Új privát üzeneted érkezett!

Hát, azaz igazság, hogy én még nem érzem, hogy Ákos ma kibújna, de van még pát óra a napból!
Köszi Edus, rendes vagy és nagyon jól esik! Megpróbálok mailt írni!
Vagika/Krisztina ötletét elirigyelve készítettem /szerintem /utolsó pocakos képeimet.
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Krisztina!
Egyszerre írtunk! :lol: Nagyon helyes Dóra ahogy tartja! Már most látszik, hogy lesz segítséged, igazi pótanyukának tűnik! :D
Nagyon Gratulálok! Azért mert nem a Jánosban szültél gyere mindig és írj, mi van veletek!
:wink:

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Kedves szülés előtt álló anyukák!

Még egy tanács, ha elfogadjátok tőlem: Apuka sok minden be tud még szerezni a kórházi napok alatt, ne aggódjatok emiatt. Egy dolog viszont azonnal kell: a Tna betét! És pedig a legvastagabb! Nekem csak normál volt, és hát szépen nézett ki az ágyneműm.

Vittem neccbugyit is, de őszintén szólva jobban szerettem a normál bugyit, mert a necc nem tartja elég szorosan a betétet. Talán az, amelyiknek van egy kis szára is, az jobb, de próbáljátok fel előtte.

Ja, és a nővérem hozott be nekem néhány dolgot az első napon, mert ő is a Jánosban szült kétszer, és tudta, hogy kelleni fog, nem adnak. Ezek: popsikenőcs (mert nap közben nekünk kell pelenkázni, és ezt az előkészítőn sem mondták, csak a pelenkát), aranyérkenőcs (nekem előtte is volt aranyerem, de szülés után kb. 5-ször akkora lett...), gyógyszertári hintőpor a köldökcsonkra. Ez utóbbit végül adtak, de ha be tudjátok szerezni, nem árt.

Mi kaptunk bianco recepteket a gyerekorvostól a popsikenőcsre, csak éppen nem volt a gyógyszertárakban...

Nem azt mondom, hogy nem lehet el a baba a kenőcs meg a hintőpor nélkül pár napig, hiszen ha éjszakára beadjátok a csecsemőosztályra (én beadtam), ott úgy is ellátják, de az aranyér kenőcs aranyat ér! :)

Az EDA-ról még nem írtam. Kérdezte tőlem is a doki, hogy kérek-e, mert még lett volna rá idő. Én akkor visszakérdeztem, hogy ennél sokkal jobban fog-e még fájni, és azt mondta, hogy nem nagyon. Végül is nem tudom, igaza lett-e. Sokkal jöbban csak a tolófájások fájtak, addigra pedig úgy tudom, hogy az érzéstelenítőnek is múlnia kell. Szóval nem kértem. Sose tudom meg, milyen lett volna EDA-val, de most így nem bánom, hogy megtudtam, mit rendez a természet...

Ha sikerül egy második baba (Marci elég nehezen, végül lombikkal jött össze), akkor már úgy is minden könnyebben fog menni, akkor már biztosan nem fogok kérni.

Mariann

KépKép
g2 mariann

Niki30:
Köszi az infót :D .Szerintem ott leszek.Ha még egybe leszünk :D .
Szerintem nagyon jók ezek az órák.Nekem nagyon tetszett.

köszi
Kép

Timi
tftimi

Krisztina, szívből gratulálok a kisfiadhoz, gyönyörű kisbaba. Nagyon aranyosak Dórival, látszik a kiscsajon, hogy odavan az öcskösért--egy igazi baba :D --.

Mariann, megnéztem a képeket, és valami csodálatosan szép Marci baba. Tökéletesek a vonásai, mindene gyönyörű, mégegyszer gratulálok!!

SZILVI, most rajtad a világ szeme :wink: , júúúúj de izgalmas, nagyon szorítok Nektek!! Komolyan?? már lehet, hogy ma a kezedben tarthatod Ákost?? Hihetetlennek tűnik, nem?
Marcim este 11-kor jelzett, hogy itt az idő, előtte pár órával még az Árkádban csavarogtunk Borcsival.. :roll: SEMMI jele nem volt, hogy este szülök. Szóval.... :wink: :D :) 8) Szép a pocid nagyon!! :wink:

Most csak ennyire futotta...mióta aktivizálta magát Marci, egy perc nyugtom sincs, állandóan szaladgálok utána. Iszonyat eleven pasi :shock: 8) .Most pl azon töri a fejét, hogyan tudna mögém kerülni és kikaparni a virágföldet :? .

Pussszancsok minden Kismaminak, Zsóka

KépKép
logi

Sziasztok!

Ezek szerint titeket beengedett a babanet, csak engem zár ki????!!!!! :evil: :evil: :evil:

Gyorsan olvaslak is titeket, de adddig is Krisztina ez a kép Dóráról és Bálintról csodálatos!!!!!!!!!!!Nagyon édesek!!!!!!!!!!!! :D :D

Szilvi Pocakod nagyon aranyos!!!!!!!!!! :D :D (Innen nézve, nem is "fiús" a pocakod :oops: 8) :wink: :lol: ). És nem is olyan hatalmas a magasságodhoz mérten, sztem én sokkal bálnább voltam. Hu de izgi, újra ilyan nagy pockóm lesz. 8) 8)

Fatima, ha lesz időd, írd ám meg, mi volt a csalódásod tárgya. :D

na olvasok, de ha bejutuk, akkor is délután tudok csak írni. (pl az anyukásba be sem engedett még... :evil: :evil: :evil: )
mazsolák

Röviden, mert elkések az oviból 8) 8) :oops:
Mariann listájához, kézmosó, ha jönnek a rokonok, tudjanak kezet mosni :arrow: tiszta kéz, újszülött.
evőeszköz, tányér, pohár, konyharuha...
Lehet, h ezt elmondták a felkészítőn, de én amikor 2.jára mentem szülni, persze, h elfelejtettem, de a párom hozott be, h ne haljak éhen :oops: :oops: 8) 8)
sztem majd én is kérek tőletek listát, ha odaérünk, mert már 2 év alatt is rengeteget felejt az ember. :oops: :oops: :roll: 8)
sztem azért jó, ha van popsikrém. 8)

na rohanok tovább.
Ja Krisztina a leírásodból úgy tünt a Máv-ban szültél? Jó a tippem?

Pusszok!
mazsolák

Krisztina még egyszer szívből gratulálok Bálinthoz!
Jajj de helyesek így együtt.
Ez olyan jó érzés lehet, mikor a nagylány örül a kistesónak.
Örülök, hogy komplikációmentesen, viszonylag gyorsan megtörtént a nagy találkozás. Ahogy leírtad, az összes félelmem elszállt. Ilyen szülést szeretnék én is magamnak.

Szilvi, szép nagy pocóóó! Nagyon izgi....

Mariann köszi a jótanácsot. Már hozzá is írtam a kis listámhoz.
Milyen bátor voltál! Én hihetetlenül csodálom azokat, akik eda nélkül végigcsinálják. Mivel én borzasztó nehezen tűröm a fájdalmat.

Olyan jó érzés, hogy úgy olvasom szüléseiteket, hogy semmi félelmet nem érzek közben. Ráadásul annyira jól csinálhattátok! Le a kalappal! :o

Kép
niki30

Sziasztok!

Nagyon jó olvasgatni Benneteket! Én sajnos csak most tudok csatlakozni Hozzátok... :( . Ezt nagyon bánom, mert már 32 hetes vagyok. A Jánosban fogok szülni Dr. Wiegandt Péter lesz az orvosom, aki a Meddőségi Centrumban dolgozik. Ma látom meg ismét a kisfiamat, aki nagyon virgonc a pocakomban és tiszta apukája a 4D alapján.... :)
Még nem voltam a Jánosban szülés felkészítésen. Tudtok segíteni, hogy mikor van és pontosan hol?
A szülésznővel is bajban vagyok....Válasszak, ne válasszak. Terhestornán ajánlották az Annamarit. Ismeri valaki?

Előre is köszi az infokat Nektek!
zsebi32

Zsebi, Zsebibaba :D

Pont ezen az oldalon legfelül találod a szülésfelkészítős tematikát.
Tegnap voltam és beírtam az időpontokat.
Annyit kell még tudnod, hogy minden kedden 5 órától van a könyvtárszobába (ez az első emeleten van).
Gyere jövő héten! Mi Fatimával tuti ott leszünk!
Érdemes!
Ja, és üdv körünkben. Bár kár, hogy kicsit későn csatlakoztál.

Niki

Kép
niki30

Még egy tipp: anyósom hozott br műanyag poharakat vendégpohárnak. Nagyon jól jött!

Mariann

KépKép
g2 mariann

Niki!

Nagyon köszi! Sajnos a jövő hetet nem igérem 100%-osra, mert lehet hogy elutazunk pár napra, ami a napokban derül ki. Bár a szoptatás egy sarkalatos téma :D
De majd bepótolom az ismereteket. Az Arany10 Műv. Házba szoktam eljárni a Aktívszülés Alapítvány előadásaira + 97-ben végeztem mint védőnő...bár csak kb. 1 évet dolgoztam. Azóta meg gondolom sokminden változott, meg különben is. Úgy érzem teljesen amatőr vagyok. A kismamák tapasztalatai sokkal jobban érdekelnek mint a könyvekben leírt tudomány... :lol:

MIndenképpen jönni fogok a szülésfelkészítésre. Most abban a stádiumban vagyok, hogy aggódom. Nem voltam még a szülőszobán sem....

Köszi az üdvözlést! Jó érzés közétek tartozni! :D
Jön valaki a hétvégén a babaruhabörzére az expora?
zsebi32

Mariann: Köszi a tippeket, én nagyon vastag betétet vettem, de nem Tenna. Ha lesz időm még beszerzem. Az aranyérkenőcsön kívül minden megvan. :)

Zsebi! Üdv köztünk!! :D Én is a kb. a 32. hét környékén csatlakoztam.
Jó kis társaságba jöttél, majd meglátod! Itt mindenki segít mindenkinek, így ismeretlenül is. Ha lesz időd és kedved készíts vonalzót! :lol:

Niki küldeni szerettem volna mailt, de lehet, hogy nem sikerült. Légyszi írd majd meg. :oops:

Puszi

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

SZILVI DRUKK HEGYEK MENNEK+++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++
RENGETEGET GONDOLUNK RÁTOK!!!!!!!
kerekpocak

szilvi??????????????????

fatima írd meg lszi!!!!! nagyon érdekelne h mi volt!!!
kerekpocak

Szilvi! Nagyon drukkolok Neked, Nektek hogy minél könnyebb, gyorsabb és örömtelibb legyen a születés!

A vonalzók nagyon tetszenek! Remélem sikerül nekem is... :) [/b]

Kép
zsebi32

Zsebi, gratula az új vonalzóhoz!!! Nagyon klassz lett!!!!És üdv közöttünk! :D :D :D

pusszok, jó éjt mindenkinek! :D

Szilvi???!!!! Még egyben?! :shock: :oops: 8)
mazsolák

SZILVI?????
kerekpocak

Jó reggelt! Hát még mindig nem bújt ki! :(
Igaz, nem értem mért türelmetlenkedek, hisz 13-ra vagyok kiírva. :oops: Lehet, hogy megviccel és akkor sem jön ki? :P Ha a 34. héten dokibá nem mondja, hogy 3 héttel hamarabb jön , + pénteken, hogy szerdán szülünk, talán nem vagyok ennyire „zsizsikes”. Nem tudom.
Nagyon rendik vagytok, hogy drukkoltok és a jó kívánságokat is köszönöm.Puszi

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Sziasztok!

Csak egy gyors reagálás...
Szilvi, először is köszi az e-mailt. Megkaptam, csak a spam szűröm megfogja az ismeretlen/idegen e-mail címekről érkező leveleket.
Ezt már valaki átküldte pár héttel ezelőtt, jót bőgtem is rajta. Annyira helyes, nem? Nah én ilyeneken tudok sírdogálni.

Egyébként pedig nyugi, nyugi.....jön majd Ákos, amikor ő szeretne. Próbálj higgadt és nyugodt maradni. Persze gondolom ilyenkor az emberben nagy az izgalom, hogy vajon mikor....
Sok- sok puszi és vigyázzatok magatokra!
Szorítok!

Zsebi, szóval Neked akkor van már védőnői tapasztalatod. Ez nagyon jó. Végülis még van időd, a szülőszobalátogatás is - ahogy nézem - 4 hét múlva lesz, úgyhogy akkor még el tudsz jönni remélem.

Puszi Nektek Lányok!
Fatima, gyereeeeee! Várják a beszámolót tőled is a szülésfelkészítőről! :lol:

Niki

Kép
niki30

fatimaaaaaaaaaaaaaaa!!!

szilvi én túlhordtam, pedig 2 héttel előrébb jósolták... a kineziológus meg 3-4 héttel korábbra...

ákos imád ott lenni!!!
kerekpocak

mircike kérésére, meg amúgy is!!! kedves anyukák (frissek: mariann, vagika stb és régiek übikata pl) TESSENEK ÁTFÁRADNI A JÁNOS KÓRHÁZAS ANYUKÁK TOPIKBA!!!!
übi kata te főleg! itt mindenki új! a régi motorosok akik ismernek téged a másik topikban laknak már 1000 éve!! :lol: :lol: :lol:

szal welcome!!! gyertek!!!
kerekpocak

Sziasztok Csajok!

ITT VAGYOK!!!! Csak tudjátok.... munka, munka, bla bla bla... :D :D

Na szóval először is szeretnék gratulálni Krisztinának és a pici Bálintnak!!!

Most már azt is tudom kedves Mariann, hogy nem nektek van már kislányotok, hanem a Krisztiéknek! Elnézést ezért a csúnya bakiért!!! :)

Zsebi! Üdv közöttünk és gratula a kis jövevényhez! :)

Szilvi! Én is naggggyyyyoooon drukkolok nektek. Remélem Ákos kibújik időre és minden OK lesz! :) Kitartást és tessék sokat pihenni!!!!!!! :)

Edus! Úgy szégyellem magam, de egyszerűen nem volt még időm megírni a mailt. Igyekszem talán ma bepótolni! :oops:

És akkor mindenki más, aki a szülésfelkészítőre kíváncsi!

Szerintem egész jó volt! Legalábbis jól éreztük magunkat a Nikivel (aki egy tök klassz csaj :))! A téma is rendben volt, meg mindaz, ami elhangzott ezzel kapcsolatban.

A végén persze sikerült a hölgynek elrontania a kedvemet! Valamelyik pocakos rákérdezett a streptococcusra. Erre a hölgy előadta, hogy az egy olyan baci, amit a partenerktől lehet elkapni. Ezen persze én nem kicsit meglepődtem és visszakérdeztem, hogy "csakis partner által?". Hogy nem lehet ezt innen-onnan pl vécéből összeszedni? Met ha azt mondja, hogy ez nemi úton terjed, akkor bizony az én olvasatomban ez egy nemi betegség!!! Fogalmam sincsen, hogy miért, de ezen elég jót nevettek az ott lévő pocakosok és párjaik + az előadást tartó hölgy, pedig szerintem ez egyáltalán nem vicces téma! Megnézném azoknak a kedves sorstársaknak a fejét, amikor náluk derül ki, hogy pozitív a leletük! Én akkor nem nevettem, hanem ZOKOGTAM!!!!!!

Na szóval röviden ennyi! Szerintem kissé felháborító, hogy egy egészségügyben dolgozó valaki ennyire félvállról vegyen egy ilyen 'komoly' témát és olyat állítson amiről nem rendelkezik biztos infoval. A végén annyit mondott a hölgy, hogy utána fog nézni, hogy honnan lehet ezt összeszedni!

Na sebaj! De az is lehet, hogy valami kissebbségnek nézett, aki biztosan a szutykos partnerétől szedte össze azt a gonosz bacit! :D :D

Ennyit erről a témáról is!!!! :)

F.

fatima

Röviden, mert ezer a dolgom...
hát ez azért tényleg bántó dolog... :oops: :oops: :?
és ha már a "partner", és "nemi" dolgoknál járunk, akkor elárulom, h veszélyeztetett terhesként nem nagyon éltünk "nemi, azaz házas" életet, és mégis pozitív lett az erdeményem....És én is el voltam szontyolodva, h mitől, hogyan???!!!Az emberek néha olyan ostobák (itt most gondolok a röhögésre, és igazad van, én is megnézném az arcukat....) Ja különben nekem a védőnő azt mondta ne lepődjek meg, hiszen Zsigu is átadhatta nekem úgy,h nem is tudtuk, h benne "van valami", megpuszil, stb.., de mivel nem az én szakmám, én sem szeretnék hülyeségeket írni. :oops: :? De Szilvi eüs, ő bizti el tudná mondani a dolgokat..Csak azért reagáltam, mert valóban bántó a feltételezés....(és ha minket nézel, akkor meg nem is "jogos"...)
mazsolák

Hát ez az Edus! Én nem azon 'rágtam' be, hogy a hölgy szerint ez nemi úton terjed, hanem azon, hogy azért egy baci eredendően valahonnan mégis csak ered. Ha a párom pozitív, akkor ő is elkapta valahonnan. Lehet, hogy 6-7 évvel ezelőtt amikor mi még nem voltunk egy pár avgy mittomén. Nem az bántott, hogy "hűűű, akkor tutira valahonnan összeszedte a férjem egy másik nőtől", hanem az, hogy tudtommal ez nem egy nemi úton terjedő baci. Ha az, akkor meg szerintem kötelessége lenne ezt úgy tálalni, ahogy azt illik. Arról nem beszélve, hogy állítólag ez minden 2. nőben jelen van, így akkor szinte minden 2. párnak pozitív lehet a lelete. És miután tünetmentes, így az is simán lehet, hogy sokkal régebbi a fertőzés: akár lehet 10 éves is. Nem???

Na szóval nincsen gáz, mert rólam az ilyesmi lepereg. De azt tutira kiderítem, hogy akkor hogy is van ez és a következő előadáson ott mindenki előtt el fogom mondani + megjegyzem a hölgynek, hogy legközelebb csak olyat mondjon, amit 100%-osan tud.

ENNYI!!!

fatima

Szia Fatima!
Nagyon sajnálom, hogy így jártál! Elég buta ötlet volt, hogy a hölgy, így mindenki előtt „megalázott”!
Bevallom őszintén járványtant már nagyon régen tanultam, ami rémlik, leírom.
Abban a „kolleganőnek” igaza van, hogy nemi úton is terjed és a spermából is kimutatható, de ha csak ez lenne az egyetlen fertőző forrás, akkor a doki már a férjedet is kezelné. De ez nem így van! A környezetedben bárhol előfordulhat. Munkahelyeden a kollega, vagy kolleganő nem mos kezet mellékhelység után vagy a bevásárlóközpontokban stb. A bőrödön rajta lehet.
Stb. Tehát, ha a férjed hordozó is, akkor nem feltétlenül a pár évvel ezelőtti kapcsolatából. Meg ne forduljon ilyen a fejedben!! Van aki érzékeny rá és megkapja és van aki nem. Hogyha ez kizárólag nemi úton terjedő betegség lenne, akkor a jelenlegi jogszabályok szerint be kell jelenteni az ÁNTSZ-hez 18/1998 NM Rendelet alapján, szerintem már módosították, de ez nem változtat a lényegen.Semmiféle Streptococcus megbetegedés nem bejelentésre kötelezett. Sem az A sem a B melynek csoportjába tartozik a S. agalactiae. A lényeg, hogy szűrik és így nagyon komoly betegségeket előznek meg!
Remélem nem voltam nagyon fárasztó! :oops: :oops:
puszi

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Szia Szilvi!

Köszike a véleményezést! :)

Én is abszolút úgy tudtam, hogy ez a baci mindenhol ott van körülöttünk. Azt is hallottam, hogy bizony a partnerek oda-vissza meg tudják egymást fertőzni, de azt senki nem mondta idáig hogy ez kizárólag nemi úton terjed.

Ahogy azt Edus is írta ő pl kapásból nem tartozhat azok közé, akik nemi úton kapták el....
Miután ez egy teljesen tünetmentes fertőzés, így normális esetben ezt soha nem vizsgálják, csakis kizárólag a terhesség alatt.

Szóval a hölgy nem volt éppen a toppon, amikor meggondolatlanul ezt mondta, arról nem is beszélve hogy viccet csinált belőle.
Ja! És azt is mondta, hogy ebből nem lehet kigyógyulni. Magyarul szart sem ér a bivaly erős antibiotikum kúra, mert nem lehet kiírtani.
Ez megint egy elég komoly állítás, mert ez azt jelenti, hogy ez egy gyógyíthatatlan fertőzés! :? :( :?: :!:

Mit szóltok???

F.

fatima

SZILVI KÖSZI!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Azt,h gyógyíthatatlan lenne, nem tudom..én azt tudom, h Zsigunál minden ok volt, Zsombornál nem. És én is agyon paráztam magam, de mind a doki, mind a védőnő megnyugtatott, h ne aggódjak. Majd most kiderül..., bár megvan az esély a pozitvitásra, mert imri most volt tüdőgyuszis, a fiúk is kaptak antibiotikumot. (keresztapa itt volt, akkor voltak betegek imrivel (aki aztán átadta nekünk is), hazament, elment dokihoz, mert rosszul volt: antib., mert felső légúti fertőzése van...na akkor miről is beszélünk.... :oops: :?
ja munkahely:és pl hiába teszi oda kezét vki, ha köhög, nem megy el sos kezetmosni, megfogja pl az ajtót, az asztalomat, a billenty., egeret..., én is utána, és innen adva van...Ráadásul nem beszélve arról, h hány ember nem mos kezet wczés után...... :roll: :oops: :oops: :?
és abban is egyetértek, ha nemi úton terjedő betegség lenne, akkor meg úgy kéne kezelni a szitut.... :roll: :oops: :? na mindegy. Arra én is kiváncsi vagyok, amit írtál, h gyógyítható, v sem, de többet már én sem akarok róla írni... 8)
mazsolák

Sziasztok, üdvözlök Mindenkit, kicsit és nagyot, új mamikat, és új babákat legfőképpen!!!

Sajnos, vagy nem, nem tudok beleszólni a fertőzés témába, mert nem tudok róla semmit. De azért Fatima hajrá, ne hagyd magad, már csak azért sem, mert lehetséges, hogy a felkészítős mamáknál akik hallották, is kiderülhet, hogy hasonló fertőzésük van, és akkor téves következtetésre juthatnak, csak azért, mert a hölgy nem eléggé tájékozott. :!: :!:

Másik kérdésem lenne.

Talán az új mamik tudnak nekem infót adni. Olvasgattam egy kicsit a szoptatásról, és sok érdekes dolgot hallottam. Nem tudom, hogy a Jánosban szokás e a babát rögtön odaadni a mamának, hogy rögtön meg lehessen szoptatni? Vagy legalábbis megpróbálni. Vagy előbb lemossák, méricskélik, és csak utánna kapja vissza a mama?
A másik kérdésem, amiben minden mami érintett, hogy azt olvastam, hogy eleinte annyit és annyiszor kell szoptatni, ahányszor csak igényli a baba, és nem feltétlenül kell megvárni, amíg sírni kezd. Ez szerintem abban az esetben lehetséges, ha együtt alszik a mama a babával. Viszont én úgy tervezem, hogy külön alszunk, akkor viszont nem tudok minden mozdulatára felébredni. Szerintetek melyik a jobb? Ha együtt alszik a mamával eleinte, vagy szokjon már korán hozzá, hogy nincs ott vele mindig valaki. Vagyis nem állandóan?
Talán nem jó, ha túl sokat olvasok ebben a témában sem, mert a túl sok infó csak összezavar, és a végén már nem tudom mi a helyes. Talán reménykedhetek benne, hogy Tóbiás megmutatja nekem, hogy mi a legjobb neki? Végül is együtt kell a legjobb utat választanunk. :-) Gondoljátok, hogy ha eléggé odafigyel a mami a babára, akkor gyorsan összeszoknak és ráérzünk a baba ritmusára?
Úgye nem gond, hogy felhoztam a szoptatás témát? Nagyon szeretnék majd szoptatni, és a lehető legtöbbet, ezért érdekelne a tapasztalt mamák véleménye.
Előre is köszönöm, Andi

Kép

Kép
b79andi

Andi!

A normál eset így néz ki:
Miután megszületik a baba, rögtön a hasadra teszik, köldökzsinórostól. Akkor nem nagyon van értelme, lehetősége, ideje a szoptatásnak :) Amíg téged varrnak, addig a babát lemossák, felöltöztetik. Ahogy a varrás kész, máris visszakapod, rögtön mellre teszik, megmutatják a szopizást. És onnantól két órát együtt vagytok a szülőágyon.
Szülés után 1-2 óráig elviszik, utána megkaphatod.

Az én javaslatom: az első három hónapban folyamatosan vele kell lenni. 24/24. Ebbe természetesen a kórházi első napok is beletartoznak. Otthon elég, ha folyamatosan a lakásban vagy, nem kell mellette aludni. Itt inkább a papa éjszakai alvásához kell jól alkalmazkodni, mivel éjjel is eszik a baba, tisztába is kell tenni, neked fel kell kelni, villanyt kell oltani, ez ugye zajos, hangos és világos. Ha apuka alvós típus, vagy olyan munkája van, amihez pihentnek kell lennie, akkor nem árt, ha apuka alszik külön tőletek. Nálunk az vált be, hogy apa a mi ágyunkban, én pedig a gyermek szobájában aludtam egy kanapén. Amikor felkelt, azonnal ugrottam és cici volt, és/vagy peluscsere, bármi, ez majd jön magától.
[Pontosítás: az azonnali ugráshoz és minden egyéb itt leírtakhoz kérem zombi arcot vizualizálni. :)]
Akkor és annyit szoptattam, amennyit csak akart.
Három hónap elteltével, amikor már nem kellett 24 órában mellette lenni, mivel ritkábban evett, akkor visszaköltöztem a férjemhez, és az éjjeli 1-2 felkelés már rutin volt, nem zajongtam, és egyébként is, a nyikkanástól számított 10 másodpercen belül ott voltam a gyermeknél. Mindig és azonnal. Sosem hagytam sírni. [Zombi arc marad!!!]
Azóta is külön alszik, külön szobában. Ezzel megalapozódott a bizalom, az ő világba vetett bizalma, ami világ sok-sok ideig egyenlő az ő anyukájával.
Ma már két éves, és akármikor elmehetek, apjával vagy nagyijával hagyhatom, (meg remélem lassan a bölcsiben is...hihi) tudja, hogy én mindig visszamegyek hozzá.
Ja és még mindig szopizik :)

Praktikusan ennyi :)

Szerintem olvass nyugodtan mindent el, a fő vonulatot válaszd ki, ami tetszik. Utána úgyis jön magától a folyamat, mert minden baba más.
Én sem hittem előtte, de a szülés után olyan mennyiségű hormonok termelődnek az anyukában, hogy szinte maguktól irányítják, oda se kell figyelni, és minden menni fog ám!!! :) Csak magadra hallgass!!! Ha nem tudsz dönteni, akkor telefonos segítség, vagy gyere ide és kérdezd meg a közönséget :)

M.
mircike

Azt nem hinném, hogy gyógyíthatatlan lenne, de azt tudom, hogy egy kitartó baciról van szó. Nagy az újrafertőződés lehetősége. Célzott és kitartó kezeléssel meg lehet szüntetni. Ma már olyan széles hatáskörű és erős antibiotikumok vannak, hogy a gyógyítás szégyene lenne ezt nem kikezelni. Persze nem vagyok orvos, sem gyógyszerész. :oops: :oops:
A férjem mesélte minap, hogy a munkahelyén /tanult emberek, nagy cég/ a férfiak a mellékhelységről kézmosás nélkül mentek ki. :twisted: :twisted: Teljesen ledöbbent, mert belegondolt, hogy nap-mint nap kezet fog velük. Szegény amikor mesélte is kirázta a hideg. :cry:
Szoptatás: elég nehéz téma. Ki erre esküszik, ki arra. Még én sem tudom, hogy elvigyék e éjszakára. :oops: Azt viszont igen, hogy igény szerint fogom szoptatni, mert az előző kettő is megkapta, igaz akkor még nem nagyon támogatták. Nálam nem volt cukros víz stb..
Nyáron a hőségben is ciciztünk, az volt a folyadékpótlás. A gyerekorvos a 3 óránkéntira esküszik a védőnő az igényszerintire. Mindenki döntsön belátása szerint. Viszont ez a 24 órás anyukás szolgálat.

Puszi

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Eloszor is BOLDOG NONAPOT!
Zs-k+Imi

Streptococcus agalactiae: Terjed ez mindenhogy!!! :arrow: Babanet

Imi

Kép
Kép
Kép
mazsolák2

én úgy tudom h aki egyszer strepto pozitív az élete végéig az is lesz. :cry: (pl én )
kerekpocak

[size=12]Köszi Imi a Nőnapi köszöntést!
Nagyon figyelmes vagy!
[/size]

Érdemes elovasni amit Imi írt, szerintem ettől többet nem kell róla tudni. Második kérdésre lesz a válasz. :D

Zsebi Nagyon jó lett a vonalzód! Gratula!

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

na tessék: gyógyítható.
kerekpocak

Andi!

Én is megkaptam Marcit egyből kökdökzsinórosan, aztán szoptathattam volna is mindjárt a szülőágyon, ha nem nyomott volna el az álom azonnal... Aztán délután a szobámban kaptam őt vissza, és egyből szopizni kezdett, nem volt gond, hogy csak akkor kezdtük.

Én mázlista vagyok egyébként, mert Marci igény szerint is szinte végigalussza az éjszakát. Az eddigi pár nap mind 5+3 órás periódusra bomlott, és a kettő között csak rövid szopiszünet volt. Volt kétszer úgy is, hogy már én ébresztettem 5 óra elteltével, mert annál többet nem illik kaja nélkül lennie a doktornéni szerint.

Napközben azt mondják, hogy az alvási periódusok 2-től 4 óráig tartsanak. Ez megy is gyönyörűen egyelőre.

Én a kórházban is visszaadtam éjszakára a picúrt, és itthon is a saját ágyamban alszom, Marci a szomszéd szobában. Mindig meghallom, ha ébred. Ha a mi ágyunkban lenne, nem működne a légzésfigyelő sem.

Az első nap a szobájában aludtam a szőnyegen, de ennek semmi más hatását nem éreztem, csak hogy nekem rosszabb volt. Apát meg ágyúval sem lehet felébreszteni, nem hogy gyereksírással. Úgy szoktam, hogy reggel odaviszem neki Marcit. Annak már nem tud ellenállni... :)

Mariann

KépKép
g2 mariann

Sziasztok!

Köszi mindenkinek az üdvözlést!

A bacival kapcsolatban annyit tudok hozzátenni a már helyesen elhangzottakhoz, hogy sokan, helytelenül elfelejtik az [/b] is szócskát odatenni a megfelelő helyre: sexuálisan is átadható kórokozó a streptococcus B. Tehát nemi úton is terjedhet. De ez nem jelenti azt, hogy csak így terjedhet....csak ennyit fűznék hozzá...viszont ez tényleg nem vicc...

Szilvi: azt hiszem nálam is elég bizonytalan lesz a születés ideje. Az utolsó menses napjától számítva ápr. 22. a nagy nap, de a doki szerint máj. 2. Szerintem: fogalmam sincs, mert úgy volt hogy lombikos bébi lesz, de nem sikerült....aztán a sikertelen beültetés után ki kell hagyni 3 hónapot. Doki visszarendelt, hogy jöjjek vissza ha megjön előszőr a menstruáció, felírja a köv. adag hormonokat....nem jött meg....azt gondoltam: a fenébe már megint felborították a hormonháztartásom :cry: , és láss csodát... :D : UH: petezsák a láthatáron! Nem hittem el előszőr, annyira hihetetlen volt! :D

: Niki, Fatima: biztos, hogy találkozunk az előadáson, de sajnos csak 2 hét múlva tudok menni. Pont ugyanabban az időpontban van, amikor az Arany10-ben is lesz egy előadás, amikor párral kell menni és fájdalomcsillapítási módokat mutatnak a férjnek. Ez fontos lehet :lol:

Szoptatásról: mivel első babás anyuka leszek, ezért nekem csak elképzeléseim vannak :) , Régen az volt a trendi, hogy 3 óránként, ma pedig (védőnők) igény szerint...De szerintem nem lehet ráhúzni egy sablont egy babára...pl. nem mindegy, hogy milyen születési súllyal született. Ha 2700 gramm alatt volt a szül. súlya tuti, hogy sokkal sűrűbben kell szoptatni, hogy beérje a társait. Van egy nagyon jó könyv, amit ajánlok mindenkinek: Tracy Hogg: A suttogó mindent megold. A napirendre szoktatáson kívül, rengeteg hasznos tanács van mind a szoptatással, mind altatással stb kapcsolatban. Többektől csak jót hallottam róla...én is kibróbálom.
Azt írja, hogy az első nap mindkét mellből 5-5 percig kell szoptatni olyan gyakran amilyen gyakran kéri a baba, mivel be kell indulnia a tejtermelés és ez az első 3 napon történik meg. A 2. napon 10-10 perc mindkét mellből kb. 2 óránként. A 3. nap 15-15 perc mindkét mellből. Majd a 4. naptól már váltott mellből max. 45 percig....kiindulásnak nem rossz....majd meglátjuk... :)

Kép
zsebi32

Hát nekem már becsúszott 1 ill. 1,5 órás szopi is. Persze pihenőkkel, mert jól kifáradnak azért közben a picúrok.

Mariann

KépKép
g2 mariann

az elején simán 1 órás szopik voltak. 5 perces még most sincs!
én nem hiszek az igény szerinti szoptatásban. nekünk nem működött. samu szigorúan 3-4 óránként evett. én nem vagyok az a napi 12 x szoptatok típus. éjjel alszunk nem eszünk. stb.
kerekpocak

Szia Mariann!

Gratulálok Marcihoz! Iszom minden szavadat a szoptatásról! Nagyon szeretnék én is olyan édes minta babát, mint Marci!

Sajnos júnisban vizsgákat kell letennem és nagyon félek, hogy nem fog menni....meghát őszintén...nagyobb kedvel babáznék, mint bifláznám az anyagot....Remélem sikerül a napirendet együtt kialakítanom Danival....

A babás szobában a kórházban ugye külön ágyban alszik a baba? Ahol én láttam (Kaposváron) ott külön kis gurulós ágyakban volt a mama ágya mellé tolva a baba. Itt is így működik?

Kép
zsebi32

Sziasztok!

Nem akarom túlragozni az előadáson történteket, csak én is szeretnék hozzáfűzni annyit;
tényleg elég furcsa volt, hogy a többiek kinevették Fatimát, pedig teljesen jogos és fontos kérdést tett fel. De ezek szerint csak számunkra volt így. Egyébként meg, ez pont az a helyzet, amikor bárki bármit megkérdezhet és azt gondolom, senkinek nem kéne a másikon derülni...különben is felnőtt emberek vagyunk, nem tinédzserek, hogy nevessünk másokon.
Manapság pedig tudjuk, hogy a fertőzések bárhonnan összeszedhetőek, mosdóban, partnertől, egyéb helyről, illetve. van olyan is, amit már eleve hordoz a szervezetünk...na mindegy.
Fatima, azért remélem használ az a bivaly erős antibiotikum, ha már beszedette veled a dokid!

Jah, Te meg itt sztárolsz, Téééééééé!
:)

Azt az előadáson el is mondta a szülésznő, hogy a köldökzsinór-vágás előtt rád teszik a picit pár percre, majd fürcsi és öltöztetés után mellrehelyezik.

Zsebi, igen, külön kis bevásárolókocsiban vannak a babák, abban lehet ide-oda toligálni őket. Nekik az az ágyikójuk. De milyen jópofa megoldás.

Na szép, streptococcusmentes éjszakát mindenkinek! :D :D

Niki

Kép
niki30

Jó reggel!

Még itt vagyok! Ma főzős nap van a hétvégére, mert ki tudja mi lesz. :D Hétköznap hozatom a kaját, de a fiúk azt nem eszik meg. :?
Zsófi: írtad, hogy a kineziológus elszámolta Samu baba érkezését. Mivel indokolta a csúszást? Nekem a kineziológus szerint holnap kellene szülnöm. :wink:

S/Niki: Hova tüntél??????????????????????????????
:shock: :shock:

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Két kis magzat beszélget egy anya hasában:

- Te hiszel a születés utáni életben?
- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?
- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.
- Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk. De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.
- De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
- De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.
- Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és ő majd gondoskodik rólunk.
- A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted ő mégis hol van?
- Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetően élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.
- Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.
- No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk...

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

sziasztok!

nem túntünk ám el, csak mire végigolvasom a hozzászólásokat, "lejár" az internetezésre szánt időm :oops: muszáj kihasználnom azt a kis szabadidőt, amikor ákos alszik, szaboccsal is egyre jobban sikerül felvenni a kapcsolatot és ez annyira jó!!!! de azért mindenkire ugyanúgy gondolok :lol: :lol:
szilvi, megkaptam a maileddet, igyekszem válaszolni. hűűű, akkor holnap érkezik ákos!!!!!!!!!!!!!!!!!!! vagy megtréfálja a kineziolgust?!
fatima sajnálom ami veled történt, ez komolyan felháborító, h pont egy szülésfelkészítő előadáson reagálnak igy az emberek......ez már az ostobaság csúcsa, de nem?! HELYES, LEGKÖZELEBB CSAK TESSÉK MEGMONDANI A VÉLEMÉNYEDET!!!! ÉN IS EZT TENNÉM!!!!!
Amúgy vártam nagyon a hívásodat:cry:

puszilok mindenkit!
niki[/b]
Vendég

Hátha érdekel valakit... :)

MÁLNALEVÉLTEA:A mélnalevélből készült teát évszázadok óta a női termékenységet fokozó szerként fogyasztják. A hiedelem szerint erősebbé és feszesebbé teszi a méh izmait, a vajúdás alatt pedig segíti a méhösszehúzódásokat. Ha a kismama a terhesség utolsó pár hetében rendszeresen issza ezt a teát, csökkenhet a szüléskor oly gyakran fellépő súlyos vérzés kockázata, rövidülhet a szülési fájdalmak ideje, sőt még maga a szülés is könnyebbé válhat.A terhesség korai szakaszában azonban nem szabad inni belőle, minthogy egyes nőknél serkenti a méhösszehúzódásokat, s ezzel könnyen vetélést okozhat.
Ajánlatos, a szülés elõtti hetekben napi két csésze /max.1l/ teát elfogyasztani (a 38. héttől) Egy csésze teához egy kanál szárított málnalevelet teszünk, leöntjük forrásban lévő vízzel és tíz percig letakarjuk. (Beszerezhező patikákban és gyógynövényszaküzletekben)

Kép
niki30

Sziasztok!

Köszi mindenkinek az együttérzést, de tudjátok mit? FELEJTSÜK EL!!! :) Az egész nem ér annyit!!!!

Niki!
Én is hallottam a málnalevél teáról és tervezem is, hogy inni fogom, de csak a 32. héttől. Állítólag nagyon jó! :)

Képzeljétek ma voltam cukor terhelésen!
Hál'Istennek nem volt semmi gáz. Odamentem :arrow: megszúrtak, megittam a limonádémat, vártam 2 órát, aztán megint megszúrtak! :) Nem lettem rosszul meg semmi, csak egy kicsit kába vagyok egész nap. Mondjuk állítólag a front is teheti ezt velem.

Remélem mindenkinek szép hétvégéje lesz!

Szilvi!
Nagyon sokat gondolok rád és ezerrel drukkolok, hogy minden OK legyen!

Puszik, F.

fatima

Sziasztok! :D

Niki, én ittam, és számomra nagyon jó volt. Én jóval hamarabb szültem meg így Zombeszt, mint Zsigut., és tágultam, sajnos Zsigunál nagyon nehezen tágultam. Fájásokban is csak a nagyon erőseket éreztem, volt olyan fájás, amit a ctg mutatott, és én nem is éreztem. Talán én is a 36. héttől kezdtem el inni, de csak napi 1 csészével, mert még tartott az antib. kúra. /sajnos a vérzés megvolt, de sztem én hajlamos vagyok rá: vörös haj, fehér bőr../. Ja még annyit Niki, h sztem neked nem írtam a talival kapcsolatosan, mert nem tudok privat mailt. Ha tudsz, lécci írj priviben annyit, h hova küldhetek neked levelet. :D

na mennem kell, mindnekinek pusszok! Vigyázzatok nagyon magatokra! Kellemes hétvégét. :D :D

(Ja Szilvi, én is dolgoztam egy multinál, ahol mind a nők, mind a férfiak "kezezsztek". Én a nőkről tudtam, h nem mosnak kezet, a férfiakról a magyar férfi kollégám mesélt hasonlókat, mint párod. Na gondolhatod, minden kézfogás után rohantam kezetmosni...)

ja és az stp. sem akadok fenn, hiszen ma döbbentem rá, h bár meg van fázva Zsombor, agyon csókolgatom..., na gondolom, így volt Zsigunál is. De én nem bírom megállni, h ne szeretgessem meg őket... :oops: 8) :wink: még ha betegek is /akkor meg pláne/

na most már tényleg rohanok...
mazsolák

Edus, az e-mail címem: niki@icd.hu
Már kaptam egyébként e-mailt a talákáról, ha jól emlékszem.
Mikor is lesz? :oops: :roll:

Kép
niki30

fú, régen nem volt időm ide bekukkantani.. de most elolvastalak benneteket.

először is gratula Mariann Marcijához és Vagika Bálinjához !!

Fatima én streptococcushoz nem tudok hozzászólni, nekem nem volt, és a történtekhez {habár már lehet, h. lezártátok a témát}, csak annyit füüznék hozzá, h. ne hagyd senki által elrontani életed egyik legszebb szakaszát ! persze pocakosan érzékenyebb is az ember, de idióták mindig vannak és voltak. az előadó egy ottani szülésznő volt? ha igen, remélem elkerülöd majd.

Andi, igény szerinti szoptatás: hát nem tudom.. szerintem fejben neked is tudnod kell majd, h. te mit szeretnél. mit szeretnél a babánál kialakítani. kb. 2-3-4 óránkéntit, v. amikor nyikkan cicit tömni a szájába. nekem az "igény szerint" ezt jelenti.
én nem vagyok híve az ÁLLANDÓ cicivel való nyugtatásnak és elaltatásnak, mert akkor ehhez szokik a baba, ami nem biztos, h. anyukának is jó hosszútávra.
h. ha 1,5 óránként enni kér, nekem azt jelenti, h. egyik etetésnél sem lakott jól, csak nasizott egyet. ez szerintem senkinek nem jó, ha az egész nap egy álló szoptatás, és a baba állandóan éhes, mert egyik alkalommal sem lett megtöltve a pocakja rendesen.
ja, most lehet, h. az jött le, h. én szoptatásellenes vagyok, egyáltalán nem, sőt. pár nap híján fél évig kizárólag szopizott a lányom, meg még most is 2x egy nap, meg remélem ezt megtartjuk még sokáig.

szóval száz szónak is egy a vége, majd meglátod nálatok mi müüködik, te és a baba mit szeretnétek. illetve szerintem fontos, h. te alakíts ki olyat, ami mind2-tőknek jó, és ne fordítva.

Szilvi, nagyon csini a pocakod !! drukkolok nektek nagyon !! HAJRÁ ÁKOS !!

Marcsi
Marcsi

Marcsi

KépKép
alon

na én EGY AZ EGYBEN MARCSIVAL ÉRTEK EGYET!!!!

én szoptattam igény szerint: samu óránként éhes volt, sírt, szopizott.
aztán 4 óránként kezdtem etetni. azóta is 4x szopizik 6 hónapig csak szopizott kiegyensúlyozott és boldog. ja és 2 hónapos kora óta alszik egész éjjel. nyikk nélkül.
kerekpocak

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?