Anyamaci, szerintem az Istenhegyin eleve jobban nézik az embert, mert oda valóban sok problémás is megy, és ők talán arra vannak beállva, hogy az átlagtól jobban ellenőrizzenek mindent. Ha úgy veszed, hogy jaj, de jó a fokozott odafigyelés (igaz, h közben újra meg újra megizzasztanak, Te szegény) akkor még pozitívan is hangozhat
Bibócskáéknál azért voltak ám komolyabb gondok, már az első trimeszterben célzott arra, hogy nem akarja vállalni doki, meg, hogy nála előre jósolták a koraszülést, stb.. pontosan nem tudom, de véralvadási zavarok, trombózisvezsély volt talán az egyik ok, amire ő akkor hivatkozott. Amikor 20-onvalahányadik héten befektették a kórházba, akkor is arról írt, hogy tudta, hamarosan eljön ez az idő, hogy neki be kell feküdnie. Az igazi gondot nem tudom, de volt valami, ami miatt őt előre ijesztegették szegénykét, és tudott is róla.......jaj, nagyon-nagyon sajnálom őt, és tényleg ők is IVF-esek voltak, annyira sajnálom, hogy ez történt vele...
De Te attól még légy szíves soksok pozitív történetet is olvass
, attól, hogy egy babuci inszemes vagy lombikos, a végeredmény szempontjából nem kellene, hogy különösebben számítson. Hacsak bizonyítottan nem a mama méhében van a gond, akkor a baba miért lenne hátrányosabb a többi, "természetes" babánál? Ha megmaradt, akkor ő van, és kész, ugyanúgy, mint akinek csak úgy jött. Szerintem. Persze biztos nem mindegy, h miért is kellett az IVF...
Sőt, úgy is vehetjük, hogy ő első pillanattól megkapta azt az odafigyelést, melyet soksok baba csak a többedik hónapban, illetve a tervezettség miatt korábban jutott a magzatvédő vitaminhoz, tudatosabban pl. a folsavhoz, stb. Lehet talán így is gondolni. Próbálok pozitívkodni, de ettől még ne gondold, hogy néha nem parázok nagyon sokat... elején azért, hogy maradjon végre, aztán azért, hogy jaj, egészséges-e, mostanában pedig, hogy nehogy koraszülés legyen. 2 hete sokat fájdogált a hasam, én annyira be voltam sz*va, de most nyugis időszak van, így kissé jobban tudok pozitívkodni, látod. Azt is tudom már előre, hogy a következő izgalmam az lesz, nehogy a szülés közben lépjen fel bármi komplikáció. Talán a lombikos mamik többet aggódnak, valóban, de ez inkább a várva-vártság miatt lehet... férjem szerint kislányunkon lehet, hogy néha 2 sapka, 2 sál lesz, és na jó, egyet nyáron levehet
szóval, valahogy így, nem?!