Új privát üzeneted érkezett!

Csipetnyusza!
Szerintem jól összefoglalták nektek a dolgot.
Én a neten keringő listák és tapasztaltabb topiktársaim révén állítottam össze a kórházi pakkot. Jó sok számomra felesleges dolog került bele.
Persze ez csak utólag derült ki.
Még mindig itt figyel a Tena Lady a szekrényemben. Nem baj, majd jó lesz öreg napjaimra. Esetleg kismamik, valakinek?

Vettem Tena hálós bugyit, hogy az majd milyen jó lesz a kórházban. Kimosom és 5 perc múlva száraz.
Rám sem jött. Olyan béndzsa szabása van, hogy a nálamnál nádszálabbak combjára sem lehetett felerőltetni.
Ami nagyon hasznos volt számomra, az a szopi párna. Annyira fájt és érzékeny volt a hasam, hogy nem tűrtem meg rajta a hálóinget sem, nem hogy egy gyereket bölcsőtartásban, de a szopipárnára rá tudtam fektetni Domit és valahogy kitekeredve, fölé hajolva sikerült mellre tenni. Az már más kérdés, hogy nem jött belőle semmi.
Jó a kép és szép a pocakod, de tényleg nem olyan gömbölyded, mint Szilvié.
Én is Szilvi méretű vagyok magasságra. 163cm.
Hát persze, hogy a magasság meg a széles medence miatt más a formája.
Remélem nem zavar ez Téged. De nézd a jó oldalát. Neked biztosan nem lesz márvány mintás a bőröd, mint nekem. :twisted:
Pedig minden nap lelkesen kenegettem pocakkrémmel.
Milyen magas vagy?

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Csak bejelentkezem gyorsan.
Jól vagyunk, minden ok. Apa külföldön volt pár napig, de ma már jön haza. Lefárasztottak rendesen, nem volt egyszerű egyedül, de túléltük :) Picim nehezen viseli ezt a szörnyű időt, nem nagyon jutunk le, nehezen alszik. Nagyfiam pedig bilizik :) :) :) :) :) :D:D:D:D:D És már a 2. naptól nem is ment máshová, csak a bilibe.
Megyek főzni, teregetni, vasalni amíg alszanak, már alig várjuk apát!

Jövő héten végre jön a jó idő!

Vigyázzatok magatokra meg a csemetékre!
beubaba

Hát Szilvi, nem igazán lesz segítség a költözésnél, ez a baj...ezért nagyon szuggerálom, hogy maradjon bent a baba a 40. hétig legalább, hiába nyűg már a vége, de akkor is, így lesz talán idő a legfontosabbakat elrendezni. Nem így akartuk, de a kislegény jönni akart, és punktum.

Kattkat: az elején zavart a pocakméret, mert mindig le voltam/vagyok maradva a többiekhez képest (a júliusi babásokkal méregetjük mindig), de aztán úgy vagyok vele, hogy így könnyebb azért sok szempontból. Amíg a baba szépen fejlődik, én is nyugodt vagyok, akármekkora a pocak. Rokonyok persze be-beszólogatnak ("csak ekkora"), de arról nem veszek tudomást! 184cm vagyok egyébként. Köszi szépen, hogy leírtad mit tartottál hasznosnak, én is viszek vagy szopipárnát vagy külön vmi göngyölt izét, amivel alá tudom támasztani! De azért beindult a tejcsid utána nem? Segítettek a kórházban? Képzeld én is kenem azért a pocót biztos ami biztos, ciciket is, azok meg habár nem nőttek egy méretet se, mégis csíkosak lettek, na nem durván, de látszik, ki érti ezt?

Kép
Kép
csipetnyusza

Kattkat!

Köszönöm a választ!Ne haragudj....,most már élesen látom a helyzetet,eddig azon gondolkodtam,hogyhogy nem futtok össze a férjjel anyósnál?
Aranyos vagy....
kata35

Csipetnyusza!
Detto ugyanez volt a melleimmel.
Becsíkozódtak annak ellenére, hogy nem nőttek egy centit sem :shock:
A tej beindulásakor azért nőttek pár méretet.
5 napig voltam a kórházban, ez alatt alig alig volt tejem. Értsd, a negyedik napon 5-6 mili jött ki belőle, előtte 2-3 csepp. Az ötödik napon már 18!
Aztán itthon egyre jobb lett.
Szinte megduplázódott a mennyiség naponta, aztán beállt egy szintre.
A csecsemős nővérekhez jártam segítségért. Szó szerint Ők fejtek le.
Ez így elég hülyén hangzik, és én sem tudtam volna elképzelni előtte, hogy egy másik nő fog "csöcsörészni" :lol: , de nem volt mese, kellett a tej a nagy legénynek és én képtelen voltam fájdalmat okozni magamnak a kézi fejéssel, mert az elején biza fájt, de a csecsemősöktől elviseltem. Vizet facsartam közben a szék karfájából. Már írtam, de olyan volt, mintha satuba fogták volna a cicijeimet, mindezt 4 csepp előtejért, ami el sem jutott Domi szájáig, mert annyira hadonászott a kis kesztyűs kezeivel, hogy ráborult. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Kesztyű az éles körmei miatt volt rajta, különben szétkarmolta az arcát.
De én gondolom, hogy ennek köszönhetem, hogy most tudok szoptatni.
Úgyhogy csajok kérjetek segítséget, ha úgy érzitek, hogy nem megy.
Sokszor nem tetszett a stílusuk, de összességben hálás vagyok nekik.
Hiába szajkózzák az anyatej fontosságát minden médiában, sajnos sok kórház szart sem tesz azért, hogy megtanuld szoptatni a gyereked. A másik fórumon egy lánynak a bent töltött 3 nap alatt egyszer nem magyarázták el, hogy kéne csinálni, viszont hazamenetelkor a kezébe nyomtak egy tápszeres receptet olyan felkiáltással, hogy ez a gyerek úgy sem fog szopni soha és ketten is elmagyarázták, miként kell bekeverni, adagolni a tápot. A szoptatást meg senki!!!!! :evil: Ez vidéken volt.
De itt sem jobb a helyzet.
Másik fórumon kiderült, hogy az összes tápos baba egy kórházban született.
Elgondolkodtató...
A Péterfyben ilyen szempontból jó helyen lesztek. :wink:

Kattkat

Kép
kattkat

Egyébként meg akkor sincs semmi, ha tápos lesz a kicsike!!!!!!!!!!!!!
Ha nem megy, nem megy.
Biztos én is nagyon szomorú lettem volna, ha nem sikerül, hisz most is mennyit küzdök érte, hogy legyen elég, de rámenni semmiképp sem szabad. Egy boldog, kiegyensúlyozott anyukára van szüksége a babának, nem egy idegroncsra.

Kattkat

Kép
kattkat

Csipetnyusza!
Nem lesz segítség? Ketten akartok költözni?
Honnan - hová? Keressek valakit?

Szerintem a pocakméret ne zavarjon. Amikor olvastam a soraidat irigykedtem rád, hogy neked sokkal kényelmesebb, de ugyan úgy érzed a bébit. A családbeli tapintatlanok meg növesszenek maguknak gigapocakot, ha nekik az hiányzik.
A cicik nekem is becsíkozódtak, pedig ugyan azt a melltartót hordom, tehát nem nőttek vagy csak éppen egy picikét. Ha jól emlékszem ezért a csíkozódásért is a hormonok a felelősek sajna. Gondolom elmúlnak idővel.
A pocakot meg szorgalmasan kenegetem, olajozom, testápolózom.... Egyelőre csak köldök körül van egy aprócska kis elváltozás (lehet, hogy ott fogok kipukkanni) remélem nem lesz több, majd elválik.
Jól teszed, hogy kened!

Nekem az egyik barátnőm úgy szült 2 gyereket, hogy azt sem tudtuk róla, hogy babát vár. Egyik alkalommal sem vette észre senki a terhességét. Szintén 185 cm magas. Egy kis bő ruci és már el is tűnt a poci. Utána meg jött a hír, hogy "ma szült..."... miközben nem is volt terhes...

Kattkat! Téged meg majd jól kifaggatlak, hogy mire lesz szükségem és mi az ami felesleges :)
szilvi35

Kattkat, de jó, hogy írsz erről a "magamnak képtelen vagyok fájdalmat okozni" dologról, én is ettől tartok!! De próbálok nem parázni!!! Köszönöm, hogy megírtad a tapasztalataid, megnyugodtam, hogy jó helyen leszünk. Szimpi, hogy nagyon pártolják a szoptatást, én is azon leszek, hogy menjen, de nem leszek elkeseredve, ha mégsem, a lényeg, hogy én is és a csecsemősök is mindent meg fognak tenni, és ez nyugodtsággal tölt el!

Szilvi, költözésnél attól függ pontosan mikor lesz meg a használatbavételi engedély, Páromnak van 2 haverja, aki tud segíteni, de csak bizonyos napokon, illetve Anyuék Bajáról tudnak feljönni, de ők se minden hétvégén, szóval tökre bizonytalan, tegnap jól be is paráztam emiatt, hogy a végén ketten maradunk, de ez a legrosszabb eset, legjobb esetben összejön 2 kocsi és 7 fő velünk együtt, és ebben bízom. Azóta lenyugodtam szerencsére, csak ezek a fránya hangulatingadozások. Próbálok úrrá lenni rajtuk :)) Amúgy majd Bp-ről Veresegyházra költözünk.

Azon is gondolkodtam, hogy milyen buli lenne, ha egyszerre lennénk bent a kórházban szülni, van is erre esély, nem sok a különbség közöttünk, buli lenne komolyan, majd sírunk egymás vállán, ha vmi bajunk van :)) Te is ügyeletes dokinál szülsz, vagy van fogadottad? Ha jól emlékszem nincsen, nekem sincs.

Ma is voltam a genetikán, még mindig kevés a magzatvíz, de több már nem lesz, pedig tényleg mindent megtettem, amit mondtak...talán többet kéne pihennem, de magamhoz képest ígyis oltári sokat vagyok kényszerpihin...fura...

Lányok, akik bérelték a mérleget: a kórháztól béreltétek? és mennyi ideig kell otthonra? Én is bérelni szeretném majd. Légzésfigyelőt is, mert nagyon drága. Vmi ötlet, ahol occsó?

Nekem a kórházi pakkban van sima bugyesz meg ez a hálós, meglátom melyik jön be, vagyis fel :)))) Párnát tuti viszek én is plusszba, kattkat is írta, hogy baromi hasznos, meg kiskesztyűt, kissapkát, pelusok. Szülőszobára szőlőcukrot, vizet.

Akkor a cicicsíkok ezek szerint "normálisak" annak ellenére, hogy nem nőttek. Biztos tényleg a hormonok....a körmöm basszus nagyon gyorsan nő, de legalább pozitív, hogy a szőr pl egyáltalán nem, mintha leállt volna komolyan...2.5 hónapja tépáztam magam utoljára.

Szilvi, kenjük a pocit, és reménykedjünk, hogy nem leszünk zebrák! Te mivel kened? nekem van DM-s babylove, meg Milupa, mikor melyikre van pénzem. Hát igen, a magasabb lányoknál előfordul, hogy észre sem veszik, hogy babája lesz :) Nekem se állnak fel a metrón :))

Délután megyek a dokihoz, kíváncsi vagyok a méhszájam állapotára, drukkoljatok! (múltkor ugye nem volt vmi biztató már, mert meg volt rövidülve, és fel volt puhulva)

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!
Csipetnyusza! Én a mérleget a XIII. Visegrádi u-ban béreltem, 1500,- vagy 1600,-/ hó volt a bérleti díj, de le kellett tenni 10.000,- kauciót. Én kb. a 3. hónapig méricskéltem állandóan, utána már csak ritkábban.
Légzésfigyelőre nincs tippem, azt még az elsőnél megvettük. Családban, ismerősök között akinek volt, nem tudja kölcsön adni (már ha volt ilyen)? Én egyik gyerekemnél se voltam rest felvíhni a kisgyerekeseket, hogy ez meg ez kellene, volt-e, és ha igen akkor kölcsönadnák-e.

A Tena betét nekem sem jött egyébként be. Baromi vastag volt, ahhoz ilyen rövid naci kellett volna, hogy benn tartsa, mert hol elől, hol hátul bújt ki a vége, pedig rajtam se tanga volt.

Azt biztos tudjátok, hogy evőeszközök, pohár kellenek. Asszem ott is adnak, ha kérsz, de egyszerűbb a saját. Nekem kereskedelmi mennyiségű wc papír fogyott. Mert a slozira is azt tekertem, valahogy nem volt erőm guggolni felette. Lehet kapni ilyen wc-re tehető papír ülőkét. De az most valahogy elkerülte a figyelmemet, maradt a wc papír.

Azt már írtam, hogy amennyiben lehet, próbáljatok meg gátvédelemmel szülni. Én szültem így is, úgy is. Az elsőnél is lehetett volna, de nem volt már erőm. Utána nagyon bántam. Szóval ha lehet, még próbáljátok meg azt az egy-két nyomást, higgyétek el nagyon megéri. Most szülés után szinte pattogtam. Mondta is a csaj, aki másnap került oda és volt gátmetszése, mert a babája jó nagy volt - asszem 4 kg körül - hogy hogy irigyel, hogy legalább tudok mozogni.

A csecsemősökhöz menjetek, menjetek, menjetek, mert otthon már senki nem fog segíteni és nagyon segítőkészek. Nagyon jó, hogy nincs cumi, meg tápszer, meg cukros víz, csak végső esetben. Nem kell fejőgép, mert valóban nem ajánlják az első hetekben. Minnél többszőr tegyétek cickóra a babát, az a legjobb. És sokat kell pihenni, enni, inni.

Tudom, hogy semmi újat nem írtam, mint amit, már tudtatok. Csak gondoltam megerősítem. Remélem nem baj?

Na megyek, szólítás van....
szonja77

Szonja, nagyon szépen köszi, hogy írtál és reagáltál!!! Nagy segítség! Igyekszem majd menteni a gátat is, anyukám szanaszét repedt, 3 hónapig nem tudott ülni :(( De én farosan születtem. Amúgy én is inkább letakarom az ülőkét papírral, mint ezek az előre gyártott wc-ülőkék. Köszi a mérlegbérlést is, meggondolom, a Visegrádi u. itt van a közelben, és alapvetően nem drága. Mi is több babát tervezünk, de még körbeérdeklődöm, ki tudna kölcsönadni légzésfigyelőt. Van ajándékutalványom ajándékba, de az se fedezné, csak a felét, lehet kigazdálkodom, hosszú távon megéri persze, csak fájdalmas így ez most még a költözési költségek mellé :S

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipetnyusza!
Én is béreltem a mérleget. Mindjárt a Péterfyből, amikor mentünk haza a babával.
http://peterfy4dultrahang.hu/site.php?akt=32
Légzésfigyut meg karácsonyra kaptam anyósomtól. :)
Sokan badarságnak tartják (orvosok is), de engem megnyugtat! Igaz, csak éjszakára kapcsolom be.
A gyerek 1 éves koráig ajánlják, ráadásul a legrizikósabb életkor bölcsőhalál szempontból a 3-5 hónap közötti (Domi 3,5 hónapos).
Fokozzák a kockázatot a hason altatás (Domi csak úgy szeret/tud aludni), a túlöltöztetés vagy nagy meleg (ha minden igaz most jön a nyári rekkenet), fiúknál gyakrabban előfordul... Hjajjjj.....nálunk ez mind összejött most. Paraanya. :roll: :?
A légzésfigyelő gyártás is az anyák aggodalmára építő iparág.
Nem baj, én nyugodtabb vagyok, hogy van.
Majd ha már nem kell, elvaterázom valakinek. Vagy továbbadom a családban. Vagy használom a második gyereknél is. De erre kevés az esély. :?

Kattkat

Kép
kattkat

Szilvi!
Meglelted a pékséget? :)

Kattkat

Kép
kattkat

Csipetnyusza!
Majd gyere a méhszáj-hírekkel. Remélem minden oké!
Én Milupa kenőcsöt használtam, de hát számít a genetika is.
Nálunk anyu is bezebrásodott, pedig Ő huszonkevés évesen szült. Rugalmasabb bőrrel.

Szonja, Kata, Beu, Adrienne, Katák, Pako!
Nektek volt linea negra?
És van még?
Nekem még mindig itt éktelenkedik, nem mintha sokat rontana az összképen :lol:
De mégis mikor takarodik már le a hasamról? :roll:

Kattkat

Kép
kattkat

Szoptatással kapcsolatos hasznos és hiteles infók itt:
http://www.lll.hu/main

Vannak itt elérhetőségek, ahol segítséget kérhettek a szoptatással kapcsolatban, akár éjjel is.

Mikor hazajöttem Domóval, rá pár napra belázasodtam.
Naná, hogy nem értem el sehol a dokimat, a védőnő azt mondta, hogy 38 fokig szoptathatom még a babát, a fölött már ne.
Pedig lehet!
És egyéb tévhiteket is eloszlatnak.
érdemes elolvasgatni!
http://www.lll.hu/node/210
http://www.lll.hu/node/204

eldugultam :oops:

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok jányok!

Jól eltüntem,úgyhogy most volt háromnegyed óra míg mindent végigolvastam... :)

Nálunk minden okés,tegnap kaptuk a 4havi oltást..nem tudom ti hogy vagytok,de Dorka úgy üvölt,hogy alig lehet megvígasztalni..mintha a szívemet csavarnák.. :(
Eddig nem volt hőemelkedése,de most lett éjjel..ki érti ezt?!..
Fog még mindig sehol..fordulni is csak 2x fordult,de lehet azt is csak véletlenül..de nem izgulok ilyeneken :)
Ja és ő még csak 5500g,pedig 4és fél hós..de gyarapszik,úgyhogy nem panaszkodom..
Rengeteget nevetgél,és nagyon jó baba..akkor a legédesebb,ha ébreszgetem és még csukva van a szeme,de már mosolyog,hát akkor megzabálnám :)

Cici nálam mindenhol csíkos..de akkora is lett,mint egy ház..de ezt sztem már írtam is :)
Fogyás -2kg azóta :? ,úgyhogy még van rajtam 12 pluszban,ááááá..

Mikortól lehet ültetni babakocsiban szerintetek?mert már ülne,de még egy kicsit furcsán csinálja :)

Szépek a pocik csajok!
Én is akarok megint!!! :)
Jövő tavasszal kezdődik az új babaproject!!!mondjuk,ha úgy lesz mint most volt,akkor most sem lesz hosszú a kivitelezés..konkrétan egy alkalomból lett Dorka bab!már alig várom a pocakoskodást!nem is gondoltam,hogy ez ennyire jó dolog! :)

Megyek eteni,aztán teszek majd fel még képet kisasszonyról!!
tényleg!ti is tehetnétek!!

Puszmák :wink:
pako

Kattkat,
nálam még mindig vannak!de nekem azok is megvannak még,amiket kamasz koromban szereztem,úgyhogy nem hiszek abban,hogy ezek eltünnek!!!de ezt bőrgyógyász is mondta... :(
Csak halványodnak :(
Jah és én büszke voltam pocakra,hogy azon egyáltalán nincs,aztán szülés után 1 hónappal jött ki(igaz csak két kisebb)..vagyis akkor lett észrevehető...fene se érti miért :?
Én is kentem amúgy Dm-el,meg egy babe-s drágábbal is...mégis..cicim tele,csípőm is bőven tele és még lilák..

Bocs,ha valakit elkeserítettem,de én nem hiszek semmi kencében,ahogy a fogyókúrás szerekben sem!
Persze remélem ti a szerencsések közé tartoztok!!!
pako

Pako!
Azt sajnos tudom, hogy a terhességi csíkok sohasem múlnak el, maximum halványodnak vagy halványodhatnak, de én ezt a sötétbarna csíkot kérdezem, ami kettészeli hosszában a pocakomat középen.
Ez nem az enyém, de erre gondolok:
Kép
Jól lekicsinyítettem, hogy ne legyen olyan sokkoló.:)

Kattkat

Kép
kattkat

Jah,bocs :)

Az állítólag tényleg hormonális,és akkor fog eltűnni,ha már nem szoptatsz ..legalábbis egy barátnőmnek ezt mondta a dokija(nekem a fogyásra mondta uezt :( )..

Nekem az speciel nem volt..én azt megúsztam..bezzeg a többi :evil:
pako

Sziasztok :)

Csipetnyusza! Akkor elég messze költöztök, nem egy sitty-sutty pakolászásról van szó :( . Lehet, hogy írtál már róla, akkor bocs, hogy figyelmetlen voltam. Hát.... bátor vagy, hogy magadat is egész embernek tekinted, hiszen fizikailag -persze magamból indulok ki- már nem az igazi. Bútorok? Zsákok? Nem szabad már cipekedned! Bocsánat a beleszövegelésért! Sokszor éreztem magam én is "hős"-nek, aztán estére meg betongolyó lett a hasamban és alig bírtam lépni, ezért írok ilyeneket.
Nekem sincsen fogadott senkim sem. Kicsit izgulok is, de nagyon bízom a Péterfy jó hírében és eddig akár hányszor kellett bemennem, minden esetben pozitív tapasztalataim voltak a szülészeten. Szorítsunk magunkért :) :) :) . Valóban jó lenne együtt szülni, megbeszélhetnénk a felmerülő bizonytalanságainkat. Vak vezetne világtalant :D . Szerintem nekem hamarabb jön majd a kicsi....
A mérleget bérelni fogom én is. A Péterfyből lehet, a Mester u-ban van egy baba bolt és akkor van még a Visegrádi u. Háromból egy csak összejön. kb. 1800/hó-kat láttam, de látom van 1600/hó - ért is. Kb. 10-14 ezer Ft egy mérleg újonnan, így meg 3 hónap legtöbb 5400 Ft, tehát bőven megéri.
Nekem Rossmannos mamipocakápolóim vannak (nem tudom mi a neve fejből)olaj, testápoló és tusfürdő. Kenegetem magam szorgalmasan, bár egyre inkább meg kell bizonyosodnom róla, hogy sajnos a hormonok teszik, mi meg kenhetjük, ezzel támogatva a továbbiakban is a lehúzós kismami-baba ipart. A mellemet is kentem és pont olyan, mintha sosem foglalkoztam volna vele :( . Sebaj, a végeredmény, a pici kis Tündérkék, majd mindenért kárpótolnak.
Remélem sikerült mindenre válaszolnom :)

Szonja! Köszi az infot és tartsd meg a jó szokásod. Sosem lehet elégszer és amikor olvassa az ember -nem pedig face to face, - akkor megteheti, hogy érdeklődés hiányában ugrik egyet - ha akar. Gyakorlatias dolgot írtál, pl. a wc papír mizéria sosem jutott volna eszembe. Biztosan csak 1-2-t csomagoltam volna, de így gondosabb leszek. Meg, hát a szoptatós nővérkék felé is jó, hogy orientáltok minket. Lehet, hogy bátorítás nélkül hamarabb feladja az ember lánya, így meg céltudatosabban megyünk segítséget kérni. Meg egyáltalán... Most szültetek és nálatok hitelesebb helyről nem is kaphatnánk segítséget! Köszönöm Mindenkinek!

Kattkat! :) Meglett a pékség, persze sajtos pogi (ami jó zsíros és finomlisztből készül , de nagyon fincsi volt) nem volt. De! Mivel megéheztem a pogira hangolva, vettem mást (mert én nem vagyok kívánós :oops: ) . ... és akkor én szórom az igét, hogy mit meg hogyan kell enni :oops: . Na! Majd kiderül, hogy mekkora Tank Aranka leszek, mire eljön a nagy nap... Nem olyan régen egy ismerősöm azt mondta, hogy "Víkony nűbű nem gyün ki györök!"... na majd ráfogom a deformitásomat :)
A Linea negra engem is nyomaszt. Nagyon bíztam benne, hogy nem jön ki, de sajnos most elkezdett odakerülni. Napról napra egyre sötétebbnek látom... és részemről sem alakult ki szívből jövő mély szimpátia a linea negra iránt. Remélem nem lesz nagyon sötét és hamar eltűnik. Ez a szoptatás alatt még ott lesz, elég negatív prognózis... mindegy hát. Ezt is kibírjuk.
Ja! És azért írtam ilyen későn, mert még elmentem kozmetikushoz, 15:30 körül értem haza és ájulásszerűen elaludtam. Sok volt a mozgás... gondolom.
szilvi35

Halihóóó!
Hát csajok nincsenek jó híreim... külső méhszáj már picit nyílt...és kapnom kell tüdőérlelőt is. Jövő héttől CTG, flowmetria és méhszájvizsgálat a kevesebb magzatvíz miatt. Ha vmi nem okés, csaszi. Szilvi, remélem kihúzzuk még valameddig, júliusban akarok szülni, légyszi!! Lehet kívánni???

Huuu, akkor légzésfigyelő tényleg nem fog ártani, remélem belefér a büdzsébe..

Szilvi, nem, szerintem nem említettem hova költözünk, de terhesagyam van , tudod :) Nem lesz könnyű, főleg, hogy legrosszabb esetben már jövő héten meglehet a baba, de legjobb esetben még sokáig bírjuk, úgy szeretném, szeretek pocis lenni!!! Nem fogok cipekedni, csak pakolgatok mértékkel. A fizikai munka a fiúké, enyim csak a koordináció ;)

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipetnyusza!
Sajnálom, hogy ilyen rossz híreket kaptál. Vigasztaljon, hogy már nem pici a bébi és biztosan rendben lesz minden! A másik topic-ban, ahol vagyok, szintén ugyan ez van egy kismamival, Ő is tüdőérlelőt kap. A külső nyitott méhszáj azt mondják nem para, gondolom a kevéske magzatvíz inkább. Hát! :( Szorítok nagyon és remélem együtt szülünk.
Mindezt a terhesrendelésen állapították meg? Vagy van orvosod?
szilvi35

Pako!
A képet elfelejtetted! :wink:
Ültetés: Hát még NE!
Bár mindenki más ütemben érik, de szerintem még korai nagyon a gerincének. Majd ha már egyedül megy neki.
Fél éves korig elvileg feküdnie is vízszintesen kéne, mármint a babakocsiban.
Nálunk ez azért gázos,mert maholnap kinövi Domi a mózest, a sport rész meg nem vízszintes.
Tudom, nehéz, mert Domó is folyton felülne az ölemben.
Szoktam is kifele fordítva tartani, mintha ülne, de a háta feltámaszkodik rám, nem a gerincére nehezedik a súlya.
Oltásra múltkor már nem emlékszem melyik tapasztalt anyuka mondta itt, hogy a 4 hós után nagyobb a valószínűsége, hogy belázasodik.
Ismétlő szuri és reagál a szervezet. De sztem ez nem baj, mert azt jelenti, hogy van immunválasz.
Nem is biztos, hogy 38 fokig kéne ezt csillapítani, de nincs orvosim, tegyetek a gyerekdokitok belátása szerint!

Csipetnyusza!
Te meg nagyon vigyázz arra a kis Pindúr Pandúrra!
Jó lenne még minimum 1 hónapig bent tartani!
A pocakodban a legjobb neki! :wink:

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Csipetnyusza!

Sajnálom, hogy így áll a helyzet! Nagyon vigyázz magatokra!
Drukkolunk, hogy ameddig kell adig bent maradjon a pocaklakó!

Kattkat!

Én írtam, hogy belázasodnak a 4 hós szuritól!
Mi jövőhéten kapjuk! Hát egyáltalán nem várom, szeretnék már túl lenni rajta!

Szilvi, Csipetnyusza!

Ne feledkezzetek meg arról sem, hogy otthonra mi kell a bébinek!
Napraforgó olaj
Alkohol
Köldök hintőpor
Rendes hintőpor
Steril vatta
Popsikrém
és valamilyen fürdető nekünk a Hydrofilnonion-t ajánlotta a gyerek orvos de azt monda az sem kell minden nap használni csak 1 héten kétszer.
Bocsi ha fölöslegesen írtam le, mert lehet , hogy tudjátok ti is annélkül, hogy én okoskodom itt nektek!
De én úgy tudom, hogy ezeket a dolgokat is fel lehet iratni előre már akár most is receptre! És hát amíg nincs a bébinek meg a taj kártyája addig a saját nevetekre lehet kiváltani ezeket a recepteket! De jó ha megvannak ezek a receptek előre és nem akkor kell szaladgálni utánuk! Ha megszületnek a babócák akkor csak apa kezébe nyomjátok és elfut érte a gyógyszertárba és mire hazaérkeztek már minden otthon van! :D
De azért kérdezzétek meg a védőnőtöl nehogy én tudjam rosszul a dolgokat de én így tudom!

Na meg állítólag ez valami új divat, hogy nem kell a babákat mindennap füröszteni, mert úgy sem koszolódnak be!
Persze ezt nehogy betartsátok mert szerintem ez úgy hülyeség ahogy kitalálta valaki!
Igen is meg kell őket fürdetni minden nap!
Meg kell szokniuk, hogy a napirendbe ez is benne van!
Mert azért valjuk be őszintén jó ha van valami kis rendszeresség a bébik életében.

Na jól van megyek elteszem magam holnapra!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca! :)
Régen "láttalak"!
Köszi és jó, hogy mondod. Tartsd meg jó szokásod :)
Fürdetésben egyet értünk. Nem kell lustának lenni, viszont a rendszer nélkülözhetetlen. Egyetértek.
Nálunk a támadó néni a doki receptre írt, előállított fürdetőjét javasolta, én meg egy akkora majom vagyok, hogy lehet már csak azért sem azzal fogom fürdetni... nem bírom még mindig ezt az asszonyt...
Megyek 11-re UH-ra... már nagyon-nagyon izgulok!!!

És kijött a herpeszem. Na hol? A szemem alatt! Pont úgy nézek ki, mintha beverték volna... Majd lefényképezem.
szilvi35

Sziasztok!

Csipetnyusza, a kinyílt méhszáj miatt ne aggódj. Nekem a 35. héttől nyitva volt a külső, belső is, és mégis túlhordam a bébit, igaz megrövidülve nem volt. Azért a 40 hétbe ne éld bele magad, de ha tüdőérlelőt is kapsz, csak nem lehet nagy baj. Viszont a magzatvizet figyelni kell. Nekem csak az utolsó 2 hétben volt kevesebb, de mire szültem, így is elfogyott. Komolyan egy csepp sem jött, mikor burkot repesztettek. Kapott is infúziót a drágám, mert besűrűsödött a vére. Vigyázz magadra! És főleg próbálj minél kevesebbet idegeskedni a költözés miatt! Drukkolok!
A nagyfiammal mi a kórházban voltunk, mialatt a férjemék elkötöztettek :) Igaz csak anyámékhoz, mert mi is a használatbavételit vártuk. 3 hónapos volt, mire meglett, akkor újra költözés. Jó volt. :S

Pako, amíg magától fel nem ül, ne ültesd megtámasztva sem. Várjuk a képet!

Szilvi, én úgy tudom, 3 hónapos koráig csak gyógyszertári fürdetővel szabad pancsiztatni, boltival nem. (Amúgy mi nem fürdünk minden nap. Bár tényleg fontos a rendszeresség, de gyakran nyűgös este, ilyenkor ha tehetem inkább nem nyaggatom a fürdéssel. Mostanában amúgy is sokáig levegőzünk a nagy miatt. De olyan is volt, hogy már délután 5kor megkezdte a hosszú, éjszakai alvását.)
Herpesz a szemed alatt? Az fáj is? :(

Mérleg, légzésfigyelő: vehettek használtan is teszveszen, utána ha eladjátok, akár vissza is jön az ára.
Tena betét helyett nálam az Always éjszakai betét jött be. Az elég hosszú és egyáltalán nem vastag és nem csúszkál úgy, mint a Tena.

Kattkat nekem az egyik orvos 37,5-öt a másik 37-et mondott lázcsillapításra ilyen piciknél. A nagynál én is tovább hagyom dolgozni a lázat. Mi is jövő héten kapjuk a 4 hósat (5,5 hónaposan :?), remélem megúszuk a lázat. Persze azért ott figyel a panadol szirup a hűtőben. (Ha lehet én nem használok kúpot, mióta a nagyfiam úgy kilőtte, hogy az egész pólómat beterítette :D)

Én kamaszkorom óta csíkos vagyok mindenhol az alkatom miatt, egy-két új csík a pocakon már fel sem tűnik. :oops: :?

Az éjjel ismét rájöttem, hogy le kell cserélnünk az ágyat. Pici fiam éjjel 1kor játszani akart, úgyhogy oda kellett vennem magunkhoz, hogy lenyugodjon. Persze a nagyfiam addigra már rég átjött. A vége az lett, hogy a fiúk hárman fent az ágyban, én meg félig keresztben, félig lelógva a lábuknál. Tök jó volt :( Fáj minden porcikám :?

Mikor tartjuk meg az elmaradt talit? Lassan csak ideér a jóidő...

Adrienn hogy bírod a 3 lurkóval? Élsz még?
beubaba

Sziasztok!

Csipetnyusza, a kinyílt méhszáj miatt ne aggódj. Nekem a 35. héttől nyitva volt a külső, belső is, és mégis túlhordam a bébit, igaz megrövidülve nem volt. Azért a 40 hétbe ne éld bele magad, de ha tüdőérlelőt is kapsz, csak nem lehet nagy baj. Viszont a magzatvizet figyelni kell. Nekem csak az utolsó 2 hétben volt kevesebb, de mire szültem, így is elfogyott. Komolyan egy csepp sem jött, mikor burkot repesztettek. Kapott is infúziót a drágám, mert besűrűsödött a vére. Vigyázz magadra! És főleg próbálj minél kevesebbet idegeskedni a költözés miatt! Drukkolok!
A nagyfiammal mi a kórházban voltunk, mialatt a férjemék elkötöztettek :) Igaz csak anyámékhoz, mert mi is a használatbavételit vártuk. 3 hónapos volt, mire meglett, akkor újra költözés. Jó volt. :S

Pako, amíg magától fel nem ül, ne ültesd megtámasztva sem. Várjuk a képet!

Szilvi, én úgy tudom, 3 hónapos koráig csak gyógyszertári fürdetővel szabad pancsiztatni, boltival nem. (Amúgy mi nem fürdünk minden nap. Bár tényleg fontos a rendszeresség, de gyakran nyűgös este, ilyenkor ha tehetem inkább nem nyaggatom a fürdéssel. Mostanában amúgy is sokáig levegőzünk a nagy miatt. De olyan is volt, hogy már délután 5kor megkezdte a hosszú, éjszakai alvását.)
Herpesz a szemed alatt? Az fáj is? :(

Mérleg, légzésfigyelő: vehettek használtan is teszveszen, utána ha eladjátok, akár vissza is jön az ára.
Tena betét helyett nálam az Always éjszakai betét jött be. Az elég hosszú és egyáltalán nem vastag és nem csúszkál úgy, mint a Tena.

Kattkat nekem az egyik orvos 37,5-öt a másik 37-et mondott lázcsillapításra ilyen piciknél. A nagynál én is tovább hagyom dolgozni a lázat. Mi is jövő héten kapjuk a 4 hósat (5,5 hónaposan :?), remélem megúszuk a lázat. Persze azért ott figyel a panadol szirup a hűtőben. (Ha lehet én nem használok kúpot, mióta a nagyfiam úgy kilőtte, hogy az egész pólómat beterítette :D)

Én kamaszkorom óta csíkos vagyok mindenhol az alkatom miatt, egy-két új csík a pocakon már fel sem tűnik. :oops: :?

Az éjjel ismét rájöttem, hogy le kell cserélnünk az ágyat. Pici fiam éjjel 1kor játszani akart, úgyhogy oda kellett vennem magunkhoz, hogy lenyugodjon. Persze a nagyfiam addigra már rég átjött. A vége az lett, hogy a fiúk hárman fent az ágyban, én meg félig keresztben, félig lelógva a lábuknál. Tök jó volt :( Fáj minden porcikám :?

Mikor tartjuk meg az elmaradt talit? Lassan csak ideér a jóidő...

Adrienn hogy bírod a 3 lurkóval? Élsz még?
beubaba

Úgy imádom őket! Most a nagy épp produkálja magát, a picim meg hatalmasakat kacarászik rajta! Az ilyen pillanatokért érdemes élni!
Ja és a nagy hírt nem is mondtam! Mászunk!!! Igaz még a max kb csak másfél méter volt, de határozottan rakosgatja a kezét, lábát! Tündéri!

És ha már így belelendültem az irogatásba, én is rakok már fel pár képet.

Kép Kép Kép Kép
beubaba

Sziasztok!

Beu:
De édi mosolygós a babód!Mennyi idős is pontosan most??én már nem tudom követni itt a korokat..a memóriám meg nem nagyon tért vissza..lehet,hogy a szoptatásra is érvényes még a rossz memória??!! :D
Akkor lassan már lehet utána pakolászni,ha már így mászik a pici :)

Csipetnyusza:
Én is szurkolok,hogy még jó sokáig egyben legyetek!!akkor most nem jött jókor ez a költözködés!!azért próbáld meg minél kevesebbet terhelni magad!!

Szivi:
Nekünk is gyógyszertári fürdetőt adták..pedig már volt egy rakat bolti :? Dehát első gyerkőc a kincsem... :)

Kattkat:
Mondom,hogy még nem tért vissza amemóriám.. :) képet teszek fel,ahogy megjön a segítségem hozzá..mert tegnap jól elfelejtettem :oops:

Az ültetést meg megfogadom!!pedig annyira cukin próbálja felhúzni magát a kisülésben is :)
pako

Beubaba!
Gratulálok a srácokhoz. Jól sikerültek :) Szép kisfiúk :) !

Jó-jó. Megértettem, nektek már inkább hiszek és szót fogadok, az ellenszenves támadó néni még mindig nem a szívem csücske. Gyógyszertári fürdető lesz.

Igen, sajna a szemem alatt jött ki ez a vacak herpesz. Elég kényes hely és kellemetlen. A nyirokcsomók azon az oldalon duzzadtak -a nyakamon- és érzékenyek, fájnak. Maga a herpesz meg viszket és fáj... miközben ott jó vékony a bőr is. A herpesz piros, hólyagos és duzzadt, a szemem alatt meg bevizesedett egy kicsit. Ha felületesen nézi az ember olyan, mint ha valóban be lenne verve az arcom :(
Voltam UH-n, mondtam is nekik, hogy "Nem bántott senki, hanem herpeszem van..." Kellemetlen, hogy zavartan néznek az emberek.. Persze kenem állandóan, hogy múljon el.
Tessék egy kis horror:

Kép
Kép

Közben keresem az UH-s eredményeket, mert hát .. egyébként.... MADARAT LEHET VELEM FOGATNI (vagy hogy is van a közmondás) OLYAN BOLDOG VAGYOK!!! :) :) :) :) :) :)
szilvi35

Husipofa:
Kép

Koponyavégű hosszfekvés.
BPD 85mm
HC: 297
AC: 287
FL: 61
FTC-MTK: 2:0
2025 gramm
Norm. magzatvíz.
Lepény I. fokban érett.
Minden telítődik, meg normálisan működik ... trallalaaaa

:) :) :)
szilvi35

Jajjj, hát nagyon cuki ez a baba! :D
Tök jók a képek!!!
Megnyugodhatsz. :)

Herpesz mondjon le!
Hétvégére jön a jó idő, esetleg napszemüvel tudod leplezni az utcán.
Na most ennyire volt időm, de majd még reflektálok a többire is.

Kattkat

Kép
kattkat

A mindennap fürdetők táborát erősítem.
Gyogyós fürdetőkrémmel 1 hónapos koráig, azóta Babé-val.
Nem tudtam ott hagyni a patikában a bőröndös Babé szettet.(fürdető, sampon, testápoló, popsikrém, 2 termékminta, fésű, fürdőszivacs)
Mindenáron velem akart jönni.:roll:

Beu!
Szépek a kölkecek!
Kicsi a vigyorgós képeken nagyon édes! :) Meg az utolsó "szeretgetősön" is. :D
Persze a nagy is. Arca mindent elárul. :D

Szilvi!
FTC-MTK :D
Very nice méretek!
Lepény is gromek! :)

Kattkat

Kép
kattkat

Beu!

Nagyon édesek a manókáid!
Gratula hozzájuk! :D

Szilvi!

A te babád is nagyon cuki! :D
Most is irígy vagyok nagyon!
Én ahányszor voltam UH-on sosem volt hajlandó megmutatni a kisasszony az arcocskáját!
Minden kismama egy regiment képpel jött ki az Uh-ról én meg kaptam egy lábacskát meg egy kezecskét!
Na persze büszke voltan arra is azt is mutogattam mindenkinek!
Ja és tényleg nem szép a szemed! Ezért egyáltalán nem írígykedem!
Gyorsan gyógyítsad meg!

Lányok!

Tényleg mi lessz a találkával?
Szerncsére most már csak egy hét van a suliból és utána talán könnyebben tudunk mozogni!
Bár van egy pár hétvége ami elég zűrös!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Hát sajna a találka helyszínét most mossa el az árvíz, úgyhogy most meghatározhatatlan ideig minden ottani rendezvényt le kellett mondanunk. Mert ki tudja mikor vonul le, akkor még száradni kell mindennek, fertőtlenítés....és a helyreállítás :roll:
Ezt a jó kis tábort sajna minden nagyobb árvíz megtalálja. 2006-ban az első emeletig állt a víz. És akkor nem is számítottak nagy vízre...

Na, szólítás van...majd jövök.
szonja77

oh Szonja, még ez is...
Sajnálom.
:roll: :?

Kattkat

Kép
kattkat

Adrienn! "Van, akit néha szívesen..." iwiw klub. :D :D :D :D :D :D
Régen láttunk!

Csipetnyusza! Jól vagytok? Minden rendben?

Kedves régen nem látottak és mostanában nem jelentkezők! Néhány mondatkában, szócskában, betűcskében.... Magatokról, bébikről, történtekről...

Szép napot Mindenkinek!!!
:) :) :)
szilvi35

Sziasztok!!!!
Áááááá, megjöttem a túlélőtáborból! Ismét már csak két gyermekem van! :DDD A kisasszony nem érezte jól magát nálunk, így nem akart jönni többet. Az anyukája meg azt mondta, jó, akkor nem kell jönni. (kíváncsi leszek, az ovival is így lesz majd???) Nem tetszik neki, hogy nálunk másabbak a játékszabályok, mint otthon. Pénteken már nem is volt! :) Az anyukája azt mondta, hogy akkor megoldja családon belül az elhelyezését a kislánynak! :roll: Szerintetek??? Nem voltam ideges... Eddig arról volt szó, hogy nem tudja másképpen megoldani... no comment... A férjem családjával is sikerül lassan felszámolnom minden kapcsolatot, aminek én azért örülök ám, de baromira bosszant is... És akkor ne csodálkozz Szilvi, hogy milyen klubbokhoz csatlakozom én az iwiwen! :D :D :D
Mi jól vagyunk amúgy, Zaránd egyre jobban beszél (nem is bánom, hátha megértik majd az oviban). Nem tudom mondtam-e már, felvették az oviba! :) Addig az alváshoz is le kellene szokni a pelusról... Hm... Nem egyszerű...
Abigel még nem forgolódik, elég ráérősen nyomja... Mondjuk Zaránd sem kapkodta el a dolgokat...
Szilvi! Az a szemed alatt, nem egyszerűen néz ki! Huhhh... A kisfiad viszont nagyon szééép! :) Hol csináltattad a 4D-s UH-t?
Csipetnyusza! Csak óvatosan, és akkor nem lesz gond, mindenre jut idő! Csak ne stersszelj! :)
Beu! A srácok igen cukik! :)
Szonja! Ez a víz tényleg nagyon gáz! A frjem is mondta, lehet, hogy a gyereksziget is félbemarad, mert elmossa a víz... Pedig már nem is igazán esik...
Nna, most talán már gyakrabban be tudok nézni, mert a fiam "egyedül" sokkal jobban elvan, így hagy engem netezni is! :D
Vendég

Péterfyben.
Örülök, hogy "látlak" :)
szilvi35

Sziasztok!

Megkaptuk tegnap a 4 hós oltást és képzeljétek lehet, hogy megúszuk láz nélkül!
Tegnap elött megfordult a kisasszony hasról-hátára, tegnap is csinált egy fordulást, úgyhogy mi elkezdtük a tornázást!
Úgy döntöttem elkezdjük a hozzátáplálást!
Bár a doktornéni azt mondta, hogy hát mivel most az a divat, hogy 6 hónapos kortól kezdik a hozzátáplálást várjunk még!
Mert ha csak szopizna akkor azt mondom, hogy oké, de hát a hétvégén befejeztük a cicizést!
Különben is amikor Csaba volt kicsi akkor meg az volt a divat, hogy 4 hónaposan kezdünk hozzátáplálni!
Ki érti ezt!
Hát holnap mi almát eszünk tízóraira!

Adrienn!

Az biztos, hogy a gyerekek nem szívesen alkalmazkodnak más játék szabályokhoz szívesen ! De hát igen, jó a kérdés, hogy akkor mi lessz az oviban? Mert ugye ott is vannak szabályok és azokat is be kell tartani!
Tudod erre szoktam én mondani, hogy mindenki az csinál a gyerekével amit akar! Ne is foglalkozz az ilyennel!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

32. hét

Kép

Mi lehet Csipetnyuszával???
szilvi35

Ildóca! Ügyes Kincső! Abigel mindig csak mérgelődik és küzd... Eredmény még nincs... :) Végülis nem vagyunk még elkésve....
Jaj, dehogy foglalkozom a témával, nem az érdekel, hogy náluk másképpen vannak a dolgok, csak az esett rosszul, hogy elvárták volna, hogy én alkalmazkodjak az Ő nevelési elveikhez, mert náluk ezt vagy azt úgy szokták csinálni. Hát, nálunk nincs simogatással elalvás, nincs hűtőkipakolás és beleevés mindenbe, majd otthagyom, stb... A kicsi szobája is tabu, na, ez volt, ami végképp betette a kaput nála, hogy nem engedtem "babázni" Abigellel. nna, mindegy, én megpróbáltam segíteni, de ezek szerint ott van a családi háttér is, nem is értem, miért kérte, hogy vigyázzak én a lányra... Túl vagyunk rajta, ez a lényeg! :)
Más téma: nagyon meleg van és nagyon tűz a nap, meg az UVB is... Én Zarándot csak 11-ig engedem ki, meg 16 után. És így is kenem naptejjel, nagyon hatásosnak biznyul. Úgyhogy ajánlom figyelmetekbe a DM naptejét gyermekeknek részére. 50-es faktorú (állítólag :D ), és olcsó is (szerintem), 1999 Ft. Zaránd nem égett meg vele.
Vendég

Naptejet most vettem én is.

...és szerintem sem kell mások nevelési elveihez alkalmazkodnod. Nálatok is vannak szokások és náluk is. Ha nem tetszik nekik a ti szabályaitok, akkor ne vigyék oda.

Tennétek fel képeket a kicsikről? Régen láttam Őket és bizti már biztosan sokat nőttek :)

Bocs, ha tolakodó vagyok! :wink:
szilvi35

Szilvi!

Szerintem megint sokat nőtt a pocid! :D
Hogy bírod ezt a meleget?
Nem vizesedik a lábad?

És igyekszünk képet fel rakni!

Többiek hol vagytok? :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Komolyan nőtt?
Gondoltam rá, hogy megkérdezem, de nem mertem, mert tolakodásnak is tűnhet. A növést én nem veszem észre ... Meg már elkezdtem bizonytalankodni meg minden...

Jól bírom a meleget, mert nem nagyon megyek el itthonról és hűvös lakásban lakunk (aránylag).
Nem tudom a vizesedést... szerintem most kezdődik.. a talpam pufi szokott lenni és nagyon fájnak a lábaim. Meg hamar bepöttyösödnek és ellilulnak... Hosszú-hosszú szenvedéses listát tudnék írni. Nem vagyok jó paszban. De igyekszem!!! :D :) :D

A képeket kíváncsian várom!!!
szilvi35

Kép Kép Kép
Vendég

Júúúj! De egyformák! És milyen szépek!
Sokat nőtt a kisasszony! Tiszta mosoly és haj :) :) :)
szilvi35

Sziasztok!

Szóval tegnap elkezdünk almát enni! Ízlett neki! :D
És Csabát meg felvették a zeneiskolába tegnap kaptuk meg a levelet! :D

Adrienne!

Tényleg nagyon egyformák a manócskáid!
Szépek mind a ketten! :D
Abigélnek a haja, szeme úgy ahogy van tökéletes nagyon cuki! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Köszönjük a bókokat! :)
Szilvi! Majd meglátod Te is, hogy milyen gyorsan nőnek! :roll:
Ildóca! Gratulálok a nagyfiúnak a Zeneiskolához! :) Sok sikert kívánok hozzá! :)
Kincső nagyon ügyes, ha már almát is eszik! Resndesen a reszelt almát adtad Neki, vagy csak a levét???
Azért kérdezem, mert anno nekem is azt mondták Zarándnál, hogy 4 hónapos korától már lehet almával próbálkozni. Most meg mindenhol azt olvasom, hogy 6 hónapos kortól, illetve elször csak az almának a levét szabad adni... nna, ezt nem értem... legyen okos az ember...
Vendég

Halihóó, vagyok ám, szerencsére még egyben. Volt egy kis rémület, de minden OK! Vizesedés nálam nincs, de fárasztó ez a meleg! Szilvi, Ti megint nőttetek! :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Na, jól van. Akkor megvagy :) . Örülök, hogy egyben!

Ildóca! Gratula a sikeres felvételihez!
szilvi35

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?