Új privát üzeneted érkezett!

Sheil! Édes vagy! Jól látom, 2 Baba van a pocakodban? Hű, de klassz!!!!!!! :-)

Kép
bodza2005

Még egy fontos tény:
Azóta, akikkel évekig leveleztünk, még a babanet után is, többeknél költözött be spontán pocaklakó!!!!! Én a kb. 10 lány közül 5 lányról tudok!!!!!
Szerintem a szervezetünk ráérzett, amikor bármi elindult vagy tényleges várandósság lett vagy gyermek is akár. Onnan nincs visszaút. :lol:

Ettől függetlenül azokat a dolgokat meg kell nézni, ami szintén egy hajszál lehet a sikertelenség és siker mezsgyéjén (de fura ez leírva, nem?), de oka lehet, h még nincs Pocaklakó, pl. pajzsmirigy, inzulinrez., magas prolaktin, vitaminhiány stb. Ezeket rendbe kell tenni!!! na és a pihenés...

Kép
bodza2005

A régiek nem érnek rá, mert közben mind nagyon termékenyek lettek, és babáznak, ezért nem tudnak jönni. Ők üzenik. :D

Valaki kérdezte, hogy nálunk mi a helyzet. Mi egy éve jártunk már Dévainál, akkor el is indultak a kivizsgálások, de aztán nem indultunk lombikkal, mert lett egy jó nagy cisztám, amit műteni kellett, ez most megtörtént, úgyhogy most 1-2 cikluson belül indulunk az ikrekért! :)

Nálam az inszem nem játszik, mert endometriózis esetén (és nálam ez van) egyből mehet a lombik.
plonsk
Budapest

húúú, mennyi mindenkinek van ezer apró trükkje, most már tudom, mik azok a dolgok, melyeket nem tettem meg, hogy megfoganjon a mi Drágaságunk :( Csak húst ettem semmi mást, és bizonyára savas lehetett a szervezetem, utánaolvasva a savas közeg nem tesz jót a fogantatásnak, a lúgosítás igenis, nagyon fontos. Persze, utólag már könnyebb okosnak lenni. Nagyon sokan ajánlják a D vitamint, persze napfény formájában, a szoláriumot néhai alkalommal, egy héten egyszer meg is tettem. Én is szedtem DHEÁ-t, a Puritan's Pride változatát, a stimus ciklus előtti két hétben, 12 petesejt lett az eredménye, úgy , hogy előtte nem reagáltam a szurikra inszemeknél, Apánk szóvá is tette... Ez az én problémám, hogy nehezen vagyok stimuzható :( :( Nagyon boldog voltam, hogy ilyen sok sikerült, még ha abból csak hatot tudtak leszívni... Nagyon fontos férfiak esetében a Q10, interneten bőven van róla infó, milyen hatással van a férfiak kiskatonáira, E vitamint a Férjem is szedett, C vitamint és Fer14-et, most Apánk tanácsára Ferulant kapszulát.
mbetty2
Aszód

Kvzsuzsi Bevált teareceptje, ezt iszom én is:

"Fogamzás teakeverék"
- barátcserje (kihagyható, ha tabletta formában szedjük)
- citromfű (jóízű)
- kamillavirág (gyulladáscsökkentő)
- körömvirág (gyulladáscsökkentő) egyenlő arányban elkeverve
- cickafarkfű (1.)
- palástfű (2.)
Elkészítés: Mérj ki minden teafűből azonos mennyiséget, mondjuk 30 teáskanálnyit egy mély tálba. A cickafarkfű és a palástfű kivételével keverd jó alaposan össze a teafüveket. Oszd két részre. Az egyik részt a cickafarkkal (ezt kell a ciklus első felében inni), a másikat a palástfűvel (ciklus második felében) keverd össze. Reggelente forrázz le 3dl vízzel 2-3 teáskanálnyi keveréket. 8-10 percig hagyd állni, majd esetleg kevés mézzel ízesítve fogyaszd. Jó tudni, hogy a cukor és a citrom befolyásolják a gyógynövények hatását, így lehetőség szerint érdemes ízesítés nélkül inni.
Alkalmazás: reggelente 1-1 csészével kell inni a ciklus első felében (tehát a menstruáció első napjától kb. 2 hétig), a cickafarkasat, a peteérés után igyuk a palástfüveset.

vitamin:
b6 vitamin
c vitamin 2000 mg
d vitamin 2000 NE (ezt körzetivel irattam fel!, úgy olcsóbb)
e vitamin
folsav (ezt D is mondja)

ezeket mind az internetről néztem ki, az előző nullás punkció után napokat foglalkoztam azzal, hogy végignéztem az internetet, hogy mit lehet találni a petefészek erősítéssel kapcsolatban, és a fogamzással kapcsolatban "

Kvzsuzsi
mbetty2
Aszód

Ezek sem elhanyagolható dolgok: :) :) :)

A "lombikosok" 10 parancsolata:

1. A kezelés alatt nem olvasgatunk internetet, „szakirodalmat", semmit, ami a lombikkal, meddőséggel kapcsolatos! Csak felesleges agyalásra ad okot.

2. A stimuláció alatt pontosan követjük az orvos utasításait, ha nem értünk valamit, rákérdezünk, és feltétel nélkül megbízol abban, amit az orvos mond, akármivel beszélték tele a fejed a fórumokon, a váróban, mert lehet, hogy Neked ez az első lombikod, de neki már a több ezredik, tudja, hogy mit csinál!

3. A stimu idején nem figyeljük a testünk minden rezdülését, hogy feszít-e a hasam vagy nem, van-e hányingerem vagy nincs, szédülök-e vagy nem, fáj-e a fejem vagy nem. Akár érzel valamit akár nem, abból nem lehet semmilyen következtetést levonni a tüszők éréséről. Erre való a vérvétel és az ultrahang.

4. Nem aggódunk az érő tüszők mennyisége, a nyh-a vastagsága miatt, és legfőképp nem foglalkozunk azzal, hogy a másiknak milyenek az eredményei. Ez nem verseny!

5. A punkciókor nem foglalkozunk azzal, hogy a többieknek hány sejtje lett. Egy gyerekhez elég egyetlen női és egyetlen hímivarsejt is. Ez nem verseny!

6. A beültetéskor nem foglalkozunk azzal, hogy a többiek hány sejtesen kapták vissza az embrió(ka)t, és milyen vastag volt a méhnyálkahártyájuk! Ez nem verseny!

7. A beültetés után nem keresünk tüneteket! Ha keresel, találsz is, és akkor az a baj, ha meg még sem találsz, akkor az a baj. A premenstruációs tünetek egyébként tökéletesen megegyeznek a koraterhességi tünetekkel, a megtapadást amúgy sem lehet érezni.

8. Az Utrogestan vagy más progeszetron tartalmú készítmény használatát akkor se hagyd abba a beültetés után, ha esetleg vérzés jelentkezik. A vérzés önmagában nem jelenti azt, hogy nem sikerült, viszont progeszteronhiány miatt megszakadhat az elindult terhesség.

9. A vérvételkor nem beszélgetsz a többiekkel arról, hogy ki mit érez, és milyen tünetei vannak, a hetes pontban már részletezett okok miatt.

10. Akárhányadik lombiknak futsz neki, nem latolgatod a statisztikai esélyeket a sikerre, ez nem matematika, hanem biológia!
mbetty2
Aszód

Amarillys, megosztod velünk is a Te " trükkjeidet"? Persze, ki tudja, mi a tuti recept de ha nem tennék meg mindent Érte, rosszul érezném magam :(
mbetty2
Aszód

Lányok

Tényleg, valaki tud valamit kvzsuzsiról?

mbetty:Hú,mennyi mindent megszegtem a 10 parancsolatból :)
moro75
Budapest IX. kerület

Lànyok ez a 10 parancsolatot,szerintem mindenki megszegi!-) A fèrfinak ill mind2-nek jó az e vitamin, gynseng,halolaj.! Nekünk van fer14-nk,ha valakit èrdekel olcsón odaadjuk! Szóljon akit èrdekel!

Mokucica,Sheil:Köszönöm,hogy gondoltatok ràm a mai nap!
Puszilunk mindenkit ès csak előre,fel a fejjel! Hiszen hamarosan sikerülni fog!

Családient.hu vonalzók
dario88
kiskunhalas

Húúú...de régen láttam a lombikosok 10 parancsolatát!!! Volt amit én is megszegtem,pl a netről nem tudtam leszakadni.... :-S
Jó,hogy ilyen sok tippet leírtatok.Lassan követni sem tudom!Holnap ezt is összesítem.

bodza:Igen,Apánk nagyon ráállt most az ikrekre, sztem már csak ikreket tud :-P

Jah képzeljétek...reggel a párom ébresztget,hogy "Kicsim,kicsim,képzeld!Azt álmodtam,hogy igaziból is tigriseink születtek!!!! De én nagyon örültem nekik és csak egy picit tartottam furcsának,mikor az orvos közölte...mintha csak azt mondta volna,hogy az egyik szemük kék,a másik zöld...."
Én meg félálomban..."Jójó,akkor nem kiságyat hanem ketrecet veszünk..."

Jó éjt Mindenkinek :-)

sheil
Budapest I. kerület

De aranyosak vagytok, láttam engem is beírtatok a táblázatba.
Nálunk a stimu kezdete ápr. vagy máj. legkésőbb, attól függ, hogy alakulnak a vizsgálatok. :D
plonsk
Budapest

Ja, ja Dévai nekünk is ikreket fog csinálni, érzem a csontjaimban! :D
plonsk
Budapest

Sziasztok!

Itt vagyok! :)
Csicseregték a madarak, hogy előkerült a tea recim! :)
Használjon mindenkinek azt kívánom! :)

Néha olvaslak Benneteket, de igazándiból nem nagyon tudlak már követni titeket. Júni 15re vagyok kiírva, és addig még a melóhelyemen is szeretnék szépen mindent lezárni, így rövid ám egy nap! :(

De nagyon örülök mindenkinek, akinél már a pocakban van a baba! És drukkolok mindenkinek aki még csak vár rá!

Szóval nálunk a jeles dátum júni 15. Kislány lesz! Csenge kisasszony! :)

Puszi Mindenkinek

zsuzsi

Lilypie First Birthday tickers
kvzsuzsi
Fót

kvzsuzsi:
Június 15...szuper!!!Akkor Téged is beírlak a táblázatba :-) De jó újra itt látni,meg a csodaszép vonalzót.A Csenge név gyönyörű,sokáig nálunk is favorit volt :-)
A teareceptet pedig tovább örökítjük, mint csodaszert!
Jó egészséget Nektek és kitartás a munkahelyen!

plonsk: Már be is írtalak :-) Mesélj,mi hiányzik még az induláshoz?

sheil
Budapest I. kerület

sheil: aranyos vagy! :) Köszönöm
Nálatok tudni már, hogy mik lesznek a nevek?

zsuzsi

kvzsuzsi
Fót

Bodza, jaj annyira kedves Tőled hogy ezeket megosztottad velünk, nagyon köszönöm, gratulálok a spontán csodababához !

Betty Drága, hát én talpmasszázsokon kiívűl (Sigfrid és a Zafir féle hölgy) meg a már jelzett vitaminokon és teákon kívúl még homeopátiás készítményeken szedek: Gynex és Bach féle virágterápiás cseppek (ez utóbbi főleg a lelki részében, az oldásban segít). Voltam kinez-nél hogy oldjak ezekre a "görcsökre, hogy sikerüljön" meg az ezzel kapcsolatos félelmeimre. Voltam családállításon mert ugye volt nekünk volt 3 éve egy spontán babánk, akit 20 hetesen kellett megszülnöm és Őt is el kellett engednem (ez utóbbi módszer lelkileg nagyon fájdalmas de a legtöbbet segített). Voltam hormonegyensúly terápián, na ja. Ez nem tudom mennyire hatásos, felírnak egy természetes progeszteron krémet meg ezt a sok vitamint hogy szedjél amiről amúgy is beszéltünk....talán akinek gondjai vannak a megtapadással azok
Nem használok semmit amiben parabén van. Próbálom amennyire kerülni a lisztet, cukrot, tartósitószereket. Viszont lúgositás ide vagy oda, én eszem húst (sok zöldséggel), Apánk is mondja ezt a paleo diétát...

Sheil, köszönöm hogy felírsz a táblázatba, ha eljutunk odáig (most már csak így irom) akkor holnap lesz a leszívás és ez a 3. lombikunk. Remélem hogy ez a havas nyuszi most már hozza ezt a nagyon várt babát...akár szánkóval is csak hozza már...
Szép húsvéti ünnepeket mindenkinek

:lol:
amaryllis921
Budapest XIV. kerület

kvzsuzsi:
Szia!Igen,a kisfiú Olivér lesz,a leányzónk pedig Hanna Bella :-)

amaryllis921:
Holnapra mennek a drukkok és már be is írtalak a táblázatba. Szívből kívánom,hogy sikerüljön és kárpótoljon Benneteket az élet egy(két...három) csodababával. Ha tudsz,kérlek jelezz holnap,hogy sikerült a punkció.Veled leszünk lelkiekben és sok szívecskét kívánunk a tenyeredbe :-)

sheil
Budapest I. kerület

Sziasztok!

Felbuzdulva Bodza felbukkanásán, én is előbújok,h megosszam veletek a mi történetünket.
Szoktalak olvasni benneteket és nagyon szurkolok mindenkinek! A kismamiknak gratulálok, az ikres kismamiknak (tapasztalatból) sok pihenést és legalább 36. hétig tartó kismamamiságot kívánok.

Baribabák története:
A férjemet 13 éve ismertem meg , de csak 5 éves házasok leszünk. Az évek alatt mindig előtérbe helyeztünk mindent, így nem foglalkoztunk sokáig a családalapítással. Házasságunkat követően elhatároztuk,h jöhet a baba. Elég hamar ráeszméltünk,h évek óta nem védekeztünk és mégsem maradtam terhes, így egyből elkezdtünk vizsgálódni.

Az akkori nőgyógyászom a Cirisben is rendelt, így egy helyen mindent meg tudtunk csináltatni. Hidegzuhanyként ért minket az andrológussal való találkozás. Nem épp orvoshoz méltóan közölte,h ilyen eredménnyel soha nem lehet gyerekünk, még lombikkal sem…A férjem akkori eredménye 0 katona volt. A doki viselkedése miatt új orvost kerestünk és Erdei doktornő személyében meg is találtuk, aki reményt adott ahhoz,h kisbabánk legyen. Egy évig jártunk hozzá közben életmódváltás, teljes ruhacsere, így sikerült feltornáznunk 2 millióra a katonaságot. Nálam közben volt Hycosy ahol kiderült,h a bal petevezetőm teljesen zárt a jobb pedig néha működik csak, ill. méhsövényem van, amit megműtöttek. Szerencsére hormonálisan minden OK volt.

Biztos a sors akarta, de egy napra kaptunk időpontot a BMC-be és a Dévai Intézetbe, végül Déviszre esett a választás. Fontos dátum az életünkben 2010.05.18.!

Következő hónapban már indulhattunk is, hisz minden leletünk rendben volt a lombikhoz.

Az első stimut le kellett állítani,mert annyi tüszőm lett és az egekben volt a hormonszontem: túlstimulálódtam. Igazából lehet butaság volt,mert punkció lehetett volna, de megijedtem elsőre és nem vállaltam, de hiszek a sorsban,h jó döntés volt. Sajnos a tüszőkből ciszta lett, de talpmasszázzsal sikeresen orvosoltuk.

Sokat nem kellett várunk, augusztus végén újra indultunk. Sokk ként ért minket a punkció reggelén,h a férjem leadott mintájában egy darab katona sem volt. Én mentem punkcióra ő meg újra mintát adni. Már a műtőasztalon feküdtem mikor jött Kálmán,h sikerült a mintaadás, van katonánk. Istenem, senkinek nem kívánom azt a kb. egy-két órát…! 10+1 petesejtem lett. 9et meg is tudtak szúrni. 2 nap múlva 3 gyönyörű embrike várt miket, de Dévisz nem adott vissza csak 1 embrikét, mert nagyon sok volt a hasűri folyadékom. A másik két embrike ment a fagyioviba. Dévisznél ugye a 21. napon kell tesztelni és utána hívni majd menni UH-ra. Én a 10 napon teszteltem egy pozitívot. Leírhatatlan érzés volt…sikerült, velünk van Bogyó, igaz még előttünk volt 11 várakozással teli nap. Minden nap teszteltem, mígnem elérkezett a 21. nap és mehettünk UHra. Amire nem lehet felkészülni az-az mikor nem lát az orvos semmit a pozitív teszt ellenére sem. 2 naponta jártam vérvételre, Uh-ra, de nem bújt elő Bogyó. Dévisz méhen kívüli terhességre gyanakodott, így kórházba küldött. A SOTE-n volt ismerős orvosunk, így oda mentem. Egy hétig feküdtem bent. A HCG emelkedett, de UHon semmi nem látszódott, mígnem az osztályvezető és az orvosom úgy döntött,h csinálnak egy küretet. Másnapra leesett a HCG-m….biokémiai terhesség volt…aminek ugye soha nem lehet tudni az okát, közben megünnepeltem a 30. szülinapomat…

3 hónap várakozás következett, amiben volt minden: barátnőm megszülte a kisfiát vagy épp kedves ismerős bejelentkezett csak azért,h megossza velem: kismama….

Letelt a 3 hónap és eljött az újabb stimu. Minden rendben ment, de Apa punkció napján megint duplázott mintaadásból… 9 petesejtem lett amiből 3 embrike várt minket a második napon. Sajnos a 18. napon jelentkezett a mensim, így biztos volt a sikertelenség.

Újabb pihenés következett. Ez idő alatt voltam kineziológusnál, szivárvány terápián és elkezdtem talpmasszázsra járni ill. méhpempőt enni és számoltam vissza a napokat.

Komolyan ezek a várakozással teli hetek ólomlábakon jártak…de annyi minden történt a 3 hónap alatt,h biztossá váltam abban,h egyszer igenis kismama leszek!

Közben voltam IR vizsgálaton is ahol enyhe IR eredményt kaptam, de Dévisz csak annyit mondott,h mediterrán diéta…amit igyekeztem betartani. 2011.04.22-én kezdődött az újabb stimu ill. terhességem első napja.

10 petesejtem lett, mindet sikerült megszúrni és igeeen, Apa itt is 2x adott mintát…! A stimum úgy alakult,h egy nappal tovább voltak kint az embrikék aminek nagyon örültem,mert tudtam,h ez is kell nekünk a sikerhez. 3 db gyönyörűséges Baribaba költözött a pocakomba. Az első 4 napban szigorúan feküdtem és szép lassan kezdtem el „terhelni” magam. 2011.05.18-án (pontosan egy éve léptük át a Dévai Intézet kapuját) a 9. napon szép pozitívat teszteltem, biztos voltam benne,h itt bizony nem egy baba van. Rettegtünk előre az UH-tól az első sikertelenség miatt, de szerencsénkre most gyönyörű képpel távoztunk: KISMAMA LETTEM! Dévisz másfél embriót látott amiből pár nap múlva már határozott 2 embrike volt pulzáló szívvel. Igeeeeeen, ŐK voltak a mi Baribabáink.

Terhességem alatt majdnem mindenben volt részem: haematóma, mellső fali, méhszájon fekvő méhlepény, terhességi cukor…, de sikerült a Baribabákat 36hét4napig a pocakban tartani. 2012.01.03-án 09:00 perckor megszületett Benedek 2760 g és 50 cm-rel, 09:02 perckor megszületett Zalán 2810 g és 49 cm-rel. Sajnos csak egy pillanatra láthattam őket,mert komplikáció lépett fel és elaltattak, de este megkaptam ŐKET! Szerelem első látásra ♥ ♥ ami a mai napig tart, persze egyszer-egyszer felébresztenek,hogy annyira azért ne legyek rózsaszín ködben :) Túl vagyunk az első éven, volt benne minden…koponyaröntgen, forrázás, sírás, kacagás, nevetés. Bevallom könnyebb egy évre számítottam, de mindig sikerült megbirkóznom az adott helyzetekkel és remélem így is lesz az elkövetkezendő években. A fiúk 8 hónaposak voltak mikor késett a mensim. Teszteltem egy pozitívat, de másnap már negatív volt és este meg is jött. A nőgyógyászom (Paragi doki) szerint elindult valami…szóval ki tudja, lehet egyszer még mi is belépünk a spontán babások táborába is. Kedves még úton tartó sorstárs, kívánom a mihamarabbi sikert és szerelmet az életetekbe! Soha nem szabad feladni!!!
Kép
Kép
Kép
Kép

bari6

Jajj Bari, ezen mindig tudok bőgni! :) Pláne terhesen! :)
Meg amúgy is még mindig csudahelyesek ezek a kiskrapekok! :)

zsuzsi

kvzsuzsi
Fót

Sziasztok! Elhatároztuk, hogy meglepünk Benneteket, mi "régiek".
Sajnos én nem tudok ilyen szép hírekkel előrukkolni.

Röviden: 5 inszem a Forgács Intézetben, utána váltás: 4 lombik a Dévainál. 3 hete tudtam meg, hogy nem sikerült, de már voltam is konzultáción Krizsa Ferencnél a Kaáliban.
Szerettem a Forgácsékat is, Dévait is, bíztam is bennük, de az utolsó TB lehetőségem Krizsára bízom.

Kaptam egy jó hosszú listát, szaladgálok az új vizsgálatok után, aztán nyár közepén az utolsó lombik. Sajnos mi vagyunk az a kategória, amibe beletörik a bicska, mert (egyelőre) nem találnak semmilyen rendellenességet.

Kb 2 év múlva már megérkezik hozzánk az örökbefogadott baba is, szóval legkésőbb addig kell kibírni.

Azért "zugban" olvaslak Benneteket, gratulálok a kismamáknak! Sheil, Téged láttalak is az októberi lombikom alatt. ;-)
tttnora001

sheil: nagyon szép nevek! és vegyes páros!!!! a legjobb! én is mindig ezt szerettem volna, na de majd a következő spontán! :)
és csak azt tudom kívánni, amit Bari, hogy még legalább 13 hétig együtt legyetek! :)

zsuzsi

kvzsuzsi
Fót

Sziasztok!

Rólam nincs mit mesélni! De egy picit én is be ugrottam. :D
Én mint a kakukk tojás a lányok között azt hiszem,ennyi idő után sem szabad feladni.. Muszáj tovább menni,mert mindenkire vár valahol a baba. Tudom nagyon nehéz amikor nem sikerül,de előbb vagy utóbb fog mindenkinek!! Dévai bácsika,majd hozzá segít mindenkit,az anyasághoz! :wink:
Szóval ne szomorkodjatok rázzátok meg magatokat,egy nagy sírás és újra erőre kapni!
Lesz még itt sok kis baba!
Akiknek sikerült gratulálok!
Többiek nem feladni, és távolról de szorítok mindenkinek!
:wink: :D

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

bari6:
Csodálatos a baribabák története :-) Persze, hogy nem bírtam ki sírás nélkül...Amikor a második UH-ra mentem Dévaihoz, akkor láttalak Benneteket-jöttetek fotózkodni Apánkhoz a két csodaszép kis legénnyel.:-)
Úgy gondolom,hogy a Ti történetetek sokaknak erőt ad majd a folytatáshoz :-D

tttnora001:
Kívánom,hogy sikerüljön az 5.lombik,vagy pedig egy spontán baba-mert ilyenkor szoktak ám meglepetések lenni. Mindenképp anyuka leszel-vagy így vagy úgy :-) Mindig is nagy tisztelettel néztem az olyan szülőkre,akik örökbe fogadnak. Fantasztikusak,kitartóak vagytok és jó,hogy nem adtátok fel.
Októberben egyszerre volt a stimunk???Vmi ismertetőjelet írsz magadról? :-)

kagyló:
Jó újra itt látni.Szuper,hogy ennyien itt vannak a régiek közül.Én nagyon hiányoltam már a pörgést és ezt a fajta "csapatszellemet" a fórumról. :-)

kvzsuzsi:
Köszi a drukkot, még legalább 90 napot saccolok magunknak,remélem sokáig benn tudom őket tartani! :-) Nektek is hasonló jókat kívánok.Remélem ha megszületik Csenge,majd adsz hírt Magatokról!?

sheil
Budapest I. kerület

Lányok, szerintem nem is húsvét van hanem karácsony hogy ennyien beköszöntök a régiek közül. :D

Nóra, Kagyló szorítok nektek továbbra is !

Sheil, köszi a bátoritást, holnap minden kiderül és irok..
amaryllis921
Budapest XIV. kerület

amaryllis: hát az időjárás szerint biztos inkább karácsony van! :D

zsuzsi

kvzsuzsi
Fót

Sheil, köszi! :-) Nem beszélgettünk egymással, talán egy ultrahanggal előrébb járhattam, és egyszer mellettem ültetek a pároddal a váróban. Amikor én legközelebb már a kórteremben voltam (többed magammal), akkor meg jöttél szurira Mariannhoz. Utána olvastam itt, hogy írod magadról, hogy nememlékszemmármilyen blúz volt rajtad, és onnan tudtam, hogy Te voltál.
Egyébként szőke, állig érő hajam van. :-)
tttnora001

Köszi Amaryllis, de most inkább mi szorítunk Neked holnapra!
tttnora001

Sziasztok,

Jaj de jó, hogy ennyien itt vagytok :D

amaryllis: nagyon drukkolunk Nektek holnapra :)

kvzsuzsi: gratula a kislányhoz. Nagyon szép név a Csenge :)

bari6: csatlakozom sheil hozzászólásához. Gyönyörű történet + engem is megsírattál. Tényleg belöletek lehet erőt meríteni, és soha nem feladni a legnagyobb vágyunkat, hogy szülők lehessünk. Nagyon szépek a fiúk, szerintem a lányoknak is nagyon fognak majd tetszeni.

ttnora, kagyló: nektek továbbra is szívből kívánom, hogy sikerüljön. Várjuk a jó híreket.

sheil: tetszik az új vonalzód :)

Puszilok mindenkit.
mokucica
Budapest XIII. kerület

tttnora001:
Akkor gondolom ki lehetsz :-) Bár ennyi hónap távlatában azért nem biztos,hogy Rád köszönnék az utcán! :-P

mokucica:
Egy szavadba kerül és csinálok Neked is :-)

sheil
Budapest I. kerület

sheil : nézegettem már én is őket :wink: de megvárom a jövő hét pénteki ultrahangot. Remélem, hogy szépen fog dobogni a szivecskéje <3 <3 <3
mokucica
Budapest XIII. kerület

mokucica:
Biztos vagyok benne :-) Csudiszép vonalzód lesz :-P

sheil
Budapest I. kerület

Sziasztok lányok!

Itt egy újabb régi fórumozó a csodasztorijával, bátorításként ;)

Másfél év sikertelen próbálkozás, otthoni hőmérőzés, és excel fájlban vezetett ciklus-grafikonokat követően egy andrológus megállapította, hogy a párom spermiumszáma miatt ICSI javasolt, mint meddőségi kezelés. A Dévai Intézetre esett a választásunk. 2010. november 24-én kezdtünk, és sajnos december 24-én hajnalban negatívat teszteltem. Nagyon sírtam, hiszen annyira reménykedtem benne, hogy egy pozitív tesztet tehetek a karácsonyfa alá a páromnak.
A következő időpontunk (a 3 hónap szünetet belekalkulálva) végül március közepére volt, március 14-e környékén kellett megjönnie a mensimnek, és akkor mentünk volna a hormonbeállításra. Ez ha jól emlékszem, hétfői napra esett, és végig azon izgultam, hogy mi lesz, ha hétvégén jön meg, vajon a keddi ünnepnap miatt nem megy-e szabira hétfőn is, és fogad-e Dévai, de telefonban megnyugtatott, hogy várni fog. Eltelt a hétvége, majd a hétfő is, és nem jött meg. Kedden kirándulni mentünk a párommal a Kékestetőre, és kicsit barnáztam, mondtam is neki, hogy tuti megjön, úgy készüljön, hogy szerdán nem megyünk dolgozni, hanem irány Pest Déviszhez. Szerda korán reggel hívtam Déviszt, aki közölte, hogy ne ugráljak, akkor menjek, ha rendesen megjön. És nem jött meg, bár a hasam görcsölgetett. Nagyon pipa voltam, mert biztosan mindannyian ismeritek azt az érzést, amikor lélekben rákészülsz a kezdésre, a következő "menetre", és várakoznod kell! Nem igaz, hogy pont most késik, mindig kiszámítható volt a ciklusom...dühöngtem magamban... Aztán vasárnap vettem egy tesztet. De nem azért, mert azt hittem, terhes vagyok, hanem kitaláltam, hogy megcsinálom, és negatív lesz, és ezzel is tudom majd bizonyítani Dévainak, hogy kezdhetnénk. Tiszta hülye voltam, igazából ez baromság, hiszen tudtam, hogy meg kell jönnie ahhoz, hogy indulhassunk, de egyszerűen megzavarodtam...vagy csak éreztem valamit...a teszt pozitív lett! Minden nap teszteltem aztán :))) A következő szerdán meg csináltak nekem egy 6800-as!!! HCG tesztet! Dévaihoz a következő hétfőre kaptunk időpontot, lelkendezve hívtam, hogy most mennénk lombikra, de bocs, le kell mondanom, mert pozitívat teszteltem! Ez egy csoda volt....A csoda most a kiságyban alszik, Kristófnak hívják, és 16 hónapos, és gyönyörű. 

El kell mondanom, hogy történtek változások az életemben, és voltak körülmények, amelyeknek utólag talán volt kihatásuk a spontán csodára:
- január 31-én elvesztettem a nagymamámat, akit nagyon szerettem. Ez nagyon szomorú esemény volt, és még ma is gyászolom, annyira imádtam, de alapvetően megszabadult a szenvedéseitől, és talán furcsán hangzik, de ez, a halál okozta változás egyben olyan jellegű megkönnyebbülést adott nekem is, hogy nem kell már a drágámnak szenvednie a ráktól, a fájdalomtól. A kisfiam egyébként 25 nap múlva fogant meg, a párom szerint nagymamám intézte el nekünk Istenél :)

-február hónapban távozott a párommal közös munkahelyünkről az ő előző barátnője, aki a kollégánk volt addig :))) ez rohadt nagy megkönnyebbülés volt a számomra!!!! :D

-a tervezett lombik miatt kicsit futottam, kevesebb kenyeret, tésztát ettem, mert fogyni akartam pár kilót, hogy esetleg ez is segítse a teherbeesést -ugyan 1-2 kilónál többet nem fogytam, de nyilvánvaló, hogy jobb lett a sporttól az altest vérellátottsága

- elmentem párszor szoliba, úgy gondolom, ettől talán megnőtt egy picit a D-vitamin szintem a téli hónapok után

- anyukámék anyagi gondjai, amelyek nagyon-nagyon nyomasztottak engem, megoldódtak akkor, és ez óriási megkönnyebbülést jelentett nekem!!

- a páromnak akkor telt le a 3 hónap a FER14 szedését követően -->elvileg ennyi idő kell a kúra után, hogy hasson!

-a fogantatás napján, február 25-én a páromal elmentünk egy rockkoncertre, mézes páleszt ittunk, és jól éreztük magunkat....:))
bár éreztem a peteérést, hogy szúr az oldalam, de nem is foglalkoztunk azzal, hogy hogy feküdjek, milyen pózban stb., mert a következő hónapban lombikra megyünk...értitek...

Szóval ez nem recept, csak azért soroltam fel, mert utólag így raktam magamban össze a változások alapján az esetleges összefüggéseket, és nagyon érdekesnek tartom!! Ez pont egy olyan időszak volt, amikor oldódott a stressz bennem sokféle szempontból, és persze ehhez hozzájárultak még az egyéb, fizikai körülmények, javulások (pl feltehetően a páromnál is). Mindennek az eredménye egy csodababa lett, ezt kívánom mindannyiótoknak!!!

Szeretnénk második babát is, és nem is védekezünk, de egyelőre nem jött össze. Igaz, még szoptatok mindig, talán ez is befolyásolja a dolgokat, és lehet, hogy ismét látogatást kell tennünk Dévisznél, de azért a magam részéről bízom a dolgok szerencsés alakulásában is :)

Mindenkinek sok sikert, csodát kívánok az életében!

Poszi
poszi
Nyíregyháza

Sziasztok!

A régiek lelkesedését látva, én is megosztom történetem, remélem, ebből is tudtok erőt meríteni.

Férjemmel mindketten egy rossz kapcsolat után interneten próbálkoztunk a társkereséssel még 2005-ben. Nekem hirtelen 100 levél érkezett, barátnőmet kértem meg, hogy válasszon ki 2-3-at és annak válaszolok. Hát a férjem volt az egyik. Gyorsan összeköltöztünk, majd építkeztünk és 2007-ben úgy gondoltuk, hogy jöhet a baba. De sajnos sokáig nem jött össze, közben 2009-ben összeházasodtunk és elkezdtük mind a ketten a mesterképzést az egyetemen. Aztán 2. stimulációra lombikkal terhes lettem. Én végig úgy vártam a tesztelés napját, hogy tuti ikrek, mivel nekem is van egy fiú ikertesóm. És 3 hét múlva már az UH is igazolta a feltevésemet. Nagyon boldogok voltunk, én álmomban a kocsibeállón babakocsiban egy kisfiút és kislányt láttam. Onnantól kezdve éreztem, hogy más neműek nem lehetnek. 16. héten orvosom két fiút jósolt, így picit elcsüggedtem, hogy hol van az én kislányom, majd a 19.heti nagy UH-n kiderült, hogy mégis van nekünk egy puncisunk is. Terhességem nehéz volt az elején, volt minden, hematoma, vérzés, méhszájon tapadás is. Ezért végig itthon voltam, és a második felét szinte végig feküdtem. EGy 37. heti CT-t követően (ahova már összecsomagolva mentem) kiderült, hogy magas a vérnyomásom és aznap már brutálisan vizesedtem, így ott fogtak a kórházban. Ez egy szerdai nap volt, aztán hétfőn magától beindult a szülés. 6 órát vajudtam, mikor közölték, hogy az orvosom még 4-5 órát rendel, ekkor hívták a helyettesét. Így császárral megszületettek életem értelmei. Sasa 2011. március 21-én 17,12 perckor 2470gramm és 48cm, Matyikám 17,14-kor 1950gramm és 48 cm-rel. Sajnos egyből mentek a PIC-re, egy pillanatra láthattam csak Őket, mivel fertőzést kaptak tőlem, olyan gyorsan beindult a szülés, hogy nem tudott a több adag infúzió lecsöpögni szülés előtt. 10 napot töltöttek ott, én vittem a tejcsit nekik, és próbálkoztunk a szopizással, ami egy évig tartott végül.

Szerencsére semmiféle betegségük nincs, szépen-gyorsan beérték a társaikat. Két évesek voltak 21-én, két örökmozgó, cserfes gyerkőc, akik számomra a világ legszebb babái maradnak.

KépKép
momelcsi

poszi,momelcsi:
Szuperek vagytok és gratulálok a sok egészséges babához,akik nem születhettek volna meg-ha Ti feladjátok :-)

sheil
Budapest I. kerület

Sheil, ha érdekel, Zafír ismerősei között a FBon megtalálsz. ;-)
Segíteni fog a nicknevem és a szőke hajam (a legfrissebb profil képen egy függőágyban vigyorgok).
tttnora001

Sziasztok!

Én is jártam itt régen.Engem D. augusztusban elküldött ,hogy soha nem lesz babánk többet ilyen eredményekkel.(12 vetéltem előtte)Egy véletlen során kiderült,hogy rejtett pajzsmirigy betegségem van,amire kaptam L-thyroxint.
Második hónap közepén meg teherbe estem spontán a második babámmal.
Nyárra várom, eddig minden rendben.

Csak azért írtam soha sem szabad feladni,régiek közül volt aki spontán lett terhes miután mindenki lemondott róla ,szóval fel a fejjel.
Több barátnőmnek is sikerült az L-thyroxinnal teherbe esnie,szóval érdemes utána járni a dolognak.

Sok sikert és mindenkinek drukkolok

Lilypie Pregnancy tickers
cicamica7591
Budapest XXII. kerület

Cicamica, és milyen rejtett pajzsmirigy betegségről van szó? Elárulod?

Igazából én is erre várok már, hogy valaki találjon valami "problémát" valamelyik vizsgálatnál, mert hogy 9 stimuval sem leszek terhes, az nem "agyban dől el" kérdés.
tttnora001

Cicamica: gratulálok csodababához! Ez nagyon jó, hogy nálad legalább megtaláltak, hogy mi lehetett az ok! :) Hajrá fel a további csodababákért! :)

zsuzsi

kvzsuzsi
Fót

momelcsi, poszi: köszönjük, hogy jöttetek ti is :D Gratulálok a babákhoz :D

cicamica: gratulálok Neked is. Igazán kemény csaj lehetsz, hogy 12 vetélést kibírtál. Gondolom, hogy a baba feledtetni fogja azt a sok rosszat, amit átéltél, vigyázz nagyon magatokra. :D

Annyira jó, hogy jöttetek :) Olyan jó olvasni a sikereket, és hogy nem szabad feladni. :) :) :)
mokucica
Budapest XIII. kerület

Sziasztok ismét!

A rejtett pajzsmirigy betegség azt jelenti ,hogy többszöri vérvétel kell(ciklus különböző ideje alatt)nekem pl a 3 napi jó volt,a 21 napi 2,6 ami elvileg jó,de ha valaki terhes akar lenni,akkor csak a 0-1 közötti eredmény a jó és elfogadott.
Nekem általában 1,6 volt a 21.napi és csak egyszer volt "rossz",de a ciklus közepén általában senki nem nézi,nekem az volt rossz így téves információt küldött a pajzsmirigyem az agyalapi mirigynek és az megszakította az amúgy egészséges terhességeimet.

A gyógyszer beállításhoz kb 2 hónap kell,és nekünk első próbálkozásra összejött,előtte nagyon nehezen estem teherbe és mindig elveszítettem őket :cry:

A borzalmas az volt,hogy a kórházi egyik műtősnő lek.zott ,mert azt hitte,hogy direkt vetettem el őket,én meg nem tudtattam anno szólni a sokktól,hogy újra és újra megtörténik.

Soha ne adjátok fel,mindig bízni kell az Istenben,természetben,orvosokban,hogy előbb utóbb kiderül,hogy kinél mi volt a baj.

Imádkozom mindenkiért ,hogy sikerüljön 8)
Én mindig úgy voltam vele ,hogy ami nem öl meg az megerősít,szó szerint.

Kvzsuzsi :lol:
Úgy irigyeltelek,mert mi anno egyszerre indultunk volna,és nem gondoltam,hogy terhes leszek még valaha.
Nagyon örülök nektek,és persze mindenkinek ismeretlenül is.

Drukk mégegszer a többieknek,mindig olvasgatlak titeket.
Bari babik és melcsi gyönyörűek a babák,zafír hercegnői is nagyon cukik.

Bocsánat ,ha kihagytam valakit
:?

Ha van kérdésetek szívesen segítek,ha tudok.
A pajzsmirigyről csak annyit még,hogy IR esetén nagyobb valószínűséggel fordul elő.

cicamica7591
Budapest XXII. kerület

Sziasztok!

Én egy közepesen "régi" fórumozó vagyok. Kicsit kilógok a sorból, mert végül sosem lettem Dévais, bár jártam nála néhányszor.

A mi történetünk 1997-ben kezdődött, akkor kerültünk össze a férjemmel. Munka-munka-munka (saját cég felvirágoztatása- majd küzdelmes életben tartása- végül halála) 10 éven keresztül. Nem volt időnk-energiánk házasságra-gyerekre. Gondoltuk, majd ha már megtehetjük azt, hogy nekem ne kelljen dolgoznom.Máshogy alakult, a cég tönkrement.
2006-ban esküvő és az elhatározás, jöhet a baba. Ez is máshogy alakult. A baba csak nem jött, vizsgálatok, próbálkozások,negatív tesztek 3 éven át.
2009-ben kiderült az endometriózis, műtétre került sor, ami során a bal petevezetőmet eltávolították és kiderült, hogy a jobb oldali is "csak nagy nyomással minimálisan átjárható"
A Kaáli intézetbe kerültünk, ahol 2 lombik kezelést csináltunk végig. Jól stimulálható voltam, sok és szép embrikénk lett, fagyasztottak is. Összesen 5X volt beültetésünk (háromszor fagyasztott), ebből az 5 alkalomból egyszer indult el valami, de sajnos Ő nem maradt velünk.
2011 szeptemberben átigazoltunk a Dévai intézetbe. D első ránézésre közölte (mielőtt bármi papírt látott volna), hogy donor-sperma!!! (megjegyzem a férjem eredményével előtte sosem volt gond). Mindegy elkezdtük a vizsgálatokat, otthagytam néhányszor 15ezret, aztán elmentünk egy andrológushoz (nem akit D ajánlott), aki közölte hogy semmi baj a férjemmel. Nem mentünk vissza D-hez. 2012 januárjában megállapodtunk, hogy nem lombikozunk tovább. Még február első napjaiban elmentem endokrinológushoz (mert már megvolt az időpont), aki enyhe IR-t állapított meg. Diéta+Mozgás+gyógyi.
2012.március 11-én nagy meglepetés ért: POZIT teszteltem.Még meg sem kellett volna jönnie, csak olyan furán éreztem magam.
Most itt játszik mellettem Bálint, akit 38hét3nap problémamentes várandósság és csodálatos szülést követően a karomban tarthattam.
Képet is akartam csatolni, de valamiért nem engedi :(

Eramami

Kép
era33
Biatorbágy

era33: Gratulálok a kisfiadhoz, annyira jó, hogy végül Nálad is minden jól alakult és boldog anyuka lehetsz!Mindegy,hogy Dévaival,vagy nélküle-az eredmény a lényeg :-)

cicamica:HŐS vagy és ezt a szó leges legpozitívabb értelmében mondom. Sok erőt és kitartást és vigyázz magadra.Ha jól látom,egyidősek vagyunk :-)

sheil
Budapest I. kerület

Sziasztok:)
Era volt a paramamink ,most én vagyok annyira parás:)
Tudtam,hogy kifelejtettem vkit,de még többen is vannak akit nem említettem név szerint:)
Gratulálok Bálinthoz:)

Sheil:)
Igen kb. egy idősek vagyunk,én 24.-re vagyok elvileg kiírva.
Gratulálok a vegyes pároshoz 8)Remélem a kicsik legalább 37 hétig bent maradnak:)))
Tényleg nem az a lényeg,hogy természetesen vagy mesterségesen jön össze egy baba,csak az egészség és a boldogság a lényeg,és ezért lenne jó,ha mindenki aki itt van megélhetné.

Vannak és voltak itt nagyobb és az én szememben igazi hősök én nem tartom magam annak,csak kitartónak :oops:

cicamica7591
Budapest XXII. kerület

Cicamica, köszi az infót, ez nagyon érdekes, nekem még senki nem mondta, hogy a ciklus alatt többször vizsgáljuk a pajzsm.értékeket. (96 óta vagyok gyógyszerezve vele)
Ráadásul, hiába emelgetik a gyógyszer adagomat, mindig lemegy 1 alá, de aztán szép lassan újra visszakúszik 2-3 közé... :-(
Egyébként TSH-ról beszélünk? Azt nézték Nálad a ciklus alatt?
Enyhe IRem is van, Dévai nem foglalkozik vele, Krizsa is csak rápillantott, de nem volt vele baja.
tttnora001

Köszönjük Csajok a segítséget és a történeteket, melyekből szerintem mindannyian kicsit magunkra ismerhetünk, hiszen hasonló utat járunk végig csak van aki még az elején tart, van aki célhoz ért. De elindultunk és nagyon jó érzés, hogy nem vagyunk egyedül mert igenis van segítség egyrészt, másodszor pedig ezt kívülállók nem értik igazán, milyen nehéz út ez, és kell a megértés, a támogatás, a biztatás. Nem gondoltam, hogy ilyen sokan, "Régiek" segíteni fogtok és egy emberként álltok az mögé, aki most lépett erre az útra vagy esetleg most botlott meg mint mi, és igen, segítetek nekünk felállni, továbbmenni mert az út végén a csoda mindenkire vár...
mbetty2
Aszód

Szia Nóra!

A tsh-t ft3 és ft4 értékeket kell együtt vizsgálni. Önmagában az egyik vagy másik nem ér semmit sem.

cicamica7591
Budapest XXII. kerület

Sziasztok Lányok!

Hú,nem győztem olvasni a sok történetet amit megosztottatok Velünk :) Azt hiszem ez Mindannyiunknak sok erőt fog adni!! :) Annyira jó olvasni Titeket,még én is megkönnyeztem!Gratula a babásoknak,és nagy drukk aki hamarosan tesztelni fog!! :D
moro75
Budapest IX. kerület

:)
Bárkinek van kérdése írjon nyugodtan,az a jó hogy megint jó kis összetartó társasság alakult amint látom. 8)

cicamica7591
Budapest XXII. kerület

tttnora: meglestelek én is fbon. Tuti, hogx már mi is találkoztunk Dnál. :D
mokucica
Budapest XIII. kerület

Kép

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok MINDENKINEK!!!
pipus75

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?