Új privát üzeneted érkezett!

IldiUnokatesómék is koszmóval küzdenek, most kaptak valami spéci krémet, majd megkérdem neked, hogy bevált e és ha igen, akkor mi a neve.

Kép
Kép
susytunder

Márti,
gratulálunk! Sok boldogságot és egészséget a pici Kamillához! Gyönyörű név, én sem találtam el :? :lol:

Panndi,
hogy eltaláltad az időpontot! :) Veszélyes vagy! :) Zsófinak boldog szülinapot!

Pandácska,
a külső van nyitva egy ujjnyira (ez a legutóbbi állapot, kedden néznek meg újra). Majd konzultálok a dokimmal is, mi a javaslat, de betöltött 37.-38.hétig biztosan várok ezekkel. Remélem a kicsi fiam is :)

Rózsaag, Mzsperx,
köszi a homeos linkeket!

Tegnap voltunk 3D-s UH-n, felteszek egy-két képet a kicsi fiamról. :) Kép Alszik Kép Ásit vagy nevet rajtunk

Kép
ugabesz

Most olvasom csak h Mártinak megszültett a kicsilány és amúgy a Kamillára szavaztam :D

Ahogy itt olvastam és jött a hír h megszületett olyan bolsogság öntött el h még most is potyognak a könnyeim :)

Márti biztos nagyon ügyes volt, alig várom már h jöjjön és meséljen és mutasson képet.

Kép
dius87

Ugabesz

Nagyon jók a uh-s képek! Annyira aranyos!
Sajnos nekem nincs képem róla mert ha voltam ultrahangon és kértem mindíg azt mondták h nem tudnak adni mert nincs benne papír :( Rossz duma. Sajnos én még 3D-s nem voltam.
A doki azt mondta h legközelebb csak a 31.héten lesz UH. :(
De már türelmetlen vagyok mert nagyon szeretném látni őt és h mi van a lába között. :)

Kép
dius87

Panndi!
Köszi, ezt a sampont én is hallottam, majd veszek is egyet.
Susy!
Neked is köszönöm, ha megtudod a nevét a krémnek.
Lilla is köszöni, mert ezt az olajat nagyon utálja
:lol:

Gabesz, nagyon jó fotók lettek, gondolom egész nap a kisfiadban gyönyörködsz (én is mindig Lillut nézegettem :)) :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi
Azt mondja az unokatesóm, hogy semmit nem ért a krém, csak jól kiszárította a gyerek fejét. Ő is a sampont mondja, hogy nagyon jó, és álítólag itt a babaneten olvasott róla.

Gabesz
De édes, ahogy nevet, vagy ásít. Nagyon aranyos!

Dius
Akkor te jól tippeltél, apa mindjárt megcsinálja és akkor láthatjuk, hogy ki tippelt még jól. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Márti - De jó ilyen öröm hírre jönni! Szívből gratulálunk, remélem minden rendben zajlott, nagyon várom a szülés történetet! Mindkettőtöknek jó egészséget kívánunk és sok tejcsit! Szép nevet választottatok!

Susy - sajnálom, hogy nem volt túl jó az éjszaka! Az altatás könnyen ment? Talán ma éjjel jobb lesz!

Rózsaág
- én már jó ideje nem teszek (6 hetes kora óta) a feje alá pelust ugyanezen okból. Szerintem próbálgatni kellene, hogy nélküle aludjon, vagy mást adni neki éjszakára, esetleg valami plüsst, ami megnyugtatja. Tudom, ti egyedül altatjátok, nem úgy mint én Zolót, de arra már rájöttem, hogy ha időben kapom el az álmosság jeleit, akkor 2-3 perc alatt szó nélkül elalszik a karomban, csak nagyon ritkán sír már, így ennyit kibírok. Nem lehet, hogy Míra nem volt nagyon álmos? És ha ott vagy mellette és simogatod miközben próbál elaludni? Talán a többiek mondanak valami okosat!

Ildi
- mi is a Babe sampont használjuk és nagyon bejött, én koszmó gyanúra kaptam, de szerencsére megelőzte azt, remélem nálatok is beválik!

Ugabesz - aranyosak az UH képek! Én is nyitva voltam 1 ujjnyira, de ittam a málnalevél teát, ha lettek volna homeós szereim, azt is bevettem volna. Ja, és hiába voltam nyitva, nagyon sokára puhult fel a méhszájam.

Ma itt volt a védőnőnk, nagyon meglepődött mikor mondtam neki Zolcsi fogacskáját. Megnézte ő is, azt mondta ő úgy látja már készülődik a második is. :shock: :roll:

Tegnap végre bekapcsolták a fűtést!

Rakok fel én is képet, talán születése után raktam utoljára:

Kép

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Mindenkinek köszi, aki aggódott a családi életünkért! :wink:
A tegnapi nagy betegápolás miatt totál lemeradtam a Mártiért való izgulásról!!!! :roll: Sebaj, a lényeg, hgoy jól vannak! NAGYO-NOGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK KAMILLÁHOZ + MINDEN SZÉPET ÉS JÓT!!!! A nevet természetesen nem találtam el, de nagyon tetszik. :D

Dytke - Köszi, a tegnapi együtt töltött nap a betegség ellenére is sokat dobott rajtunk. Volt időnk egymásra. Ha rendesen kiheveri ezt a gethát és én sem kapok el tőle semmit, akkor akár a jövő héten bepótolhatnánk a tegnapot, ha nektek is jó.

Kincsesi - Én is igyekszem ám, csak néha tör rám a világvére hangulat. Ilyenkor apát is másképp látom. Alapjáraton meg egy szavam se lehet rá. :lol: Adél súlya miatt szerintem ne aggódj, bár nem értek hozzá. De hát ugye nincs két egyforma gyerek, ha fejlődik és kiegyensúlyozott, akkor nem lehet semmi baj. Nem lesz díjbirkozó, na és?!

Kriszta - Jobbulást a fiúknak!

Mzsperx, Gabi79, Ugabesz - Nekem totál nem volt szimptaikus az a pasi szerdán. Nem is értem a kórházat, hogy, ha ennek az előadásnak az a célja, hogy tájékoztasson és megnyugtasson, akkor miért egy ilyen flegma, negatív fickót küldenek oda, aki inkább megijeszt, mint megnyugtat. Nem túl jó marketing fogás!!!! Én első első babásként először tök hülyének éreztem magam, hogy nekem ezeket már tudnom kéne? Majd végigpörgött az agyamon, hogy de hát basszus pont azért jöttem ide, hogy elmeséljék mi vár a gyerekemre miután kibújik a pocakból. Ehelyett csapongtunk ide-oda és az volt az érzésem, hogy belém akarja "nevelni", hogy rosszat akarok a gyerekemnek, mert merek kérdezni és miért nem természetes, hgoy tudom a korrekt köldökápolást. Honnan tudnám? Radásul a köv. mondatával agyon is csapta az egészet, mondván, hogy, nincs annyi csecsemős, hogy mindenkinek mindent a szájába rágjanak. Na most akkor mi van? A vége felé bennem már kezdett annyira felmenni a pumpa, hogy a közelében jártam egy beszólásnak. De hál'isten Mzsperx ott ült mellettem és az ürge is azt mondta, hogy itt a vége.

Panndi - Utólag is isten éltesse Zsófit!!!!!

Ugabesz - Édi a kis tökös! Hogy csúfolkodik már most!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Nagyon sokat gondotam este Mártiékra, gratulálok a kis virágszálhoz :D

gabesz szuperek lettek a képek, gyönyörű kis manócskád van :D

Kép
Kép
Kép
iricc

susy ez az ikeás antilop (lehet hozzá kapni tálcát is):
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00069725

Kép
Kép
Kép
iricc

Ki tartotta ezt az előadást szerdán?
Vendég

Na, mire a végére értem, történtek dolgok! :lol:

Manka - Zoló nagyon helyes!

Meg azt felejtettem el írni, hogy képzeljétek tegnap este eltűnt az a feszítő nyomás a jobb mellem alól a rekeszizmomból, ahol Kati szerint (kismami torna) a trédecskéje volt a kisfiamnak. A hátát ugyanúgy érzem hol az egyik, hogy a másik oldalon, de most már néha középen is. De akkor hova tette a lábát? Lehet, hogy egy kicsit lejjebb költözött és azért nem nyom annyira itt fent?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Mzsperx,

jó, hogy mondod, nem tudtam, hogy több előadás is van!

Én azon voltam, amelyet a dr. Vermes tartott, konkrétan a szülésről, hogy hogyan kell babának kijönnie :)

Aztán volt a fájdalomcsillapitásról egy rész, illetve az őssejt levételrőll, utána mentünk a szülőszobát megnézni.

Na akkor a következőre tutira elmegyek!

Mártinak gratula, nagyon irígylem, hogy ő már túl van rajta! :)
sz.veronika

Márti

Gratulálok!
Végre megérkezett a kicsi lány.
Így valószínű nem együtt leszünk a kórházban.
Bár kitudja még. :)
Kíváncsi vagyok nekem mikor gondolja úgy.

Remélem, hamar kapcsoltba tudunk kerülni újra.
S ellátsz sok hasznos infóval és tanáccsal. :D
kingeri

Manka, Zoló nagyon szép a képen :lol:

Köszi Susy, azt hiszem megyünk is venni Babe sampont, úgy sajnálom a kis olajos fejűt, ennél csak jobb lehet :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!
Nagyon régen írtam már, időhiány miatt, viszont, ha nem is mindent, de néhány dolgot elolvastam!

Gratulálok Mártinak és a kis hölgynek!!!! A nevet én sem találtam el.... Izgatottan várom én is a beszámolókat, mind a 4. szülésről (hasonló cipőben járumk...), mind a csecsemős osztályról.

kincsesi!
Kisfiam 3840g-mal születetett, 1 évesen 7690 g volt a súlya. mindezt úgy érte el, hogy egyébként jó étvágyú gyerek volt. De folyamatosan gyarapodott egészséges, élénk, mozgékony volt. szerinem semmi gond nincs a "kis súllyal".

Kép
becsengo

Van egy kis aggódalmam.
Vasárnap töltöm be a 28.hetet (vonalzom nem pontos) és pár napja már nem mozog olyan intenzíven a babóm, persze rugdosgat reggel meg kicsit este de eddig szinte egésznap éreztem h "táncol". Ez normális? Tegnap voltam dokinál szívhang normális elvileg minden rendben. Lehet hogy ő is érzi az idő változást? Vagy már nincs annyi helye? Vagy ilyenkor már sokat alszanak?

Bocsi a sok kérdésért. :?

Várom a tapasztalotokat :)

Kép
dius87

Dius - ne aggódj! Nekem is volt egy ilyen időszak amikor keveset mozgott, pontosan a 27-28. hét körül. Egyébként a hely is egyre kisebb számukra és az időjárás is hatással van rájuk! Nekünk se egyformák a napjaink, van hogy aktívabbak vagyunk energiával tele, máskor pedig lassabbak, fáradtabbak. Ha a szívhang rendben akkor nincs baj! :wink:

Köszönjük a dicséreteket! :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Lányok!

5- en szavaztak a Kamillára, de szerintem Márti megváltoztatta a nevet. A 97. oldalon írja, hogy már első nap benne volt a listában a kiválasztott név, és leghamarább Dius szavazott a Kamillára, aki jóval később jött. :roll:
Egyébként közülünk csak ő szavazott a Kamillára.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Nagy-nagy gratula Mártinak és Kamillának. Én sem találtam el a nevet, pedig a baráti körömben 2 Kamilla is van, egy 2 éves és egy 3 éves. A 3évest az anyukája után én foghattam meg először, mivel én voltam ott a szülésnél. Örök emlék, most is könny szökött a szemembe, hogy rágondoltam. Szóval nagyon szép név.

Bettyna: köszönöm az infókat, hát nem nyugtatott meg. Azt hittem ez egy nagyon hasznos, információ dús előadás lesz. Talán így nem is bánom, hogy lemaradtam és inkább a vérnyomimat kezelgettem. Kezd alakulni, remélem hatni fog a gyógyszer.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Sziasztok!
1 nap és 2 oldal a termés, hihetetlen!

Mártinak először is gratulálok, nagyon szép név. Biztos nagyon ügyesek voltak! És mit kap a nyertes?

Büfihez már sokmindent ajánlgattak, nekünk még az jött be néha, ha a hátát masszíroztuk, de úgy, hogy közben a hüvelykujjunk meg a hasánál járt, szóval átfogtuk az oldalát. Kisbabáknál ez még lehetséges. Néha sikerült kimasszírozni a büfit, de Villőnél nekünk se mindig jött össze.
Etetőszék: nálunk is ikea antilop van, szerintem is ez a legpraktikusabb. Előtte hordozóban ettek. Könnyen tisztítható, nem fakul, nem szakad, stb. Tálcával még az asztal közelében sem jár a garázda nőszemély, aki szemérmetlenül mindent felfalna. :) És most láttam, hogy már trendi piros színben is kapható. igaz, ehhez nincs tálca, de van piros előke és pohár és tányér. :)
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/20140047
és kapható bele támasztó is:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/70046622
bár ez utóbbi nekünk nem kellett.

Rózsaág
. A lányaink. :) Villő is így alszik, gondolom, később ebből lesz a valamilyen plüssállattal alvás. Én vettem egy nagyobb, puha pelust, amit odaadok neki. Kipróbáltam, lélegezni lehet azzal az orra előtt is. :)
Ja, felhívtam a dokinőt, és azt mondta, tök jó, hogy kaptunk még 3 hetet, csináljunk mindent úgy, ahogyan eddig, és addig van esélye meggyógyulni. Ti sópárnáztatok is?

mtunde

Ja, és muszáj vagyok dicsekedni:

Kép

és a 3 éves nagyfiú!
Kép

mtunde

Mankabi köszi szépen a megnyugató sorokat máris jobban érzem magam :)

mtunde Nagyon szépek a gyerkőcök! :)

gabi79 Te milyen gyógyszert szedsz magasvérnyomásra? És neked mennyire magas? Én már 1 hónapja kezelgetem a vérnyomimat és normodipinet szedek. 160/90ről indult nekem és most már 140/90 remélem még csökkenni fog. Nekem nincs semmilyen tünetem igaz már én évekóta magasvérnyomással élek csak a fiatal korom miatt nem akarta a háziorvosom gyógyszerrel kezelni de azt mondta a nődokim hogy ez hülyeség az ilyen magasvérnyomás kockázatos. De már javulgat :)

Remélem neked is mihamarabb rendbe jön!

Kép
dius87

Dius: én is 6 éve élek magas vérnyomással. Sajnos örököltem is és van rajtam "pár" kg felesleg is. Coviogalt szedtem, de tavaly nyáron elkezdtem a háziorvosommal homeopátiázni egy alapos kivizsgálás után, pont azért, hogy jöhessen gyógyi nélkül a baba. Decemberre el is hagyhattam a gyógyszert, januárban meg is fogant Adél. Azóta homeopátia volt csak. De a héten folyamatosan 140/100 volt a vérnyomásom, egyszer mértem 150/100at is, de följebb nem ment. Ekkor hívtam a nődokit, aki írt fel cordaflexet 3x1et kell szednem. Igazából úgy érzem alakul, de most sem közelíti meg a 120/80at. De azért alacsonyabb. A nődoki szerint nem rossz, de mivel csak 2 napja szedem, így a keddi vizsgálatra várok ereményt. Addigra hatnia kell.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Mostmár megnézhetitek ki az aki jól tippelt.

Kép
Kép
susytunder

Dius - Tényleg ne bánd, hogy ne voltál ott!

Panndi - az előadást dr. Mészáros József tartotta.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

gabi79

Nekem detto örökletes plusz nekem is van"pár" kg feleslegem. De elötte mikor nem volt feleslegem akkos is magas volt :(. Nem tudod a magasvérnyomás a szülésnél milyen komplikációt okozhat?

Itt is tegnap kapcsolták be a fűtést, ha ezt annak lehet nevezni mert kb. 1órán keresztül meleg volt utánna meg csak langyos a radiátor aztán reggel megint kicsit meleg most megint langyos fázik is a lábam :S. Remélem mostmár bekapcsolják rendesen.

Kép
dius87

Dius

http://www.nandu.hu/magyar/szules/toxemia.htm

Itt elég részletesen írnak a magas vérnyomásról, kicsit részisztő.

Tünde
Jók a képek, örülök, hogy tettél fel.

Kép
Kép
susytunder

Márti, gratulálok! És nagyon szép nevet választottatok!

susy, én arra gondoltam, hogy a betegsége mellett, lehet, hogy a Te aggodalmadat is megérezte, és ez sem tett jót az első külön éjszakának. Reméljük, a mai jobb lesz!

beneildi: koszmóra nekünk a védőnő a Sudocrem kenőcsöt ajánlotta, amikor erről beszélgettünk, de még nem volt rá szükség. Plusz, azt mondta, hogy a krém gyrtójának külön a koszmóra van egy krémje, neten biztosan meg lehet keresni, és az is nagyon hatásos.

mtunde: erre nincs is szó :) fantasztikus Villő, gyönyörűek a képek! És Benedek milyen komoly nagyfiú!

Kép
Kép
szalamandra

Susy, köszi. :)
Villőről egy ismerősöm készítette ezeket műteremben. (128 másikkal együtt), most majd szépen csinálni fogok egy fotókönyvet a dm-fotolabor oldalán, és idén azt kapják majd a nagyszülők ajándékba karácsonyra. Ugyan Benéről nincsenek ennyire profi képek, azért akad néhány jól sikerült róla is.

mtunde

Tünde
Gondoltam, hogy hozzáértő készítette a képet Villőről, mert a bátyus is fotós, és feltünt, hogy nem te kaptad le. :wink:

Szalamandra
Remélem igazad van. Kezdek elkeseredni, igazából a fogára sem tudom fogni, kiváncsi leszek én is a mai éjszakára.

Kép
Kép
susytunder

Márti!

Csatlakozom a gratulálók táborába. :-) Remélem minden rendben ment, ez a legfontosabb....hogy a babóca és Te egészségesek legyetek! Ja és nagyon eredeti a Kamilla név....én sem találtam el.... :P

Betty!

Köszi, mi is gyorsan rendeződtünk apával :wink:

Dytke!
Büfiztetés: Néha nekem sem sikerül büfiztetnem, egyébként szerintem is a gyakori pozícióváltás a legjobb. Letenni vizszintesbe, majd "feldobni" vállra.... :lol:
ha nem jött ki a büfi, akkor hason préselte ki. Mi csak hason alszunk :)

Kép
sly78

Nagyon szép Villő! :lol: Én is akarok ilyen szép képeket :lol:

Szalamandra, neked is köszi a Sudocremes ötletet, a sima itthon is, azt a koszmósat meg megkeresem a neten. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Susy Köszi a linket :)

Kép
dius87

Ja, még büfiztetésre eszembe jutott anyukám módszere. (egy idős doktorbácsitól tanulta, aki a mi gyerekorvosunk volt még az első években). Szóval alkarra fektetett minket, fejünk a tenyerébe, lábunk a könyökénél lógott le 2 oldalra. (ez ugye csak a kicsiknél lehetséges, hogy így elférjenek) és így "bicepszezett" velünk föl-le. Állítólag bejött. :)

mtunde

Bocsi lányok, nagyon "ráérek" :)
Tegnapelőtt este asszem Kriszta kiakadt Albert Györgyin, hát azt a Hal a tortánt én is láttam. Írtó gáz az a nő... Remélem ezért nem kap még pénzt is. :)

mtunde

Sziasztok!

Először is NAGYGRATULA MÁRTINAK! Mivel ritkán vagyok, úgy izgultam végig, ahogy visszaolvastam! Meg potyorásztak a könnyeim... :oops: :lol: Kíváncsi vagyok a kórházi eseményekre és tapasztalatokra!

Másodszor. Köszönöm a gratulákat Csengéhez! Hihetetlen már FÉÉÉLIDŐŐŐ! Nem soká értem is izgulhattok!

Tasin! Ki mondta, hogy a Tidrenczelnél egy vizsgálat 12 ezer? :shock: Én hozzá járok és 7000. Igaz ő két helyen is magánrendel. A Horváth u-ban 7000, a Retek u-ban 10000. Utóbbi flancosabb hely.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Kipróbálom az új vonalzómat :)

Kép
dius87

Vonalzó próba...

Kép
sz.veronika

Sikerült :)))

Pálmi úszik a boldogságban mint egy kis halacska a tengerben :)))

Kép
sz.veronika

Ó most látom, Csengének is ilyen van... na akkor ketten úszunk! :)
sz.veronika

Inkább csináltam másikat :roll:

Kép
sz.veronika

Dius
Látom karácsonyi lesz Pálma. Igazi jándék. :)

Kép
Kép
susytunder

Bocsánat. Nem Dius, Veronika. :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
susytunder

Szívből gratulálok Márti!

Utólag izgultam végig a történteket, de így is nagyon izgalmas és megható volt:)!

Három napig nem volt apa, úgyhogy hűűűhaaa, de sikeresen túléltük :wink: ! A náthánk szerencsére szinte teljesen elmúlt, bár ezt most az anyatejcinek köszönjük elsősorban! Sajnálom, hogy másoknál is beütött a rossz idő :( ! Jobbulást minden kis takonypócninak!!!

Betty,
ügyes kismama, azaz feleség vagy :wink: !

Dytke,
Panni is nagyon nehezen böfizett... én "most" láttam egy jó fogást a kórházban az egyik csecsemőstől, így Ábelnél már én is ügyesebb vagyok. Szóval, a babát a vállára tette, de valahogy magasabbra, mint én gondoltam volna, így a pocit az alsó felén támasztjuk, nyomjuk egy kicsit, a hátát pedig lentről fölfelé simogatom, picit nyomva. Nálunk működik:)! Néha majd lerepül a fejem 8) :lol: !

Rózsaág,
Nálunk mindkét gyerek "rongyos" ez a pelus gyürködését, rágcsálását jelenti. Panninál a rongy az a bizonyos fontos tárgy, ami megnyugtatja! Olyan ügyesen intézik, valahogy sosincs baj belőle, bár Pankánál én is nagyon figyeltem, hogy ne legyen gond.... nincs racionális magyarázatom, hogy hogyan alakult így, de szerintem jobb, mint a cumi :oops: .

KépKép
KépKép
szentpyr

Susy :lol:

Nem, oktober 22-re vagyunk kiirva :lol:

De egyebkent ajandek lesz, a parom 35-ik, a hugom 25-ik es a nagymamam 85-ik szulinapjara!

Legalabbis ha 22-en szuletik, akkor mindharmuknak 8 napon belul lesz! :)
sz.veronika

Akkor mégegyszer bocsi Veronika :oops:

Diusnak lesz karácsonyi babája. Látszik mennyire kipihent vagyok.

Kép
Kép
susytunder

Susy,

ez az idojaras is megbolondit mindenkit, del tajban egyszal poloban voltam bent a MAV-ban, mert ezer agra sutott a nap, most meg mar megint hideg van es ugy nez ki esni fog...
sz.veronika

Susy

Igen karácsonyi babó lesz de én már azért örülnék ha a karácsonyt itthon töltenénk. :) Olyan szép lenne. De persze nem ez a lényeg.

Kép
dius87

Szia Dius!

Remelem neked nagyobb szerencsed lesz, mint a baratnomnek volt. O is karacsonyra varta a babat, de semmi, aztan mar szilveszterezni sem mertek elmenni, vegul januar eleje lett belole...

Kép
sz.veronika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?