Új privát üzeneted érkezett!

Hú, Madamrekamé (tuti a neved :wink: ), micsoda elgondolkodtatós vers!

Bobóka, nagyon szépen megcsináltad a picurkád vonalzóját! Én erre a változatra nem is gondoltam, csak ez a "since"-es verzió jutott eszembe, de lehet, hogy megváltoztatom hasonlóra. Nem baj, ha "leutánozlak" (ovis versike jut erről eszembe :p)? És szerintem azért mutat más dátumot (ez engem is zavar picit), mert nem heteket mér, tehát nem négy hetet számol egy hónapnak, hanem rendes naptári hónapot számít. És ha attól eltelt hét nap, akkor ad még a hónapokhoz egy hetet, és így tovább.

Melcsi, Léda, Tünci! Ezzel a "vajon ki lesz a következő baba" kérdéssel én is gondban vagyok. Ha a keleti vallások szerint gondolkodom, azt mondom, persze, simán visszajöhet hozzám az a lélek, aki másfél hónapja még itt volt, csak másik testben. De ha pszichológus szemmel nézem, emlékeztetnem kell magamat, hogy nagyon nem jó dolog a gyermekekbe egy előző gyereket, vagy akár más rokont "egy az egyben" beleképzelni, mert ez az ő fejlődésére nem valami pozitívan hat. (Képzeld, ha anyukád állandóan azt mondogatná neked /vagy gondolná!/: "Kislányom, te tkp. a Náncsi néni vagy." Te meg: "Nem, én ÉN vagyok, nem más! Vagyis... nem is tudom... Úristen, akkor én most ki vagyok, hány darabból vagyok, melyik az igazi??!") Szóval belezavarodtam, mert szerintem mind a két nézet jogos. De egyszer beszélgettem egy hindu pappal, aki azt mondta, igazából nincs ellentmondás az ősi vallás és a modern tudomány között. Mert a hinduizmus szerint a lelkek úgy találkoznak egymással, ahogy a vízen két hínár egymás mellé sodródik... lehetséges, de nem nagy az esélye annak, hogy többször egymás mellé kerüljenek ebben a világban. A lelki világban aztán persze más a helyzet. Ott mindenki ott van, és mindörökké tartó boldogság van.

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Kisanyácska, persze, ne butáskodj, "másolj" nyugodtan :lol: :lol:

Én meg kicseréltem a fogyókúrás vonalzót valami pozitívabbra :)

Bár még ez az időpont is messze van, de azért napról napra közeledünk:)

Bettinek így messziről is jó bulizást, nektek meg jó éjt, most már tényleg megyek aludni

:wink:
Vendég

Helyes! Jó éjt.
Akkor megpróbálom.

Sziasztok, kedves Anyukák. Aludjatok jól, gyógyuljatok, növekedjetek.

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Sziasztok!
Én is vagyok ám!
Most értünk haza a lakodalomból, ami a vártak szerint alakult, várandós nők találkozója, plusz egy milyen csodás dolog szülni beszámoló, de most kicsit álmos vagyok elmegyek aludni, majd holnap jövök.
Tünci, rózsaszín ruha volt rajtam,,,,

Vérzés ügyben jó vagyok, másfél napig tartott az első, azóta semmi sem jön ki.

Holnap délelőtt elugrom még a virágért Facinknak, hétfőn lesz a szentmiséje, viszem a templomba, utána majd részletesebben írok.
De egy sz.r nap volt ez összességében! (bocsánat)

Betti
Kép
betti0412

Szia, Betti!

Sajnálom, hogy ilyen rosszul sikerült a napod. Biztos nehéz lehetett elviselni.
De azért annak örülök, hogy tényleg hamar túlestél te is a vérzésen! :)

Elmeséled, milyen ez a szentmise? Hogyan kell egyáltalán kérni, és mi lesz aztán, hogyan zajlik? Miért fontos neked?

Jó éjt. Én nem bírom magam rávenni, hogy lefeküdjek.

Kisanyácska

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Jó Reggelt!
Ha tudtam volna hgoy ilyen kis szorgalmas éjjeli baglyok vagytok, nem kapcsolom ki a gépet..ehelyett két órát forgolódtam az ágyban mire elaludtam..
kicsit később jövök, megvárom míg felkeltek.. :lol:

KépKépKép
tünci28

Szia, Tünci, a gyerkőcökkel nem nagyon lehet fél nyolcnál tovább aludni (szóval 3 órát sikerült).... Dög fáradt vagyok, nem értem, miért ez az önsorsrontás. Pedig annyi mindent határoztam el mára. Még semmit nem csináltam. Nem értem, egyszerűen nem értem. Teljes öngyilkosság ez a viselkedés.
Akartam mondani, tök jó, hogy föltetted a képedet, nagyon szép vagy rajta. Mióta laktok Sz.b.-ban? Az az a hely, ahol át lehet szállni, ha a Balatonalmádiból akarok eljutni Siófokra 2,5 óra alatt, nem? Egyszer jártam ott Ábellel, olyan öt éve...
Kérdés: melyik vonalzó szimpatikusabb neked, ez a szomorúbb, amivel tegnap éjjel szórakoztam, vagy szerinted cseréljem vissza a macisra?
Hogy indult a napotok?

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Kisanyácska!
Ez a vonalzó nagyon szép, a szöveg is ..

A párom gyerekkora óta lakik itt,én őhozzá költöztem 6 éve kb..
Eredetileg fehérvári vagyok.Ez a falu az első Fehérvár után Siófok felé, a hetes főút mentén lakom a falu központjában, úgyhogy elég zajos, de azért nagyon szeretem.
Ma már takarítottam, pakoltam, vasaltam,lassan elő kell venni az őszi cuccokat,pedig nemrég raktam el, hogy úgysem fog feljönni rám..
MÉg mindig nem akar elmúlni a menzeszem, egy kicsit már kevesebb de kitartó.Azért szerintetek mindenképp menjek az orvoshoz szerdán?Nem akarom lemondani, mert ha nem is tud megvizsgálni, az nem normális ha sddig nem múlik el ,nem?az már a nyolcadik nap lenne..

KépKépKép
tünci28

jaj, még azt akartam, hogy Te is nagyon szép vagy!!!és milyen fiatal is, pedig a fiad már hat is elmúlt..de jó neked!!!

KépKépKép
tünci28

Sziasztok, üdvözlök mindenkit!

Nézegettem-olvasgattam már a fórumot, a különböző témákat, de most (sajnos) úgy érzem, én is hozzá tudok szólni ehhez a topichoz...
Az én történetem: idén januárban terhességem 21. hetében indult meg a szülés, sajnos nagyon pici volt még a kisfiam, fejletlen, semmi esélye nem volt az életben maradásra. Kinyílt a belső méhszájam, véreztem, görcsöltem, elfolyt a magzatvizem, mindez fél napon alatt, hajnalban lettem rosszul, délelőtt már megszületett a kicsi. Sehogyan sem lehetett volna megakadályozni.
Jó darabig magamat hibáztattam, de aztán, ahogy teltek a napok-hetek-hónapok, rájöttem, hogy nem lehetek hibás....sokat pihentem a terhesség alatt, egészségesen éltem, jártam vizsgálatokra, sőt nem sokkal a szülés előtt már eljöttem betegszabira is.
Eltelt azóta 8 hónap.....mit mondjak....az első pár hét katasztrófa volt, itthon mindig sírtam, bár az utcán vagy emberek közt tudtam magam tartani, tudtam beszélni róla, de itthon kijött minden....
Barátaimnak, kollegáimnak az első pillanatban leszögeztem: nyugodtan kérdezzenek, beszéljünk róla, de azt ne csinálják, hogy kerülgetnek engem, mint valami fertőző beteget. Így eléggé pozitívan állt hozzám mindenki szerencsére. Én is alapvetően vidám, jó kedélyű, barátkozó, humoros típus vagyok, nem akartam, hogy depisnek lássanak.
Hamar visszamentem dolgozni, 2-3 hetet voltam csak otthon szülés után, nem bírtam tovább. Minden a babára emlékeztetett.
A munkahelyem eléggé hajtós, ott nem volt időm agyalni a bánatomon, pörögtek a hetek-hónapok.
Nekünk fél év szünetet javasolt az orvos, mivel már "nagy terhesség"-nek számított, és azután kell a szervezetnek a hosszabb pihentetés. Alig vártam, hogy leteljen a fél év, a naptárban számoltam a napokat, mikor próbálkozhatunk újra.
Most már csak az a cél lebeg előttem, hogy nagyon bízom benne hamar sikerül a következő baba, és problémamentes terhességem lesz. Tartok kicsit a terhességtől, bennem van a félsz, de nagyon szeretnénk már babát, nincs még gyermekünk. Kétszer egymás után csak-csak nem esik meg ugyanaz a tragédia!!!
Majd megpróbálok kicsit visszaolvasni a topicból, hogy ki-kicsoda-kivel van-mi-merre-hány-méter, és szivesen csatlakozom hozzátok a későbbiekben is, ha nem baj, elvégre sajnos sorstársak vagyunk, jólesik a beszélgetés.

Brigi
brigitta29

Szia Brigitta!
Nagyon sajnálom ami veletek történt,tudom mennyire fáj!!!
Köszönöm, hogy írtál és kérlek írj ezentúl is.
Nekem aug 1-jén született a kislányom Viola, a terhességem 26. hetében.Két napot élt, aztán elment..
ugyanez történt, idő előtti méhtevékenység, kinyíló méhszáj,elfolyt magzatvíz..nekem hetekig tartott, küzdöttünk, bíztunk..de magyarázat azóta sincs.
ti tudjátok, hogy mért történt,mi volt az oka??
Jövő héten megyek a hat hetes kontrollra és tudom hogy nem állok meg addig, amíg magyarázatot nem találunk..
te már előttem jársz a küzdelemben,azon az úton ahol mennünk kell..én még nem tudok elindulni.
Éppen ma beszéltük a férjemmel, hogy segítséget kell kérnünk mielőtt még rosszabb lesz.
Kérlek írj bármit, ami eszedbe jut, amit akarsz!!!

KépKépKép
tünci28

Tünci
A segítség kérés nem is rossz ötlet, vannak szakemberek, akik tudnak segíteni, bár az is elég hosszú folyamat.

Kisanyácska
A szentmise a kislányomért lesz majd, mivel neki nem volt temetése, nem tudtuk neki megadni ezt a tisztességet, így a hétfőn 7.-kor egyébként is reggel lévő szentmisét őérte ajánlják majd fel.
Ma voltam szentmisén, otthagytam a virágot az oltáron, nagyon szép hófehér csokor. Én oda tudok neki vinni.
Nekem ez fontos, hogy Isten jelenléte mellett kapja meg a végtisztességet.

Brigi, szia, azt nem mondom, hogy légy üdvözölve itt köztünk, bár ne lennél, nem épp a legörömtelibb oka van.
Én a 20. héten szültem meg a kislányom, aki beteg volt és beleegyeztünk hogy megindítsák a szülést.

Lakodalom van a mi utcánkban...
Szóval eltelt a tegnap, úgy hogy a násznagy az a lány volt, aki velem egyszerre szül, vagyis volna, vele is kezet kellett fogni és gratulálni az érkezésnél, láttam a szemében a sajnálatot, de gyorsan túlestem rajta. Aztán volt ott mégegy csajszi, aki velem szemben ült terhes, és a vacsora alatt odaült mellém egy leányzó, hogy beszélgessünk és hogy az élet legszebb dolga a szülés és az, amikor utánna a kezedbe veheted, meg vele hogy volt, meg milyen fájásai voltak és egyébként mekkora öröm a gyerek.
De van még egy ismerősünk, aki a héten szül, valószínű császárral, és persze arról is volt szó, és ma a társasházi őszbúcsúztatón mellettem ült a szintén egy időpontos csajszi. Természetesen mindenki őt kérdezte, hogy van, ki lesz, 4d, hogy viseli?
Mi ez valami átok?
Úgy elhihetitek elegem van a várandósokból, meg a velük folytatott társalgásból.
Meg a szüléstörténetekből
Azt nem értem, az enyémre miért nem volt kíváncsi senki?

Betti
Kép
betti0412

Tegnap azt éreztem, hogy nem akarok újra babát, nem akarok januárban próbálkozni, én ezt nem csinálom végig mégegyszer, semmilyen formában sem.
Nagyon torkig vagyok a babaprojekttel, meg a babavárással úgy összességében, már a csapból is ez folyt a hétvégén, hogy mindenki milyen boldog, meg hogy ez a világ legjobb dolga.
Tényleg?

Betti
Kép
betti0412

Kicsit cinikus vagyok tudom,,,,

Betti
Kép
betti0412

Szia Tünci!

Szomorúan olvastam a történeted. Szerintem neked rosszabb, mint nekem volt, mert a kis Viola két napot élt, és az alatt a két nap alatt benned volt a remény, hogy talán életben marad. Sajnos én már a szülésem megindulásakor tudtam jól, hogy semmi esély, és felkészültem arra, hogy nagyon nehét időszak következik.
Az okok? Őrültem kerestem......a neten éjt nappallá téve olvastam, milyen okai lehetnek a középidős vetélésnek. Olyan rossz leírni, hogy vetélés, mert én akkor is szülésnek tekintem, bármit mondanak is orvosilag.
Aztán beindult nálam a lavina.....miután a boncolás nem mutatott ki fejlődési rendellenességet, elkezdtem magamat okolni. Olvastam, hogy okozhatja az idő előtti burokrepedést bakteriális hüvelyi fertőzés. Megnézettem magam. Negatív. Aztán elzavartam a férjemet urológiára, mert azt is olvastam, hogy az ember lánya a párjától is elkaphat dolgokat, itt most nem durvaságokra gondolok, hanem egy szimpla gyulladás is lehet a prosztatában, ami átkerülhet a nő szervezetébe ugye... :oops: :oops: Nos, hát ő is negatív lett,sőt, tökéletes eredményt produkált.
Aztán jött az önvád. Igazából nem indult könnyen a terhességem, a méhnyálkahártyám annyira meg volt vastagodva a terhesség elején, hogy kiboltosult a méhszájon át a hüvelybe, emiatt is kinyílhatott idő előtt a méhszáj. Mindenesetre veszélyeztetett terhes lettem emiatt, sokat kellett pihennem, feküdnöm. Mondtam magamban: mi van, ha nem feküdtem eleget??? De mi az elég? Ki mondja meg, ki tudja? Én tényleg pihentem, a magam rohanó kis életmódjához képest nagyon-nagyon sokat....
Aztán kezdtem belehülyülni......pontosan az okok keresésébe. Egyre mélyebbre süllyedtem lelkileg. Nagyon nehezemre esett, de egyik reggel azzal keltem fel, hogy ELÉG!!! Elég magamból, utálom magam!!! Hiába esek össze, a gyermekemet nem kapom vissza. Az okokra nem lett semmiféle bizonyíték. 4 orvosnál jártam, mind mást mondott!! Azt mondtam, felállok és próbálok továbbmenni.
A fiam azóta is velem van, kis angyalka. Minden este szólok hozzá, magamban beszélgetek vele. Sok erőt ad. Megkértem, hogy ha lesz kistestvére a hasamban, vigyázzon rá onnan fentről.
Aznap este azt álmodtam, hogy októberben pozitív lett a terhestesztem, és kislányt várok. Aztán azóta kétszer ugyanezt....no, kiváncsi leszek, mindjárt október.... :)
brigitta29

Szia Betti!

Nem vagy cinikus, csak mi ki vagyunk élezve a kismamák látványára és happy történeteire. Iiiiigen, olyasmi, mint valami átok.
Lásd: kijövök a kórházból a fiam elvesztése után 3 nappal, szembejön a kórház-portán egyik régi oszt. társ, messziről levágom az arcáról, hogy szülni megy. Brigike részéről halvány mosoly, integet, aztán balra el, marhagyorsan....
Taxiba be. Taxis pont telefonon beszél az asszonnyal, hogy eleget szopizott-e a kisbaba. Még szerencse, hogy nem lakunk túl messze a kórháztól.....
Rá két napra kimerészkedtem az utcára valahogy. Szembejön egyik régesrégi kolleginám, 5 hónapos terhes, cigi lóg a szájából, füstöl mint a gyárkémény. Megszólít, megjegyzi, milyen lapos az én hasam az övéhez képest, holott ő cigizik is, és azt hallotta, attól lassabban nőnek a babák, de hát neeeem tuuudtaa letenniiii, mert síkiiiideeeg....Felvilágosítottam, hogy miért lapos a hasam, aztán gyorsan hazamentem inkább, nem akartam több kismamát látni, akár ismerős, akár nem....
brigitta29

Brigitta!
A Te történeted épp az enyém is... :cry:
Sose derült ki mi okozta, a szövettan szerint teljesen egészséges volt. Hát ez igy történt sajnos...
Nekem viszont azóta 2 babám is született :D
És fog, Neked is, meg a többieknek is. Senkivel nem történhet még1x ugyanaz a katasztrófa.
Betti!
te nagyon erős csaj vagy! Én azt hiszem el se mentem volna a lagzira. Én ha megláttam egy terhest, vagy babakocsist, inkább átmentem a másik oldalra, annyira nem birtam...
És most ha kialszod Magad, akkor szépen holnaptól ujra arra készülsz, hogy megint megtörténjen a Csoda. Csak akkpr fpg tpvábbmenni az élet.
Tünci!
Nagyon helyénvaló, hogy segitséget kerestek! Az egyik női klinikán (pesten ugyan) van egy olyan terapeuta, aki épp ilyen esetekkel foglalkozik. Megnézzem a tel.számát?

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Melcsi
Nem vagyok erős, csak az én környezetem ezt megköveteli tőlem. Nem lehet másként tennem csak így, ha tetszik, ha nem, mert már mostmár túl kell ezen menni és hát az nem helyénvaló, ha még erről panaszkodunk.
Csak nektek és csak csöndben és csak úgy, hogy ne tudja meg senki.
Ma elmentem a virágért, utána templomba és leghátulra ültem, úgy sírtam.......ahogy meghallottam az énekeket, Isten sugallatát, úgy sírtam, de ott éreztem, hogy jó helyen van, és ott volt velem.
Holnap a misén, ami érte lesz már nem lehet sírni, mert párom előtt már nem lehet.

Betti
Kép
betti0412

Betti!
Úgy sajnálom, én ki sem bírtam volna, biztos hogy ráüvöltök az emberekre, hogy: na íme az én születéstörténetem....egyszerűen nem igaz hogy ilyen tapintatlanok...egy nagyon régi ismerősömmel jártam így ,elmondtam mi történt,annyi volt a reakciója:jaj, de azért nem kellett hazahozni, meg anyakönyvezni meg ilyenek??
Na ennyit az emberekről.

A férjem:most úgy áll a helyzet, hogy azt hiszem komoly gonban vagyunk,nem biztos hogy kibírja ezt hosszú távon a kapcsolatunk..Itt most nem arról beszélek, hogy összevesztünk,mert egyáltalán nem..ő szeretné ha kikecmeregnék ebből valahogy,és szeretné nemsokára ha újra megpróbálnánk..és én nemt mondtam..meglepődtem,magamat se értettem..
Úgy érzem nem tudom végigcsinálni ezt újra...
életem legszebb napja helyett arra a borzalmas félelemre gondolok, minden éjjel így alszom el, ezzel álmodom..a félelmet nem lehet kiverni a fejemből,megint zokogva ébredtem, talán az agyam összekapcsolta...amikor a műtét előtt altattak,úgy remegtem, Istenhez fohászkodtam, majd így aludtam el..
Azt mondtam a férjemnek, hogy talán sosem leszek képes babát vállalni és még nem is akarok erről hallani...azt válaszolta, hogy kakor az egész életünknek nem lesz célja, hiszem mindent efelé alakítottunk..
kérte, hogy ha kell menjünk együtt orvoshoz...

De lányok én ezt egyszerűen nem értem!!!!MA van hat hete, hogy Viola meghalt!!!!mért nem kaphatok egy kis időt vele???Mért nem érezhetem rosszul még magam?mért kell rögtön másik gyerekről beszélni???Még gyászolni akarom!!!
LEGALÁBB EZT HAGY TEGYEM MEG ÉRTE!!!

Brigi!
Szerintem mindőnknek egyformán rossz...mindenki elvesztett egy ol nagyon szeretett babát..mindegy a terhességi kor..szeretjük őket.
Én is ezt csinálom, elolvastam a koraszülésről minden publikációt, nem tudok békét találni magyarázat nélkül..
Szívből kívánom, hogy teljesüljön a vágyad és jövő hónapban már baba legyen a pocakodban..
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára tünci28 2008.09.17 22:29-kor.

KépKépKép
tünci28

Tünci
A világnak nincs több ideje ránk, ez sajnos így van.
Én is mosolygok kifele és mutatom, hogy minden OK, de belül azért elég rendesen ott van minden.
De az már az enyém.
Beszéld meg pároddal, hogy menni fog ez neked mégegyszer, csak ez az idő még nem volt elég, de segítsen, mert nélküle nem megy. Nem kell a bajt fokozni még, ha elkerülhető.

Betti
Kép
betti0412

valahogy csak megoldjuk,nagyon jó ember, tudom én azt is hogy szeret, tudom ,hgoy nekem kell tennem valamit..majd fogok is..csak még nem most..

KépKépKép
tünci28

Betti!
Erról a pároddal sem tudsz beszélgetni? :shock: Ez nem jó!
Tünci!
Fogd meg a Feléd nyujtott kezet! Menjetek el együtt, ha felajánlotta, meglátod kikecmeregsz ebből! Az aztán kinek lenne jó, ha még a házasságotok is tönkremenne? Jóban-rosszban fogadtátok, most van a rossz és ezt tudja az urad is, és szerintem őszintén próbál a jó felé terelgetni! Engedd hogy segitsen! Nem a jövő hónapra akarja azt a pozitiv tesztet, ez biztos!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

az természetes hogy én sem akarom hogy a helyzet tovább romoljon,tudom hogy ő is szenved,sok más is összejött az építkezés miatt,meg a munkahelyén is leterhelt.
megtaláljuk majd a középutat, hogy egyikőnknek se kelljen feladnia önmagát..

KépKépKép
tünci28

Egy ideig nem voltam net-közelben. Most visszaolvasgattam egy kicsit.

Tünci: Méreg helyett a következő növényt javasolnám (legalábbis tavasztól). Nem a macskák védelmében, csak talán sokkal szebb, mint esetleg az előzők után egy macska…
„A Macskajaj egy díszcsalán hibrid márkaneve, latinul Coleus canina Hybride. Liláskék virágai vannak, leveleinek aromás illatát a kertbe merészkedő emlősök nem bírják. Bokrosodó termetű, liláskék ajakos virágai és ezüstös zöld levelei nyáron igen mutatósak. Homokozók környékére ajánlják ültetni, hogy a macska és a kutya ne ott végezze el a "dolgát". Egynyári dísznövény, ami dugványról szaporítható, a muskátlihoz hasonlóan augusztusban. Cserépben is tartható. Leginkább a napos fekvést kedveli, ahol 30-40 centiméter magasra nő meg. Jó szárazságtűrő, túlöntözni nem szabad. Szárazon tartva illata erőteljesebb lesz, így "macskariasztó hatása" is jobb. A meglévő növényt becserepezve, a muskátlihoz hasonlóan hűvös, nem túl sötét helyen át lehet teleltetni.”

[quote="tünci"] írta:tünci...kérte, hogy ha kell menjünk együtt orvoshoz...

Fenntartva azt, hogy jogod van gyászolni, és ezt nem lehet „sürgetni”, mert mindenkinél a maga tempójában halad — a férjednek igaza van. Amikor lelkileg már el tudod engedni Violát, akkor (egy következő babaváráshoz való megnyugvásképpen) hasznos lehet.

[quote="kisanyácska"]& írta:kisanyácska#8230;De ha pszichológus szemmel nézem, emlékeztetnem kell magamat, hogy nagyon nem jó dolog a gyermekekbe egy előző gyereket, vagy akár más rokont "egy az egyben" beleképzelni, mert ez az ő fejlődésére nem valami pozitívan hat.

Azt hiszem, nagyon fontos, és mindenki számára megfontolandó gondolatot fogalmaztál itt meg!!!

[quote="brigitta29"]& írta:brigitta29#8230;mi ki vagyunk élezve a kismamák látványára és happy történeteire...

Így van! Ne haragudjatok a profán hasonlatért, de egy jóllakott embert nem izgat fel a frissen sült kenyér illata, de egy éheset nagyon!

[quote="betti0412"]& írta:betti0412#8230;elhihetitek elegem van a várandósokból, meg a velük folytatott társalgásból… Meg a szüléstörténetekből… Azt nem értem, az enyémre miért nem volt kíváncsi senki?

Azért, mert a legtöbben nem mernek belegondolni, hogy ilyen esetleg velük is előfordulhat!!! Aki átélte, az tudja, mit érzel, az meghallgat.

[quote="betti0412"]& írta:betti0412#8230;Holnap a misén, ami érte lesz már nem lehet sírni, mert párom előtt már nem lehet.

Miért??!!! Hol van a „jóban-rosszban”? Ha neki fáj a feje, vagy gond van a munkahelyén, Te is biztos meghallgatod, megvigasztalod. Persze ez az ő fájdalma is, és biztos feltépi a sebét a babáról való beszélgetés, meg a Te sírásod is, de az ember néha képes fájdalmat elviselni azért, hogy a másiknak, akit szeret, jobb legyen. És itt azért mindenképpen Te vagy a lelkileg "védtelenebb", mert Te viselted a testedben a babát.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára aarnika 2008.11.29 13:17-kor.
aarnika

Szia AArnika!

Már nagyon vártalak!!!
Macskaügyben végülis megegyeztünk a párommal macskariasztó sprében, de tavaszra ez szuper, mert nagyon napos helyen van és akkor ott jól fogjaé rezni magát ez a bokor..
Nálunk a gyógyszertárban nem nagyon tartanak homeopátiás szereket, ezt az arnica montanat már megtaláltam a neten, de bemegyek egy fehérvári gyógyszertárba, ott csak tudnak mondani valamit..
[quote]& írta:#8230;De ha pszichológus szemmel nézem, emlékeztetnem kell magamat, hogy nagyon nem jó dolog a gyermekekbe egy előző gyereket, vagy akár más rokont "egy az egyben" beleképzelni, mert ez az ő fejlődésére nem valami pozitívan hat.

Azt hiszem, nagyon fontos, és mindenki számára megfontolandó gondolatot fogalmaztál itt meg!!!

Azt hiszem a természet ezért úgy intézi, hogy ilyen esetben az anyák ellenkező nemű gyermeket kapnak...

KépKépKép
tünci28

Sziasztok!
Hazajöttünk a szentmiséről.

Tegnap otthagytam az oltár előtt egy nagyon szép fehér csokrot, tényleg gyönyörű volt, csak zöld növényi dísszel, igazi templomba való virágokkal, olyan kis bájos volt, rózsa, mezei virág és kardvirág keverékkel. Letettem az oltár lépcsőjére mise után, Franciskának, és gondoltam majd elrakják valahova.
Ma reggel, az oltár közepén volt, díszvázában, egyedüli virágként. Olyan szép volt, olyan igazi kislányos, olyan gyönyörű abban a szép környezetben olyan szépen ragyogott.
A szentmise is szép volt, Szűz Mária fájdalmáról szólt, Jézusért a kereszten és az anyai fájdalomról, amit ott Mária átélt, arról a szenvedésről.
Véletlen műve, hogy ez a Mária fájdalma ünnepe épp erre a napra esett, de nagyon megindító volt.
A jezsuiták gyönyörűen miséznek, szívhez szólóan.

Mikor eljöttünk visszanéztem egy pillanatra, és a virága ahogyan még mindig ott állt, az olyan szép volt, a templom legszebb helyén a legszebb díszként. Pedig nem is tudták, hogy én vittem, vagy milyen célból.

Először hallottam, hogy kimondták a nevét: a szentmisét felajánljuk elhunyt Kiss Franciska testvérünkért. Mindig csak én emlegetem Franciskának, de mástól nem hallottam még, most olyan valóságossá vált.

Szép reggel volt, még ha szomorú is.

Betti
Kép
betti0412

Bocsi lányok, de a hétvégén szépítettük a házat kívülről, mert még van mit csinálgatni rajta.
Tünci: hidd el eljön majd az az idő, amikor kész vagy egy kisbaba vállalására ismét. Szerintem természetes, hogy most még nem akarod és el sem tudod képzelni, de valóban, a férjed biztos, hogy nem most akarja a pozitív tesztet. Nektek is van még várakozási idő. Ez az idő nem csak arra jó, hogy a tested, hanem a lelked is regenerálódik. Nekünk három hónapot kellett várni, de én nem akartam csak egy hónapot. Viszont a doki azt mondta, hogy várjunk még, mert nehogy ismét megismétlődjön a vetélés. Most ha megjön a menzim, akkor utána már próbálkozhatunk. Most érzem igazán, hogy nem csak a testemnek, hanem a lelkemnek is szükség volt erre az időre. Hiába akartam már az első hónapban babát, most már tudom, hogy "kárpótlásnak" akartam. Viszont most már érzem, hogy készen állok rá, hogy ismét kismama legyek. Hidd el neked is eljön ez az idő. Arra pedig nem is gondolj, hogy nem fog sikerülni. Igen is fog. Egészséges vagy Te is és a férjed is, nincs összeférhetetlenség köztetek és ha most sikerült spontán, akkor ismét sikerülni fog. Emiatt ne aggódj, mert nincs okod rá. A férjed pedig nem fog elhagyni, hisz gyereket akar, de Tőled.
Betti: hát nem lehetett kellemes az esküvő. Minden elismerésem a tiéd, hogy ilyen jól viselted. Egyébként azt én is megfigyeltem, hogy a vetélés után sokkal több kismamával találkoztam, mint előtte. Én amikor a dokihoz mentem be a kórházba a vetélésem éjszakáján, pont szülni volt és a szülőszoba előtt kellett várnom. Ott volt két család és csak vártak. Ott volt az öröm és az aggódás a szemükben. Jó volt őket látni, másfelől viszont tudtam, hogy nekem már nincs esély. Most nem.
Tünci: én is tudom ajánlani a macskariasztó spray-t. Én a DM-ben vettem, mert nekünk otthon mindent lepisilnek a macskák az udvaron. Nekem is van cicám, de ő "bentlakó" és szerencsére nem jelöl. Ezzel a spray-el elég hetente egyszer befújni a helyet és tuti nem mennek a közelébe a macskák. Kicsit szúrós szaga van, de nem vészes, inkább érdekes.

KépKép
csige-bige

Elnézést mindenkitől, hogy újra jöttem...

Tünci!
Tegnap volt a bodajki búcsú, Balázzsal mindig gyújtunk gyertyát, a Mária szobornál. Most nem csak Niki kistestvéréért lobogott a láng, hanem Violáért is.
Puszilunk és kérlek fogd meg a férjed kezét...

UI: nekem van itthon még arnica montanám, szívesen odaadom. Amúgy a Liszt Ferenc utcai gyógyszertárban biztosan rögtön kapsz, ők elég sokat tartanak készleten.
bende

Többen írtatok a férjetek/párotok hozzáállásáról. Én is furcsálltam a férjemben azt, amikor 2-3 héttel a vetélés után magamból kikelve bőgtem otthon, jött haza munkából, és ahelyett, hogy megvigasztalt volna, leült mellém, és fahangon közölte, hogy szerinte depressziós vagyok, és nem szoktam én ilyen lenni, szedjem össze magam! Tééééényleeg????-mondom. Nem szoktam csak úgy babát elvesztegetni, nem voltam rá felkészülve abszolute, hát persze, hogy depressziós vagyok...mégis mit várt, hogy 1 hét alatt feldolgozom, hadd gyászoljak már! Talán ezért is voltam aztán úgy ezzel, hogy inkább nem mutatom ki előtte a baba iránt érzett érzelmeimet azóta sem. Ő nem tudja, hogy hiába telt el 8-9 hónap, nekem ugyanolyan rossz belül. Halványul az emlék, a negatív élmények, tompul a fájdalom, de nem tűnik el soha!!!!
Hozzáteszem, nem panaszkodás, mert alapból jól megvagyunk egymással már évek óta, soha egy vita, egy hangos szó nincs, mindig mindent megbeszélünk, egyforma az ízlésünk, közösen megyünk mindenhova a munkahelyen kívül, szóval jó a kapcsolat.
Azt is tudom, hogy ő is nagyon szeretne babát, sőt, annak idején ő kezdte el mondogatni először, hogy legyen gyerekünk minél előbb.
Én a kapcsolatunk elején még nagyon fiatal voltam, nem akartam, de most már hamarosan 29 éves leszek.
Szerintem a férjem mindig jókedvűnek, kiegyensúlyozottnak látott engem az évek során, és megijedhetett, hogy ez most már mindig így lesz, egy összeszakadt, idegroncs felesége lesz..nem tudom, de ezzel próbálta magyarázni, hogy miért akart engem sürgetni anno a lelki gyógyulással.

Más téma: menses: én vetélés után 6 hétig véreztem, bár egyre csökkenő mennyiségű volt. Aztán 3 hónapig nagy csend, semmi....majd két olyan menstruáció egymás után, ami csak csepp-csepp volt, szinte semmi, csak mutatóban valami kis kevéske.
De szó szerint úgy éreztem utána, hogy kidurran a hasam, puffadt volt vagy egy hónapig, szenvedtem, mire egyszercsak rendesen megjött, mondhatni kitisztultam, szinte megkönnyebbültem. Szóval, ha így összeadjuk, fél év kellett a rendes kerékvágásig...
Hülye egy szervezetem van nekem....
brigitta29

Betti!
Reggel Te és Franciska voltatok az első gondolatom,mondtam egy imát értetek!!

Bende!
Annyira hálás vagyok, hogy gondolsz Violára!!!Köszönöm, köszönöm!!
Szívesen átveszem a homeobogyót, ha neked már nem kell, ne vesszen kárba.

Csige!
Olyan jó, hogy ilyen pozitív vagy,kellesz ide nagyon.
Macskariasztó: az interneten láttam ponzi vagy panzi néven..
Örülök hogy ilyen rossz idő van, biztos nem megy egerészni, ilyen vacak időben..
Amúgy nagyon szomorkás..

Brigi!
Amit írsz, azt hiszem megfogalmaztad azt amit én is gondolok a férjemmel kapcsolatban..nem veszekedünk egyáltalán, de mégsem jó valami..
A menses:nálam ez már brutális..még mindig nem múlt el, de legalább már csökkent..ilyenkor már rég el szoktam felejteni..
kiváncsi leszek ak övetkező mikor és milyen lesz..

Még valami!
Szerintetek, irassak fel fogamzásgátlót, vagy mi legyen???
Nem mintha mostanában aktuális lenne... :(

KépKépKép
tünci28

Tünci

Szerintem hagyd a fogamzásgátlót most, sokféleképp lehet még védekezni, az én véleményem, hogy nem biztos, hogy azok a hormonok kellenek a testednek. Meg fogamzás előtt javasolt fél évvel letenni, mire beáll, el is hagyhatod.

Cicariasztó nekem nem szükséges, nincs állatkánk, a pókokon kívül, először azt hittem a macskát kell vele lefújni..... :D
Gondoltam, olyan mint a gázspré.

A férfiak biztosan másként élik meg ezt, innen a konfliktus, de az én párom is törölgette a szemeit ma a templomban, de mondani nem mondott semmit.

Betti
Kép
betti0412

Tünci: este megnézem a cicariasztó nevét amit én használok, az tuti jó. Én hetente egyszer fújom le kívülről a nyílászárókat és nem jönnek a cicák oda, mert nincs rajta macskapisi. Valahogy távol kell tartani a cicust a sírtól, mert ez annyira szörnyű. Szerintem ha körbefújod vele a sírt, az használ.
Betti tuti hogy a férfiak másként élik meg ezt a dolgot. Nekem is rosszul esett ahogy a férjem kezelte e dolgot. Amikor kiderült, hogy elvetéltem, akkor láttam rajta, hogy neki is nagyon fáj, viszont amikor jött értem a kórházba, onnantól kezdve, mint ha nem is gondolt volna a történtekre. Nem beszélt róla, holott én annyira rosszul éreztem magam. Akkor rosszul esett, de most már tudom, hogy ő másképp fejezte ki a fájdalmát. Valahogy meg kell találni velük az összehangot a történtek után is. Piszok nehéz, mert mi mást érzünk ott belül. Ők valahogy nem értik meg, hogy egy nőnek a testének egy darabja az a pici lény ott bent, nyilván másképp érez és a kötődés is más iránta. Nem kell most a legrosszabbra gondolni, válásra, meg hasonlókra. Szépen rendbe jön minden majd, de idő kell ahhoz is. Higgyétek el ahogy telik az idő, szépen megérik majd az érzés egy másik kisbaba fogadására, olyan kijelentést pedig, hogy többet nekünk nem lesz kisbabánk nem szabad mondani. Igen is lesz, nyilván nem olyan lesz mint akit elvesztettünk, mert olyan nem lehet, egy másik, akit ugyan úgy fogunk szeretni.
Sajnos az idő nem kedvez a hangulat javításában. Itt igen pocsék idő van. Reggel óta esik az eső. Ma reggel arra gondoltam, hogy ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy történtek, akkor már nem kellene melózni járnom, hanem reggel felkelés után a tv előtt ülnék a kis köntösömben és egy pohár tea mellett nézném a reggeli híreket gömbölyödő pocakkal. Olyan jó lenne, de kivertem a fejemből ezeket a gondolatokat. Most ez van, melózni kell, de remélem a októberben változik a helyzet :D

KépKép
csige-bige

tiszta agybaj, mikor írok egy csomót, a pc meg bontja a kapcsolatot...

Csige!
Nagyon szép ez a vonalzód!!!
Jövő hónapban akkor már másmilyen lesz? :) Megy a drukk!!
Sajnos itt is igen rossz idő van.A kőművesek sem tudnak dolgozni, ez sem kedvez a férjem hangulatának, újabb hét csúszás..
azért este odabújtam amíg tévézett,simizett, én meg jól bealudtam.. Kép
Betti!
Tudom hogy hülyén hangzik,mert persze az ember lányát nem az vígasztalja, ha a párját szenvedni látja, de azért jó volt látni, hogy elérzékenyült a misén?
Megmondom őszintén hogy nekem valahol jól esne, ha néha könnyezni látnám a férjem..a temetés óta csak egyszer volt..

A macskát lefújtad volna?? ezz jóóóóó!!! Kép

Pont most kérdeztem a férjem hgoy akkor mit beszéljek a dokival védekezés ügyben, ő se rajong a tablettáért,de végülis valami tuti kellene, mert azt mondták, ha fél éven belül teherbe esnék, abból baj is lehet..az óvszer meg ááááá,de utálom..
bár már olyan régen nem érdekel ez a téma, hogy lehet van egy csomó új módszer amiről nem is tudok.. :oops:

KépKépKép
tünci28

Tünci: Hát, köszi, remélem mihamarabb a cicasimiről babaringatásra váltok. Olyan jó lenne, már néha azt érzem, hogy begolyózok. Azt álmodom, hogy babát várok, hogy vásárolok. Néha azt hiszem, hogy ez már beteges. Nem tudok úgy elmenni egy bababolt mellett, hogy be ne menjek. Természetesen nem veszek semmi, csak csodálom azokat a csöpp ruhákat és arra gondolok, hogy már úgy szeretnék én is babázni. De ami késik, nem múlik.
Szerintem semmiképp se szedj fogigátlót, mert én most annak iszom a levét. Teljesen összekeverte bent a hormonokat. Tavaly júniusban hagytam abba a nászút után és novemberben kezdtük próbálkozni. Hiába mondják, hogy ha abbahgyod a gyógyszert, akkor már az első menzi után lehet próbálkozni, miden nőnek másképp dolgozza ki a szervezete magából a gyógyszert. Van akinek egyből sikerül, van akinek fél éve vagy esetleg egy év is kell. Én tuti, hogy nem szedném semmi pénzért. Legfeljebb már a második gyerek után. Sajnos a gumit én sem bírom, de nagyon nem. Mi az "apu vigyáz" módszert alkalmazzuk és nagyon bejött. Azért ennek megvan a veszélye, de ha a pasi jól begyakorolja és ura tud lenni önmagának, akkor simán megy. Lényegében a gumi is szakadhat, szóval semmi sem biztos. Azért szerintem kérdezd meg a dokit mindenképpen.

KépKép
csige-bige

Csige!
Még nagyon régen mi is "úgy "vigyáztunk, nem volt probléma, csak most nem tudom ehhez mit szól a doki,de majd megkérdem,aztán eldől..akkor a tabi leszavazva..
Nem beteges a bababoltba járás,esetünkben teljesen normális, sőt!!Csak járkálj sűrűn, az majd megadja az ihletet a testednek.. :D

Arra gondoltam az előbb hgoy tisztára naplóféle lett ez a topik,kiváncsi vagyok milyen messzire jutunk mondjuk fél év alatt..

KépKépKép
tünci28

Ma megszületett az újabb baba, a másik kismamának.
Gratulálunk.
Ez volt erre az évre az utolsó.
Bár még van két decemberi, de azok már nem olyan közelilek.

annyi kismama volt körülöttem, mikor én is babás lettem, most kik lesznek majd legközelebb?

Tünci
Nem is úgy mondanámm, hogy jó volt látni, inkább sajnáltam.

A macskát igen, simán lefújtam volna. Ne ítéljetek el, én az állatokat úgy szeretem, ha megy a másik oldalon, mindemellett nem üldözöm őket, vagy ilyesmi, csak mi így vagyunk jóban, ha távolság van köztünk: )

Betti
Kép
betti0412

Betti!
nem is tudom mit mondjak..akárhogy is nézzük, nagyon nehéz őszintén gratulálni..nekem van akivel szemben megy és van akivel nem..hülyeség ez is,de besorolom, hogy megérdemli, nem érdemli..
körülöttem van olyan aki a férje mellett félreizélt, biztosra tudta hogy a baba a szeretőé, az volt a legnagyobb baja, hogy a férjére "ráfogni" nem tudja, akkor gyorsan el kell vetetni..amikor ébredt az altatásból az volt az első kérdése(én kísértem el ez kb 1 éve volt..):biztos kiszedték, nem is fáj semmi...na ,nemrég felhívott hogy babát vár, egy harmadik pasitól, de ezt már megtartja...na ő nem érdemli meg...neki nem tudtam gratulálni, a szívem szakadt meg az elveszejtett magzatért is...

KépKépKép
tünci28

Egyszerűen nem tudok elmenni babalátogatóba és tüttyögni meg gügyögni, meg hallgatni, hogy mennyire édes és milyen jó is ez.
Ami biztos jó, de ezzel valahogy engem hagyjanak most békén.
Lesz ebből még sértődés nem kicsi úgy érzem, de ez most nem fog érdekelni.

Imádom ezt az időt, de komolyan, régen utáltam az esőt, hideget, latyakot, most egyszerűen nagyon jól esik.
Csakhát ilyenkor előkapom a téli cuccokat és rájövök, hogy néhány dolgot nem ártana beszerezni, cipő, kabát, pulóver.....
Fedezet nélkül.....

El akartam az előbb futni menni a konditerembe, nem lehetett előtte leparkolni, de még a környéken sem. Úgy érzékeltem valami rendezvény van, mert fallabda pálya is, meg terem is van bent. Így visszajöttem, és most várom a 7 órási tornát, arra elgurulok, hátha oda beférek majd, bár nem jelentkeztem be, de majd becsúszok valahogy.
Éjszaka egyedül leszek, párom megy ünnepelni a megszületett kisbabát.

Betti
Kép
betti0412

Betti! Megy ünnepelni a megszületett babát???? Khmmmmm...kiváncsi lennék, milyen fejjel, azaz inkább milyen érzelmekkel megy majd haza....de szerintem úgyis megírod....
Gondolom, neked ez marha "jól esik", hogy most elmegy.

Igazad van, Tünci, ez a topic olyan napló-féle....én még nem sokat írtam ide, de már most megkönnyebbülést érzek, hogy kiírhattam magamból a dolgokat nektek. S hogy hova jutunk fél év alatt? Remélem, sorban produkáljuk majd a pozitív terhesteszteket addigra, és minden rendben lesz a babáinkkal. Úgy legyen.

Csige, én is nézegetem a babacuccokat rendületlenül, még most is....fog az még kelleni!!! :lol: Kis tapasztalatokat szerzek addig is, hogy mi-hol-mennyibe kerül, meg álmodozom....

Védekezéssel kapcsolatban pedig annyit tudok írni, hogy az én orvosom sem javasolt semmilyen hormontartalmú tablettát vetélés után, hadd "ébredezzen" csak a szervezet. Azt mondta, a gyóccer csak bekavarna. Maradtunk a gumi óvszernél, párom érdekes módon nem idegenkedik tőle...fura, nem??? :oops: Ritka fajta.... :D
brigitta29

Sziasztok, most jöttünk vissza anyuéktól, hát beletelt kb. fél órába, mire végigolvastam a tegnapi meg a mai termést :lol:

Betti, mindjárt gyújtok egy gyertyát, Mindenkiért égni fog: Franciskáért, Violáért, Andrisért, Lackókámért és persze minden Picikéért. Bocsi, ha valakit kihagytam :cry:

Brigi, sajnálom, hogy ezen a fórumon kell találkoznunk, de üdv közöttünk :cry:
Jó, hogy megtaláltál minket, most már egyre többen segítjük egymást, de úgy érzem, jó úton haladunk :wink:

Betti, örülök, hogy túl vagytok az összes lagzin, meg gyereken. Még én sem tudtam elmenni gratulálni, sőt csak a férjem hívta fel őket, pedig még júliusban megszületett a baba...
Aztán nemsokára jön októberben egy másik. Hát nem tudom, hogy fogom viselni.

Tünci, először én is azt hittem, hogy a macskát kell lefújni :oops:

Szerintem se szedjél fog. gátlót. Én szinte sosem használtam gumit, de most "muszáj". De ha a nőgyogyid mond valami új tippet, oszd meg majd velünk lécci.
Az ismerősödről no comment, megértem, hogy neki nem tudsz őszintén gratulálni. De az ilyeneknek miért megy???? Na mindegy, nem akarom magam felbosszantani.

Csige, szép a vonalzód, én is remélem, hogy hamarosan már más dátumot fog mutatni

:lol:

Egy barátnőm anno megkérdezte kb. 1 hónappal a Picikém halála után, hogy mi lett volna a neve... Na ekkor jöttem rá, hogy ennyire érdekeljük még a barátainkat is. Mondtam neki, hogy Neki volt neve, van születési anyakönyvi kivonata és sajnos halotti anyakönyvi kivonata. És Ő egy kis emberke volt, még ha csak két hétig is, DE Neki igenis volt neve, nem csak "mi lett volna a neve..."
Vendég

Azt majd elfelejtettem írni, hogy ma egész nap a kórházban voltunk. Csináltak teljes vérképet, mellkas röntgent, hasi uh-ot, szív uh-ot, ekg-t. Egy ismerős doki mondta, hogy ezeket mindenképp csináltassam meg, még a kistesó előtt.
És a hasi uh-on nem látszott a cisztám, azt hiszem felszívódott :) :) :) De majd október végén megyek újra a nőgyogyihoz, remélem ő is ezt állapítja meg.

Azért mentem ilyen hamar kivizsgálásra, mert ha már újra dolgozok, egy nap szabim sincs, baba előtti hónapokban meg már nem szeretnék röntgenre járni.
Vendég

Most kaptam a citromailemre egy üzenetet a kismamablog.hu-ról, hogy GRATULÁLHATUNK MÁR? úgy látszik erről elfelejtettem leíratkozni :twisted: :twisted:
Vendég

Boboka: köszi, én is remélem, hogy nem sokáig lesz ciklus vonalzóm.
Tünci: Get Off spray a cicaűző szer neve. Dm-ben lehet kapni. És csajok, nem a szegény macsekot, hanem csak a területet kell lefújni, ahova nem szeretnénk hogy menjen :lol: vagyis én azért fújom az ajtókat és ablakokat kivülről, mert lepisilik az idegen cicák. De szerintem arra is jó, hogy távol tartsuk a cicát, mert az én cicám sem szereti a szagát.
Hát a kisbaba téma most kényes dolog. Szerintem nem gond, ha nem tudtok elmenni babalátogatóba, vagy felhívni telefonon a barátokat. Ezt meg kell érteniük, főleg hogy már ők is szülők. Nálunk is született baba a családban augusztus elején és el kellene menni, de nem nagy kedvem van. Láttam képet a piciről, nagyon aranyos, de valahogy én sem tudok most gügyögni egy picihez. Valamint van még egy elmaradásunk férjem barátjáéknál, akik már igencsak invitálnak bennünket. Ott már fél éves a babóca. Hát én is húzom-halasztom most a dolgot. Nem tudom, hogy meddig megy.
Betti: nekem egy kicsit rosszul esne, ha a férjem babaünneplő buliba menne. Jó tudom, ez normális, hogy ünnepelnek, de akkor is... Bár nem tudom, hogy Ő hogy fogja ott érezni magát.
Jaj emlékszem a férjem jött velem uh-ra és annyira élvezte. Nézegette a képet este és meg is írta a haverjának, hogy 11 mm-es a babóca. Még mindig benne van a telefonjában az üzenet. Hát azért még összeszorul a szívem ha rágondolok.
Próbálok optimista lenni. Farmert akartam venni magamnak, de úgy vagyok vele, hogy minek, hisz úgy sem tudnál sokáig használni, mert hamarosan pocakosodom :lol: Nagyon eltökélt vagyok, agyilag is teljesen próblok ráhangolódni, remélem meghozza a várva várt eredményt.

KépKép
csige-bige

Én is rendeltem annak idején ingyenes mintapéldányokat a Kismama újságból....küldik, rendületlenül, azóta is.
Nem volt szívem lemondani.....bár beleolvasgatni sincs erőm.....
Amit múlt héten küldtek, annak "A baba első éve" a címe....hát köszi.... :cry:
brigitta29

Hát a ruhákkal én is nagy gondban vagyok.

A régiek még nem jók rám, a kismama gatyókat már nagyon unom, meg kezdenek picit nagyok lenni, erre az ÓRIÁSBÉBI :lol: méretemre meg már nem szeretnék újakat venni, mert 1-2 hónap múlva ÚGYIS LÖTYÖGNI FOGNAK RAJTAM :!: :?: :!: :lol:

De a hideg már itt van, úgyhogy valamit majd mindenképp újítanom kell.
Olyan furi már itthon is pulcsiban lenni, meg lassan elő kell szedni az itthoni mamuszt :)

Csige, nagyon ügyi vagy a ráhangolódással :)

Szerintem Te leszel az első, akinek itt mindannyian tiszta szívből fogunk gratulálni:)
Vendég

Én igazából nem haragszok, hogy elment, legjobb barátja, nem teheti meg, hogy nem megy.
Nekem nem fáj annyira, ha itthon ül sem jobb.
Azt már ő tudja, milyen ott neki, én biztos nem mennék.
Meg nem is megyek. Unom már, hogy mindig mindenkire nekem kell tekintettel lenni, a történtek ellenére is, én legyek az, aki alkalmazkodik, meg legyek már normális, mert hát az illik.

Holnap megyek dologzni, idézőjelben, részt kell vennem egy tárgyaláson, vagyis nem kell, csak elvállaltam, mert elsejétől úgyis vissza kell vennem mindent, és ezt a témát is én kezdtem, nem jó, ha valaki ismeretlenül belefolyik, így elmegyek. Ott ismeretlenek lesznek, meg már kell az agytorna is kicsit.

Betti
Kép
betti0412

Jó estét Mindenkinek!
Mennyit írtatok, nahát!
Ezen a héten este leszek aktívabb, a párom éjszakás, ilyenkor egész este megy a para...utálok egyedül lenni,dehát valami valamiért..
Annyira röhögtem hogy a macskát akarjátok lefújni!!! :lol:
Betti!
Biztos rossz ez az egész neked, nem is tudom hogyan kezelném,de szerintem ezt meh kell hogy értsék, hogy nem tudsz még látogatóba menni.A barátnőmnek szóltam, hogy egyelőre ne hozza a másfél éves kisfiát, akit az én orvosom segített a világra és ő megértette..attól még szeretem Marcikát, de most nem megy..
Remélem a Ti barátaitok is ilyenek..

Brigi!
Nekem már ébredezik a szervezetem, én roppantul zokon vettem..tulajdonképpen 3 héttel Viola halála után volt peteérés..nem örülök..

Boboka!
Nem fogjátok elhinni, de hiába mondtam a munkatársaimnak, hogy meghalt a kislányom, ők azt hallották:elvetéltem..Amikor aztán mondom, hogy először mennyire örült a gyermekorvos, hogy másnap megindult a tejem, hogy jó lesz szoptatni és utána meg azt se tudtam hogyan apasszam el, na akkor jön a döbbent kérdés:Hát élt????
Sokan nem is gondolják, hogy mi nők már abban a pillanatban EMBERKÉNTVALAKIKÉNT gondolunk a pár miliméteres babáinkra,becézzük, ha még nem tudjuk hogy fogjuk hívni..és mennyire rossz hallanunk, ha azt mondják:AZ, s nem azt Ő...
Amúgy minden ügyintézéskor magyarázkodnom kell hogy mért van születési és halotti kivonat is nálam..valahogy senki sem feltételezi...

Én a Babanetes hírlevelet felejtettem el lemondani..
Remélem mihamarabb meglesz nekem is minden kivizsgálás,nagyon várom már a szerdát, hogy mit mond az orvos..de leginkább attól félek, hogy ezer betege lesz és nem lesz annyi ideje rám, amennyi nekem kell... :(

Nekem is gondom van a ruhákkal, bár most fogytam megint, már csak 3 kilo kell a régi súlyhoz..ezekben a napokban az ételt is alig kívánta..azért ha az orvos engedi akkor példát veszek Bettiről és elkezdem a sportot újra.

Csige biztos beelőz mindenkit,kell is hogy valaki utat mutasson.. :D

KépKépKép
tünci28

KÉpzeljétek kölcsönkaptam egy filmet(MERT ez fog nekem segíteni, hogy talpra álljak!) az a cime hogy a TITOK,na ezzel kiakasztottak..a vonzás törvényéről szól, hgoy minden ami velünk az életünk folyamán történik azokat tul.képp a gondolatainkkal húzzuk magunkhoz..Ezek szerint én egy halott kislányt akartam volna és azt hogy közben a méhem is annyira roncsolódjon, hogy sose élhessem át a természtetes szülés csodáját...??????
Na nem ,ezt már nem kérem köszönöm..

KépKépKép
tünci28

Tünci
Én szinte másnap lemondtam a hírlevelet. Az utolsó heti utolsó mondata volt, hogy kisbabád már álmodik.
Ez volt az a mondat, amin órákat sírtam, mert már tudtam, hogy egy napja van hátra.

Érdekes, hogy szombaton elmentem hálóinget venni, hogy legyen a kórházba, és ott válogattam, hogy melyik áll jól, melyik szép. Szerintem fel sem fogtam, mi vár rám vasárnap vagy mi történik.
A hálóing volt a legfontosabb.

Én nem tudom, visszamenjek-e az orvoshoz, nekem azt mondta, nem kell kontroll, legközelebb akkor jöjjek, ha terhes vagyok újra.
Most ha visszamegyek, hüvelyi vizsgálat és kész, szerintem 3 perc, annyi szokott lenni, azért fizessem ki a horibilis összeget. Bár az egészség mindent megér, de tartok tőle, hogy nem fog semmit csinálni.
Jövő héten kellene mennem, elvileg az a 6. hét. Fizikai fájdalmat sehol nem érzek, megjött rendesen, nem tudom.

Betti
Kép
betti0412

Betti, nem úgy volt, hogy ezen a hétvégén jön hozzátok az "új" tesód?

Ne legyél tekintettel senkire, csak magadra :!:

Sikerült bejutni a 7 órás tornára?
Lassan nekem is meló, már most félek ezerrel, hogy teljesen leépültem agyilag, és hogyan fogom úgy végezni a munkámat, mint azelőtt.

Brigi, jók lesznek még azok a magazinok valamire :wink: Most tedd el egy darabig, hamarosan majd elő "kell" venned, és akkor örülni fogsz neki. De azért benne van az emberben, hogy azokat az újságokat nem a kistesónak rendelte meg...

Az első pár hétben elővettem a kismama könyveimet és elkezdtem olvasni, hogy vajon mit csináltam rosszul. Persze bőgtem közben ezerrel.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?