Sziasztok!
Szia Csilla!
Szeretném azt hinni, hogy nincs már több cserbenhagyott kismama, de a környezetemben egyre több ilyen esetet hallok.
Valószínűleg azért nem írnak a régiek ebbe a topikba, mert néha jól esik elszakadni ettől a témától, nagyon bele lehet fáradni. Nekem arra volt jó, hogy kiadhattam a bánatom. Utána jobban éreztem magam.
Sajnos a bölcsit nem úszhattuk meg. Rengeteg adósság szakadt rám és a szüleimre, amiatt a *** alak miatt. Muszáj volt munkába állnom. Viszont nagyon sok minden nem tetszik itt. Pl. hogy minimálbérre vagyok bejelentve, mint az összes ott dolgozó, pedig a cég simán megtehetné, hogy mindenkit teljes bérre jelentsen be. De hát kiken spórolnak? Ha beteg lenne a kislányom, és eljönnék táppénzre, alig kapnék valamit. Egész egyszerűen nem találok másik munkahelyet. Egyetlen előnye, hogy közel van a lakóhelyemhez.
Nem mondhattam el, hogy egyedül nevelem a kislányom, mert akkor nem vettek volna fel. Így is ötször rákérdeztek, hogy megoldott-e a gyerek felügyelete, ha esetleg beteg lenne, vagy a bölcsiben szünet van nyáron. Attól félnek, hogy sokat fogok hiányozni. Nem mondták ki, de éreztem, hogy aggályaik vannak a kisgyerekes dolgozókkal kapcsolatban.
Nagyon nem örülök, hogy bölcsibe kellett adnom a kislányom. Egyetlen egy gondozónő van a négyből, aki rendes, kedves, jól végzi a munkáját és látszik, hogy szereti a gyerekeket. A másik háromról nincs jó véleményem. Sőt. Másoktól is sok panaszt hallok velük kapcsolatban, de senki sem mer lépni. A legszívesebben jól beolvasnék nekik. De nem tehetem, mert akkor a gyereken állnak bosszút. Nem vagyok ott állandóan, hogy lássam, mit csinálnak vele.
Én nem tudom, mi lesz majd x év múlva. De szerintem jobb mindenkinek, hogy az a szemét nem jelentkezik. Épp eléggé tönkretett minket. Az hogy mi lesz majd, ha nagy lesz a lányom, nem tudom. De addig még sok víz lefolyik a Dunán. Majd az élet megoldja. Mint ahogy eddig is megoldott egy nagy problémát. Attól már nem kell félnem...
Az "apja" nem jelentkezik, magasról tojik rá. Ha belegondolok, teljesen alkalmatlan apának. Végtelenül önző és képmutató. Ismerőseinek előadja magát, beadja nekik, hogy ő egy ártatlan áldozat. Adja a jófej embert, és mindenkinek újságolja, hogy milyen korrekt volt. Hja. Minden volt csak az nem.
Csak élni és bulizni akar, mindig csak a könnyebbik oldalát akarja az életnek. Még a z iwiw-re is felrakta magát, van képe ott bohóckodni, előadni a vicces menő csávót...Ki akarja élni magát.
A gyerek mindebben csak akadályozza. Hiába mondja, hogy érdekli a gyerek, kényelmes neki, hogy letudhatta. Bűntudat? Az nincs benne. Föl sem fogja mit tett. A gyerekre csak annyit mondott, hogy nem lett volna szabad megcsinálnia. 8 év házasság után ezt kaptam, ezt kapta a gyerekem tőle. Jó mi? Hogy meri megkérdőjelezni a kislányom létét???? Hogy mer ilyen kijelentést tenni??? Hogy meri az én érzéseimet, a valaha érzett szerelmemet és az abból született gyermeket a mocsokba rántani?
Mindezekből kiindulva: nem fog semmilyen kapcsolat kialakulni közte és a lányom közt.
Férfi minta, igazi apja meg lesz a kislányomnak, úgyhogy nem izgulok. Szerencsére nagyon sok ember van körülötte, nagyon sokan szeretik, nem szenved hiányt semmiben. Rengeteg
fogadott nagymama, nagypapa kényezteti. Imádják.
Már raktam volna fel képet róla, de valamiért mindig visszadobja a rendszer. Nem tudom, mit csinálok rosszul. Megpróbálom még egyszer.
Csilla, ügyes vagy, hogy a kisfiadat még szoptatod. Nekem nem volt sok tejem.
Az apával kapcsolatban pedig kitartást kívánok. Én nem tudom, hogy tudnám elviselni a jelenlétét.
Drukkolok, hogy ne kelljen bölcsibe adnod a kisfiadat.
Puszi!
D.