Új privát üzeneted érkezett!

Ja Icus még azt akartam mondani,hogy nem kell aggódnod a külső méhszáj miatt,nekem is volt ilyen baj,és mégis Marcellel ráhúztam 1 hetet. A belső a fontos,a külsőnek nincs akkora jelentősége, én még a vége felé is emelgettem Kyrát,igaz nem olyan gyakran,mert már 3 éves volt. De azért próbáld Annát kicsit rászoktatni a kevesebb cipelésre,főleg a lépcsőn,az azért nagyon megterhelő.
beátab

Sziasztok!

Mandula!

Nagyon félt a Robika a Mikulástól. Amikor lehuzta a szakálát akkor egyből repült hozzá.

Szücsi!

Nekem a negyedik gyereknél kellett mindent ujra beszereznem, mert addigra már egy kiszokni se maradt a házban. Ezért jo ha vannak az embertnek barátnői.
Megkérték az aput, hogy legyen Télapo. Tegnap vagy 200ovis volt nála.

Nika

Tudják a babák mikor jön el az ő idejük. Szerintem neked is könnyebb ha nincs nagyon kicsi korkülömbség. Az én babámat senki sem várta de ő jönni akart és mi meg alklmazkodtunk hozzá.

Fermel

A láyomnak kell inkább könyörögni hogy vegyen szoknyát. A születésnapi ruha is csak a fényképezésig maradt rajta. /én is ilyen voltam/

Beátab

Tök jó a munkát találtál! Ilyet én is beválalnék. Te miért nem maradtál gyesen?

Sziasztok
Vendég

Icus!
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! Nagyon-nagyon örülök! Egészen feldobott ez a jó hír. Gratulálok nektek! Én igazából reménykedtem, hogy mégis kedvet kaptok Anna után egy kistesóhoz :lol: És meglátod majd, hogy 2 gyerek nem egyenlő 2x1 gyerekkel, hanem az már egy teljesen más minőség. Sokkal jobb!!!
És tényleg nagyon jól tudsz titkot tartani, de én ezt maximális megértem. Hasonló esetben én is várnék a második sikeres UH-ig.

Nika
Üdv közöttünk! Sajnálom a negatív tesztet, de ne bánkódj! 10 hónapos baba mellett még nincs min aggódni! És a koroddal sincs semmi baj, látod itt sokan hasonló cípőben járunk. Én is szeretném átvenni a stafétabotot! Most már mindenképp 40 felett fogok szülni, ha összejön. Sokáig zavart, de egyre többen vannak hasonló helyzetben. Most épp egy 42 éves ismerősöm közölte, hogy bevállalnának egy harmadikat. Ha rögtön sikerül, akkor 43 lesz, mire szülni fog. Egyébként a fiamat 26, a lányomat 32 évesen szültem.

Bea
Jó, hogy újra tudsz írogatni és a munkához is sok sikert kívánok. Ha van kedved, írja többet róla. Hánytól hányig kell bent lenned, mennyire messze kell menni, a gyerekeket hogyan intézed stb.

Fanny
Ide azért továbbra is gyere. És megmondom őszintén, hogy nekem is furja az oldalamat, hogy mi is volt. Nem írnád meg priviben???
Legalább kiírnád magadból a bosszúságot....

A kislányom alkotását majd felteszem, de most dolgozom és a kép az otthoni gépen van elmentve.
Egyébként az énekkel is hasonlóan jártunk és egyáltalán nem gondolom, hogy lebecsülném a gyerekemet, inkább nem tudom még pontosan, hogy mire is képes... És persze most még gyorsan változnak. Szóval tavaly még rém hamisan énekelt, pl a süss fel napot, ami szerintem könnyű (ugye Icus?). De a zeneiskolába beírattam és beszéltem is az oktatóval, hogy nyugodtan szóljon, ha nincs értelme járatni a gyereket. De azt mondta, hogy a hangszer az más mint az ének és egyébként is folyamatosan alakul, fejlődik, tehát még az énekből is lehet bármi.
Úgyhogy szerintem határozottan hamiskásan énekel, viszont elég jól furulyázik és most az iskolai énnekkarba is beválasztották.... Persze lehet, hogy alapvetően az én fülemmel van baj :lol:
Egyébként a színészi hajlamát felismertem a kiscsajnak, mert otthon remekül alakítja a "hattyú halálát", de már nem veszem be. Az úszás miatt amit előadott.... De még bejárok a medencetérbe velük és ha láttatok már boldogan lubickoló gyereket....Komolyan elgondolkodtam, hogy most akkor mi is van????

Akiknek most nem írtam, bocsi....
regina3

Sziasztok

Nem aggódom én mindig azt mondtam Gergő előtt is ha a jó isten azt szeretné hogy legyen gyermekem akkor meg fogja adni a lehetőséget és a kistesónál ugyanez a helyzet:):) nem vagyok istenhívő de azért valami természetfelettiben hiszek :):):):)

Hú csajok olyan izgatott vagyok ma voltam bent a városban és építik a cocacola mikulási hacacárét a fő téren apa hazaér fél négyre és megyünk be Gegeét megpróbáljuk lefényképezni a mikulással:):):) állítom izgatottabb vagyok mint bárki más :):):)

beáta : Tök jó ilyen munkát én is szívesen csinálnék bár semmi végzettségem nincs hozzá:):):)Nekem sem ártana lassan valami munkát nézni mert kettőnk pénze vajmi kevéske:):)

fermel: hát gondolhatod hogy szerelem gyerek:):):):):):) nagyon imádjuk nem is nagyon sír csak ha tényleg valami nyügije van éhes szomjas egyedül vagyok :) akkor mindig kap megfelelő ellátást és persze állandóan szeretgetjük :):):) nagyszülök is mindenben segítenek most is nagypapi vigyázott rá nagyon jól elvannak:) 71 éves az öreg de nagyon jól tartja magát és imád gegével lenni:):)

nika70
Salgótarján

Icus!
Az én méhszájam a 24.hét körül nyilt ki. Én is megijedtem, de nem lett belőle baj. Egy-két óvintézkedést viszont tehetnél. Pl, tanitsd meg Annácskát felmászni az etetőszékbe, pelenkázóra (hokedli segitségével pl.) Ez a szülés után is jól fog jönni, mikor pedig valóban nem emelhetsz. Nekünk is nagyon korán kellett önállósághoz szokni, és ez mostmár jó, látom a hugom kisfiánál, akit még mindig cipelni kell a lépcsőn, pedig már 17 kiló és egyidősek Emesével. Szerintem használd ki a délutáni alvást, és Te is pihenj le, már most, lehet hogy még nem érzed Magad fáradtnak, de jobban fogod birni a terhességet, mert ez azért más lesz, mint mikor Annát vártad.
Melinda!
Mosómedve :lol: :lol: :lol: Lehet hogy egyszer én is kapok 1 ilyen rajzot :lol: :lol: Ugy látom, Bencénél az a kilengés azért nem tette be a kaput! Tényleg nem szakközépbe való, de biztos simán ki fogja javitani a rossz jegyeit, nem kellene azért évet ismételni.
Én is hallottam tegnap azt a Pisa eredményt. El is gondolkoztam rajta. Máté kifejezetten gazdag szókinccsel, nagy lelkesedéssel, érdeklődéssel érkezett az iskolába. Pillanatok alatt tanult verseket, dalokat. Valami azonban történt az iskolában ("villogott a szeme" a tanitó néninek), mert a 2. osztályban elémállt és azt mondta, hogy Ő utálja az iskolát. És persze már elsőtől nyögve irtuk a házi feladatokat... Felső tagozatra pedig meg is lett a büne: márhogy fiu! és nem lány. Az osztályfőnökük ugyanis csak a lányokat tartotta jónak, okosnak, ügyesnek, és ennek hangot is adott minden lehetséges alkalommal. Ott kellett volna nekem máshová vinnem, de eszembe se jutott, mert énektagozat volt, amit különösen preferáltam, és szeretett és tudott is énekelni. A mulasztásomat már rég megbántam, mert hosszu távon nem tettem vele jót a gyereknek, de ezt már kijavitani nem tudom, csak emlékezetembe vésni,hogy a kicsiknél ne legyen hasonló probléma. Másik, amit utólag láttam be, az osztályukban a tagozat miatt csak 6 fiu volt, a többi lány. Akkor azt hittem hogy ez jó, de nem volt az! Volt 1 fiu, gazdag, csinos, mindenben jó legényke, jó tanuló, és hátul nagyon törekvő anyukával, és persze minden fiu az ő barátja akart lenni. Igy állandó harc volt 3 fiu között, ebben Máté is benne volt. Ilyen nem fordult volna elő, ha van 10-12 fiu, akkor az az egy is csak 1 lett volna a többi között. Ez tanulság volt, nem adon többet egyiket se olyan helyre, ahol ekkora a nemek közti különbség.
Vissza a felméréshez, hát, nem lehet 100%-ban kijelenteni, hogy az "otthonról hozott dolgok", lásd az én példámat. Szerintem itt az iskola is bekavarhat ( na persze én voltam a hülye, hogy ezt nem vettem észre).
Bea!
Szerintem Neked való munkát találtál! Remélem sikeres is leszel benne, és hosszutávon még akármi is alakulhat!
Nika!
Sajnálom :cry: De nem vagy elkésve! Császár után én 10 hónap mulva lettem terhes, gond nélkül kihordtam és megszültem(császárral persze).
Melinda!
Nekünk az AngelCare-rel sose volt probléma, pedig teszteltük, ha nincs benne a gyerek, érzékeli és riaszt. 6 centis kókusz van az ágyban.
Nagyfiadra visszatérve, valszeg jó lecke volt ez az 1 hónap, gondolom nem fog elkivánkozni mostanában, és arra is jó alkalom a visszaköltözés, hogy tisztázni lehessen 1-2 felnőttes szabályt...
Mindennap olyan zaklatott vagyok mostanában, alig van időm.
Luku egyre mozgékonyabb, hangosabb, kurjongat, sikitozik, és egyáltalán, nagyon igyekszik felhivni Magára a figyelmet. Már nem az a pici baba, aki édesen alszik vagy nézelődik, ha ébren van, bizony igényli a figyelmünket, imádja ha foglalkozunk Vele, dögönyözzük, bábozunk, mesélünk, zötyögtetjük. A nagy szivacsot teljesen bejárja, gurul, tengelye körül fordul. A nap fénypontja, mikor este Emese Apával sprintel az asztal körül, olyankor Luku a szivacsról figyel és a lábával olyan gyorsan rugdos ahogy csak bir (biztos a tempót gyakorolja), közben sikongat és nevet nagyokat. Ujabban meg el akarja venni Emese cumisüvegét. Mikor végzett a sajátjával és Pörinek még van, nyulkál felé, próbálja elérni. Akkor aztán Pöri a nagy tudós arcát előveszi, Luku felé fordul és felvilágositja: "Nem tiéd, enyém! Emeséjjjjé! Én cumisüvegem! Nem látod?" ilyeneket mond Lukunak :lol: Dőlni lehet a nevetéstől. Máskor meg odaadja a maciját: Én macim! Megnézheted! Játsszál vele! Mostmár rendszeresen együtt fürdenek, Pörikém gondosan habozza Luku pocakját, és segit megfogni a bundáját is, mert "Luku még nem tudja".
Voltunk vasárnap Nagykarácsonyban, mérsékelt sorbanállással megusztuk, de sajnos csak ketten voltak bent Apával, mert a batár babakocsival akartunk bemenni,+ pont evésidő volt Lukunak, hát a babakocsi be se fért volna, igy inkább megetettem Lukut és megvártuk Emesééket. Nagy élmény volt, bár az elején megtorpant de az ajándék láttán közelebb merészkedett. Luku is kapott, és egyáltalán, a Mikulás "Lukunak is hoz ajándékot". Egy bibi volt, a fényképező nálam maradt, igy a nagy találkozást nem tudtuk megörökiteni :( 1 kép készült csak, a szánon ülve, mert utána meg lemerült a dög!!! :evil:
Judit!
Nagyon ünnepélyesek a gyerkőceid! De az én lányom is olyan, hogy ugyan türi a szép ruhát, de gond nélkül összemaszatolja, csuszik-mászik benne.
Nem irtam mindenkinek, de majd igyekszem pótolni.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Melcsi!
Sajnos az iskola és a nem megfelelő pedagógus nagyon el tudja rontani a dolgokat. Természetesen az otthoni indítás az alap és ezt mindkét irányban befolyásolni tudja az iskola. A behozhatatlan előnyt úgy értettem, hogy ugyanannál a pedagógusnál az a gyerek, aki otthonról kevesebbet hoz (szókincs, olvasottság) a pedagógus legjobb igyekezete mellett sem tudja lefaragni ezt a nagy különbséget.
Amikor Péter bekerült az első szakközépiskolába, ahol az osztály negyede volt csak fiú, én is azt hittem, hogy ez milyen jó lesz. Nálunk is bebizonyosodott, hogy ez nagyon nem így van, a fiúkat nagyon nem értékelték. Nem véletlen, hogy a fiúkról írom a szakdolgozatomat.
Akkor szerinted érdemes elmenni Nagykarácsonyba? Körülbelül mennyi időt lehet ott értelmesen eltölteni? Továbbra is úgy tervezem, hogy karácsony másnapján mennénk. Gondoltam, hogy kb. 10 órára mennénk, mert délután 4 körül hivatalosak vagyunk itt Budapesten egy vendégségbe. A hazafelé úton Benji legalább aludna egy jót, így erőt gyűjthetne a háziak gyerekeivel való játszásra. ( egy 3,5 éves kisfiú és egy 2 éves kislány)

Bea!
Ez a munka nagyon jól hangzik. Mikor kell bent lenned? Meg tudod oldani a gyerekek óvodába, bölcsődébe vitelét, elhozását?
Jobbulást kívánok neked, gyógyulj meg minél hamarabb!!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Köszi aki tudott írni valami bíztatót a méhszájjal kapcsolatban, ha a 24. hét körül nyílna az is nagyon aggasztana, de ez most pláne korán van... megpróbálom az agykontrollt, autogén tréninget bevetni, elhitetni magammal hogy erős és jól tart, kellően zár amíg kell. Remélem bejön. Csak az a baj hogy egyenlőre mindig belealszok a relaxálásba... :oops: :cry:
Azért az az alapgondolatom hogy ha már az Égiek ilyen kegyesek volt hozzánk, segíteni fognak még annyit hogy baj ne legyen.

Melcsi
Igazad lehet és próbálom is keresni azokat a helyzeteket ahol nem muszáj Annát emelni. Az etetőszékbe nem tud felmászni mert oda van tolva a nagy asztalhoz és benn van a sarokban, nem fér hozzá, de máshol nem fér el. Viszont tervezek venni kis asztalt kis székkel, lehet hogy ezt fogjuk használni evéshez is. A pelenkázóra még hokedliről sem tud felmászni egyenlőre, tudod későn kezdett mozogni, járni, most sem túl ügyes még ilyesmiben. A hokedlire én szoktam felrakni ha a konyhában „segít”. De majd beszerzek egy kissámlit, arról biztos sikerül. ( van ismerősünk akinek a gyereke 1 évesen már járt de a mai napig sem tud felmászni az ágyra pedig Annánál idősebb... ez Annának már járás előtt is ment - érdekes milyen különbözően fejlődnek a gyerekek). Vagy lerakom a pelenkázólapot az ágyra az mégiscsak alacsonyabb. Oda fel tud mászni – ha akar – de a pelenkázást inkább megúszni szereti, önként nem tudom fel fog-e mászni... Emlékszem ennyi idősen nálatok már felborítva kellett tárolni a székeket, mert Emese mindenhová felmászott. Minket ez nem fenyeget még. A sétával kapcsolatban azt gondoltam ki, hogy el fogom mondani neki, hogy csak akkor megyünk sétálni ha lejön a lábán az emeletről. Aztán ha nem, akkor visszafordulunk... hát nem tudom megérti-e, biztos lesz pár hiszti... meg lassacskán egyre stabilabban fog menni, az is segít majd. Ha meglesz a baba, úgyis kénytelen lesz a lábán jönni, mert kettőjüket nem bírom el. ( Egyenlőre ebbe bele sem merek gondolni, a napi séták le föl 3 emeletet a két picivel)

Nika
Nem válaszoltam tegnap, de a kalkulátor szerint jún. 30-ra várható a Pici. Ahogy Melinda írta, kb. 3 héttel Anna 2. szülinapja előtt. Hacsak korábban nem érkezik...
Szerintem is jobb ha picit nagyobb korkülönbség lesz a tesók között, majd jön az a baba amikor jönnie kell.

Melinda
Az adventi naptár után hogy fogod lebeszélni Benjit a reggeli csokizásról? :D Bár biztos megérti hogy ez a lehetőség most a karácsonyvárásnak szól és nem állandó.
A Mikkamakkában készült a kép, csütörtök délután szoktunk menni, nem minden héten csak ha úgy jön ki. Holnap is tervezem ha nem esik. Du. 4 körül megyünk kb. fél 6-6ig, aztán apa szokott jönni értünk. Ha van kedvetek gyertek, úgyis rég dumcsiztunk.
Bár 2 napja a délutáni alvás felborult, kedden 2 órát, tegnap másfél órát beszélgetett Anna :shock: ( de legalább már nem sírt) a kiságyban mielőtt elaludt volna. Így lehet hogy nem érünk oda 4-re.

Bea
Jó hogy gyakrabban írsz! A másik munkát, a reklámajándék üzletkötést feladtad?
Mit csinál egy szépségtanácsadó? Kozmetikai termékeket ismertet, árul?
Hogy lehet ilyen munkát találni?
Egy ilyen munkára biztos a csinos külső miatt (is) vettek fel :lol:
Gyógyulj meg!!

Regi
A zenei hallás adottság, de fejleszthető. Kevesen születnek abszolút hallással, de a szolmizálás megtanulása sokat segít a tudatos tiszta intonálás kialakulásában. Ez olyan segítség, amihez mindig vissza lehet nyúlni ha egy nehéz dallamban bizonytalan az ember. Egy óvódai csoportban max. 3-4 gyerek van aki ösztönösen jól, tisztán énekel, legtöbben kicsit hamiskásak, de ez még sokat változhat. És akinek a hallása nem tökéletes, annak olyan hangszert kell választani ami „stabil” hangokat ad ki tehát a furulya jó választás vagy a zongora, mert csak azt kell megtanulni melyik hangot kell megszólaltatni és akkor tisztán szól a dallam ( szemben a hegedűvel aminél ez jó hallás nélkül elképzelhetetlen).

Éneklés
Talán nem is meséltem nektek, ősz óta járok egy dalkörbe, ahol elsősorban bodroghalmi népdalokat énekelünk. A vezetőnk saját gyüjtésű dalai ezek, ő odavalósi. Nagy tudású, fantasztikus ember, mindent tud a magyar tájegységekről, népszokásokról, népzenéről, magyarságról. Csupa gyönyörű ismeretlen dalt tanulok mióta oda járok. Ma lesz egy kisebb fellépésünk a csillagtelepi könyvtárban, adventi dalokat fogunk énekelni, kántálókat és ( a férfiak) eredeti csepeli betlehemest fognak előadni.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Mandula, Melcsi!

Már régebben akartam kérdezni, hogy Ti végül is megrendeltétek a Kárpátia újságot? Mindig tele van jobbnál jobb írásokkal! Az ismerőseimmel többen előfizetők vagyunk, de igyekszem körbeadni azoknak, akik nem jutnak hozzá. Szívem szerint ide is írnék ki belőle, de általában nincs rá időm.

A biokajáról pedig annyit, hogy most már felénk sem szállít a Varga Ökogazdaság. :cry: Ez nagy nagy szomorúsággal tölt el, mert nagyon jó volt, míg volt. Tetszett, hogy hazai termelőtől kapjuk és bio, és az ára is elfogadható volt. Persze nem adtuk fel, most a Biobarlangból rendelünk, de ott a legtöbb áru külföldi (német, osztrák, svájci stb.) és bár a kínálat hatalmas, de bizony az ár is borsos.
regina3

Regina!
Jó hogy mondod!
Képzeld, feladtam a csekket, megrendeltem 1 évre, de március óta hiába várom az ujságot!!! Megvan a cskk, fel is fogom hivni a szerkesztőséget vagy kit! És nem is jutott volna már eszembe, ha most nem kérdezel róla!
Icus!
De jó Neked, hogy énekelni jársz! Én pihentetem mr jó ideje, pedig hiányzik.
Melinda!
Hát, lehet hogy Karácsonykor rengetegen lesznek, elvégre ingyenes! Kb másfél óra volt a sorbaállással együtt, de aztán átmentünk a játszóházba, ahol nagyot játszottunk, ott csuszda és rengeteg egyéb érdekes dolog van. A Mikulásházban is van játszószoba, hogy amig a szülő sorbanáll, a gyereket lekösse valami. Sajnos a legtöbben szoritják a gyerek kezét, mert "mindjárt sorra kerülnek", ugyhogy az a játszószoba nem tulzsufolt :lol: :roll: Tehát: legalább 3-4 órás program, + az utazás. Végülis pont kijönne Nektek időben. Viszont, nem gondolod, hogy a Mikulás és a Karácsony nem kéne összemosódjon? Persze nem tudom Nálatok ki hozza a fát meg az ajándékokat, nálunk Jézuska jön, tehát a Mikulás addigra távozik.
Most mondogatja Emese, hogy menjünk megint a Mikuláshoz, de mondtam, hogy már nem üldögél a székében, hanem csomagol és eteti a rénszarvasokat (az is van 2 db, karámban), és este már indul is a sok gyerekhez. Ezért most mikudalokat énekelgetünk :D Tegnap volt a tv-ben valami ilyen téma, egy gyerek elénekelt 2 sort, Emese pedig gond nélkül folytatta a hallott hangmagasságban a következő sorral.
Érdekelnének a tapasztalataid a fiukkal kapcs., amit a dolgozatodban irsz.
Icus!
A székek már rendesen állnak nálunk, mivelhogy pár hónapja gond nélkül felemelte már hogy fel tudjon mászni :shock: :?

melcsi1967

Icus!
Holnap egy mikulási előadásra megyünk a Stefánia Palotába Benjivel és a szüleimmel délelőtt. Utána valószínűleg lesz egy kis Ikeázás. Így valószínűleg délutánra már jól kifárad Benji. Ha mégis úgy alakulna, hogy mennénk a Mikkamakkába,akkor felhívlak előtte.

Melcsi!
Most még igen képlékeny a szakdolgozatom, de majd referálok róla később.

Melinda
fermel

Sziasztok!

Először a szorgalmis rajzot teszem fel. Ez a jobbak közül való, mert itt szinte minden ábra felismerhető. Többnyire viszont a fele felismerhetetlen szokott lenni.
Kép
Kép

Ádám pedig ötösre írta meg a nyelvtan javító dolgozatát. Teljesen hibátlan lett. :D

MELCSI
Igen, telefonálgatni kell, a barátnőm is így járt. Az persze elég ciki, hogy így alakult, de meglátod, hogy nagyon jó kis újság. Egyébként pedig munka mellett, mindenféle anyagi támogatás nélkül szerkesztik! És a visszajelzésekből kiderült, hogy sok helyen a postás a hunyó....
regina3

Melinda
Benjinek gondolom elég egy napra egy program, de ha jöttök mégis, szívesen találkozunk veletek. Vagy ha nem , majd legközelebb.

Regina
A rajzzal semmi baj, a festmény pedig szerintem nagyon szép! Hátteret befesteni nagyon nehéz. A kislány jó lett, a fák is, de a kép értéke szerintem a színhasználatban és ecsetkezelésben van, nagyon hangulatos, olyan mint egy Monet kép :D

Ma a postán voltunk. Kb 100 m-re parkoltam, hát kb. 10 perc volt azt az utat megtenni a parkon át a postáig Annával :shock: :lol: Pedig ment szépen a lábán, csak épp nem arra amerre én szerettem volna, főleg azért mert a kutyusok is ellenkező irányba tartottak :lol: Végül az mentette meg a helyzetet, hogy kaptunk egy szem szaloncukrot és abból kis darabokat törve terelgettem a helyes irányba a Kisasszonyt, így nem kellett felvennem. Felfelé jövet másfél emeletet sikerült megtenni a lábán, de a végén már muszáj volt felkapni, a lépcsőn ugyanis nem lehet otthagyni még hogy jöjjön utánam, mert félek hogy leesik...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Mi ugy lépcsőzünk, hogy előttem megy Emese, mondogatom: egy-kettő, egy-kettő, nyögünk nagyokat közben és ha elakad,kicsit megütögetem a popsit. Nekünk 2 emelet van.
Regina!
A festmény tök olyan, mintha valami modern nagy müvész pingálta volna (azt szoktam mondani pl. Picassora, hogy ilyet én is tudnék festeni :wink: ) Nem csodálom, hogy 1. lett, a korosztályában szerintem tényleg kimagasló.
Ádám- biztos valami szellemi kikapcs volt az a karó. Látod most meg ötös. :D

melcsi1967

Melcsi
Elvileg mi is így jönnénk a lépcsőn, csak még kézenfogva. De ha megunja, hiába minden. Végül is Anna nemrég indult el, neki még ez nem megy túl jól. De rajta vagyunk az ügyön :lol: Apának is mondtam hogy ha vele jönnek, ő se kapja fel ( pedig neki az az egyszerűbb :wink: ) hanem vegye rá a lépcsőzésre.
Sima úton annyival jobb, hogy ott előtte is mehetek és hívogatom magam után.

Tegnap a fellépés előtt kiderült, hogy a fő énekesünk, aki a betlehemesben az egyik angyal lett volna, hagszálgyulladást kapott. Na ki lett a beugró? Hát én :shock: :oops: Szerencsére abban csak egy dalt kellett énekelni a másik angyallal közösen.
Az adventi szálláskereső és szentcsaládjárás balladák éneklésekor viszont jól jött hogy a "beteg" szemben velünk a közönség soraiból tátogta a szöveget :D a rengeteg versszak, nehezen tanulható, régies szövegek miatt néha bizony elkelt a segítség :oops:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Regi
Éles elmével megfejtettem :lol: hogy a szorgalmis rajzban az lehetett a feladat hogy a rajzok alá rajzolni kell annyi karikát ahány hangból áll a szó, és beszínezni az "é" hang helyét, ugye? Tárgyakat lerajzolni egyébként nem könnyű, csak felül a jobb szélsőt nem tudom biztosan, mi lehet, esetleg "kéz"? Az egy kicsit különösen lett ábrázolva, de a gyerekeknek még egészen más a látásmódja mint a felnőtteknek. Végül is van tenyere, 5 ujja és a körmök is látszanak, ha valaki nem ismeri fel, az az ő baja, az alkotó mindent megtett... :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melcsi
Szép fa gyerekasztalt, kis széket nem árultok véletlenül?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus
Igen, nagyon jól megfejtetted a szorgalmit, valóban a hangokat kellett jelölni és az tényleg egy kéz.
A festésnél nekem is a hangulat tetszik. De egy grafológus ismerősöm futólag ránézett és annyit mondott, hogy a kiscsaj nagyon jól érzi magát a családban, mert két stabil fa közé rajzolta magát. (a fa akkor mi lennénk, szülők). Hát nagyon bízom ebben.
A fellépésedhez gratulálok! Biztos izgultál egy kicsit a beugrásnál. Irigylem, hogy ilyen jól tudsz énekelni. Én tömegben sem mernék, inkább a tátogás. De a gyerekeknek szoktam, főleg amíg ovisok voltak. Remélem nem vetette vissza őket a fejlődésben. :oops:
A szerda délután nekünk is a zene jegyében telt. A zeneiskolában nyilt nap volt, az oktatónk összegyűjtötte a növendékeit és mindenki bemutatta a tudását. Persze a kezdők még egyszerű és rövid dalocskákat adtak elő, de a nagyobbak! Egyszerűen szenzációs volt!!! Komolyan sokkal nagyobb ajándéknak éreztem ezt az élményt, mintha a kezembe nyomtak volna valami szép tárgyat, csecsebecsét. És péntek délután is megyünk, adventi teadélután lesz Évi iskolájában, 16-án pedig a zeneiskolai nagy karácsonyi koncert a művházban.
regina3

icus kicsit irigyellek:):):) az ének miatt :oops: :oops: :lol:
Tök jó hogy ilyen lehetőséged van én is imádok énekelni állítólag sokak szerint nem is rosszul de nincs lehetőségem csak Gegének szoktam de hála istennek nem mondja hogy anya ne énekelj:)

Regina nagyon ügyes lánykád :):):

nika70
Salgótarján

Sziasztok Lányok!

a napokban nem jöttem, még a blogomat is hanyagoltam :roll:

az az igazság, hogy nem akarok panaszkodni, de szenvedek, mint a kutya :( :oops:
ez már TÉNYLEG terhesség...
már vannak jóslóim, és időnként komoly fájdalmat okoz a kisasszony, különösen, ha a méhszájamat fejelgeti :shock:
kicsit hisztis is kezdtem lenni, a legújabb hóbortom az volt: NEM akarok szülni!!! :shock:

félek a fájdalomtól, háromszor épp elég volt belőle, öreg vagyok már ehhez...de császárt sem akarok, mert az is fáj (csak utána),
és tudom, hogy megbánnám...szóval ez VOLT.

mert ma viszont megszállt valami nyugalom, igyekszem emelt fővel viselni a dolgokat...a legjobban az zavar, hogy fut körülöttem a lakás, és hegyekben a vasalnivaló, de tudomásul kellett vennem, hogy egyszerűen nincs erőm úgy csinálni a dolgokat, mint eddig, ez van...lejjebb adom az igényeimet...
igaz, holnap jön Anyu segíteni (2 hete volt utoljára), és talán besegít míg a kórházban leszek+ ha itthon leszünk már, esetleg kijön 1x-2x, aztán szépen elmaradozik, mint eddig, de örülnöm kell ennyinek is... :wink:

szerencsére minden babacucc kimosva-vasalva, kiságy-pelenkázó összerakva, azt hiszem Majának már semmit nem kell venni, az én kórházas táskám is rendben...ez nagyon megnyugtató.

Nika!

Üdv Neked mégegyszer is, a Te élettörténeted is nagyon szép, a kisfiad pedig tündéri!!! :) :)

szerintem nyugodtan gondolkodj kistesóban, én is már a 41. évemet taposom, és itt vagyok, szinte mindenórásan :)
szorítok, hogy Neked is mielőbb összejöjjön :)
olvastalak én is egy másik topicban, abban ahol elég nagy vihart kavart egy "nagymama", hát meg volt a véleményem :roll:

Fanny!

Kérlek szépen, ne tűnj el, én is nagyon szeretem az írásaidat, és a tanácsaid is nagyon hasznosak...ilyen emberek miatt, akik próbálnak Neked bosszúságot okozni, csak azért sem szabad eltűnni!!!
szégyellje magát a "kukkoló", mi szeretünk, és szükségünk van Rád!!!

Icus!

Ne aggódj a méhszáj miatt...ez még tényleg nem jelenti azt, hogy később baj lesz, ettől még akár túl is hordhatod a babát...
azt, hogy nekem miért zárt még mindig, nem értem, Melissánál már a 26. héten egy ujjnyira nyitva voltam, meg is ijedtem!!

ennek ellenére a 40. héten szültem :wink:

most talán a dilemmám miatt van zárva (nem akarok szülni :lol: )
ill. annyira fókuszálok arra, hogy Maja mindenképp maradjon legalább 27.-ig...

Anna képek aranyosak, különösen a melltartós tetszik :lol:

Melcsi!

A Ti képeitek is nagyon jók, a két kisebbik gyerkőcöd nagyon hasonlít, csak Emese kifejezetten lányos, Luku pedig született pasi :)

Regina!

Én egy cseppet sem csodálkozom, hogy Évi első díjat kapott...fantasztikus a kép, tényleg a korát meghazudtolóan művészi...büszkék lehettek a kisasszonyra :)

Mandula!

Voltatok már orvosnál Mesével?
vagy csak a jövő héten aktuális?
Kitti szobája: Melissáé már most olyan, pedig hol van még a kamaszkor... :roll:

Judit!

Aranyos a kutyusotok, és Robika is nagyon édes...félt a Télapótól??
jövőre már bátrabb lesz...

légyszi nyugtass meg, hogy túl lehet élni a negyedik szülést is :oops: :wink:
ugye tud akkor is regenerálódni az ember odalent? :oops:
(én ezen is aggódom :roll: )

Ágica!

Légyszi te se tűnj el, gyere és mi megvigasztalunk!!!
különben is, nemsokára babát vársz majd, fel a fejjel!!

Melinda!

Akkor Nálatok most nyugalom van ugye?? (nagyon Rád férne) :)

Bea!

Írtam Neked az iwiwre... :)
Marinnaud...imádom azt az üzletet, majd meglátogatlak, ha arra járok :)

a héten voltam először CTG-n, minden rendben volt, most már hetente kell járnom...legalább még gyorsabban telik az idő...

jó éjszakát Mindenkinek!!

www.melissaesmaya.blog.hu

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila: Köszönöm:):):)Nagyon szeretnék én is kistesót Gergőnek és még nem is érzem magam öregnek hozzá sőt :):):):)

a másik topik elég szánalmas vita volt nem is nagyon járok arra meg nyitottak maguknak egy saját topikot de hát ne tudd meg azt a sztárolást mindegy Gusztustalan volt a nő csak ez a beszólása nem az első volt és azért reagált rá mindenki úgy hogy tünjön el a topikból mert senki nem kiváncsi rá akkor is ő keverte a córeszt :):):):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:17-kor.
fanny01

Sziasztok!

Jó sokat írtok szerencsére :lol: . El is olvasom mindíg de már írni nincs időm sajnos.

Megcsináltam Emesének a tortáját, holnap tartjuk a szülijét. Meg sütöttem még mákos sütit, majd lefotózom, bár nem vetekszik az Icus és a Fanny sütijeivel :lol: . A torta az csokító: ronda de (remélem)finom :lol: :roll: . Szóval egész délután tüsténkedtem, de jobban szeretem ezt rakni a vendégek elé mint a cukrászdást.

Icus! Anna mellet biztos nem könnyű kímélni magad, de amikor csak tudsz pihenj. Nagyon ügyes vagy, hogy énekelni is ilyen szépen tudsz, igazán kell nektek 2 gyerek, hogy ezt a sok jót megtanítsd nekik. Annácska próbál veled énekelni? Képzeld Emese szokott énekelni, de inkább ilyen fura kántáló hangon, annyira édes :lol: :lol: !
Kanadában dolgoztam, egy évre mentem ki, 10 hónapot bírtam mert jött a karácsony és nem bírtam volna ki a gyerekek nélkül. Nagyon nehéz volt az az idő, de anyagilag megérte, bár a gyerekek miatt megbántam, hogy elmentem :? :( .
Egyébként egy teljesen más világ, jobb és könnyebb minden. Gondolkoztam rajta, hogy kiviszem a gyerekeket és ott maradunk, de nem akartam elszakítani őket mindenkitől, főleg a Nagyiéktól.

Bea! Örülök, hogy találtál megfelelő munkát, nagyon jó, hogy élvezed is :lol: ! Jobbulást neked!!!

Melinda! Benji milyen választékosan beszél :shock: :lol: ! De jó nektek, hogy eldöntöttétek hova menjen Bence! Most ugyanott vagyok Kittivel mint tavaly Alexal, fogalma sincs mit akar. Talán dekoratőrnek megy, vagy valami művészetire..... Nehéz ügy, mert Kitti nagyon szorgalmas, de nem olyan jó eszű mint Alex, és ha elmegy a kedve a tanulástól akkor bajban leszünk... Egyenlőre ez a veszély nem fenyeget, a múltkor mondta, hogy olyan béna kosárlabdából, és annyira idegesíti ha valamiből nem jó. Erre tegnap mondja, hogy tesin dobott egy kosarat :lol: :lol: . Imádom, hogy ilyen célratörő :lol: !

Regi! Szerintem is nagyon szép a festmény!! Igaz a rajzot én nem tudtam megfejteni, de én nem is vagyok jó ilyenekben! A Kárpátiát nem rendeltem meg végül, de szoktam venni az újságosnál.

Sheila! Szerdán voltunk kontrolon. Minden rendben a faggyúmirigy szépen megnyugodott, várjunk, hogy begyűlik-e megint. A nyirokcsomókra azt mondta, hogy teljesen természetes ilyen kis gyerekeknél, nincs miért aggódni :lol: .
Mostanában sokat gondolok én is a tavaly év végére, amikor a nagy pocakommal már semmit nem bírtam. Én olyan hisztis voltam már a végén, hogy Gábor azóta is úgy emlegeti, hogy: tudjátok amikor Anyátok nem volt normális :lol: :lol: . De nemsokára a karodban tarthatod Majácskát, és el is felejted a többit :lol: !

Melcsi! Én szerencsére Alexet átírattam másodikba másik osztályba, és nagyon jól tettem.Azt viszont nem is tudtam, hogy fiúk között is van ilyen harc a jóbarátért.... Tündérek lehetnek a kicsik :lol: ! Emese igazi gondoskodó testvér lesz (már most az) meglátod!

Nika! Nembaj, majd összejön a kistesó, addig is többet foglalkozhatsz Gegével! Azért nem is olyan ritkaság ezekszerint, hogy valaki a neten találjon társra!

Judit! Még szerencse, hogy ilyen közeli rokona Robikának a Mikulás :lol: !

Fanny! Ügyes vagy, hogy kész lettél! Hát igen, Emese is elég keveset volt a kiságyban, de a mi ágyunkor elég jól elvolt :lol: . Remélem hétvégén tudsz fotózni!

Egy pár kép, Emese és a mikucsomag. Kép

Virgács is volt, de azt én kaptam :shock: :lol: Persze a csokikat is, Mese csak kibonthatta.
Kép

Ezek az egyforma vigyorok a fényképezőnek szólnak!

Kép

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Meséd még a virgácsnak is örült biztosan! Tényleg egyformán hunyorit a képeken :wink:
Holnap szülinap! Milyen hamar megnőtt! Nemrég született! Biztos nagyon finom lesz a torta, légyszi majd tegyél fel maszatos képeket, imádom nézegetni.
Nálunk is járt Miku, sajnos rengeteg csokit hagyott hátra, mivel mindenki ugy érezte, Lukunak is jár ami jár, és hát Emesének rögtön eszébe jutott, hogy "nincs még foga, nem ehet csokit", igy begyüjtött mindent magának (szerencsére nemcsak csokit hozott a Mikulás).Ráadásul Mátétól mi is kaptunk fejenként 1-1 nagy csomagot, és az is Pörinél kötött ki. Ma konkrétan egész nap csokit evett, de ugy döntöttem hagyom is, és hamarabb elfogy legalább (na és besegitek én is :wink: )
Nekem is jött ám a Miku! Emesém tegnap intézett nekem egy uj szőnyeget a nappaliba. :evil: :lol: Vacsoránál ráboritott egy kétkilós vödör céklát, épp Lukut etettem, ott se hagyhattam. A cékla közben ivódott a szőnyegbe. Igaz, 15 éves volt, és már jópár folt tarkitotta, de sikitani tudtam volna. Ám az uram azt mondta: "épp akartam egy szőnyeget a raktárba!" Akkor eldöntöttem, hogy veszek is ma ujat, és igy is lett, már ott pompázik az asztal alatt, birtokba is vettük. Ugy belelkesedtem, hogy valszeg a függönyöket is lecserélem, lassan 10 évesek azok is, sőt még a másik házból hoztuk. Karácsonyra ujitok kicsit.
Néhány aranyköpés:
Szokásunk, hogy egymás mellett ülünk Emesével, Ő elforditja a fejét és kiabál: mama. Én is visszakiabáltam többször, hogy Emese! Majd abbahagytam, erre megszólal: "Mondjál engem légyszives!"
Este a hálózsákban kijött a macijáért, huzza maga után a földön a zsákot, közben les hátra, olyan mint a Vizipókban a csigák. Azt mondja: "viszem magamat" :lol: :lol: :lol:
Sheila!
Nekem is voltak hasonló érzéseim Lukuval, hogy már tényleg itt a vég, stb, de mostmár nagyon szeretnék megint olyan állapotba kerülni... Már nincs sok hátra, és tudod, hogy ami bement, az ki is fog jönni... Igy vagy ugy, hamarosan 4 gyerekes anyuka leszel! :D Kitartás! És akkor mi lesz, rendes szülés, vagy kipuhatolod a császárt?
Fanny!
Remélem csak a munka hátráltat mostmár, és visszatérsz hozzánk! Várjuk a képeket Hannácskáról.
A leányka el lesz kényeztetve.Vagy már van?

melcsi1967

Mandula: Mesi pont ugy reagál a fényképezőre mint Gege ő is vigyorba vágja magát ha meglátja a gépet:)ja és Boldog szülinapot neki:)

Kép

Melcsi aranyköpések nagyon édesek :):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Csak most röviden!

Mandula

EMESÉNEK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KIVÁNOK!
Várom a képeket.

Sheila

Túl lehet élni, neked könnyebb a helyzeted mert 5éve szültél. Nekem 9év alatt minden nagyon visszarendeződött.

A Mikulás a Robikának csőröspoharat hozott mert amikor belesett hozzánk az ablakon mindig a cumisüveg volt a szájában.
Kép Kép kupakkal
Vendég

Sziasztok!

Bea!

Valamelyik nap én is vásároltam abban a boltban, ahol munkát kaptál és pont elnézegettem,hogy milyen szépek, finomam sminkeltek azok a csajok, akik ott dolgoznak. Biztos nagyon jól fogod érezni ott magad.

Mandula!

A tortára nagyon kiváncsi vagyok, ilyen tölteléket én még nem csináltam. Emese tényleg nagyon cuki, hogy mindig ugyanúgy vigyorog!Boldog szülinapot!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:18-kor.
fanny01

Fanny!
Látom jól jön a pólya a hidegben :D Most vettem csak észre, milyen nagy haja van Hannának. Aranyos kis bébi :D
A nagybátyám egyszer azt mondta nekem, hogy szerencsére az idegeim is ki vannak párnázva... :lol: Ez igaz is, pont igy érzem. Ritkán vagyok nagyon ideges, inkább nevetek egy jót ha történik valami rémes.
Nika!
Végre megnéztem a legénykédet! Aranyos kis fickó! :D
Judit!
A kiskutyátok nagyon helyes.
Nekünk is van ilyen csőrikénk, bár praktikus, de szinte nem tisztitható az átfolyó része (és akármit csinálok vele, nem lesz fehér). Igy télen kiszáritom a radiátoron, de nem szeretem használni.
Délután a Camponába készülünk, meglesni a karácsonyi feldiszitést. Vásárlásról nem álmodozom, a lábam miatt hetek óta nem voltam sehol ugyan, de 2 gyerekkel ez nem pálya. Csak nézelődünk azt hiszem. Neten majdnem mindenkinek megrendeltem az ajándékokat.
Tényleg, ki miket vesz-vett? A családotokban kinek szoktatok ajándékozni, vagy azonkivül is? És hogy zservezitek az ünnepet, nagy vendégjárás van?
Én uj szokást fogok meghonositani. A gyerekek keresztszüleit szeretném meghivni az ünnep körül, együtt mindet, hiszen szegről-végről rokonságba kerülünk a keresztelés által. Luku keresztelőjén is meghivtuk Emese keresztszüleit is (Mátéé a hugom, ők persze hogy itt voltak), és olyan jó kis ünnepség kerekedett.
Icus!
Van gyerekszék és asztal, bükkfából, fenyőből és vesszőből fonott is, a fonott széke kis fotel, karfával. Hintaszékünk is van fonott. Karácsonyra kéne? Mert akkor meg kell kérdezzem, hogy állunk, és hogy addig elküldik-e még, ha nincs a boltban.

melcsi1967

Sziasztok!

Mandula
BOLDOG SZÜLINAPOT MESÉNEK! :D Hogy sikerült az ünnep? Mit kapott a Nagylány? Képeket kérünk!
Anna is szokott énekelni, sőt mostanában folyton éneklős, mondókázós hanglejtésben, ritmusban halandzsál. Különösen a fürdőkádban szeret, vagy kinyit egy mesekönyvet, nézi a képeket és mondja a magáét... Mi meg dőlünk a nevetéstől. Egyik nap meg az ölembe ugrott, megfogta a két kezem, dülöngélt előre-hátra és dünyögött hozzá, kétségtelenül a Húzz húzz engemet c. dalocskát kérte :D
Én egyébként nem vagyok egy ének tehetség, bár tisztán énekelek ( egy óvónőnek muszáj) de a hangom viszonylag gyenge. És a hangterjedelmem sem az igazi, a mélyebb hangokkal vannak gondjaim, biztos feltűnt nektek is hogy a beszédhangom is viszonylag magas.

Sheila
Te már rutinos vagy a szülőszobán, ne aggódj. Talán könnyebb is lesz mint az eddigi szülések, mégiscsak a negyedik gyerkőc...

Tényleg, nyugtassatok meg légyszi, hogy már a második szülés is könnyebb mint az első, vagy nem :?: Én nagyon bízom ebben :!: :oops:

Fanny
Az unokád változatlanul gyönyörű, és hát igaza van abszolút: ki szeret egyedül feküdni az ágyban, mikor társaságban is lehet? Anna is sokat volt a heverőn, és szerintem ez nem baj, ott legalább oda tudtam ülni mellé, dögönyözni, beszélni hozzá, puszilgatni... hiszen ez a legjobb dolog ami agy babával meg egy mamával csak történhet :lol:

Melcsi
Tudnál képeket és méreteket küldeni a bükk meg a fenyő garnitúráról? A fonott is gyönyörű, de a karfásba én nem férek bele, egy kisszékre meg ráülhetek ha úgy adódik... Kb. 60x60-as asztalt tervezek. Nagyobb nem fér el, kisebb meg a 2 gyereknek már nem lesz elég. ( a neten is kerestem de nincs nagy választék). Nem konkrétan karácsonyra kell, csak hogy legyen hol rajzolni, gyurmázni.
Anna imádja ha rajzolok neki, naponta lerajzolom az összes állatot amit tudok, általában mindenhez van egy dalocska vagy mondóka. Talán ez a legkedveltebb tevékenységünk mostanában.
Asztallal székkel kicsit gondban vagyok a magasság miatt, olyat vegyek-e ami most kényelmes vagy picit nagyobbat hogy sokáig jó legyen? Gondoltam vehetnék 2 féle ülőmagasságú széket, a nagyobbra ülnék én, a kisebbre ő, később a kisebbet a kistesója örökölné... a neten csak egy cégnél láttam olyat ami tetszett is és amit négyféle ülőmagassággal – asztallap magassággal lehet kérni. Nálatok lehet rendelni különböző méretben?

Judit
A csőrössel nekem is az a bajom mint Melcsinek hogy nehéz tisztítani, nekünk Avent varázsitatónk van de az itatófej belseje hamar elszíneződik pedig csak vizet teszek bele, nem is értem, az Avent cumisüveggel pedig nincs ilyen gondunk. Anna egyébként gyönyörűen iszik pohárból, csak ha megyünk valahová oda viszünk csőröset. Robika tud pohárból inni? Szerintem érdemes ezt szorgalmazni.

A férjeméknél volt céges Mikulás, nagyon jó humora volt a srácnak, a felnőttek nagyon élvezték... kicsit hosszúra nyúlt. Anna meg volt szeppenve de nem sírt, viszont nagy lelkesedéssel vette ki a csokit a csomagból. Vajon honnan tudta mi az és mire való, nem szokott kapni, csak hébe hóba 1-1 túrórudit.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Igaz hogy ma már második advent vasárnap van, de most jutott eszembe hogy leírom azt az adventi gyertyagyújtó dalocskát amit az ovisokkal is szoktunk énekelni. Első gyertyagyújtáskor az első versszakot, aztán mindig eggyel többet. Hátha valaki még nem ismeri:

Ég a gyertya ég
El ne aludjék
Szíveinkből a szeretet
Ki ne aludjék

Ég a gyertya ég
Fusson a sötét
Szíveinkből a rosszaság
Kitakarodjék

Ég a gyertya ég
Nő a fényesség
Sötét földhöz a fényes ég
Egyre közelébb.

Ég a gyertya ég
Az adventi négy
Azt lobogják, azt hirdetik
A karácsony szép!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Én énekelni nem tudok, de azért kaptok egy dalt. Jo szorakozást!

Sziasztok

http://www.videoplayer.hu/videos/play/113563
Vendég

Icus!
Köszi! Én ezt már el is felejtettem, pedig Máté is hazahozta az oviból. :D Kép
Kép
Kép
Kép
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 45.222.jpg[/img] Kép

melcsi1967

Sziasztok!

Kép Kép BOLDOG SZÜLINAPOT AZ 1 ÉVES MESÉNEK!!!!!!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Jövök még és írok Mindenkinek, de sajnos tegnap óta igen sz*r hangulatom van...jól elromlott a hétvégénk... :(

sajnálom pici Maját, mert Ő egy az egyben átvette minden rezdülésemet...nem tudtam megállni, hogy ne zokogjak, és nagyon megijesztettem :cry: :cry: :cry:

pedig jó anyukája szeretnék lenni....

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Köszönjük a szülinapi köszöntőket :lol: ! Megpróbálok felrakni pár képet!

Itt a torta: (Fanny, a töltelék gesztenyés, csak tudod volt az a reklám, hogy a csokító ronda és finom :lol: )

Kép

Ez az egyik süti amit sütöttem, mindenkinek nagyon ízlett :)
Kép

Kép

a másik
Kép

A tésztájuk ugyanaz, csak kétféleképpen töltöttem.

Egy kép még a Mikuval:
Kép

És a szülinapik:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Melcsi! Nagyon jók a képek, emese milyen komolyan telefonál :lol: !
És az aranyköpések... :lol: A céklás történeten olyan jót kacagtunk Gáborral :lol: !

Icus! Emese is dülöngélve szokott "énekelni". Köszi a verset, én nem is tudtam végig.

Fanny! Az első kép a legjobb, nagyon szép kislány Hanna. Jól látom, hogy világoskék a szeme? Emesének ilyenkor még nagyon sötét volt. Bár neki barna lett végül.

Judit! Nekem is az a bajom a csőrös pohárral mint a többieknek.

Sheila! Nemsokára vége, és pár hónap múlva amikor mindennek meglesz a maga rendje, már tiszta boldogság lesz az életetek! Kitartás, és vigyázz magadra!

Az ünnep jól sikerült, Emese is hamar megbarátkozott a ritkán látott rokonokkal (tesóim és családjaik). A nagyiék tegnap nem tudtak jönni, ezért ma ott is megtartottuk, kapott mégegy tortát :lol: . (brrr, biztos híztam egy kilót :oops: :? )
Kapott golyótologatót, amin nem golyó van hanem fa autók. Egy kiabáló szellemet, meg egy telefont, meg még egy valamit, de majd lefotózom ezeket is.
Elképesztő, hogy már egy éves a kis tündér... :lol:
Éjszaka fél 3- fél 4-ig ölelkezve kellett vele aludni, nem tudom miért, ilyen még nem volt, de nem akart elengedni.

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Mandula!

A gesztenye tortát mi is imádjuk. Nagyon ügyes vagy, a másik két süti is nagyon jól néz ki!!!( a tetején milyen krém van?)
A cukrászdás torta málnás volt? Az is nagyon bizalom gerjesztően néz ki! ( bár nekem oly mindegy, mert IMÁDOM az édességet. Sokszor mesélem a családnak, hogy én még álmomban is rendszeresen tortát eszek!)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:19-kor.
fanny01

Kép
Ez még lemaradt tegnapról (mostanában olyan zaklatottan lehet itt irni)
Sheila!
Próbáld meg kizárni a rosszat a hátralevő pár hétre, és koncentrálj most Majácskára!
mandulácska!
Gyönyörü sütiket csináltál, Emese fel is kilátott, "sütiiii" (olyan hátrányos és éhezik is szegény) Boldog születésnapot a kicsi lánykának! Nem látom a maszatot, ilyen kulturáltan tud enni???
Mára ez jutott: bábozás közben: "Luku nem esszük meg a királyfit!"

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi
Küldesz képeket és méreteket a gyerekasztalról, székről?
Klasszak a képek, az ágyikózós nagyon idilli :D én is azt szeretem legjobban mikor hétvégén nem siet senki sehová és reggel megy a nagy közös hancúrozás az ágyban :lol:

Mandula
Nagyon édes a kis Ünnepelt ( bocsánat, Nagylány) :D Én is szeretnék maszatos képet, ha van :D
A süti tésztájában mák van, ugye? Kérem szépen a receptet, imádom az ilyet.

Sheila
Ha jól esne kiírni magadból mi történt, mi meghallgatunk szívesen. Ha inkább felzaklat a gondolat, akkor bocs az indiszkrécióért. Próbálj relaxálni, ha van egy kis időd. Ha el tudsz lazulni az Majácskát is megnyugtatja...

Ha apa itthon van, ő emelgeti Annát: pelenkázóra stb. Hát pár napja olyan anyás lett, képes krokodil könnyeket hullatni azért hogy én tegyem fel... pedig imádja az apját. Nem tudom mit érezhet... nekem sajnos mindig bevillan az eszembe ahányszor felemelem őt, hogy nehogy baj legyen emiatt a picivel ( a méhszáj nyílása miatt)... biztos érzi a bűntudatot. Olyan rossz érzés, közben annyira szeretném Annát ugyanúgy dobálni, hintáztatni mint eddig...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Szépen ülj le és beszéld meg Vele, hogy a pocakodban van 1 baba............... Hidd el, hogy fog érteni belőle, többet mint gondolnád, és amikor helyzet van, emlékeztesd rá. Ülve is lehet dobálni, én azt csináltam. Meg sózsákoztunk, a hátamon vittem, ugy szerintem nem olyan megterhelő.
Teljesen átérzem az érzéseidet, engem is hasonlók gyötörtek. De a nő ugy van kitalálva, hogy ez meg se kottyanjon. Gondolj csak az afrikai földmüvelő asszonyokra, akik a hátukon a naggyal, hasukban a picivel kapálnak... Annál sokkal könnyebb a helyzetünk, én azt szoktam mondnai.
Próbálok képet küldeni.
Sheila!
Mi volt a baj, ha nem indiszkrét a kérdés?

melcsi1967

Hát a képek szenzációsak csak nézek ki a szememen:) sajnos nekünk nem volt igazi mikulásos történetünk sogórnőmék mikije is halódik mert lebetegedtek és nem találkoztunk velük :(:(:(

Sheila igaz én új vagyok még köztetek de szerintem ha kiírod magadból a rosszat azért az a kis pocalkalónak is jobb lesz és te is megkönnyebbülnél persze ha mint Melcsi mondja nem túl indiszkrét:):):)

Kép

Kép

Kép

nika70
Salgótarján

Lányok!

Annyira drágák vagytok...persze, hogy leírnám, csak kissé hosszúra sikeredett, de a Telki kórház topicba ha benéztek (itt van a Szülészetek, kórházaknál ) oda leírtam reggel...az előző oldalon van a kisregény... :roll:

ide is akartam, de már nem volt lelkierőm leírni még 1x...kíváncsi vagyok a véleményetekre...

aztán összeszedem magam, és írok Mindenkinek

puszi Nektek!!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila drága!
Ez bizony komoly probléma. Van 2 nő, a feleség és az anya. Az anya akármilyen, mégis mindörökre az anyja marad a férfinak... A harc majdnem lehetetlen...
A párod azt hiszem nem vette komolyan az aggodalmaidat. Lehet hogy ez "orvosi eset", de gondolom első perctől komolyan aggódtál minden negativ dolog miatt. Lehet hogy azt hitte, a végén már ugysem történhet semmi... És nem is fog, meglátod!
Nehéz lesz ujra biznod benne, de törekedned kell rá, hiszen szereted! Meg kell értesd vele, hogy amit mondasz, azt komolyan is gondolod, és hogy tartsa tiszteletben a kéréseidet a gyerekkel kapcsolatban, hiszen a gyermeketeknek Te vagy az anyja.
Fogadd el a békülését, ez mindannyiatok érdeke! Próbáljatok a hátralévő időben minél többet beszélgetni, és nem a szőnyeg alá söpörni a bajokat. Fogadjátok tiszta lappal a kis jövevényt. Közös élményetek lesz, ha bent is marad a szülésnél, ez olyan kapocs lehet, ami Neked szolgál... Győzd meg mindenképpen!
A barátnőd... Nem egy stabil partner...
Én dióhéjban ennyit tudnék tanácsolni, bár táviratinak tünhet, de mindenképp irni akartam Neked, viszont most mennem kell...
Nagyon sokat gondolok Rátok, hogy elsimithassátok a feszültséget Majácska érkezése előtt... Ez Melissa érdeke is, nyilván letapogatja mi a helyzet...
Puszi, puszi

melcsi1967

Sheila: én is olvastam a történetet anyós nem piskóta:) szerintem próbáld meg ezt a hátralévő időt nyugdtan eltölteni. Pároddal is inkább beszéljetek meg mindent anyóst meg próbáld kizárni a gondolataidból tudom nehéz lesz én tavaly az öcsémmel nagyon rosszban voltam annyira hogy ha hagyom elharapózni a gondolataima gergő tuti hamarabb születik meg meg persze azért a párom mellettem volt és nem is engedtek az anyóssal együtt hogy ezen idegesítsem magam tudom ez nem vigasztal de próbálj pihenni és csak kettesben a babával kommunkikálni meg fog nyugtatni:)
Barátnő: nekem is vannak olyan barátnőim akiket mindig csak én hívok amióta nem hívom őket érdekes néha ők is tudnak telefonálni de addig..................... semmi. Mondjuk nálam eléggé eltüntek és mióta nem Pesten lakom azóta itt mnég nem alakult ki barátság és mivel nem is nagyon megyek sehová igy nem is lesz egyhamar esetleg ha Gege már oviba fog járni akkor talán de nem fűzök hozzá nagy reményeket:)

nika70
Salgótarján

Sziasztok lányok!

Nagyon jo hogy ennyi fényképet tettetek fel. Szépek a gyerekek ránézésre is finomak a sütik.

Sheila!
Olvastam a történeted, nagyon nehéz jobanlenni ilyen anyossal, de probáld meg. Én is beszoltam az enyémnek egy honapja és nem is jön. Az én férjem 32éves koráig lakott othon, gondolhatod milyen a ragaszkodása az anyukájához. Én is beleköptem a levesükbe mert ugy gondolták hogy a menyük is fent fog lakni a tetőtérbe a fiukkal. Ahogy megismerkedtünk hozzám költözött.
Neked most a kisbabádra kell gondolnod és nem az anyosra!
Probálj meg pihenni!

Ma voltunk sulymérésen és meglepődésemre hizott a fiam, egyévesen 8300gr volt és most 8800gr. Ahoz képest hogy alig eszik valamitől mégis hizik, nagyon megnyugtató.
Tegnap meglett az ajándéka a ceruzás asztal és szék. Gyári csomagolásban kaptuk, személyes átvételel. Már hiszek az internetes vásárlásban.

Sziasztok
Vendég

Nika!
Én is igy jártam a pesti kapcsolataimmal, pedig csak 20 km-rel jöttem arrébb. Mikor Máté ovis lett, akkor kezdtek kialakulni az itteni ismeretségeim, több kapcsolatból lett barátság a sok év alatt, de néhány el is maradt (egy barátnőm pedig meghalt rákban, 35 évesen :cry: ). Most kiváncsian várom, vajon a kicsik ovistársainak szüleivel alakul-e majd valami. Illuzióim nincsenek, hiszen nem leszünk egy korosztály a legtöbbel... Nem könnyü elköltözni és mindent felszámolni ...
Viszont mióta van ez az iwiw, több régi osztálytárssal megtaláltuk egymást, és szerveztünk is találkozót, 26 év után az elsőt. Olyan érdekes volt, hogy nagyon régen nem találkoztunk, annak idején voltak ellenszenves (utált) osztálytársaim is, aztán most annyira jót beszélgettünk és rengeteget nevettünk. Ugy látszik, meg kell érni a jó kapcsolatokra.
Aranyosak vagytok hárman :D Remélem átmeneti a csoportkép létszáma :wink: :D
Judit!
Légyszives ird már le, hogy szó szerint mit és mennyit eszik a kisfiad egy nap. Emesém ugyanis pár hete elkezdett "nem enni", ma pl. direkt figyeltem, 4 falatot evett az ebédjéből, és előtte 1 falatot reggelire meg kb 1 deci tejet... És ehhez képest egész nap száguld, csak nem tudom honnan van rá energiája...
A teszveszen egyébként én is vettem már jópár dolgot, és eddig nem csalódtam.

Tegnap este beszélgetünk Apával a nagyágyon, négyesben, esti mese után, Dezső megütögeti a karomat. "Apa ne bántsad a mamát légyszives, fáj neki."
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Egyik éjszaka: "Mama ne kiabáljál, éjszaka van, pszt!" :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
"Fáj az ujjam" -mondja. Adom a puszit, kérdezem, gyógyul-e: "Nem gyógyul, sajnos"
És egy uj nyelvtani formula: "megnézem, alszik-E ég-E itthon van-E. Érdekes figyelni ahogy bővül a mondatalkotása.

melcsi1967

Sziasztok!

Sheila
Végigolvastam a kisregényt... nem könnyű neked :cry: De igaza van Melcsinek, az ember nem válogathatja meg a rokonait, és a férjednek az anyja bármilyen is, akkor is az anyja marad... nehéz helyzet ez neki is, nyilván látja az anyja hibáit... hazudott neked, ez nem volt szép, de talán az vezérelte hogy ezzel ( mármint ha nem derül ki) nem zaklat fel Téged, de ha igazat mond az igen. Ez lehetett "kegyes hazugság", a nyugalmatok érdekében.
Tudom hogy egy kismama hiper érzékeny, de próbáld magad túltenni ezen, hiszen szeretitek egymást. Mindenki követ el hibát... És próbáld magad függetleníteni az anyósodtól, ahogy eddig is tetted, és minden rendben lesz!

Lányok, jön a karácsonyi nassolás időszaka :wink:
Találtam egy könyvet, ha valakit érdekel: Norbi: Fogyj sütivel

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Judit
Anna is keveset eszik, a súlya mégis mindig kicsit több mint kéne... fogalmam sincs, hogy csinálja :shock:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melcsi
Az osztálytalálkozóról nekem is vannak ilyen élményeim.
Emeséd nagyon szépen beszél :D és igazavan: éjszaka nem kell kiabálni :lol:
A bútorról a képeket mikor tudnád küldeni?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Sheila!
Én sem nagyon érek rá, de azért egy pár gondolat...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:21-kor.
fanny01

Sziasztok!

Sheila! Elolvastam én is, de már a lányok mindent elmondtak amit én is gondolok erről! (Fanny, megint csak köszönni tudom neked :) , én is sokat tanultam ebből) !
Most az a lényeg, hogy nyugodt tudj maradni. Az én férjem sem jött be a szülőszobára, kint izgult a tesómmal. Ő azt mondta nem szeretne bent lenni, én meg nem eröltettem. Amikor meglett Emese bejött, és ott volt amíg fel nem toltak az osztályra.
Kívánom, hogy mostmár ezek a hetek a legnagyobb nyugalomban teljenek, és utána Majácska egy boldog és kiegyensúlyozott családba érkezzen!!!

Nika! Nagyon aranyos a családi fotó, most döbbentem rá, hogy nekünk ilyen nincs :? :shock: !

Lányok! Én is kíváncsi lennék, hogy kinek mennyit eszik a gyerkője, mert Emese azon kívül, hogy reggel és este megissza a tápit, szinte alig eszik. Tízórai egy kis szelet kenyér, sajtal vagy felvágottal, lekvárral. Ebédből egy pár falat, mondjuk 5 kanál. Uzsonna egy joghurt. És vacsi a tápi. Ennyi....

Már majdne megvettem mindent karácsonyra :lol: ! Ma Mese a nagyinál volt én pedig gyorsan futottam egy kört. Még pár apróság hiányzik, de legalább nem minden maradt az utolsó napra ahogy szokott :roll: !

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Az anyós témához annyit tennék hozzá - ezt az előbb leírtam csak kitöröltem - hogy Fannynak igaza van abban hogy nem lehet elvárni senkitől, hogy megtagadja az anyját, akármilyen.
Az én anyámnak is vannak hibái, amik néha nagyon zavarnak engem és szégyenlem a férjem előtt ( más jellegű problámák, ő egyébként jóindulatú nő, de... ) , és rendkívül tisztelem a páromat azért mert elfogadja az anyámat olyannak, amilyen, és soha nem tesz rá rossz megjegyzést.
A sógornőmnek pl. soha nem bocsátom meg, hogy egyszer fél órán át szapulta az anyámat nekem a telefonba, hogy ilyen meg olyan... pedig volt benne igazság. Kényes téma ez, a rokonaink olyanok amilyenek, nem mi választjuk.
És igen, mi is leszünk anyósok... :roll:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?