Új privát üzeneted érkezett!

Fanny
Téged sem akarlak megbántani, és igazad van abban hogy őszinte véleményt szabad csak leírni... de emlékezz, neked is milyen rosszul esett Vadvirág őszintesége...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Robika étlapja:

Ébredéskor: 200tej cukorral, kb 9-kor egy pogi.

Ebéd: Ma 4kanál rakott kel.

Uzsi: Fornettis sajtosrud+joghurt, vagy alma vagy banán/imádja/

Vacsi: Egy szelet kenyér, szalámival, sajtal.

Lefekvéshez:200tej cukorral.

Szerintem több főtételt kéne ennie!

Sziasztok
Vendég

Judit! Azt el is felejtettem írni, hogy Mese max 180-at eszik meg a tápszerből is, de inkább csak 150.

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Nos, nekem egyáltalán nem esett rosszul Fanny véleménye, SŐT:

nagyon szépen köszönöm, hogy leírtad, és ennyi időt áldoztál rám :) :) :)

MINDENKINEK NAGYON KÖSZÖNÖM!!! :) :) :)

milyen érdekes, hogy mi, hasonló korosztály, mennyire hasonlóan gondolkodunk :) :)

ugyanis: lehiggadtam, átgondoltam a dolgokat, kibékültem a Drágámmal, és ugyanarra az álláspontra jutottam, mint Ti:

vagyis, most az a legfontosabb, hogy nyugodtan teljen a hátralévő idő, és békés családba érkezzen Majácska :) :)

aztán jöhet az anyósprobléma normális, "élhető" szintre hozása, már ami rajtam múlik :lol:
meg kell próbálnom nem rágni magamat az elmúlt dolgokon (saját érdekemben) de úgy tenni sem fogok, mintha minden a legnagyobb rendben lenne...
azaz: az első adandó alkalommal, mikor találkozunk NORMÁLIS EMBERI hangon megpróbálom elmagyarázni neki, hogy engem mi bánt, adok lehetőséget rá, hogy beismerje, hogy tévedett, és a "leértékelt árut" (ez tetszett Melcsi :lol: :lol: ) nem ő vállalta be, hanem a fia, így ő is kénytelen elfogadni, ha a fiának így jó :wink:
(megjegyzem: a fia akkor majdnem 30 éves volt már, nem biztos, hogy egy 18 éves plázacicával jobban járt volna, mert annak ugyan nincs gyereke, de esetleg szórná ész nélkül a fia pénzét, és/vagy csalná fűvel-fával mondván, hogy még nem "szórakozta" ki magát...és arra sincs garancia, hogy egy ilyen libuska jobban tolerálna egy ennyire gáz anyóst...sőt :lol: :lol:

abban is teljesen igazad van Fanny, hogy butaság lenne "elmenekülni" a saját otthonomból, és ma, Bp-ről hazafelé jövet épp azon gondolkodtam, hogy bizony nem hagynám ott a pici babámat ha jönnek, nem bizony :wink:

viszont lehet, hogy nem fogok túl sokat menni hozzájuk ezután sem, de a Párom kedvéért tényleg megpróbálok változtatni ezen az áldatlan helyzeten, mert így nem maradhat :roll:

beszélgettem a Párommal, tényleg azt hitte Melcsi -ahogy írtad-,
hogy így a végén már úgysem lehet semmi baj (na erre csak forgattam a szemem :roll: :wink: ) és végülis nem azt kértem, hogy ÖRÖKRE titkolja el :)

szóval: ugyanúgy megbízom Benne, mint eddig, tényleg az történt, hogy nem egyformán láttuk/látjuk ezt a témát, Ő nem látja ezt akkora problémának mint én, és ebbe bele kell törődnöm, nem tehetek mást...

és persze dehogy akarom, hogy megtagadja az anyját!!!
(de azért néha jólesett volna, ha elé mert volna állni és megvédeni engem, de hát Ő konfliktuskerülő, ennyi hibája neki is lehet, ezért ha gondom lesz, én szólok majd, persze normálisan :) :)

és bizony Fanny, igenis menjenek be az Apukák a szülőszobába, ennyit ők is ki kell , hogy bírjanak, ha egyszer a párjuknak sokat jelentene a támogatásuk (most azt mondja, MINDENKÉPP bent akar lenni, mégha valami miatt császárra kerülne sor, - ami nem valószínű- még a műtőbe is, ami Tőle nagy szó...)

Melissánál akkor jött be, mikor már megvolt a baba, mint Mandula párja, azért ez nem volt ugyanaz...de ha most is úgy adódik, azért nem fogunk elválni :wink: ...még az is lehet, hogy én magam küldöm majd ki, ki tudja...

Barátnőm: képzeljétek ma felhívott!!! (úgyhogy végülis Benne nem kellett csalódnom, nagyon megkönnyebbült a szívem...)
viszont elmondta, hogy azért nem tudta még fogadni sem a hívásomat, mert épp óriási balhé volt Náluk is, azóta sem beszél a férjével, albérletbe akar költözni a két nagy gyerekével :shock: :roll:

most azon aggódom, hogy mi lehet velük, ők voltak a mintaházaspár a szememben eddig.,..nagyon tartok tőle, hogy v.mi nőügy :roll: :(

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila :lol: !

Örülök, hogy átgondoltad és kibékültetek, majd meglátod minden rendben lesz.
Azt akartam én is írni a barátnőddel kapcsolatban, hogy lehet hogy tényleg nem tudott veled beszélni.
Egyszer egy gyerekkori barátnőm is azt mondta nekem, hogy haragszik rám mert sosem hívom. Pedig felhívtam én is sokszor, csak valahogy akkor egy ideig nem. Aztán megbeszéltük és mindketten úgy gondoltuk, hogy ha az egyikünk nem hívja a másikat akkor majd fordítva, ezen ne legyen sértődés és ezen ne múljon a barátság. Persze nem tudom nálatok ez mennyire régi barátság vagy milyen. De azért jó, hogy ez is rendeződött :lol: !

Vigyázz magadra!!

KépKép
mandula35

Nika!

Nagyon szép és boldog család vagytok, kívánom, hogy nemsokára mégegy aranyos kis lurkó mosolyogjon a képeken!!! :) :) :)

Fanny!

A kisunokád GYÖNYÖRŰ változatlanul, nekem is az első kép tetszik a legjobban (persze a többi is) :) , de azon olyan, mintha nem is 3 hetes, hanem legalább 3 hónapos lenne :) :) :)

édességet én is IMÁDOM (sajnos le voltam tiltva eddig, de mivel jó lett a vércukrom a múltkor, azért picit csipegetek egy-egy vékony szelet mákos beigli /most ez a favorit/ belefér talán)

Mandula!

örülök, hogy Mese buksijával minden rendben, és megnyugodhattatok :) :) :)
tündéri a Mikis képeken, látszik mennyire örült és milyen nagy zsivány :wink: :wink:

mmmm...azok a sütik...a receptek honnan valók?? (bár nekem nem lenne ilyen szép) :roll:
a szülinapi tortákat pár éve én is magam sütöm, most nem tudom hogy lesz, mert Párom szülinapja dec 28., én akkor már a kórházban szeretnék wellnesselni :roll: :lol:

(legfeljebb áttesszük januárra a nagy ünneplést :wink: )

Icus!

Igen, szerintem "könnyebb" a második szülés (bár nekem az első sem volt túl nehéz, pedig indított volt toxémia miatt, és fogós befejezés volt :shock: ,)
viszont nekem fájdalmasabb volt...hát még a harmadik :shock:

nem véletlen, hogy most úgy érzem, hogy nem állok készen lelkileg a szülésre, pedig a dokim azt mondta ma, hogy Maja már érett babának számít, mehetek amikor akarok (de nem akarok :oops: )

és nem akarlak elkeseríteni, de ebben sajnos nem lehet rutint szerezni, legalábbis nekem nem sikerült :roll: :roll:

egyre nyuszibb vagyok, úgy gondolom kellenek a francnak azok a brutális fájások...de utólag másképp látom majd, és persze nagyon megéri :) :) :)

úgyhogy fel a fejjel!!! ( nem csinálsz vonalzót? :wink: )

abban azért bízom, hogy amikor beindulnak az igazi fájások és mennünk kell, akkor jön megint az a titokzatos ŐSERŐ, ami eddig sem hagyott cserben, és akkor már nem fogok félni...úgy legyen.

Judit!

Látom a gyerekek étkezéséről volt szó...hát én is panaszkodhatnék :roll:

Melissa mai kajája:

a kórház büféjében 3/4 kakaós csiga, két deci almalé
McDonalds Happy Mail menüből a krumpli+ ásványvíz
itthon: sütöttem két tojást Neki (alig evett belőle) + egy pohár Sió baracklé (Norbi Update)

vacsorára gofrit kér, fél pohár tejjel :roll: :roll:

én már nem izgatom magam ezen, amennyi kell neki, annyit úgyis eszik...azért mindjárt rábeszélem egy banánra :wink:

Melcsi!

Emese beszólásai nagyon tetszenek!!!! :) :) :)
és mi lesz még később?? :wink:
remélem írod az aranyköpéseit, én sajnos sokszor elfelejtem leírni mondván, ezt aztán úgyis megjegyzem...de sajnos egy idő után kimegy a fejemből :roll:

nagyon jó az a kép, amelyiken cumiztatja Lukut :lol: ...a kis gondoskodó :) :)

Luku pedig a pihiszékes képen nagyon-nagyon cuki!!! :) :)

puszi Mindenkinek, és mégegyszer is KÖSZÖNÖM!!! :) :) :)

www.melissaesmaya.hu

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Sheila!

Örülök, hogy nem bántódtál meg és főleg,hogy megnyugodtál!Hidd el jönni fog az ŐSERŐ!
Én a kaja témához nem tudok hozzá szólni, mert az én fiaim pici koruktól igen csak jóevők voltak. ( túl jó!) és most egyenlőre Hanna is jól eszik 100-120 gr szopik, de mindig olyan mintha bármikor tudna újra kajálni.

Icus!

Persze igazad van, hogy az őszinte vélemény is nagyon rosszul tud esni ( hajjaj, de még mennyire), de én akkor is és azóta is többször leírtam, hogy nekem akkor sem az fájt amit írt, hanem ahogy írta és ez nagy különbség. ( és mivel vallom, hogy a "stílus maga az ember" megpróbálok nagyon vigyázni a kimondott szavakra - ahogy öregszem egyre jobban- és egyszer Te írtad és nagyon egyet értek vele, hogy az írásban megfogalmazott gondolatokkal még jobban kell vigyázni, mert kevésbé kifejezőek, árnyaltak, így könnyebben félre érthetők)
De a lényeg, hogy nem bántottam meg Sheilát!!!

Én is mindent megvettem már karácsonyra, most azon gondolkodom, hogy miket süssek ( de a fentiekre utalva, miszerint nálunk mindenki nagyon jó evő) megpróbálom visszafogni magam. A hétvégén inkább egy kis nagytakarításra akarom rávenni magam.

Jó éjt! Éva
fanny01

Köszönöm a kaja leirásokat.
Az enyém az utóbbi időben még kevesebbeket eszik, mint a Tieitek. Kenyér, péksütemény alig-alig,ha eszik, az még inkább főtt étel. Amit régen imádott, a sütőtök, ma abból sem kért... :cry: Bezzeg az a vacak csoki! Megmondtam, hogy visszaküldöm a Mikulásnak, és nem ehet belóle, ha nem eszik rendes ételt. Na erre 1 falat, aztán már mondja is, hogy "jóllaktam, köszönöm"
Icus!
Sajnos képünk egyáltalán nincs egyikről sem, ami most pl. van a boltban, az kb. 40x60-70-es aztal lehet 4 székkel, bükkfából, igy kompletten 22 ezer lenne. Ha csak 2 szék kellene, az is megoldható. Fenyőből a szék kb 8-9 ezer körül, ha jól emlékszem, az asztal talán 17 ezer, az drágább sajnos. Van viszont fonott, dekorlappal, kb 6-7 ezer az asztal, kisszék 3 körül, és lehetne hozzá kis puffot is venni, hogy Te is ráülhess.
Tul. képp. tudok fényképezni, na le is fotózom este, ha minden jól megy felrakom.
Holnap megyünk oltásra, az egész pereputty, Máté, Emese influenza, Lukács BCG ujraoltás.
Sheila!
Örülök, hogy tiszta fejjel, higgadtan, nyugodtan tudsz ujra irni. Tudtam hogy béke lesz itt, már csak az anyóssal kell valahogy dülőre jutni. Vagyis jobb hiján lenyelni a békát, minél ritkábban persze... Fanny igazán jól leirta az anyós szemszögéből.
Fanny!
Hát Neked aztán van frappáns kis fogalmazókád! :D Egyébként igaz, amit irtál, valszeg ezt gondolja szegény mama. Jobb ha békében és minél távolabb elvannak szegények, és ha találkoznak, arra kell gondolni, hogy ezt is nemsokára tuléljük. Én legalábbis ezt gondolom mindig, mikor elmegyek az uram családjához (igaz, nekem konkrétan inkább a sógornőm kavar, dehát őt is imádja az uram, és jaj ha rosszat gondolok róla...)

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Melcsi
Épp akartam írni, hogy egy pár fényképet készíteni bármikor lehet a bútorokról :D
Jó lesz a bükk, fenyő úgysincs a lakásban semmi ( bár gyönyörű - a Te képeiden mindig elgyönyörködöm bennük - a férjem nem szereti) és csak két székkel. De legfontosabb a méret, 60x60-as asztal lenne jó, a neten csak egy ilyet találtam de nem igazán tetszik, viszont ez lenne az ideális méret. A karfással az a baj még hogy nem lehet rendesen betolni az asztalhoz pedig ez nagyon fontos szerintem.
Szóval a bükkről kérnék képet és mindenféle méreteket, illetve hogy lehet-e egyéni igény szerint méretet kérni vagy csak szabvány van. Aztán majd döntünk, melyik lesz a nyerő. Csak szeretek vásárlás előtt minden lehetőséget végignézni, utálom ha utólag derül ki hogy szebb, jobb, praktikusabb is lehetett volna...

Judit
Ha kevés főtt ételt eszik Robika, miért nem adsz neki vacsira is azt? Nálunk mindig főtt vacsi van.
Ma nálunk is rakott kel volt... :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melcsi: úgy legyen mármint a barátokra vonatkozóan:):):9 tesóba meg dolgozunk az ügyön közben meg is jött majd két hónap után de gondolom a szopi zavar még be a mensibe:)

Sheila: köszönöm szépen dolgozunk az ügyön :):):Örülök hogy megoldodnak a dolgok és hogy a barinődnél gondok vannak sajnálom ezek a pasik mind megbolondulnak 40 környékén? tisztelet a kivételnek :):)x

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

A mákos süti receptje: (egyébként biztos csináltatok már ilyet)

1 bögre darálatlan mák
1 bögre cukor
1 bögre liszt
1 bögre tej
1 sütőpor
1 tojás
1 citrom

A tojást a cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverem, hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet, utána a tejjel elkevert mákot. Jól összedolgozom, kivajazott, lisztezett tepsiben megsütöm.
Én kétféleképpen töltöttem: az egyiket kettévágtam és megkentem erdei gyümölcs lekvárral, a tetejét porcukroztam. A másiknak a tetejére tettem a lekvárt és csorgattam rá olvasztott csokit. Ez mindenkinek jobban ízlett, de mi édesszájúak vagyunk :) .

Akartam már írni, hogy maszatos kép nem lett, mert Mesének fenntartásai voltak a tortával kapcsolatban :? . Meg sem kóstolta, csak ütögette a kiskanállal...

Lányok! Olyan jó, hogy itt mindíg van kismama :lol: :lol: ! Lehet, hogy mi sosem "öregszünk" ki ebből? :lol:

Emese megtanulta a nem szót és szerintem a jelentését is. Igaz, úgy mondja, hogy hen, és int is egyet a kezével! Annyira aranyos :lol: !

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Nekem nincs mostanában szerencsém,megint betegek a gyerekek :roll:
Hétfőn még azt mondta a dokink,hogy Marcell skarlát gyanús,ma már nem biztos benne,mert nem lett a torok pirosságon kívül más baja.Holnapra lesz meg a torokváladék eredménye,abból kiderül.
Tegnap már Kyra is fájdította a torkát,köhög is. :(
Ezer dolgom lenne,de így hogy mindkét gyerkőc itthon van,semmire sem jutok.
Még az ajándékvásárlással sem végeztem,ma sikerült is ezen jól összevesznünk a férjemmel :( Ma felment Pestre a barátaival találkozni,én meg vásárlást terveztem. Olyan rosszul esett,még sírtam is :x Olyan érzékeny vagyok újabban.....mint aki terhes,pedig nem :!:
Na befejezem a nyavalygást.

Próbálok gyorsan válaszolni a kérdéseitekre.

Judit!
Kérdezted,hogy miért nem vagyok itthon Marcellel. Szóval az úgy alakult,hogy tavaly ősszel már nem ment túl jól az üzlet és vissza kellett mennem dolgozni,hogy ne kelljen 3 alkalmazottat fizetni. Ekkor került Marcus bölcsibe.
Hivatalosan még GYEsen vagyok,mivel már lehet a Gyes mellett akár 8 órás munkát is vállalni. A Gyedről lemondtam.

Regina!
6 órás munkakörben dolgozom,de ezt úgy alakították ki,hogy nem kell minden nap bemennem,vannak szabadnapjaim,amikor dolgozom akkor egész nap vagyok,9-18-ig.
Anyukám segít a gyerekeket elhozni az óviból,bölcsiből mivel a férjem állandóan vidéken dolgozik,5 előtt sohsem ér haza,sőt általában később :roll:
Dani szokta elvinni Kyrát balettre az apja meg érte megy. Jövő hónapban megpróbálom úgy kérni a szabadnapokat,hogy azokra a napokra essenek amikor balett van.
Igazából nincs túl messze,itt Győrben nincsenek nagy távolságok,bár mi egy új városrészben lakunk a város szélén,de így is 15 perc alatt ott vagyok a Belvárosban.
Néztem a lányod alkotásait,hát szerintem is ügyes.

Nika!
Valóban nagyon jó a munkahelyem,élvezem amit csinálok és mivel elég drága üzlet,akik ide járnak az igényesebb rétegből valók és velük elég könnyű,mert van miből költeniük.
Jól gondold meg,ha ilyen kicsi mellett dolgozni akarsz,én nagyon megbántam tavaly......
Szerencsés vagy,hogy ilyen jó gyerek a kisfiad,irigyellek érte,az én Marcellom egy kis ördög manó :)

Melcsi!
Imádnivalóak a csemetéid.
Le vagyok döbbenve azon,hogy Emese ilyen szépen beszél.
Marcell is egyre többet mondogat,de még inkább csak pár szavas mondatokat. Viszont mint a papagáj,mindent mond utánunk :lol:
Az a legújabb,hogy mindenre mondja én is én is. Bárki bármit csinál,azt ő is karja,néha idegtépően akaratosan kiabál :roll:
Ja és a másik:én akar,Kyra nem. Kyrának semmit,neki mindent. Hihetetlenül önző lett,kicsit tanácstalan is vagyok evvel kapcsolatban,néha nem tudom hogy kezeljem ezt. Most a gyógyszerbevétal úgy zajlik,hogy ha Marcell nem akarja bevenni csak annyit kell mondanom,hogy gyere Kyra vedd be és már rohan is az öccse,nehogy a Kyra vegye be az övét :roll:

Icus!
A cipeléssel kapcsolatban:Marcell 1 évesen nem engedte felvenni magát,egyedül jött velem kézenfogva,most bezzeg lusta,mindig felveteti magát.
Válaszolva a Te kérdéseidre is:csinálom az üzletkötést is,bár még nem túl sikeres a dolog.
Szépségtanácsadó:szépen kifejezve eladót takar :wink:
Igen, a dekoratív külső feltétel volt,nem a szépség, inkább az ápoltság. Kötelező a smink,az ott forgalmazott termékekkel. Ezt is nagyon élvezem,kicsit többet törődök magammal,mint eddig.

Megyünk pancsizni,majd folytatom,ha elaludtak.

Bea
beátab

Itt is vagyok.

Sheila!
Sajnálom,hogy mégsem tudunk találkozni,de nem akarnám,hogy esetleg elkapjátok a betegséget a kicsiktől. Nem is tudom mit igérjek :roll: . Jövő héten hétfő és szombat kivételével minden nap dolgozom egész napokat,ez a 2 nap meg a takarítással és ajándék csomagolással fog eltelni. Utána meg hát ki tudja :wink:
Legfeljebb babalátogatóba megyünk majd alkalomadtán Hozzátok ha nincs ellenedre.
Az egyik barátnőmmel úgyanígy jártam,szombaton jöttek volna hozzánk Marcell szülinapjára, /ő december 27-re van kiírva/,de nem merem bevállalni,ki tudja a hétvégére rendbejönnek-e a törpéim.
Elolvastam a történetedet. Nehéz helyzet,de szerintem okosan meg lehet oldani. Nagyon sajnálom,hogy ilyen konfliktusba keveredtetek,de ebben a helyzetben jobb a békesség valamilyen módon. És főleg most ne idegeskedj!!!!
Én is mesélhetnék az anyósomról :roll: Vele nem az a gond,hogy nem szeret,vagy nem fogad el engem,hanem az életvitele.....
A saját gyerekei elfordultak tőle, ha én nem állok ki mellette nem is tudom mi lenne vele. Én nem tudtam elfogadni a férjem elfordulását az anyjától,engem nem ilyennek neveltek. És nagyon örülök,hogy így tettem,pedig mennyivel könnyebb lenne az életünk... :roll:
Ha a városban jársz,gyere be hozzám.

Melinda!
Gondolom azért örülsz,hogy Péter visszaköltözött. Akkor derül ki,hogy kit hogy neveltek,ha elkerülnek a családi háztól. Ti jól vizsgáztatok :wink:

Mandula!
Utólagosan boldog szülinapot Emesének. Látom jól sikerült az ünneplés.

Fanny!
Nagyon szép a kisunokád. Az nem rosszaság ha a baba igényli a szülei közelségét. Egy ekkora picit még nem lehet elrontani. Marcell is sokat aludt közöttünk,én nagyon szerettem ezt az időszakot. És persze eljött az az időszak is amikor már nem engedtem őt közénk -csak néha néha- mert nem akartam,hogy odaszokjon.

Melcsi!
Még régebben kérdezted,hogy Marcell hol alszik. Mi már nyáron vettünk neki egy olyan heverőt,aminek van leesésgátlója és állítani lehet a méretét. Eleinte ment a mászkálás,élvezte,hogy ki tud jönni,de hamar vége lett.

Rakok fel pár képet.

Kép imádjuk egymást Kép Kép itt volt a Niklás/Mikulás/ Kép Kép Mikulás ünnepélyen
Hát sajnos azt a fránya cumit csak nem vitte el a Mikulás.
A MIkulás ünnepélyen sajna nem én fotóztam,ezért nagyon kevés kép készült,és azok is eléggé értékelhetetlenek,Kyra pl.csak hátulról látszik :roll: pedig olyan aranyosan énekelt,még csengettyűzött is a zenészekkel.

Bea
beátab

Sziasztok!

Bea!

remélem, már jobban vagytok, én is sajnálom az elmaradt talit, de majd pótoljuk, és persze, hogy jöhettek babalátogatóba, nagyon örülnék Nektek, bár már ott tartanánk :wink:

ha a városban járok, mindenképp benézek Hozzád, bár lehet, hogy már csak januárban (ha Maya meglesz), mert tömegiszonyom van (főleg ekkora pocakkal) és tudom, hogy ilyenkor a Marinnaudban is (meg mindenhol) tömegnyomor van, és kezdem elég vacakul érezni magam az üzletekben :roll:

ez elég fura, mert eddig kifejezetten élveztem a nézelődést, vásárlást...tegnap bementem a Széchenyi téri Bambinibe, az angol turiba, meg a Kreatív hobby üzletbe, mert volt lyukas másfél órám, (míg a kiskutyánk kozmetikusnál volt), hát elég volt a bajom, alig vártam, hogy visszavergődjek az autómhoz a Duna partra (ott is annyian parkoltak, hogy egy tűt sem lehetett volna leejteni :shock: ), gondolom jövő héten már hatványozottan ez lesz a helyzet...pedig a fogadalmam ellenére még egy csomó dolog hiányzik (ajándék), nem sikerült "letenni" róla...

Melissa a fülét fájdította ma reggel, de azért elvittem délig oviba, mert mondta a barátnőm, hogy hagyjam ott, mert Lucázás lesz...holnap viszont itthon lesz, nem tudom, hogy oldom meg majd a hétvégi bevásárlást, most már csak kora reggel mernék menni... :roll:

és annyira aggódom: képzeljétek ma a legjobb barátnője lett beteg az oviban, a kezén és a lábán kiütések vannak :shock: :shock: , láz, torokfájás (állítólag) nem volt, csak a kiütések, azt mondta az anyukája, hogy v.mi "kéz és láb" vírus okozza, de én még ilyenről nem hallottam :roll: :roll:

az a gáz, hogy ez a kislány és Melissa sülve-főve együtt vannak, ráadásul tegnap őt is én hoztam haza az oviból, mert megkért rá az anyja, de azt elfelejtette közölni velem, hogy azért nem tud menni az oviba a gyerekért, mert otthon alszik a kislány öccse (szintén ebbe az oviba jár) és ez a betegsége...hát, mit mondjak, állati pipa vagyok a csajra...nem azon aggódom, hogy mi lesz , ha Melissa elkapja (azon is)...hanem, hogy ha én elkapom így, a szülés küszöbén, fertőződhet-e a baba is??

és mennyire lehet Rá veszélyes ez???

egyébként ma reggel, arra ébredtem, hogy "letisztultak" bennem a szüléssel kapcsolatos gondolatok...már nem félek, sőt kíváncsian várom, hogy mikor kezdődik??

egyedül azon izgulok, hogy rendben menjen, és egészséges legyen a kisbaba :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Bea!

gyönyörűek a gyerkőceid :) :) :)

cumi: látszik, hogy Marcellnek nem akarózott odaadni.... :lol:

sebaj, majd a cica elviszi (nálunk így volt)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Bea! Nagyon szépek a gyerekek :lol: ! Jobbulást nekik, remélem Marcellnak mégsem skarlát :!:
Boldog szülinapot Marcellnak :lol: !!

Sheila! Elhiszem, hogy már nem szórakoztat a vásárlás! Mondjuk engem így sem, én a második boltban már elvesztem az érdeklődésemet. Kb. 1 hónapja kéne ruhát venni magamnak, de mindíg inkább elköltöm a pénzt a gyerekekre, mert nincs kedvem próbálgatni, válogatni :? :roll: .
Most néztem a vonalzódat, hogy tulajdonképpen még arra is van esély, hogy az ünnepeket még egyben töltsétek Majával. (azért remélem úgy lesz ahogy eltervezted :lol: )
Nem értem az embereket..... Az az anyuka nem tudja, hogy akár még a babának is árthat (biztos, hogy nem lesz semmi baj :!: ), ha kitesz téged valami betegségnek :shock: . Erről a betegségről még én sem hallottam.

Kittinek begyulladt a mandulája, holnap vihetem a gégészetre, remélem nem kell kivenni még, csak nyárra terveztük....
Igazság szerint most, hogy megint meghalt egy kisfiú műtét után, nem sok kedvem van vinni :?

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

De nagy a csend...

Mandula
A „nem” nálunk is az első szó volt. Mostanában így hangzik: mem-mem-memmmm!!! :D :oops:
Voltatok a gégészeten? Mit mondtak? Hát, egy mandulaműtét engem sem vonzana...
Köszi a receptet, ki is fogom próbálni, bár már volt ilyen bögrés receptem de nem lett az igazi, nem lett elég könnyű a tésztája, nyersen híg volt és nehezen sült át. De az kicsit más recept volt. Ez mennyi idő alatt sül át?

Van egy tuti receptem, nagyon fini és egyszerű, nem lehet elrontani, hátha valakit érdekel:
Mézes-rácsos:
40 dkg liszt
20 dkg cukor
12 dkg vaj
1 tojás
1 kk szódabikarbóna
2-3 kk fahéj
1 kanál méz
Ezeket összegyúrjuk, 2/3-át kinyújtjuk, tepsibe teszük.
Megkenjük baracklekvárral, cukros darált diót szórunk rá, majd 1 üveg magozott, lecsepegtetett meggybefőttet. A maradék tésztából berácsozzuk. A rácsok közét durvára vágott dióval meghintjük. Ha megsült, olvasztott csokoládét csurgatunk rá ( nem kell teljesen bevonni, csak ide-oda csurgatni – de el is hagyható)

Én most sütöttem másodjára, de nagyon fini lett, és hamar kész.

Bea
Nagyon jók a képek. Azt a cumit talán majd a húsvéti nyuszi elviszi...
Jobbulást a gyerekeknek!

Sheila
Jobban van Melissa? Nem lettetek pöttyösek, ugye?
Látod, a szüléssel kapcsolatos gondolataid is rendeződtek, „élesben” is minden rendben lesz, meglátod, csak pozitív gondolkodás! Most én is ezt gyakorlom ( a méhszájjal kapcsolatban)
Kérdezted a vonalzót: pénteken lesz a 12. heti uh, ha azon is minden ok., ( tarkóredő, stb) utána megcsinálom.

Képzeljétek, azt mondta a dokim, hogy már nincs érvényben az a rendelet, hogy mindenkinek a körzetileg illetékes kórházban kell szülnie, vagy fizet. Azt mondja, pillanatnyilag mindenki szülhet ott ahol akar. Ti hallottatok erről :?: Csak én vagyok lemaradva?

Körkérdés a kisgyerekesekhez: Mennyire engeditek tv-t nézni a gyerekeket :?: Anna nagyon kezd(ene) rákapni a Minimaxra. Reggel átvonul a nappaliba, beül a kis székébe, ölébe veszi a Zsókababát, és reklamál, mutatja a TV-t, hogy miért nem szól, hisz ő már kész van... :D általában kicsit bekapcsolom ( max. negyed óra) aztán hívom reggelizni és akkor ugye már „alszik a tv”. De délután ha a férjem hazajön, ő mindjárt bekapcsolja, és hát a nappaliban töltjük az idő nagyrészét... nem jó ez így, de a gyerekszoba kicsi, ott szinte csak aludni szokott Anna. Pedig tudom hogy nem kéne ennyit látnia a tv adásokból, főleg mert bármikor bejátszanak pl. egy műsorelőzetesben ilyesztő képsorokat... nálatok hogy van ez?
Anna régebben mindig nyomkodta a távkapcsolót, ha megszerezte, de most már rájött hogy jobb ha nekünk adja, mert akkor ( előbb -utóbb) az a csatorna szól, ami neki tetszik, illetve ha nem jó a műsor, rázza a fejét és mutatja hogy keressek mást... Tegnap a férjem kapcsolgatta a tv-t, de egyik sem tetszett Annának. A harmadik próbálkozásra megunta, elvette apjától és jelentős hanghordozással a kezembe nyomta hogy mostmár aztán csináljak valamit... :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

ja, a sütibe kell egy kevés tejföl, hogy összeálljon...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!!

na végre új hsz :)

Mandula!

Műtéttel kapcs. megértelek :(
biztos, hogy muszáj kivenni??
annak idején én is közel álltam hozzá, de aztán egy nagyon szuper fül-orr-gégész azt mondta, hogy csak akkor indokolt, ha legalább 10x begyullad évente...és hogy fontos szerepe van, sokszor ártalmasabb a későbbiekre nézve a kivétel, mintha maradna...na így "megúsztam", azóta nagyon ritkán (5 évente) 1x gyullad be, de gyorsan gyógyul antibiotikummal (AB-t is csak akkor szedek)...pedig a torkom nagyon érzékeny :roll:

Icus!

Nem, nem lettünk pöttösek (kopp-kopp)
de jövő héten már megy Melissa, sok programjuk lesz, és hát nekem is épp elég dolgom :?
bár már nehezen bírom a gyűrődést...jó lenne, ha Maja tényleg maradna az ünnepekig...esténként már fájogatok, kíváncsi leszek kedden, hogy nyílt-e a méhszájam a "fájásoktól"

érdekes, napközben meg /szinte/ semmi, ki érti ezt??

sütireceptet köszi, én biztos kipróbálom :) :)

nagyon drukkolok Neked a pénteki UH-hoz, és várom a vonalzót :wink:

kórház témához nem tudok hozzászólni...nálunk csak egy van, de nem itt szülök.

TV-zés: Melissa is kb. annyi idős volt, mint most Anna, mikor beköttettük a kábel-tv-t, és lett nálunk is Minimax (falun lakunk)

akkor kapott rá az én kislányom is, akkoriban én is úgy csináltam, mint Te (délelőtt egy-két mese) , háát most már sokszor van bekapcsolva a szobájában (vannak kedvencei, azokat megnézi sokszor, egyébként játszik)
tudom, hogy sok, de nem igazán tudok tenni ellene mikor dolgom van, ha játszunk, vetítünk, zenét hallgatunk stb. a nappaliban, akkor úgysem nézi... :oops:

egyébként szerintem nagyon aranyos mesék vannak itt, én is szeretem :) :) ijesztővel még nem találkoztam, és a reklámok is gyerekeknek szólnak...viszont létezik egy másik adó kisebb gyerekeknek (BEBE TV) azóta van nálunk, mióta tavasszal UPC-re váltottunk...itt nincs szöveg, csak nyugodt zene, nincsenek gyors képváltások, nekem tetszik :) :)

www.melissaesmaya.blog.hu

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!
Talán van aki még emlékszik rám! Nem akarok zavarni, csak a múltkor idelestem és mit látok!?
Icus! Nagyon-nagyon gratulálok! És +++++++ hogy minden rendben legyen és egészséges, gyönyörű tesója legyen Annának!
Éva! Neked is gratulálok kisunokád megszületéséhez! És tényleg igaz, h az unokához másképp viszonyul az ember lánya, mint a saját gyerekéhez?! Szép ajándék a kis Hanna a karácsonyfa alatt!
Mindenkinek üdv!
(Tényleg, Pagáról tudtok valamit?)

Kép
ermoni

Móni
Szia, köszi szépen :D a +++++ rám fér :wink:
Gratulálok a kislányodhoz, biztos nagy boldogságot hozott, ugye minden rendben? Van tejcsi? Gyere gyakrabban!

Sheila
Nem is tudtam hogy szeretsz süni, ha van még kis energiád, érdemes kipróbálni akár karácsonyra is, nem fogjátok megbánni :D
A BEBE tv-t meg fogom keresni. Nem tudod véletlenül mi a csatorna száma? Nekünk UPC családi csomag van.
A Minimaxon nekem is van kedvencem :oops: a Jane és a sárkány. Meg az a virágoskertes mese is aranyos.
A reklámaik viszont idegesítenek, pl. az a Lilly baba... ízlésrombolás ( szerintem - bocs ha valakinek tetszik). Meg az a kampány, hogy minden m@arhaságot vetess meg a szüleiddel... :evil: Némelyik játék szörnyen idétlen...

Lányok, aki szeretné a gyerekét elrettenteni a dohányzástól, nézesse meg vele ezt:
http://mediq.blog.hu/2007/12/15/mennyi_ ... taban_vide

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

sziasztok

Gege is imádja a jane és a sárkányt meg az artúrt is sajnos sokat megy a tv de nem nézi mindig és többnyire csak a minimax megy ja ő imádja a lilibabát:) :wink: :wink: én is úgy vagyok vele hogy nem egy izléses dolog de egy gyerek sosem azt kedveli ami neünk szerintünk jó pl sosem játszik a drága játékokkal inkább a pille palack meg a drazsés üveg nyuszifeje ki érti ezt :):):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Sheila
Nekem a Robikával az utolso honapban olyan fájásaim voltak, főleg éjszaka. De-lött kellett mindig fájásmérésre menni, és a gép ugyis olyanokat mutatott hogy a védőnő minden alkalom után azt mondta hogy maga nemsokára szülni fog. Egy honapig volt igy, amikor még aludhattam volna mert nincs baba akkor is rosszalkodott a hasamban és igy virrasztottam mert féltem hogy beindul. 28.-ára voltam kiirva és 25.-én született meg, nemsokkal elöbb.

Nika
Nálunk is a műanyag flakon a nyerő. Vettünk egy kislámpát, a doboza 3napja nála van, imád belepakolni és ki.

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Icus!

A bebe TV nálunk 55-ös, a Minimax pedig 51-es, azt hiszem, a miénk is családi csomag :wink:
a reklámokkal kapcsolatban teljesen igazad van, azok engem is dühítenek, de legalább nem ijesztő... :roll:

amúgy égnek áll a hajam a sok bóvlitól :evil:
a múltkor Melissa azzal jött, hogy szeretne interaktív kiskutyát, mondtam Neki: azt már nem!!!
van két élő /igazi / kutyánk, erre Ő : "de azok nem az enyémek!" :roll: , mindegy, akkor sem adok ki pénzt ilyen marhaságokra.

Melissa kedvencei: Horseland Lovasklub, Irány dínóföld, Tom a nagy utazó, Arthur, Vándor varangyok, Kis királylány, Játsszunk a Szezám utcában/Elmo világa , és az Eperke (ami most új) de szereti Jane és a sárkányt is :) :) jaa, és Thomas, természetesen

én szeretem a Maya és Miguelt, Thomast és Elmo-t :oops: :oops:

Nika!

Melissának is tetszik az a hülye Lilly baba :evil: :roll:
sőt: én meg is vettem a CD-t :oops: :oops: , mert volt egy rajzpályázat (le kellett rajzolni Lilly babát) , az én kis drágám lerajzolta, és ragaszkodott hozzá, hogy elküldjem...szegény, annyira biztosra vette, hogy "nyerni fog" egy CD-t.

ezért úgy tettem, mintha elküldeném, megvettem a lemezt, pár hét múlva borítékba tettem (mintha postán jött volna) nagy volt az öröm!!! (igaz, azóta csak 1x hallgatta meg :lol: )
a rajzocskát meg eltettem emlékbe :wink:

Judit!

Jó, hogy leírtad, hogy Te is így voltál Robikával, legalább megnyugodtam, hogy negyedik gyereknél ez természetes... :roll:
hát, ami azt illeti, én is úgy érzem most, hogy csupán pár nappal fogok előbb szülni...de nem bánom...úgysem lesz többet ilyen szép pocakom :wink:

de most már mindennaposak az "egyben vagy még?" kérdések :evil: , sőt ma megkérdezte az oviban egy anyuka, hogy "egy baba lesz?" :shock:

egyébként Maja igazán rendes csaj, napközben teljesen jól vagyok (szerencsére, mert rengeteg a dolgom) estefelé viszont kezdődik a fájogatás, és a bulizás odabent :roll:

mindegy, csak kibírom...

ma nyílt nap volt az oviban a "zeneovi" foglalkozáson, Majácskának is nagyon tetszett :) :) :)

szép napot Mindenkinek!!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Ermoni!

Én is emlékszem Rád, és gratulálok Neked Jankához! :) :)
Egyben bocsánatot szeretnék kérni, amiért meggondolatlanul megbántottalak...azóta nagyon megbántam, azt hiszem mindketten nagyon érzékeny periódusban voltunk akkor :roll:

(én még most is :wink: )

Paga sajnos régóta nem írt, de nagyon hiányzik :( :( :(

viszont tényleg jöhetnél, ha van időd /és kedved/

üdv,

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Icus! Köszi a receptet, karácsonyra megsütöm :) (remélem lesz időm). Esetleg nincs tuti mézeskalács recepted? Tavaly-előtt sütöttem de azt szalakálival (?) kellett, és olyan rossz szag volt tőle a konyhában. Én a karácsonyfára szeretnék sütni dísznek :) !
Ennek a sütinek a tésztálya is elég hígnak tűnt elsőre, gondoltam is, hogy majd megeszik a kutyák :lol: . De aztán egész ehető lett, kb. 25-30 perc alatt sült át.
Voltunk a gégészeten, sajnos most is azt mondta az orvos, hogy mindenképp ki kéne venni, de azért húzzuk ki tavaszi szünetig.
Én a tv-t csak délután szoktam bekapcsolni, 4 körül, akkor is inkább felnőtt műsort (Hír Tv), Emese csak a reklámokat nézi, de akkor nem lehet zavarni...
Biztos minden rendben lesz UH-n! Nekem a barátnőm mondta szeptemberben, hogy bárhol lehet szülni, Ő akkor szült.

Sheila! Sajna úgy néz ki muszály lesz kivenni Kitti manduláját, mondta az orvos, hogy tiszta heg, és Kitti is mindíg lát rajta genny foltokat. (persze állandóan nézegeti) Neki sokszor begyullad évente (azért 10x nem) és akkor mindíg magas láza is van.
Örülök, hogy nem lett Melissa beteg!

Nika! Én is épp most dühöngtem, hogy nem veszek több játékot legalább egy évig, mert csak a telefonom kell meg a tv kapcsoló!

Szép napot mindenkinek!

Sheila!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Nagyon jo hogy hétvégén esett a hó! Szánkóztunk és hóembert épitettünk!
Ti is élveztétek? Kép
Vendég

Judit!

Nem is tudtam, hogy arrafelé esett :shock: ! Sajnos itt semmi..... :? Pedig jó lenne már végre egy fehér karácsony!

KépKép
mandula35

Mandula felénk is esett pedig mi nem vagyunk annyira messze :):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:14-kor.
fanny01

:oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:14-kor.
fanny01

Sziasztok!
Sheila! Hát fátylat rá! :wink: Hogy bírod a finist?
Icus? És Te a kezdeteket?
Hát, mi jól vagyunk! Már több mint 6 kiló Janka! Kicsit nehezen indultak a dolgok: nehezen boldogulok a szoptatással (nincs elég tejem, ki kell pótolnom tápival), pedig nagyon akartam. Nagy krízis is volt ez nekem, de eret nem fogok vágni emiatt! :wink:
Nagyon hamar beállt a napirendünk és egy szavam se lehet, mert szinte a kezdetektől végig alussza az éjszakát. Így mi is! :wink:
Megmutatom Nektek a lányom! (Amikor legutóbb itt jártam beszélgetni még pocakban volt!)
Kép
Kép
Kép

Kép
ermoni

Éva! Milyen helyes kis hajasbaba az unokád! (Jankámnak nincs haja, nem is nagyon volt! Most kezd növögetni valami kis pihe! :lol: )

Kép
ermoni

Éva!
Valami csuda édes a kicsi lány!! Látom nagyon érdeklődve néz már. Ugye most egy hónapos?

Ígérem majd már írok hosszabban is, de muszáj volt reagálnom ezekre a képekre.

Melinda
fermel

Móni!

Most látom, hogy közben te is megmutattad a pici lányodat. Nagyon szép!! Hatalmas szemei vannak. Gratulálok hozzá!
Az nagyon jó, hogy ilyen jó alvó. Ebben nekem is nagy szerencsém volt mindhárom fiamnál.
Most már gyere közénk sűrűbben!
Melinda
fermel

Sziasztok!

Móni! :)

Nagy kő esett le a szívemről :) :) :)
Jankád nagyon édes, én már láttam Őt a másik topicban is :wink:
hajacska meg lesz még akkora, hogy azt sem tudod majd, milyen frizit csinálj Neki :lol:
nekem a középső gyerekem (Patrik) volt majdnem teljesen kopasz 14 hónapos koráig, aztán lányokat meghazudtoló göndör szőke fürtjei nőttek hirtelen :shock:

két évesen vágattam le, mert már ciki volt, hogy mindenki lánynak nézte :roll:
annyira bőgtem, mikor vágta a srác a haját, hogy még pénzt sem fogadott el a fodrászkodásért :wink:

tej miatt én sem vágnék eret...mindent megpróbáltál, nem hibáztathatod Magad, fontosabb, hogy kiegyensúlyozott maradj :)
nekem háromszor nem sikerült, szent elhatározásom ellenére...azért most is megpróbálom, de ha nem megy, nem leszek hetekig depis, mint Melissánál :roll: (azzal többet ártottam)
szerencsétek van, hogy Janka ilyen jó alvó :) :)

finist hogy bírom? háát köszi, azt hiszem jobban, mint eddig bármikor...nagyon gyorsan eltelt az idő, és kicsit fáj a szívem, hogy hamarosan vége :( , és többet nem lesz ilyen időszak az életemben...

sokan szánakozva néznek rám és kérdezik: ugye várom a szülést?
én meg mondom, hogy: NEM, hát alig néznek hülyének :roll:

Fanny!

Hanna is tündéri nagyon...és mindig el vagyok ájulva, hogy szinte most született, és milyen gyorsan fejlődik :) :) :)
kinek ilyen szép kék a szeme?? a boldog Apukának?? :)

a piás sztoritól meghűlt a vér az ereimben :shock: :shock:
húú, Patrik is majdnem annyi idős, mint az a kissrác...
akkor lehet, hogy addig kéne örülnöm, amíg "csak" gépfüggő :roll:

Melinda!

Nagyon szűkszavú vagy... :wink:

Mandula!

Tényleg úgy néz ki, hogy Kittinek muszáj lesz kivenni a manduláját...szegénykém :?
a lézeres műtét nem lenne biztonságosabb, mint a hagyományos?

Lányok!

Ma voltam Telkiben az utolsó CTG-n...nagyon jó lett, Majácska ezerrel izgett-mozgott megint :)
a szülésznő azzal fogadott, hogy: "nem akar még szülni, Móni?"
a Párom egyből rávágta, hogy NEM! :lol:
olyan érdekes, hogy nagyon szép, barátságos hely, de ha benézek a szülőszobába, bizony elfog a félsz... :?

pedig van már időpontom: december 27. , épp az a nap, amiért fohászkodtam, hogy akkor szülnék, ha lehetne választani...most mégis vegyes érzések kavarognak bennem :roll:
a dokim egész ünnepek alatt ott lesz, de azon a napon utoljára és én (és a Párom) benne bízunk, mindenképp nála szeretnénk szülni...

azt mondta, hogy 27-én cuccal együtt menjünk, és ha a méhszáj érettnek bizonyul,...burokrepesztés...azt viszont nem akarom, csak ha magától indul meg a vajúdás...
ha nem, akkor inkább legyen császár, szerintem az kevésbé rossz a babának, mert mire feleszmél, már kint is van, viszont egy oxitocinnal indított szülésnél nagyon rosszak lehet Neki a hirtelen jött fájások :(

tudom, hogy rossz lesz nekem utána, (mindent elolvastam a csasziról) de Maja miatt úgysem hagynám el magam...

most abban reménykedem, hogy előbb megindul a szülés magától (erre van esélyem, mert esténként/éjszakánként már igazi FÁJÁSAIM vannak), viszont 27.-e után már úgyis csak 1-2 napom lenne hátra, és attól is nagyon félek, hogy esetleg nem érünk oda időben (másfél órás út), ki tudja, milyen idő lesz akkor stb...

és sajnos anyámat sem könnyű idecitálni a gyerekeimhez pl. éjszaka, másra meg nem számíthatok( rá is csak bizonyos mértékig :( )
szóval, nem nagyon van választási lehetőségem, emiatt szomorú vagyok...és az előre megbeszélt időpont is sokkol, pedig tegnap még mit nem adtam volna, hogy tudjak valami "biztosat" :roll:

szóval: hülye vagyok nagyon, és most összezavarodtam :roll:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Móni!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:15-kor.
fanny01

Shelila!

Szerintem meg tök jó, hogy így előre tudod az időpontot, sok izgulásra adó ok evvel egyszerűen megszűnik. Ne agyalj mostmár semmin, minden úgy lesz jó, ahogy lesz!

Mandula!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:16-kor.
fanny01

Sziasztok Lányok!
Csak gyorsan, mert Emese bármelyik percben felébredhet már, Lukut meg etetnem kell...
Megvagyok, csak behavazva. Lukunak foga jöhet, elég nyügös napok (és éjszakák!) vannak mögöttünk. A lábamon még mindig a térdrögzitő, közben féllábbal valahogy intézem a karácsonyi készülődést, javarészt a netről. De nehéz a szervezés, mert Apa éjjel-nappal és vasárnap is dolgozik, igy se kocsi, se gyerekfelügyelet, vasárnap éjjel elmentem a Tescoba éjjel kettőkor jöttem haza, és és és.... :? Viszont, az uj szőnyeghez vettem az egész lakásba uj sötétitő függönyöket is, ami nálunk sarkalatos pont, mivel csak tetősik ablakaink vannak. Most varrja az anyukám.
Ermoni!
Látom visszajöttél, örülök Neked! Micsoda szépszemü Jankád született!
Sheila!
Kitartás, eljön szépen a 27.-e, és kibujik Majácska!
Icus!
Készül a kép... Ég a pofám...
Tv: nálunk egyáltalán nincs 1/2 8-ig, akkor kezdődik Apa hiradója, ám épp tegnap a kislányom beült a hiradónéző fotelbe, Apát ezzel a kanapéra parancsolva, és kijelentette: "nézem AAAA hiradómat!" Persze ha néha be is van kapcsolva, a reklámok a kedvencei, főleg mostanában a sok Mikulás. Mi nem nézünk Minimaxot egyelőre. Mást sem.
Mandulácska!
Szegény Kitti! Nem lesz valami könnyü utána, dehát ez van!
A sütireceptet megpróbálom kipróbálni.

Máténak kellett verselemzést irnom házi dolgozatként... :roll:
Mennem is kell.
Igyekszem jönni.
Fanny!
Nagyot nőtt Hannácska!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!

Hát én nem haladok semmivel megint :? ! Úgy volt, hogy ma reggel elviszem Emesét a Nagyihoz és addig nem hozom haza amíg ki nem takarítok. Persze tegnap este már folyt az orra, éjszaka alig aludtunk, most is alig kap levegőt :( ! Én nem tudom miért van ilyen sokszor megfázva :cry: , pedig úgy vigyázok rá!
Azért legalább 3 ablakot és 3 függönyt kimostam és kitakarítottam a fürdőt. Nem tudom a többit mikor fogom megcsinálni.....
Apa azt mondja hagyjam már a takarítást, kit érdekel......

Fanny! Nagyon sokat fejlődött Hanna :shock: ! Hú, ez a történet..... :cry: :? ! Szerintem is rosszabb lesz most a mandula-műtét mintha kiskorában vették volna ki.

Móni! Jó, hogy visszajöttél :lol: ! Nagyon szép kislányod van, és már Ő is lassan 3 hónapos :shock: ! Szerintem is az az egészséges ha nem stresszelsz a tejcsi miatt, szerintem akkor még az is elapad ami van....

Sheila! A végén már nekem sem volt semmi sem jó.... Ha úgy éreztem ,hogy már mindjárt vége akkor az volt a baj, ha úgy éreztem, hogy még hetek vannak akkor az..... 8) :lol: De te mostmár tudod, hogy mikor kell menni, és legalább ez biztos!

Melinda! Vége van a vizsgáknak?

Melcsi! Hát én is elvagyok havazva :roll: !

De legalább az ajándékok megvannak már!

Paga!!!! Légyszi, írj egy pár sort!

Na, megyek játszani :lol: !

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Túl vagyunk a betegségen,hát mégis skarlát volt :roll: de szerencsére gyors lefolyású.
Marcell szülinapját elhalasztottuk,majd karácsonykor megtartjuk az enyémmel együtt. Ajándékot tőlünk kapott azért,csak a családi ünneplést hagytuk ki.

Mandula!
Hát a mandulaműtét nem valami jó dolog,de az állandó betegség sem az.
Jobbulást Emesének. Nálunk is egymást érik a betegségek :(

Icus!
Tv nézés,sajnos nálunk is rákaptak a gyerekek a minimaxra :roll:
Próbálom korlátozni őket,de sajna nem mindig sikerül :oops:
Sok a kedvenc meséjük. De legtöbbször játék közben csak hallgatják. Mivel mostanában keveset vagyunk itthon, engedem nekik,hogy nézhessék a kedvenceket. Ez általában max 1 óra naponta,de nem folyamatosan.
Kyra is szereti a Lili babát. És igaza van Nikának, általában a gyerekek ízlése nagyon eltérő a miénktől. Nekünk megvan a cd,én nem kedvelem,bár már megszoktam,annyira nem idegesít,mint az elején :wink:
Szívesebben hallgatom a Halász Juditot,az összes albuma megvan,meg rengeteg gyerekdal,de ezek mostanában hanyagolva vannak :(
Minden rendben volt az ultrahangon?

Móni!
Én is örülök Neked!!!
Gyönyörű a kislányod, gratulálok.
Szerencsés vagy,hogy ilyen jó alvó Janka.

Fanny!
Egyre szebb ez a lányka,és milyen gyorsan fejlődik. Nagyon okos tekintete van.

Sheila!
Ne vacilálj a császáron!!!!
A szülésindításnál semmi baj nem lehet a babával. Úgyanúgy éli meg a szülést,mintha spontán indulna. Talán csak az anyukának kissé nehezebb a dolog,de ez sem törvényszerű.
Mivel Marcell nem óhajtott kibújni, 1 hetes túlhordás után indították meg nálam a szülést. Oxitocint kötöttek be nekem, másfél óra elteltével kezdődtek a fájások,spontán burokrepedéssel. Az első fájások után 2 és fél óra múlva megszülettet Marcell. Tehát nem élt meg hosszú vajúdást,de volt ideje a felkészülésre. 10, 10 apgárt kapott, és be sem sárgult,minden teljesen normálisan zajlott. Amit én éltem át,az elég kemény volt, ez volt a legnehezebb,de a leggyorsabb szülésem.
Kívánom Neked,hogy spontán induljon be a szülés,mondjuk burokrepedéssel /én ezt kedveltem a legjobban,Kyránál volt így/,és legyen időtök odaérni Telkibe.
A szülésindítás és a császár közül én biztos az előbbit választanám. De persze ezt Neked kell eldöntened,ha van rá mód.
Már akartam kérdezni, gátvédelemmel tervezed a szülést?
Én annyira arra készültem,hetekkel a szülés előtt a szülésznőm által összeállított olajokat használtam és a szülés alatt is lazították a gátat,de sajna a vége annyira felgyorsult,hogy a feltételezett repedést megelőzve inkább vágott a dokim.
Képzeld mostanában olyan gondolatok keveregnek bennem,hogy annyira szeretnék egy szülés részese lenni segítőként. Ha már én többször nem élhetem át ezt a csodálatos érzést.
A barátnőm 27-re van kiírva, és múlt hétvégén külföldre kellett mennie a férjének és megbeszéltük,hogy én megyek be vele,ha esetleg beindul a szülés. Annyira izgultam,de sajna nem jött össze :(

Bea
beátab

Sziasztok!

Sheila
Épp azon gondolkodom, hogy a fentebb írt süti tésztája kiválóan megfelelne mézeskalácsnak is. A hagyományos mézeskalácsreceptek frissen finomak de utána mindig megkeményednek, ez a tészta azonban ma már 5 napos de olyan finom puha ( igaz a tetején lekvár, dió, meggy védi a kiszáradástól), szerintem jobb mint az eddigi általam ismert mézes receptek. Legfeljebb egy kis őrölt szegfűszeggel „mézeskalácsosabbá” lehet tenni...

Sheila
A Bebe tv-t nálunk egyenlőre nem lehet fogni, de a neten néztem, január közepétől Bp. körzetében is fogható lesz. Belenéztem a neten a razfilmjeikbe, hát roppant idilli és békés, egyszerű támák, ha már tv, inkább ez. De most „leszokóban” vagyunk, ma a tv egész nap „aludt”, csak este 7-kor lett bekapcsolva mikor apa hazajött.
Beszéld meg minden este Majával hogy hányat kell még aludnotok, míg eljön a nagy nap. Képzeld el az idő múlását vizuálisan is, pl egy naptár segítségével, ha tudsz hinni az ilyesmiben. Könnyen lehet hogy szót fogad, és 27-én megindul szépen kifelé... :D

Judit, Nika
A pille palack nálunk is sokadik reneszánszát éli, Anna időről időre ujra felfedezi, mindig talál benne valami mást. Először élvezte hogy csörögnek benne a színes gombok, jobban szerette mint a gyári csörgőket. Mikor mászni kezdett, fellökni szerette. Később a kupakjával játszott sokat, rátenni-levenni, most meg apróbb dolgokat beledobál aztán próbálja kiszedni de az nem mindig sikerül...

Fanny
Gyönyörű a Pici Lány, bizony olyan gyorsan nőnek, nem is hinné az ember.
Olyan nagyon okos dolgot írtál a nagymamaságról: „az a segítség ha akkor vagyok kéznél amikor neki van rá szüksége, nem akkor amikor épp nekem van időm meg kedvem egy kicsit babázni és akkor jól felkapkodom a kiságyból...” nálunk volt példa szó szerint erre... anyám egyszer átjött mikor épp letettem Annát aludni, pár hónapos volt még csak. Mondom is anyámnak: Anna álmos, most aludnia kell. Erre anyám a gyerekhez: ne most aludj, most itt van a mama, játsszunk, majd alszol ha elmegyek... és kivette a kiságyból :shock: :evil: Anna persze csak ordított mert nagyon fáradt volt, esze ágában se volt játszani... én meg nem hittem el hogy ezt megteszi... hisz ő is felnevelt 2 gyereket, tudhatná hogy egy baba nem így „működik”.

Móni
Nagyon édes Janka, gyönyörű nagy szeme van :D A tejcsi nálunk is sokára indult be, 4 hetesen azt hittem elapad teljesen, aztán másfél hónap után egyszer csak lett... de ha nincs elég, az sem tragédia, más gyerekek is felnőttek tápival. Azért amíg van, addig szopizzatok, minden csepp jót tesz.
Én jól vagyok, legalábbis fizikailag, nincsenek nagy rosszullétek. Viszont aggodalom van sok, és bűntudat... próbálom leszoktatni Annát az emelgetésről, de ha kérezdkedik fel és nem veszem fel, bűntudatom van felé... ha meg felveszem, akkor a Pici felé, nehogy ezzel bajt csináljak. Nagyon megnyugtatna ha azt mondaná a doki hogy nem nyíltam tovább, esetleg azt hogy kevésbé vagyok nyitva mint legutóbb. Állítólag agykontrollal ilyet is el lehet érni :shock: Hát próbálkozom :roll:

Melcsi
Már épp hiányolni akartalak, Te nem szoktál napokra eltűnni a babanetről... Lukunak nyugisabb napokat kívánok, bizony időszerű hogy bújjon lassan a fogacska. Éjjel is felsír? A dokinéni szerint a fogzás éjjel fáj a legjobban. Emese nem ébred fel erre?
Én attól tartok, ha meg lesz a Picur, egymást fogják felébreszteni Annával. Mostanában majdnem minden éjjel felsír Anna is, pedig hónapokig hang nélkül aludt, nem tudom mi lehet vele megint...
Küldök az emailedre egy csatolt állományt, meg tudod nyitni ugye? Remélem tetszeni fog... :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Bea
Most látom hogy közben Te is írtál.
Jó hogy meggyógyultatok!

A gyerekek ízlése nagyon könnyen befolyásolható, és ez a szülő felelőssége. Persze nem kell hogy azt szeresse amit én, de amit kifejezetten rossznak tartok, abból jobb ha minél kevesebbet lát, hall, hátha így nem kap rá... az a baj, hogy könnyű slágergyanús dallamokat kitalálni, de ez távol áll az igényes zenétől. Pedig az is lehet kedves, fülbemászó dallam, de emellett zeneileg is értékes.
Nekem gyerekzenéből a kedvencem: Vitay Ildikó ( ha már hallottatok gyönyörű énekhangot, azzal az egy szál gitárral kísérve, maga a csoda) Gryllus, Kolompos, Ghymes, ilyenek.
Anna mostanában a Kolompos új CD-jét imádja. Ha megnyomja a lejátszógombot és valami más kezdődik, roppant mérges lesz :lol:
És amit még utálok: Kéry Kitti mint "igényes gyerekzene" ( a saját felvezetője szerint): a reklámba bejátszott dalrészlet pedig ugyan mi? Hajrá Pókember... :evil:

Na bocs ha sokat írtam erről, de ez elég fontos számomra...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Bea
Bocs, nem válaszoltam: az uh pénteken lesz, és remélem hogy minden rendben lesz
Ha 27-re van kiírva a barátnőd, hogy hogy nem jött össze? Vagy a múlt hónapról van szó?
Ja, és jó hogy mostanában gyakrabban írsz :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus: én a lilibabát nem tudom megtiltani neki a minimaxon állandóan megy de nagyon szeretjük a 100 folk celsius gyerekdalait imádja Gergő meg hát halász Judit meg most töltöttem le a zeneovit hát a legtöbb dalocska amit énekelni szoktam neki mind rajta van csak én nem tudtam rendesen a szövegét :)

Fanny: gyönyörű a kisunokád büszke lehetsz rá és persze a fiadékra is :):)

ermoni: szia mi még nem találkoztunk:) nagyon huncut a kicsilány gondolom mosolygós kislány:) én nagyon paráztam hogy nem lesz tejem de a maoi napig szopizik Gege igaz már csak alváshoz de csütörtökön lesz 11 hónapos:) talán két hét volt csak amikor elég volt neki csak a tej de mivel elég nagyocska baba volt több tej lett volna az igénye igy jött a tápszer igaz csak este lefekvéskor ez igy van a mai napig is de cicit is kap még és még nem voltzunk betegek sem azért mert nem csak anyatejes sőt van ismerősöm aki meg csak anyatejezte a babát és mégis nagyon betegecske a babója állandóan meg van fázva stb:) szóval ne stresszelj ma már nagyon jó minőségű tápok vannak és nem lesz semmi baja Jankának

nika70
Salgótarján

Sziasztok!
Mindenkinek nagyon köszönöm a dicséretet!
Hát azért én valamennyire Icussal értek egyet! Azért próbálkozni kell a befolyásolással! Inkább hívjuk úgy, h lásson mást is a gyerek, ne csak a tömegízlést! Majd eldönti ő, de a lehetőségeket meg kell adni! De gondolom ebben mind egyetértünk!
Sheila! Ha olvastad a másik topikot, akkor ismered a szüléstörténetemet! Nekem is ki volt jelölve császárra az időpont! De a kisasszony is pont aznapra tervezte a világra jövetelét! :wink: Bár nagy tapasztalatom nincs ezen a téren (sem), de szerintem egy a lényeg: Te is és a baba is biztonságban érezzétek magatokat közben! Ez meg meglesz! Jaj de jó! Új baba közeledik!
Icus! Majd mesélj az uh-ról! Én úgy szerettem az uh-kat! Mert akkor láthattam! És az olyan jó volt! És a Ghymes nálunk is bejön! (Én még főiskolásként figyeltem föl rájuk, de annak már több mint 15 éve! Sőt! :roll: :oops: Jaj, már megint ezek az évek! :wink: )
Melcsi! A többiek biztos tudják, h mi történt, de én nem! Jól vagy? És a nagyfiú, Lukács? Jól vagytok?
Mandula! Nekem 30(!) éves koromban vették ki a mandulámat! :roll: Szorítok nektek! (És tényleg nincs hó arrafelé? :shock: Amúgy a szüleim Encsen laknak! Ismerős? :lol: Karácsonyra megyünk hozzájuk!)
Bea! Gratulálok az új munkahelyhez! Bár nem ismerjük nagyon egymást, de nekem úgy tűnik testreszabott a munkád! És az olyan jó, ha egy nő ápolt, egy kis finom smink és egy kis finom illat! Szereted csinálni? (A lányomnak vőlegény-jelöltet keresek! Macell nagyon tetszik! Ráér? :wink: )
Melinda! Köszi a reagálást! Mizújs veletek?
Nika! Mi egy évjárat vagyunk, tudod? Az van, h már túl vagyok ezen a szopi mizérián! Tudomásul vettem! Janka is nagy baba volt, 3770-el született (most se kicsi, már több mint 6 kiló!), és hát én 3 hétig próbálkoztam kitartóan éjjel, nappal! De nem hízott a gyerek! Alig aludt, nyűgös volt! Amióta kiegészítem tápival még a tejem is több lett, de neki kevés! Kis mohó! :lol: Engem már nem izgat, mert én tényleg mindent kipróbáltam! Épp fejen állva nem szoptattam és épp kutysz*rt nem ettem (bocs!)! Annyira akartam, de ez lett! Hát, nem vagyok valami jól tejelő fajta :lol: , ez van!
Éva! Az unoka kérdést csak azért vetettem fel, mert én azt látom, h a szüleim szeme elé lila köd telepszik, ha Jankáról van szó! Komolyan! Sztem jobban szeretik, mint minket szerettek! (Már ha a szeretetben vannak ilyen fokozatok!) És irigyellek, h már rend van és tisztaság! Én még sehogy nem állok! Még minden karácsonyi ajándék sincs meg, szal katasztrófa! De ez lesz az első Karácsonyunk hármasban! És én amúgy is nagyon szeretem ezt az ünnepet! És micsoda ajándékunk fog izegni-mozogni a fa alatt!

Kép
ermoni

ermoni nem hogy egy évben születtünk de a nevem nekem is Mónika :):):):) Ne is görcsölj rajta hogy mennyi tejed van az a lényeg hogy Janka egyen és fejlődjön :):)

Gege 4150g-al született és 58 cm-el szóval mi sem kicsiként születtünk de imádták a kórházban és mivel csaszis voltam mert három napig vajúdtam és nem akart kijönni igy egy hétig voltunk ben t a kórházban igy jól el lett kényeztetve mindig a csecsemősök kezáében volt pedig room-in szoba vanitt tarjánban 24 órás :):):) bár egyszer kétszer jó volt éjszaka hogy elvitték kicsit és aludhattam.

Móni ti terveztek tesót? Mi igen mert szeretném ha lenne tesója Gegének:) Nekem is van meg páromnak is szóval jó lenne de majd elválik :):)

Völegényjelöltnek esetleg mi is benevezünk :wink: :wink: :wink: :lol:

Kép

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Móni!

Igen, olvastam, hogy Janka milyen kis ügyes volt, bevallom titkon én is valami ilyesmiben reménykedem... :wink:
azért Nálatok "tiszta" helyzet volt azzal a farfekvéssel :wink:
Majácska is faros volt egy darabig, aztán megfordult...szóval nálunk tényleg semmi nem indokolja a "programozott" szülést, és igazából nagyon ódzkodom tőle :roll:
tegnap éjjel még bőgtem is emiatt, hogy már most milyen rossz anyja vagyok ennek a babának :( pedig Ő még jól érzi magát...
tegnap beszélgettem telefonon egy csajjal (szintén Telkiben szült) és szerinte az a baj, hogy "nem tudom elengedni ezt a babát", annyira vártuk, a két vetélés után akkora CSODA Ő nekünk, és nagyon imádtam ezt a várandósságot...és mindjárt vége :roll:

elkezdtem alkalmazni az Icus által javasolt módszert, próbálok "beszélni" a babával, hogy milyen jó lesz idekint /is/, hátha megindul magától, nagyon örülnék :) :)

húú, arra nem is emlékeztem, hogy Janka ilyen szép nagy volt :) :)
ekkora babát nem is szabadott volna farosan megszülni, nagyon jól döntöttetek...és bennem az maradt meg, hogy írtad: milyen szép volt az a reggel, mikor szülni mentetek, ezek életre szóló élmények :) :)

az utolsó, "huncutkodós" kép tetszik a legjobban, de mindegyiken nagyon szép. :)

sajnos Karácsony ügyileg én sem tartok sehol, össze kéne szedni magam, legalább a gyerekek miatt...fut a lakás, én meg itt ülök :roll: :oops:

kisbabás anyukáknak meg szerintem megbocsátható, hogy nem a tömegben való nyomulás (úúgy utálom :evil: ) a legfontosabb...
olyan kár, hogy rég elveszett a Karácsony varázsa, és egyre inkább az anyagi dolgokról szól :( :(

pedig én is imádom ezt az ünnepet, de körülötte a felhajtást nem :evil:

Fanny!

Bámulatos a hozzáállásod a nagymamasághoz, bár minden anyós, nagymama ilyen lenne :wink:
épp ezért is bízzák Rád gyakrabban Hannát :)

Nika!

Én is próbálom Melissát az igényes dolgok felé terelni, szerencsére általában sikerül is :)
Zeneovit mi is imádjuk, a karácsonyi lemezt hallgatjuk napok óta, hogy legyen hangulat :wink:

Lilibabától kiráz a hideg :evil:

Melcsikém!

Azért a lábadat kíméld, nem kell, hogy lerobbanj az ünnepekre, amit tudsz megcsinálod, amit nem, nem...kész! :wink:

Mandula!

Jobbulást Mesének!!!

Bea!

Akkor mégis skarlát?? :shock:
örülök, hogy már jobban vagytok!
gondolom, most a Marinnaud-ban is nagy a hajtás :roll:

igen, a fájdalmas szülésekben nekem is volt részem :roll: ,
azért is parázok most...császárt nem szeretnék, csak ha valamilyen ok miatt szükségessé válna...

az első két szülésem gátmetszéses volt, Melissánál viszont sikerült a gátvédelem :) , hála a tündéri és nagyon ügyes szülésznőnek (Miski Timi), azóta is hálával gondolok Rá :)
most is ilyesmire készülök, már használom a gátmasszázs olajat, de természetesen ha szükségessé válik mégis a gátmetszés, nem fogok kézzel-lábbal tiltakozni ellene...

az indított szülés gondolata sem vonz, bár az első nekem az volt (toxémia miatt) de most semmi ok rá :roll:
az előbb hívott a Párom, nagyon aranyos volt, azt mondta: ne törődjek a 27.-ével, mert ha jól érzi még Majácska magát odabent, ő úgysem engedi, a szülésindítást...még akkor sem, ha esetleg emiatt mégsem annál a dokinál szülünk, akihez jártunk...mindig van ügyeletben valaki, és szerintem ugyanúgy ellátnak majd, bármikor megyek...már az sem érdekel, ha esetleg kifogom a dr.nőt, akihez régebben jártam, Maja érdeke a legfontosabb.

Szép napot Mindenkinek!!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Nika!

Gondoltam, hogy Te is Mónika vagy, én is :) :) :)
jól összejöttünk itt, pedig annyira nem gyakori név, legalábbis vannak sokkal gyakoribbak :wink:

vőlegényjelöltért mi is harcba szállunk hamarosan :wink:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Drága Icus!

Előre is bocsánatot kérek, nem akarlak megbántani :wink:

de Kéri Kittyt meg kell, hogy védjem :lol:
nekünk megvan a lemez, és tényleg nagyon jó, nekem is tetszik :)
egész nyáron azt hallgattuk Melissával a kocsiban oviban/lovagolni menet -jövet....és hát KÖSZÖNÖM NEKED, hogy megnevettettél, még a könnyeim is folytak :lol: :lol: nagyon rám fért ez a kis vidámság...ugyanis nem azt énekli, hogy "hajrá Pókember" :lol:

hanem: "hajrá fókák, delfinek, polipok, ráják nyerjetek!" igazából ez egy aranyos dal :)
gondolom, a bejátszásból nem értelmezhető jól a szöveg :wink:

ugye, nem haragszol? :wink:

Pénteken drukkolni fogok nagyon, egy kész kis emberkét láttok majd a képernyőn :) :) :)
és a tippet is köszönöm, én is hiszek az ilyen dolgokban :)

melissaesmaya.blog.hu

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?