Új privát üzeneted érkezett!

Pipocska!
Örülök, bár nem tudom, melyik tetszett a sok közül. Kép

Jucus!
Valamit kaptam, szuri volt az is, az összehúzódásokra, de azt se kapja mindenki. Viszont attól rendesen vérzik az ember, de ennyi belefér. Azért sem ajánlják, h első nap magadhoz vedd a picit, mert szédülni fogsz. Én nem vagyok az a gyengülős fajta, de az az este... juj, alig bírtam eltámolyogni a picit megnézni meg vissza. (Mondjuk a legmesszebbi szobában voltam a csecsemőktől.)

Babarózsa!
Fájásgyengeség? Én sem tudom, mi az, nekem nagyon is hogy volt. De tény, h sok nőcinek nincs elég fájása, és ezér erősítik. Nekem az oxit (azt mondták) azért adták, mert fájni ugyan fájtam, de egy idő után nem volt tágulás. Sóginőnek meg nem fájt, neki azért adtak erősítőt. (Az is oxi? Nem tom.)

De mindenkit megnyugtathatok, h ott és akkor úgysem fogsz semmin agyalni, csak hogy kinyomd a kis csomagot. Kép Tőlem pl. kérdezgettek, hogy ezt azt akarok-e, fogalmam sem volt, azt mondtam, ők a profik, ők tudják, nekem az első szülésem. De midnent csak a te beleegyezéseddel csinálnak, ezért kérdezgetnek. És ezért rábólintottam olyanra is, amit nem nagyon tudtam, mi lesz (pl. burokrepesz), de nem is bántam meg. Most, h ennyit beszélünk róla, azért tényleg sok volt a 20 óra! De sebaj, a legközelebbinél már fogom tudni, h ennél csak rövidebb lehet. Kép (Ugye??)
neet
neet

Neet, jogos a felvetés, tud valaki jobbat a hormontablettánál (vmi Contiizé)? vagy marad az óvszer?? de az meg olyan macerás Kép
ne röhögjetek ki, de már alig várom, hogy papával csak kettesben összebújjunk Kép
jó-jó jó volt a két pasival egyszerre, de azért mégis KépKép

votiv 8)
votiv

Ancsi!

A párod honnan vette ezt a pucérkodást?Kép
Természetesen hálóingben vagy pólóban vagy kórházirongyban vajúdik az ember.

Jucus
20170114224602

Mamapocos Ancsi! Kép
Nyugi, nem sztriptíz van ott. Én speciel kaptam egy kórházi csodát, olyan, mint egy hosszú kabát, elvileg össze lehet kötni, gyakorlatilag nem ment. Tehát hátulról teljesen fed, elöl meg legfeljebb összefogod. De a kitolásnál úgyis fel kell húzni, ott már gondolom, téged sem fog zavarni!!! Egyébként meg úgyis csak ti vagytok bent, nem a fél város, úgyhogy no para vagy hogyismondják ezt manapság. Kép
neet
neet

Babarózsa, nyugodj meg, látod, hogy akármilyen durva sztorikat is mesélünk a szülésről, olyan nagyon senki nem panaszkodott, hiszen ahogy Neet is mondta, a vége a legdurvább, de a legjobb is!!!! Kép
és ez olyan legjobb, amihez kevés dolog fogható egy élet viszonylatában Kép

votiv 8)
votiv

Votiv!
Én nem röhöglek ki, nyugi! Csak úgy nevetgélek, hihi. Kép
A Continuin vagy hogy hívják: utánanéztem a neten, és jókat írnak róla. Direkt szoptatós anyáknak találták ki, csak jó lehet, nem? Mert igaz, h mi is akarunk tesót, de ez még azért korai... A térd közé algopirin szorítása meg tényleg nem a legjobb védekezés, szerintem sem. Kép
neet
neet

köszi a nyugtatást! enyhén szólva molett a sziluettem, nem szeretem, ha itt lóg egy has, ott egy mell Kép, úgyhogy majd addigra kreáltatok ám magamnak valami nagyméretű, könnyen gombolható felsőt, ami ha mást nem, de a cickóimat és kicsit alatta takar.

ps. nem értem, de még mindig nem tudok ancsipancsi néven írni. szerintem a Babanetesek kikattantak rám Kép
mamapoc

Jucus, dél és 13h között általában kihalt az UH, akkor érdemes menni
nálam többet tuti senki nem volt uh-n, szóval volt időm kitapasztalni Kép
nincs véletlenül új képed Somáról/magatokról?
Somának kicsit elkésve, de boldog 3. szülinapot kívánunk!
Votiv és Isti

votiv 8)
votiv

nyugi Ancsi, nalunk sincs sztriptiz, adnak szep korhazi haloinget, de a vegen tenyleg ugyis mindegy
es megtudtam, hogy utana adnak ujatKép
az sem egy utolso szempont

Kép
babarozsa

es persze, hogy izgulok!!! aaaa
Kép

Kép
babarozsa

hú de jó, mennyien vagyunk fenn egyszerre! Kép

votiv 8)
votiv

ez olyan, mint mikor a női focicsapatnak "összerendeződik" a menstruációja Kép

votiv 8)
votiv

Ancsi, a párod gyanús.. tán csak szeretné ezt a meztelenkedést, nem? Kép
megvagyunk, köszi
fejek, mint a Riskát a gép, de kell is, főleg este, mert aztán Isti átalussza az éjszakát és közben szétdurrannak a melleim
tegnap este 8-kor aludt el, és ma fél 6-kor kelt!!! Kép
de azt magyarázza meg nekem valaki, hogy miért van, hogy a bal cicim (amiben a gyuszi volt) olyan, mint az üres tejeszacskó (a régi típusú, jú nó), miközben a másikban van rendesen
és min2vel ugyanúgy bánok, van szopi, fejés, masszír - sőt, a kis szottyadtból még 2xannyit is megpróbálok kipréselni, és 2xannyi ideig szoptatok belőle, mint a másikból, és semmi Kép
szedem az urtica urenst (alias csalánt), iszom a tejképző teát -> a jobb cici dagad, mint egy lufi, a bal meg csak lohad, mint egy hmmmm... nem tudom mi rímel a lufira Kép

ámerikába nem megyünk, talán majd amazóniába, úgyis odavaló vagyok a féloldalas mellemmel...

votiv 8)
votiv

Neet!

Ahogy Babarózsát és Ancsit nyugtattad az oxitocinnal kapcsolatban. És nem utolsó sorban engem.Kép

Kép
Kép
pipocska

Ancsi,
a Kosztolányi Dezső téren a Fitotékában kapsz málnalevélteát. Meztelenkedés nálam sem volt... de csatlakozom az előttem szólokhoz, ott már semmi sem számít! Mint mondottam, nekem beöntésem sem volt, és bár normálervájze zavarna az ilyen jellegű baleset, szülés közben eszembe sem jutott.

Votiv,
az én egyik mellem helyből termel(t) annyit, mint a másik nekifutásból sem. Úgy hallottam, teljesen mindennapos az ilyenfajta különbség. Nálad lehet, hogy még a mellgyuszi is betett. Nagyon jó, hogy fejsz, az karbantartja!

ja, és itt az első nagyon vigyori Kép

vera
kisün

Szia Votiv,

nekem a jobb mellem volt az aktívabb tejadó mielőtt begyulladt volna. Most a másikban van több tej és az nekem is lényegesen nagyobb. Az én babám mindkettőből szopizik, úgy jön össze kb. 150-180 gramm, ami el is fogy. Sajnos a mellgyuszi gyakran okoz apadást :-(

Kérdezted már a LLL tanácsadókat? Hátha ők tudnak valami jó ötletet adni gyulladt mell tejképzés fokozására.

Több tejcsit akarsz vagy csak zavar a különbség?

Andrea

KépKép
Áron

Kép dehogy zavar
csak ne lenne mindig ez a tortúra, hogy vajon tudok-e eleget adni a gyereknek, vagy már szopi közben kezdhetjük melegíteni a cseppenként összefejt maradékokat

votiv 8)
votiv

a délután a legrosszabb
reggel és estére van elég tej, de koradélután szinte semmi
akkor aztán addig ringathatom Istit, míg nem jön össze az a pár csepp
szegény legalább nem sír, de nem is tud annyira jól lakni, hogy délután aludjon
egytől kb ötig próbálom etetni
aztán az esti szopira már megint van tej

LLL-el még nem beszéltem, de holnap lesz a napja

votiv 8)
votiv

Votiv!

Nagyon kedvesek vagytok a szülinapi jókívánságokat
illetően!Képet majd teszek fel Somáról,de ma már nem igérem!

Mell-tej ügyben nálam is az volt a helyzet,hogy a bal mellemben több termelödőtt,de az gyárilag is nagyobb egy kicsit.Szerintem most sem lesz másképpen!

Jucus
20170114224602

az én mellem még semmit se nőtt. jé! Kép

meséltem nektek, hogy a páromnak vidékre kell mennie, pedig holnap UH. erre kiderült (ma bevallotta), hogy felhívta titokban a dokit, hogy mennyit láthat és miről marad le. Kép ráadásul nem lett biztosabb a dolgában. kész meglepetések tárháza ez a pasi.
mamapoc

Votiv,
LLL biztos tud segíteni! Nekem régebben az volt a bajom, hogy Dóri hatékonyan szopizott, így etetés után nulla tejet tudtam fejni, mert mindent kievett. Erre kitatláltam, hogy szopi után várok fél órát, és akkor fejek. Ez be is jött, és még ideje is maradt a mellnek a regenerálódásra. Meg még több tejem is lett. Mostanában az esti (9-es) szopi után egy-másfél órával fejek, és a reggeli első szopi után fél órával, így összejön egy elég szép mennyiség, azt délután adom oda neki vagy lefagyasztom. Nekem egyébként délután 6-kor van legkevesebb tejem, este 9-re valamiért megint több. Reggel meg ölég sok. Kép

Ancsi,
vigyél videókazettát, így a párod sem marad le semmiről! Kép És OLYAN jó többször is megnézni Kép

vera
kisün

viszek ám, már ott a tatyómban...habár a modern helyeken már DVD-t is írnak, kíváncsi vagyok, hogy itt is-e.
mamapoc

Votiv!
Egy óra alvás délután csodákra képes. Nem hajtod túl magad? Főzés stb... Nekem egy barátnőm mondta és bejött, így délután is van tejem.

Andrea

KépKép
Áron

Ancsi, raer az meg noniKép

Kép
babarozsa

Ancsi!
Nekem 10 hetesen már nődögélt, beee!!! Kép Kép Kép

Votiv!
Mél ment, de ezt ideírom: nekem a jobb nagyobb, valszín, mert az fájt sokat, és ezért fejtem is, így aztán abban mindig több a tejci. De az már nálam is előfordult, h Eszti nem lakott jól az egyik olalon, és át kellett tenni a másikra is, és aggódtam, h nem lesz tej a kövi szopira, de végül csak lett. Ki van ez találva, csak ne aggódjunk, akkor nem lehet baj. Azért természet-anyánk tudott ezt-azt, és bár a havi dolgot nagyon elcseszte, ez legalább jól működik. Nem? Kép

Pipocska!
Ja, így már megvan! Kép

Jucus!
Rég írtál a cukrodról. Ezek szerint már együttélsz vele gond nélkül, ugye? Sok drukk! Szia!
neet
neet

Neet!

Elszállt az előbb.Röviden:sz...ok a cukromra,mert tök jó értékeim vannak(még inzulin nélkül is)Szoktam tesztelni magam(csak el ne olvassa valami okoska a cukros topikból)Szóval túl lett ez lihegve és azt gondolják a diatetikus nővérkék,hogy semmimás dolga nincs az embernek mint irogatni napi 6x,hogy mit és mennyit ettél majd ezt szépen mint az iskolában leellenőrzik és hiányjeleznek meg felkiáltójeleznek...stb.Hagyjuk ezt,felnőtt emberek vagyunk.
Na nem lett rövid de már most idegesítem magam,mivel holnap reggel labor,majd kedden délelőtt arra várhatok kb.3 órát,hogy a fent leírtakon átessek majd doktornéni elmondja,hogy csak így tovább és jöjjek vissza 1 vagy 2 hét múlva....stb

Jó éjt:
mérgesJucus
20170114224602

MéregzsákJucus! Kérdésem, hogy először volt próbareggeli (zsemle+tej) és csak később cukorterhelés? Hányadik héten derült ki a turpisság? Én szeretném megúszni a kápó dietetikusok nélkül, az alapján, ahogy leírod.
mamapoc

Ancsi, de miert gondolod, hogy magas lenne a cukrod?

Kép
babarozsa

Ancsi!

26.héten éhgyomorra 75gr cukor!Semmi zsemle ,tej!És akkor derült ki!Egyébként nem kell ezt a terheléses vizsgálatot sem túl lihegni mert citromlével olyan mint egy jó limonádé!

Jucus
20170114224602

Jucus!
Én is ezen voltam felháborodva! Mi az, hogy ellenőriznek? Felnőtt, értelmes embernek tartom magam, és elvárom, hogy ők is annak tartsanak! Úgyhogy én nem is vittem bemutatni a kis jegyzeteimet... nehogy má! Rá is került a kartonomra nagy felkiáltójellel, hogy "Nem jelent meg!". Pedig nekem csak 7,19 lett a terheléses, és csak óvatosságból lettem odaküldve! Szerintem is tökre túl van lihegve a téma! Meg az is gáz, hogy nem csinálják meg először a tej+zsemlét, pedig hivatalos protokoll szerint így kéne, és csak ha ez rossz akkor a lötyi. Egyébként az ízével nekem semm volt semmi bajom, csak iszonyú soknak találtam a 7 és fél deka cukrot. Máskor egy egész tepsi sütibe teszek ennyit, ezt meg egyhúzásra...!
Na, nem idegeskedek, de sajna már előre parázok attól a 26. héttől.

Üdv: Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

sziasztok

kérdésem lenne megint: mit jelent az h a vizeletben az aceton érték pozitív? Amúgy a vércukrom és a vizelet cukrom is normális. Nálam is csak túl lihegték ezt az egész cukor dolgot. Amúgy jucus köszi a megnyugtatást,amiket mailben akkor írtál.

üdv juji
juji

Juli, lehet, hogy nem iszol eleg folyadekot!
nekem akkor volt amikor az elejen sokat hanytam

Kép
babarozsa

Babarózsa!
a cukrom nem sok, viszont korábban hízásügyileg voltam terheléses cukormérésen (3 órás), és akkor még asszem a végén is 8 maradt, ami sok. attól tartok, hogy most is így lesz, és ezen nem tudom, hogy előre tudok-e változtatni Kép . ezt szeretném megoldani!! Kép amúgy akkor azt mondták, hogy a csökkent glükózintoleranciám azt jelenti, hogy majdan hajlamos leszek a cukorbetegségre.

na úgyhogy a terheléses miatt ezért fosok előre. akkoriban különben evés után elég hirtelen leesett a cukrom, mégpedig úgy, hogy remegett kezem-szám, és rögtön farkaséhes voltam. mostanában szerencsére nincs ilyen.
mamapoc

Bogárka!

Ugye,hogy milyen h...e p.csák!?

Juji!

Aceton vagy keton simán az éjszakai éhezéstől lehet egy nem terhesnek is!Ez nem gáz!

Ancsi!

Jól mondták neked ezt a csökkent glukozintoleranciát.Ha viszont terhességben van ilyen értéked akkor máris terhességi diabéteszesnek könyvelnek elKép
De esetleg ha figyelsz már most a CH-ra akkor nem lesz gond!

Jucusakimavoltmegintvérvételenésholnapmegy bolonddiatetikusokhoz
20170114224602

Szia (remélem Már Nem Mérges) Jucus!
nekem hálistennek "kifelejtették" ezt a részt. Vagyis néztek vért, cukrot csomószor, de mindig éhhgyomorra. Vagy olyan próbareggelivel,h itthon ettem 1 szenyót 1 tejjel és mire beértem, eltelt kb 1 óra. Olyan löttyöt nem kellett innom soha.
De az éhgyomros cukrom kb 2 volt, lehet, h ezért sem nézték, mert ez mire kússzon fel? Bár a nagymamám brutálisan cukorbeteg, 30 éve, és most már napi 4x kell injekcióznia, neki az egész napja ekörül forog. Dehát ő már 77 lesz idén.
Gondolj rá, ha már nagyon eleged van, hátha segít!

Áront támogatom. Egy óra alvás felér egy... na tudjátok mivel, legalább olyan jó. Kép Kép
Bár így a 6 hét leteltével már nem panaszkodom semmi hiányosságra. Kép Kép Kép
neet
neet

Neet, irigykedem
bár, csak holnapig? Kép

votiv 8)
votiv

mert nagyIsti házonkívül van? vagy most jár le valami bűvös nap?

álmomban terhességet számoltam, és már április volt, és marhára örültem, hogy még két hónap, utána nem fogok melózni Kép, és már szeptemberben szülök is, milyen jó Kép aha! mondjuk elméletileg augusztusban szülök, de tényleg remélem, hogy júliban már nem fogok melózni.
mamapoc

igen Ancsi, most jár le a mágikus hat hét (6 7 Kép)

votiv 8)
votiv

Sziasztok,

Nem olvastam el az összes hozzászólást, mert lusta voltam. De látom, hogy itt is a cukorterhelésről folyik a szó. Kérdésem nekem is lenne ez ügyben: akkor ez most orvos vagy kórház függő, hogy hol mit csinálnak? Mármint, hogy engednek-e zsömle+tejet vagy kizárólag a löttyöt... Én már nem tudom követni. Mert néhány emberke azt mondja, hogy mehet zsömi és cukor, néhány pedig állítja, hogy csak a pocsék cukros löttyi... én nem fogyasztok cukrot évek óta és nem is áll szándékomban... Nem tudom mi tévő legyek. persze a gyerek érdekében mindent megteszek, de ha nem muszáj.

Köszi előre is Johanna

Kép
Kép
johanna1975

sziasztok!

Én a Kútvölgyi kórházban voltam cukorterhelésen, ott lötyi volt.

r
ruzicsky

ajajaj. Én is ott vagyok, mármint a Kútvölgyiben...Nem vagyok boldog, na majd holnap kifaggatom a dokimat.

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok !
Johanna ! Én sem vagyok édesszájú, sőt, de hidegen , citrommal nem okozott gondot !

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok!
Bártfai utcai rendelőben löttyöt kellett inni Kép
De lehet hogy dokifüggő?
Ancsi!
Nekem cickóm nőtt az elején pocak meg nem.Utáltam mikor megkérdezték mikor szülök és kiakadtak csak ekkora a hasam.Apa aggódott gyerek jól van-e.Aztán megnyugodott mikor meglátta Kép(3950 gr és 60cm volt akkor)
Oxitocin nékem is volt,bár szívem szerint aludtam volna,mert már a végére elfáradtam.A branült kitalálót meg áldottam Kép,mert öntötték belém a szereket melyektől "életre" keltem.
Nektek nem volt kényelmetlen a szülőszék miután megszületett a gyerkőc?
Neet,votiv!
A contiizét szedem még nem vagyok ismét állapotos,és még mindig nem jött meg.Szerencsére teszt negatív lett Kép Kő szívről le... Kép
Vera

KépKép
viranka

sziasztok

jucus: köszi az infót,gondoltam h ez az aceton dolog attól is lehet,de ugye imádják az embert riogatni.

johanna: én nem a kórházba mentem terheléses cukorra,mert itt nálunk ahol lakom itt is van sztk és ez közelebb van. Itt megkérdezték h cukros lötty v zsemle tejjel. Naná h zsemle tejjel,de nekem a dokim is ezt mondta.

üdv juji
juji

Szia Johanna!

A Kútvölgyiben zsemle van tejjel, ne aggódj.
Tőlem megkérdezte melyik változatot szeretném.

Andrea

KépKép
Áron

Szerintetek szabad szoláriumozni? Vállpántos ruhát kellene felvennem és rém sápadt vagyok.

Andrea

KépKép
Áron

Akkor mégiscsak dokifüggő a dolog. Mármint a cukorterhelés. Végül is a labor azt kell, hogy csinálja amit a doki kér, ez logikus is. Ezek szerint nekem azért csináltak löttyöst a Kútvölgyiben, mert a dokim ezt írta a beutalóra. Vagy ki tudja.., most már mindegy, már megvolt a dolog. Nekem amúgy 6,51 lett az érték, azt mondták ez kicsit magasabb, mint kéne, de nem sokkal, úgyhogy nem kell tennem semmit.

Azt mondják szabad szolizni, de csak mértékkel.

r
ruzicsky

na, hogy a doki mit ír! egyet mondjatok meg! az én dokim miért a háziorvoshoz küldött, hogy majd az elküld vérvételre, meg EKG-ra? miért nem a nőgyógyász utalt be közvetlenül??? remélem a jövőben nem így lesz, mert franc se akar folyton dokiról dokira mászkálni, időm sincs, meg nem is rendelnek normális időben + ezer banya ott vár a háziorvosi rendelőben, hogy leugathasson, ha be merek kopogni a nővérhez. pl. UH-ra ki utalhat be? nekem az első maszek lesz, de utána sztk-ba kéne járnom. kell arra beutaló, vagy elég a kiskönyv???

amúgy a cukorterheléstől én is azért is félek, mert évek óta édesítőszerrel iszok-eszek sok mindent, tehát ennyi cukrot soha be nem pofázok együltő helyemben. persze lehet, hogy a szervezetnek tudnia kell lebontani, de akkor is kissé soknak találom.
mamapoc

nekem nagyon bejött az önbarnító krém. reggel nagyon egyenletesen bekenem a kényes (fehér) testrészeimet, és utána kb. 2-3 órával szép egyenletes barna lesz. persze ki kell próbálni előtte, mert aki nem tudja egyenletesen felkenni, annak foltos lesz. Kép
mamapoc

Jucus!

Ja, így is lehet mondani Kép!

Nálam a doki minden vizsgálat előtt megkérdi, hogy írja ő a beutalót, vagy majd a védőnő. Eddig mindig vele írattam mindent, de a cukornál biztos a védőnőt választom, mert vele simán meg tudom beszélni, hogy zsemle+tej-re menjek. (persze, lehet, hogy a dokival is meg tudnám, de a védőnő tutibb.)

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?