Új privát üzeneted érkezett!

:D :D :D

Kép
niki30

Köszi a segitseget... persze meg raerek csak nagyon felporogtem ma ahogy megtudtam. 6 hetes terhes vagyok vagyis meg barmi lehet ezert meg Mokuska a neve majd ha minden jól megy atnevezzuk.... :)

Kép
cica_1

Szia Fatima!
KisJulcsi irta hogy neked is a Kaszas a dokid milyen tapasztalataid voltak, vannak? Ahogy olvastam te mar nagyon a vege fele jarsz szoritok neked....
üdv

Kép
cica_1

b]Szia Cica![/b]
Üdv köztünk! Gratulálok a pici életkéhez! :D
Nekem már 12 éve Kaszás dokibá az orvosom és idáig tökéletesen működik a kapcsolatunk. Nagyon figyelmes és rendes. + Türelmes, ami persze nem egy utolsó szempont. Én még nem szültem nála, de pár nap múlva kipróbálom, hogy milyen. Majd akkor azt is megírom. :lol:
Edus és Fatima is az ő kismamája. Még tőlük sem hallottam semmi rosszat rá. :D
Niki Tegnap este voltam CTG-n, dokibá szerint még 5 nap tuti hátra van. Lehet, hogy nem talizunk! :cry:

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Mariann!

Gratulálok és jó egészséget kívánok!!!

M.
mircike

Pici Marcihoz gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
mangó

[color=red]SZILVI ÚÚGY DRUKKOLOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/color]
kerekpocak

Szia Szilvi!
Köszi az infókat.... te már biztos nagyon izgulsz a szülés miatt én is szoritok nektek, hogy minden rendben menjen és várom, hogy írjál a friss tapasztalatokkal... :)
Ja és tuti jó a vonalzód.... a férjemnek is nagyon tetszik..:)

Kép
cica_1

Szilvi, szóval a doki szerint még 5 nap? :roll:
Akkor elképzelhető, hogy a következő héten látogatunk meg.
Úr isten, 5 nap, aztakurva! Az olyan.....olyan kevéééés!
Jajj nagyon szorítok és gondolok rád!
Egyébként hogy érzed magad? Lelkileg, fizikailag? Felkészült vagy?
Mondjuk ez nem az első szülésed lesz, de akkor is.

Niki

Kép
niki30

Cica, nem sikerült megcsinálni a vonalzót?
6 hetes kismókusod van? Jajj de jó! :lol:
Majd meglátod milyen jó lesz!

Kép
niki30

Niki, igen kicsit nehezkesen indul a vonalzo gyartas de remelem most mar jo lesz... :wink:
na lassuk....

Kép
cica_1

sikerult :lol:

Kép
cica_1

Éljen!
Jó lett :D

Kép
niki30

Szia Cica!
Ez a már megszületett gyerkőcök vonalzója. Ha rámész újra a babafalva.hu-ra, a vonalzóknál jobb oldalon felül láthatod a várandós vonalzókat!! :wink:
szió,Zsóka

Mindenkinek puszihegyek!!!

Mariann drukkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: :wink:

KépKép
logi

Hahóóóóó Pocakosok és Anyukák, na és pocakos anyukák !!!!

Pár napig nem néz be az ember, és mik nem történnek????

Először is: TISZTA SZÍVBŐL GRATULÁLUNK ÉS SOK-SOK BOLDOGSÁGOT MARIANNAK ÉS APUCINAK A TÜNDÉRI MARCIKÁHOZ!!!!
Amint lesz egy kis szusszanásnyi időt, okvetlen gyere és mesélj nekünk a szülésről, és az első napokról!

Kisjulcsi, köszi az érdeklődést, jól vagyunk mindannyian! Ákosba egy igazi kis rosszcsontmanó veszett el. az elmúlt egy hét alatt annyit változott, h csak nagyokat pislogunk. jajjjj, annyira édes :lol: :lol: a múltkori egyórás szüntelen sírás oka vszínleg egy kedves fogacska lehetett, mert azóta kicsit nyügisebb, de még igy is csudajól viseli. pocaklakóm úgy látszik együtt él a kisbáttyal, ui ő is egy hete igazi kis virgonc lett. akkorákat rúg, h hihetetlen!!!! de mit számít a hólyag és egyebek, csak ficánkoljon kedvére!!!!!
ti hogy vagytok?

Cica neked pedig gratulálunk a 6 hetes kismókushoz! pont ma gondoltam bele, h vhogy 6-8 hetesen csatlakoztam én is a fórumozókhoz, és olyan mintha tegnap lett volna....röpül az idő!!!!
:lol:

Zsóka, sikerült a kodakos regisztráció???

Szilvi, minden nap gondolunk rátok, és annyira drukkolok, h a márc. 10. összejöjjön :lol: de szuper lenne!!!!!!!! írtam mailt, remélem átment, mert az aol-om mostanában elég furfangos dolgokat produkál..... óriási cuppancs ákosnak és sok-sok ++++ energia neked!!!! gondolom a család összes pasi tagja is lázban ég :wink:

fatima rólad mostanában egyre ritkábban hallani.....a sok munka írtad..... és mi lesz egy hónap múlva, ha már nem dolgozol??? lesz internet elérhetőséged?!
de jó lesz nektek nikivel, hamarosan személyesen is megismerhetitek egymást!!!!!

edus, gyógyulgassál, és képzeld, megkaptam a prividet...kicsit késve, de átjött :lol:

puszilunk mindenkit!!!
Vendég

S-Niki, képzeld, nem sikerült :cry: :cry: :cry: .valami olyasmit ír ki, hogy érzkeny a jelszó amit megadok :shock: :shock: :shock: .
pedig már két emilcímmel és tucatnyi jelszóval próbálkoztam regisztrálni. Azért még nem adom fel, holnap még próbálkozom. Kiír valami hibát angolul, de mivel én németes vagyok, csak keveset értek belőle...

puszi és jó éjt mindenkinek,zsóka

KépKép
logi

Sziasztok Mindenki!!!

Nagyon köszi a Drukkokat! Egyre türelmetlenebb vagyok, annyira szeretnék már találkozni Ákossal!Hiába harmadik gyerkőc, nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen. Ezek azok a pillanatok, amikor nem előnyös az egészségügyi végzettség, mert az ember túl agyalja magát.
Közben még megoldatlan, hogy a fiúkat az adott időben hova rakom. De –du suli, de éjszaka a kicsi nem akar egyedül maradni. Tegnap még elmentük a Tropcáriumba, mert megígértem neki, hogy Ákos érkezése előtt megnézzük. Onnan még veterán autó kiállításra siettünk. Mit mondjak a végére „hulla” voltam. Mai naptól még azt sem mondom, hogy mi lesz fél óra múlva.
Jelenleg ilyen állapotban vagyok.
Mariann, ha lesz egy kis szusszanásnyi időd, írj nekünk!

Puszi

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Sziasztok!
:shock: jaj jaj, igaz a vonalzoval egy kicsit elore szaladtam de mar korigaltam csak hogy senki felre ne ertse.. :)

Koszonom a gratulaciokat, nem nagyon tudom kovetni meg az esemenyeket de igyekszem...

minden esetre Szilvi nem semmi en azt sem tudom, hogy 1 gyerekkel mit es hogyan harommal meg el sem tudom kepzelni.... kitartast biztos megoldodik valahogy.... drukkolok!!!!!!

Kép
cica_1

Sziasztok Lányok!!!!

Először is HATALMAS GRATULA MARIANNAK és MARCINAK!!! Biztosan csodálatos dolog már együtt lenni a kicsivel! És mit szól hozzá a nagylányod? (ugye lányod van??? :? :oops: )
Majd mesélj, ha lesz időd! :)

Cica!
Isten hozott a fórumon és gratula a kis 6 hetes pindurhoz! :)
Valahol irigyellek a kezdeti örömért! Az annyira jóóóó volt. Igaz, én nem mertem a családomon kívül elárulni senkinek a terhességemet a 12. hétig. Olyan rossz volt a barátnőim előtt titkolódzni, de aztán persze annál jobb volt elújságolni nekik és együtt sírni-nevetni!

Igen, az én dokibám is Kaszás dr. Én már lassan 5 éve járok hozzá és természetesen naggggyyyooooon meg vagyunk vele elégedve! Nyugodtan kérdezhetsz tőle, hidd el mindenre választ kapsz majd. Mindenre odafigyel és megfelelő időben cselekszik!

Szóval, NO PARA!!!! Minden OK lesz. Ha van kérdésed, fordulj hozzám bizalommal!!! :)

Szilvi!
Ezerrel drukkolunk a NAGY naphoz! Annyira izgi!!! Ha megszületik Ákos 10-én vagy egy kicsivel később és tényleg nem veszed tolakodásnak, akkor meglátogatunk Nikivel jövő kedden!!! De honnan fogjuk tudni, hogy mennünk kell???? :roll: :P

Mindenki más!
Sokat gondolok rátok ám!!! Múlt csütörtök óta csak fél napokat dolgozom, így aztán pláne alig van időm írni. :(

Asszem Julcsi te kérdezted, hogy lesz-e netünk, ha már nem dolgozom. Most nagyon úgy néz ki, hogy a héten átadják a lakásunkat, de mivel a férjem elutazik március közepén egy 2 hetes turnéra :(, így csak a hónap végén költözünk be. Magyarul nagyon remélem, hogy április elejétől már lesz otthon netünk!!!
Akkor már sokkkaaaaal több időm lesz mindenre és akkor gyakrabban tudok majd jönni! :)

Edus!
Nagyon szépek a piciről az UH-s fotók. Mizujs veled? Tudod mit? Írok mailt! És tessék rá gyorsan válaszolni!!!! OK?

S/Niki!
Minden OK veletek? Szabika hogy van??? Megkaptam amúgy a telszámodat priviben, de végül nem volt rá szükség! A streptococcus-odról akartam kérdezni! Képzeld! Nekem is az van! Most egy kemény antibiotikumos kezelésen veszek részt és nagyon remélem, hogy minden OK lesz. Figyi! Inkább felhívlak mégis! :)

Niki!
Írd meg priviben a telszámodat és megbeszéljük a holnapi randit!!! :wink: :P :wink:

Na, most rohanok!

Ha valakit kihagytam :arrow: ezer bocsi!

Ja! Mi amúgy azt a fránya streptococcust leszámítva nagyon jól vagyunk! Tarek állandóan izeg-mozog!!! Igazi kis rosszcsont!!! :)

F.

fatima

Fatima,

nagyon örülök, h jelentkeztél, viszont ez a streptococcus ............ ez ügyben okvetlen tárgyalnunk kellene!!! kíváncsi lennék, h neked mit mondott az orvosod, mert én hiába vagyok túl egy 1 hetes augmentines antibiotikum kúrán, csak nyugtalanít, h mi a helyzet a bacikkal, mivel tünetmentesen is virgonckodhatnak bennünk. na szóval CSÖRIZZ RÁM, DE HA MEGADOD A SZÁMODOD, ÉN IS SZÍVESEN FELHÍVLAK ÉS KITÁRGYALJUK A TÉMÁT :lol:
amúgy holnap megyünk újabb kontrollra, már annyira várom, mert 1 hónapja nem kukuccsoltunk be szabihoz és úgy hiányzik!!! ő egyébként nagyon jól érzi magát, nem semmi ahogy hancúrozik ő is, mint a kis tarek :lol:

edus, el is felejtettem megdícsérni a pocaklakó képeit, pedig sokat gyönyörködtem benne!!!!!! nagyon cukika!!!!!! egy hónap múlva már kiderül, h kisfiú v. kislány!!!!! te mit érzel? a zs-kkel volt vmilyen megérzésed?
Vendég

Niki30 :D :

Olvastam,hogy a jövő héttől mész a szülésfelkészítőre.Én is jártam,csak 1 óra kimaradt,mégpedig a császármetszés.Azt szeretém kérni,hogy majd írd meg légyszi hányadik órára esik ez a téma (azt hiszem 6 téma volt+a szülőszoba látogatás) és mikor lesz!Úgy néz ki ,hogy császározni fognak,és pechhemre pont azt a témát hogytam ki,mert hogy az úgysem érint.Na pufff :? .
Remélem még szüléselőttvel tudok menni (március 31.)

Köszi :D
Kép

Timi
tftimi

Sziasztok!

Hihetetlen energiától vezérelve, ma újra végigvikszeltem a házat. :D
Lassan a mániám lesz a mosással együtt + vasalás, hogy a fiúkat ne hagyjam káoszban és ne abba jöjjek haza.
Habár kitudja, mit csinálnak itt 4 napig?! :lol:
Cica: nagyon szupi lett a vonalzód! Vigyázz magadra! :lol:
Fatima: A kicsi fiammal / Gábor/ az van megbeszélve, ha Ákos kibújt, ír nektek a Topikon.
Helyesírási hibákért előre is bocsi! :oops: :oops:
A kórházban az ápolónőktől megtudjátok kérdezni, hogy melyik kórteremben vagyok, ha bent vagyok szeretettel várlak titeket. :D
S/Niki: küldtem neked mailt. :P

Szerintetek Vagika is túl van már rajta, mert nagyon eltünt?! :D
HALIHÓ VAGIKA MERRE JÁRSZ? :D :lol: :D :lol: :D :lol:
Mariannt nagyon lefoglalhatja pic Marci, de biztos beszámol majd, ha egy kicsit csitulnak a dolgok.

Puszi mindenkinek!
:lol:

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Fatima, mindjárt küldöm priviben a számomat!
Te is küldd át azért légyszi!

Timi, oké, megérdeklődjük, hogy mikor lesz a császár. Mindenképp megírom!

Most rohanok!

Kép
niki30

fatima, s/niki küldöm nektek a mob. számomat. én már túl vagyok egy streptococcusos terhességen + szülésen.

minden infot elmondok ha érdekel titeket.
kerekpocak

Niki30:örök hála :D :D :D .

Kép

Timi
tftimi

Csajok hogy vagytok?
Hol vagytok? Már alszotok?

Jajj ma nagyon vicces volt a pocim. A köldököm hullámzott, de nemcsak levegővételre, hanem mintha Emma ott bennt bűvészkedett volna. Itt nevettünk párommal.

Szép álmokat kedveskéim!

Kép
niki30

Sziaszto!
Most értem haza ma labor vizsgalaton voltam a Janosba borzaszto 2 oras sor, aztan vedono vadaszat, haziorvos aztan beigert rokon latogatas csoda hogy elek...

Fatima koszi a biztatast ami azt illeti nekem csak a ferjem tudja igaz nekem ebbol ki is merult a csalad fogalom :( ja es persze ti de ez mas, annyira jo hogy itt legalabb irhatok meg nem is tudom kinek mondjam majd el es hogyan de ezzel meg raerek mert en is ugy gondoltam megvarom a min. 3 honapot azert annak mar sulya van :)

Niki biztos nagyon izgi alig varom, hogy nekem is mocorogjon egy kicsit...

Jo ejszakat nektek egy kicsi szunyizok holnap munka van....

Kép
cica_1

Sziasztok!

Csak benéztem elujságolni, hogy megszületett Bálint fiam.
2 héttel elöbb 3400 g, 53cm.
Jol vagyunk. Van sok tejcsi.
És végül nem a Jánosba szültem. Másik kórházba mentünk.

Majd még irok és elolvasom miket irtatok.

Krisztina
Kép

Kép

Kép
vagika

KRISZTINA GRATULÁLUNK BÁLINT ÉRKEZÉSÉHEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GYÖNYÖRŰ A KISFIAD!!!!!!!!!!!!!!!!!NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT, ÉS GRATU AZ IMMÁR NÉGYTAGÚ KISCSALÁDNAK!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D

Ha lesz időd, várjuk a születés történetedet, :D (hogy hogy nem a Jánosba mentetek? :roll: :oops: )

Cica, "mi is" egy dokihoz járunk. A többiek már mindnet leírtak, és én is hasonlóan csak jókat tudok mondani! :D Ja és üdv közöttünk, és gratu a 6. hetes Aprósághoz!!!!!!!!! :D :D

Fatima, várom a leveldet! :D

SNiki, köszönöm a meghívást! :D Megnéztem a képeket, gyönyörűek vagytok!!!!!!!!!!!!!Annyira helyes kispasi Ákos, nagyon édes!!!!!!! :D :D :D Megérzés van.., de nem tudom, Zsigunál is éreztem, Zsomboránál nem, de ott nagyon kislányt szerettem volna. Most meg meglátjuk.. :oops: :oops: :roll: 8) :wink:

Niki, Gratula Emma mocorgásaihoz! :D :D

Szilvi, drukkok a finishbe, és várjuk a hírhozót!!!!!!!!!!!!!! :D :D
mazsolák

Lányok, nekem is volt stpc.. Röviden: bementem a kórházba, felvették az adatokat, mondtam, h "+" lett a tenyésztés eredménye. (előtte nekem is volt talán egy egyhetes antib. hkúp kúra). Akkor megkaptam az első dózis antib., mivel hüvelyi úton szültem, így helyeztek fel vajúdás során is egy tablettát, mivel én 4 órán belül szültem, így Zsombor is kapott 2x még szurit a kórházban. Annyi,h Zsomborom aluszékonyabb lett tőle, de nem minden babára jellemző ez. Ha további kérdés merül fel, akkor tegyétek fel, és próbálok válaszolni, 2 rohanás között...

Pusszok!E
mazsolák

VAGIKA SZÍVBŐL GRATULÁLOK A KIS BÁLINTHOZ!
ÉDES A KIS HUNYORGOS POFIKÁJÁVAL!

Ha lesz időd, tényleg leírhatnád hogy történtek a dolgok és hogy miért váltottál kórházat?

Sok puszi és sok-sok tejet, energiát és boldogságot kívánok nektek!

Kép
niki30

Edus, köszi szépen.
Ti jól vagytok?

Csók

Kép
niki30

Vagika, nagyon sok sok boldogságot a gyönyörű fiadhoz!!!! nagyon helyes kiskrapek!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

csajszik nekem is volt streptococcusos-om, szívesen válaszolok én is, szerintem ne féljetek, tudom könnyű mondani, de szinte minden második nőnél pozitív lesz.......
mangó

Cica és tftimi sziasztok! jó helyre jötettek :lol: :lol: :lol: és gratulálok a picikhez!
mangó

Sziasztok!

Hiányoztatok már...

Nagyon szépen köszönöm az új gratulációkat! Szerencsére nagyon jól vagyunk, Marci áldott jó baba, szopik, mint a kisangyal, éjszaka meg mindig van egy 5 órás alvása (néha nekem kell ébresztenem, hogy egyen is azért). Amikor pedig van egy kis szusszanásnyi időm, a lelkiismeretem nem engedi, hogy fórumozással töltsem ahelyett, hogy Marci körül vagy a lakásban rendezgetek.

Nagy mázlista vagyok én... Csak el ne kiabáljam.

Ma esett le a köldökcsonkja, most arra vigyázok nagyon, hogy szépen gyógyuljon.

Csinált neki Balázs egy blogot, csak még nagyon kezdetleges. Azért idemásolom a linket, van már rajta 4-5 kép.

http://sebestyenmarci.blogspot.com/

Mindjárt visszaolvasok, hogy válaszolhassak a kérdésekre, de elöljáróban, a saját tapasztalatom alapján, azt tudom csak tanácsolni a szülés előtt állóknak, hogy próbáljatok minél többet pihenni, hogy akár mikor is kell menni, viszonylag kipihenten vághassatok neki! Ezt azért mondom, mert mi éjfélkor indultunk a kórházba, semmit sem aludtam, és mivel Marci csak délelőtt 10-re bújt ki, már nagyon kimerültem a végére. A tolófájások között kb. 1,5-2 perceim voltak, és hát az a fájások csúcsa, de képes voltam bealudni kettő között! Pedig jó lett volna még egy kis tartás a varrásra is... Így végighisztiztem az utolsó felvonást. :oops:

Puszi Mindenkinek Marcitól is! Igyekszem azért néha bekukkantani!

Mariann

KépKép
g2 mariann

Jajjj, csak most látom!

Nagyon szép Bálint! Tiszta Marci! :) Gratulálok!!!! Remélem, gyönyörűséges volt minden abban a másik kórházban is. De miért nem a János lett?[/img]

Mariann

KépKép
g2 mariann

Fatima,

Köszi a gratulációt!

Marci nekünk az első babánk. Hogy mit szól hozzá a lányom, azt talán majd pár év múlva tudjuk meg... :)

Mariann

KépKép
g2 mariann

Edus,

Nekem Balog Imre doki volt az orvosom, és továbbra is imádom! Nagyon szimpatikusan viselkedett végig, a szüléskor mindenfélét magyarázott Balázsnak, hogy követhesse az eseményeket, és a végén még a köldökzsinór elvágására is rábírta! Utána pedig naponta benézett rám, minden reggel. Persze nem voltam egy komplikált eset szerencsére, de akkor is biztos elégedett lennék vele.

Egyébként 39hét + 3 napra született. Teljesen időben, bár én úgy éreztem, túl fogom hordani, még aznap is. A kettős fronttal már nem kalkuláltam... :)

Ja, és végül is az egyágyasban szültem, és kaptam is egyágyas szobát utána. Hát, nem olcsó, 9000 Ft/éj, de én nagyon szerettem ott az édesketteseket Marcival, és a látogatókat is mennyivel könnyebb ott fogadni!

Amikor bekerültem, először úgy tűnt, hogy csak egy kétágyas szabad, és egy szavam sem lett volna az ellen sem, de mennyivel jobb volt így azért!

Mariann

KépKép
g2 mariann

[color=orange]Krisztina/Vagika![/color]
TISZTA SZÍVBŐL GRATULÁLOK BÁLINTHOZ! JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK AZ EGÉSZ CSALÁDNAK! NAGYON HELYES KISFICKÓ![/b]Engem is érdekelne, hogy miért nem a Jánosban szültél?!
Kicsi lányod mit szól az öcsikéhez? Sertepertél sokat körülötte?

[b]Mariann!
Irigylésre méltó vagy, én is ilyenről álmodok! :D Megfogadom a tanácsodat, a mai naptól csak pihizek! Az igazság az, hogy a fejemben folyton motoszkál, hogy még mit kell csinálni és nem nyughatok. De majd holnaptól! :oops:
Marci nagyon helyes, megnéztem a képeket! Apának gratula, hogy ügyesen megcsinálta Marci blogját! :D

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Hát, úgy látom megviccelt a gép. :twisted:
Nem ezt szerettem volna! :evil:

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Vagika!
Gratulálok és jó egészséget kívánok neked is!

Mariann!
Nagyon jók a képek a blogon! Örülök, hogy szerencsésen sikerült az egyágyas projekt. Nagyon sok boldogságot és energiát kívánok!

M.
mircike

Hello
Krisztina garatula a kis Balinthooz nagyon aranyos!

Mariann csuda jok a fotok nagyon szep kis babad va... :) gratulalok!
...mi meg nagyon messze vagyunk a celtol de teperunk ezerrel :lol:

Edus koszi a gratulat... egyebkent ti a maganrendelobe jartok a dokihoz?

pusza

Kép
cica_1

Cica, igen a magánrendelőjébe járok én is közel 6-7 éve, már nem is tudom...A kórházba csak "akkor" futunk/futottunk össze, ha megnézte a ctgs papíromat, ill szüléskor 8) :wink: :lol:

Mariann, köszönöm a válaszodat. A dokidról én is csak jókat hallottam. Tök jó, h időben jött Marci, így legalább nem élhetted át azt a parát, amit egy túlhordás jelent. (én már mindenkit kikészítettem magam körül, nem is beszélve a "zaklatásokról", h még mindig nem szültél meg???!!!! :evil: :shock: ) A blogot megnéztem, nagyon klassz, nagyon ügyes Marci apu. A képek is annyira klasszak! Ja és nagyon szép neve van a kisfiatoknak így egyben is! :D :D :D (nekem az első fiam "Márton is" 8) :wink: )

Krisztina, még 1x gratula, és akkor Neked is jó, h előbb tudtál találkozni Bálinttal, akinek szintén szép neve van, és a 38. hét, még teljesen ok. Ha van időd, és energiád ránk, akkor jelentkezz te is! :D :D :D

és persze mindkét friss kismaminak kívánok sok sok pihenést, sok tejecskét, nyugodt éjszakákat - ezek szerint te nem panaszkodhatsz Mariann, tök jó!!! :D -, a pihenés részét a pocakosoknak is.:D :D

(A fáradtság, amiről Mariann írt, teljesen igaz, de biztos az is számít, h hányadik szülésed van. Zsigunál én is nagyon elfáradtam a végére, mert hosszan, sokat vajúdtam, ill nem aludtam semmit előtte, mert péntek reggel ctg, aztán, vérvétel, flow..., aztán magánrendelő, délutánra hulla lettem, amikorra elindultak a fájások, és szombat 10:55-re lett meg Zsigu. Zsombornál sokkal aktívabb tudtam lenni, de az pikkpakk szülés volt, 14-kor vettek fel az osztályra és 17:04-kor már ott szuszogott a kiscsomagocska...Egy kis nosztalgia.. :oops: :oops: 8) :) )

pusszok mindenkinek! Üdv:e :D
mazsolák

ok koszi Edus....

Mostansag nagyon hamar almos leszek es napkozben is tudok aludni nagyon furi mert en regen mindig kiugrottam az agybol es eszembe nem jutott du szunyalni....
Ez a terhesseg velejaroja, vagy csak helyi sajatossag? :roll:

Kép
cica_1

Sziasztok!

Cica1: Ez a várandóság velejárója. Én az elején képes voltam úgy elaludni délelőtt, hogy a fiúk csak du. fél 3-kor szóltak, éhesek és még nem ebédeltek. :oops: :oops: :oops: :oops: Nyugi és pihenj amennyit csak tudsz! :)
Ma reggel kaptam egy mailt, beillesztem nektek, szerintem elég tanulságos.
Próbálkozok egy utolsó pocakos képpel is, mivel a dokibá szerint ma kibújik Ákos. Én még nem érzek semmit.
Majd meglátjuk. :lol:
Sajnos megtörtént eseményről van szó!
:twisted:
„Csak egy A N Y A ?!?
Egy nőtől - miközben jogosítványát újította meg egy önkormányzati hivatalban - egy adatfelvevő hölgy megkérdezte, hogy mi a jelenlegi foglalkozása.

A megkérdezett egy ideig tétovázott. Bizonytalan volt, hová is sorolja magát.

"- Arra gondolok - magyarázta az adategyeztető -, hogy van-e munkája, vagy csak..?"

"- Természetesen van munkám!" - csattant fel a nő. "- Anya vagyok."

"- Nincs 'anya' kategóriánk foglalkozásként. A 'háztartásbeli' fedi le ezt" - mondta az adatfelvevő segítőkészen.

Már el is felejtettem ezt a történetet, mígnem egyik nap ugyanilyen helyzetben találtam magam a városházán. A hivatalnok nyilvánvalóan egy karrierista nő volt. Magabiztosan, hatékonyan dolgozott, olyan jól csengő címet viselt, mint például "Hivatali kikérdező" vagy "Városi adatfelvevő".

"- Mi a foglalkozása?" - kérdezte.

Mi késztetett arra, hogy ezt mondjam? Nem tudom. A szavak egyszerűen kibuggyantak belőlem: "Gyermekfejlődési és emberi kapcsolatok területén dolgozom társkutatóként."

A hivatalnok abbahagyta pillanatnyi munkáját, golyóstolla megállt a levegőben. Felnézett, mint, aki rosszul hallott. Megismételtem a titulust lassan, kihangsúlyozva a leglényegesebb szavakat. Aztán csodálkozva láttam, hogy ezt mind leírta nagy fekete betűkkel a hivatalos kérdőívre.

"- Megkérdezhetem - mondta a nő érdeklődve -, egész pontosan mit csinál ezen a területen?"

Hűvösen, az izgalom legkisebb jele nélkül a hangomban, szinte kívülről hallottam, amint így válaszolok:

"- Folyamatos kutatási programban veszek részt (melyik anya nem), laboratóriumban és terepen is (normálisan azt mondtam volna kint és bent). Dolgozom a Felettesemnek (elsőként az Úrnak, aztán egész családomnak), és van már négy kreditem is (mindegyik lány). Természetesen a munkámhoz tartozó tevékenység igényli a legtöbb figyelmet az ember-szakmákban (melyik anya tagadja?) és gyakran dolgozom 14 órát 1 nap (inkább 24-et). Ebben a munkában jóval több a kihívás, mint más, "átlagos" foglalkozásoknál. A jutalom
inkább a megelégedettség, mint pusztán a pénz".

Érzékelhetően folyamatosan nőtt az elismerés a hivatalnok hangjában, amint kitöltötte a nyomtatványt. Felállt és személyesen kísért az ajtóig.

Miközben hazafelé vezettem, fényes új karrierem lebegett a szemem előtt. Otthon 13, 7 és 3 éves labor-asszisztenseim üdvözöltek. Az emeletről hallottam új (6 hónapos) kísérleti modellünket gyermekfejlesztési programunkból, amint új hangmintáit próbálgatja. Úgy éreztem, ütést mértem a bürokráciára. Hivatalos feljegyzés készült rólam, egy, az emberek számára elfogadhatóbb foglalkozásról. "Egy újabb anya", vagy "Anyaság" már nem hangzik elég jól. Micsoda pompás pálya! Különösen, ha van egy titulus is az ajtón.

Netán ez teszi a nagymamákat "haladó" kutatási munkatárssá a gyermekfejlesztési és emberi kapcsolatok területén, a dédnagymamákat pedig a haladó kutatási munkatársak ellenőreivé? Szerintem igen! Még azt is gondolom, hogy a nagynénik kutatási munkatárs asszisztenssé léphetnének elő!

Kérlek, tudasd ezt a jó hírt a többi anyával, nagymamával, nagynénivel vagy más barátoddal, akiket csak ismersz.
Legyen kevesebb gond és több áldás házadon, és kizárólag a b o l d o g s á g lépjen be ajtódon!
AMEN”

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Szilvi!

Épp ma kaptam meg ugyanezt az e-mailt :)
Nem semmi.

Tegnap voltam a Kórházban szülésfelkészítőn. Jobban mondva voltunk, Fatimával. Érdekes volt, érdemes volt, azt hiszem. Jó sokan voltunk egy picinyke teremben.
Az újszülöttek volt a téma.
Arra gondoltam, hogy ha csak a 70%a így történik majd, mint ahogy azt a szülésznő elmondta, akkor már nagyon jóóó.
Aztán a végén az előadó Fatimánál egy csöppet elvágta magát, na de ezt majd ő elmeséli (ha akarja):)

Jah, Timi, a császáros előadás két hét múlva lesz.
A tematika így néz ki:
1. vajúdás, szülés 04. 10.
2. relaxáció, légzés a vajúdás alatt 04. 17.
3. az újszülött 03.06.
4. szoptatás 03.13.
5. gyermekágy, császármetszés 03. 20.
6. hazamenetel, első napok otthon 03. 27
+ szülőszoba látogatás 04. 03.

Mariann mégegyszer gratulálok ehhez a gyönyörű fiúúhoz! Annyira jók a képek! Nagyon formás, szép kisfiú!
Az apukája pedig nagyon ügyes, hogy megcsinálta neki ezt a blogot!

Puszi Mindenkinek!
Niki

Kép
niki30

Cica, én is hasonlókat írtam Nekd tegnap este, ami elszáltt!!! :evil: :evil: :evil: Utána meg nem is engedett belépni a babnet. :evil: :evil: Most meg rohanok az oviba a nagyfiammal. Amit Szilvi írt, úgy van, teljesen természetes, és pihenj, amennyit csak tudsz, így röviden ma reggel. :D :D

Szilvi, nem mondod!!!!???? :shock: :roll: :oops: :) Várunk ám minden infot! Meg hatalmas drukkok! Veled leszek lélekben!!!!!!!!!!! :D :D

Pusszok mindnen friss, és pocakos kismaminak, az ismét rohanos:e 8) :wink:
mazsolák

SZILVI KITARTÁST!
GONDOLUNK RÁD!

Kép
niki30

KRISZTINA, GRATULÁLUNK A KIS JÖVEVÉNYHEZ ÉS SOK-SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNUNK AZ EGÉSZ CSALÁDNAK!!!!
mariann, meseszép a kisfiad, és a blog is fantasztikusan sikeredett. !!!! várjuk az újabb képeket!!!!

[b]Szilvi,
elérkezettt az egyik lehetséges nagy nap :lol: NAGYON SOKAT GONDOLUNK RÁTOK!!!!!
jól tetted, h bemásoltad az anyáról szóló történetet, iagzán tanulságos volt:)

Képzeljétek, tegnap újra bekukucskáltunk Szabihoz, csodás volt látni, ahogy vidáman ficánkol az egyre szűkebb kis birodalmában. minden a legnagyobb rendben van vele, szépen fejlődik és a dokibácsi is megnyugtatott bennünket, főleg engem mint extra aggódoskát a strepto bacik és a candida miatt. mától nulla para, tényleg zsófi ahogy te is mondtad, fölösleges ezen stresszelnem. a szülésnél úgyis odafigyelnek rám/ránk és ez a lényeg!!!!!

fatima tegnapelőtt volt egy nem fogadott hívásom, de nem irta ki a számot....esetleg te voltál? mesélj majd!

niki, a köldökkirúgásokat én is imádtam, és már most is nagyon várom!!!!

:lol: :lol:

puszilok mindenkit!!!!!!
niki[/b]
Vendég

Sziasztok!

Csütörtök reggel 5-kor elfolyt a magzatviz. 6-kor kelltettem a párom, összeszedtük a nagylányt, bevittük a bölcsibe és irány a korház. 8-kor bent voltunk, felvettek, megvizsgáltak, elláttak. Aznap 13 szülés volt igy eleinte nem volt ágyam. De nem is volt baj, mert a séta jobban esett, mint az ülés. Mikor még nagyon kicsik voltak a fájások kaptam egy ágyat az örzöben, mert csak ott volt hely. Itt is szültem egy császáros anyukával a szomszédba. (De azt mondta, hogy fel sem tünt neki, hogy szülök, csak amikor a baba felsirt.) Ekkor megkaptam a fájás erösitött, az infuziot. És vártunk. Na aztán beindultak a fájások. Ja és ehhez 1 ujnyira voltam csak tágulva. Amikor már kiesett a szemem akkor voltam 2 ujnyira. Nagyon lassan ment a dolog. Ekkor már 2 óra körül volt és nagyon kimerült voltam. Igy kértem edát. Amikor hatott jol kialudtam magam, fél órát. Ez alatt a fél óra alatt az eda hatására teljesen eltünt a méhszáj és a Bálint feje már látszodott. Igy mondta a szülésznö, hogy akkor szülünk. Én meg csak annyit kérdeztem, hogy most???? Teljesen meglepödtem. Volt is nevetés.
Aztán 2 fájásra kint volt az úrfi. Kb. 10 perc volt. Aztán összestoppoltak és pihenö.
Bálint elég nyugoddt baba, csak hasfájos. Éjszaka 1-2 óra sirdogálás. Nappal alvás. Nem tudom miért nem forditva csinálja. Tejcsi van böven, még sok is.

A kórház kérdést az utolsó pillanatig nem döntöttük el. Ez a kórház mizéria miatt, hogy kell e fizetni vagy sem máshol. De kideritettem, hogy valami minimálisat kell fizetni, ha nem kerületbeli vagyok és igy a másik korházat választottuk. Ott született a lányom is, igy ismertük a körülményeket és az jobban vonzott, mint a János. És nem én voltam az egyetlen, aki a jános helyett oda ment. És most be akarják zárni. mikor az elmult években folyamatosan felujitották a szülészetett. És most is az egyik részét.

A lányom teljesen oda meg vissza van az öcsiért. Egyik nap sirva ment haza a korházbol, mert nem vihette haza az öcsit. És egyfolytába simogatja, puszilgatja, nem tud betelni vele. És mondogatja, hogy szeretem. Annyira édes ilyenkor.

Röviden vagy hosszan ennyi.
Puszi Krisztina
Kép

Kép

Kép
vagika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?