Új privát üzeneted érkezett!

Adrienne!

Én bizony nem vacakoltam lereszeltem az álmát és úgy ahogy volt megette! :D
Nem csak a levét!
Nekem is azt mondta a gyerek orvos, hogy most az a divat, hogy 6 hós kortól adjunk neki csak mást!
Csaba már 4 hós korától főzeléket evett, vele 4 hónaposan Olaszországba bentünk és bébiételeket vittem neki meg italokat! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Tele lesz velem itt minden, de ezt meg szeretném osztani veletek :)

Elmentem ma pelust venni, mert már másra nem volt szükség (feküdnöm kell -dokibá mondta- és úgy döntöttem ezt még megveszem és pihi hetekig).

Kaptam 400 Ft-os Pempers kupont -gondolom Ti is- ez már abban segített, hogy legalább a márkák között nem kellett keresgélnem. De jött a következő kihívás. Mekkora???? Milyen???? Mi, mit jelent???
Egyik pelusra sincsen írva semmi értelmes a kilókon kívül és egyjegyű számokat is találtam a kilómeghatározás előtt.

Eredmény: 1 csomag New Baby 2 Mini; 3-6 kg (valami giga pakk, jó sok van benne és ócsó)

1 csomag Premium Care 1 New born; 2-5 kg.

Hát remélem nem csináltam nagy butaságot. Úgy logikáztam, hogy a 2-5 kg-os is jó lesz, mert nem hiszem, hogy extrém nagy lesz a bébi és csak ezen a csomagoláson volt 1-es jelzés :D

A másikat azért vettem, mert 2 kuponom volt és 3-6 kiló nem tűnt nagynak és a giga csomagolás miatt olcsó volt... majd elfogy :D

Mit gondoltok? Van agyam vagy teljesen elvette a fészekrakó kór?

Egy napra hány pelenka kell átlagban?
szilvi35

Szilvi!

Szerintem jó a gondolat meneted! :D
Sokszor még én magam sem tudom, hogy mi mit jelen a pelenka csomagolásán! :roll:

Kb annyi pelus kell egy napra ahányszor etetsz!
De lehet, hogy több is fog fogyni attól függ, hogy hogyan működik majd az emésztése a kismanónak! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Köszi Ildóca!
Ugye, hogy tiszta káosz a csomagoláson feltüntetett adatok rendszertelensége? Írhatnának rá valamit.. pl. hogy egyik pelus miben különbözik a másiktól....

Kicsi Tivadar hancurkázik a pocakban :-)... egyre finomabban mozgolódik... biztosan fogy a helye.
szilvi35

Szilvi!

Ezek szerint már van nevetek is ?
Vagy csak te hívod Tivadarnak?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Az apukája is Tivának hívja :oops:

Csak még olyan furcsa kimondani :oops:
szilvi35

Szilvi!
Szépen nő a baba-lak.:)

Adrienne!
Nagyon édes Abigél!
Mosolygós, csillogó szemű.
Bájos. :)
A kis pasid is nagyon helyes. Milyen nagy már.

Na épp a hozzátáplálásról olvasok.
Van egy irányzat, mely szerint nem kell pürésítve odaadni semmit, mert aztán majd nem tud mit kezdeni a szilárd étekkel, hanem apróra vágva és igény szerint, azaz te halmozz elé dolgokat és majd ő kiválasztja melyik tetszik neki.
Igény szerinti hozzátáplálásnak hívják és koránt sem mondtam el róla mindent, de akit érdekel itt olvashat róla:
http://webcache.googleusercontent.com/s ... =firefox-a
Tele a hócipőm a sok ellenvéleménnyel a hozzátápiról.
Anyáink ugye már 3-4 hónapos korban nyomatták az almát és társait, van, aki 3 hónaposan már tarhonyát és szalonnát ad a gyereknek (frankón), úgyhogy tényleg legyen okos az ember...
Engem is presszionálnak az ősök nőtagjai, hogy adjak most már ezt-azt. Nem szeretem.
Ugye van, aki a bio gyümölcsökre-zöldségekre esküszik, van aki azt mondja, hogy jó-jó, de ha bekerül az oviba és kapja a bóti cuccokat, egyből beteg lesz a vegyszerektől, mert nem szokott hozzá.
Ma kínáltam Domót vízzel a kánikulára való tekintettel.
Hát úgy nyelte, mintha gyomorkeserűvel traktálnám. Fintorgott ezerrel. A Konakiont meg simán lenyeli. :)

Kicsit rólunk:
A Balatonon "nyaralunk", de inkább nevezném szobafogságnak.
Egyrészt a kánikula miatt nem nagyon moccanunk ki, másrészt az ELKÉPESZTŐEN BORZADÁLYOSAN RENGETEG szúnyog miatt...
Ezek valami génmanipulált dögök, mert non-stop támadnak, nem ám csak alkonyatkor. Mindegy nekik, hogy árnyékban vagy napon állsz. Jó árnyas a kert, úgyhogy egyszerűen kibírhatatlan ücsörögni a teraszon, mert estére tuti mehetnék a siófoki kórházba transzfúzióra.
Fújom ezerrel magamat meg a gyereket szúnyogűző spray-vel. A szomszédok szerint a múlt héten még semmi se volt. Ja, meg jó idő se.
Még szerencse, hogy hoztam a baba ágyára moszkítóhálót.
Pont az alakult eddig tök jól, amitől a legjobban tartottam. Lehoztuk a cicát is és mivel itt nincs lehetőség külön zárni a gyerektől, az utcára meg nem rakom ki, hát egy légtérben vannak. De tök rendes. Nem vegzálja Domit. Remélem nem kiabáltam el. Amúgy művel meredek dolgokat. Már kétszer le bungee jumpingolt innen az emeletről, mert hogy a nap nagy részében hámmal és pórázzal van ellátva, hogy tudjunk szellőztetni és Ő se lépjen meg. A földszintről az emeletre külső lépcsőn lehet feljutni és ott produkálta a halál ugrást, aztán meg ott himbálózott alatta... Kis gyagya. Biztos valami röppencs után eredt, aztán lezúgott. Már kiskorától hámhoz szoktattuk, mert a teraszra is csak abban mehet ki, nehogy elszökjön. Sétáltatni azért nem szoktuk.:)

Kattkat

Kép
kattkat

Hahó Sziasztok!

Hova lett mindenki?
Mi van a kismamikkal?
Kérünk egy kis jelentést!
És a többiek?
Hogy bírjátok ezt a meleget?
Nálunk egyébként minden oké!
Megkezdődött a nyári szünet! Hurrá!
Bár nem tudom meddig fogom bírni mert tegnap már kezdet hullani a hajam itthon voltak.
Valami volt front vagy valami mert egésznap pszkálták egymást meg verekedtek!
Én meg egésznap kb. így néztem ki :x

Kattkat!

Szúnyog az mindenhol van sajna! :(
Nálunk is éjjel nappal a lakásban be van kapcsolva szúnyogriasztó!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szép napot! :)
Vagyok, csak nem szeretném, ha velem lenne teli a topik.
Sosem volt gondom a meleggel, most van :( . Valahogy csak kibírom.

Jó lehet nálatok (persze kivétel frontkor). Zajlik az élet. Szeretem :)

Egyébként meg intézgetem a dolgokat. Nyomtatom a nyilatkozatokat, kérelmeket és kitöltendő adatlapokat. Szépen kényelmesen. A ruhácskákat még át kell mosni, vasalni és 1-2 dolog kell már csak.

Szokott fájni a hasam egy nap 2-7-szer kb. Olyan alhasi, derékaljba sugárzós fájdalmas fájdalom. Ha lefekszem, akkor sem múlik el és közben nem keményedik a hasam. Gondolom jósló fájások lehetnek. A doki tojik rá, így nem tudom mizu ... gondolom nagy baj nem lehet. Nem vérzek meg semmi bajom nincsen.
Gigatotyogós lettem. Már csak billegve tudok közlekedni és szuper lassan. Egyébként vagy szétcsúsznék, mint egy marionett vagy bepisilnék. Mindkettő ciki.
Mintha feljebb jött volna a pici, de eben sem vagyok biztos. Meg mintha a hasam se nőne annyira....

Összességében van egy csomó "mintha" történés :wink:

Várom a beszámolókat én is !
szilvi35

Sziasztok!
Mi is megvagyunk... Abigel sajnos nem nagyon eszik, de legalább inni iszik ebben a nagy melegben... Remélem ma már jobban eszik majd. Amúgy elég jól viseltük ezt a nagy meleget...

Kép
Vendég

Adrienne!

Hát ez az Abigél mint egy kisangyal olyan szép! :D
Az evés az nekünk sem megy ebben a melegben úgy ahogy eddig!
De az lényeges, hogy sokat iszunk mi is! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca, köszönöm! :)
Szilvi! Ha ez mellett nem keményedik a hasad, akkor szerintem nincs nagy gond, valóban lehet, hogy jósló fájások ezek (javítsatok ki lányok, ha nem így van), bár én nem igazán értek hozzá, mert nekem nem voltak igazi szülési fájásaim sem :D
A lényeg, hogy rengeteg folyadékot igyál! Nem csak a nagy hőség miatt, hanem amúgy is! A dokim minden típusú fájásra, görcsre anno mindig ezt javasolta: ágynyugalom, sok folyadék, esetleg még a Mg, amit én úgy hallottam (ezt már nem a dokimtól), hogy aki rendszeresen szedi a terhesség alatt, annak a 36. hétre már szépen le kell építeni az adagot.
Vendég

Sziasztok!
Vagyok én is, csak a kölyköktől összeszedtem a takony kórságot, meg egy kis kötőhártya gyuszit. Frankó ám a kapálózó gyerek orrából fél szemmel úgy kiszívni a taknyot, hogy lehetőleg az ő szemét ne nyomd ki.

Huhh, olyan sok mindent akartam írni.
Szilvi, nektek a légzésfigyelőről. Mi megvettük az elsőnél és mivel én parás vagyok jártam elsősegély tanfolyamra is. Nálunk mindkettőnél riasztott nem egyszer, nem kétszer. Hála Istennek baj nem volt, tehát maguktól vettek levegőt, de Ádámnál 2x is volt, hogy az első pittyentés után elkezdett szirénázni is. Nem akarok most másodperceket írni, mert fogalmam sincs, az enyém úgy műkszik, hogy ha x másodpercig nem vesz levegőt, akkor pittyen egyet, és ha utána megint x másodpercig továbbra sem vesz, akkor sipol folyamatosan. Szóval nekem nagyon nagy biztonságot adott, és én napközbe is be szoktam kapcsolni.

Nekem voltak josló fájásaim, meg szülésiek is, de nem emlékszem, bocs :oops: hogy konkrétan hol, és hogyan fájt. Meg nekem sokat keményedett. Na ezekre emlékszem, ezek brutálisak voltak. És én is úgy emlékszem, hogy a magnéziumot valamikor a vége felé abba kell hagyni.
Vigyázzatok magatokra mindketten Csipetnyuszával, mert azért még van idejük a bébiknek. Tessék sokat ágyba heverni, meg aludni, aludni, aludni, mert az hamarosan hiánycikk lesz. És nyugalom, csak semmi idegeskedés. Minden okost hajtsatok el a jó fenébe, meg azt is, aki szülési rémtörténeteket mesél. És igenis az apák meg kényeztessenek Titeket :)

Adrienn!
Olyan kis édesek a gyerekeid, és tényleg nagyon hasonlítanak egymásra. És irigylem ám nagyon azt a hajkoronát!

Ildóca!
Én a kettővel nem bírok, nemhogy néggyel. Vagyis a kicsivel semmi gond, de a nagy....mondjuk ki: piszkos rossz. Amikor tavaly mondtam anyámnak, azt mondta, hogy csak eleven. Na ezt a véleményét idénre megmódosította. Elképesztő. És nem hiszitek el, sokszor nem bírom röhögés nélkül, olyan dumája van.
Szóval le a kalappal előtted.

Kattkat!
Megnéztem Domit az iwiw-en, olyan helyes kis vasgyúró. A macsek meg tök jó fej lehet, szinte láttam magam előtt, ahogy lóg a levegőbe. A mienk a gyíkokat vegzálja, konkrétan a környéken szerintem már nincs gyík. Ami meg van, annak nincs farka. Nálunk egyébként állatkert van, így is meg úgy is. Most patkány is van a kertbe, de azt nem hívtuk.

Az evés nálunk megy, csak gyakrabban, gondolom a meleg miatt. Állandóan a cickómon lóg a kölök. Gondoltam adok neki almát, hogy legalább egyszer legyen két etetés közt három óra. Hát köszönte szépen, nem kérte. Kíváncsi vagyok, hogy ezek után mekkora lesz a fiatal úr az ötödik hónap végén.

Na, most megyek, elteszem magam holnapra!
Jelentekezzetek!
szonja77

Adrienne!
Tényleg szépséges Abigél!
Illik hozzá a neve.
A múltkor a DM-ben láttam egy Grétát, kis vörös hajú mini boszorkány volt. Rá is nagyon illett a neve.

Szonja!
Gyógyulj meg hamar.
Köszi a Domó dicséretet.:)
Elképzelhetetlenül szeretem ezt a kis krapekot!
Az előbb gyönyörködtem benne, ahogy alszik. (kb minden nap szoktam)
És nem azért, mert végre alszik.
Pár napja elkezdte próbálgatni a hangját.
Nagyokat kurjongat, én meg röhögök.
Kis agresszíven ám, úgyhogy lehet, hogy nagy akarnok lesz belőle.
Tappancsai folyton égnek állnak, próbálja a kezeivel a szájába rángatni. Mindegy, hogy a babakocsiban, ágyában vagy épp a hintaágyban fekszik közben.
Én vizet kínáltam neki.
Eleinte úgy itta (kanálból), mintha valami gyomorkeserűt traktálnék belé. Fintorgott és csorgott ki a szája szélén, de azért vagy 10 milit beszlopált.

Valahogy normalizálódott a szúnyog helyzet is.
Most épp árvaszúnyogok vannak főleg, amik nem vámpírkodnak ugyan, csak kirajzanak a bokrokból meg a fűből, ha arra jársz.
Bővült a létszám két rokon kisfiúval (3 és 5 éves), akik remélhetőleg majd Domó cimbijei lesznek kicsivel később és együtt betyárkodnak itt a Balcsin.

Szilvi!
Nekem a keményedésen kívül kétszer volt ilyen mensis görcs szerűségem. Jóslóim nem igazán voltak.
A magnéziummal tényleg le kell állni lassan.
Bár engem is pocakos társaim figyelmeztettek, nem a dokim.

Kattkat

Kép
kattkat

Hát ez marhajó!
2 hete azt mondta a doki, hogy 3-szor annyi Mg-ot kell szednem, Ti meg az ellenkezőjét :( ..
Most mit tegyek?
2 hét múlva kell mennem, akkor megkérdezek egy másikat erről ...

Köszönöm a válaszokat!
szilvi35

Szilvi!

Nekem sem mondta a doki, hogy abba kell hagyni a Mg-ot és is szedtem végig és nekem is a vége felé emelte!
Bár nekem mondta, hogy mivel a 4-ik gyerek nehogy idő elött elkezdjek görcsölni és beinduljon a szülés!
De nekem is csak keményedett a hasam!
Szülni is fájások nélkül szültem Kincsőt mert egyáltalán nem voltak fájásaim már a fiamat is fájás nélkül szültem! Csak a keményedések voltak.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szilvi! Ki emelte Neked a Mg-ot? (priviben is megírhatod)... De egyébként szinte mindegy is, én a helyedben írnék a www.fokuszbanano.hu -n valamelyik dokinak. Nagyon jó szakemberek. Azt nem tudom, hogy ki mennyi id alatt válaszol, de a Zsirai dr. szerintem max 2-3 napon belül, de lehet, hogy hamarabb. Írj le mindent neki, és szerintem kapsz választ a kérdéseid nagy részére, de a Mg szedésre szinte biztosan. :)

(kijavítottam a linket, mert elírtam :D )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.06.16 10:38-kor.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Most már én is fogok feltenni képet Bogiról,csak megvárom az uramat,ő jó ebben..:)

Abigél gyönyörűűűű,nagyon helyre lányka..:)))

Kattkat,te egész nyáron a balatonon?
Jó neked-nektek Domival,itt a betondzsungelben szörnyűűűű,ha meleg van.És hogy viseli Domoka,h nem otthon van a megszokott helyén?
Mi most szeretnénk anyuméknál aludni először,remélem jól bírja a lányzó,nem lesz sziréna...:)))

Tegnap belövettem a fülét,húúúúúúúú,katasztrófális az a negyedóra...:(((
Annyira sírt....ráadásul beakadt a pisztoly a fülébe,a hátsórészét a fülbevalónak nem engedte el...
Még a kozmetikus lányt is én nyugtattam,keze remegett,azt hajtogatta-ilyen még nem fordult elő...
aztán csak levált a bogi füléről az oda nem való.....
lelkileg naaagyon rossz volt,bár uraltam a helyzetet,de még nem láttam így sírni a lányomat.....aztán ciciztettem,höcögtettem,betettem a kocsiba,ott még hüppögött éskisvártatva elaludt....
felkelés után a régi volt,csak én maradtam lelkileg kifáradva...
Brrrrrr....
De naaaagyon cuki fülbevalóval...:))))

Nekem sokat keményedett a hasam,de a végén már nem szedtem rá mg-t.
Pihenjetek,aludjatok,soha többet nem fogtok aztán...:))))

Üdv
kata35

Kata35!

Nagyon jól viseli Domó a máshol alvást. Pedig otthon csak az ágyában szokott.
Illetve volt egy időszak, hogy a hajnali kaja után óvatosan magam mellé csúsztattam az ágyban, hogy fel ne keljen és még aludtunk egyet (az igazat megvallva én akartam volna még horpasztani pár órácskát) , de aztán rájöttem, hogy attól a 2 métertől, amit meg kell tennem az Ő ágyáig, nem kel fel, úgyhogy azóta a sajátjába csempészem vissza.
Legalább én is tudok kedvemre fészkelődni, nem kell attól tartanom, hogy felkeltem a mocorgásommal.
Nyekeregtem itt a szúnyog meg a meleg miatt, de gyanítom, hogy a pesti kéróban 50 fok lehetett a tetőtérben, úgyhogy tényleg elviselhetőbb itt, bár most felfrissült a levegő a hajnal óta szűnni nem akaró esőtől. Dörgés, villámlás is volt.
Manócska alszik, ráadásul hanyatt. (sosem szokott így)
Még ezen a héten itt vagyunk, aztán haza a 4 hós oltásért. Pár napig megfigyelem, hogy nem lesz-e láz, aztán irány a szülőkhöz.
Nekik vályog házuk van. A mostani kánikula alatt sem ment fel bent a hőmérséklet 23 fok fölé.

Ezt a fülbelövős sztorit fizikai fájdalommal járt olvasni is... :shock:
Jajj szegény Bogi.
Milyen fülbevalója lett?
Mondjuk nekem kicsit idegen ilyen kis babák fülében a fülbevaló.
Egy kisbaba szépségét úgy sem lehet fokozni, mert természetességében a leggyönyörűbb, de persze nem ítélem el aki kiszúratja. Remélem senkit sem bántok meg!!!!!!!!!!!Állítólag csecsemőkorban szinte alig fáj nekik maga a procedúra.

Kattkat

Kép
kattkat

Kata35!

Ezt iszonyú lehetett átélni de olvasni sem egyszerű!
A hideg futkosott rajtam!
Én inkább berakatam még a kórházban a fülbevalót!
Mondjuk így megúsztam a sírást de álítólag azt mondta a főnővér aki berakta, hogy fel sem ébredt rá simán végig alukálta! :D
Úgyhogy alva vitték el és alva is hozták nekem vissza csak fülbevaló volt a füliében!
Monda is a nővér, hogy ebből a kislányból Rambóné lessz! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Abigelnek nincs fülbevalója... Én is gondolkoztam, hogy a kórházban berakassam-e, de nem... Majd kilöveti magát ott, ahol akarja! :D (én is nagy piercing mániás vagyok, ha nincs szerencsénk, akkor Ő is az lesz :D )
Viszont! Ma este, az én "nagy" lányom átfordult! Hátról hasra!!! Többször is! Nagyon élvezi a sikert, régóta küzd ezért, és most sikerült! :) Hasról hátra még nem megy Neki! :)
Vendég

Adrienne!

Ugyes baba Abigél!
Abigél nem csak, hyogy gyönyörű de még különleges is! :D
Előszőr nem hasról hátukra fordulnak?
Nekem egyikk gyerek sem fordult először a hátáról hasra!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca!
Zaránd is először hasról fordult hátra, majd fordítva. Ő nagyon szeretett hason lenni, mindig hason aludt, szinte nem is volt a hátán fektetve. Abigel az ellenkezője. Ha hasra teszem, visít... Nem igazán tudom hason fektetni, pedig kellene, hogy erősödjön a nyaka meg a gerince, de egyszerűen üvölt, ha hasra teszem. Nem emeli meg a fejét úgy sem, csak fekszik hason és őrjöng, hisztizik, dühöng... hm... nem egyszerű kis akaratcsirke ez a gyermek....
Szóval a hasonfektetés "hiánya" miatt fordulhatott meg a sorrend, szerintem! :)
Vendég

Adrienne!

Te adsz már más hamit is Abigélnek!
Pl: almát.
Mert mi azért már almával próbálkoztunk persze több kevesebb sikerrel! Volt ám olyan borzalmas ízű alma, hogy nem csodálom, hogy vissza küldte, pedig bio alma volt! Lehet, hogy azért küldte ki!
Holnap megpróbálom a krumplit próba szerencse aztán meg a répát!
Meglátjuk mi fog neki ízleni! :roll:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szép napot kívánunk Mindenkinek!
Tivadar és Sz. mami :)

Kép Kép Kép
szilvi35

Szaszok!

Képzeljétek az elsős kisfiam kitűnő tanuló lett! :D
De a lányoknak is nagyon jó lett a biziük egy két 4-es csúszott csak be a többi mind 5-ös! :D
Büszke vagyok rájuk nagyon! :D
Kaptak is egy jutalom vacsit itt Csömörön a Zöldfa étteremben!

Szilvi!

Nagyon édi Tivadar! :D

Hogy bírod ezt az időjárást?
Mert én így nem pocakosan is rosszul viselem!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szilvi!
Nagyon aranyos Tiva!
Mosolygós:)
Hogyhogy ilyen "sűrűn" jársz 4D-re?
Nem bírod ki, hogy ne lásd?
Meg is értem! :wink:

Kattkat

Kép
kattkat

:)
Hááát! Az előző 4D a kötelező genetikai volt és ott vettem 900Ft-ért egy képet.
Most meg úgy éreztem, hogy nincsen a helyén, meg olyan furcsa volt és megijedtem egy kicsit (meg megjött az adójóváírásom vagy mim és ki tudtam fizetni). Persze, mind ezt sunyiba, mert letépik a fejem :) . Már a kisfiamra költöm a pénzem és még meg sem született :oops: . Na, fel is pofozom magam egy kicsit, hogy észhez térjek!

Ildóca!
Nagyon, nagyon gratulálok a gyerekek eredményeihez. El is hiszem, hogy büszke vagy rájuk! :) :) :)

Nem tudom, hogy bírom az időjárást, mert minden bajom van :) :) :)
- sokat keményedik a pocak
- fáj: alhas, keresztcsont, derék
- combtő is fáj és zárt lábbal kell mennem néha, hogy ne angol spárgában kössek ki, mert szétcsúszik (pontosabban így érzem)
- éjjelente nincsen alvás, 1-kor fekszem, 4-kor kelek
- tovább is van mondjam még?

De jól vagyok, nevetgélek, boldog vagyok, meg minden rendben. Örülök, hogy nincsen olyan meleg!
szilvi35

Sziasztok! :)
Ildóca! Gratulálok a gyerekek eredményeihez! :) Nagyon ügyesek! :)
Én Abigelnek eddig almát és répát próbáltam adni.... Hát, max 2 kávéskanálnyi ment be, több nem... Remélem az idő haladtával jobban megy majd ez is...
Szilvi! Nagyon helyes a kislegény! :) Igyál sokat, pihenj sokat! Nem tetszenek nekem ezek a fájásaid!!!! Ja! Még valami eszembe jutott! A Mg-ból hiába szedünk akármennyit is, csak annyi szívódik fel, amennyire a szervezetünknek szüksége van. Tehát hiába szedünk nagy Mg tartalmú készítményt, elvileg bőven elég az alacsonyabb Mg tartalmú ois. Viszont amit nem annyira reklámoznak: A Mg és a Ca felszívódását befolyásolja ill. elősegíti a D-vitamin!!! Ha nincs elegendő D-vitamin bevétele és tartaléka a szervezetnek, akkor hiába esszük nyakra-faszra a Mg-ot, nem szívódik fel semmi... Létezik egy elsősorban kismamák számára fejlesztett készítmény, CalciviD a neve, ez Mg-al kiegészítve teljesen jól működik. (én a fiammal szedtem anno, akkor ajánlotta a dokim, a lányomnál magamtól szedtem, de megdícsért érte a doktorbácsi! :) )
Vendég

Köszkösz!

Most meg az volt, hogy elmentem boltba, kb. 4-500 m totyogás összesen és nagyon megfájdult a hasam. Támaszkodnom kellett, ezért miután összeszedtem magam hazakúsztam, de nagyon, nagyon lassan. Vettem be Mg-ot és fekvés. Ilyet nem éreztem még és a baba is ki akart esni, feszítettem egy kicsit az izmom, hogy olyan érzésem legyen, mintha tartanám. Pfűűű... Szerintem egy darabig semerre sem megyek :( :( :(
szilvi35

Ildóca!
Nem csoda, hogy büszke anya vagy!
Gratulálok az okos mazsolákhoz!

Szilvi!
Kitartás!

Több nem nagyon megy, mert a laptop és közém van ékelődve a cica.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

A fülbevaló rózsaszín köves virág,naaaagyon édi Bogi vele....és szerencsére semmi további baj vagy nyűűűg nem kísérte....

A fotó jön majd a kisasszonyról....:))))

Ildóca,gratula a gyermekekhez,büszke lehetsz rájuk!!!!!
Remélem Bogi is okos tojás lesz,ha az apjára üt,akkor egy zseni,ha rám,akkor kicsit szeleburdi,szétszórt leányzó.

Szilvi,pihenj!!!!!!!!!!!Sokat!!!!!!!Vigyázz magatokra!!!!!

Adri,Abigél hány hónapos?Ő febr.15,nem?És már adsz neki szilárd dolgokat?Bár a tápszeresekelőbb kezdik a hozzátápit,nem?
Én már alig várom,Boginak nagyon jó étvágya van,így is...

Üdv
kata35

Kata!
Igen, febr. 15.-én született. Most kezdtük a hozzátápit, de még csak 1-2 kávéskanálnyit kap. Igen, tápos a lelkem, így ezt is hamarabb kezdjük. Jó, hogy Bogi jó étvágyú, nekem ez a lány nagyon vacakul eszik... :( sokt szenvedünk az evéssel... szinte erőszakoskodni kell vele...
Vendég

Sziasztok!

Köszi a gratukat mindenkinek! :D
Büsze is vagyok rájuk piszkosul!

Kincső is egész jól belejön a újabbnál újabb ízekbe!
Próbálzuk már az almát de az almát olyan nehéz kifogni, hogy reszelhető is legyen és még finom is aztán ettünk krumplit az annyira nem jött be neki, de viszont ma a répa na az jó édes répa volt és csak úgy kajolta befele! :D
Az igaz, hogy a répa a kertből volt.

Szilvi !

Te pedig ne nagyon mászkálj sehová sem! Pihenj, pihenj és nem utolsó sorban pihenj! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Igenis! Pihenjek!!!

:wink:

(de komolyan)
szilvi35

Sziasztok!

Remélem Csipetnyuszával minden rendeben!
És , hogy sínen van a költözés! :D
Drukkolunk neki, hogy rendben menjen minden!!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Én végzos pszichológushallgató vagyok a Pázmányon, a babanetes Flór Ferenc Kórház topikba írok rendszeresen, és most készítem a szakdolgozatomat, amihez olyan kismamákat keresek, akik 2-7 hónapja szülték elso gyermeküket.
Egy kérdoív kitöltésére szeretnélek kérni Benneteket, hozzávetolegesen 15-25 percet vesz igénybe.
Nagyon nagy segítség lenne számomra, és az érdeklodokkel szívesen megosztanám az összesített eredményeket, amennyiben ezt jelzi nekem.

A kérdoív az alábbi linkre kattintva letöltheto:
http://www.mediafire.com/?mgwq3omordj
És erre az e-mail címre lehet visszaküldeni: szantai.reka@gmail.com

Hálás köszönet!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Ildóca köszi!

Mi is megvagyunk, kíméljük magunkat ezerrel (bár a hétvégén nem bírtam ki, és dobozoltam meg zsákoltam). Költözés hó végével indul, remélem addig nem lesz baba :)

Szilvi, pihipihi!!! Nagyon jók a képek!

Kép
Kép
csipetnyusza

Csípeetnyúúszaa!
Hát Te itt vagy? Már kerestelek többször is. Örülök,hogy minden rendben :)
szilvi35

Csipetnyusza!

Örülök, hogy jól vagytok! :D
Azért csak óvatossan azzal a zsákolással meg dobozolással!
Szurkolunk, hogy minden úgy történjen ahogy te szeretnéd! :D

Vigyázz magatokra! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Hahó!

Csak én maradtam széles e nagyvilágban!

Hol vagytok?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Hahó!
Meg én?
Szerintem mindenki babázik ....
Várom a fényképeket is a csöppekről :)

Magamról annyit, hogy megvagyok. Egyre idegbajosabban.... De minden rendben, úgy döntöttem!

:) :) :)

Kattkat! Balcsiról itthon vagytok? Aktívabb szoktál lenni :)
szilvi35

Sziasztok!

Vasárnap este értünk haza a Balcsiról. Délelőtt akartunk indulni, de annyira zuhogott, hogy nem tudtunk bepakolni a kocsiba, ha csak nem úszunk oda hozzá :)
Remek időzítéssel indulás előtt eltűnt a cica. Kiderült, hogy talált egy likat és bemászott a tetőtérbe.
Mire erre egyáltalán rájöttünk...
Egy merő pókháló volt, mikor előkerült (kicsalogattuk).
Hétfőn Domó megkapta a 4 hós szurikat (pneumokókusz ellenit is).
Ma elég nyafi volt emiatt. Vagyis hol mosolygott, hol szenvedett.
37,6-ra ment fel a hője, de ebből ugye le kell vonni 0,5-öt. Mivel ez még nem láz vagy legalábbis nem durva, csak homeos Viburcol-t adtam, ami nyugtalanságra, hőemelkedésre és fogzásra jó.
Nyugtalanságán segített, a hőmérséklete meg a fürdés után 37,1-re azaz 36,6-ra lement.
Ja és tegnap kimostam vagy 6 adag ruhát, ágyneműt, törölközőket, ma meg vasaltam. Már amikor nem kívánkozott kézbe a sarjam.
Holnap pedig újra csomagolok.
Kéne írni egy állandó listát, mert így elég macerás ez a rámolósdi.
Az alap, hogy viszem D teljes ruhatárát (na jó, a télit nem, bár az már nem is lenne rá jó), de ott van még a rengeteg kence és egyéb dolog neki(popókrém, naptej, szúnyogriogató, vitaminok, gyógyszerek vész esetére, textilpelenkák, játékok, pihiszék, babakocsi + tartozékok etc etc)

Domó 7700g a friss mérés szerint, bár mikor hazaértünk kakkantott egy derekasat. Fürdetni is kellett.
De meg lettünk dicsérve, hogy szépen növekszik és egyáltalán nem muszáj, de ha gondolom, elkezdhetem ismertetni új ízekkel (őszibarack, alma). De még nem akarom.
Ma megcsináltuk neki a fetrengőt a nappaliban, így már a mozgásfejlődésének sem szab semmi és senki határt.
Hát röviden ennyi.:lol:

Szilvi!
Érdekes, hogy elfelejti az ember a nyűgeit miután megszült. Pedig engem még jóval utána is gyötört néhány dolog (vizesedés, lábujjzsibbadás, ami még mindig meg van !!! :()
Nekem ilyenkor már a jobb kézfejem is zsibbadt, mint állat.
És sajgott a talpam a gyaloglástól meg ilyenek.
Ez már valóban TERHESSÉG.

Csipetnyusza! (mondtam már, hogy tetszik ez a név? :) )
Vigyázz a pocaklakóra!
Ne erőltesd meg magad a költözéssel!

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat! Balcsiiiiii!!!! Domó üüügyees!!! Képzeld nekem a bal kézfejem zsibbad, de szerencsére se víz, se egyéb szerencsére. Igaz nagyon ügyetlen vagyok mostanában, mindent leejtek, de nehezebb már felszedni :)) Most örülök, mert az összes papír rendeződni látszik az új lakás körül, így már nem frusztrálnak a hülye adminisztratív baromságok, mint földhivatal, bank meg ilyesmik. Igaz jól eladósodtunk, de sebaj, lesz egy lakásunk és nemsokára egy babucink :) Kezdek bezsongani!! :)

Szilvi és a többiek: Ti hogy vagytok?

Igen, kérünk képeket, én mindjárt dobok nektek egy friss pocakot, határozottan nőtt, igaz rásegítettek egy kicsit (anno kaptam tüdőérlelőt).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipetnyusza 2010.06.23 11:00-kor.

Kép
Kép
csipetnyusza

35 hetes pocc:
Kép

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipetnyusza!

Nagyon csinos poci!!!

Azért pihenj aminnyit csak ha tudsz !
És vigyázz magatokra! Óvatosan a pakolással!

Szilvi!

Ne légy idegbajos nyugi, pihi!

Kattkat!

Jó is az ha van lehetőségetek menni a Balcsira!
De a pakolásért nem írigyellek!
A mosás nálunk az napi szinten minimum 2- adag!

Belegondoltam ha csak egy héten egyszer mosnék ajaj nem is tudnám befejezni 1 nap alatt a mosást!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca, köszi! Napi 2 adag??? erre nem vagyok felkészülve :shock:

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipetnyusza!

Azért mi egy kicsivel többen vagyunk !
2 felnőtt 4 gyerek! :D
Szóval van mit mosni!
A vasalásról meg ne is beszéljünk!
Képzeld amikor nekiállok ágyat húzni! :shock:
Arról meg ne is beszéljünk, hogy apa mindennap ingbe jár dolgozni!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Csipetnyusza!
Csini a pocid és valóban sokat nőtt :) . Karcsú kismami vagy :)
Az alhas-derék-combtő állati fájdalmon kívül, egyéb kismami vackom nincsen. Nem zsibbad, nem vizesedik.... koppkoppkopp! Most megint nagyon felúszkált a kicsi... végül is van még ideje benyomorgatni a buksiját a satuba. Egyébként fejvégű.

A napi 2 adag mosás, húúúú... ez valóban sok(k).
Most süt a nap, nem vagyok idegbajos. Remélem így marad :) :) :) .

Nekem ilyen a pocak (2010. 06. 19-én):
Kép Kép
szilvi35

Szilvi!

Neked is cuki a pocid!
Vigyázz te is rá! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: