Sziasztok lányok
Nagyon halódik a topic
Úgyhogy jöttem, hogy élesztgessem egy kicsit....írok nektek, hátha akkor ti is írtok
Legalábbis remélem jár még errefelé valaki
Töki,
lehet azóta már babázol???
Szorítok neked, hogy természetes úton sikerüljön, könnyű legyen és ne kelljen császár
A császárral kapcsolatban:
nekem Bálint a 38. hétig faros elhelyezkedésű volt, tehát mi végig úgy készültünk, hogy császár. Aztán gondolt egyet, és megfordult!
Na, akkor induljunk simán! Bár a doki és az uh is nagynak látta, de azért sima szülésnek indultunk.
Kiírás előtt már befektetett a kórházba, mégis Bálint úgy gondolta, hogy tök jó odabenn, hát ráhúzott még 5 napot.
Én már nagyon szülni akartam, hát elindult a lépcsőzés. Fel a negyedikre, le a földszintre.
Megcsináltam vagy 5x, aztán mértem a fájásokat. Már 3 percesek voltak.
Gyorsan kértem egy nst-t, nehogy elmúljanak
, a nővérke meglepődött: 2 perces, néhol 80-as csúccsal. Azonnal szülőszoba!
Már örültem, hogy végre ilyet hallok, szaladtam a szobába, összerámoltam a cuccaimat, a többiek csak néztek, hogy vigyorogva tolom az ágyamat a szülőszobába!
Előkészítés, rá a gépre, várakozás
Tágultam is de nem annyit, hogy szülni lehessen.
Páromat hazaküldték, hogy ebből ma nem lesz még szülés, majd telefonálunk.
Na, ekkor mint akit elvágtak, fájások megszűntek.
Hajnal 5-kor vizsgált a doki, akkor már eléggé tágultnak voltam nevezhető. Átmehettem végre a papás szülőszobába, rámkötötték az oxitocint. Ezután erősödtek igazán a fájások.
7 óra felé megérkezett párom zöldben, együtt vártuk a nagy pillanatot. Kértem EDA-t, mert a fájások valóban fájások voltak, és akkor már a vicceken se nevettem
Horváth doki adta be, nagyon ügyesen, amennyire féltem tőle, olyan meglepő volt, hogy nem éreztem belőle semmit!
A hatása pedig egyenesen mennyei!
A gép mutatta a fájásokat, én pedig nem éreztem őket!
Talán ezért is, de megállt a szülés folyamata is, már dél volt, baba sehol. Bálint megrekedt odabenn. Elkezdett sípolni a gép, hogy valami baj van a szívhanggal.
Jöttek a dokik, vizsgálgattak. Baba megakadt a szülőcsatornában.
A fődokit hívták, mi legyen. (csak ő adhatott engedélyt a császárra
) Eldöntötték, hogy nem fog kijönni, azonnal császár.
Az érzéseimet nem is részletezném
Mivel EDA-t kaptam, gerincbe nem kaphattam érzéstelenítést, így az EDA-t mélyítették. Áttoltak a műtőbe, páromat kiküldték a folyosóra.
Mivel már eléggé lent volt a csatornában, nehezen tudták kivenni, sokáig kínlódtak. (Fehér utána mondta, hogy már függő vágáson gondolkodott...
)
Részleteket inkább megint mellőzném
Kiderült, "relatív téraránytalanság", tehát nagyobb volt a bébi, mint hogy átfért volna a csontjaim között. Tehát nem az EDA, vagy bármi más miatt volt gond!
Megszületett Bálint, 3950 gr és 56 cm.
Barninál ezek miatt már tervezett császár volt, őt is nagynak becsülték, hát Fehér nem akart megint kockáztatni.
Ő sem indult hamar, így a kiírás napjára tették a műtétet.
Spinális érzéstelenítés volt. Sokkal egyszerűbben ment minden, szinte "rutin" műtét volt.
Barni 3650 gr és 55 cm volt.
Áttoltak az őrzőbe, 24 órás fekvés, homokzsákkal a hasamon.
Nem volt kellemes, de szerintem kibírható, pláne, hogy ilyenkor már túl van az ember lánya mindenen. Hozták ide is a bébit 3 óránként szopizni.
Szülés másnapján átsétáltam az osztályra, egyből babás szobába.
Sőt éjszakára már kértem, hogy maradhasson.
Egész éjszaka szopizott, így indult be a tej rendesen már a 3 napon! Aztán utána fejés, szopizás megállás nélkül, és a tejcsivel nem is volt gond. (18 hónapos koráig szopizott)
Biztos írtam, de Bálintnál nem nagyon tudtam ezeket a fortélyokat így a szopizás zátonyra futott, begyulladt a mellem, iszonyatos kínokat éltem át hetekig
El is apadt, így tápszerezni kellett.
Barninál már ügyesebb voltam.
A történelem órának vége. Kicsengettek
Lányok,
merre vagytok?
Ágota, mikor költöztök a dombra?
Láttam eladó a lakásotok. Régóta hirdetitek? Milyen az érdeklődés?
Csak azért kérdezem, mert mi is pont ebben a cipőben járunk
hogy van kicsi babátok? Milyen volt a 4D uh???
Beus, Zsu, Helga, Melissa,
hogy telnek a napjaitok? Hogy vagytok?
Képzeljétek, Bálint most volt bárányhimlős az elmúlt két hétben.
Az első napokban lázas is volt, de aztán minden okés volt, kijöttek a pöttyek, de olyan ügyes volt, hogy akármennyire viszketett neki, csak simizte, nehogy "olyan lukas legyek, hogy beférjen a bőrömbe egy ceruza"
Mondtam neki, hogyha kivakarja, megmaradhat a helye
Barni nem kapta el eddig, úgy gondolom azért, mert az anyatej miatt ő védett lett a mostani fertőzéssel szemben.
Majd az oviban.
Na, mára tényleg befejezem
mindjárt vonulnak a fiúkák a hálóból, és éhesek lesznek
puszi mindenkinek,
vigyázzatok magatokra!
Ancsi