Sziasztok!
Alin! Szerintem nagyon ügyi vagy, és tájékozott, hogy tudtad, kit kell keresni és hívni! AZ is szimpatikus, hogy nem hagytad magad rábeszélni, hogy nincs semmi gond (lehet, hogy nincs ám!!!!). Inkább most kell tenni, mint később a fejedet fogva őrjöngeni, hogy miért nem tetted azt, amit gondoltál. A maszírozás mellett továbbra se felejtsd el a forgatást és a ringatást. Ha tudzs énekelni, énekelj neki. Pl.: Zsipp, zsupp... Sétálunk, sétálunk.... Ezek mind fejlesztik az egyensúlyérzéket, ami számos képesség alapja.
Miért nem szabad ülnie? Ezt nem igazán értem.
Az oxigénhiányra meg csak annyit mondanék, hogy szerintem számos felnőtt ember szaladgál enyhe oxigénhiányos születésű tünetekkel, csak azokat az ő gyerekkorukban nem nevezték így. Mivel ügyes és lelkiismeretes vagy, sokat fogsz segíteni a babácskádnak. Meg ott lesznek a kiemelkedő képességek, amelyekkel kompenzálni fog. ÉS természetesen az is lehet, hogy EGYÁLTALÁN NEM IS VOLT OXIGÉNHIÁNYOS ÁLLAPOT!!!! Gondolok rád!
Mindenki! Nekem az az elvem, hogy most kell ölelgetni a gyereket, ha szüksége van rá, hiszen most tehetem meg. Vki azt mondta, hogy ha most nem én ölelgetem, majd kamaszkorban más ölelgeti helyettem. Persze én sem tudom mindig ölelgetni, cipelni. Ilyenkor hagyom ordítani. Énekelgetéssel próbálom megnyugtatni, néha beválik. Egyet nem igazán szoktam hagyni (bár előfordul), hogy úgy ordítso, hogy nem lát. Ritkán hagyom 2-3 percnél tovább az ágyában sírni, de ilyen is van.
Azt olvastam valahol, hogy úgy kell az éjszakai sírásról leszoktatni a kicsit, hogy fokozatosan egyre hosszabb időt kell egyedül hagyni. Amikor sír, éjjel, meg kell itatni, pelust megnézni, nincs-e valamilyen szükséglete, de egyébként nem szabad macerálni, csak határozott, ám kedves hangon értésére adni, hogy most az alvásnak van itt az ideje. Ha ezt megtettem, otthagyom. Ha sír 5 perc múlva megyek be hozzá. Utána ott hagyom. Majd 10 perc múlva megyek be, ha sír. Majd 20, majd 30-40. Eddig, hála Istennek, nekem még nem kellett ezt kipróbálnom! Sír Adél. Megyek, adok neki enni!
Jó éjt!