Szia Macmam!
Meg tudnád mondani, hogy működik a szülésznő választás? Érdemes-e választani? Te hogyan ismerted meg őket?
Én egy barátnőm ajánlása alapján ismerkedtem meg a szülésznőmmel, és így kértem meg, hogy segítsen nekem. Ha mész vizsgálatra érdemes fel-fel nézni a szülészetre és a dokid véleményét is kikérheted, hogy kivel szeret együtt dolgozni. Aztán mindenképp fontos egy személyes találkozás. Én kb. másfél hónappal a szülés előtt választottam, és ő készített fel a szülésre is. Nekem két tuti befutó szülésznőm van, az egyik Timi, akinél én is szültem, a másik pedig az Enikő, aki szintén nagyon segítőkész és felkészült. Persze a többiek is nagyon jók, ez csak az én véleményem. Hogy mennyire érdemes választani.
Azt tudnod kell, hogy a választott szülésznőért fizetni kell, és császármetszésnél, magánál a műtétnél igazából nem érzed annyira, DE. Előtte a vizsgálatoknál és a műtét után is nekem nagyon jó érzés volt és biztonságot adott, hogy mindennel képben van, tudja az érzéseim, az aggodalmaim, menedzseli a dolgaim. Mikor mentem szülni, akkor ő jött velünk, tudtam hogy ő lesz ott, stb. Természetes szülésnél pedig szerintem nagyon nem mindegy. Bár mégegyszer írom, hogy minden csaj jó volt.
Az utolsó hetekben hányszor kellett NST-re járnod?
Én kétnaponta jártam, nálunk a keringés miatt Blankát fokozottan figyelni kellett, mert a lepénynél gondok voltak. Hála istennek és az orvosomnak Ágotának, hogy végül egy csodálatos fejlett és egészséges kislányom született! Egyébként úgy tudom, hogy csak az utolsó héten kell kétnaponta, addig elég heti egyszer.
Jól olvastam, hogy hálóinget adtak a kórházban? Milyen?
Korrekt. Világoskék és célnak tökéletesen megfelel. Én nadrágot vettem fel alá (melegítőt). Minden nap - vagy ha kell töbször is - tisztát kapsz. Csak akkor érdemes sajátot is vinni, ha ki akarod csípni a látogatóidnak magad, vagy kényelmesebbnek gondolod a sajátot. nekem is volt egy saját bent, elég hamar leamortizáltam anyatejjel... a látogatók meg mindig szoptatás közben jöttek, úgyhogy tök mindegy volt...
Szoptatós melltartót ne hagyd otthon!!!
Mit biztositanak még emellett?
Tulajdonképpen mindent. Nekem még bimbókiemelőt és melltartóbetétet is adtak (AVENT-et), mikor szükségem volt rá. A baba is kap mindent, ruhát, pelust, krémeket, Te is kapsz hálósbugyit, betétet... minden szükséges "szexis" dolgot...