Klári,
csütörtökön volt az MTV1-en a Szempont című műsorban egy szösszenet az otthonszülésről, ahol egy koraszülött anyukáját kérdezgette a műsorvezető arról, hogy mi történt volna, ha otthon születik a baba.
Jól fel is ment bennem a pumpa, bár a végén ugye azért megjegyezte, hogy nem is születhetett volna otthon... A tanfolyam meg úgy jön ide, hogy oda is kijött a tévé, de végül nem vágtak be semmit belőle. Linket sajnos nem tudok, de valójában nem is volt hosszú, talán 10 perc.
Memme,
ez nagyon kedves tőled, hogy így eszedbe jutok!
Még 10 napot kell kihúznom, és utána szülhetek csak otthon, szóval azért még nem biztos a dolog (még a hozzávalókat sem vettük meg, direkt azért, hogy feleslegesen ne adjunk ki rá pénzt). Jól vagyunk... Hát, a tegnap megint nem volt egy csúcs, ilyenkor mindig izgulok, hogy meddig bírom még.
Gyezsu,
jó hallani, hogy van ilyen kórház is!
Utófájások nálam is brutálisak voltak, az elsőnél csak szopi közben és egy napig, de akkor majd letéptem szegény gyereket a ciciről. A másodiknál három napig, úgy 30-40 percenként, viszont akkor 5-6 perc töményen, rosszabb volt, mint a szülés, alig bírtam. És nálam is közvetlenül a szülés után folytatódott. De most kaptam Szilvitől egy szert, remélem, beválik!
Az én páromat szerencsére nem kellett meggyőzni, sőt, a tanfolyam óta ő még lelkesebb, mint én.
A titkolózás meg muszáj, mert ha anyósomék megtudnák, minden nap hívogatnának, hogy lebeszéljenek, és megmondják, hogy milyen felelőtlen alak vagyok, aki veszélyezteti az unokájuk életét, nem hiányzik ez nekem. Pont nemrég jött elő a szülés téma náluk, és áldottam magam, hogy nem szóltunk nekik (anyós totál konzervatív, még azt sem fogadta el, hogy szerintem az orvosra a kórházban sem kéne hogy háruljon semmi feladat, szerinte az orvosnak kell levezetni a szülést, és kész). Amúgy velük eleve olyan a kapcsolat, hogy fontos dolgokról nem beszélgetünk, mert teljesen más a világnézetük, és nem lehet velük vitatkozni, ezért inkább hallgatunk.
De amúgy jól elvagyunk egymással, és az unokákat is imádják.
Megyek, vízszintesbe vágom magam, azt a 10 napot már nagyon szeretném kihúzni.
F.