Új privát üzeneted érkezett!

Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!
Boldog szülinapot Zétinek!
Az én unokahúgom csak nézegette az első tortáját. A fénykép kedvéért nyomtuk bele a kezét a tortába. :lol:

Adélnak már kibújt a 3. fogacskája is. Ez most a fölső. Ügyesen áll, lépeget kapaszkodva. Ül. Szereti a zenét, nagyon be tud rá indulni.
Alkalmanként itthon hagyom őket (apát és Adélt). NAgyon jól érzik együtt magukat, de mindkettőjüknek felüdülés, ha hazaérkezem. :lol: :D Olyan jó néha egyedül elmenni valahová! :D :oops:

Alin! Hogy vagytok? (Mindenféle terület érdekel! :) )

Helga! Te/ti hol vettetek Petrának kicsi cipőt? Adélnak kellene már egy kiscipő, de 17-eset sehol sem látok. Vagy olyan csúszásgátló zokni kellene, amin nem csak dísznek vannak a talpán a pöttyök.

Mindenki tapasztalata érdekel!

Zsuzsa
fazsu

Sziasztok!
Szia Zsuzsa!
Gratula a fogicához ! :) Nagyon jó ez a kép a vonalzótokon!

Mi Kenguru Goldban veszünk általában ilyen zselés talpú zoknit-nagyon jó vastag zselé az alja,abszolút csúszásbizti :)
Pici cipöt meg Brendonban láttam,meg Máriában (www.brendon.hu,www.babyoutlet.hu,www.bebibolt.hu).De ezt a Picisek jobban tudják,biztos közelebb is van hely!

Fanninak épp 3 foga jön egyszerre,igy most újra nagyon nyálzik meg rágicsál:) De közben már rohangászik is :)
Szép napot Mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Fazsu! Gratula Adélkának, nagyon ügyes akkor már, ha lépeget.
Olyan szilikonos zoknit én is a kenguru-ban láttam.

Zétinek boldog szülinapot kívánok!!!!!

Mi jól vagyunk. Emilke napról napra ügyesebb, de még nem mászik, viszont állandóan négykézláb van.
Fazsu! mi nem pestre mentünk a korai fejlesztőbe, hanem Fóton van nevelési tanácsadóba ilyen torna, de ez ua. mint a pesti. Emilkének az elején nem tetszett néhány gyakorlat, de mostmár egyikkel sincs baj (na jó a bukfenc még nem megy)
Kaptunk beutalót neurológiára is, úgyhogy oda is megyünk valamikor. :cry:

Ja és nekünk már útban van a harmadik fog de még nem jött ki.
Sziasztok!

Kép
alinkat

Alin!
Bukfenc???!!!! Igazi??? Ilyet csinálhatnak a kicsik? :wink: Hát ezt Adélnak is meg kellene tanítani valahogy. Gondolom, hogy te nem jókedvedből vagy ott, de biztos, hogy nagyon szupi gyakorlatokat tanultok! Adél majdnem egy hónapot négykézlábazott, mire elindult. Perzse én láttam a próbálkozásait, de a férjem nem hitt nekem. Mikor először látta Adélt 'mászni', leszólta, hogy ez nem mászás volt, csak lábemelgetés. :lol: :wink: Hát, persze. Ő nem látta az előzményeket! :D

Köszi a zoknis ötletet! Meg fogom nézni!

Adél egy nagyon aranyos, nem akaratgyenge kisgyerek. Már igazi hisztit tud csinálni! Üti az asztalt, ha valami nem tetszik neki! És ahogy megfeszíti magát, az sem semmi!
:) Na, ettől azért néha kiakadok!

Sziasztok!

Zsuzsa
fazsu

Sziasztok!

Fazsu! Bukfenc az igazi , együtt csináljuk és már megy is, azaz nem sír közben.

Képzeljétek sütöttem Emilkének glutén, tojás és tejmentes kekszet. Hát nagyon finom lett (a felét már megettem én :oops: ), de azért Emilkém is eszegeti.

Teszek fel képet: Emilke torna közben, a nagy labdán :lol:

Kép

Kép
alinkat

Szia Alin!

A keksz receptje érdekelne!!!

Nem semmi nagy srác lett ez az Emil! És ez a póló...!!! :wink: Nagyon jó cucc! :) Köszönjük a képet!
Mostanában nézegttem Adél újszülöttkori képét és nem ismertem rá! Már teljesen kiment a fejemből, milyen is volt. Hű!!! nem hittem, hogy fog valaha is forogni, most meg mint a villám perdül egyik oldaláról a másikra!
Hogy csináljátok a bukfencet?? /Hol fogod meg, hogy térdelsz mellette.../ (Bocsánat, kedves mindenki, de ez engem nagyon érdekel! :oops: :lol: )
Adél 2-3 napja kap egy-két falat kefírt! Hát nem a kedvence. Bannánnal egész jól ette. :) Tudom, hogy nem ez a legfinomabb tejtermék, csak ez áll most a rendelkezésemre. Valaki ajánlotta az ízesített joghurtot! Na, az lesz az utolsó, amit kapni fog.

Egyre szociálisabb kezd lenni. Kicsi "lépésekkel" ugyan, de közelít már a többi emberhez. Már nem sír, ha "ránéznek". :lol: Ennek örülök. :)

Zsuzsa
fazsu

Sziasztok!

Most nyitottunk egy webáruházat, ahol használt angol, márkás babaruhákat kínálunk!

Ha érdekel titeket, látogassatok el oldalunkra!

http://www.angolbabaruha.extra.hu

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Ildikó! Bevált, nagyon élveztük mindketten, bár ő végigaludt minden hordozóban töltött időt. Csak akkor nyitotta ki a szemét, ha nem mentem. Hajcsár! :)

Íme, a bizonyíték. :)

Kép

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Alin! Nagyon klassz ez a fotó Emilkéről! :) A keksz receptjét lehet, hogy közkinccsé tehetnéd! :)

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Sziiia Dolli!!!
Nagyon-nagyon örülök,h bevált a hordozó!!!!!!!!!!Édesek vagytok a képen !:)

Hú,nemsemmi,hogy Emilke is már mekkorka legényke!!!! :)
Hihetetlen ,hogy fejlödnek!!!

Fannit én is szoktam bukfenceztetni, de mi persze csak játékból.Nyújtott lábbal ülök a földön,ö szemben velem a lábamon fekszik,felhúzom a lábát és átforditom-bizti másképp kell, de igy imádja:)

Adélka is hihetetlen,h nemsoká szalad !!! :shock: :D Most voltak újszülöttek!!!!!!!! :shock: :)

Fanninak kibújt egyszerre a 2 szemfoga,most bújuk a hátsó...:) De ez csak azon látszik meg,h nyáladzik meg rágcsál szerencsére!

Kép Budakeszi Vadasparkban :)
Vendég

Lányok!

Nem tudtok véletlen egy jó könyvet a babák fejlődéséről? Nekem csak olyan van ami terhességes-szüléses-újszülöttes. Valamikor tanultam én erről, de már ezer éve, és hiányosak az ismereteim.

Ildikó! Köszi! :) Látom, ti is kirándultatok! Édes lehet Fanni, ahogy ismerkedik az állatokkal. :)
Eszméletlen jó dolog, gyerkőccel világot látni. Apát is megtúráztattam Sopronban. Állítólag sosem túrázott még életében. Most megmutattam neki, milyen is az. És előrevetítettem, hogy ha majd nagyobbak lesznek a gyerkőcök, mekkora túrákat fogunk tenni. :)

Még egy kérdés: A koszmó mennyi idő alatt szűnik meg? És egyáltalán mitől van??? :oops:

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Hú mennyit írtatok!!
Na a keksz recepteket leírom:
Omlós tésztácskák
Hozzávalók: 200g rizsliszt
50g Sinlac por
125g tejmentes margarin
2 ek gyümölcssűrítmény
Elkészítés: Az összetevőkből linzerhez hasonló tésztát készítünk, amit fél órára hűtőbe teszünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 0,5cm vastagságúra és ízlés szerint formákat szaggatunk belőle. A tetejüket villával megszurkáljuk és előmelegített 180°C-os sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Kihülve tálaljuk.

Burgonyás korong
Hozzávalók: 250g Sinlac por
200g burgonya
150g tejmentes margarin

Elkészítés: A margarint a Sinlac porral elmorzsoljuk, sóval ízesítjük, a megtört főtt burgonyával összegyúrjuk. Fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kétszer, háromszor meghajtjuk. Utoljára 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd kis korongokat szaggatunk belőle. A tetejüket olvasztott margarinnal megkenjük. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Sinlac-ot gyógyszertárban lehet kapni, rizsliszt és szentjánoskenyérmag alapú por (a megmaradt por nagyon jó gyümibe keverve)

Bukfenc: te térdelsz a gyereket jobb oldaladra rakod négykézláb, a jobb kezeddel alányúlsz és a melkasánál megfogod, a bal kezedet pedig a tarkójára-fejére rakod (és addig ott tartod amíg át nem fordítod. )Aztán megemeled a jobb kezeddel a gyereket és egy kicsit leszorítod a fejét a padló felé(tehát az álát a mellkasához döntöd) és aztán a padlón átfordítod. A kezedet csak akkor veszed le a fejéről amikor már megint ül. Neked egy kicsit kitekert póz lesz a végén, de a gyereknek így lesz jó.

Én azt hittem, hogy jön a harmadik fogunk, de kiderült hogy mégsem :shock:

Teiroll: én háromszor lekapartam és aztán elmúlt a koszmó. (de van akinek még 2 éves korában is van). Tupirfésűvel kapargasd le, miután fellazítottad olajjal.

Sziasztok! Alin

Kép
alinkat

Sziasztok újra :)

Dolli: Van több jó könyv is, egy,amiböl én tanultam anno a képzésen :
Dr. Velkey László: Csecsemő-Kisded gondozás,nevelés

Egy örök és mindmáig sikeres klasszikus új köntösben : Dr.Spock csecsemő-és kisdedgondozás

És egy ami szerintem szépen összefoglalja a fejlödést egyéves korig : Kenéz Kíra : Az elsö 12 hónap

Egy régebbi de nagyon pontos és jó könyv: Pikler Emmi: Anyák Könyve

És mégegy régebbi, de ezt láttam újonnan a polcokon most is: Dr.Zoltán Zsófia: Mit egyen a gyerek?

Koszmó: olajjal fellazit,és kifésül, de nekünk simán elmúlt a hajmosástól pár hét alatt,azóta sem volt.

Mivel hozzánk 5 hósan jött utoljára a védönö,igy ha kérdésem volt, akkor ezekben mindig volt jó és alkalmazható válasz.Habár a suli miatt csak emlékeztetöül kellett, de nagyon jó könyvek szerintem.Velkey,Spock és Pikler könyvei nagyjából azonosak,habár Spocké átnyúlik a kamaszkorig is,Kenéz Kíra könyve leirja,h mi várható kb. abban a hónapban,amire kiváncsi vagy,ötleteket,tippeket ad, Zoltán Zsófia könyve pedig az evéssel kapcsolatos dolgokat tartalmazza részletesen,receptekkel,ötletekkel,infókkal.

Alin: Tök jó ez a bukfenc!Biztosan nagyon nehéz lehet megcsinálni-csináltatni a feladatokat,kitartás Nektek!!!
Vendég

Sziasztok.

Elég rég voltam felétek. :oops: De itt vagyok. :D Nagyon szépek a csöppek!! :D Nálunk is bővült a család aug.16.-án. Lara Boglárka 3800 g 56 cm-el, sajna indítással, de természetes úton pont a nővérkéje 2,5. szülinapján látta meg a napvilágot. :) Azóta csak eszik, és csak eszik és reklamál. :D Dobok pár képet ha nem baj. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

na ennyi.. mert velem lesz tele az oldal. :D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziiiia Rita!!!!!!Kép
Nagyon örülök,h irtál- GYÖNYÖRÜEK A GYEREKEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Megnéztem weboldalatokat is ám ;)
Jól vagytok?Nagyon hasonlit Rád Lara !!!
Vendég

Sziasztok!
Alin! köszi a tornát és a receptet!

Én 1-2 hónapja tanácsért fordultanm dr. Spockhoz. uzsonnaügyben. addig jutottam, hogy a fél éves gyerek már nyugodtan ehet sonkát vagy szalonnát! :shock: :D így hamarosan becsuktam a könyvet és máshoz fordultam tanácsért.

Szerintem jó fejlődési útmutató van a gyerekek kiskönyvében is.

Örülök a "kicsi" újszülöttnek! nagyon hangulatos, ahohgy együtt alszanak a lányok!

Zsuzsa
fazsu

Sziasztok!

Fazsu, te pontosan melyik könyvben ,melyik kiadásban és hanyadik oldalon olvastad ezt?! Mert én Spock könyvben ennek csak az ellenkezöjét találtam,az az igazság.

Persze, egy könyben sem szentirás minden,lehet mazsolázni,szemezgetni belöle,irányt ,útmutatást adhat, aztán ha nem tetszik,másképp látjuk meg lehet kérdezni róla a gyermekorvost :)

Régen már a 4 hónaposok gyümölcsöt ettek,tekintettel arra,h nagy többségben 3 hónapos kortól bölcsödébe adták öket...

Aki meg tápszeres baba,az sokkal elöbb eszik,ehet,kell ennie a kezdö ételeket.

Ma is csak magánovikban,külön dijazással lehetünk abban "biztosak",hogy mit kap a gyerek enni,mig nem látjuk :(

Rita: Irtam privit ! :)
Vendég

Sziasztok!

Egy kissé felgyorsultak az események körülöttünk. :shock: :shock: Petra elkezdett előbb mászásból kisebb -nagyobb utakat megtenni,mostmár inkább megy,mint mászik.Mindent megnéz,megrág,mindenhová befurakodik,mindent lepakol,stb........ :shock: :lol: Szóval értitek?Nem nagyon jut időm netezni. :( Ja és kibújt Petra első fogicája is! :D De nem alul,mint az átlag gyerekeknek,hanem fölül.Ja és átalusszuk már az éjszakákat!!!!Hurrá! :D :D :D :D

ZÉTIKE!!
NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK NEKED!
SOK PUSZI NEKED ÉS A MAMINAK IS! :D

Rita: Gyönyörűek a gyerekeid!Nagyon gyorsan megy az idő.....Olyan édesek ahol együtt alszanak. :D Vigyázz rájuk nagyon!!!!!!Puszi

Alin: Minden tiszteletem a tiéd!Le a kalappal!Nagyon sokat változott Emilke!Csodaszép kisfiúcska !Köszi a recepteket! :D

Ildi: Fanni rohamosan fejlődik!Szó szerint!Dönölűséges! :D

Fazsu: Nagyon édes Adélka!Hogy miket tud már! Hipp-hopp elrepül az első év,ugye? :shock: :)
Kép Ilyen vagyok ébredés után!
Kép Apával remekül tudok szundikálni a hajnali kelés után a tejcsikémet szürcsölgetve.
Kép Jéték közben
Kép Néha úgy elfáradok estére ,hogy elalszom a pelenkázón
Kép Ja és kipróbáltam milyen a motorozás egy kölcsön mocival.Nagyon bejött.

Sok puszi Mindenkinek!

Patak!!!!Mi zu veled?Hahó!!!

[Kép
heldzs

Sziasztok!

Köszi a tippeket!
Alin! A receptet is! :)

Egyik helyen elmúlt a koszmó, a másikon még küzdünk vele, remélem, hogy sikerrel. :)

Pattogobolha! Gratulálunk! Nagyon édesek vagytok a képeken! Nem baj, ha ezzel lesz teli az oldakl, jó látni! :)

Védőnénivel én is egy hónapja találkoztam, azóta lecserélődött, az újat nem is ismerem. No de majd jövő héten, az oltásnál. :)
Dokinénihez is lesz pár kérdésem, mert nálam meg pajzsmirigy problémát állapítottak meg. Ma megyek dokihoz, hogy mi a teendő, de félek, hogy gyógyszeres kezelés lesz belőle. Kérdés, hogy ennek függvényében hogy műkösik a szoptatás, illetve nem lehet-e elhalasztani a gyógyszeres kúrát. Elég risztó dolgokat olvastam a neten erről a betegségről, úgyhogy inkább már nem is nézegetem. :(
Még jó, hogy megbízom a házidokimban, a gyerekorvosban és a Halászban is. :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Köszi a fogadtatást. :)

tekiroll: Ki a házidokid? Apának is volt egy problémája és én is szörnyűséges dolgokat olvastam a neten, de apa háziorvosa ( Kelemen ) azt mondta, h kössek inkább ne olvassak.. :lol: De remélem jobban leszel :)

Azért nem jöttem tegnap, mert Vivi belázasodott. Mondjuk várható volt, miután elmentünk vásárolni és jó messze itthontól a kisasszony pofáraesett egy naaaagy pocsolyában.. Szegénykém hiába takargattam be a pulcsimmal mire hazafutottam vele teljesen átfagyott. :(
Lara meg... pff. Szerintem a foga jön. Be van dagadva alul az ínye, kicsit szörcsög, mindent rág, nyálzik és sír...

Na mindegy. Megyek mert hív a család. Puszi nektek

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Pattogobolha: Csiki dr. a házim. Remélem, nem mond hasonlókat. :) Olyan szp-ból viszont jó, hogy olvastam, hogy tudom, mire akarok rákérdezni, ha esetleg nem mondaná el.

Ilyen korán is kibújhat a fogica? :o

Kép
Kép
tekiroll

tekiroll: A barátnőm kislányának 2 hónaposan bújt ki 2 fogacska. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Ildikó!
Dr. benjamin spock: csecsemőgondozás, gyereknevelés
ötödik kiadás, 1980 :lol:
az oldalszámot nem tudom megadni. :oops: :lol:

Helga! szopik még a petra?

Zsuzsa
fazsu

Sziasztok!

Zsuzsa: Akkor ezért nem stimmelt, mert nekem a 7. kiadás van meg, ami 2005-ös :D

Rita: Jobbulást Vivinek, Larának meg sok fájdalomcsillapitó pussz :)

Dolli: Ment privi!

Belsös infó: Fanni ma volt játszani Petrusnál, és hát én majd le ültem mert Petrus bezony úgy gyalogol mint egy nagy ! :) :shock: 8)

Komolyan,lassan kiszorulunk babanetröl!
Mehetünk a gyereknetre :)

Na,menek fürdetnietetnialtatni :)
Vendég

Sziasztok!

Fazsu: Petrus szopik még,dekap már mellé tápit is,mert éjszakánként többször felébredt.Szerintem azért,mert éhes volt.
Azóta teljesen átalussza az éjszakákat!! :) :) :)

Ildi: Mi van Fannussal? Hogy viselte az oltást?
Nem írtál!!!! :cry: :cry: :x

[Kép
heldzs

Köszi a választ, Helga!

Ez a kép tegnap készült Adélról. :D Ha meglátja a fényképezőgépet, azonnal hunyorogni kezd! :)
Kép

Zsuzsa
fazsu

Sziasztok!

Cia Helga!
Irtam sms-t :) Jól viselte,köszi, alig elégedetlenkedett mikor kapta, azóta sincs semmi baja. Ennek az oltásnak amúgy 5-10 nap múlva lehet kis nátha,höemelkedés a hatása, de az se törvényszerü persze.

Voltunk Niyregyházán, imádták Fannit a dédszülei, meg játszott az uncsitesójával,azaz Ö követte Fannit:) 7 hónapos a kislány és jár,de azért még fogni kell a kezét,nagyon cuki:)

Ma csavarodtunk,eladtam a 2. kocsit is ,lett hely :)

Holnap angol :)

Zsuzsa: Nagyon jópofa Adél a képen ! :lol: :D
Vendég

UI : A legfontosabb lemaradt: Ma mondta elöször Fanni tisztán és érthetöen,h ANYA ! Azóta meg folyamatosan,ha Tölem akar valamit, vagy csak úgy :D :lol: 8)
Vendég

Sziasztok!

Pattogobolha! Az nem semmi. A környezetünkben inkább később jönnek az első fogak. Mondjuk a szoptatás akkor nem tudom hogy műkszik, illetve nem tudom elképzelni. Majd megtudom. :)

Adél nagyon csúcs a képen! :)

Ildikó! Nem kaptam privit! :( :o

Szombaton voltunk megnézni a lakást, 10-ére készen lesz! :D :D :D

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Ildikó! Nagyon jó érzés lehet, amikor először mondja ki! :)

Kép
Kép
tekiroll

sziszatok

fazsu: haláli Adél. :D:D Vivinek is volt ilyen időszaka. :D
Kép

menyasszon: :D gratu. fantasztikus érzés nem? Vivi mikor először ölelt meg magától és mondta, hogy tettelek ( szeretlek ), ott sírtam :D

tekiroll: hát kíváncsi leszek, Hogy Lalának mikor jönnek ki a fogai. Mindenesetre a legfontosabb az lenne, ha tovább tudnám szoptatni mint Vivit anno. A nagylányom sajna csak 3 hónapig szopizott.

Nem jövök egy hétig, mert itt a mostohafiam is. Most egy hétre 3 gyerekes anya leszek. Drukkoljatok. :D Na szép hetet nektek. Puszi

"Zavard össze a világot! Mosolyogj hétfőn."

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Dolli: Egen, nagyon-nagyon jó érzés! :)

Rita: Sok sikert a nagycsaládossághoz a hétre!:)

Annyi minden történt mostanában,h inkább csak bemásolom a blogja cimét Fanninak ,ott részletezve van :http://fannihermina.blog.babaszoba.hu
Vendég

Sziasztok!

Ildikó! Nem semmi, amik történtek. Érdekes, izgi és vicces sztorik! :lol: Tetszik! Látszik, hogy nem unatkoztok! :)

Pattogobolha! Majd mesélj, milyen volt 3 lurkóval! Biztos, hogy kihívás! :)

Mi szerdán voltunk oltáson, de egy hangja sem volt az én kis Hősömnek. Én sem vettem észre, hogy beadták már. :)
Közben megismertük az új védőnénit... háááááááát.... :?
Azt mondta, 7003 gramm, és ne adjak neki annyit enni, csak 4 óránként. Kérdem én:
A 3 grammot hogy mérte :?:
Hagyjam sírni, ha éhes :?:
Felnőtt korban is a napi ötszöri étkezés az egészséges, akkor neki miért adjak kevesebbszer :?:
Most borítsam fel a nagyjából kialakult napirendünket :?:
Keltsem fel este 10-kor, mert akkor telik le a 4 óra :?:
64 centink sem kevés, és nem hiszem, hogy nagyon gurulna a baba...
Áááááááááááááááááááááááááh! Még jó, hogy megyünk tovább, és egy hónap múlva új védőnénink lesz. :D

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Kép

Kép

Kép
Kép
tekiroll

Dolli: Hát nem,nem igazán unatkozunk ;)
Irtam privit!
Gyönyörüek a kééépek :)
Nagyon örülök,hogy költöztök!!!
*
Vendég

Sziasztok.

Gyors kukk. Holnap már tudok jönni. Csak egy képet rakok, hogy mit csináltam Lalának mikor a nagyágyon van. :) Tettszik neki. :D

Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Rita: naon szép,ügyi vagy,tetszik nagyon Lalának biztos!!! :) Én is csináltam Fanninak a falra anno papirból vágtam ki tájképet -imádta :)

Ma barangoltunk Esztergomban, reggel meg kutyasuliban voltunk,utána meg apai nagyi = Fannám ki is dölt 21:00-kor, én is ki fogok úgy érzem mindjárt:)

Kép
Vendég

Pattogobolha! Nagyon ügyi vagy! Én nem tudom, neki mernék-e kezdeni egy ilyen műnek... Pedig ki kéne találnom, milyen legyen a gyíerekszoba. Csak nehezen jön az ihlet!
Mesélj, milyen volt nagycsaládosnak lenni! :)

Ildikó! Jók a képek! Főleg az tetszik, amelyiken kettesben vagytok! :)

Na megyek, elringatom a csöppséget, mert kimerült. Fent van 3/4 6 óta...

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Azt hiszem, csak nekem nagy szám, de muszáj leírnom! Csöppségem ma kinyomta magát hasonfekvésből! :D

Kép

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Volt valaki hógolyózni? :wink:

Minket kicsit megviselt a havazás, de ma már mosolyogva ébredtünk! :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Dolli: Nagyon ügyes és erös baba Levi-ez igazán nagy hir, gratulálok :)
Mi nem hógolyóztunk, de Szolnoktól Pestig néztük a szép , havas tájat ,mert épp kirándultunk,mikor elkezdett esni :)

Én köhögök már több mint egy hete nagyon,meg a derekammal kinlódok, kell mennem gyógytornára , fizikoterápiára de még nem jutottam el .
Fanni öntudatos kis Boszilány továbbra is, újabban 21:00-kor alszik el .

Kép
Vendég

Mi az ablakból néztük a hóesést. Annyira más így, hogy gyerkőc van a háznál, mégha picuri még, akkor is. :)
Pierrot szám jutott eszembe:

[i]Valahol megcsörrent egy kulcs
s egy fiatalasszony gyermekét kézenfogva vezette a fényre
Hangosan gügyögött a szőkeségnek
és vékony, hosszú ujjával
felmutatott, fel az égre:

Látod, milyen apró csoda,
mégis gyönyörű, igen gyönyörű!

Esik a hó, az első hó
s az egész udvar csupa porcukor,
pici öröm ez a szíveknek, de mint a hófelhő,
ez is továbbvándorol

Esik a hó, az első hó
s az egész udvar csupa porcukor,
pici öröm ez a szíveknek, de mint a hófelhő,
ez is gyorsan továbbvándorol
s nyomában csak a szürke ég

Olyan jószagú lett a tél, olyan tiszta és csendes
a sötét szobában mindenki gyerekként álmodik
Most dehogy hisszük a latyakot
és a fülfagyasztó hideget,
csak azt látjuk, hogy milyen szép ez így egy napig!

Látod, milyen apró csoda,
mégis gyönyörű, igen gyönyörű!...[/i]

Hányszor elképzeltem, hogy majd ezt fogjuk hallgatni a saját kisbabámmal! És itt is van! :D

Ildikó! Vigyi magadra! Jobbulást! Derekaddal mi a baj? :?

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Szeretnék véleményeket kérni tőletek a Rota vírus elleni oltásról... most kaptunk papírkát róla... :?: :?: :?:

Köszi
Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Cia Dolli!

Ezt egy fórum topic róla :

http://www.utazaselott.hu/rota-virus-el ... oltas.html

Ez pedig egy cikk:

http://209.85.129.104/search?q=cache:XS ... lr=lang_hu

Személyes tapasztalat nincs, Fanna nem kapott anno.

Nagyon szeretem ezt a Pierrot számot én is :)
Klassz dolgok ezek a álmok -no meg a valóra válásuk ;)

Derekam régóta fájdogál,most talán már azt is tudjuk miért:)
Gyógytorna meg kezelés és tünetmentessé tehetö ,ez a lényeg,mert Fannit azért még jódarabig fel kell -fel akarom venni :)

*
Vendég

Sziasztok!

Ildi!
Remélem előbb-utóbb lesz időd eljutni a tornára stb.-re mert magától nem gyógyul meg!Lehet ,ha egy kicsit kevesebbet kirándulnál Fannával több időd lenne magadra! Ez is fontos,mert Fanninak szüksége lesz még nagyon sokáig Rád! :) A tájakat még nagyobb korában is megnézheti,elviheted sokfelé és talán még jobban megmaradnak benne az emlékek,mint most!Bocsi az őszinteségért!De azért szeretlek,tudod! :) :) :)

Dolli:
Először is gratula Levinek,nagyon ügyike! :)
Másodszor Petrus magkapta a rota elleni oltásokat(szájon át adják),azért mert van egy nővére aki iskolás és bármit hazahozhat a suliból úgy gondolom.Meg aztán másra is elkölti az ember a pénzt!
Mellesleg én is imádom Pierrot számait! Kép Tente párna
Kép Édes csicsika kint a levegőn
Kép Reggeli
Kép Kölesgolyó evés közben, megspékelve egy kis mesenézéssel

Puszi Mindenkinek! :)
Heldzsi

[Kép
heldzs

Sziiia Heldzs!

Alapvetöen szerintem elsösorban magunk miatt megyünk kirándulni-mivel nekem nincs jogsim,igy csak igy jutok ki szép helyekre apával a hétvégéken :) Fanni meg jó levegön van,ha megjegyzi,ha nem :D
Tornára azért nem jutok, mert akkor Zoli dolgozik, ha anyám nem ér rá,akkor nincs aki Fannival legyen- kirándulni meg együtt megyünk, akkor meg jön Fanna is- az mégiscsak már mint egy fizikoterápiás kezelöszoba,ahová be se vihetném :)
Meg a kirándulás hétvégén van, a kezelések meg persze munkaidöben :(

Nekünk kiskoromban se kocsink se apuci nem volt, igy persze örülök,hogy Fannival sok helyre tudunk menni együtt.

Én is szeretlek, nem irtam mailt, helyette lesz meglepi:!:

Petrus gyönyörü,látom birtokba vette az új etetöszéket :)
Vendég

Boldog Hónapfordulót Adélnak és Lalának
Petra Lilinek és Emilnek utólag
Zének elöre :)
Kép
Vendég

Sziasztok!

Eltűntünk! De most egy-két percre itt vagyok!
Ma jöttünk haza a kórházból. Kedden hajnali egykor mentünk be. Adél baba kruppos. Néhány szó: a krupp az heveny gégegyulladás. Fulladáshoz is vezet, ha kezeletlen. Azért, mert a gége nyálkahártyája megduzzad, és mivel csak befele tud tágulni, a hangszalagok alatt a légcső összeszűkül. Mi okozza? Olyan vírus(ok) (?), amely más gyerekeknek esetleg náthát vagy vmi enyhét okoz. Nálunk úgy jelentkezett, hogy egész nap vízszerű orrváladék ürült az orrából és elkezdett berekedni. Adél nem köhögött, csak amikor nem volt nyugalmi helyzetben, akkor volt nagyon furcsa a légzése. Lázas is lett a nap végére. Kezelése: a kórházba kapott kúpot a gyulladásra (már itthon is van nekünk), meg egész éjjel és nappal HIDEG pára alatt aludt, feküdt. Most is ott alszik. A pára az apró pici orrhegyi szőröcskéken csillodott. Nagyon kedves látvány volt.
Bocsánat a távirati stílusért, de erről most csak így tudok beszélni!
Még valami. Ha valakinek GERMICID - C lázcsillapítót kapott a picinek, az ne használja, mert nyugtató van benne. Mi is ezt adtunk neki, a kórházban tudtuk meg, hogy nem szabad. A GERMICID az mehet.

Még nem tünetmentes az Adél, de már itthon is lehet kezelni. Nagyon sokat kell inni a babának és váladékoldót kell kapnia. pl: Hustensaft (lándzsás útifű). Most éppen hőemelkedése van. A popóban mérve 38fok. Ha orvossal beszéltek, (szerintem) az a legtisztább, ha azt mondjátok, hogy a hőmérő ennyit és ennyit mutatott. Majd ő levonogat annyit, amennyit ő gondol.

Egyébként egész mobilak vagyunk már Adéllal. Múlt héten lelkipásztoros, házaspáros konferencián voltunk! Jól éreztük magunkat!

Ildikó! Sétáról lehet szó, a hideg párás levegő ilyenkor különösen jó.

Sziasztok!

Zsuzsa
fazsu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?