Új privát üzeneted érkezett!

Nanikám, akkor már úton.... Várlak nagyon !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alle, Pjb +++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Timi, igen, fohászkodunk a jóidőért :wink: (tegnap kértem "bennfentestől" - Tisztelendő Asszonytól - segítséget)

Baba, jól vagytok, minden ok ugye?

Meli, nem most voltál vagy mész teis a MM-be???

"BÍZOM TISZTA GONDOLATAIM TEREMTŐ EREJÉBEN ÉS BÍZOM A VÁLTOZÁSBAN! "
kalkata

Kata: megkaptad az eredményeket?

Lilypie First Birthday tickers
amina09

Nani: drukk hegyek a mai uhuhoz!

Alle, Pbj: ragacs+++++++++++++++++++++++

Lilypie First Birthday tickers
amina09

Amina, aha, de kell még rajta "csiszolnom" (inzulin 60+120' magas)

Nanikám, itt is BOLDOG és FELHŐTLEN BABAVÁRÁST Kívánok!!! :wink:
(bocsi kicsit beárultalak) :roll:

kalkata

Kata,
15én megyek majd az MMbe, kíváncsi vagyok mit mondanak majd!
De ma nagyon elégedett vagyok, 35napos ciklusom lett.Idén eddig 3spontán ciklusom volt, 34-34-35naposak!Nagyon örülök neki, mert régen egyáltalán nem volt.
Lehet nekem több idő kell, mire hat a 3as kezelés!
Milyenek lettek az eredményeid?Megosztod velünk?Meg a régebbieket is, hogy tudjunk viszonyítani?
Márcsak 2hét, és itt a nagy nap!Már mindent elkészítettetek?
Imádkozom a jóidőért!

Nanikám,
annyira örülök Nektek!
Boldog, zavartalan babavárást kívánok!

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Meli,
jobbra számítottam, eredményeim kb. 65%-sak (de legalább már a cukor értékeim tökéletesek és a 0' inzulin):
Cukor 0' 4,75
Cukor 60' 8,42
Cukor 120' 6,78
Inzulin 0' 3,37
Inzulin 60' 108,00
Inzulin 120' 76,24
Régi (3 hónapja):
Cukor 0': 4,37
Cukor 60': 8,41
Cukor 120': 1,73
Insulin 0': 5,31
Insulin 60': 142,40
Insulin 120': 16,62

4 hónap múlva az utolsó kontroll-remélem (akkor járok oda és kezelem magam ezzel 2 éve) - nehéz, bonyolult eset vagyok (könnyebb lenne az előrejutásom ha rendelkeznék némi súlyfelesleggel). Nekem a ciklusaimmal soha nem volt probléma.

Imádság az jól jön, köszi. Muszáj h jó idő legyen!!!! Már mindent előkészítettük, talán... :wink:

kalkata

Szia Hanna! De jó, hogy Te is Szmatonás vagy! :D

Többiek Ti kihez jártok?

Kalkata, elvileg evvel a hétvégével lezárul a rossz idő és ki jön a jó idő! :D Drukkolok, hogy nagy napon nagyon szép időtök legyen! :wink:

Látom, vannak akik inzulinrezisztenciával küszködnek, sajnos én is! :oops: Mennyire nézik ezt a Kaáliba?
Én most megyek majd kontrollra és Kalkata 3 hónappal ezelőtti eredményéhez hasonló eredményem van. Napi 3-szori Merkformint szedek.
Vendég

Hoztam a babaragikat!!!!++++++++++++++++++++++++++++ Mindenki vegye el! :lol:

Röpcsi, én is Szmatona. :D

skrisz72

Nanikám!

Merre vagy? Nagyon várunk ám a hírekkel!

Kata! A jóidőt én már megrendeltem nektek, ne is foglalkozz ezzel, csak a többi intéznivalóval! Ja és laptetőőőőőőd van!!!!!!! Ez csak jó jel lehet!

Meli, jó, hogy itt vagy újra! :D

Röpcsi! Eléggé nézik az IR eredményeket! Nekem a legmagasabb inzulinom 62,5 és már erre is írt fel gyogyit a drúr! Sajna nem tudom szedni, mert nagyon ég tőle a gyomrom, mást meg nem írt, csak azt mondta diétázzak, meg mozogjak! A mozgás még csak-csak megy, de a diéta..... :evil:
gigibp

Skrisz72
Szia! :D
Gratula a kis hölgyhöz! :D Neked mi a véleménye róla?

Gigibp
Basszus! :(
Nekem a legmagasabb 125.10 volt aztán lement 65.78-ra majd 62.4-re utána meg felment 79.75-re. Amikor 125.10 volt akkor elkezdtem fogyózni és 8 hónap alatt 98 kg-ról 69, 70 kg-ra fogytam le. :D Minden este fél órát szoba bicikliztem, meg tornáztam, kajára is oda figyeltem.........akkor még elég volt a Merckforminból a 850 mg-os, 2x1 adag. Most az utolsó mérés óta a Merckforminból az 1000 mg-osat szedem 3x1-et. Mozogni, mozgok, de nem valami sokat, mert a szoba biciklinek féléve annyi lett, teljesen széttekertem. :oops: A diétával én is hadilábon állok.
Vendég

Nani merre vagy mi volt UH on????
pbj12

Sziasztok,
megjavult a netünk :D

Pbj, drukkolok neked! Én dolgozom, kedden voltam itthon. Viszont bevettem a leszarom tablettát :lol: és nem idegesítem magam semmin sem.

Nani, igen, mi volt az UH-n?

Etus, alapvető különbség a Ciris és a Kaáli között, hogy ez utóbbi szerződésben áll az OEP-pel és így az 5 első lombikot támogatással tudod csinálni, azaz "csak" a szurikat kell fizetni. Ciris úgy tudom, ilyen szerződéssel nem rendelkezik, szóval ott a teljes számlát nektek kell állni (szurik 100 % áron, nem 70 % TB támogatással, plusz a beülti, amire nekem most 408 000 Ft volt a számlán, ennyit hívtak le az OEPtől). Szerintem nagyon nem mindegy.
Plusz nekem az újsághírek és Somodi megnyilvánulásai alapján nem túl szimpatikus a Ciris, mint intézmény. Ettől persze az orvosok lehetnek szuperek.

Egy kedves szó olyan, akár a tavaszi napsütés.
allegrobarbaro

Röpcsi, nagyon ügyi vagy, hogy ennyit sikerült lefogynod! Én már a 10 kg-nak is nagyon-nagyon örülnék, de valahogy most nincs olyan nagy akaraterőm! :evil:

Szép napsütéses hétvégét kívánok mindenkinek!

Puszi
gigibp

Sziasztok CSajok!

Tegnap nem tudtam jönni, vizsgálat után mentem dolgozni, ott nincs net.
Jó híreket kaptam, és elbúcsúztam a drnőtől, akin igazán láttam az örömöt, hogy közös erővel sikerrel jártunk. :D
Kisemberem 21 mm-re nőtt ( 2 hete 4 mm volt) , dobogott a szivecskéje, és bár a dokinéni mutatta hol vannak már a látható végtagok, nekem nem sikerült felismernem az uh képből. :lol:
( aztán a kozmetikus kolleganőm kielemezte az üzletben az uh képet, és most már én is látom) :wink: Még a gerinc is megtalálható.
Nagyon jó érzés volt látni őt, ugyanis továbbra is (hálIstennek) tök jól vagyok, semmi negatív terhestünetem nincs.
10 nap múlva már a "sima" nődokinál landolok.

Alle- Pbj, mindkettőtöknek nyugodalmas várakozást kívánok!

Kalkat, azt hittem egy kicsit azért jobb lesz az eredmény. :?
Pedig te olyan ügyesen étkezel és mozogsz is! Fenébe.

jó 7végét!
nani72

Szia Nani!

Szívből Gratulálok, hogy sikerült a picurka és örülök, hogy a vizsgálatkor minden rendben volt :!: :D
Gyönyörű, további problémamentes pocakos napokat kívánok Neked! :D

Allegro
Olvastam a CIRIS-ről írtakat! Hogy érted azt, hogy a Somodi megnyilvánulásai alapján nem túl szimpatikus???

gigibp
Köszi, de most sajna nekem sincs valami nagy akaraterőm! :(
Valahonnan kellene szereznem egy szobabiciklit! :roll: Persze nem túl drágán! Tekerni lenne kedvem. :D

Melinda, örülök, hogy kezd beállni a ciklusod! :D
Te Metformint szedsz?

Alle, Pbj12 szorítok Nektek! :D Szép idő van, szerencsére ki lehet most menni egy kicsit sétálgatni. :wink:
Vendég

Nani :D akkor most már tényleg hivatalosan is kismama vagy, boldog, nyugodt babavárást kívánok!

Röpcsi, voltak olyan cikkek, amikor azt nyilatkozta, hogy túl sok a támogatott lombik, és felesleges ennyit finanszíroznia az OEP-nek, elég lenne 3 lombik is, meg hasonlók.

Na meg nem hiszek abban, akármilyen tehetséges orvos is valaki, hogy alapít egy intézetet és onnantól ez feljogosítja arra, hogy leszólja azok eredményeit, akik már évtizedek óta sok párnak segítettek abban, hogy gyermekük legyen.

De ez csak az én véleményem, senkit sem beszélek le arról, hogy elmenjen, nézze meg magának a helyet és ha neki hiteles és hisz bennük, akkor ott legyen meg a kezelése. És még sok sikert is kívánok nekik :)

Kalkata, sajnálom, hogy nem lettek olyan jók az eredmények, mint vártad. DE vékony vagy, és így sokkal nehezebb. Nem is tudom most, mit szedsz? Nem váltottatok Avandametre? Nekem a drnő azt mondta, hogy azoknál, akik vékony testalkatúak, azoknak szokták adni elsősorban, mert ugye hízást okoz(hat)

allegrobarbaro

Nanikám, gyere máááár a másik topikba is! Boldog gömbölyödést kívánok!

Alle, Pbj, simizzétek a pocit, kapaszkodjanak a babákok!

Röpcsi, igazi véleményem nem alakult ki Szmatiról. Én mindig 2 perc alatt végeztem vele. Nem voltak lelkizős beszélgetéseink. Elmondta a lényeget, kérdeztem, ha kellett, de amúgy bazi rohanós volt mindig az egész. De végülis "csinált" nekem gyereket, úgyhogy elégedett vagyok. :wink: Hanna többet tudna mesélni róla, köztük azért kialakult a normális orvos/páciens viszony. :D

(Kicsit fáradt vagyok, mostanában fél 5-kor kel a lányom...) :?

skrisz72

Alle, Röpcsi, köszönöm!

Alle babáinak+++++++++++++++!

Pbj babáinak+++++++++++++++!

Skrisz, látom szokásosan korán kelsz.
(én is bagoly vagyok az állandó pisilések miatt)
nani72

Nem sikerül babavonalzót csinálnom, hiába a hajhoz értek, nem a sz.géphez. :lol:
nani72

NA, talán most
nani72

Nanikám, szívből gratulálok, nagyon örülök! Problémamentes babavárást kívánok! :D

Alle, Pbj +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kalkata, egyre izgibb, már csak 13 nap!!! :wink:

Akiket nem soroltam azoknak is mennek a drukjaim amihez éppen kell, olvaslak ám benneteket! :P

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Szép reggelt mindenkinek

Nani Te Kismami :lol: , nagyon 0gyes a pici Manótok. nekem anno nagyon furi érzés volt eljönni a Kaáliból úgy, hogy már többet nem megyek oda vissza, csak a saját nődokimhoz.....gondolom ezzel Te is így voltál? :D

Nálunk egész jó volt a hétvége, kivéve azt, hogy nagyon lassan telik az idő.... borzalmas lassan, szegény párom nem tudom hogy bírja mellettem mert tiszta idegbeteg vagyok, hogy sikerül e vagy nem.... de tudom hogy igen sikerülnie kell, de az idő vánszorgását nem igazán bírom. Alle, Te ezzel hogy vagy???
pbj12

Alle, Pbj, gigaszurok úton!++++++++++++++++++++++++

skrisz72

skrisz
Hétvégén megnéztem Rólatok és Eszterről a képeket, nagyon szép család vagytok, gyönyörű kislány Eszter baba :!: :D
Vendég

Sziasztok,

Alle, Pbj
babaragacsok tömegével, hajrá muszáj már a kismama utánpótlás

Nani,
Gratulálok a kis 21 mm-es csöppséghez!:)

Röpcsi,
Szerintem akárkihez kerülsz a Kaáliban, mindenkinél jó kezekben leszel.

Kata,
Nekem sem lettek olyan sokkal jobbak az eredményeim. Én is jobbra számítottam, de megvitattuk a doktornővel és átváltottunk Avandametre. Remélem ez meghozza a kívánt eredményt.
És beköszöntött az esküvőhöz való jó idő!:)

Meli,
Csak így tovább a 35 napos ciklusokkal!:)
Vendég

Sziasztok,
Pbj, folyamatosan ingadozom, néha azt hiszem, nem sikerült, máskor meg, hogy de....Tényleg ez a legrosszabb 14 nap....szombaton jutott eszembe, hogy miért nem lehet úgy, mint a Jóbarátokban, mikor Phoebe vállalta a béranyaságot a testvérének, megvolt a beültetés, hazament és tesztelt egy pozitívat, miért kell várni két hetet? Pedig tényleg nem agyalok, nem keresek jeleket, de most nagyon türelmetlen vagyok....

allegrobarbaro

Pbj+++++++++++++++++++++ ! Kitartás!

Alle+++++++++++++++++++++! ( ne agyalj sokat) :D

Bella, avanda után, lesz valami kezdés?

Bejelentkeztem ma az Istenhegyi géndiagnosztikára kombinált tesztre. Azt mondták vérvételből és uh-ból áll, kb. negyed óra lesz, eredmény 1-másfél óra múlva, ami megvárható ott. A down kórt mutatja ki. ( gondolom ez az első része a down szűrésnek????) dr. Hajdú Krisztinához megyek, őt ajánlotta a kaalis dokim, és több kaalis csaj hozzá járt
A sima nőorvosomhoz jövő hétfőn megyek uh-ra és megbeszélésre.
nani72

Nani, sűrűsödik a program szerencsére, jó eredményeket kívánok!!! Cuki a vonalzód. (hidd el énis jobbra számítottam)

Alle,++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ilyen szép időben rohan az idő!!!!!!!!!
Nagyon-nagyon vékony nem vagyok (csak könnyebb a teltebbeknek), már régóta nem fogytam, most is kb. 58 kg vagyok :oops: a 172cm-hez. Avadametre nem váltottunk, mert mellette nem lehetek kismama (R.drnő szerint) és már nem akartuk megbolygatni az eddig elért "szép" értékeket. (őszintén én nem is erősködtem, mert nem tudtam semmit tőletek az avadametről sajnos...). Már csak napi 2x250mg Meforalt szedek.

Pbj++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bols, igen most már izgalommal telnek napjaink (örömet okoz mindkettőnknek :wink: )

Bella, abban reménykedtem, hogy csak én vagyok ilyen "nehéz eset", sajnálom hogy teis. Igen, most már jóidő kell maradjon, punk-tum!!! :P

kalkata

Pbj, Alle ++++++++++++++++++++++++++++

Röpcsi, te mikor mész a Kaáliba? Biztos már, hogy Szmatona dokihoz fogsz menni?

Úgy döntöttem, hogy megpróbálom megint szedni a Metet. Először csak fél szemeket (valaki írta, hogy nem jó széttörni, de nekem a doki is így ajánlotta, hogy felekkel kezdjek), aztán ha bírom, akkor majd áttérek az egészekre!

Kata, gyönyörű időtök lesz!!! Hol tartjátok a lagzit?

Nani, ezek csúcsszuper hírek! Nagy-nagy GRATULA!!! :lol:
gigibp

Sziasztok!

Alle millió drukk!!!! Mennek a babaragik ezerrel.

PBJ:++++++++++++++++++++++
Vendég

Kalkata, abban igaza van a drnőnek,, hogy Avanda mellett nem lehet terhesnek lenni ill. azonnal váltani kell, és stimut sem kezdenek, legalábbis Szmatona nem Avanda mellett.
Meg tudod, szerintem most az esküvő előtt nem is biztos, hogy jó lett volna belenyúlni a szervezetedbe, ez már 75 %-os eredmény!

Sannah, nem akarok erőszakosnak látszani, de nem kaptam meg a csomagot :oops: és holnap dolgozom a héten utoljára :( vagyis :D

allegrobarbaro

Bella, az Avandamet biztos segít! Nekem bejött :D .++++++++++++

Alle+Pbj: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Alle, tudom, ez a legnehezebb. Nekem a poz. tezst utáni 1. uh-ig volt nagyon hosszú a 2 hét. Hogy ténylegott van-e, jó helyen van-e, stb...Drukkolok nagyon!

Avandamet: én a poz. teszt utáni vv. után váltottam.

babaimádó
Kép
babaimado

Alle, elfelejtettem feladni, azt hittem feladtam. tegnap nagytakarítás közben vettem észre, hogy még mindig a szekrényben vigyorog a csomag, így elsőbbségivel feladtuk, azaz ma meg kell, hogy kapjad!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Tutira odaér azt mondták a postán!!!!!!
Mai drukkok is mennek!!!!!!!!+++++++++++++++++++++
Vendég

Szép reggelt mindenkinek!

Sannah, ma reggelre itt volt az asztalomon. Köszönöm! :) Ma már ezt használom ;)

Amúgy meg képzeljétek, tegnap reggel óta fáj a torkom, ma már náthás is vagyok, pedig tuti nem fáztam meg sehol sem, szerintem, hacsak nem éjszaka, a nyitott ablak miatt :? Vasárnap még semmi bajom sem volt.

allegrobarbaro

Sziasztok,

Alle, Pbj
++++++++++++++

Kata,
Én is csak addig fogom szedni, amíg nem lesz majd beültim, utána visszaváltok a metre.
Egyébként a Dr.nő szerint mások is estek már ezzel teherbe és utána váltottak, mint Baba is.
Vendég

Pbj++++++++++++++ !

Alle++++++++++++++++!
nekem is kapar a torkom, meg tüsszentek egyet -egyet, de ezt sztem a pollenek okozzák.

Gigi, nyugodtan törd szét, valahogy el kell kezdeni. :?
nani72

Alle, ne haragudj, hogy csak most, de mindent elfelejtek mostanában, olyan szétszórt vagyok :oops: Nagyon drukkolok, de tuti siker lesz meglátod!!!!!
Azt mondják az enyhe nátha ilyenkor még jót is tesz!
:lol: :lol: :lol:

Gigi: én is kettétörve szedem :wink:
Vendég

Sannah, neked nem szokott égni a gyomrod? Mióta szeded???
gigibp

Gigi: nem, nem ég. merckformin 1000-et török ketté és így szedem 3*500-al. Kb 3 hónapja így szedem. Előtte 3*1000-et szedtem.
Vendég

Sannah, nehogy már te kérj bocsánot! Köszönöm, örülök, hogy megkaptam és használom és remélek :)

Nani, én simán benáthásodtam, pollentől a szemem is szokott viszketni, az most nincs. De minden lehet.

allegrobarbaro

Köszi sannah, nekem 3x1-et kéne szedni 500 mg-t, de sajna attól úgy ég a gyomrom, hogy fetrengek a fájdalomtól!
Szóval most így próbálom, ez is több, mint a semmi!
gigibp

Hétfő-kedd elzárva a külvilágtól az irodában... (se net, se telefon)

Alle, jobb a torkod??? Nagyon-nagyon++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
(igen, itt a cél előtt nem akartam-akartunk váltani, meglátjuk októberben ez a 4 hónapot "elvileg" már fél lábon is kibírom. Mi ez a 2 évhez képest. Nemigaz?)

Gigi, persze hogy több, énis felet szedek a metből.
(Vidéken Szfvár mellett egy vadászházban :D )

Bella, nálad van valami mellékhatása amúgy??? Mikor gondoltátok kezdeni?

Pjb +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

kalkata

Sziasztok,
Alle, Pbj
+++++++++++++++++++

Kata,
Nem érzek mellékhatást, igyekszem még óvatosabban enni, mert hízni lehet mellette és én örültem, hogy fogytam. Nem tudom a kezdést még.
Vendég

Sziasztok,
Kata, torkom valamivel jobb, viszont most tiszta nátha vagyok :?

allegrobarbaro

[quote="gigibp"]P írta:gigibpbj, Alle ++++++++++++++++++++++++++++

Röpcsi, te mikor mész a Kaáliba? Biztos már, hogy Szmatona dokihoz fogsz menni?

Úgy döntöttem, hogy megpróbálom megint szedni a Metet. Először csak fél szemeket (valaki írta, hogy nem jó széttörni, de nekem a doki is így ajánlotta, hogy felekkel kezdjek), aztán ha bírom, akkor majd áttérek az egészekre!

Kata, gyönyörű időtök lesz!!! Hol tartjátok a lagzit?

Nani, ezek csúcsszuper hírek! Nagy-nagy GRATULA!!! :lol:

Mi július 6-án megyünk! :D Már betelefonáltunk az előző klinikára, hogy szedjék össze az összes leletünket, hétfőn megyünk majd értük! :D Igen, biztos, hogy Szmatona dokihoz fogok menni. Jó pár évvel ezelőtt egy netes doki ajánlotta őt, meg barátnők, ismerősök is, így esett rá a választás. :D
Én Merckformint szedtem így, hogy először feleket.........hát elég nehéz volt ketté törni őket, mert vagy úgy elpattant az egyik fele, hogy alig találtuk meg vagy szétesett az egész. :oops: Végül konyharuhát tettünk alá és akkor egész jól eltudtuk vágni, nem esett úgy szét. :D
A Merckformin 1000 mg-sat szedtem 3x1 adagban, de eleinte olyan rosszul voltam tőle, hogy azt elmondani nem tudom. :cry: Égett, fájt a gyomrom, ettem is volna meg nem is, aztán egy új belgyógyász doki felírt egy bogyót, amit reggelente bekaptam és így bírtam a 3x1-et, majd el is hagytam aztán a gyomorkímélő bogyót.
Mindig evés után érdemes végül bevenni és jó ha van mindig kéznél Rennie. :wink:
Vendég

Alle: mai drukkok is mennek, de kellemetlen volt, mert nem szeretem ha megígérek valamit és valaki vár rá, akkor azt elfelejtem.
Tuti siker lesz meglátod!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Röpcsi!

Nem emlékszel mi volt a neve a gyomorkímélő bogyónak?
Mikor megpróbáltam az egész szemeket, estére fetrengtem a gyomorégéstől. Se Rennie, se semmi más nem segített!
Érdekes, hogy egész nap semmi mellékhatás, csak este kezd picit égni...

Kismamik! Hogy bírjátok ezt a nagy meleget???

Drukk mindenkinek!

Pusszancs
gigibp

Sziasztok Csajok,

Az összes drukkot és energiát Alle felé kell irányítani, mert nekem ma reggelre megjött.... ez most nagyon padlóra küldött, nagyon bíztam és éreztem, hogy sikerülni fog, de nem....Sose jött még meg ilyen korán 23 napra...( 30) naposak a ciklusaim, nem is értem mi kavarhatott be, nektek vlt már ilyen, a stimu csinálhat ilyet?
Alle kérlek kérlek hozzál nekünk kisbabát :!: :!: :!:
pbj12

Sziasztok!

Pbj!
Én még nem adnám fel. Lehet itt még baba. :wink:
Mennek a drukkok!

Alle! Kezem-lábam csuriban. Nagyon drukkolunk!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Alle mai drukkjaim is hoztam neked.++++++++++++++++

PBJ: dokinkat hívtad? ++++++++++++++++++

Hanan, múltkor dobtam egy mailt, de nem jött rá smemiféle válasz és már hetekkel ezelőtt volt. Megkaptad? Minden oké? Puszi

babaimádó
Kép
babaimado

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?