Nikcsi
Kezdődött azzal, hogy az ember kicsit több algásodás-gátlót rakott a vízbe a kelleténél és a halak sem algásodtak tovább
Úgy gondoltuk, hogy így Beninek nagyobb helye van elől, mikor vigyázza a házat. Tavasszal, majd a tavacskát a kerítés mögé fogjuk rakni, hogy Beni ne ássa szét jóindulatból.
Ma kimentem játszani vele, mióta megszültem nem igazán játszottunk, mert éppen vedlik. Csak hempergett mellettem, előttem, alattam, ahol éppen hozzám tudott érni. Olyan volt, mint egy 50-60 kilós kismacska, csak bújt, dugta oda a fejét és a lábát, hogy vakargassam meg. Csupa jóindulatból azért fényesre nyalta a pulcsimat és a cipőmet
Még labdáztunk is, csak nehezen értette meg, hogy mostmár nem igazán bírom el, ha szeretetből rám veti magát
Laga
Teusnak lassan több foga lesz, mint az összes gyerkőcnek együtt.
Tegnap voltunk csípő-vizsgálaton. Minden rendben mindkét gyerkőccel. Megnézettük Flóra nyakát, mert azt mondta a gyerekorvos, hogy legyen többet hason, mert nem tartja még a fejét. Az ortopéd orvos csak annyit mondott, hogy egy 4 hetes gyereknek nem kell jobban tartania a fejét. Megvizsgálta a nyakizmait is és minden rendben van vele.
Még a harmadik gyerek után is meg tudnak ijeszteni, főleg amin Flóra átment.
1. Kezdődött azzal, hogy az első 16 hétben vigyázni kellett, mert egy tőle nagyobb hematóma volt mellette, ami félő volt, hogy leválik és akkor viszi az egész gyereket. De felszívódott, Flóra megmaradt.
2. Szülésünk gyors menete, az autóban is megszülethetett volna, ha akár 1 piros lámpánál megállunk. Ez így visszagondolva nem is olyan vicces.
3. Szüléskor derült ki, hogy egy szabályos csomó volt a köldökzsinórján. Az volt a szerencséje, hogy elég hosszú volt és nem feszítette meg annyira, hogy megölje magát. De bármikor bekövetkezhetett volna a tragédia.
4. Ez az egész fertőzés-história. Ha pozitív lett volna az utolsó lelet, akkor a szövédmény az esetek nagy számában agyhártya-gyulladás, amit egy csecsemő nem igazán szokott túlélni, vagy ha mégis akkor maradandó károsodást szenvedhet.
5. Itthon a házi orvos ijeszgetése. "Nem tarta eléggé a fejét, túl lazák a nyakizmai" "Szívzöreje van a gyereknek, ha a 24-én is hallja akkor irány a gyermekkardiológia".
Ezek után már én csodálkozom, hogy még nem vagyok depressziós anyuka. Azt hiszem időm sem lenne rá
Hűűű, ez most nagyon kijött belőlem. Ilyenkor még sírni is tudnék egy nagyot, de akkor Sára is elpityeredik, tehát tartanom kell magam.