Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi, szerintem neked is nőtt, szép Tiva-pocak ;) Örülök, hogy jól vagy, idegbaj meg tovaszállt. Azért nálam is kopogtat néha, ha nyom az idő.

Ildóca: így már értem, nem irigyellek....de gondolom még így is simán megéri, nem? :D mi 3 babót tervezünk, de addig van időm felkészülni :)

Amúgy gondolkodom a mosható peluson, valakinek van tapasztalata? Szerintem kipróbáljuk, aztán elválik beválik-e. Már egész jók vannak elérhető áron, csak hát macera, de sebaj, kőkemények vagyunk - egyelőre :) :) :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipetnyusza!

Hajajj még szép, hogy megéri! :D
Mi már tervezzgetjük az ötödiket! :D
Tudom sokan azt mondják nem vagyok/gyunk normálisak!
De nem tehetek róla mindíg is nagy családot szerettünk volna azaz
5 gyereket! :D
Aztán meglátjuk mit hoz még a jövő!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca, és 5-nél befejezitek? bele lehet ám jönni, én is ettől félek 8)

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipetnyusza!

Igen 5-nél befejezzük! Fel is kell nevelni ám őket!
Bár nekünk Kincső elött 6 év szünet volt!
Igazából úgy van nálunk, hogy Csenge 12 éves, Enikő 10 éves ,
Csaba 7 éves, Kincső bébi meg 5 hónapos! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca: de jó, akkor tudnak már a nagyok segíteni, nem? Párom is 12 volt, amikor jött a kistesó, és odaáig voltak érte (meg is látszik rajta) :) Szép neveket is választottatok!! Le a kalappal tényleg, olyan jó lehet ennyi gyerkőccel, biztos nem unatkozol!

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!
Vagyok én is, csak elsodort a sok tennivaló :roll:

A támadónő hergelt fel a múlt héten. Mert a kisfiam óránként, két óránként szeretne a mellemen lógni. Ez meg felhívott, hogy mi van velünk, én barom meg elmondtam neki. Hát hogy ne adjak még neki semmit, majd 6 hónaposan és most akkor biztos jó sok tejem van, ha a gyerek állandóan a mellemen van. Egy frászt van jó sok tejem, mert közbe a tököm elhagyom (vagyis hagynám, ha lenne) enni, inni meg pihenni már lassan csak álom. Merthogy nálunk beteg volt mindenki. Orrcsepegtetés, orrszívás, szemcsepegtetés, gyógyszer beadás. Na ez kb. egy óra. Után pelus csere, a kölök a mellemen, a másiknak rimánkodok, hogy ugyan öltözz már fel. Természetesen nem öltözik. Na majd akkor én. Ez újabb fél óra, mert már baromi öntudatos, és az nem jó, amit én kikészítek. Na, mire idáig eljutunk, már tök ideg vagyok, hogy a fene ett volna meg, amikor vettem Thomasos gatyát, meg autósat, inkább vettem volna csak fehéret, mert abból nem lehet válogatni. És akkor még csak a gatyánál tartunk, hol van még a vége...Majd reggeli, közbe mosogép pakolás, mosogatás, ebéd főzés, majd még mindig mosógép pakolás.... majd délre eszembe jut, hogy klassz, mert én még nem ettem, nem ittam. Na és mindez megtűzdelve óránként a gyerekkel a mellemen, aki egyébként napközbe max. 3x fél órát hajlandó aludni.
Szóval mondja a támadónő, hogy menjek be egy szoptatásos mérésre, mert vagy kevés neki (tök okos, persze, hogy kevés), vagy a foga miatt akar állandóan mellen lenni (ja, csak közbe megeszi, amit ott talál). Mentem volna, de még jó, hogy hívtam, mert nem volt ott, a másik meg nem akart mérni. Persze ugye nem hozzá tartoztam, és hát baromi munka mérni, megvárni míg megetetem és újra mérni.
Aztán mikor már második reggel aludt csak 6 órát, és mikor felvettem rögtön ette a nyakamat, elhatároztam, hogy ugyan 5 hónapos, de adok valami táplálót. Elvégre az én kölköm, nem kell senki egyet értése.
Úgyhogy jelentem, tegnap óta eszünk almát répával, vagy banánnal. Napjába kétszer. Közte meg mindkét mellemet megkapja.

Na most megyek, mert szólítás van.
Majd igyekeszem még jönni.
Kismami kismamik vigyázzanak magukra! Többiek jelentkezzetek!
szonja77

Na itt vagyok megint.
Szóval tegnap kétszer kapott almát, ma még csak egyszer. Most várom, hogy megéhezzen és akkor azt kap. Eddig ette és a kakival is minden rendben volt. Remélem fog ez menni, és közte meg lesz annyi tejem, ami elég lesz neki. Mert most etethetném óránként és lehet, hogy egy hét múlva lenne annyi 3 óránként, amennyi kell neki. De 5 hónapos lesz pár nap múlva, egy hónap múlva mindenképp adtam volna neki mást. És hát jelentem súlyügyileg ott tartunk ahol Domi :D Igaz, ezt a fürdőszobai mérlegen mértem (előszőr ketten álltunk rá, utána csak én), de mikor május végén vittük vissza a mérleget, már 7400 gramm volt.

Érzelmileg kicsit megvisel, hogy most nem a cickóból kap, de ott a másik kölök is, meg ez a sok minden. Mert most valahogy úgy érzem, hogy nem érem utol magam a sok házimunkával se, pedig a nagytakarítást, ablakpucolást még mindig hanyagolom.

Szóval a súlyát már írtam, hasról hátra már simán forog, és művel valami kúszás félét. Ami úgy néz ki, hogy felhúzza a seggét és mellkassal előre csúszik. Nagyon mókás. És most az a mániája, hogy mindent megfog ami kéz közelbe van. És nagyon gyors :D ha nem vigyázok simán elmarja a hajam, orrom.

Na megint mennem kell....
szonja77

Szonja! :D

Szia! De örülök, hogy itt vagy! :D
Igazad van hozzátáplálás ügyében! Nekem is azt mondta a gyerek orvos, hogy várjak 6 hónapos koráig de mivel mi meg táposak vagyunk én úgy döntöttem, hogy bizony van más amivel tömhetem a kis gyönyörűségemet és bizony már mi is ettünk almát, banánt, répát meg krumplit. Persze a krumpliból nem igen kér az valahogy nem jön be neki! Én majd vasárnap megmérem a kisasszonyt, hogy hol tartunk súlyban és majd jelentek!
De különben mi is megfordulunk hasról hanyat és valami hasonló kúszást csinálunk mi is főleg ha el akar valamit érni! Meg körbe körbe szeret forogni az ágyában! De nagyon huncut tud lenni időnként elkezd nyüszögni, hogy nem foglalkozik vele senki és amikor odamegyek akor meg fülig ér a szája de az a legjobb, amikor úgy csinál mint aki aludni próbál persze hozzá tesz egy kis nyüszit, hogy jó lenne ha valaki megsimizne és adok neki egy puszit a nyakára olyankor meg fülig ér a szája! Na akkor meg agyon puszilgatom de különben meg nagyon csikis mindenhol és aztán kacag egy nagyot és vagy elalszik utána vagy nem!

Csipetnyusza!

Köszönöm a nevek dícséretét!
És tényleg nem unatkozom főleg most, hogy már nyári szünet van a suliban! Időnként ugyam a hajam is kezd hullani attól amiket ki tudnak találni!
Tényleg sokat segítenek a nagyok elég sok mindent rájuk lehet bízni meg persze mindenkinek vannak kötelező feladatai! De ha kérek valamit azt azért megcsinálják! Meg az igazság az, hogy van nálunk egy kavicsos rendszer! Na most nevessetek ki de eddig bevált! Ez úgy nézz ki ,hogy mindenkinek van egy üvege amibe lehet gyűjteni a kavicsokat tudjátok olyan díszkavicsokat vettünk erre a célra olyan kis színeseket, és ha valaki a kötelezőn kívűl segít valamit itthon az kap egy kavicsot és berakhatja a saját üvegébe persze egy nap több kavicsot is össze lehet gyűjteni!
És ezeket a kavicsokat meg be lehet váltani valamire amire szeretnék most csak egy példa a lányom egy térelválasztó függönyt szeretne a szobájába és arra belehet váltani a kavicsokat! Már nem is tudom apa hogyan határozta de ha jól emlékszem akkor egy kavics 300 Ft-ot ér.
Bocsi ha kicsit bonyolultan írtam le! De eddig nagy sikere van a dolognak és meg is dolgaznak érte, ja és ha valaki elhanyagolja a kötelezőjét és ön szorgalomból a másik csinálja meg helyette akkor azért is jár a kavics annak aki megcsinálja!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca!
A kavicsos megoldás zseniális!!! Így kell csinálni!

Szonja!
Örülök, hogy előkerültél :) és nincsen komolyabb baj.

Szépen lassan mindenki ír néhány sorocskát. Csak ki kell várni.
szilvi35

Sziasztok!
Ildóca!
Tényleg szuper a kavicsos. Már én is gondolkodtam valami hasonlón, csak a fiam még nem érti, hogy mit jelent 300 forint.
Nálunk a sarokba ültetéssel lehet egy kicsit visszagurítani a gyógyszerét. Mert amolyan örökmozgó, és tényleg igazi büntetés, ha ülnie kell. Mikor beül, már kérdezi, hogy mikor jöhet ki :D szóval kb. 5 perc elég neki.
Én most a játékok begyűjtésén gondolkodom. Mert nagyon sok van elől, nem játszik a felével se, és majd az ujdonság erejével fog hatni, ha megint előkerülnek. Szépen elrakom a felét fel a padlásra. És bevezetjük, hogy most aztán tényleg el kell pakolnia mindent. Már eddig is kellett, de ugye mindig segítettünk neki. Hát most már nagyfiú, rakja el szépen ő. És amire ötödjére lépek rá, az landol a kukába. Vagyis oda nem dobom, mert drága volt, megy az is padlásra.
Már ezt is csináltam, szépen bezsákoltam és levittem a pincébe. Na ilyenkor nem volt gond a pakolással. Csak ez a cirkusz ne lenne. Persze ez egy örök háború, mert mindig következetesen csináltatni kell vele.

Képzeljétek, a kicsi ma megfordult hátról hasra 2x is, csak a kis keze maradt alatta. A körbe-körbe forgás nálunk is van, meg sok nevetés, meg kacagás is. Érdekes, tappancs emelgetés, mint Kattkatéknál, még nincs. De néha úgy fel van pörögve, csak úgy jár kis keze, meg a lába. És nagyon kommunikatív. Szinte be se áll ennek se a szája. A nagyé se.

Ildóca! Hát le a kalappal előtted! Úgy szeretnék én is nagy családot, de nekem már legfeljebb egy fér bele, vén tyúk vagyok már. Még azon az egyen gondolkodok azért nagyon.

Szilvi, Csipetnyusza!
Tessék most már sokat pihizni, az nagy luxus lesz ám! Óvatosan a költözködéssel, meg az idegeskedéssel. Tényleg Csipetnyusza, a Te babódat hogy is fogják hívni? Nem tudom, hogy írtad-e már, vagy nem is akarod?

Na megyek, nem hiszitek el: lejárt a mosógép :roll:
Többiek? Adrienn, Bea, Katák?
szonja77

Kavicsos módi de jóó!! Tök jó ötlet :))))
Szonja, Ákos lesz a becsületes neve az úrfinak. Ma sikeredett pihennem, olyan jó volt :) Megfogadtam a tanácsotokat :))))

Mindenkinek jó hétvégét!!! Kérünk képeket a manókról ;)

Kép
Kép
csipetnyusza

Szonja!

Mi az, hogy vén tyúk vagy!
Hát akkor mit szóljak én!
Szerintem te fiatalabb vagy nálam!
Különben meg nagyon ügyesek vagytok, hogy oda vissz forgolódtok! :D

Csipetnyusza!

Ne csak ma pihenj azért próbálj mindennap pihenni!
Ákos nagyon szép név! :D
Akkor ezek szerint érthetően írtam le a kavicsos elméletet!
Mert amikor írtam úgy éreztem, hogy időnként kavarok!

Én is jó hétvégét kívánok mindenkinek! Azaz napsütéses hétvégét!

Azért ha van időtök adjatok hírt magatokról! Légyszííííí!
Katák, Páko, Adrienne és a többiek! Hahó hol vagytok!
Csak egy pár sort, hogy mégis mi van veletek!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Beubaba...
szilvi35

Kép Kép Kép
szilvi35

Szilvi!

Ez nagyon szupi! :D
Édes nagyon ez a baba lakosztály! :D
Tivadar nagyon fogja élvezni a kuckóját! :D
Ügyi vagy nagyon!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Köszi :oops:
A pelenkázó Apa érdeme, a falvédő kivitelezése és egy-két tervezés saját érdem, a falvédő állatkáinak 80%-os tervezése Apa agyszüleménye.
Jó nézegetni, nevetgélünk rajta :) :) :)
Ma fényképeztünk:
Kép Kép
szilvi35

Halihó!

Olvasgatlak ám titeket, amikor az időm és Domó engedi.
A szüleimnél vagyunk csütörtök óta.

Amire emlékszem:

Csipetnyusza, Szilvi!
Szép a pocakotok!
Szilvi, a falvédő nagyon kedves lett!
Jól el fog mozizni rajta Tiva.

Ildóca!
5. gyerek? Hihi
Azt bírom, hogy nem elég, hogy 4 lurkó van, kb Te vagy itt a leglelkesebb is! :)
Honnan nyered az energiát?
Ez a kavicsos módszer nagyon franyesz.
Majd észben tartom, aztán lekoppintom alkalomadtán, ha szabad.

Hajjjjj Szonja, nagyon átérzem a helyzeted.
Sajna szerda óta az esti evés után elkezdtem táppal pótolni. :(
Hétfőn kapta Domó a 4 hós oltást.
Mindjárt kettőt, mert a Prevenar (pneumococcus) is kettőből áll, mint most megtudtam. Vagy lehet, hogy tudtam, csak elfelejt.
Aznap semmi gubanc, másnap kis hőemelkedés. Levonva a 0,5-öt 37,1 popóban.
Mivel nyugtalan volt, adtam neki délben Viburcol-t, (homeos kúp, hőemelkedésre, nyugtalanságra, fogzásra), majd este is.
Reggelre a hője, kedélye okés volt. Egészen estig. Az utolsó evés után kicsit bohóckodtunk még, mert nem tűnt álmosnak. Nagyokat hahotázott, majd egyszer csak elkezdett nyüszíteni és vadul tömködte az öklét. :shock:
Ez egy órával evés után volt.
Megvizsgáltam a száját, hátha fog, de semmi jele.
Nem pocakfájós nyüszögés volt az is biztos.
Újra cicire raktam, kiette ami volt, de maradt az ideges ököltömés, és bejött a képbe a dühöngés. Nagyon ijesztő volt.
Egy óra múlva ismét cici, de láthatóan kevés volt.
Már egy ideje az esti etetés mind2 mellből történik, mert egy már kevés.
Na akkor megijedtem, hogy éhezik a gyerek, mivel mérleg már nincs, nem tudom mennyiket ehet és mennyit hízik.
Irány tápot gyártani. Gyerek üvölt.
Minden perc óráknak tűnik, amíg felforr a víz a lábosban, aztán bele a sterilizálandó cuccokat, stopper elindít. 5 percig kell főzni. Örökkévalóságnak tűnik. Közben vizet forralok a tápnak is. Szintén 5 percig kell rotyogtatni és lehűteni. Jajjj....
Na végre kész lettem.
140 miliből meg is evett 40-et és elájult.
Tényleg ennyi hiányzott volna a boldogságához? Vagy kifáradt a hisztiben?
Az tény, hogy mióta a Balcsiról hazajöttünk csak a Laktoherbet ittam, mert a többi tejserkentő kifogyott, alkalom meg nem volt az utánpótlást beszerezni. Valóban ennyit számítanának?
Vagy fejlődési ugrás van?
Na lényeg, hogy azóta minden este tápot is adok. 20-40 ml között eszik meg csak.
De ma pl a 30 után egy órával még belekanalaztam 60-at. :roll:
Vettem More Milk kapszulát. Csütörtök óta azt is eszem.
Reménykedem, hogy átmeneti a dolog, de ha nem, hát akkor én is elkezdek lassan kóstoltatni. Csak jó lenne valami tuti forrás.
Mondjuk olyan, mint anyuék szomszédja Feri bá, aki egész nap a kertben bindzsizik. Kapálgat, metsz mittomén. Gyönyörű a kert. Na lehet, hogy megkérdem nincs-e neki eladó. De előtte még azt is, hogy használ-e vegyszert.
Ehh...kicsit hosszúkás lettem.

Kattkat

Kép
kattkat

Szilvi!

Most nem azért a tízesért de szerdán amit felraktál képet és amit tegnap hatalmas küönbség van a kettő között!
Először is nőtt sokat azóta a pocid és szerintem lejebb is ment
de hát ez a dolga a pocinak! Tulajdonképpen lassan a finisben vagy! :D

Kattkat!

Nem tudom honnan van energiám de időnként kidőlök!
Van amikor újra töltésre van szükségem!
Me az az igazság, hogy azért a nagyobbakkal már könnyebb mert segítenek, meg ők azért már önnálóak megoldanak maguknak dolgokat. Van olyan amikor egymásnak csinálnak reggelit! :D
Sőt még nekem is!
Egyébként lehet, hogy Dominak csak arra a kevés tápira volt szüksége és elég volt annyi hogy megteljen a pocia!

Megyek mert szólít a kisasszony üres a poci!
Majd még jövök.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szilvi!
Neked is szépen előre tornyosul a pocak.
Nem is lehet látni szemből milyen nagy, mert oldalra nem terjeszkedett.
:)

Kattkat

Kép
kattkat

A piros felsős kép 06. 19-én a zöld 06. 26-án készült. Pont egy hét alatt változott ennyit. Lehet, hogy optikailag csalnak a színek és a formák. Nem tudom.

Igen, Ildóca egy energia bomba :) ... Biztosan jó lehet és gondolom a legpraktikusabban van kialakítva minden a mindennapokban :)

Kattkat!
Régen láttalak :) . Ha itthon lesztek és van kedvetek elsétálni vagy trollerezni eddig.... szívesen. Vagy majd szülés és felépülés után tolhatnánk együtt :)

pocak: hát már elég kényelmetlen. .. és mintha sajnálnának az emberek az utcán. Fáradékony vagyok nagyon olyan, mint a nagyon kövér a Taxidermiában. Semmire nem vagyok használható.... de már csak egy hónap!!! Kép
szilvi35

Szilvi!
Jóóóóó! :)

Kattkat

Kép
kattkat

Szilvi!

Ez brutál ronda ez a kép!
Te pedig egy nagyon csini kismama vagy! :D
Az emberekkel meg ne is foglalkozzál!
Hadd nézzenek!

Különben meg mit szóljak én amikor Csabával voltam terhes gondolhatod, hogy néztem ki plussz 27 kilóval akkor a vége 89 kiló volt!
Na most sem néztem ki különbül a 98 kilómmal! :D

Az biztos, hogy muszáj idő beosztással élni a mindennapokban és, hogy mindenkinek meg legyen a saját feladata!
Egyébként köszönöm a bókot!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szívesen Ildóca! :) Megérdemled.

Egyébként nem vagyok kétségbe esve a testem miatt, az állapot átmeneti :) , a Kedvesem meg jól tolerálja. Bár már mindketten várjuk a régi Szilvit :) . A pocakot élvezzük, csak egyre kényelmetlenebb. Ráadásul az utóbbi napokban lábacsák jelentek meg az oldalamban (legalábbis gondolom, lábacskák) ... apró kis púpok. Nagyon érdekes. Persze átmenetileg bukkannak fel... és időnként a tüdőmben kötnek ki. Na, ez aztán rendkívül kellemetlen. Mintha éket vernének a bordáim alá.
Holnap Doki bá: Gondolom lassan NST-re kell mennem, laborba kell mennem megint és a 38. heti UH-ra beutaló. Össze kell szednem, mert maguktól nem mondják :( :( :( , így meg nem lesz elfelejtve.
szilvi35

Szilvi!

36. héttől van NST!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Köszönöm!
Remélem ez nem azt jelenti, hogy nekem a 38-tól lesz :(
szilvi35

Sziasztook!

Jó hallani felőletek Lányok!

Kattkat: Domónak jó az étvágya! Drukk, hogy sokáig legyen még tejcsi is!

Ildóca: le a kalappal tényleg! Néha nekem a töredékenergiád is elég lenne, hogy átlendüljek :)

Szilvi: nagyon jó lett a falvédő!! Én is úgy tudom, hogy a 36. héttől van NST, mondjuk nekem jóval előbb elkezdték, és heti többször is jártam, de csak mert mindig van vmi gubanc. Szerencsére mostanság jól vagyunk! Én is kezdek barbamamásodni, de engem egyáltalán nem sajnálnak az utcán, ellenkezőleg...az előzékenység néha luxus, de nem is várom el, főleg itt Bp-n, tisztelet a kivételnek. Alvásnál még azért tudom hova rakni a pocakom, de nekem is jönnek a kúpok folyamatosan a bordáim közé :) bal oldalon van a kis háta, ott popót érzek, jobb oldalon megy a box lent, és a tappancsdugdosás. Megfigyeltem a kislegény tegnap szabályosan drukkolt a németeknek a foci vb-n, annyit rugizott.

Még egy hónap van hátra, kezdek nagyon Kíváncsi Fáncsi lenni, de még nem izgulok.

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipetnyusza!

Nekem összesen 3x adták át a helyet, mindhárom nyugdíjas néni volt. Egyszer egy csaj maga elé engedett a sorban. Ja! és az IKEÁ-ban egy anyuka + férje+ fél év körüli ikreik is maga elé engedtek a nagy pocakommal kb 2 héttel szülés előtt.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Képzeljétek na most megtudtam milyen ha az embernek 5 gyereke van! :D
Tegnap este itt voltak a barátnőmék és moziztak a gyerekek!
Esta 8 óra volt már amikor csörgött a telefonja a barátnőmnek, hogy apukáját be vitték a kórházba! Ilyesztő volt még a látvány is ahogy telefonon beszét teljesen lesápadt! Modta a gyereknek akkor indulunk a kórházba. Én meg mondtam neki, hogy te mehetsz a gyerek marad. Semmi szüksége a gyereknek, hogy a kórházban csücsüljön. De jó is volt mert éjfélre értek haza a kórházból! Úgyhogy még ma is itt van, csak este jönnek érte!
Elég nagy a gáz a papával sajna! :cry:
Ráadásul szerencsétlennek tényleg nincs hova tenni a gyereket!
Mert se apja se nagyszülők!

Viszont egyáltalán nem ilyesztő az 5 gyerek úgyhogy felőlem jöhet a következő! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Csipetnyusza!

Hogy álltok a költözéssel?

Jaj és igen az udvariasság! Amikor Csengével voltam terhes akkor az Örsvezértérről végig álltam Csömörig és amikor be ért Csömörre a busz egy néni akivel végig szemben álltam nagy pocakkal mert ugyanis akkor már 8 hónapos terhes voltam akkor azt mondta, jaj kedveském hát üljön le. Erre én, köszönöm de leszállok és már nyomtam is a leszállás jelzőt!
De azonkívül senki sem mozgatta még a füle botját sem!
Na ez a bosszantó! :x

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Óóó!
Akkor nagyon el vagyok kényeztetve! Többnyire pozitív tapasztalataim vannak a BKV-n, inkább átadják a helyet, mint sem. Pedig igyekszem nem feltűnősködni, nem provokatív a tekintetem sem. Mondom, hogy engem sajnálnak :D :D :D Mondjuk Kattkat 2 héttel szülés előtt Te sem nézhettél ki rosszul. Meg sorban sem engedtek előrébb... de, pl. már a kosarat vették ki a kezemből a forgóizében és átsegítettek. Nevettem is, hogy "ennyire bizarr volt a látvány?" ...

Ildóca! Drukkolok az ötödikhez :) Szerintem nálatok már teljesen mindegy, hogy 4, 5 vagy 6 :) Persze, ha van hol megpihenniük.

Csipetnyusza!
Tényleg! Hogyan áll a költözés??? Örülök, hogy jól vagytok. Úgy tűnik minden bébiből valamilyen küzdősportoló lesz.... :wink:
szilvi35

Uh, költözés majd csak 2 hét múlva, addig kb úgy nézünk ki, mint egy raktár (dobozok, zsákok, lapra szerelt gyerekbútor-elemek kicsomagolatlanul stbstb..)

Nekem a legaranyosabb BKV-s élményem az volt, amikor egy bőrfejű meglátta, hogy pocakos vagyok, nem szólt semmit, csak felállt és arrébb sunnyogott. Szóval azért van kivétel :) Mondjuk nem várom el, szerencsére nem szoktam Örs-Csömör távokat megtenni. Az azért kemény lehetett nagy pocakkal Ildóca. Bár különösebben nem fáj az állástól semmim, azért inkább ülök, mert úgy kevésbé lengek ki :)))

Kép
Kép
csipetnyusza

Bezonyám!
Ülve nem borul el az ember lánya. Állva meg pl. a 7-es vonalán nagyon kell kapaszkodni.

Csipetnyusza!
Hát! Jól kicentiztétek a költözést. Nagyon remélem, hogy minden rendben lesz és mindenre lesz időtök!!!
szilvi35

Szilvi!

6 gyerek! :shock: Na azért az eszem még nem ment el teljesen csak félig! Így is volt már aki azt mondat, hogy nem vagy normáli 5 gyerek! :shock:

Csipetnyusza!

Hát jól kiszámoltátok ezt a költözést!
Nem írigyellek!
Nagyon drukkolok, hogy minden úgy sikerüljön ahogy szeretnétek! :D
Nekd sok kitartást és erőt kívánok!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Jó, mondjuk az hozzátartozik a történethez, hogy nem igen utaztam én BKV-val terhesen. Már csak azért sem, mert paráztam a H1N1 miatt, ezért aztán anyós hurcolta mindenhová a senekem autóval.

Kattkat

Kép
kattkat

Namerakirálylány! :wink: Mi kétkerekesek vagyunk, a csomagtartó meg kényelmetlen és praktikátlan pocakkal. Marad a lábbusz és a BKV hosszabb távra :)

Ildóca! Arra gondoltam, hogy teljesen mindegy már, hogy 5 vagy 6.. nem? Gondolom anyagilag már nem számottevő. Akkor meg miért ne? (mondom ezt 35 évesen, leendő első gyermekesként)
szilvi35

Szilvi, mi is áttérünk kétkerékre, ha már nem Bp-en leszünk, addig marad a BKV. 7 hetes terhes voltam, amikor beadattam a H1N1-et, mert nem volt más választás. Se kocsi, se otthonlevés, muszáj volt mennem dologba, volt bennem para, de az, hogy megkapjuk, nagyobb volt.

Tuti nem leszünk készen a picur érkezéséig, de ez egy új társasház és minden, ami ezzel jár. Másfél évet csúszott/csúszik az átadás, de a szocpol mellett csak erre volt esélyünk. Azért nem esem kétségbe, pár hónap múlva talán lesz a kisfiunknak rendes gyerekszobája is. Egyelőre a túlélésre rendezkedünk majd be, ha addig sikerül egyáltalán.

Kép
Kép
csipetnyusza

Nem baj. Legalább lesz külön szobája :) Megérte várni!

A bringázás remek! Már tervezem, hogy hogyan tudunk menni hármasban.. gyerekülésben... vagy valahogy... szeretek menni, inkább az a túrázós fajta vagyok, nem a városi bringás. Igyekszem nem feladni a bébi miatt :)

A H1N1-et beadattam én is még az elején, hasonló okok miatt. Nekem ez az első "szorgalmi" oltásom. Egyébként meg sosem adattam be semmit... most különleges helyzetben voltam.

És képzeljétek! Most voltam Doki bánál! És rendesen meg is vizsgált, nem úgy, mint a másik az utóbbi 2 alkalommal. És azt mondta, hogy nem lesz itt aug. 3-i szülés. ci 1000 és szerinte kihordott terhességem van. A kicsi bármikor jöhet :) :) :) :) :) :) :)

Annyira, de annyira örülök!!!

Kaptam mindenféle beutalót, meg NST-re akart küldeni, de foglalt volt a masina... Nagyon izgi :)

Üröm az örömben, hogy Kedvesemnek el kell utaznia 3 napra, szerencsére nem messze. Már a felügyeletemet is elintéztem, szóval nem maradok egyedül.

Most aztán fekszem sokat, szeretném még 2 hétig kihúzni ... de nagyon örülök!
szilvi35

Sziasztok!
Csipetnyusza! Az Ákos szép név, nekem is tetszett, de apának nem. Mondjuk ez nem mérvvadó, mert neki összesen kettő tetszett, ami meg nekem nem. De aztán megbarátkozott az Ádámmal, úgyhogy nem kellett a szülőszobán nekem erőnek-erejével eldönteni a kérdést :)
A Tivadar meg olyan különleges. Az biztos, hogy nem minden második gyereket hívják majd így.
És nagyon tetszik a falvédő, a távoli jövőben tervezek egyet a hugomnak. Varrtad, vagy ragasztottad, ha meg lehet kérdezni?
Juj, tényleg nagyon izgi már ez a helyzet!!! Én úgy izgultam (már tudtam mi vár rám), minden kis fájásnál rögtöm az órát lestem :) Aztán meg mikor elfolyt a magzatvíz tök nyugodt voltam. Nem úgy apa, aki mikor félig összecihelődtünk, akkor jött rá, hogy el kell még menni a parkolóba a kocsiért. Majd elcsúszott biciklivel a jégen. És hogy a történet teljes legyen, a lakáskulcsot kívűlről a zárban hagyta. A szomszéd hívott szülés közbe, hogy bezárta a lakást és nála a kulcs :D
De ma is sokszor gondolok a második szülésemre, mert nagyon jó élmény volt. Mondtam is hétvégén, mikor bedurrant az epém, hogy Istenem, inkább szülnék.

Na azért még vigyázzatok csak magatokra!

Ildóca!
Ne foglalkozz az emberekkel! Mindenki maga döntse el, hogy hány gyereket szeretne. És mindig kritizálni meg okoskodni a legkönnyebb. Ha előbb ismerem meg apát, tutira lenne nekünk is három. És szerintem a negyedikre is be tudnám szervezni :D

Hát Kattkat, sorstársak vagyunk. A kölök két napja nem igazán akarja enni a szilárdat, csak a cici, meg a cici. Mikor este már egy órája a cickókön csüggött és már 10 óra volt, mondtam apának, hogy hozzon a fagyiból a vésztartalék vésztartalékából. Hát úgy kellett beleerőltetni. 20 grammott megevett, majd észrevette, hogy cumi és köpködte kifele. Még 20 grammot úgy tudtam belecselezni, hogy mellre raktam, és mikor kezdett belekábulni, a szájába dugtam a cumit. Most megint fejek etetések között, hogy hátha szaporodik. Mert ma evett szilárdat, de ugyanúgy kérte a cickót is. Tehát két etetés közötti három órába még benyomott egy nagy adag sütőtököt is. Mert olyan sovány a lelkem :D
szonja77

Mókásak az etetési praktikáid :) Még ilyenekkel, ki lehet cselezni a kicsit, hogy "kezdett belekábulni, a szájába dugtam a cumit" :)
A szülésed története nagyon kedves. Még mindig mosoly van az arcomon :) ... kb. így képzelek el minden férfit ilyen helyzetben ... anya a fájásokkal küzd és higgadtan intézi a dolgokat, Apa meg idétlenkedik igyekezetében.... szerintem ez nagyon Kedves :)
Tivadar: Isten ajándéka. Talán nem olyan giccses név, nincsen Tiva ismerősünk sem szerencsére és illik a vezeték nevéhez.
A kockás falvédőt varrogattam ( a ragasztás egyszerűbb és lehet, hogy praktikusabb is, de nem jutott eszembe). Az állatkákat meg összeragasztgattam (ragasztó kb. 1200Ft) és utána rá a falvédőre. Hobbi boltban vettem szemeket (több méret, színes szemgolyóval, sok darab 480 Ft), a filcet meg anyag boltban vettem színenként 10 cm-t (mert 150 széles azt hiszem). 1m-t vettem összesen, Kb. 3000 Ft. A hobbi boltos filc túl vékony, ott csak 2-3 hulladék csíkot vettem (fillérekért), hogy még több legyen a szín. Vettem lábakat is, de nem csináltam pókot :) .... Ez az első próbálkozás, kicsit idétlenke, de nekünk tetszik, nézegetjük, nevetgélünk rajta....
szilvi35

Köszönöm Szilvi!
Asszem ragacsolni fogom, mert az talán nem annyira idő igényes.

Na ja, mi is sokat nevetgélünk, hogy hogy értünk a kórházba. Apának az a legemlékezetesebb, hogy mekkorát taknyolt, nekem a szülésen túl meg az, hogy nem hozott zoknit, mikor jöttünk haza. Térdig ért a hó, minusz volt, és majd belefagyott a csizmába a lábam. Egész úton hazafelé mondogattam, hogy fűts, fűts... :D
szonja77

:D :D :D
szilvi35

Szilvi!
Óóóóóóó micsoda hírek! :)
Hajrá szülés!
Akkor lehet, hogy nem is találkozunk már szülésig?
Nekem is tetszik a Tiva név!

Szonja!
Szülés sztori :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Én nem merek cuclis üvegből tápot adni, nehogy elromoljon Domó szopó technikája.
Kanállal meg üveg pohárral pöcsörészek. Fele a nyakában köt ki.
Folyton körbeállják a szüleim etetés közben (mármint amikor tápot adok) és pörög feléjük mint a ringlispíl. És gondolom ennél csak izgisebb lesz az etetés, amikor pempőset is kap majd.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Szilvi! Nagyon klassz, hogy ilyen jó híreket kaptál!
Hajrá Tiva!
Különben nekem is tetszik ez a név!
Abban viszont igazad van, hogy teljesem mindeggy 5 vagy 6 gyerek!

Csipetnyusza!

Neked sok kitartást a költözés idejére!

Vigyázzatok magatokra lányok!

Szonja!

Nehogy azt hidd, hogy érdekel mit mondanak az emberek!
Tudod volt már amikor bepörögtem most is amikor terhes voltam és monták az emberek, hogy 4 gyerek atya világ mit fogok vele kezdeni! Erre a válaszom csak annyi volt, te csak ne agódj miattunk
nem mentem én még hozzád kölcsönkérni de ezután sem fogok nyugodj meg!

Szülés történeteim nekem is vannak! Van egy pár az tuti!
De a legjobb az volt amikor a fiammal voltam terhe, közöltem este
11-kor apával, hogy valami folyik és kényelmesen feküdt tovább persze meg tudtam érteni mert már egy hete mondogattam neki, hogy de jó lenne már túl leeni az egészen! Ő meg persze azt hitte csak szórakozok vele ugyanis április elseje volt úgy gondolta ez az én áprilisi tréfám! Én meg mondat neki tán felkelnél és bevinnél a kórházba na erre, akkor ez most komoly! Mondtam igen na akkor felpattant és a végén mindent itthon hagytunk és apukám hozott utánunk mindent még a kiskönyv is itthon maradt!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok Lányok!
Nem tűntem ám el, olvasgatok, de nincs túl sok időm írni... Nagyon csinik a kismamik, Szilvi, nagyon sokat nőtt a pocakod! :) Szuper lett a babaszoba! :) Ildóca! A kavicsos ötlet hatalmas! Gratula érte, és drukkolok az újabb kistesóért! :D (és közben irígykedem is egy hangyányit :oops: )
Szonja! teljesen átélem a helyzetedet, nem egyszerű ebben a korban a srácokkal, és még ugye Neked nehezeítésként ott van a pici szopi-dolga is...
Mi nagyjából jól vagyunk... Zaránddal semmi extra, rossz mint az ördög, de én annál jobban imádom! Nagyon szereti a hugit, ha vásárolni megyünk, mindig vesz Neki valamit! Olyan édes, mert mondtam Neki, hogy akkopr vegyünk Neked is, de Ő nem akart, csak a huginak! Meg állandóan a kislányruhákat nézegeti a Tescoban is, hogy Abi-babának... :D Imádom!!!!!!
A kisasszony viszont már lassan kikészít.... Nem hajlandó enni... Alig eszik valamit (80-150 ml között), max. 3x egy nap.... A kanalassal sem vagyok benntebb, mert az sem kell Neki. Amit én készítek, azt egyáltalán nem fogadja el. Amit veszünk készen, azokból is csak 2-3 kiskanálnyit eszik (nem is mindegyikből), és ennyi, be van fejezve részéről az evés. Hiába mondom ezeknek az okos védőnő-gyermekorvos páratlan párosnak, azt mondják, ne törődjek vele, jól néz ki a kicsi... Csak én vagyok már hulla az idegeskedéstől....
Vendég

Adrienne!

Örülök, hogy megvagytok! :lol:
És annak is, hogy jól vagytok!
A kanalass kajába meg majd belejón Abigél! Ne aggódj emiatt!
Nekünk is nehez ment az elején!
És arra sem mondtak semmit neked, hogy csak 3x eszik?
Mert azér az elég kevés, ahoz még kicsi Abigél!
Egyébként ebben a melegben Kincső is csak max 160 gr-ot eszik!
Megviseli ám őket ez az idétlen időjárás változás!
De viszont ha Abigél elégedett akkor nem lehet nagy a baj!
Viszont mindenki adjon plussz folyadékot a babáknak mert nagyon fontos ebben a nagy melegben nekik!

Szép napot mindenkinek!
Kismamik pihenjetek ebben a nagy hőségben és igyatok nagyon sokat és egyetek sok gyümölcsöt! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Hú Szilvi, ez igen! Nálunk még zárt a méhszáj, de ettől függetlenül állítólag mi sem várjuk be a júli végét! Lehet tényleg egyszerre leszünk bent, mennyire poén lenne :) :) :) Tisztára izgatott lettem! :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Nekem már sikerült megnyugodni :D De tegnap még nagyon be voltunk itthon pörögve :) :) :)
Lehet már írtam, szerintem mi júl. 14 körül megyünk kórházba. Jaj! Valami kiáll az oldalamból... visszasimiztem :)

A legutóbbi vizsgálat szerint nekem is zárt, viszont teljesen megrövidült. Megyek jövőhét elején is, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz.

Örülök, hogy megvagytok Ti is Adrienne ! :)

Ildóca, igyekszem sokat inni. És már napok óta szinte csak gyümölcs és főtt kukorica megy le a torkomon. Mást nem kívánok. Tegnap és tegnapelőtt a napi menüm, kb. 3-4 cső kuki és 2 kg őszi. Tegnap +1 alma. Meg reggelire egy fél szelet valamilyenes kenyér. Más nem fér be, le.

Ma uborka levest készítek, talán az... tegnap zöldbabot készítettem, éppen csak megkóstoltam. Normális kaját nem főzök, mert annyira felmelegszik a lakás, hogy meg lehet bolondulni.

Közben a Mg-al kezdek leállni, csak reggelente veszek be egyet, de hétfőtől azt sem fogom...

Azt hiszem más nincs. Kicsit szétszórt vagyok. Délelőtt mindenféle vérvétel, hazajöttem itthon kicsi alukálás, délután mosás és 16 órára séta a háziorvoshoz, fénymásolni és postára. Utána gondolom K.O. leszek megint.

De végre süt a nap! Már hiányzott nagyon!!!
szilvi35

Csajok, ez a vályog ház nagyon sirály!
25 fok van benne, ami pont jó Dominak. Az előbb még 24,5 volt. Na de már 5 óra múlt és nem melegedett tovább a reggeli 23 fokról.
Holnap megagiga fórumos tali lesz Nagymaroson az egyik fórumos társunknál.
Nem is tudom hol tartunk már.
Vagy 17 felnőtt és 20 gyerek vagy ilyesmi.

Felkötöttem magamra Domót mei tai-ban a hátamra és elaludt.
Most vasalhatnék, mert kéne, de ebben a melegben??? Nem őrültem meg!

Adrienne!
Cukor Zaránd, hogy így szereti Abigélt. :lol:
Jó, hogy jelentkeztél!

Kattkat

Kép
kattkat

Szilvi: nekem is júli 14-én van a szülinapom, lehet a fiammal és veletek is együtt ünneplünk :) Buli :)
Kattkat: meg vagy elegedve a mei tai-jal? Én kezdetnek kendőt vettem, de gondolkodom, hogy 3 hónaptól átváltok mei taira, vagy vegyesbe. Mindenképpen szeretném hordozni a babát, amennyit csak lehet, autó híján, jogsi híján is vagyok, a babakocsit meg nem tudom mindenhova vinni, a házimunkáról nem is beszélve, ha lehet otthon is felkötöm majd, ha igényli. Már most elkötelezett és lelkes hordozómami vagyok, pedig még nem is hordoztam :) Későbbre Manducát is gondoltam, ha hajlandó lesz velem járni a természetet, de lehet maradok a mai tei-nál, ha bejövős lesz.

Kép
Kép
csipetnyusza

Nekem meg júl. 12-én :)
Ki hozza a pezsgőt?
szilvi35

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?