2008.09.16 20:54
Szerző: betti0412
Vasárnap este pálcacsere, fel a szülészetre, ahol 40 percet vártam a folyosón az osztályos orvosra, az én dokim már hazament, addig ott nézelődtem.
Doki jött, 8 pálcát tett fel, hát azt nem akarom elmesélni milyen volt, közben eltévesztette a számolást, én meg azon izgultam, bent ne maradjon valami, annyi is jöjjön ki.
Kiabált, hogy engedjem el magam, én meg sírtam, hogy ezt én nem is akarom, hogy a francba engedjem el magam. Ja, ezt nem tudtuk. Miért kórlap nincs? Nem kellene előtte belenézni, ki fekszik az asztalon? És miért?
Vissza az ágy újra, egyedül maradtam a szobában vele. Énekeltem neki a Micimackót, nagyon sokáig dúdoltam, úgyis hallotta és megbeszéltem vele, hogy másnap segít nekem és gyorsan kijön. Egy nővér azt mondta, éjjel ne ilyedjek meg, ha kicsusszan valami,mert nyitva a méh, minden véres lesz, de csak csöngessek. Jézus, mi csusszan ki,ez hülye? Egész éjjel szorítottam a lábaim össze, mi az hogy kicsusszan valami, egyedül a sötét szobában?
Hétfő reggel 6, első szuri, onnantól folyamatosan mentem a wc-re, hogy nekem nagydolgozni kell, de nem jön semmi, persze hogy nem jött, azok már a fájások voltak, csak én nem tudtam. 8.-kor a második szuri és utána elszabadult a testem. Iszonyatos görcsök, lábon a vizsgálóig, görnyedve, férjem karján, úgy hogy a látogatókkal borított folyosón látványosság voltam oda vissza.
Mikor már véreztem, szóltam a nővérnek, tolószék, szülőszoba le, liftvárakozás, természetesen jött a fájás, így a látogatók hallhattak is.
Szülőágyra fel, infúzió bekötés, altatószett a közelben. Orvos vizsgál, kézzel tágít...Arra emlékszem,mikor tűt kért, én megijedtem, mit akar azzal ott bent, a szülésznő is kérdezett valamit tőle, azt válaszolta, nem akarom, hogy szenvedjen, burokrepesztéshez kellett a tű, csobogott a magzatvíz mindenfelé. Utána már csak vártunk, rengeteg fájás volt, kettő között el is aludtam, annyira elfáradtam, folyt a víz rólam, 4 pálcát én szedtem ki magamból.
A levegőt a szülésznő együtt vette velem,még azt sem tudtam hogy kell.
Kérdezte, milyen fájásaim vannak, kimehet-e a mosdóba. Mondtam, hogy igen, még van köztük szünet, de ahogy kiment már nem volt szünet, éreztem, hogy nyomni kell, megfogtam a két lábam, felhúztam és nyomtam, amikor már elviselhetetlen volt a fájdalom akkor éreztem, hogy kibuggyan valaki belőlem. Hátradőltem és letakartam a takaróval, nem néztem meg, pedig egyedül voltunk. Fél perc múlva jött be a szülésznő, becsomagolta egy fehér lepedőbe és láttam, hogy elviszi, sokáig néztem utána, hova viszi, mit csinál vele.
Utána jöttek az orvosok, altatós kábszereket befecskendezték, oxigén, kikötözték a lábaim és elaludtam. A következő emlékem az, hogy felébredek, nincs fájdalom, nincs senki. Még 3 órát ott kellett lennem, megfigyelésen, ekkor már a férjem is bejöhetett.
Utána enni kellett, fürödni és visszakísértek lábon a szobába. Már aznap este hazaengedtek. Rugi- bugi nem volt már ott.
Betti