Új privát üzeneted érkezett!

Gabesz- jobbulást neked! Ha nagyon fáj a torkod, akkor sós vízzel gargalizálj. Nekem bevált, a gyógyszertáros ajánlotta, mert azt mondta semmit ne vegyek inkább be. Én a terhességem elején télen fáztam meg kicsit, szintén láz nélkül. Nem hinném, hogy a babának baja lenne. Pihenj sokat, ha teheted, és kúráld magad :)

Betty- örülök, hogyy minden ok! Jöhetsz jövő héten, mi itthon vagyunk.

Tünde - nagyon jók a képek! Büszke lehetsz a szép fiúkra!!!!

Ja és nehogy elfelejtsem! NAGY-NAGY GRATULA MÁRTINAK!!!

Köszönöm mindenkinek a büfis tippeket! Ma sikerült jókat büfizni!!

Sly - örülök, hogy tudtunk együtt sétálni, kár, hogy Ambi a felét végig sírta szegény. Itthon még sírdogált kicsit, de utána evett és elaludt. Több, mint 2 órája alszik :)

dytke

Ja, Gabesz elfelejtettem megdícsérni az UH képet! Fantasztikus!!!! :)

dytke

Jajj! Zoló kimaradt. Nagyon édes!! Jó, hogy tettél fel róla képet. Pedig azt is észrevettem, hogy vonalzón új kép van. Legalábbis számomra új.

Lányok. Én apát mostanában óriásnak látom. De tényleg. Gondolom azért, mert Ambi aprócska kis buksiját nézem egész nap, ehhez képest apa tényleg óriás. :)
Ti is voltatok így?

dytke

Dytke,
:lol: :lol: Én mindig mondom Apának, hogy óriási feje van, és ez nekem most nagyon fura. :lol: Megszoktam Dóri méreteit :wink:
Vendég

Mtunde!
Sópárnát akkor szoktam használni, ha éjszaka ébred a fülfájásra Laura. Azt megmelegíteni a leggyorsabb. Amikor elalszik, akkor pedig infralámpát használunk.
Nagyon jók a Villőről készült képek! Szép kislány!
Küldtem privit!

Manka!
Zoló nagyon édes a képen! Szépen tartja a fejét.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Köszönöm mindenkinek a pelussal kapcsolatos válaszokat.
Végül úgy döntöttem, hogy marad a feje alatt és figyelek. Vettem ma a DM-ben egy nagyon puha macifejes plüss kendőt. Ezt fogom odatenni az arcához elalváskor. Szerintem imádni fogja, mert sokkal puhább a pelenkánál.

Szentpyr!
Míra nem cumizik. kb. 2 hetente egyszer hajlandó nem kiköpni és 2 percig szívni. Ennél sokkal jobbat talált. Eddig a hüvelykujját szopta ha elálmosodott, 2 napja pedig megtalálta a mutatót és a középsőt együtt, + pelenkát gyűrögeti. :)
Nem vagyok én sem cumi párti.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Dytke - nekem is vannak/voltak hasonló gondolataim, de azt hittem csak én találok ki ilyen furcsaságokat! Akkor más is ezek szerint, de tényleg csak azért mert egész nap Picur méreteihez vagyok szokva!

Rózsaág - amiket leírtál, ugyanezeket csinálja Zoló, ujjszopi helyett 2-3 ujját vagy az öklét tömi a szájába, máskor meg a kis textilpelust, az az érzésem nálatok is bújik a fogacska! :wink: Egyébként nálunk sincs cumi!

Mtunde - Villő képei nagyon szépek, igazi profi munka és nagyon édes!

Köszönjük szépen a Zoló dicséreteket! Nagyon büszke vagyok rá!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Jó reggelt mindenkinek!

Azt hiszem nálam a ma éjszakával elszakadt a cérna. Pontosan 1 hete kelünk félóránként, max 40 percenként. Már nem tudom mire fogni, mert 5 perc alatt vissza alszik, de fel kell keljek, mert magától nem megy. Olyan vagyok, mint a mosott rongy, és a türelmem is elfogyott, sajnos. Még egy dolgot kipróbálok ma, aztán szakemberhez fordulok segítségért, mert ez már nem normális. :(

Kép
Kép
susytunder

De jó, akkor nem csak a mi apukánk óriás :) Kezdtem azt hinni, hogy meggyagyultam :)

Susy - sajnálom, hogy most sem volt jó éjszakátok. lehet tényleg jó, ha elviszitek Kristófot alváslaborba. Még mindig jobb feleslegesen elmenni, mint nem észrevenni (és megoldani) egy problémát. Lehet nincs gond, mert most megint jött egy front esővel, gondolom az új szoba is megviseli. Mi ezért nem akartuk, hogy velünk egy szobában aludjon. De ha akartuk volna, se tudtuk volna megoldani, nem fér be a hálóba a kiságy :) A régi kinyitható kanapét raktuk be a szobájába, hogy ha együtt kell aludnunk, akkor inkább én alszok nála.
De lehet, hogy az új környezetnek semmi köze Kristóf rossz éjszakájához, ha már egy hete tart. Ha mégis,, akkor esetleg megpróbálhatjátok, hogy megint veletek aludjon. Ha jobb lesz a helyzet, akkor talán kicsit halasszátok el az átköltözést. Esetleg fokozatosan csinálhatjátok, hogy naponta egyszer aludjon ott, aztán egyre többször. Vagy napközben ott alszik már?
Mindenesetre kívánom, hogy inél előbb megoldódjon a probléma. Nem lehet könnyű. Napközben jól alszik?

dytke

Tünde - annyira hülye vagyok. Bocsi, mindig azt írom, hogy fiúk, pedig tudom, hogy Villő kislány :) Csak valahogy mindig ezt írják az ujjaim :oops: :oops: :oops: :oops:
Bocsi

dytke

Sziasztok!

Ma voltam bent Mártinál. Jól vannak, nagyon édes kis baba Kamilla. Márti azt mondta, hogy mindig szopizni akar. :) Dehát ez a dolga, nem? ;)

Puszilnak mindenkit! A részleteket meghagyom neki! :)

Szép hétvégét mindenkinek!

Ja, Susy! Kristóf szopizik is, ha felkel? Mert ha igen, akkor szerintem jobb leszoktatni róla. Sógornőm gyereke már elmúlt 1 éves és még mindig felkel kb 6x éjszaka. Szopizik és visszaalszik. Sógornőm inkább vállalja, hogy hulla fáradt lesz, de nem akarja "megfosztani" tőle a kicsit. De szerintem ez nem túl jó.

Kitartást nektek, én is nagyon nehezen bírnám!

Ildi

Kép
Kép
kincsesi

Sziasztok!

Elöszöris nagy gratu Mártiéknak! És mindenki másnak aki az elmult hónapban szült.

Aztán szerintem kb 1 hónapja lehetem itt utoljára. Azóta megvolt az első szuri amit jól viselt, és kb 3-4 hete kibujt elöl Alexander job fölső foga hegye és 1-2 hete a bal is úgyhogy mostmár szurnak a fogacskák hegyei amikor szopizik. :wink:

Én beteg vagyok most és sajnos antibiotikumot kaptam :( és azt vettem észte ma Alexanderen miútán bevettem a gyógyszert és evett akkor piros pöttyös lett az arcocskája :cry: ettől most nagyobb baja nem lehet?

Megpróbálok megint képet felrakni, de nem tudom sikerül e végre...

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Sziasztok!

Liliommanó, valószínűleg valamilyen penicillinszármazékot kaptál, és lehet, hogy Alexander penicillinérzékeny. Hívd fel a dokitokat. Valószínűleg ennél több tünete nem lesz, hiszen eléggé szűrve és keveset kap tőled.

Susy
, tényleg érdemes az alváslaborral konzulátlni. Sok okos dolgot tudnak mondani. És egy kimerült kikészült anyuka tuti nem jó Kristófnak.

Dytke, én is lefiamozom Villőt. :)

Rózsaág
, válaszoltam is.

Képzeljétek, Bene másik füle most begyulladt, és ez most fáj neki. Szegény nagyon szenved, ha nem tudjuk elterelni jól a figyelmét. Még valami genny is jött belőle reggelre. Most már tudjuk, hogy ez volt kedd éjszaka is, és szerdán napközben, aztán jobb lett, és most megint.

mtunde

Halihó!

Susy
Nem lehet könnyű most neked. :(
Remélem gyorsan találtok megoldást a problémára.
Alvás nélkül nem maradhatsz, az immunrendszered is kikészül. :cry:

Jaj, Tünde, látom ezt az őszt senki nem ussza meg valamilyen nyavaja nélkül. Jöbbulást nektek.
Villő nagyon szép és formás. Édes kis pocis. :lol:

Manka
Zoló nagyon megnőtt. Helyes fiú. :lol: És nagyon ügyes! :wink:

Dytke
Nyugi, szerintem is tök normális, hogy a felnőttek (apa) óriási a kicsi manónkhoz képest. :lol:
Bár én amikor hazajöttem Zétivel a kórházból a nagyfiamat láttam "nagynak". A 3 nap alatt nőhetett meg ennyire..... :lol:

Meg kell mutatnom milyen sokat fejlődött Zétibébi. :lol:
Kép
Vendég

Susy,
De csak egy hete ilyen a helyzet? Előtte minden rendben volt? Mert nálunk is hasonló megy 1,5 hete, de én a fogára fogom, meg a betegségre. 11-ig folyamatosan felébred Dóri, utána meg óránként. Végül 6-kor ébredés és indul a nap. Nem is tudom rögtön betenni az ágyába, csak 11 után, addig a mi ágyunkon alszik. Nappali alvásaink is rosszak lettek. Okos tanácsom nincsen, én se tudom mit csináljak :roll: Szerencsére régen se voltam mormota, és elég pörgős vagyok, de azért ez már kicsit nekem is sok. Bízom benne, hogy rendeződik, mert előtte nem volt ezzel baj.
Vendég

Mtunde!
Úgy tűnik nem reagál a homeopátiára Bene? Sajnálom.

Én éppen most írtam a dokinőnek e-mailt, mert este vettük észre, hogy Míra náthája ráhúzódott a fülére annyira, hogy teljesen megsüketült. :cry: :cry: :cry: Kedélyállapota teljesen jó, mosolyog, de borzasztó látni, hogy semmire nem reagál. :cry: Hiába zörgetek, csörgetek, tapsolok stb., semmi nem történik, rágja tovább teljes nyugalomban ami éppen a kezében van. Persze mindez szombaton este történik, amikor sehova nem tudunk fordulni. Remélem hétfőig Boglárka bogyóival kihúzzuk. Nagyon bízom benne, hogy nem lesz maradandó károsodása. Ráadásul az orra már nem folyik, alig tudok valamit leszívni.

Nézd, találtam infot Boglárkáról: http://www.orvostudakozo.hu/?/DrLengyelBoglarka

Jkriszta!/Lányok!
Teljesen elkeserít, hogy Míra nem akarja a fejét emelni. Korábban megtartotta, most pedig 1 perc után sír és fúrja bele magát a pelusába. Utál hason feküdni. Azt is észrevettem, hogy a balkezét nem emeli a válla fölé oldalirányba. Ha szívom az orrát csak a jobbkezével tiltakozik, a balt csak lengeti fel és le maga mellett.
Jkriszta: Hova vittétek Zétit? Hol vizsgálták?

Kétségbe vagyok esve... :cry: Mi lesz Mírával???

Susy!
A Madarász u-i kórházban van alváslabor. A vezetője és a vizsgálatok végzője Dr. Gál Éva főorvos. Telefonszáma: 30/970-9262 (ha nem változott meg az utóbbi 5 évben) http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/IV/5/301main.htm
Írt egy könyvet is az alvászavarról: http://www.konyvlelo.hu/index.php?id=te ... kirakat.hu
Ő volt a kezelőorvosa Laurának, amikor születése után 2,5 hétig a trombocita hiánya miatt kórházban voltunk.
Itt a kórházban két szoba van ami az alváslaborhoz tartozik. A szülőnek külön ágy a szobában, ahol alhat amíg a picit monitorozzák (1 éjszaka). A lényeg, hogy végig ott lehetsz vele.
Remélem tudok ezzel segíteni.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Kriszta,
Zéti nagyon ügyesen emeli a buksiját!

Tünde,
Nagyon jó képek, ez a buborékos különösen tetszik! Édes :D

Ugabesz,
Kis aranyos mekkorát ásít :D Tényleg az a legobb, ha megkérdezed a dokidat. Nekem a 36. héttől megengedte, pedig koraszülés gyanús voltam.
Vendég

csajok, nagyon gondolkodom a mai tai megvarratásán anyósommal. mennyibe kerül vajon hozzá az anyag? és van tanácsotok, milyet érdemes venni?

a betegek gyógyuljanak, a nap pedig inkább süssön!

KépKép Kép
mzsperx

Jó reggelt mindenkinek!

Rozsaag
Köszönöm szépen az infót, nem kell a gyerekorvostól beutaló, csak hívjam fel ezt a doktor nőt?

Pandácska
Eddig nem volt külnösebb gond. Ha fel is kelt, egyszer, max. kétszer, kapott egy kis teát meg cumit aztán aludt tovább, de inkább az volt a jellemző, hogy végigaludta az éjszakát.
Egy hete kezdődött mikor beteg lett. Akkor én is a betegségre fogtam, de mostmár nincs mire fogni. Szerintem neki fent még nem jönnek a fogai, de ha jönnének, akkor nem aludna vissza 5 perc alatt éjjel. Én sem voltam nagy alvó soha, mindíg koránkelő voltam, de épp most mondtam apának, hogy olyan táskák vannak a szeme alatt, hogy bele tudnám pakolni az össze cuccom. Égnek a szemeim, fáj a fejem, egyszóval a végét járom.
A mai éjszakánk egy hajszállal jobb volt. Éjfélig vagy 4- szer kelt, aztán máromnegyed 2- kor, negyed 5- kor, végül ő is felkelt 6- kor.
De mindjárt jön a felmentő sereg. Apa szülei elviszik egy kicsit, mi meg alszunk ezerrel apával. :)
Amit én kipróbáltam, citromfű teát iszik már most harmadik napja.
Remélem mindkettőnknek mihamarább megoldódik.

Kriszta
Nagyon édes Zéti a képen. Eddig csak a hajától voltam elájulva, de mostmár a szemeitől is. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Edina - Gartula a félidőhöz!!!!

Dytke - Végiggondolom, hogy melyik napra mi van betervezve és hívlak!

Lilimanó - Jó, hogy jöttél! Gratula a fogacskához és jobbulást!

Kriszta - Hű, mekkora lett Zéti!!!! :D

Rózsaág - Ne aggódj, biztos minden ok Mírával! Tudom, könnyen beszélek! Biztos, ami biztos nézesd meg!

Rólunk - Zajlik az élet náéunk. Péntek este szülinapozni voltunk a barátainknál, éjfél körül jöttünk haza és dőltem be az ágyba. Tegnap délelőtt főztem, délutánra jól elfáradtam. Este kapott a kisfiam egy kis zenei nevelést: Ákos koncerten voltunk a Kongresszusi Kp-ban. Még jó, hogy taxival mentünk! Két utcányira tőlünk állították meg a tünetőket! Utálom az ilyen napoat!!!!
A koncert érdekes volt, de éleveztem. Fura volt, hogy öltönyben, csokornyakkendőben játszottak. Persze a szünet után azért lazult a dolog. A Tökmag is egész jól bírta, nem tiltakozott nagyon, csak a magas éles hangoknál, különösen a végén a taps és füttyorkánt viselte nehezen. Meg is bosszulta jól! Hazafele szenvedtem a taxiban, úgy bekeményedett a pocak és az elalvás sem ment egykönnyen. Még egyben vagyunk, úgyhogy annyira csak nem haragudott meg! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Susy,
Én is remélem, hogy megoldódik. Dóri is visszaalszik, neki még 5 perc se kell, mégis a fogára gyanakszom, vagy csak erre fogom, mert nincs semmi tippem :oops:
Vendég

Betty, Ákos koncert után én is vágyakoztam. :)

Rózsaág
, biztos minden rendben van Mírával, csak ő nem az a hasonjátszó típus, de tudom, hogy akkor fogsz megnyugodni, ha ezt egy szakember mondja ki nektek. Én is elmennék, hogy megnyugodjak. Nincs rosszabb, mint ilyenek miatt aggódni.

Infókat megnézem. :)

Susy
, alváslabor azért is jó, mert első körben nem is biztos, hogy ott kell majd aludnotok, csak kikérdeznek, és tanácsot adnak, csak ha az nem jön be, nem oldja meg a problémát, akkor jön a monitorozás.

Zolón aztán nm látszik, hogy 2 hete még nem csinált ilyeneket!

mtunde

Rózsaág,
szorítok értetek! remélem, hogy nincs akkora baj, mint amitől tartasz! (a cumit pedig általánosságban írtam, mármint hogy szerintem inkább "rongyó", mint cumi:)!) Kérlek, írj majd mi a helyzet Mírával!

Kriszta,
Zéti tüneményes:)! A kis csodálkozós tekintetű :lol: ! Bár tudom, hogy elsősorban ez a vakunak szólt :wink: , de nagyon cuki és persze ügyes is!

KépKép
KépKép
szentpyr

Mzsperx!
Mei tai megvarrásáról itt találsz információt:
http://www.babakozelben.hu/praktikusinfo/varras_mt.htm

Én tőlük rendeltem meg az MT-t és nagyon jó. Kértem, hogy béleljék ki a derékrészt és a derékpántot is, mert így sokkal kényelmesebb. (a leírásban nincs bélelve a derékrész) Egyébként nagyon erős és vastag vászonból készítették. Ha gondolod, keresd meg őket telefonon, vagy mailben, nagyon kedvesek. Biztosan segítenek ha megadták az elkészítés módját is.
Egyébként Szfgabi anyukája varrt MT, és Danann is! Gondolom majd jönnek és megírják milyen anyag a legjobb.

Susy!
Nem tudom kell-e beutaló de feltételezem, hogy igen. Szerintem hívd fel a dokinőt és kérdezz rá. Egyben tudtok időpontot is egyeztetni, illetve felvázolhatod a problémádat. Azt tudom, hogy délelőtt 1/2 9h-tól van bent a kórházban, és 1/2 11h-kor van vizit. Lehet, hogy érdemesebb délután hívni.

Míra állapota változatlan. Szegénykém teljesen süket. :(
rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Köszönöm Zétikém dicséretét.:lol:
Sokat tornázunk és megvan az eredménye! :wink:
Álmomban se jutott eszembe, hogy hajasbabám lesz. Már csak egy csatocska kéne a hajába. :lol:

Rozsaág
Azt mondom mindenképp mutasd meg Mirát egy neurológusnak!
Bár most a fülprobláma égetőbb! :cry: Nagyon sajnálom őt :(
Nekünk területileg a Sote Gyermekklinikára kellett menni.
Nagyon nagy a várakozási idő, kb 2-3 hét. Szencsém volt, hogy a doki akivel beszéltem máshol is rendel és felajánlott egy ottani
(XVI.ker) vizsgálatot.
Megadom az elérhetőséget
XVI. Kertváros Szakorvosi rendelő/Neurológia-1163 Jókai u. 3
Dr. Farkas Viktor gyermek és ideggyógyász
rendelés: csütörtök 17-18.45ig
bejelentkezés:30/433-0361
Mi elmentünk még egy teljes nagy kivizsgálásra, hozzá a Klinikára.
Arra készülj fel, bárhova is mész, hogy nagyon-nagyon sok beteg gyerek vár vizsgálatra. Hidegélelem!
Én nem is gondoltam, hogy ilyen sok neurológiai beteg baba van.
:cry: :cry: :cry:
Az igazat megvallva nekem a dévény tornász adott megnyugtató válaszokat és mutatott fejlesztő gyakorlatokat. :oops:
Nálatok sincs rendszeres orvosi vizsgálat? Vagy csak felületes?
:(

Betty
Irigykedem a koncertezés miatt. :lol:
Jó, hogy el tudtál jutni még egyben! :lol:
Egy ideig úgyis más dolgod lesz :wink:

Susy
Én nagyon kíváncsi vagyok mi állhat Kristóf nemalvása hátterében.
Lehet, hogy tök banális oka van, amire nem is gondolunk....

Zéti cumizik a nappali alvásokkor. Az estinél nem kell, akkor elég a pelus az arcára.
Tegnap este odaadtam a cicit neki. Bekapta, jól megszívta, ügyes volt, de öklendezett tőle. Nem volt jó érzés. :cry: Inkább többet nem erőltetem.
A nóziba azért becsöppentettem.
Még mindig náthásak, főleg Dávid. Holnap már viszem oviba, nem akarom ezt az évet is félvállról venni.

Pandácska
Nálatok sincs alvás? Nem irigyellek. És nem várom a 7. hónapot....
Viburkol kúpot tudom ajánlani fogzásra. Nyugodt éjszakátok lesz és nem befolyásolja a nappalt.
www.pirulapatika.hu/240040393/adatlap

Vajon Márti holnap már hazajöhet?
Vendég

Rozsaag
Voltatok orvosnál? Mit lehet ilyenkor tenni? Drukkolok, hogy minden helyre jöjjön.

Ma nagyon jó napunk volt. Apa szülei elvitték kristófot, így fél 10- től fél 2- ig aludtunk. Aztán mikor mentünk Kristófért olyan jól elvolt, hogy még kaptunk kimenőt, így elmentünk uszodába. Úsztunk, szaunáztunk. Annyira jól esett. 7 hónapja nem volt ilyen napunk. De azért minden gondolatom nála volt. Most már alszik, kiváncsian és kipihntem várom az éjszakát. :)

Kriszta
Jártunk ma Üllőn. :)

Kép
Kép
susytunder

Ja! Ma beszéltem egyik távoli rokonommal 10 hónapos akislánya, és ugyanazt csinálja mint a mi gyerekeink. Éjszaka ébresztő!!!

Kép
Kép
susytunder

Rozsaag - remélem Míra nem maradandóan nem hall. Nekem anno azért vették ki az orrmandulámat, mert megsüketültem az egyik fülemre. A műtét után újra hallottam. Remélem a fejemelés hiánya sem komoly. Tényleg jó, ha Ti is elviszitek megvizsgálni. Remélhetőleg egy kis tornával minden helyrejön. Ne aggódj, biztosan nincs nagy baj!!!

Betty - várunk

Kriszta - Zéti tünemény!!! Nagyon cuki, ahogy néz :)

Képzeljétek. Sem a hasmasszázs, sem a lábtorna, sem a köménytea, sem az Infacol nem használ Ambi hasfájásának. Pénteken voltam gyógyszertárban, hogy egy hete Infacolozunk, és nem tudom, hogy nem használ, vagy nélküle rosszabb lenne a helyzet. Az a fura egyébként, hogy csak napközben fáj a hasa, éjjel alszik. A gyógyszertáros ajánlotta a Gripe Water-t. Ambi jól meg is mutatta a gyógyszertárban, hogy nem véletlenül vagyunk ott, kell ez nekünk, mert nagyon fáj. Szegénykém úgy sírt, hogy zengett a gyógyszertár, mindenki őt sajnálta. Aztán szombaton, mikor kezdett pityeregni a hasfájás miatt evés után, kapta ezt a vizet, összesen kétszer, és nem is lett nagyobb sírás. Aztán ma is, ikor szopi közben elkezdett sírni, hogy fáj, kapott belőle, és az üvöltés elmaradt. Nem tudom milyen csodaszer ez, nem is akarom eliabálni, de úgy tűnik ez beválik. Azt viszont nem tudom, hogy ehhez is hozzászokik, mint az Infacolhoz? Tud róla valaki valamit? KÖszi!

dytke

Dytke

Mi is ezt adtuk Zétinek :lol:
Nem szokik hozzá! Tuti !
Mi a 2. üveget vettük, amikor is már elmúlt a hasfájás.
Mindennap kapott belőle 5*.
Zéti is görcsölt, sírt, és semmi nem segített.
Ez a "csodaszer" megváltás volt! :lol:
Vendég

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a megnyugtató szavakat. Remélem tényleg nem lesz komolyabb baj. Holnap reggel megyünk a gyerekorvosunkhoz, aztán tovább, attól függően hova küld.

Jkriszta!
Köszönöm szépen a doki elérhetőségét. Már arra is gondoltam, lehet, hogy összefüggés van a süketség és a mozgás (vagy nem mozgás?) között. Lehet, hogy egyensúlyi probléma? Az is eszembe jutott, hogy azért nem mozgatja rendesen a balkezét mert eltörhetett szülésnél a kulcscsontja, csak nem vették észre.
Ma a hátán feküdt, kezei széttárva voltak. Beletettem a jobbkezébe az ujjamat, erre rögtön odalra, majd a hasára fordult többször is. Ha ugyan ezt teszem a balkezével, meg sem mozdul, nem is próbál még oldalra sem fordulni.
Ha hasra fektetem, a balkezét a teste mellett hagyja, nem húzza fel maga elé/alá mint a jobbot. Valami biztosan nem stimmel. Kiváncsi vagyok mit mond holnap az orvosunk.

Susy!
Kívánom, hogy a mai éjszakátok olyan kiegynesúlyozott és nyugodt legyen, mint a nappalotok volt. :)

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Jkriszta!
Küldtem privit!

Kép Kép
rozsaag

Kriszta,
Nálunk is rosszak az éjszakák igen. Köszi, ezt a kúpot már kipróbáltuk, de semmi hatása nem volt :?

Dytke,
Szerintem ezt nyugodtan a használhatjátok rendszeresen, hiszen pont erre találták ki.

Susy,
Hogy vagytok?
Vendég

Mi is használjuk ezt a Viburcol kúpot, volt, hogy hatott, de most nem hat.
Pandácska
Hát keltünk ma éjjel is sűrűn, de talán nem annyiszor, mint eddig. Azt hiszem 6- ig számoltam. Érdekes, hogy éjfélig gyakrabban ébred, hajnal felé hosszabb időt alszik folyamatosan.
A tegnapi nap után elég jól bírtam, nem voltam holtkóros.
Nálatok milyen volt az éjszaka?

Kép
Kép
susytunder

Susy!
hát remélem jól alakult az éjszakátok is... ilyen nem alvós megbicsaklások a legjobb alvó gyerekeknél is vannak. Nekem Lilla kb. egy hete nem akart nélkülem aludni, csak ha átcuccoltam én is hozzá. Aztán beteg is lett, jobban mondva kis náthás takonypóc, de nagyon megszenvedte, ez az első náthánk és össz-vissz 3. kisebb betegségünk... ebből kettőt a szopi elhagyása óta szedtünk be, szóval bizti nem csak mese az anyatej immunerősítő hatása. Ma éjszaka, hogy jobban kezd lenni, nem is kellett átmenni hozzá, szóval mindig van remény a javulásra, addig kitartást. :lol:

Rózsaág!
szurkolunk Míráért... remélem lelkiismeretes és jó dokitok van és olyanhoz is küld. Mi a Margit Kórház neurológiáján voltunk egyébként. Hátha egy kis torna vagy ilyesmi megoldja a problémát, de nézesd meg mindenképpen a kicsi lányt.

Dytke,
nem fog Ambi rászokni ezekre a szerekre. Mi Infacoloztunk és Lilla attól sem lett függő. Egyszerűen kellett, hogy nőjjön egy kicsit. Én hatodik hétnél éreztem enyhülést és 3-4 hónapban teljes javulást Lillánál.

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok,

Minden babának jobbulást és jobb éjszakákat kivánok!

Mtünde, nagyon profik a képek Villőről és gyönyörű kislány!

Mzsperx, én tegnap adtam le a rendelést anyósomnak a Mei Tai-ra, szintén a babaközelben oldalon talált leirás alapján. Azt mondta, gond nélkül megvarrja. Kértem, hogy béleljük a vállpántot és derékpántot is, talán a hátrészbe is tesz egy kis bélést, hogy jobban tartson. Most megyek anyagot nézni, fogalmam sincs, hogy mennyibe kerülhet, majd beszámolok az eredményekről.

Gabesz

Kép
ugabesz

Sziasztok,

fertőtlenitéssel kapcsolatban érdeklődnék, hogy megvettem az új kézi mellszivót (Avent) és ugye jól gondolom, hogy mielőtt bekésziteném a kórházi pakkba, le kell fertőtleniteni? Elég 5 percre forrásba lévő vizbe tenni minden darabját? A műanyag részek nem fognak szétolvadni? (Bocs, teljesen kezdő vagyok! :oops: )
Nem terveztem mikrós strerilizáló berendezéseket vásárolni, de kiváncsi lennék a tapasztalataitokra, mit, hogyan sterilizáltok?

Köszi,
Gabesz

Kép
ugabesz

Gabesz!

Vízben a következőképpen kell sterilizálni:

Lábasban (csak erre a célra lehet használni) forrásban lévő vízben kell fertőtleníteni, úgy hogy az alkatrészeket textil pelusba kötöd. Tudomásom szerint harminc perc kell a sterilitáshoz. (ez nem biztos), de anyatej leadós oldalakon nagyon profin le van írva.

Az előbbi procedúráról a gyakorlatban szívesen lemond az ember, ha kipróbáltad, meglátod.
Én az avent mikros dobozát és chicco fertőtlenítő folyadékot használtam.

A mellszívót fertőtlenítsd le most nyugodtan, de használat előtt majd újra kell. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Gabesz
Én mindíg 5 percig főztem azt amit sterilizáltam. A mellszívót is, de nem kötöztem semmibe. Hogy ne fehéredjen ki arra pedig citromsavat használtam, nekem a gyógyszertárba ajánlották és mindíg szép maradt a cumisüveg és a mellszívó is.

Kép
Kép
susytunder

Gabesz

Én is lábasban főztem ki a mellszívót, cumisüveget.
Én 5 percig hagytam forrni még, majd elzártam, lefedtem és még 10 percig a vízben hagytam. A kis cumikat, orrszívó alkatrészeket Neomagnolba áztatom pár órára.

Susy
Köszike a citromsavas tippet. :wink:
A tápis üveget mindig kimosom mosószeres vízzel, de kezd már sárgulni. :(
Vendég

Rozsaag
Válasz ment :wink:
Vendég

Sziasztok!

Gabesz - Jó, hogy kérdezted ezt a sterilizálós dolgot, már én is akartam. :D

Dytke - Mondjuk holnap? Korea du.?

Rólunk - Hát, lányok most már igazán szeretném, ha kibújna a babym! Ismét egy katsztrófális éjszakán vagyok túl. Lehet, hogy sarkoba állítva kéne aludnom? Komolyan, sehogy sem jó! Háton nem bírok aludni, meg feszül is a pocak, ha az egyik oldalamon fekve nem tiltakozik hevesen, akkor fáj, húzódik a hasam, hiába vagyok körülpárnázva. Csak vergődök, mint egy partra vetett bálna! Emellett asszem jó kis jósló fájásaim is vannak. Naponta többször is fájok hasban és derékban is + van hogy az egész hasam totál bekeményedik. Csütörtökön megyek uh-ra meg ctg-re, remélem mutat majd valamit. Szeretném nagyon, ha lenne értelme is ezeknek a dolgoknak a gyakroláson kívül.
Asszem egy kicsit hisztis és türelmetlen vagyok ma. Még jó, hogy apa ma is sokáig kell, hogy bent maradjon. :?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Nem tudtam pár napig jönni, pénteken rossz volt a gépünk, szombaton reggeltől estig suli, tegnap anyuéknál köszöntöttük a húgomat. Most is csak gyorsan jövök, a teljesség igénye nélkül, mert Samunál alakulgat egy jó kis nátha, éjjel szörcsögött rendesen, most meg lehet, hogy hőemelkedése is lesz. :cry:

Márti, nagy-nagy gratula a kislányhoz! Az Eszter nálunk dobogós volt, de aztán ugye, Samu lett belőle... :lol:

Mei-tai: minél erősebb vászon anyagból érdemes varrni. Nekünk csak a vállpánt bélelt egy darabon, mi rendes bélésanyagot tettünk bele, nem polárt meg ilyesmit, ami a leírásban van. Nekem így is kényelmes, nem vág máshol sem, nagyon jól elosztja a súlyt. Az egyetlen, amivel nem vagyok kibékülve, az a felső perem, ha a hátamon elalszik Samu, valamiért nem oldalra hajtja a fejét, mint a kendőben, hanem hátra lógatja, és a perem nem elég magas, hogy megtartsa, így lóg neki. Mondjuk őt nem zavarja, meg szerintem baja sem lesz, de azért engem idegesít. A két vállpánt közötti részt érdemes valahogy magasabbra hagyni, illetve egy darabon kimerevíteni valahogy, béléssel. Meg lehet próbálni különböző kapucnikat is rászerkeszteni, amiket csak alváskor rögzítünk valahogy a pántra, hogy akkor tartsa a fejét, majd én is tervezek kisérletezni, de még ráér, mert újabban megint a kendő jön be nekünk, csípőhordozásban. :D

Rózsaág, tényleg elég rosszul hangzik ez a süketség meg féloldalasság, én is szorítok, hogy ne legyen semmi komoly, szerintem nem is lesz. Ha ez fokozatosan alakult ki, akkor biztos meg lehet találni azt a konkrét okot, ami kiváltotta, és akkor kezelni is lehet.

Susy, szerintem sem valószínű, hogy valami nagy probléma állna a sok kelés mögött. Nálunk akkor voltak ennyire rossz éjszakák, amikor áttörni készült egy-egy fog, illetve a legmelegebb időszakokban, akkor végighánykolódta Samu az éjszakákat, és óránként kelt. Nekünk az elmúlt 5 hónapban talán 3 átaludt éjszakánk volt. Nála is megvan ez a minta, hogy elalvás után 11-éjfélig kel 2-3-4szer, mikor hogy, aztán alszik 2-3ig, megint kel 1-2szer, aztán fél5-5 között nem lehet máshogy visszaaltatni, csak ha fél órát lóg a cicin. Reggelig még egyszer kel, akkor cicit kell cserélni a szájában, és akkor jó esetben alszik még (volt, hogy 3/4 9ig), de újabban nem, tegnap pl 5 után már nem aludt vissza, pedig álmos volt. Lehet, hogy a megfázás készülődött benne... Én azt hiszem, ez tényleg a foga lehet, az első foggal kezdődött az éjszakázás, és azóta tart. Ha anyósomnak lesz igaza, és az apjára-nagybátyjára üt, akkor Samu 3 éves koráig fogja ezt játszani velünk... :shock:

Még akartam dolgokat, de felkelt, majd később megírom...
danann

Korea= kora! :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy mióta elmúlt Alexandernál a hasfájás azóta valami felborult az emésztésében, mert most már multhéten 2x kakilt csak összesen 1 hét elteltével pontosan, most meg tegnap már 8 nap telt el kaki nélkül. Mondjuk fürdés után evésközben sikerült neki kakilni (kb 10 percen keresztül kissebb meszakitásokkal.) A védőn nekem azt mondta még az elején, hogy előfordulhat, hogy akár 1 hétig nincs kaki annál a babánál aki csak anyatejet kap, de azért az utobbi napokban már láttam rajta, hogy szeretne kakilni, de csak a pukik jönnek. :( Így a tegnapot mível már jobb ötletem nem volt végig tornáztuk + maszirozgattam a hasát és talán ez segített. De nem tudom mit csináljak vele, hogy ez ne legyen rendszer, mert szerintem ez azért nem egészséges ha belegondolok hányszor eszik egy nap... Szóval ha van valami tippetek, hogy mit csináljak vele akkor az jó lenne.

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó

Lányok! A Sparban láttam bio natúr joghurtot. Adhatok én már azt Kristófnak?

Kép
Kép
susytunder

liliommanó szerintem gondold át, hogy te nem változtattál-e valamit az evési szokásaidon. lehet, hogy valamiből többet eszel most, ami átmegy a tejbe, és az fogja meg Alexander pocakját.
anyatejes babánál egyébként teljesen normális, ha napokig nem kakil. kérd meg a védőnőt, hogy mutassa meg a hőmérőzést, azzal jól lehet kakit csalogatni.
a lányom hónapokig csak hőmérőzve tudott kakilni. nem szoknak hozzá, mert ő is egyszercsak tudott magától is (kb. amikor elkezdtük a hozzátápit), és azóta is minden oké vele.

Kép
Kép
Kép
iricc

susy én egy éves korig nem adnék teljterméket...

Kép
Kép
Kép
iricc

Susy - ha bár én még nem adok semmit Alexandernek, mert ő még nagyon kicsi én úgy tudom hogy semmilyen tejterméket nem szabad adni a kicsiknek 1 éves kor elött, de a többiek biztos jobban tudják...

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

iricc - Köszi a tippet, mondjuk tegnap fürdés elött megprobáltuk a hőmérős módszert, mert párom anyukája megmutatta, de attól ott akkor semmi sem történt, csak fürdés után evés közben.
Evés meg nem tudom gondoltam rá én is, de sajnos nem túl változatos az étrendem :? Azon gondolkoztam többet kéne ennem és innom és akkor talán, de nagyon nehezen jutok el az evésig, pedig ez most nagyon fontos lenne! :oops: Emiatt mérges is vagyik magamra, mondjuk nem tudom mennyit kéne ennem, de ennél tuti többet. És lehett emiatt is esett vissza a súlygarapodása is heti 300g-ról eleinte 150g-ra aztán 100g-ra most meg már csak 80g volt. Mondjuk azt mondta a védőnő, hogy lehet a fogzás miatt is, de nem tudom...

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Kép Végre sikerült felraknom képet, habár kicsit sőtét a kép, de legalább sikerült! :D

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?