MAckoo!
Először is ne félj! Én mint fentebb írtam, kicsit irigy vagyok rátok pocakosokra, mert az volt életem legcsodálatosabb pillanata, amikor először a hasamra tették a kisfiam és rámnézett.
Akkor egyszerre szűnt meg a fájdalom és tört rám a földöntúli boldogság.
A fájdalom ott, akkor nagyon nehéz, de másnap már alig emlékszel rá. Félelmem nekem is volt, de inkább csak az ismeretlentől. A szülés alatt pedig nem lesz időd ilyeneken gondolkodni. Annyira pörögnek a dolgok, hogy nem lesz időd félni
Szülés után, pedig ha betartod amiket már itt tanácsoltunk (minden WC után zuhi, minden este gátkezelés - gyakran én egyedül voltam, pedig nagyon hasznos, nem tudom a többiek miért nem jértak, hintőpor a gátsebre) akkor 4. nap már a varratszedés után nem is lesznek kellemetlenségeid.
Az anyaság meg tényleg úgy van ahogy Renáta leírta. Én borzasztóan féltem, mert amikor hazajöttünk a férjemek el kellett menni intézni egy csomó dolgot gyorsan és egyedül maradtam otthon. És minden jött magától. Érzi az ember, hogy mi a baj. Mikor sít a babóm, mindig mondtama férjemnek, hogy most éhes, most álmos, most fáj a hasa ... és ő csak nézett, hogy honnan tudom. Nem tudtam, csak megsúgták az ösztönök.
Olaj: Itt ilyen masszázs olajra gondolt Marika. Szerintem jó a babaolaj is. NEkünk nem került rá sor, egyébként nem is vittem. A krém is ugyanarra kell: a papa maszírozza a mama derekát, amitől állítólag csökkenek a fájdalmak. Tehát bármi jó amit szeretsz, lényeg, hogy ne legyen nagyon illatos, mert a szagok nagyon fel tudnak ott majd kavarni.
Ruha: Én csak hazahozásra vittem be, bent kórházi ruha volt rajta.
Ezt a babaápolásos dolgot én sajna nem tudom biztosan, mert nekem nem úgy alakult, de informálódásaim során azt tanácsolták, hogy az a biztos, ha mindneből van kettő. Ezért vettem én ilyen DM-ben kapható mini flakonokat. (Sokan csinálják így, láttam, mert a babák ágya fölött tartják a saját dolgait és a korán mindenkinek ilyene volt)
Igazából Rooming-in-ben Zsófi a jártas, de Ő már rég járt erre.
HA bármiben tudok még segíteni csak kérdezz nyugodtan!
Réka