Andi!
A normál eset így néz ki:
Miután megszületik a baba, rögtön a hasadra teszik, köldökzsinórostól. Akkor nem nagyon van értelme, lehetősége, ideje a szoptatásnak
Amíg téged varrnak, addig a babát lemossák, felöltöztetik. Ahogy a varrás kész, máris visszakapod, rögtön mellre teszik, megmutatják a szopizást. És onnantól két órát együtt vagytok a szülőágyon.
Szülés után 1-2 óráig elviszik, utána megkaphatod.
Az én javaslatom: az első három hónapban folyamatosan vele kell lenni. 24/24. Ebbe természetesen a kórházi első napok is beletartoznak. Otthon elég, ha folyamatosan a lakásban vagy, nem kell mellette aludni. Itt inkább a papa éjszakai alvásához kell jól alkalmazkodni, mivel éjjel is eszik a baba, tisztába is kell tenni, neked fel kell kelni, villanyt kell oltani, ez ugye zajos, hangos és világos. Ha apuka alvós típus, vagy olyan munkája van, amihez pihentnek kell lennie, akkor nem árt, ha apuka alszik külön tőletek. Nálunk az vált be, hogy apa a mi ágyunkban, én pedig a gyermek szobájában aludtam egy kanapén. Amikor felkelt, azonnal ugrottam és cici volt, és/vagy peluscsere, bármi, ez majd jön magától.
[Pontosítás: az azonnali ugráshoz és minden egyéb itt leírtakhoz kérem zombi arcot vizualizálni.
]
Akkor és annyit szoptattam, amennyit csak akart.
Három hónap elteltével, amikor már nem kellett 24 órában mellette lenni, mivel ritkábban evett, akkor visszaköltöztem a férjemhez, és az éjjeli 1-2 felkelés már rutin volt, nem zajongtam, és egyébként is, a nyikkanástól számított 10 másodpercen belül ott voltam a gyermeknél. Mindig és azonnal. Sosem hagytam sírni. [Zombi arc marad!!!]
Azóta is külön alszik, külön szobában. Ezzel megalapozódott a bizalom, az ő világba vetett bizalma, ami világ sok-sok ideig egyenlő az ő anyukájával.
Ma már két éves, és akármikor elmehetek, apjával vagy nagyijával hagyhatom, (meg remélem lassan a bölcsiben is...hihi) tudja, hogy én mindig visszamegyek hozzá.
Ja és még mindig szopizik
Praktikusan ennyi
Szerintem olvass nyugodtan mindent el, a fő vonulatot válaszd ki, ami tetszik. Utána úgyis jön magától a folyamat, mert minden baba más.
Én sem hittem előtte, de a szülés után olyan mennyiségű hormonok termelődnek az anyukában, hogy szinte maguktól irányítják, oda se kell figyelni, és minden menni fog ám!!!
Csak magadra hallgass!!! Ha nem tudsz dönteni, akkor telefonos segítség, vagy gyere ide és kérdezd meg a közönséget
M.