Ja, és a lényeg:
Kórház minősítése: abszolút pozitív!!! Nem bántam meg, hogy ismét ide jöttem.
Egyébként: csecsemősök irtó rendesek voltak, első szóra jöttek és mutatták, hogyan kell kézzel fejni, sőt később is benéztek, hogy hogy megy. (Erzsike - aki szült már ismeri, nagydarab eléggé túlsúlyos csecsemős, aki ezer éve a kórházban van - például a váltásnak is szólt, hogy nézzen rám hogyan boldogulok.)
Szinte mindegyikük megkérdezte, hogy megmutassa-e a köldökápolást, bármikor bármit kérhettem tőlük (cserébe kaptak újságot
bár annyira tele voltak pici babákkal, hogy sok idejük nem volt olvasgatni, egy ember szinte állandóan a szülőszobán volt.)
Két időpont van, amikor nem lehet őket nyaggatni: az egyik reggel a csecsemős vizit alatt (kb. 7 órától 10-ig), a másik este (20 órától 22-ig), ekkor fürdetik a piciket. Ezekre az időpontokra figyeljetek, mert ilyenkorra be kell tolni a kicsiket hozzájuk (én persze az első este átaludtam a fürdetést a picivel együtt, de senki sem tolt le emiatt, csak mondta a csecsemős, amikor este tíz után bejött, hogy ezt így szokták, hogy 20 órára az anyukák viszik be a piciket. Majd elvitte Dorkát és megfürdette. Előttem nem éreztette, hogy ezért most ő mérges lenne.
Rendesek voltak a nővérek is, mindig kaptam fájdalomcsillapítót, érdeklődtek, hogy van-e valami gondom stb.
A gátmosást én is hiányoltam, de valóban vagy két éve nincs. Persze látva azt, hogy mennyire nincs idejük a nővéreknek semmire, talán érthető, hogy kicsit próbálják a feladatokat csökkenteni.
A kaja nem nagy szám, de szerintem javult már valamelyest a 4 évvel ezelőttihez képest. (Mondjuk nekem inkább a leves volt fontos, a második féléből szinte nem is ettem.) Az viszont vicces volt, amikor diabetikus májkrémet hoztak reggelire...
Ja, minden reggel 3 zsömlét kapsz, az van egész napra, vacsorára már nem kapsz külön kenyeret, csak a vajat meg a sonkát hozzák ki (vagy ami éppen van). Egyszer volt müzli szelet is az ebédhez, meg egyszer még valamilyen Kinder Pingvin-hez hasonló nasi. De szerintem ezen nem kell aggódni, mert a rokonok úgyis hoznak mindig valami kis ennivalót.
Egyetlen egy gondom volt az öt nap alatt, hogy az egyágyas szobába, aminek igencsak eltúlzott az ára, csak hébe-hóba volt melegvíz. A dokim mondta is, hogy sajnos ez a régi elavult rendszer hibája, de ettől még nem lett melegvíz. Bár rájöttem, hogy olyankor kell próbálkozni, amikor a többiek biztosan nem - tehát napközben, amikor minden baba kint van a mamájánál. Na olyankor volt hogy teljesen normálisan le tudtam zuhanyozni - sajna erre csak a 3. nap végén jöttem rá...
Ja, és a másik a gőzfűtés, erre többen panaszkodtak és nálam konkrétan egyáltalán nem volt fűtés a radiátorokba. Persze volt betéve egy villanyradiátor, azzal nagyon jó meleget lehetett csinálni - de mondjuk napi 12.000 forintért szerintem ez is elég ciki.
Még egy tapasztalat: szülőszobára vigyetek tusfürdőt meg WC papírt. Mivel én két külön táskába csomagoltam, így ezek persze nem voltak a szülőszobás táskába
(Még jó, hogy volt a szülőszobai zuhanyzóba, valami kis tusfürdős termékminta kitéve, így azzal oldottam meg a helyzetet, Vera meg adott kéztörlőt, WC papír helyett.
)
Ja, a szülőszobás zuhanyzó is úgy működik, mint a szobai: ki kell nyitni (a csappal együtt) és kb. 5 percig folyatod, mire kezd melegedni. Utána már jól beáll, de ezt csak azért írom le, hogy nehogy valaki aláálljon rögtön...
A tv működik, engem nem zavart, legalább elterelte a figyelmemet, meg apuka is kicsit lekötötte magát...
Lányok, nagy hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem volt közte hasznos infó is.
A lényeg, a kórház továbbra is jó, a nővérekkel sincs semmi gond, persze azt figyelembe kell venni, hogy bármelyiküknek lehet rossz napja, pont úgy, ahogy nekünk is.
Hopp, és most látom, hogy át kellene állítani a vonalzómat...
Pussz: Gabi