Új privát üzeneted érkezett!

Judit!

Igen, már csak 9 nap és jön apa-mikulás. Kiváncsi vagyok mit fog hozzá szólni Kirus.

A vállonalvás nálunk is működik, mivel Kirus nagyon hasfájós baba, akkor nyugszik meg, ha járkálunk vele és így altatjuk el. Vagy van, hogy a fotelban ülve altatom a vállamon. De ha a hasára teszem, egyből sír, úgyhogy azzal már nem is kísérletezem. Most azt játsszuk, hogy a földön a puzzlen egymással szemben fekszünk hason, középen a polipjátéka, amit a tornára is bevittem. Ez leköti a figyelmét, nézi ahogy zenél és közben rágcsálja a csápjait, így legalább a keze nincs oldalt a levegőben. Ez addig megy így, amíg meg nem unja. Mindenesetre nekem már nagyon jól megy a hasonfekvés.

Lilla
Vendég

Lilla: Kristóf a mai napig utál hason lenni, de most jött rá, hogy így fog tudni egyről a kettőre haladni. El kezdett kúszni, olyan kezdetlegesen. A héten sikerűlt előszőr négykézláb állnia, büszke volt magára nagyon :wink: Egyébként most kezdett el teljesen tudatosan dolgokért "menni". Tehát ha észrevesz egy játékot magamellett, akkor hasrafordúl és érte megy. Én kivártam, hogy Ő kezdjen el hasalni. Ja, meg minden fürcsi után megmaszírozom testápolóval, és amikor hasrarakom, akkor tovább maszírozom, meg énekelek neki meg mesélek és elég keményen "megmaszírozom" a nyakától indulok, aztán a lapockája, gerince, így megyek egyre lejjebb. Aztán a combjai azt kívűl belűl, (nekünk a bal oldali csípőizületünk jóval kötöttebbek) ezért ez a gyakorlat nagyon fontos neki, aztán jön a vádli, végűl a talpacskái. Azt nagyon szereti nyögni is szokott nagyokat. A legvégén a kezeit szoktam :P Utána megfordítom és a hasát is megsimogatom, illetve a beleit picit megmozgatom kör-körös simogatásokkal :wink: Ez pedig az emésztésnek jó, és a hasfájós babáknak. Majd megtornáztatom a lábacskáit, úgy hogy a fejéhez hajtogatom. Majd jobb láb bal vállhoz, bal láb jobb válhoz. Majd kap egy nagy cuppanos puszit a pocakjára :wink: És utána jön a vacsi, böfi, alvás :wink: Ezt mindennap így csinálom.

Egyébként nagyon betegek lettünk :cry: Sajnos beutalót kaptunk a László korházba, ha a hasmenése nem szűnik meg és nem fog megfelelő folyadékot fogyasztani, be kell vinni :cry: Dokinéni halkan megjegyezte, hogy reméli nem ROTA :shock: (persze be van oltava rota ellen)Szóval most kúra van és rengeteg folyadék.
Na meg persze egész nap szinte lázas volt, de most délután már nem volt neki.
bluebox

Sziasztok!

Lilla! Szerintem ne aggódj a hasonfekvés miatt. Nem egyformák a gyerekek! Meglátod, pillanatok alatt fog mindent csinálni:észre se veszed,és már ül, áll, és rohan. Sajnos okosat én se tudok mondani. Orsi az hasról nagyon hamar megtanulta átfordítani magát hanyatt! :lol:
Négykézláb mászni alig mászott, csak 7 hónaposan ült fel, és egy éves múlt, mire kapaszkodás nélkül elindult, bár előtte csomót gyakorolt állni a járókában. A kúszás-mászás rá annyira nem volt jellemző. Sok gyereknek más üteme van, más sorrndben tanul meg dolgokat, és ezeket sokszor a kis jellembeli különbségeik befolyásolják és a temperamentumuk. Ne aggódj! A babód biztosan egészséges, hiszn észrevennéd, ha nem!

Húúú, Márti!
Szegény Kristóf!! Nem irigylem szegénykét, és téged sem!
Párom kollégájáék tavaly voltak így ilyen rota fertőzéssel, ugyanilyen tünetekkel, és majdnem egy hetet bent tartották a babát. Remélem, elmúlik a hasmenés, és nem kell bemennetek!
Nagyon drukkolok!!!

Vigyázzatok magatokra! És jobbulást!!!!

puszi!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Húúúú, de beindultunk!!! Lilla: vannak lassabban fejlődő kisbabák, egy a fontos, ne bűvészkedj otthon, egyedül, azzal csak árthatsz. Majd ha szükséges, elmentek mozgásfejlesztésre, ez ma már nagyon jól működik, az unokám is igényelte. Nem fordult hasra, nem kezdett kúszni, nem ült fel magától, mindenben segíteni kellett neki. A gyógytornász úgy magyarázta, hogy minden mozgási fázist tudott külön-külön, csak valamiért nem tudta egyberakni. Nagyon egyszerű, könnyű, fájdalommentes gyakorlatokat kaptunk, és minden egyes új mozgásformát így tanult meg. Ne izgulj, minden rendben lesz, ha kell, majd kapsz segítséget Te is. :) :) :)
Nitácska: rájöttem, hogy harivera nem nálunk szült, félreérthető volt a fogalmazás. Ettől függetlenül remélem minden rendben lesz, egészségesen mehetnek haza.
Eszty: mint topic-tag protekciós szülőszoba látogatást nyertél nálam!!!! A kupon 2009. január elsejétől bármikor beváltható. :wink: :wink: :wink:
Anhel-Ildi: a hasfájás nagyon egyéni dolog, nagyon egyéni időtartammal és jelentkezési formával. Egyet tehetsz, ne ess kétségbe, próbáld ki a homeot, az Infacolt, hasrafektetést, a melegbe bugyolálást vagy bármit, amit csak hallasz. Valamelyik biztosan segít, azért is van ilyen sokféle módszer, mert minden babócának más-más használ. Valszeg most kezdett el Dóri nagyobb mennyiségeket enni, ezért most jelentkeznek a tünetek. Remélem hamarosan jó híreket hallunk felőletek! :? :? :?
Márti: jobbulást Kristófnak!!! Gyógyuljon mielőbb!!! :( :( :(
bábaildi

Eszty: pont írni akartam, csak aztán nem tettem, mert ma lekötött nagyon Kristóf, izgultam érte, de talán jobban van :P Holnapra kiderűl.
Szóval azt akartam írni, hogy én is voltam szülőszobalátogatáson, de a legjobban akkor nyugodtam meg, amikor azt mondta nekem Bábaildi, hogy menjek be hozzá a szülőszobára, és majd Ő megcsinálja nekem a CTG-t :P Úgy is volt, bementem a férjemmel együtt, minden megmutogatott nekünk, minden kérdésemre válaszolt, jó tanácsokkal látott el..... szóval amikor kijöttem a korházból már nem rettegéssel vártam a szülést, hanem örömteljesen, hogy tudtam jó helyre, biztos kezekbe fogok kerűlni. Így is volt. Bár én a patológiára kerűltem szülés helyett, de ez egy másik történet, bent feküdtem 1 hétig a patológián szülés előtt, közben meglátogattam Ildit a szülészeten, ismét beszélgettünk egy hatalmasat, közben hallgattam a lányokat szűlni és tök jó érzés vett a hatalmába. Szóval amikor eljött a nap, amikor felsétáltam egy emeletet, hogy akkor én most szűlni jöttem (császármetszésre) akkor már előre köszöntek nekem a csajok :P Komolyan, mint aki hazament úgy sétáltam be :P Nagyon nyugodt voltam a körülményekhez képest :P Szóval a "bérletet" használd ki, nem fogod megbánni soha, ezt biztosíthatom :P

Szia Ildi :P :P Köszönöm a jó kívánságokat, remélem segíteni fog :P

Mindenkinek jó éjszakát, holnap jelentkezem :wink:
bluebox

Sziasztok!!!

Húúú, nagyon köszönöm a sok bíztatást!
Bábaildi: mindenképpen élni fogok az ajánlatoddal.
Majd jelzem neked, hogy mikor, természetesen! Már alig várom!

Márti: nektek jobbulást! Nagyon örülök, hogy javulni látszik a helyzet.

Én ma reggel keltem arra, hogy ki van tömve a fejem forgáccsal, az izületeim fájnak, a torkom is. Lázam nincs egyelőre, de fura érzés, talán az is lesz. Most jól kikapjuk itt az első harmadra ezt a nyavalygós bacis-vírusos időszakot. :cry:
Na, majd csak túlélem valahogyan!

Lilla: te se aggódj! Látod, akkor is van segítség, ha kell egy kis ösztönzés a manónak, és játszva rohanni fog hamarosan!
Nekem olyan távolinak tűnik, amikor még nem tudott ülni, menni, beszélni, mintha sose lett volna ilyen. :lol:

Puszi mindenkinek!

Anhel: kitartás a hasfájással! Rendben lesz!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

BOSZTER!!!

LEHET HOGY ROSSZUL ÍROM LE DE AZ OSSCILOCOCCINUMOT SZEDJED ÉS AKKOR JOBBAN LESZEL!!!EZ EGY HOMEOPÁTIÁS KÉSZÍTMÉNY ÉS INFLUENZA SZERŰ MEGBETEGEDÉSEKRE NAGYON JÓ!!!AMIBE BELETARTOZIK A NÁTHA MEG A TOROKFÁJÁS IS!!!HA MÁR KÉSZ A BAJ AKKOR NAPI 2-3 TÉGELYT KELL ELSZOPOGATNI HA MEGELŐZÉSRE SZERETNÉD AKKOR NAPI 1 TÉGELYT!!!EZT GYEREKEKNEK IS LEHET ADNI ÉS NAGYON HATÁSOS!!!PRÓBÁLD KI, HIDD EL JÓ LESZ!!!
JOBBULÁST!!!
ÁGI ÉS NORINA

Kép
Kép
snápi

Sziasztok!

Megpróbálok gyorsan pár szót írni nektek:

Anhel: Kitartás, a hasfájás nemsokára elmúlik. Ákos is sokat kínlódott a pocijával, aztán a harmadik hónap körül egy csapásra elmúlt. Nekünk az Espumisan csepp vált be nagyon, pedig jóval kevesebbet adtam neki mint az előírt adag. Nagyon várjuk ám a képeket Dóriról!! :P :P :P

Bluebox: Sajnálom, hogy Kristóf baba beteg, rengeteg "gyógyulj meg puszit" küldünk nektek folyamatosan!! Annyira édes, hogy betegen is van ereje mosolyogni. :P :P :P

Lilla: Ne aggódj Kirus miatt, Matyi is utált ilyen korban hason lenni, nem is csinált igazán semmit, aztán kb 6hós korában, mint aki mindent egyszerre akar bepótolni, minden nap csinált valami újat. 8hósan felállt, egy hét múlva kapaszkodva lépegetett a bútorok mellett és 10hósan már egyedül járt. (Azóta rohan, meg sem lehet állítani) :P :P :P

Eszty: Jobbulást, vigyázz magadra!!!!!!!!!!!! :P :P :P

Majd hozok még képeket, de most jelenésem van!

Pussz Mindenkinek!

Móni

Kép

Kép
morca

Sziasztok!

Jelentem, hála Kristóf sokkal jobban van. Már nincs láza, nem megy a hasa és elfogadja azt a fránya répalét, és megeszi a rizspépet is. Jó az étvágya, de ugye még diéta van :P Köszönöm hogy gondoltatok Ránk :P
bluebox

bluebox kristóf egyszerűen gyönyörű!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:
ildi átadom neki!!!!!!
már jol vannak ha minden igaz vasárnap mehetnek haza!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Márti!
Orülök, hogy megúsztátok a kórházat és Kristóf jobban lett. Belegondolni is szörnyű ilyen picin a kórházban. Mielőbbi teljes felgyógyulást kívánok.

És mindenkinek köszi, aki hozzászólt a hasonfekvős problémámhoz. Ezek szerint nem csak Kirus nem szeret hason lenni. Majd csak bepótolja a lemaradást Ő is.

Lilla
Vendég

lilla máté se szeretett hason feküdni..... :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok Lányok!

Sajnos el kellett jönnöm a munkahelyről, mert egyre rosszabbul voltam. Megint csupa tüsző a mandulám. Muszáj szednem antibiotikumot, mert ez most nem fog rendbejönni magától, csak nagyon nehezen. Sikerült olyat találnia a dokinőnek, amit lehet szedni: Duomox 1000. Elolvastam a biztonság kedvéért a papírját, és ott is írja, hogy szedhető terhesség alatt is.
Snápi: Köszi az ötletet. Az Oscillococcinumot szedtem régen, de én nagyon roszzul lettem tőle, azóta nem mertem próbálkozni vele.

Holnap is ágyban maradok, hátha erőre kapok egy kicsit.

Régen voltam ennyire szarul. De csak kialakul! Igen, most nagyon kikaptuk ezt a téli nyavalygós időszakot, és még hol a járvány... ???

Nagyon örülök, hogy Kristóf rendben van!!! Továbbra is jobbulást neki!!!

Nagy-nagy puszi mindenkinek!!!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

eszty jobbulást neked!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Eszty!

Jobbulást és szigorúan maradj a meleg ágyikóban.

Lilla
Vendég

Anhel: Jut eszembe: ne csodálkozz, hogy nem alszik rendesen Dóri és sokat sír éjszaka, mert jönnek-mennek a frontok egy nap leforgása alatt. Ákos is most óránként, kétóránként ébred éjszaka, nappal pedig nagyon nyugtalan. Ne görcsölj ezen a dolgon, vissza fog állni a rend magától!! :P :P

pussz

Móni

Kép

Kép
morca

Sziasztok!

Igaz ritkán írt ide, de azért veletek is megosztom az öröm hírt:
ma reggel 6:30-kor megszületett húgom Szaboka76 kisfia Máté, 4030g és 52cm-el.
Sajnos császár lett a végén, mert kezekkel előre csukafejessel próbálta meglátni a napvilágot Máté baba. Nagy szerencse hogy így alakult, mert a nyakára 3x, a testére 1x rá volt csavarodva a köldökzsinór. De a lényeg, hogy mindketten jól vannak! Kép
zsu72

Bizony, szerencsés Máté, tanúsíthatom!! :wink: :wink: :wink: Reggel én is kezet fogtam vele, még méhen belül, nagyon ritka dolog az ilyen, de minden jó, ha a vége jó :lol: :lol: :lol:
Neveljétek egészségben, boldogságban!!
bábaildi

Zsu72!
Köszönjük a hírt a kis Máté megszületéséről. Emlékszem a hugod nevére, tényleg rég járt felénk, talán nyár végén. Gratulálunk nekik, és jó egészséget.
Ha majd ráér kicsit, azért csatlakozhatna hozzánk.

Nagyon kevés kismamink van most. Tavaly ilyenkor jópáran voltunk pocakosak (de jó is visszaemlékezni). Hol vannak a kismamik?

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Sziasztok! Asszem kicsit kívülálló vagyok, és így első látásra nem is biztos, hogy fogok tudni kapcsolódni, meg nem is tudom, szokás-e nálatok csak úgy becsatlakozni, de mi is a Jáhnban szültünk/születtünk (kinek mi... :) ) annak idején, és fogunk májusban. Már a májusi babaváróknál benne vagyunk a csapatban, csak itt mindenképp volna néhány tachnikai kérdésem, ha megengeditek.

Amikor Samu született (2007. 10. 16.), még a kórház intézte a TAJ-kártyát, és megkaptuk a szül. anyakönyvi kivonatot is. Most is így van még, vagy ez azóta megváltozott, és lehet rohangálni a papírok után? Milyen lett a felújított szülőszoba és osztály? Vagy zajlik még a felújítás? És az osztály? Mikor mi voltunk ott, akkor zajlottak a munkálatok...

És van nálatok táblázat, hogy ki kinél szült? (Ez az a híres kiváncsiság... :) )

Nem kihasználni szeretnélek benneteket, csak nem biztos, hogy jól illenék az összeszokott társaságba, zavarni sem akarok, meg nem bztos, hogy bírnám az iramot... Szóval, köszönöm, ha válaszoltok.

Üdv.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a jókívánságokat, hála úgy néz ki rendbe jött a kis lurkó :P

Eszty: gyógyulgass, nagyon gyorsan. Én is így kezdtem a terhességemet :cry: Hajrá :P

Dóri: részemről, én üdvözöllek itt közöttünk :P Pindurkád születését az én Kristófom születési dátumára várod, gyönyörű nap volt :P :P :P Én Dr. Mikecz Tibor doktor Úrnál szűltem, csakis jókat tudok róla mesélni, örűlök, hogy a SORS Vele hozott össze :P Igen, a születési anyakönyvi kivonatot és a lakcímkártyát már a korházban megkaptuk :P És szerintem a felújitott szülőszobák szépek lettek :P És roppant kedves szülésznők dolgoznak az osztályon, még mindig :P Én csakis támogatni tudlak a döntésedben :P És persze nagyon nagy gratula, Pindurkádhoz :wink: Azért ha kicsit ráérsz, mesélj magatokról egy kicsit többet :P

Szabóka 76: Óriási gratula a kisfiadhoz :P :P
bluebox

Sziasztok!

Szaboka: Gratulálok Máté babához!!!!!!!!! Nagyon szép kis formás baba!

Dóri: Üdv közöttünk! De jó, hogy jöttél, újra lesznek kismamijaink!!! :P :P :P Tényleg mesélhetnél magatokról, én is kíváncsi vagyok rátok! Ha jól láttam nem sok korkülönbség lesz a manóid között. De legalább együtt nőnek fel.
Én Dr. Zeitler Miklósnál szültem mindkét fiamat és a harmadik babámat is nála szeretném. (majd) :lol: :lol:
A szülőszoba szuper lett, nekem volt szerencsém a kika szobában szülni. :D :D

Bluebox: Örülök, hogy rendbe jött Kristóf!!!! :P :P :P :P :P
Atyaég, ilyen rég locsi-fecsiztünk a terhes patológián? :shock: :lol: Hogy megy az idő, nem győzők csodálkozni. Össze kéne megint futni egyszer pletykálni :P :P :P

Lányok: A ti babáitok, hogy viselik ezt az össze-vissza időjárást? Szegény Ákosomat nagyon megviseli, de azért így is hősként viseli :P :P :P

Hoztam pár képet:

Kép

Matyi mint autószerelő...

Kép

Ákos tornázik...

Kép

És még mindig tornázik....

Kép

Matyi így eszik tejfölt... Ja, és a kupiról csakis ő tehet :oops: :P :P

Kép

Kép
morca

Öhm... Először is: köszönöm a választ (azzal riogattak, hogy most semelyik kórház nem segít már a papírokkal, de akkor, hála Istennek, nincs így).

Másodszor: mégis mit meséljek? Kérdezzetek...

Aztán: mint látom, nem csak a mieink között lesz nem túl nagy korkülönbség... :) És: lehet, hogy tudom majd itt gyarapítani a kismamák számát... :)
Vendég

Sziasztok! Dóri: örülök, hogy becsatlakoztál, minden topicnak jót tesz a frissités. Én például arra lennék kiváncsi, milyen volt a szülésélményed Samuval??? Mi az, ami jó volt, mi a rossz?
Az adminisztrációban semmi sem változott, ha hozod a megfelelő papírokat, hazamenéskor megkapod az anyakönyvi kivonatot. Az átépítés sosem lesz kész, pénzfüggő, most éppen szünet van. Mint tudod, vannak alapítványi szobák, ami pénz azon összegyűlik, azt fordítjuk korszerűsítésre. Még mindíg van két olyan szülőszoba, melynek első fala nincs, csak függönyös. Ezeket kell még felfalazni, utána egyforma ajtókat szeretnénk valószínűleg majd csináltatni kell. Sok-sok pénz kellene, hiszen az államtól nem kapunk semmit. Amit látsz-láttok a szülőszobán, gyermekágyon, a festéstől a függönyig, a mikrótól a gyermekplédekig, mind mind adomány, vagy alapítványi beruházás. És még hol van a terhespathológia, a nőgyógyászat....Nagyon szeretném megnyerni a lottó ötöst!!!!!!
Kérdezni meg kérdezz bátran, akár priviben is. :wink: :wink: :wink:
bábaildi

Már a májusi topcban leírtam a szüléstörténetet, mindjárt idemásolom. Köszönöm az információkat, nagyon örülök a papírhelyzet állandóságának, és az osztály fejlődésének! :)
Vendég

Nálunk úgy történt, hogy 2007. okt. 15-én reggel 3/4 7-kor elment a magzatvíz 1 része (mikor felkeltem), de tudtam, ráérünk, férjem még elment a suliba (ráadásul É-Budáról D-Pestre reggel reménytelen odajutni...). Aztán dél körül elindultunk a kórházba (addig én itthon elrendeztem mindent a hétre, hogy nélkülem ne legyen semmi gond). Ott nem akarták elhinni, hogy szülni jöttem (gondolom, mert mosolyogtam, vagy nemtom...) Persze, nem is volt semmi reggel óta... Felküldtek vizsgálatra, onnan meg vissza, hogy mindenképp vegyenek fel. Ok. Akkor papírmunka, mindent 3x kellett elmondani. Aztán megismerkedtem a délutános szülésznővel. Ő mondta, talán műszakja végére lesz baba. Fél négytől voltak fájások, nem sokkal később 2 percesek. Este 7-kor kaptam antibiotikumot, mert régen elment a magzatvíz, ettől rettentő hányingerem lett. De este 10-kor (már az éjszakás szülésznőt is megismertem, aki mondta, na, talán reggelre...) hazaküldték férjemet, hogy vlsz. elég reggel visszajönnie. Legalább pihenhet. Végig 2 perces fájások. Én azt hittem, hogy az a jó, ha jól fáj, ezért úgy voltam, ahogy a legjobban fáj, és nem aludtam semmit éjjel. Amikor felültem, könnyebb volt, el is szundítottam, de lelkiismeretfurdalásom lett, hogy sumákolok, így visszafeküdtem a hátamra. Mindez azért volt így, mert nem nagyon foglalkoztak velem, mindig volt, aki éppen szült, le voltak foglalva. Én meg csak néztem, hogy jönnek-mennek a kismamák... Szóval nem mondta senki, hogy próbáljak vmi jobb pozitúrát találni... Meg a védőnőnk pont a terhesség végére balesetet szenvedett, így nem volt szülésfelkészítés, pedig elvileg be volt tervezve, tartott volna. Szóval egész éjjel egyedül voltam... Orvosom reggel jött be, és elkezdett intézkedni (addig mondták neki, hogy ráér még). Már a reggeli szülésznőket is ismertem... Ja, ők ketten voltak, egyikük gyakorló volt. Így minden vizsgálat 2x történt meg. De addigra már hozzászoktam, mert mindenki vizsgálgatott - főorvos, alorvos, orvos, szülésznők. Épphogy apukák nem, de ők időnként átvonultak a függönyös színen... Nos, reggeltől már kivoltam. Nem ettem vasárnap dél óta (már kedd reggelnél tartunk), nem aludtam hétfő éjjel, és inni sem nagyon ittam, ugye. Ráadásul már jó régóta 2 perces fájások. Na, reggel azért már annyit mondtak, hogy már elvékonyodott a méhszáj, mostmár majd kezd kinyílni. Köszi... Lezuhanyozhattam, aztán mentem a szülőszobára. Itt is hanyatt feküdtem még jó néhány órát (nem szóltak, hogy tehetek másképp...), az orvosomnak még rohangálnia kellett, mert éppen akkor volt kórházi rendelési ideje, így hát párommal kettesben nem tudtuk, mi van. Aztán tágulásos hányásom is volt, burokrepesztés is, mert Samu feje nem akart leszállni magától, reggeltől oxytocin infúzió, először 5 egységnyi, majd az idő előrehaladtával felemelték 90-re. Kb. fél délben átment a színen egy tapasztalt bába, és közölte, jobban teszem, ha felülök, és nem ordítok. Nagyon hálás voltam neki, mert felültem, és bár a monitor nagyobb fájásokat mutatott, én nem éreztem SEMMIT. Dél körül már volt elég nagy tágulás, de Samu feje nem fért ki, mert olyan szép gömbölyű és nagy volt. Hát, Orvosom fájás közben kicsit letolta a fejéről a méhszájat, fájt, nem mondom... Ordítottam vele, hogy ne csinálja, ő közben mondta csendesen, hogy csak segíteni próbál. Mondtam, tudom, csak már nem bírom. Na, és akkor szültünk. Doktor úr nyomta a hasam, férjem tartotta nekem az oxigént, szülésznők figyelték az eseményeket. Illetve a babával foglalkoztak. Innentől tök jó volt az egész, mert én is tehettem vmit. Azt mondta az orvosom, nyomjak, mintha 1 levegőre szeretném elénekelni a 119. zsoltár első 10 versszakát. Én próbáltam, csak mivel képzett zenész vagyok, ezért így nem volt jó a nyomás. Hát másképp is próbálkoztunk, s úgy már ment. Sok nyomás (8-10), és MEGSZÜLETETT! Volt gátmetszés, mert nagy volt a fej. De nem éreztem. Lepény ok, varrás, minden már semmi nem volt a korábbiakhoz képest... Megkaptam pici időre rögtön születés után Samut, alig mertem hozzáérni. Aztán meg kellett inni 1,5 l vizet, és aztán 2 óra múlva pisilni. Majd az osztály, azt mondták, még 2 óra fekvés. De alig vártam, hogy elmenjen, aki levitt, és felkeltem, mentem férjemhez, aztán vártam, hogy hozzák Samut.

Sok helyen kimaradt, ideírom: :) :) :) :) :) :)

Bármi hosszú is volt, végülis minden megszépült. És utólag azt is tudom, mi miért volt. Pár héttel később beszélgettünk hosszabban orvosommal. És így kellett lennie, és így volt jó.
Vendég

Ja, annyi kimaradt, hogy 2007. 10. 16-án, du. 13:55-kor született Samu, 52 cm-rel és 3500 gr-mal. :)
Vendég

sziasztok velünk....szegény mátékám nagyon beteg....lázas és köhög.....holnap doki...... :cry:
gyönyörűek a babók....gratula hozzájuk!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!
zdori: Örülünk neked és akkor kérdezek is: hol laktok és miért a jf-ben szültél/ szeretnél szülni?
nitácska: jobbulást Máténak!!!!
Ildi: kár, hogy nem propagálják jobban, hogy amiket leírtál mind alapítványi pénzből vannak, mert szerintem sokan nélkülözni tudunk 1-1 ezrest, illetve az adó 1%-át fel tudnánk ajánlani, bár hozzá teszem a csecsemősök azt mondták, hogy az alapítványi pénz kizárólag a szülészetre kerül....
Kisütött a nap :D Szép napot mindenkinek!
kisvitéz

Jobbulást a kis betegnek! Orvos mit mondott?

Hát, az orvosom abban a Dél-Pestiben dolgozik... Elég jó indok? :) Mi amúgy Békásmegyeren lakunk. Igen közel a városhatárhoz. Így aztán tényleg nehezen megközelíthető a kórház csúcsforgalomban... De a múltkori 32 órábúl kiindulva azért nehéz elképzelni, hogy nem tudunk időben odajutni... :)

És ti?
Vendég

Sziasztok!

Először is édesek a srácok! :)

Hatalmas gratula Szaboka76-nak a gyönyörű kisfiúhoz! Egészen bepárásodott a tekintetem, amikor megláttam ezt a picifiút (az én lányom már olyan hatalmas :D)

Amúgy kicsit szomorú vagyok, mert pár napja azt vettem észre, hogy Dóri nem lakik jól egy ciciből, kettőből kell ennie (ennek úgy adja jelét, hogy a kezdő ciciről lecuppan és csak huzigálja, de közben éhes, mert a másikra rakva mint az őrült wc pumpa úgy tapad és mohón nyelni kezd).
Ettől még nem estem kétségbe, de most a 3 órás kajálás után 4 körül próbáltam fejni - ma mentem volna a 6 hetes kontrollra a dokihoz - mert pont 6-ra volt időpontunk, na de nem jött egy csepp sem, egyik ciciből sem. :(
Ráadásul 2-3 napja megint vérezgetek, pedig már hetek óta alig volt valami. Úgyhogy lemondtam a dokit, kaptam jövő hétre új időpontot.
Most homeós bogyó és iszom még többet, remélem, lesz elég tejcsim.

Teszek be Dóritól képet, ezen egy hónapos (azóta csak nőtt).

Kép

Kép
anhel

Anhel!
Biztos a vérzés kavar be a tejcsi mennyiségébe! Ne izgulj, nem fogy el a tejcsi egyik napról a másikra!!! Ciciztesd sűrűn Dórit és fejjél. Vissza fog állni a rend! Kitartás!!!! :wink: :wink: :P :P :P :P

Már megint kotnyeles vagyok, bocsi!!!!

Pussz!

Móni

Kép

Kép
morca

anhel gyönyörű a kis dori!!!!!!!!!!
tejcsi miatt ne aggódj egyél és igyál sokat és akkor bőségesen lesz tejcid!!!!!
Máté már nem lázas legalábbis eddig de még csunyán köhög..... :(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Dóri: köszönöm a történetedet, bár kissé kényelmetlenül érzem magam, úgy gondolom, tehettünk volna többet érted. :oops: :oops: :oops: Néha bizony elfelejtjük, hogy ami nekünk természetes, az egy felkészítetlen kismamának nem az. Meglepő számomra, hogy a vajúdás alatti testhelyzet változtatás, a fájdalom könnyítésére alkalmazható módszerek ennyire nem jutottak el hozzád. :? :? Ez még akkor is hiba, ha esetleg sokan voltak a szülőszobán, és tényleg elfoglaltak voltak a bábák. Nem voltál felkészítőn??? Az orvosod semmit nem mondott? Tényleg furcsállom a dolgot, a jelenlegi bébicseknél jobban felkészülünk majd, igérem, segítek.
Anhel-Ildi!! Lehet, hogy a vérzésed menzesz, ilyenkor átmenetileg csökken a tej mennyisége, majd rendeződik, ne félj. Kínáld gyakrabban Dórit, de ha lehet, ne etess két mellből, inkább sűrűbben szoptass. Várom a híreket!!!! :wink: :wink: :wink:
bábaildi

szia ildi!!!!!!!!
hogy vagy???rég beszéltünk... :(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Anhel: Most látom, hogy percre pontosan egyszerre írtunk! Ezért nem láttam előbb a képet Dóriról!!!!
Háát, csuda klassz kis csajszi az biztos! :P :P :P :P

Amúgy nálunk már kaotikus állapotok vannak a felújítás/építkezés miatt. Minden nap úgy érzem, hogy ennél nehezebb már nem lehet, aztán rá kell jönnöm, hogy mégis. :cry: :cry: Az új rész még nincs kész és az első részben (ahol lakunk) meg múlt héten lebontották az előszobát, majd újra építették majd le is betonozták. Ma a gázos volt itt, természetesen alvás időben, fúrt faragott. A gyerekek már totál ki vannak, nem tudnak rendesen pihenni, Matyi gyakorlatilag kezelhetetlen lett. (gondolom a fáradtságtól, meg érzi rajtam is, hogy nagyon feszült vagyok) Anyukámmal mást sem csinálunk, csak folyamatosan takarítunk, hogy ne legyünk mocsokban. Alig van helyünk már a lakásban, játszani nem igen tudunk hely hiányában, kimenni sem a rossz idő miatt. Matyinak a legrosszabb, mert ő nagyon mozgékony gyerek és számára büntetés, ha nem szaladgálhat, focizhat. Most meg folyamatosan korlátozva van. Nem tudom sehova elvinni a gyerekeket amíg tart ez a mizéria, és két pici gyerekkel borzasztóan nehéz ilyen körülmények között megoldani a dolgokat. Nagyon sajnálom őket. :cry: :cry: :cry:
Remélem, hogy már hamar készen leszünk.

Ma egy kicsit sütött a nap, úgyhogy ki tudtunk menni, mondanom sem kell, hogy addig futkároztunk Matyival, amíg csak bírtunk!!
:P :P :P Még hógolyóztunk is a megmaradt hóval! :P

Na, jól kipanaszkodtam magam.... :oops: :oops: :oops:

Nitacska: Máténak is megy a rengeteg "gyógyulj meg puszi" folyamatosan!!!!!! :P :P :P

Dóri: Hát nem lehetett könnyű a szülésed! :? A nagy fiamnál én sem voltam túl felkészült, (bár akkor úgy éreztem az vagyok) de úgy is nagyon szép emlék maradt. Most a picúrommal, már nagyon tudatosan készültem, és bábaildi segítségével és egy másik szuper szülésznő, meg persze a drága doki bácsim közreműködésével, fantasztikus szülésem volt. A mai napig ha eszembe jut, kedvem támad vissza menni! :P

Pussz Mindenkinek! :P

Kép

Kép
morca

morca köszönjük a gyógypuszikat!!!!!!!!!
drukk hogy hamar kész legyetek!!!és küldök sok napsütést hogy ki tudjatok menni játszani!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Orvosom sztem úgy gondolta, hogy felkészítettek (én mondtam is talán neki, hogy tart a védőnénim szüléselőkészítést), csak írtam is, hogy védőnéni balesetes lett, és elmaradt a szülésfelkészítés. Én pár nappal a szülés előtt még elmentem helyettes védőnénihez, aki éppen 2 körzetet vitt, meg dokinéni mellett is ügyködött, és amennyire ebben a helyzetben tehette, elmondta, hogy mire kell számítani, honnan tudom, hogy menni kell a kórházba, hogy bármilyen pozíciót választhatok, neki mi jött be (3x szült), de mindez olyan idegen volt. Vagy nem is tudom, milyen... Meg olvastam is én sokat, de mégsem lett ez igazán az enyém. Ott a helyzetben másképp viselkedtem, nem tudtam hideg fejjel gondolkozni, hogy akkor most tényleg mit kell tenni, csak az érzéseim irányítottak, és úgy éreztem, akkor teszek jól, ha nagyon érzem... :) Orvosom meg, ezt is írtam, délig rohangászott a rendelése miatt. Aztán már velünk volt.

Jobbulást!

Szépek a babák!
Vendég

mára elköszönök....szép álmokat!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

zdori: írtam privit!
kisvitéz

Sziasztok Lányok!

Sajnálom, hogy eddig nem jelentkeztem, de hullámokban mindig visszaesek. Erős gyengeség van rajtam, és nem elég a betegség, de felerősödött a műillatok iránt érzett undorom is! Lehet, mégsem fogom megúszni a hányásokat, pedig annyira reménykedtem.
Tegnap anyuéknál titokban kiiktattam egy illatosítót, mert nagyon zavart a szaga. 8)
Van valami ötletetek, hogy lehet kevésbé érezni a szagokat?
Orsival is volt ilyen, sőt egész napos hányás is, de sajnos semmi nem használt.
Próbálom összeszedni magam, de egyelőre nehezen megy.
Ha kicsit jobban vagyok, egyből takarítok, mosok, főzök, és ha kifáradok, akkor rosszul is leszek. Egész héten itthonmaradok, csak hétfőn megyek dolgozni.
Az óvodában Orsi még mindig a tornateremben van a csoportjával, mert a fél szoba elázott egy eltört cső miatt, és ilyen tábori körülmények között lesznek év végéig már.
Holnap lesz télapó apa cégénél, oda megyünk, remélem, bírni fogom. Szombatra meg tervezzük Bécset.

Szabóka: GRATULA A BABÓHOZ!!!! Jó egészséget és kitartást!
Dóri: az a 32 óra elég húzósnak tűnik, normál esetben is, nem még az én 4,5 órámhoz képest! Gratula!!!

Kristófnak, Máténak jobbulást!!!!

Puszi mindenkinek!!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Kisvitéz! Nem kaptam privit! :(
Vendég

na merre vagytok? :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!
Bocs, hogy ritkán jelentkezek, de elég sűrű napjaink vannak. Boróka egyre kevesebbet alszik, olyankor meg mindig tanítok, mert nem akarok kitolni a régi tanítványaimmal. Egyébként nagyon jó baba, sokat eszik (asszem túl sokat :oops: ) és keveset sír. Éjjel már csak egyszer eszünk, de már sikerült kétszer végigaludnia az éjszakát.
Ja, és két hónapos lett hétfőn, tegnap meg is kapta az oltást. Nem lázasodott be szerencsére és nem is volt tőle nyűgös.

Viszont van egy gondunk, amire a háziorvosunk nem mond semmit, itt meg nincs másik orvos, illetve van, de ő még sokkal rosszabb, mint a miénk. Elég gyakran zöld Bori kakija és néha látok benne vért is. A háziorvos szerint erre elég a Normaflore :shock: , szerintem meg inkább ki kellene vizsgálni, hogy mi a baj. Ha nem javul a Normaflore-tól, akkor elviszem gasztroenterológushoz... Addig meg ki vagyok akadva, hogy miért megy gyerekorvosnak, aki ennyire lesz@rja a betegeit.
Volt valakinek hasonló? Valami ötlet...? (ja, a tejmentes diétát ne mondjátok, mert azt már elkezdtem, állítólag 2 hét, mire javulás lehet, ha a tejtől van. Ha akkor sem javul, akkor leszek bajban... Egyébként remek ez a diéta, mert nem múlt el a terhességi cukorbetegségem, diétáznom kell, eddig sajton éltem, most meg már levegőn.... :roll: :lol: )

Eszty
Jobbulást neked! Vigyázz magadra!!!

Nitácska
Jobbulást Máténak!! (azóta remélem meg is gyógyult)

Dóri
Üdv itt! Nem volt semmi az első szülésed!!!
:roll:

marek

marek remélem megoldódik ez a kaki ügy... :wink:
máté már jol van "csak" köhög és szívni kell az orrát...

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Marek: Ákos is volt így: zöld kaki+ vér. Elküldte a doki nénink tenyésztésre a kaksiját és addig is kapott rá antibiotikumot, (csak akkor ad antibiotikumot, ha már nagyon muszáj) mert lehetett baktériumtól, de vírustól is. Szerintem mindenképpen harcold ki a vizsgálatot, a normafloret-t pedig addig is add neki nyugodtan!

Sajnálom a cukrodat :cry: Nekem szerencsére visszaállt!

Nagyon szépen fejlődik Boróka, szupi kis csajszi :P :P

Üdv
Móni

Kép

Kép
morca

Sziasztok! Marek: kérd a gyerekorvostól a tenyésztéses vizsgálatot, meg annak kimutatását, hogy tényleg vér van-e a székletben. Mondd meg a gyerekorvosnak udvariasan, de határozottan, hogy ez Téged megnyugtatna. A gasztroenterológiával még várnék egy kicsit. Remélem nem lesz semmi gond, ebben az életkorban ez még gyakori a piciknél, és a bélflóra, az emésztőrendszer fejlődésével elmúlik, mint a hasfájós korszak. "kinövi" a gyerek.
Nitácska: köszönöm kérdésedet, bocs, hogy nem reagáltm előbb, jól vok, rengeteg a szülés, tervezem a karácsonyt, vezetem a háztartást, unokázom stb....
bábaildi

ildi semi baj....akkor gondolom ujra szűlőszobás vagy?!
mostanába kell uh-ra mennem.majd ha megtudom mikor megirom hátha bent leszel és lesz időd is....pusza!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!
Bius napról napra egyre ügyesedik. Az idáigi két mászólépésünket tegnap elhagyta, és a fél hálószobát keresztülmászta. Igen megtetszett neki a helyzet, úgyhogy ma le sem lehetett állítani. Csak mászkál, és újból felfedezi a játékait, hisz így más szemszögből látja. Reggel még a játszószőnyeg ívébe kapaszkodva ült fel magától, estére pedig már minden segítség nélkül ez is sikerült. Megint egy nap alatt akar mindent megtanulni. Félek a holnaptól, mivel ma már a kiságyba is próbálkozott felállni, de csak térdeplésig sikerült neki.

Dóri! Én csak azzal tudlak bíztatni, amit nekem is mondott a dokim az első igen nehéz és hosszú szülésem után, ami császárral végződött: csak a szép emléket hagyjam meg az emlékezetemben, a következő terhességet és szülést kezdjük úgy, mintha először rugaszkodnánk neki. Bevált. Gyönyörű szüléseim következtek ezután. Kívánom neked is.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Nitácska! Minden rendben lett Verával és Izával?

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?