Sziasztok!
Morca: köszi a kedves szavakat! Én azért vagyok kétségbeesve, mert imádok főzni, de egyszerűen kedvem nincs bemenni a konyhába, és csak azon jár a fejem, mibe nem kell hagyma, hogy valami kaját csináljak a családnak.
És fogalmam sincs, hogy ez el fog-e múlni, mert igazából a hagymának jelen sem kell lennie, már csak a gondolatától is öklöndözök és jön a csomó a torkomba. Ha így marad, nagy bajban leszek! Hosszú távon ez komoly gond lesz nekem.
Nem próbálkoztál még mediterrán (olasz, görög, spanyol) kajákkal? Azok egyszerűek: a finomságuk a jó minőségű alapanyagokban rejlik.
Nagyon szépek a fickók: igazi bulizósak!
Ákos mostmár nagyon gyors léptekben fog fejlődni, és a tesó erősen húzza felfelé!
OOOOhhh, lovakból mi is jól állunk!!! Már egy egész ménes vanb különböző nagyságú, anyagú, színű lovakból.
Anhel: hát igen, egészen más lett még az állaga is. Mindenki másra számított. Legközelebb nem fogok újítgatni, marad a régi, jól bevált összetétel, aminek mindig sikere van.
Még nincs pocis képem, de csinálok, és felteszem.
Bim-bam: én sem tudok neked tapasztalatokat írni a bábás szülésről, de én pont emiatt fogok ebben a kórházban szülni. Én 4 éve belekóstoltam a szülésznő képzésbe, láttam, milyen szinten oktatják őket, mik a követelmények, és maximálisan megbízom bennük. Viszont a második babámnál mindenképpen szeretném kipróbálni az orvos nélküli szülést (elvi és anyagi okok miatt is, és persze kíváncsiságból). És ez Budapesten csak itt lehetséges! Úgy gondolom, ha nincs ott orvos (főleg fogadott, akinek mindenképpen "vesztegetem" az idejét), akkor nincs siettetés, nagyobb az esély, hogy minden a maga ütemében zajlik. És nekem ez nagyon fontos. Első gyerekkel én biztonságosabbnak éreztem orvost fogadni, de most ezt nem tartom fontosnak egyáltalán. Itt akkor jön be orvos, ha komplikáció van, vagy a szülésznő ezt indokoltnak tartja, de erre tökéletesen megfelel az ügyeletes is, aki ugyanolyan lelkiismeretesen el fog látni, mint a fogadott orvos, én úgy gondolom. Viszont nem kell készenlétben tartani egy orvost, súlyos tízezrekért, nagy valószínűséggel feleslegesen.
Én nagyon várom már, milyen lesz!
Ági: Jaaaaj, de cukorfalat Norina!!! Igazi kis csajszi! Már most micsoda tekintete van!!! Apuka nem félti??
Lányok!!!! Tud valaki valamit a bárányhimlőről?? Orsi csoportjában az oviban felütötte fejét a bárányhimlő, de a neten nincs normális infó, sőt elég ellentmondóakat találtam. Van, ahol azt írják, hogy baromi veszélyes, van ahol elbagatelizálják. Én gyerekkoromban voltam bárányhimlős, de sehol nem írják vagy mondják egyértelműen, hogy az én védettségem kiterjed-e a picúrra is a hasamban. Most vagyok a 11. hét végén.
Holnap felhívom a gyerekorvost, megkérdezem. De nem vagyok teljesen nyugodt.
Kisvitéz:
boldog féléves szülinapot Dávidnak!!! :P
Puszi mindenkinek!