért én is siettem haza hozzájuk. Ráadásul a terhesgondozóban soha nem láttam ennyi embert!!! Fél egyre ott voltam, és 2!!! óra után jutottam be. Már azt hittem, sose kerülök sorra. Persze ha az ember sietne haza, vagy dolga van (pl.: talizni a többi kismamával), akkor ülhet ott órákat.
Szóval ezer bocsi.

Brühühüüüü. Én nem tudok képet feltenni, mert a melléklet feltöltése gomb megnyomása után semmit nem hajlandó csinálni. :-((((((((((((

Jó éjt!

Szilpa
23!!!!!!!!!!!

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Szilpa
Nézd meg, lehet azért nem csinál semmit, mert blokkolva van az előreugró ablak. Ugyanis új ablakban jelenik meg a feltöltés

21+3

Kép
otyka

Sziasztok!

Én tavaly szültem a Margitba, és jövőre szeretném a második babánkat is ott szülni. Nagyon jó benneteket olvasni. A csecsemő osztályon lévő dolgozók tényleg nem valami kedvesek, de volt ott egy szemüveges, kövérkés nő aki nagyon aranyos volt végig. A terhesgondozóban láttom megváltozott a rendszer. Ez nagyon nem jó így, tavaly mindent el lehetett ott egyszerre intézni. Az orvosommal rendelt egyszer egy nő- akiről már talán előzőekben írtatok - aki nagyon bunkón megjegyezte csak úgy mellékesen, hogy hogy sikerült eddig ennyit híznom, és reméli, hogy többet nem fogok. Akkor voltam a 38. hétben és kb. 8 kg híztam. Remélem nem ő maradt ott. Szemüveges, kb. 50 éves, és már messziről látszik a mérges tekintete. Az orvosom is nagyon meglepődött a beszólásán, láttam rajta, és én meg alig tudtam megállni , hogy vissza ne szóljak neki. Nyugtassatok meg, hogy nem ő van még mindig ott. Az orvosom Dr. Sztanyik László , aki fantasztikus ember és orvos. Gondolom, többen ismeritek a Dr. Úrat. Mindenkinek tudom őt ajánlani.
kriszti1

Sziasztok!

Ugyan már 1 éve nem aktuális a topik számomra, azért most bekukkantottam, hátha "látok" ismerősöket:-) Hát nem:-))

Na jó, mindenkinek izgalmas és problémamentes babavárást kívánok így ismeretlenül is! Ja, és legalább 3 babát minden családnak, nehogy má' csak nekünk legyen ilyen jó:-)))

Kriszti1,
Mikor szültél tavaly? Hátha találkoztunk:-) Egyébként nekem is Õ a dokim, a tiéddel teljesen egyező a véleményem róla:-)

Viki
ccviki

Sziasztok

Kicsit elmaradtam az írással, de nem működött a net :o(

Zseppy, egyenlőre semmi jele a szülésnek, így lehet, hogy összefutunk 13-án.

Semmi gond Szilpa, majd legközelebb. Otykával egymásra találtunk és jót dumcsiztunk Kép

Jövő héten nem jön senki csütörtökön?

A ctg-n megjegyezte a szülésznő, hogy csúnya a lábam, jó lenne almakúrát tartani. A gyerek viszont szépen mocorgott, így nincs semmi gond.
A dokibácsi kétszer is megmérte a babókámat, mert nem merte elhinni a súlyát. 3570g-ot nyom állítólag. Most már bizti vagyok benne, hogy a múlt hetit elmérték. Nincs olyan, hogy egyszer 100g-ot utána meg 500-at hízik 1 hét alatt.
Mindegy, ebből szerintem már nem lesz óriás bébi Kép

Kati 36+5

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok.

Én is jó rég jártam erre,remélem mindenki jól van és bírja ezeket az időváltozásokat.Hol esik,hol süt a nap, babácskám nagyon megérzi, ilyenkor nem alszunk éjszakákat.

Kati, hogy vagytok? Lassan közeleg a nagy nap?
Remélem ha már szültél és a babád is nagyobbacska, találkozunk majd. Tavasszal már a kertben is lehetnénk, sokan elférünk, lehet csatlakozni..Kép

Olyan gyorsan telik az idő, Ancsi hétfőn lesz 6 hetes...Kép

Ja,nekem egy angol cocker lány spánielem van,anyukámnak meg egy egész falka kutyája, úgyhogy akinek kutyázni támad kedve, csak szóljon.

Sok puszi mindenkinek!!!

Eszti
eszti2

MyraKép
köszönöm a részletes homeós leírást! Megpróbálok mindent a javaslataid alapján csinálni, hátha nekem is olyan gyors és kellemes szülésem leszKép.
2 kérdés merült fel bennem. Az egyik az, hogy a málnalevél teát a betöltött 34. hét után, azaz a 35. héttől kezdted, vagy a betöltött 33. után, azaz a 34. hét első napjától? A másik szintén a teára vonatkozik: írod, hogy napi fél liter 1 teáskanállal, majd napi 1 liter 1 evőkanállal. Úgy érted, hogy csészénként egy teáskanál, és csészénként 1 evőkanál, vagy pedig a teljes fél litert előre elkészíted 1 teáskanállal, és a teljes 1 litert 1 evőkanállal?
Köszönöm előre is a válaszod!!!

KrisztiKép, VikiKép
nekem is a Sztanyik doktor úr az orvosom és - bár még nem szültem nála - nagyon szeretem őt és megbízom benne. Ez már eleve fél siker a szülésnél, ha az ember ennyire szereti és tiszteli az orvosát!! Kisebb a félelem, lazábbak az izmok, és ha még hozzáveszed a fent írt málnalevélteát meg a homeopátiás bogyókat, akkor meg már szinte kicsúszik az a kisbabaKép.

Sziasztok!

Szani (32+1)
szani

Sziasztok!
Viki,

Tavaly szeptember 21.-én szültem meg a kisfiamat. Most volt 1 éves a Manóka. De szeretem olvasgatni ezt a topikot, hátha én is felfedezek ismerősöket.

Szani,
A Sztanyik doktor úr tényleg nagyon rendes, a szüléskor is végig mellettem volt, és szinte rögtön jött amikor szóltak neki (pedig magánrendelése volt, igaz már éppen a vége felé járt). Egész végig biztatott, szeretném a második babámat is nála szülni. Nyugodtan megbízhatsz benne, biztos nem fogsz benne csalódni.
Közületek sokan választanak szülésznőt előre?
kriszti1

Sziasztok!

Kriszti1!
Én szeretnék szülésznőt, csak még egyet sem ismerek. A dokim találomra megadott nekem egy számot (azt mondta, h mind jó és Õ sem nagyon tud választani közöttük). Majd felhívom, és meglátjuk milyen lesz az első benyomás.

Otyka!
Megnéztem, nincs blokkolva. :-(((

Szilpa
23+1

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Kriszti1,

Én szept. 25-én szültem! Akkor nem voltál még bent?

Viki
ccviki

Sziasztok!

Myra!
A málnalevél-tea főzés és ivás téma engem is érdekelne, ha tudod írd majd le nekem is légyszi, hogy hogyan kell főzni, és mennyit kell inni belőle. Előre is köszi!

Akik már szültek a Margitban: olyan kérdésem volna, hogy nekem azt mondták, hogy mielőtt hazaengednek a kórházból kapunk recepteket is. Azt nem mondták, hogy mi anyukák kapunk valamit, vagy a babának írják fel a szükséges ápolási cuccokat. Ti mit kaptatok?? VAgy célszerűbb mindenféleképpen felkeresni előbb a gyerekorvost, és őt megkérni, hogy írja fel a szokásos kenceficéket, hogy előre ki lehessen váltani őket.???
Előre is köszi!

MIndenkinek szép hétvégét!
Odex
34+2

Aisa és Hajni
odex

Sziasztok!

Viki, Mi pont 25.-én (szombaton) délelőtt jöttünk haza, úgyhogy éppen elkerültük egymást. Nem baj, legalább itt megismerkedtünk. Kislányod vagy kisfiad van?

Odex,
Tényleg adnak recepteket a kórházban, a kicsinek popsikenőcsöt (infantum valami) de ez nekünk nem igazán jött be. Adnak még fürdőkenőcsre, fürdés előtti A vitaminos olajra receptet(ha jól emlékszem), K vitaminos receptet (szoptatós babáknak), talán Vigantol olajos receptet is. Szóval egy csomó mindent. Egy éves a kisfiam, de már majdnem a kezdetekől fogva a Sudocrem nevű krémet használjuk a popsijára, amit gyógyszertárban lehet recept nélkül kapni. Kicsit drága, de nagyon jó.A gyermekorvos úgyis meglátogat benneteket, amint hazajöttök a kórházból a védőnővel együtt ( nekem már a szülés előtt a védőnő odaadta az összes receptet, amit a kórházban is felírtak)meglátogatnak benneteket, és felírja ha valamitek hiányzik.

Mindnekinek kellemes hétvégét kívánok!
Kriszti
kriszti1

Katica,
Remélem még egyen lesztek. Azért így sem lesz ám pici a Manócskád... Én meglátogatnálak Benneteket, de pont délben érkezik a svéd barátunk, így elé kell mennem a reptérre. Tegnap jó kemény lett a hasam, vagy negyedórára. Jól be is pánikoltam, mert Gazfickóval egy ilyen után rohantak velünk a műtőbe... Aztán azért mocorgott a lánykám. Remélem semmi gond. Ja, és Gazember velünk aludt éjszak. Hát jól feltatlálta magát, mert a hasam eléggé kényelmes volt számára párnának...
Ja, persze sikerült megfáznom egy picit. most itt köhécselek...

Odex,
Tényleg mindent felírnak a gyerkőcnek, amire szüksége van. Én még ott lent a gyógyszertárban ki is váltottam, mert délután engedtek haza... Doki néni nekünk nem is írt fel semmit emiatt. Ja, doki néninek szóljon a Párotok, hogy melyik nap mentek haza, mert neki még vagy aznap, vagy másnap "át kell vennie" a gyerkőcöt. Védőnéninek elvileg ráértek akkor szólni, ha hazaértek.

Szilpa,
Nekem is ezt mondta Kedvenc doki bácsim. Aztán azért rákérdeztem, hogy de azért kivel szeret együtt dolgozni, meg Õ jobban ismeri az ott dolgozókat, meg már engem is ismer. Szóval az én "személyiségemhez" kit javasolna. Aztán mondott egy nevet. Két héttel később meg mondta, hogy császárnál nincs szükség szülésznőre... (akkor kaptam papírt a kardiológustól)

Otyka,
Veled mi van???

Zseppy (21+6)

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!

Régóta olvaslak titeket, jobban mondva régebben sűrűn, mostanában ritkábban, már 6 hónapos a kisfiam, nem annyira aktuális nekünk a kórház már.Kép
A Margit kórházban szültem én is, ami miatt most írok az a csecsemős részleg.

Nekem nagyon jó tapasztalataim voltak, nagyon segítőkészek voltak a nővérek, egy kivételével, aki kicsit undok volt, de őt egyszerűen elkerültem, voltak elegen rajta kívül.

Babás szobában voltam, semmi problémám nem volt, második gyerek, rutinosabban vettem az akadályokat, mégis nagyon segítőkészek voltak és többen is kérdezték kell-e segítség. Felajánlotta az egyikük, hogy menjek be próbaszoptatásra, mert sokat fogyott a babám, de aztán nem volt rá szükség, szerencsére elkezdett nagyon hamar szopni. Egyiküket megkértem nézzen rá a mellemre nehogy ödémás legyen, erre szépen körbetapogatta, megvizsgálgatta, nagyon rendes volt. Maguktól mondták, hogy inkább vigyük be éjjelre a babákat, pihenjünk míg tudunk.

Az tény, hogy nem pátyolgatják az embert, de ez azért érthető, nem pátyolgathatnak ennyi kismamát.
Viszont úgy láttam ha valaki normálisan áll hozzájuk ők is rendesek. Csak azért írom le mindezt, hogy ne eleve úgy menjetek csakis rosszak lehetnek, szerintem meg lehet találni velük a hangot. Egyikük még a 6 hetes kontrollnál is megismert, kedvesen köszönt.

Ne tekintsétek őket eleve ellenségnek, ha szeretnétek valamit kérjetek tőlük nyugodtan, úgy vettem észre kifejezetten rendesek ha valaki normálisan kér tőlük segítséget.

Remélem segítettem egy kicsit, boldog, nyugodt babavárást kívánok!:
lima

Lima
Az én kisfiam is 6 hónapos! Lehet, hogy találkoztunk? (Mi Húsvétkor voltunk bent.) Kép
A csecsemősökkel kapcsolatos tapasztalataidat teljesen osztom, tényleg csak egyetlen emberrel volt gondom nekem is, a többiek kedvesek és segítőkészek voltak, persze amennyire a leterheltségük engedte.
De amennyire emlékszem a többiek is kb. erről számoltak be. Mindenkinek ugyanazzal az egy emberrel volt gondja...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Kriszti1,
Tényleg váltottuk egymást, nekem délelőtt volt jelenésem a szülőszobán, hát bementem, nem
menekültem el:-) Tavaly kisfiam született, Olivér és ha "átlapozol" a babás topikba még képet is találsz a szülinapjáról. Gyere át oda, ha van kedved meg időd megosztani a gondolataidat ott is a többiekkel! Engem is elviselnek odaát, szegények:-))
Kisfiadról is láthatunk képet, és hogy hívják ?

Cas,
Ha mindenkinek csak egyetlen csecsemős nem szimpi az osztályon, akkor lehet, hogy ő tényleg nem ért a "nővérkedéshez". De miért is kéne értenie, hiszen valszeg ő nem is nővér, hanem karbantartó. Csak néha a babákat is karban tartotta, mert kevés volt a műszaki hiba:-)))) Vagy az anyukákban kereste a hibát és ott többet talált magának, mint a berendezésekben:-)) Ki tudja, de most komolyan, tavaly több takarítóval meg karbantartóval találkoztam a folyosón, mint nővérrel. Szerintem előlem már menekültek és igazuk volt:-)

Viki
ccviki

Odex
Felírnak a kórházban minden szükségeset. Nekünk abból egyedül a fürdető nem jött be, mert amit a doki felír, az folyékonyabb és tubusban van. A kórházi nagyon kemény és macerás feloldani.
Ha hazaértetek 3 napon belül ki kell mennie hozzátok a gyerekorvosnak és a védőnőnek is. Õ még elmondja, hogy mire van szükség esetleg.
Nekem még szülés előtt ideadta a védőnő a recepteket, de ez változó. Én megmutattam a gyógyszertárban mind a két recept-adagot, hogy egy dologból ne váltsak ki a szükségesnél többet.
Az anyukáknak nem írnak fel már semmit.
hmmc

Cas,
nem, én utánad voltam bent.Kép De egyszer láttalak a szülőszobai folyosóról nyíló vizsgáló előtt, akkor még egyben voltál.Kép Mellesleg ugyanaz az orvosunk.;)
lima

Kriszti, Zseppy, Hmmc!
Köszi az infókat, így már sokkal könnyebb. Akkor majd nemsokára felhívom a dokit, hogy számítson majd ránk, aztán majd ha ő valami mást ajánl, mint amit a kórházban felírnak, akkor feliratom vele, amikor "átveszi" a gyereket! Azt tudom, hogy nálunk a védőnő nem ír fel semmit, mert vele már beszéltem.
És a csomag amit a kórházban adnak szülés után az jól használható???

Jó olvasni, hogy nem csak negatív élmények voltak a csecsemősökkel kapcsolatban... Csak nyugodtabb vagyok, hogy nem boszorkányok keze közé kerül majd a kislányunk! Kép

Odex
34+3

Aisa és Hajni
odex

Odex!
a mostani csomag tele volt mosóporral, Domesztosszal meg prospektusokkal. A Pamperst meg épp most szedtem le a gyerekről, 3 óra alatt teljesen megtelt pisivel és kifolyt. Tehát én az idei eresztéssel nem voltam megelégedve.
Szilvi
szilvamag

Sziasztok

Eszti, jó hallani felőled! Lassan haladunk a vége felé, de egyenlőre túl jól érzi magát odabent, nem akar kijönni Kép)
A tavaszi randit pedig köszönettel elfogadjuk.

Málnalevéltea ügyben. A 34. héttől /nem a betöltött/ lehet inni. Mostanában hiánycikk, de nekem végül a Vámház körúton a nagy Herbáriában sikerült szereznem.
A tv-ben valamelyik nap reggel volt egy műsor, ahol erről is beszéltek. Állítólag napi 2 pohárral javasolt. 2 decis pohárba egy teáskanál levelet rakni, leforrázni, két-három percig pihentetni, majd leszűrve meginni. Egy kis citrommal kifejezetten fincsi. Ami meglepett, hogy szoptatás időtartamára is ajánlották, állítólag segíti a tejtermelést.

Odex, nekem nem írtak föl előre recepteket, de ajánlottak olyat, ami vény nélkül is kapható, ha nem bírom ki addig, amig a kórházból hazajőve másnap meglátogat a gyerekdoki.
Viszont érdemes szülés előtt megismerkedni a gyerekorvossal, a védőnő ebben biztosan segít.

Zseppy, vigyázz magadra, nem szeretik a köhécselést a haslakók. Volt nekem is részem belőle, kb így 21 hetesen. Kit ajánlott szülésznőnek a dokibácsink, kivi vagyok Kép

Kati 37

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Katica,
Az igazság az, hogy 5 éve volt és már nem emlékszem rá. Csak arra, hogy hosszas "könyörgésemre" mondottnevet.... Köhögés nekem is volt 5 éve is. Akkor rosszabb volt, úgyhogy a hatására a méhszájam is kinyílt... most C-vitamin és lándzsás utifűt szedek. Eddig nem volt olyan nagy baj, de ma jobban köhécselek. viszont iszom is, mint egy kefekötő (mármint nem alkoholt).

Odex,
Mondom én, csak merjetek kérdezni és segítséget kérni...

Zseppy (22)

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!
Én a barátnőmtől örököltem egy kis málnalevél teát, úgyhogy mától akkor elkezdem inni, és megpróbálok utánpótlást beszerezni! Kép
A gyerekorvost meg kb. a 36. héten van szándékomban felhívni, aztán majd meglátjuk ő mit mond. Kép
Zseppy!
Gyógyulj meg és vigyázz magadra!

MÁr minden megvan a babának, hétvégén mindent megvásároltunk, szóval már csak a szoba rendbetétele, ruhák mosása, vasalása stb. van hátra! Kép Majd holnap nekiállok annak is, mert ma a fogorvossal van randevúm! Kép Remélem megúszom a kezelést, és azzal fog hazaküldeni, hogy minden rendben! Kép

Odex
34+4

Aisa és Hajni
odex

Szani,
Homeós bogyót a 34. hét első napjától szedtem.
Málnalevél tea: a teljes mennyiségbe kell ennyi. Tehát a fél literbe egy púposabb kávéskanál, és az egy literbe egy púposabb evőkanál málnalevél.
Én az Új Udvarban vettem annak idején. A bejáratnál rögtön bal oldalt van egy biobolt-herbária.
Egy nem itt feltett kérdésedre is válaszolnék ha nem haragszol. Elég nevet adni a gyereknek a szülés után, és másnap délelöttig (szombati szülés esetében pedig hétfőig), amíg az anyakönyvet intéző hölgy nem jön a papírokért, és leegyeztetni veled az adatokat, addig még módosíthatsz is rajta. Kép
myra

Sziasztok!

Odex!
Remélem egyben van a fogazatod és nem kínzott meg a fogdoki!!

Én épp dögrováson vagyok. Szerencsére viszont még nem köhögök.

Zseppy!
Neked meg jobbulást kívánok!!!

Szilpa
23+4

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Sziasztok

Zseppy, remélem már joba vagy. A fiad em kapta el tőled?

Odex, akkor most jö az élvezetese része, agyo jó a babarucikkal foglalkozni Kép)

Szilpa, neked is javulást!

Képzeljétek tegnap majdnem szívszélütést kaptam, amikor megkaptam a vérképem eredményét. Nekem senki nem mondta előre, hogy az viszonylag normális, ha a terhesség vége felé sormintát alkotnak a +/- ok a leletedben. A körzeti orvosom jót mosolygott rajtam. Bár vannak olyan tételek is, amivel foglalkoznom kell, pl kiürültem fehérjeileg és nagyon kevés a magnéziumom is, de evvel még valahogy megbírkózom. Mostantól fehérjén élek Kép)

Van valakinek sejtése arra nézve, hogy milyen kajában van sok magnézium? Nekem sajna ezirányú műveltségem nincs.

Mégegyszer gyógyulást a betegeknek!

Kati 37+2

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Ksözönöm a sok jó kívánságot. Sajnos még nem fogott4 Már második éjszaka nem aludtam a köhögéstől...

Katica,
Dehogyis nem kapta el. Ma voltam vele dokinál. Viszont élvezi az itthon létet. Már múltkor is akartam írni, hogy ne izgulj az almakúrától. Még mindig könnyebb kibírni, mintha Te vizesedsz és akár ettől a Pocaklakód el kezd fogyni (velem ez volt). Ja, de bírd ám ki jövő hétig!!!

Otyka,
Mi van Veled???

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok,

Semmi extra nincs velem, csak egyszerűen lusta voltam írni. Kép

Voltunk mi is dokinál, ott ismerkedtünk meg Zkaticával Kép Bár nem ismerük fel egymást rögtön. Kép

De minden rendben van, növöget szépen. Az almakúráról jut eszembe, attól az egy alkalomtól eltekintve nem is vizesedek már szerencsére. Tuti a gereblyézés volt a ludas. Kép
De én is eszek naponta 0,5-1 kg almát. De csak, ha jó savanyú. Érdekes, h eddig semmi savat nem csinált. Na mindegy, addig jó. Kép

Voltam ma fogdokinál kontrollon, s minden rendben van hálistennek.

Odex
Te kihez jársz, mert én is szentivánra járok. Lehet ugyanahhoz?? Kép

Zseppy, Szilpa
Nem akarok hülyeséget mondani, de a kamillázás nem segítene? Nem tudom lehet-e terhesség alatt inhalálni, de ha én beteg voltam mindig azt csináltam. S az mégsem gyógyszer. De mondom nem tudom lehet-e várandósság alatt.

Zkatica
http://www.vital.hu/themes/health/magnesium1.htm ezen a linken nézd meg. Itt leírják, h mennyit kell naponta, s h miben van.

na pussz mindenkinek
Otyka 22

Kép
otyka

Szaisztok.

Csak egy pillanatra ugrottam be.

Ha valakinek szüksége lenne két darab szoptatós melltartóra / 85 C - Anita / akkor eladnám neki, sajnos egyszersem tudtuk használni. Darabját vettem a Brendonban 5.000.-FT - ért, a kettőt adnám oda ennyiért ha kell valakinek.

Remélem minden kis pocaklakó és a mamája is jól van!

Puszi, Eszti
eszti2

Otyka,
De jó, hogy itt vagy:-)
Biztos lehet kamillázni! Csak nekem fóbiám van az inhalálástól. Én most inkább párologtatok (eukaliptusz, borsmenta). Azért ez is használ valamennyire... Nekem még a hársfa teát javasolták

Zseppy (22+2)

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zseppy!
Még mindig jobbulást kívánok!

Kati!
Nagyon élvezem a babaruha pakolászást, mosást, vasalást stb. Kép Te már túl vagy rajta????

Otyka!
Igen, Szentivánra járok én is, valamilyen Krisztiánnak hívják a csávót... Ha az utcán szembetalálkoznék vele, tuti nem venném le, hogy ő egy fogorvos... Kép Sokat nem tudok mondani róla, mert kb. 5 percet voltam szerencsére csak a rendelőben meg a székben, mert minden okés... Kép

Jó éjszakát!
Odex
34+5

Aisa és Hajni
odex

Sziasztok!

Zkatica!
Köszönöm. Már jobb egy kicsit.

Otyka!
Köszi az inhalálós tippet, de már megtettem.

Zseppy!
Nem tudom, te voltál-e dokinál, de leírom, h nekem mit mondott, hátha te is tudsz belőle használni vmit.
Nekünk nem volt itthon kamillánk vasárnap éjjel, így anyu körömvirágteát főzött (gyulladáscsökkentő hatása miatt), és abba tett Diapullmon-t (vagy mi a pontos neve...). Azzal gőzöltem, és azóta alig kell orrot fújnom, úgy kitisztított. Mondtam a dokimnak, azt mondta, h ha hasznélt, akkor oké. A gyógyszertáros meg azt mondta, h naponta 1-2-szer lehet, de ne vigyem túlzásba. Meg szedek 2*1 200g-os C-vitamint, meg iszom a mézes-citromos teát, és már sokkal jobb. Vasárnap este majd megfulladtam. A doki még mondta, h Glycoseptes oldattal gargalizáljak, ha fáj a torkom (napi 4* 25-30 csepp egy fél pohár vízbe), meg ha belázasodok, akkor szedhetek be Algopyrint (napi max 3*1-et). A láz terheseknél 37,6-nál kezdődik. De én illyen gyógyszert nem szívesen szednék.

Szilpa
23+5

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

ZKatica! MAgnézuim ügyben nekem annakidején a házidokim azt ajánlotta, hogy igyak olyan ásványvizet, amiben több magnézium van. Van valami ilyesmi, talán Magnesia a neve, de lehet, hogy rosszul emlékszem. Állítólag nagyobb bevásárlóhelyeken lehet kapni!
aranyhold

MyraKép,

köszi a választ homeo és málnalevél ideje ügyében! Akkor pénteken kezdem őket. Izgi!! És a névadási javaslatodat is köszönöm. Nem is tudtam, hogy a Dévai topikba is be szoktál kukkantani. Van valami ismeretséged arrafelé?
szani

Szani,
Egy barátnőm nővére szeretne oda menni, de mivel nincs Internetük engem kért meg, hogy próbáljak egy kis információt szerezni a helyről, dokiról, és a protokollokról. Ezért olvasgattam bele. Kép

Zseppy,
A köhögést nagyon átérzem. Nekem életem legrosszabb 2 hete volt amikor a terhesség alatt lettem így beteg. Ha csak 10%-nyit hátradöltem már megfulladtam a köhögéstől. Jó rá még a hagymahéj tea, és a kakukkfű tea. Ami engem végül helyretett az a Echinachea homeós bogyó volt (immunerősítő).
myra

Sziasztok

Köszönöm a sok jó ötletet, Odex, ez az oldal fantasztikus volt!

Zseppy, Szilpa gyógyulgassatok. Nekem is hagymateát ajánlottak a lányok nyáron és tényleg jó! Alváskor pedig próbáljatok meg több párnán magasabban aludni.
Szilpa, figyeld a láz mellett a pulzusodat is. Azért kell a lázcsillapító, hogy miattad ne verjen a gyerek szíve ezerrel.

Sajna nekem az alma savat csinál, de azért eszem szorgalmasan. Bár nekem azt mondták, hogy a fehérje kiürülés is okozhatja a vizesedést, így arra kell koncentrálnom. Általában szeretem a halat, meg a fehér húsokat, de attól a tudattól, hogy azt kell ennem, valahogy kevésbé jön be Kép)

Eszti, sajna nekem kicsi a méret :o(

Odex, én is a 34-35. héten babaruháztam, szerencsére túl vagyok rajta. Az előkészületek kapcsán csak 1 dolog vitt az őrületbe. A védőnő és tesóm javaslatára szétvágtam pár tetra pelust, hogy csináljak belőlük kisebb törlőket. A hajamat téptem a leszegésüknél, annyira unalmas volt. Most már csak kötögetek kardigánokat és mellényeket. Rég műveltem ilyesmit, de szerencsére nem felejtettem el Kép

Kati 37+4

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Szilpa, Zseppy!
Jobban vagytok már???

Kati!
A köszönet Otykát illeti, ő adta azt a címet! Kép
Én ilyen kis törlőket nem csinálok, viszont vettem az Ikeában egy ágytakarót, amiből sötétítőfüggönyt fogok készíteni. Engem maga a varrógép visz az őrületbe, mert kb. 10 centi varrás után mindig történik vele valami, amit jobb esetben 20 perc alatt sikerül csak helyrehozni. Aztán megint 10 centi varrás, és kezdődik az egész előlről. De befejezem a függönyt, és megy a varrógép a süllyesztőbe egy ideig, asszem! Kép Kép

Odex
35

Aisa és Hajni
odex

Sziasztok!!

Zkatica! Odex!
Köszike. Már sokkal jobban vagyok. 2 nap alatt átment rajtam. Mostmár csak itthon ülök, ha már egyszer kiírt a doki. Illetve van rohangászni valóm. Végre ezeket is el tudom intézni.

Zseppy!
Remélem te is jól vagy már.

A láz nem csak azért érdekes, hanem állítólag a magzatburok is begyulladhat tőle, ha huzamosabb ideig lázas vagy!!!

Puszi
Szilpa
24!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X