Sziasztok!
Nem tudtam pár napig jönni, pénteken rossz volt a gépünk, szombaton reggeltől estig suli, tegnap anyuéknál köszöntöttük a húgomat. Most is csak gyorsan jövök, a teljesség igénye nélkül, mert Samunál alakulgat egy jó kis nátha, éjjel szörcsögött rendesen, most meg lehet, hogy hőemelkedése is lesz.
Márti, nagy-nagy gratula a kislányhoz! Az Eszter nálunk dobogós volt, de aztán ugye, Samu lett belőle...
Mei-tai: minél erősebb vászon anyagból érdemes varrni. Nekünk csak a vállpánt bélelt egy darabon, mi rendes bélésanyagot tettünk bele, nem polárt meg ilyesmit, ami a leírásban van. Nekem így is kényelmes, nem vág máshol sem, nagyon jól elosztja a súlyt. Az egyetlen, amivel nem vagyok kibékülve, az a felső perem, ha a hátamon elalszik Samu, valamiért nem oldalra hajtja a fejét, mint a kendőben, hanem hátra lógatja, és a perem nem elég magas, hogy megtartsa, így lóg neki. Mondjuk őt nem zavarja, meg szerintem baja sem lesz, de azért engem idegesít. A két vállpánt közötti részt érdemes valahogy magasabbra hagyni, illetve egy darabon kimerevíteni valahogy, béléssel. Meg lehet próbálni különböző kapucnikat is rászerkeszteni, amiket csak alváskor rögzítünk valahogy a pántra, hogy akkor tartsa a fejét, majd én is tervezek kisérletezni, de még ráér, mert újabban megint a kendő jön be nekünk, csípőhordozásban.
Rózsaág, tényleg elég rosszul hangzik ez a süketség meg féloldalasság, én is szorítok, hogy ne legyen semmi komoly, szerintem nem is lesz. Ha ez fokozatosan alakult ki, akkor biztos meg lehet találni azt a konkrét okot, ami kiváltotta, és akkor kezelni is lehet.
Susy, szerintem sem valószínű, hogy valami nagy probléma állna a sok kelés mögött. Nálunk akkor voltak ennyire rossz éjszakák, amikor áttörni készült egy-egy fog, illetve a legmelegebb időszakokban, akkor végighánykolódta Samu az éjszakákat, és óránként kelt. Nekünk az elmúlt 5 hónapban talán 3 átaludt éjszakánk volt. Nála is megvan ez a minta, hogy elalvás után 11-éjfélig kel 2-3-4szer, mikor hogy, aztán alszik 2-3ig, megint kel 1-2szer, aztán fél5-5 között nem lehet máshogy visszaaltatni, csak ha fél órát lóg a cicin. Reggelig még egyszer kel, akkor cicit kell cserélni a szájában, és akkor jó esetben alszik még (volt, hogy 3/4 9ig), de újabban nem, tegnap pl 5 után már nem aludt vissza, pedig álmos volt. Lehet, hogy a megfázás készülődött benne... Én azt hiszem, ez tényleg a foga lehet, az első foggal kezdődött az éjszakázás, és azóta tart. Ha anyósomnak lesz igaza, és az apjára-nagybátyjára üt, akkor Samu 3 éves koráig fogja ezt játszani velünk...
Még akartam dolgokat, de felkelt, majd később megírom...