Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszi Zsóka, örülök, hogy itt lehetek! :D

Babakocsi? Mi is nagyon sokat gondolkodtunk rajta. Igazából, csak az ár miatt, mert ha tudnénk rá sokat szánni, nem lenne kérdés.

Mi ezt a modellt választottuk:
Pierre Cardin Travel System Babakocsi (646)

Nem tudom milyen, nem hallottam róla semmit, de láttuk és tetszett. Van hozzá rögzíthető babahordozó, és remélhetőleg elég sokáig jó lesz a babának. És nem utolsó sorban, az árát is elég jónak találtuk. (40eFt). Illetve, nekem a Pierre Cardin egy márkának tűnik, nem pedig egy Corás áru. Persze ez csak az én mániám, hogy márkához ragaszkodom, tudom, az nem minden.

Aztán persze sose lehet eléggé okos az ember a döntésben. Végül úgyis a baba dönti el jó e, de akkor meg már késő.

Andi

Kép

Kép
b79andi

Kedves Andi,

üdv. a csapatban:)

babakocsi témában szeretnék gyorsan egy pár sor: látom, h a pierre cardint választanátok. hát az ára tényleg nagyon csábító, mi is emiatt választottuk, igaz a miénk nem volt ennyire profi, h babahordozó is rögzíthető hozzá, de 30e ft körüli volt az ára, és sajnos sok bosszúságot okozott. nem egy stabil babakocsi, sokszor úgy érzetük, h elveszítettem felette az iránytásunkat. ajándékba kaptunk egy pierre cardin sportbabakocsit és azzal is hasonló problémáink voltak. 3 hónapig bírta a kiképzést, majd felmondta a szolgálatot......most egy graco sportbabakocsival repesztünk- baby outletben kifutó termékként 50%os kedvezménnyel vettük 30 eft-ért és imááááádjuk. egy álom! most már azt mondom, h megéri áldozni rá, mert hiába mondják h a baba 3 éves koráig tudod használni, addig a legtöbb ki sem bírja, és a másik pedig, h nekünk az ültetős pozícióban egyáltalán nem fért el ákos. pici volt neki már fél évesen a babakocsi. magyarul addi tudtuk használni, amig stabilan nem ült meg- kb fél év :(
sztem okvetlen nézetek ki a soroksári úton található baby outletbe, mert a pegperego, graco... és egyéb amúgy méregdrága kocsikat nagyon-nagyon kedvező áron meg lehet vásárolni. és az a vicc, h amiatt is leértékelik őket, mert idén már nem az a divatos szín.........

szilvi, merre jártok ákossal???
és fatima+tarek kettős?

zsóka, marcinak adod a katonákat? annyira megijedtem, h ákos elkapja ezt a vírusos hányós-hasmenéses cuccost, mert tegnap 5ször volt kakink + kis hőemelkedés. gyorsan fel is nyomtunk neki egy kis kúpot, de mára kiderült anya-apa kettős túlzásba vitte az aggodalmat, a gyerkőcnek kutya baja
:lol:

holnap megyünk az új dokibácsihoz, drukkoljatok!!!!

sok-sok puszi mindenkinek!
niki
Vendég

jajjj, ebben a nagy rohanásban egy csomó helyesírási hibát ejtettem....elnézést :oops: :oops: :oops:
amúgy a pierre carden-nel kapcsolatban még annyit, h eddig akivel bezsltem és volt ilyen típusú babakocsija, egyöntetűen azon a véleményen voltak, h soha többé......remélem hozzászól vki a témához, aki + tapasztalatokal rendelkezik :lol: :lol:

na mára tényleg ennyit, mert a álommanók nagyon dolgoznak, zsuppsz az ágyikó :lol:
Vendég

villámgyors babakocsi vélemény:

-mi BéBé Confort trophyval kedtünk- rossz döntés volt

-a babakocsinál a LEGESLEGFONTOSABB a súly!!! 5.5 kilós pegPérego Ariánk van, ha megint kezdhetném újszülött kortól ezt használnánk. piros!!!!!
vettem hozzá egy tuti lábzsákot és klassz meleg neki. már ül benne. szuper. én soha nem vennék mélykocsit vagy ilyen hatalmas hadihajó jellegű kocsit. kicsi legyen, könnyű kis helyen férjen el. a lényeg ez! Kép
kerekpocak

Andi, üdv köztünk! :)

Mariann, a kölcsön kapott babakocsi Pierre Carden.
Ahogy olvasom Stellina hozzászólását, nem a legjobb...dehát ezt kapjuk. Sajnos az most luxus lenne, hogy kihagyjuk ezt a lehetőséget. Ezt a pénzt így most másra tudjuk költeni....
Azért remélem nem lesz vele sok probléma.

Tényleg Fatima, merre jártok? Sok a munkád mostanában? Gyereeee!

Mariann a szülésfelkészítő a könyvtárszobában van úgy tudom. Bármikor lehet csatlakozni, mert a 6 előadássorozat folyamatos. Még időben vagy. Én is a 29. 30. hét környékén fogom elkezdeni. Persze, apukát is lehet vinni, sőt.....én ragaszkodom hozzá, hogy a párom is ott legyen.:)

Kép
niki30

na egy kicsit hazabeszélek és a jó kis PC védelmében:
Niki, Mariann, szóval a mi babakocsink is PC - én nagyon szeretem !
egy baja van, h. nagyon nehéz - de ettől viszont irtó masszív. Laura is imádja. bár hozzátartozik, h. én nem cipelem emeletre, és nem BKV-zom soha, "csak" a csomagtartóba emelgetem. ja, meg nagy tárolónk van lent.
szóval mivel szinte csak tolom, nekem mindegy a súly...
én könnyen tudtam irányítani, nem hagyott cserben, és mi elég érdekes helyekre jártunk a nyáron {no beton, csak kavics, homok stb} és repült rajta, mint egy jeep. nem tudom Stellináéknak melyik verzió volt, de pont én a masszivitását és az irányíthatóságát dicsérni tudom, még ilyen terepeken is.
persze vannak jobbak.. mint mindenből, de engem ezalatt a nyolc hónap alatt maximálisan kiszolgált, és kb.még 2 hónapig fogjuk max.használni.

M.

amúgy amikor már tud ülni majd stabilan Laura, mi sem ezt a PC-t fogjuk használni, hanem veszünk egy sportbabakocsit.

Marcsi

KépKép
alon

ja, meg ez ilyen tipikus szőke nős gondolkodás, de nekem a design-ja nagyon tetszik a PC-nek. mind babakocsiban, mind hordozóban. bár a hordozónk mondjuk Brevi.
nekem nagyon nem jönnek be a babakocsira csak nyomokban emlékeztető, 3 kereküü, velorex utánzatú izék. bár biztos reeengeteget tudnak, amit a mi kocsink nem :D

Marcsi

KépKép
alon

Andi,

Gyorsan válaszolok, mert holnap már reggel elindulok a városba: Igazából már a többiek is megadták a választ, hogy persze, apukák is jöhetnek, és úgy szokott lenni, hogy kint ücsörög a sok pocakos kismama + néhány apuka az 1. emeleten a folyosón, aztán szól a szülésznéni, hogy apukák pakoljanak be padokat, és utána hosszú tömött sorokban bevonulunk a könyvtárszobába százan 5h körül, és kb. 7-ig ki sem jövünk onnan, ha csak nincs szülőszobalátogatás, és holnap ez is esélyes lész.

Nagyon köszönöm a babakocsis válaszokat, igazán sokat segítettetek!

Jó éjszakát mindenkinek!

Mariann

KépKép
g2 mariann

Sziasztok!
Most csak gyorsan beugrok, mert rengeteg dolgom van. Rámjött a fészekrakás és takarítok, tegnap ablakot pucoltam a nem kis házunkban. Úgy pörgök, mint akinek már semmire sem jut ideje. Volt nálam a védőnéni látogatóban, minden kérédemre türelmesen válaszolt, egyszerűen egy tündér. Holnap Valentin nap, ma már megsütöm a család kedvenc tortáját az Avokádó tortát. Minden évben csak 1X sütök, ezen a napon. Azért ez a nagy kapkodás, mert csüt. a két fiúnak farsangja lesz és oda várják a sütiket. Ez holnapra marad.
Babakocsi ügyben kicsit elkeseredtem, mert Ákosnak PC babakocsit vettünk, hordozóval stb.....
A fiúknak 14 évvel ezelőtt egy Hauck Disney mintás babakocsit vettünk, akor volt 15 e Ft, mózeskosárral stb., és azóta mind a mai napig használva van. Már hat gyereket kiszolgált.Vidéken akkor a csodájára jártak. Most egy olyan kisfiú fogja használni, aki Ákossal egy időben kellett volna, hogy szülessen, de képzeljétek 27 hétre kibújt. Még mindig nincs akkora, mint Ákos a pocakban.
A lényeg, csak használtan találtam a neten, de a Szeiler babaáruház is megszünt a Király utcában.

A tartozásaimat privi ügyben igyekszek minél hamarabb rendezni.
Na, jól összehordtam itt mindent!!!
Bocsi :oops:
Puszi

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Hello Csajok!

Ezer bocsi, hogy így el vagyok tűnve, de komolyan mondom annyi a meló, hogy lassan belehülyülök!
Én naív azt hittem, hogy az utolsó hónapban (még februárban teljes munkaidő, aztán márciusban csak fél napokat leszek) lógatom majd a lábamat és egész nap babanetezek a jól megérdemelt havi fizumért. Erre bakker úgy szívok, hogy csak na! :)

Szóval itt vagyok, csak néha kizárólag olvasó üzemmódban!

Üdv az újaknak (Mariann és Andi)! Szerintem mi még nem "találkoztunk"! :?

Én sajna nem tudok babakocsi ügyben segíteni, mert mi még nem tartunk ott. Viszont ezerrel lejegyzeteltem a sok hasznos infot, amit ezúttal is köszönök mindenkinek.

Mi egyelőre nem veszünk babakocsit, csak nézelődünk, mert most rengeteg a kiadásunk.

Képzeljétek! Úgy néz ki, hogy hónap végén átadják az újépítésű lakásunkat!!! Hurrrrráááááá! Úgyhogy most az a legfontosabb, hogy azt berendezzük és otthonossá tegyük mire kicsi Tarek megérkezik.
Úgy vagyok vele, hogy legkésőbb májusig ráérünk beszerezni a dolgokat, mármint babakocsi, hordozó, kiságy, babakád, pelenkázó stb. Legalább addig is gyűlik egy kis pénz! :) :wink:

Niki! Naná, hogy megyünk március 6-án. Már nagyon várom a felkészítőt is, meg azt is hogy talizzunk! :D
Emma baba jól van??? Neked is elkezdődött már az a korszak, amikor folyton keményedik a méhed és görcsölsz???

Stellina/Niki! Drukkolok a mai találkozóhoz! Biztosan minden OK lesz és az új orvos olyan lesz, amilyenre szükséged van!
Anyóssal még nem egyeztettem, de szólok, amint van valami hír. Ok?

Szilvi! Komolyan mondod, hogy ablakot pucolsz???? Nem vagy semmi! Csak azért vigyázz magadra és kíméld magad a finishben! :wink:

Mindenki másnak is sok puszi és ha tudok, akkor beköszönök az anyukásba is!

Fatima

fatima

Sziasztok Pocisok!

Én is üdv az újaknak! Gyors leszek, mert ebadta kisebbik fiam nagyon eleven ma! 8) 8) :wink:

Szal babakocsi, szinte mindent leírtatok, én még egy dologgal egészíteném ki. Mivel nem vagyunk egy magasak, mint nők (155-170cm), akkor még a pasikról nem is beszéltem, érdemes letesztelni a babakocsi magasságát. Hiszen nem mindegy, h szép, kihúzott háttal toljuk a a babkocsit, v rágörnyedve. (Ez akkor jutott az eszembe, amikor barátaink: csajszi 170cm, párja 190cm, görnyedve tolták a gyermekeinket..) Jó tudom, nem ez az átlag magasság, csak gondoltam, megjegyzem. :oops: 8) 8)

Babakocsi továbbra is, mi kezdtük egy bergon típusúval, amit nagyon szerettem, csak 1 hátránya volt. Bazi nehéz volt, főleg úgy,h én sokat bkv-ztam. Aztán vettünk PC sportbabakocsit, amivel szintén meg voltam elégedve. Csak akkor jöttem rá a "kétkarú" babakocsik (=esernyőbk.) hátrányára, h nem tudom egy kézzel tolni, ill csak egy irányba haladtam vele. Közben másik kézzel fogtam Zsig kezét. (Súlyra meg mindenre ok volt!) De most nekünk is ariank van, amit Zsófi is írt. Csak jót tudok róla írni. minden igényt kielégít!
Hauck, sztem az jó márka!
Graco, szintén, nagyon tetszik a formája meg minden. Vagy egy graco típusú tesvérbabakocsink (itt más néven fut...). nagyon szeretem, nagyon tuti. A súlya/váza ellenére nagyon fordulékony, nagyon könnyű tolni! (kezdetben egy másik tesvérbabakocsival kezdtük, de az nem volt jó, az kisebb korkülönbségnél jó..)

na most aztán jó kis babakocsiüzletasszony benyomását tettem nektek... :oops: 8) :lol: de hát ez van, de ebből azért megosztva vannak a babakocsik odahaza, meg itt is, h annyival kevesebbet kelljen cuccolnunk. 8) Erre sztem is érdemes áldozni!!!!!!!!!!!!! :P

Szilvi, akkor ezek szerint hamarosan bővül a család?!!Akkor szoktak ránktörni iylen dolgok! :roll: :roll: Jó készülődést a napokra! :P :P :P

SNiki, drukkok az új dokibácsihoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P :P :P Remélem, beváltja a reményeidet! :P

Fatima, csak óvatosan! :oops: 8) :P

Én is imádtam felkészítőre járni! utána azt vártam, na vajon, mikor bújik ki a kisember??!! :shock: :roll: :oops: 8) :lol:

Pusszok! Vigyázzatok Magatokra!
:P :P :P :P
mazsolák

Kis vigyori Samu nagyon cukkancs a babakocsiban!!! :D

Niki drukk-drukk a mai találkához, majd írjál ám!!!!
Igen, katonázunk Marcussal. Imádja a kenyér-zsömle-kiflibelet. De kizárólag csak a búzából készült fehérpékárut eszi meg. Rozsos változat szóba sem jöhet :roll: . Kalácsot úgyszintén nem kedveli, pedig az édeskés. Furi. :roll:

puszi Mindenkinek,Zsóka

KépKép
logi

Fatima, de jó hogy előkerültél!! Csak ismételni tudom Edut, óvatosan azzal a sok melóval!!!!

Hűha Szilvi, ez már a vég.. :roll: :wink: :D Nagyon izgi!

KépKép
logi

Kép
BOLDOG SZÜLINAPOT KEREKPOCAK ZSÓFI!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Sziasztok!

Kedvesek vagytok, h drukkoltatok :) nem szerteném elkiabálni, de úgy néz ki, h MEGTALÁLTAM! apa és fia is jöttek velem és nekik is átment az első teszten. Azzal az anyuka ismerősömmel együtt mentünk, aki nála szült 11 hónapja és őt is elkísérte a kislánya, hát ne tudjátok meg, mennyire oda voltak egymásért a gyerkőcök. Ákos még igazi fejmasszázst is kapott Sárikától, ami olyan hatással volt rá, h a kocsiban hazafelé 2 órát aludt. mi pedig kihasználtuk az időt és gyorsan elintéztük a nagybevásárlást stb. na de a lényeg a doki: határozottnak és nagyon precíznek tűnik és türelmesen végighallgatott, mindent kedvesen elmagyarázott. nekem ez a szájbarágós és lélekpátyolgató típus az esetem. pont már bent voltunk nála, maikor hívták a kórházból, h az egyik szülőnőjél beindultak az események :))))) steptococcusokra egyelőre szedegetem ezt az antibiotikumot és a candidára újra jöhetnek a kúpocskák....igazából most egyik sem veszélyes se rám se szabira, majd a 36. hét környékén úgyis újra ellenőrzik, h mi a helyzet és ha újra kitenyésztik ket ,akkor szüléskor kapok vénásan antibiotumot, ezáltal a baba védve lesz. órisái kő esett le a szívemről, és nagyon örülök annak is,h az istvánba fogok szülni :lol:

zsóka, ákos teljesen oda van a rozsos kenyérért, de a fehéret is megeszi. a kalács nekünk sem ízli mostanság. annyira válogatósak lettünk.......miért van ez?!pedig én nagyon változatosan igyekeztem táplálkozni a terhesség alatt is- állítólag ez is döntö abban, h válogatós lesz -e a baba v. sem- és vele is mindenfélét megízleltem.

szilvi, tényleg már jönnek a jelek......én ákos születése előtti két reggelen már hajnalban sütöttem a kedvenc sütinket, majd minden négyzetmétert átcsutakoltam.......lehet, h ákos nem bírta tovább, és ezért állított le :lol: :lol:

fatima, csak óvatosan a munkával. a túl sok stressz, pörgés nem tesz jót :cry: VIGYÁZZ MAGATOKRA!!!! köszi, h beszéltél az anyósoddal candida ügyben, remélem talál nekem vmit, mert csak nyugodtabb lennék nélkülük :) nikitől kérdezted a haskeményedést, és görcsölést. te már ezeket tapasztaltad?!

niki, azért ne aggódj a PC babakocsi miatt, nekünk nem jött be, de lehet, h te imádni fogod. látod marcsiéknak bejött, ízlések és pofonok
:lol: :lol:
emma már biztosan nagyon ficánkol. ezidőtájt lehet őket a legjobban érezni. annyira vices volt, amikor nekem először kinyomta magát a köldökömön, sokszor annyira nyomult, h már fájt, mert ott ugyebár extra vékony, érzékenyebb a bőr:) én most még csak finom kis mozdulatokat érzek szabival, és úgy élem át, mintha először történne mindez velem.

zsófi
tényleg szülinapod van????!!!! NAGYON-NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNUNK SAMU ANYUKÁJÁNAK!!!!

Edus, hogy vannak az álommanóid? még mindig túlóráznak??? remélem rókázás már a múlté.....
várom a prividet a "hogyan kezeljük a kis pasikat" c. melléklettel.....

Jó éjszakát és szép álmokat kívánok minden pocakosnak , anyukának és édes pici babáiknak :lol: :lol:
Vendég

köszönöm a köszöntéseket!!!
niki nekem is volt streptococcus, én azt hiszem h sajna ez nem nagyon múlik el a nők 50% nál van és én is azonnal kaptam antibiotikumot mert a babánál nagyon komoly dolgokat okozhat ha megfertőződik, viszont az antibiotikum megvédi 100%osan! ajánlom a babaneten a streptococcus topikot! egy orvos házaspár vezeti. nézd meg!!!!!!
kerekpocak

Sziasztok Pocisok!

Bocsi, hogy eltűntem, eléggé lefoglal most Barnus.
Majd holnap visszaolvasok, most csak annyit akartam Mariannak írni, hogy az én orvosom és Balog Imre, én is nála szültem.

Puszi Mindenkinek,
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi

Sziasztok!

Fatima, már én is várom, hogy menjünk a szülésfelkészítőre! Izgi lesz.
Biztos marha sokan leszünk :roll:
Köszönjük szépen jól vagyunk.

Örülök, hogy felhoztad ezt a haskeményedéses témát. Az az igazság, hogy nekem is beszokott néha, de nem hiszem, hogy a magnéziumhiánytól, ugyanis azt rendesen szedem (napi 3-at).

Ha esetleg valaki le tudná írni, hogy mégis mik azok, amiktől bekeményedhet a has....???

Görcsölni szerencsére nem görcsölök. Te igen?
Azért tényleg légy óvatos a melóval, próbáld nem túlhajtani magad, lassíts és főként ne stresszelj ott bennt semmin. Tudod, az csak egy munka, de ami benned van...nahát az az életed értelme!!!!

Stellina/Niki, köszi, remélem azért nem lesz gondunk a PC babakocsival. Csak túléljük valahogy:)
Örülök, hogy rendben ment minden a dokinál és remélem tényleg beválik. Így megnyugodhatsz végre, hogy jó kezekben vagytok.

Zsófi sok boldog szülinapot!!! Milyen jó, hogy Szilvi ilyen jól informált! :D

Na csók leendő anyucik és babucik!

Kép
niki30

Sziasztok!

Niki!
Én nem szedek külön magnéziumot, csak olyan kalcium készítményt, ami tartalmaz mg-ot is és D vitamint is. Ezenkívül még vasat szedek.
Állítólag a has keményedése illetve azok a "mini" görcsök, amik nekem szoktak lenni, azok teljesen normálisak a 23. hét környékétől kezdve. Ezek a görcsök (méhösszehúzódások) lesznek a majdani szülési görcsök, csak sajna sooookkkkaaaal durvább változatban. :(
Nekem ezek nem non-stop vannak, hanem változóak. Szóval az orvosom szerint ez ellen nincs mit tenni. Ha gyakoriak akkor én is szoktam rendesen Magne B6-ot szedni.

Stellina/Niki!
Örülök, hogy minden OK volt az új dokibánál! :) Ma rákérdezek anyósomnál a dologkra. OK?

Na és akkor mesélek kicsit rólunk is! :)

Köszi, hogy így 'aggódtok' értem és figyelmeztettek arra, amit valójában én magam is tudok, de azért remélhetőleg nem annyira gáz a dolog ezzel a sok melóval kapcsoltban!
Magyarán próbálok figyelni magamra és Tarekre is! Persze nem mindig könnyű, plána nem úgy hogy én egy 1000 fokon égő csaj vagyok, aki iszonyat lobbanékony. A munkámmal járó stressz szinte mindennapi, de igyekszem csakis azon kiakadni, ami már tényleg annyira gáááááz! :) :oops: :?

Tegnap voltunk a dokibánál. Ő is megerősítette, hogy kukisunk van és azt mondta, hogy minden OK a babával.

Én is jól vagyok, sajnos egy dolgot leszámítva: sikerült azok közé a ritka emberek közé tartoznom, akiknek ilyen jellegű a baja. Az van, hogy a bal hónaljamban termelődött egy tejmirigy, aminek nagyon nem ott lenne a helye. Ez ugyanúgy funkcionál, mint a mellben lévők, csak hát sajnos ott nem fog tudni ürülni a tej. Magyarul, ha ez nem múli el onnan, és miért múlna el, akkor valószínűleg nem szoptathatok majd, mert ott is termelődik majd tejci, ami nem tud majd ürülni.
Azt javasolta az orvosom, hogy jegeljem. De én attól tartok, hogy az nem lesz elég, mivel ez hormonális okok miatt "nőtt" oda.

Szóval ez van velem! :(

Ha tudtok valamit erről a jellegű bajról és van jó tanácsotok, akkor ne fogjátok magatokat vissza plíííííz! :)

Puszik,
Fatima

fatima

Zsófi, nagyon-nagyon köszi a topic ajánlást, már nagyjából át is olvastam és írtam is lilkának és a dokinak. remélem hamarosan kapok választ, az utolsó hozzászolás jan. végén volt, csaknem fagyott le.....
írtad, h neked is volt ez a kedves, drágaságos baci........ priviben leírnád, h mikor tenyésztették ki először és utána hogyan kezeltek egészen a szülésig?!!! lécci!!!! most egy kicsit elkezdtem izgulni...

a másik dolog még, h ákossal az utolsó trimeszteben magas vérnyomásom volt, és a végefelé már két gyógyszert is szedtem rá. na tegnap a doki finoman rámparancsolt, h akkor most itt az edeje elkezdeni a vérnyomásméregetést naponta 2szer, mivel a tapasztalatok szerint a második terheségnél már a 20. héttől jelentkezhetnek ilyen jellegű panaszok, ha az előző terhesség alatt fennállt. én pedig alapból extra izgulós vagyok és már maga a vérnyomásmérés gondolatától, a készülék látványától felmegy a pumpám........kellene egy kis relaxáció, jóga v. agykontroll :lol:

fatima
, ilyen esetről még nem is hallottam. de ne aggódj emiatt!!! nekem sajnos elég kevés volt a tejcsim, hiába tettünk meg mindent az ügy érdekében, mindig kellett pótlást adni ákosnak, már a kezdettől fogva. egy időben lelki ügyet csináltam ebből, mert manapság szinte az összes média azt sugallja a kismamák felé, h ha csak szopiztatás alatt alakulhat ki az igazi kötődés anya és babája között és ha tápszeres a babád akkor nem lesz olyan ellenálló az immunrendszere, szinte garantált a hasfájás. bennem mostanra értékelődött át sokminden ezzel kapcoslatban, h már tapasztaltabb vagyok: ákossal fantasztikus a kapcsolatunk, meg van a szoros lelki kötődés, eddig még semmi bacit, vírust nem kapott el és a pocija sem fájt soha :lol: :lol: :lol:
szóval fel a fejjel!

nyilván a természeteden nem tudsz változtatni, de majd úgyis érzed te azt legeslegbelül, h mikor jön el az ideje egy picit lenyugodni. különben én is hasonló lobbanékony fajta vagyok :lol:

izgatottan várom akkor az anyósvéleményt!!!!

nIKI
, haskeményedés témában nem tudok hozzászólni, mert én ákossal soha nem tapasztaltam, sőt még a szülés megindulásakor sem volt az az igazi betonkemény a pocim. maga a szülés alatt az epiduraltól pedig nem éreztem, csak nagyon-nagyon erőőőőős székelési ingert.... a többiek majd biztosan mesélnek. aztán még meglehet, h szabolccsal hamarosan jönnek az újabb tapasztalatok :lol:

Hatalmas pusszancs az összes pocaklakónak és anyukájának :)

Niki
Vendég

Sziasztok,

Megint egy mindenkihez szóló kérdéssel jönnék: biztosan volt köztetek, aki levetette a köldökzsinórvért. Melyik intézeten keresztül csináltátok?

Még vacilálunk rajta, pedig félő, hogy kifutunk az időből lassan...

Köszi a válaszokat előre is!

Mariann

KépKép
g2 mariann

Sziasztok!

Egy kis Csillik féle Valentin napi hangulat.
Csokoládés - avokadó torta, fantézia neve: Egyéjszakás kaland + apa ajándéka.
Tudtátok, hogy az Avokádó igazi afrodiziákum? Mexikóiak adták a nevét, jelentése: "Herezacskó". Tele van E- vitaminnal, ennek hatása gonodlom ismert.
Legnevesebb híve XIV. Lajos francia király volt. Innen nyerte, híres-nevezetes férfias enegiáját.
Na, én így az utolsó hetekben csak mesütöm és megeszem, de aztán jönnek az álommanók :oops: :oops:
Kép

Mariann: nemsokára írok a kérdéssel kapcsolatban.

Puszi

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Köszi, Szilvi! Várom.

Mariann

KépKép
g2 mariann

Mariann

S/Niki ajánlásával megnéztük a következő honlapot, kinyomtattam, elolvastuk és felvettük a hölggyel a kapcsolatot. Nagyon kedves.
Már át is adták a dobozt, amiben majd elszállítják. Az összes infót onnan megtudhatod, ha még van kérdésed, hívd őt, segíteni fog.

vrubos ildikó: 00421903282701
http://www.cordbloodcenter.com/hu/

Van több cég Mo.-on, nézz be az Őssejtes topikba is.Érdekes dolgokat olvashatsz.

Puszi

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Köszi,

Eddig a Kriot, a Zeliont és a Sejtbankot néztem. A három közül a Sejtbank volt a legszimpibb. Megnézem akkor a Tiéteket is.

Mariann

KépKép
g2 mariann

Fúú de guszta ez a torta Szilvi!! Nyami-nyami 8) . Biztos fincsi is.

Stellina-Niki, nekem is volt streptoc.bacim :? , ne izgulj, ha tudnak róla, nincs belőle gond. puszi

KépKép
logi

Fatima, még én sem hallottam erről a fajta tejmirigy termélésről. Mindenesetre tényleg érdekes. Azért próbáld azt tenni, amit a doki mond, aztán majd meglátjátok. Ha mégsem tudsz majd szoptatni, akkor sem kell elkeseredni. Tarek szopizás nélkül is lehet makk egészséges kisbaba.

Stellina/Niki, szerencsés vagy, hogy nálad nem jött elő a haskeményedés.

Szilvi, micsoda kis cukrászlány vagy! Hihetetlen guszta. Most beleharapnék. Tök jó, hogy nálatok ez amolyan éves szokás. Ez olyan kedves.

Haskeményedés témában még várom a hozzászólásokat... :oops:
Aki tudja, mitől lehetséges, az írjon!!!!! Köszi

Kép
niki30

Szilviiii, nem szép, h pocakosoknak ilyen képet teszel fel!!!!! már rá is cuppantam egy tábla milkára, annyira megkívántam az édeset :lol: tényleg nagyon klassz dolod, h nálatok ez már hagyomány!

Zsóka!!!! lécci te is nyugtass meg, ha írnál priviben egy kicsit bővebben az esetedről!!! (mikor derült ki, kaptál rá antibiotikumot, mikor végeztek újabb tenyésztést, és hogy a szülésnél kaptál-e antibiotikumot.......stb) ma egész nap ezen izgulok, bújom az internetes cikkeket.......pedig tudom, h nem kellene.....

[b]mariann! remélem sikerül válsztani a sejtbankok közül , mint ahogy szilvi is írta, nekünk már van tapasztalatunk a pozsonyiakkal és tényleg nygon korrektek voltak, és ami nem utolsó szpont, h 2006-ban még ők voltak a legolcsóbbak! majd írd meg a döntéseteket!

puszi
niki
Vendég

Sziasztok!

Meg vagyunk mi is. Csak annyit alszok mint egy medve télen. Aztán meg Dóri itthon van és nem jutok gépközelbe.

Szilvi! Én is nekiálltam takaritani. Szekrényeket rendberakni, szortirozni. Pár napja a konyhaszekrényeket mostam ki-le.
Neked Ákos mennyit mocorog? Nekem néha fáj, ugy kinyomja valamelyik alkatrészét.

Lányok! Visszaolvastam az irásokat jó elörre és nem láttok tisztán. A kortermek milyenek? Tudom, hogy van fizetös. Baba-mama szoba, ez milyenek vannak? És van olyan, ahol nincs velem a baba, hanem 3 óránként hozzák és tulajdonképpen a csecsemösök csinálnak mindent a babával? És tényleg be mehetnek a látogatok a kortermekbe? Nekem ez is furcsa. Nem hiszem, hogy jot tesz egy pár órás csecsemönek a különbözö baci, virus.

Ezt csak azért kérdezem, mert Dórinál ilyen szobában voltam és nekem jó volt. Eleve ki tudtam pihenni magam, szinte egész nap aludtam, késöbb ugy se volt idöm. A másik, hogy nem indult be a tejem azonnal és hiába szivta szegény gyerek nem akart. Azt a bizonyos teát kellett innom, hogy valamennyire beinduljon.

Most ennyi. Probálok többször benézni.
Sziasztok Krisztina

Kép

Kép
vagika

Hahó Csajok!

Gondoltam, hogy tanácstalanok lesztek tejmirigy ügyben. :( Állítólag nagyon ritkán fordul elő ilyen, de hát én pont azok közé tartozom, akik jól megszívták. :( Ezvan!!! Majd csak lesz valahogy...

Niki és Stellina/Niki!
Mi hárman nagyjából egy idősek vagyunk, már ami a terhességünket illeti. Lenne egy kérdésem: ti mostanáig hány kilót szedtetek fel??? Én most tökre ki vagyok, hogy 47 kg-val kezdtem és most vagyok 56 kg! Ez már majdnem 10 kg pedig még csak alig vagyok túl a félidőn!!!! :evil: :cry:
Mondjuk az biztos, hogy a melleim kapásból 3X akkorák, mint voltak meg hát Tareknek illetve az egész méh cuccnak is jó súlya lehet, de azért most egy kicsit kétségbe vagyok esve.
Alapvetően nem vagyok hízásra hajlamos, mindig 47 és 48 kg között mozogtam, de nagyon nem szeretnék 20kg-ot felszedni a szülés végéig.

F.

fatima

Niki,

Nekem is kb. a 25. héttől volt ilyen keményedés, de általában attól, ha siettem (gyalogoltam) valahová. Úgy tudom, teljesen normális, ezek még nem is a jóslófájások. Nekem olyan érzés volt, mintha Marci kinyújtotta volna a lábait amennyire csak lehet, és azzal tartotta volna magát, hogy ne billegjen a lépéseimtől...

Ági, (? - ez a Vagika elég bizarr név... :))

Sokféle szoba van most a Jánosban, a védőnő a múltkor elsorolta. Ha jól emlékszem:

1 db fizetős (7000 Ft/nap): egy ágyas, zuhanyzós, kórházi bútorokkal

1 db fizetős alapítványi (8000 Ft/nap): egy ágyas, zuhanyzós, IKEA bútorokkal

1 db. 2 ágyas de nem zuhanyzós

1 db. 4 ágyas zuhanyzós

1 (vagy 2?) 4 ágyas nem zuhanyzós.

Ez utóbbiba elsősorban a még szülés előtt állókat fektetik. A fizetősekbe pedig akkor tud bekerülni az ember, ha éppen nem foglaltak.

Mariann

KépKép
g2 mariann

Fatima most passz, h mennyi a súlyom, utoljára 16 hetesen mértük és akkor 59 kg-ot mutatott a mérleg. 8 hetesen 58 voltam. ákosos pocakosnaplómban visszakerestem neked, h a 21-24. hét környékén mi volt a helyzet és akkor 60 kg voltam, tehát +9 kg. hasonlóan híztam, mint te.
a 39. héten 68 kilóval zártam a terhességet :) és pont az újabb terherbesés időszakában kezdtem visszanyerni a régi alakomat ...
a + kilók miatt tényleg ne izgulj, ez teljesen normális:) nehogy fogyózni kezdjél!!!

ti vezettek pocisnaplót? én ákossal imádtam lejegyezni a főbb eseményeket, most is tervezem, de soha nem jutok el egy könyvesboltba. :cry: végülis még van kb 20 hetem :lol:
Vendég

Mariann!

És ezek mind baba-mama szobák? Logikusan az elsö kettő igen.

Krisztina

Kép

Kép
vagika

Alapvetően minden szobával az a helyzet, hogy napközben kint vannak a babák, éjszakára pedig visszaviszik őket a csecsemőosztályra. Aki kéri, annak éjszaka is kint lehet a babája, de azt javasolják, hogy inkább adja be az ember lánya, használja ki, hogy még aludhat.

Ez valószínűleg nem szobafüggő, bár egy 4 ágyasban nehéz elképzelni, hogy a babák is mind ott vannak.

De hát itt már annyi anyuka van saját tapasztalattal, én csak agyalok...

Mariann

KépKép
g2 mariann

Mariann!

Köszi a kimeritö választ. Akkor ennyit a pihenésröl. Mert éjszaka sem nagyon lehet aludni, mert tuti, hogy recsegnek, nyikorognak az ágyak. Én kifogtam egy 3 ágyasba. :?
Nehogy félreértsd, hogy nem akarok a babával lenni, de azt hiszem, nem ezen a 3 napon mulik az élete. És utána böven sokat együtt leszünk. De ha jol láttom, Te elöbb fogsz szülni. Majd, ha lesz idöd megirod a tapasztalatodat. :D

Azt tudtátok, hogy van a Jánosba Mamavideó? 4D UH? Én tegnap szembesültem vele. És összehasonlitva a többivel (Brendon, Praxis) ez adja a legtöbb mindent ugyanazért az árért.

Krisztina

Kép

Kép
vagika

Helló Lányok!

Mindenkinek szép napot!

Fatima, 47 kilóval indultál? Általában (én úgy tudom) a kisebb súlyú kismamák többet szednek fel a terhesség alatt, mint azok, akik eleve egy pici túlsúllyal indulnak. Ha most vagy 56 kg, akkor szerintem nincs miért aggódnod, valószínű szükséged is volt ezekre a plusz kilókra. Nem véletlenül van ez így. Szóval nyugi.
Én 60 kg-val kezdtem, és most vagyok 64, néha (esténként) 65. Én teljesen meg vagyok ezzel elégedve, híztam is és még fogok is. Hajajj, most fogunk csak igazán terebélyesedni :D
Stellina/Niki, hát Te sem vagy egy túlsúlyos, az biztos. :lol:

Mariann, köszi a hasznos infókat a szobákat illetően. Én nem is tudom mit választok majd. Valószínű az egyágyas fizetős szobát nem. Nem túl szerencsés egyedül....meg állítólag ilyenkor nem néznek rá túlzottan az emberre. A két ágyas az ideális lenne, na de ki tudja, hogy lesz e szabad. Még a 4 ágyas is belefér, ha az ember olyanokkal kerül össze. Nem?

Puszi
Niki

Kép
niki30

Sziasztok!

Végigolvastam ezt a sok hozzászólást a babakocsi témához, és mit ne mondjak, sikerült a teljes zürzavarba kergetnem magam. Arra jutottam, hogy teljesen mindegy milyet választok, úgyis a baba dönti el, mennyire sikerült eltalálni az ízlését. Illetve a másik, amit nagyon köszönök, erre nem is gondoltam, pedig evidens, az a súlya. Nekem még egy bébihordó üres cipelése is gondot jelent. :-)

Fatima, én most töltöttem a 31. hetet, és eddig 8kg ott sikerült felszednem. De ebből 4 az első három hónapban jött rám, aztán most kezdtem el újra hízni. Már kezdtem izgulni, hogy mi lesz velem a végére, mikor kiderült, hogy nem jó a vércukor szintem, így diétás kajára fogtak. A súlyom ettől kicsit csökkent, és azóta sem növekszik. Ugyan mitől növekedne, mikor minden édességtől és szénhidrát dús kajától megfosztottak. Ha lehetne választani, inkább felszednék a terhesség végéig 25kg-ot, mint ez a diéta. Szerintem ne aggódj a súlyodért, ez mindenkinél változó, és a baba ugyis tudja mire van szüksége.

Krisztina, mi voltunk a János kórházban 4D uh-n, és nagyon meg voltunk elégedve. Igaz, pont a karácsonyi nagy nyüzsiben, és a megbeszélt időpont is csúszott, mert az előttünk lévő baba elaludt és próbálták felébreszteni. Aztán sok várakozás után mi kerültünk sorra, de addigra a miénk is bealudt, így sétáltunk, próbáltuk felébreszteni, és nagyon kedves volt a hölgy, mindenben segített, tényleg megpróbálta, hogy a lehető legjobb felvételt kapjuk. És nem csak egy video (ellentétben a többi uh-val, mert vannak olyanok, ahol csak egy sima uh képből csinálnak 4D-et, itt tényleg mozgásban veszik fel), hanem vizsgálat is volt, megnéztük hogyan áramlik a vér az egyes testrészeiben. És a video is nagyon hangulatos lett, mert zene szól alatta. Szóval, mi meg voltunk elégedve, azt kaptuk a pénzünkért, amit vártunk. És mivel először megnéztük a babát és kiderült, hogy alszik, így két felvétel készült, mindkettőt megkaptuk külön DVD-n. Jaj, és nagyon nagy élmény volt először találkozni a babával. Bár azt mondják, hogy mindegyik hasonlít egymásra, mert ezek csak animált képek, de a mozdulatai azok csak a miénkre jellemzőek. Én nagyon tudom ajánlani mindenkinek a Jánosban a 4D-t.

Mariann felhozta az őssejt témát. Nektek mi a véleményetek róla? Én sokat olvastam ebben a témában, és először eldöntöttem, hogy levetetjük, de aztán elbizonytalanodtam. Nem azért akarom levetetni, mert most mindenki ezt teszi, hanem mert tényleg van értelme ilyen sok pénzt kiadni. Azt mondták az egyik helyen, és ez igaz is, hogy olyan mint az autó vásárlás. Sok extrát tetetünk bele, hogy ha baj van, akkor megvédjen, de igazából senki nem szeretné őket használni.
A másik, hogy olyan nagyon fejlődik ez a tudomány. Azt is olvastam, hogy igazából nem is a babának van rá nagy esélye hogy használ, hanem a testvérének. És hogy minél idősebb a baba, az esélyek csökkennek. Nem tudom, még igazából mindig van bennem kétely, de érdekelnének a ti véleményeitek is.

Előre is köszi: Andi

Kép

Kép
b79andi

Sziasztok,

Szobák: Nekem az egyágyasban a külön zuhanyzó vonzó nagyon. egyébként meg tényleg jól tud jönni a társaság, hogy van kivel kicserélni a tapasztalatokat. Szerintem az ágynyikorgástól tudunk majd aludni, mert elég fáradtak leszünk. Én kollégista voltam hosszú ideig, edzett vagyok... :)

Szóval feliratkozok az egyágyas várólistára, de semmi baj, ha nem sikerül.

Éjszakára szerintem vissza fogom adni Marcit. Tényleg nagy kincs ilyenkor egy nyugodt éjszaka. (jajj, csak szülessen meg egészségesen...)

------

Babkocsi: Szerintem Peg Perego Uno Rosso lesz (ha lehet még kapni egyáltalán...)

------

Köldökzsinórvér: sztem mi meglépjük, ha még nem késő, már írtam is a Sejtbanknak, fel is hívom őket ma, ha nem válaszolnak. Úgy vagyunk vele, hogy legfeljebb valamit később veszünk meg emiatt, de ne egy (vagy 2-3-4-5 :)) bútor megvásárlásán múljon a dolog.

Hízás: hát én 68-cal kezdtem (már a lombikprogram hozzáadta a maga 3-4 kilóját) és most vagyok 78 körül.

Tényleg nincs itt senki akinek Balog doki (volt) az orvosa? Furcsa véletlen.

Mariann

KépKép
g2 mariann

Mariann!
Jó neked, hogy edzett vagy. Én nem birtam aludni a nyikorgástól és a szobatársaim sem. Második éjszakára már egyszerre fordultunk. Egyszerre mentünk wc-re, mert mire kimásztunk az ágyból tutira felkeltek a többiek is.

Hizás: 57kilóval indultam és most 72kiló vagyok. A lányommal 56-ról indultam és 69 kilóval mentem szülni. Bár a lányommal én is diétáztam. Most nem kell. :D

Krisztina

Kép

Kép
vagika

Sziasztok!

Most csak gyorsan beugrottam és végigolvastam a mai nap termését. Én 15 kg híztam , tudom, hogy sok és mégis büszke vagyok magamra, mert mindkét fiúval 30kg-ot híztam.

Na, rohanok! Tegnap este meghozták lapra szerelve a bútort és ma a fiúkkal szereljük össze. Még egy nagy elem van, de azzal megvárjuk apát, mert hozzá sem merünk kezdeni. Reggal hét óra óta csak "LEGO"-zunk.
Megpróbálok felrakni 1-2 képet, itt már a pelenkázót szereltük.
Kép Gábor Mekk Elek remekel
Kép Én "kicsit" fáradtan
Kép Büszke Árpád, a kész bútorokkal

Puszi

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Na jó, összecseréltem a képeket!!!! :oops: :oops: :oops:
Puszi

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Szilvi,

Ezek Faktumbútorok?

Krisztina,

Szegény, rossz lehetett, hogy egymást keltettétek fel. Lehet, hogy én is túl optimista vagyok???

Mariann

KépKép
g2 mariann

Szilvi, micsoda kis segítséged van Neked! Rendesek ezek a fiúk!
De jól nézel ki, ahogy nagy pocakkal kalapálsz :D aranyos!

Kép
niki30

[quote="niki30"] írta:niki30Valószínű az egyágyas fizetős szobát nem. Nem túl szerencsés egyedül....meg állítólag ilyenkor nem néznek rá túlzottan az emberre.

Niki, ettől ne félj.. :wink: állandóan jön vki vmiért. reggel hőmérőzni, asszem hajnali hatkor, ha jól emlékszem, így indul. aztán takesz, bár gondolom nem erre gondoltál. u.úgy van vizit mindig naponta, meg védőnő is jött első nap, meg nővér is állandóan, plusz ezenken túl ahogy a kaját hozza is "rád néz".. engem a végén rettentően zavart már, h. a kilincset egymás kezébe adták hol ez, hol az.
nekem isteni volt egyedül, így is terveztem - volt is üres. engem Apán kívül a saját látógatóim is zavartak, annyira kimerített a szülés,pihenni akartam, h. legyen erőm otthonra. örültem h. nem kell idegeneket plusz más babájának a sírását hallgatnom, szoptatással más ffi látogatói előtt szerencsétlenkedem és még sorolhatnám.
ja, meg az egyágyasban alacsony ágy van, bár én hüvelyi úton szültem, de császárosként nem lehet egyszerüü a magas ágyról lekóvályogni.

de persze típusa válogatja, ki mit szeret, engem speciel egy 4 ágyas elrettent - de azon ne aggódj, h. egy egyágyasban bárki is elfeledkezik rólad orvosi-nővéri szinten.

vki írta, de lóugrásban olvastam, nem emlékszem, h. ki, de NEM 1 db egyágyas van. meg nem mondom hány, de tuti nem egy ! ha jól emlékszem 2 ikres anyuka is velem egyidőben egyágyasban volt, úgyhogy szerintem min.3-nak lennie kell.

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon

ja, és a saját zuhanyzó és wc és hüütő előnyeit nem is részletezem.. :wink:

Marcsi

KépKép
alon

Szia mindenki, nem írkálok ide, mert már kiöregedtünk, és nem bírlak követni se titeket, de ez a jó, hogy megint sokan vagytok!!! Örülök nektek :)

Csak két dolog:

Mariann: Kisjulcsi írt neked, hogy Balog az orvosa. Nekem is ő volt.
Húsz perc alatt bent volt (este nyolc). Férjemnek magyarázott, hogy mikor mi van éppen, mindenben segített, nagyon kedves volt. :)

Szerintem a babáknak az anyukájukkal van a helye. Éjjel is. Szülés előtti éjszaka fogtok utoljára aludni. Ez van :)
Sok ágyast nem tudom elképzelni se. Én egy ágyasban voltam, totál kezdő bénázásban, de nem hiányzott senki se. Nagyon jó élmény volt az a négy nap, tényleg, életem legszebb négy napja volt. Annyit sírtam, hogy még :) (A boldogságtól ám.)

Nem tudok ide jönni írogatni, mert annyi időm már sajna nincs, de drukkolok nagyon mindenkinek, néha benézek.

Üdv. M.
mircike

Sziasztok!

Követni már én sem tudlak titeket, csak most benéztem!

Azért írok, mert Szilvi eszméletlen jópasi fiaid vannak!!!!! Ezt nem tudtam szó nélkül hagyni! :)

Babakocsi, a PC babakocsiról ugyanaz a tapasztalatom, mint Stellina NIkinek, hogy hét hónap után nem fér el benne a gyerek, és olyan a döntése, hogy kénylemetlen volt neki az átmeneti ülés időszakában. Mi már kölcsön babakocisval nyomjuk.

Na ennyi voltam, drukkolok én is mindenkinek, további szép napokat. Puszi, Nóri

Kép
nóri8

Sziasztok!
Hát én is egyágyas párti vagyok, izgultam is, hogy legyen üres szoba. Hasonlóan Marcsihoz, nem kívántam idegen embereket magam körül, egyrészt a babának sem jó az a sok idegen, a fene tudja milyen bacikat hoznak be, másrészt az ember ilyenkor nem vágyik ismeretlen férfiak társaságára, nincs valami szalonképes állapotban.
Az első napon félóránként jöttek a szobába a nővérkék, orvosok hogy minden rendben van-e, a második napptól "csak óránként mindig betoppant valaki.

Szilvi tényleg nagyon helyesek a fiúk!!! A pocid csudacsini :wink: .

Én bizony beadtam mindkét gyerekemet éjszakára. Borit nagyon nehezen, hosszú vajúdás után vákuummal szültem, nem hogy felállni, felülni nem bírtam a fáradtságtól, pedig nem vagyok egy elhagyós tipus. Marci már könnyebben született,de az éjszakát ő is a csecsemőosztályon töltötte.5-fél6 körül már ott toporogtam értük a csecsemősöknél és este 10-ig velem voltak. Nekem kellett ez a pár nap regenerálódás. Azóta egyetlen éjszakát sem töltöttem távol a gyerekeimtől.
Szóval szerintem mindenki úgy csinálja, ahogy Neki a legjobb. Igenis kimerítő a szülés és semmivel sem rosszabb anyuka, aki beadja éjszakára a babáját hogy kipihenten vágjon bele az otthoni nemalvós időszaknak.
Ez persze csak az én véleményem.
puszi, Zsóka

ez egy kedvenc képem(még nyáron készült, Marci 3 hónapos 8) )
Kép

KépKép
logi

mircike, ugye nincs harag??? :oops: :D :) 8) :wink:
logi

Én nem haragszom, az biztos :D
A babákat kérdezd :wink:

Nem rossz anya - jó anya kérdés ez. Mindenki azt csinál, amit akar, felőlem meg aztán pláne, nem ítélkezem, csak véleményt mondtam. Hozzáteszem persze, hogy mindez nem vonatkozik a problémás esetekre, tehát amikor császár van, koraszülés van, vagy egyéb.

A baba kilenc hónapig a hasadban van, minden, tehát minden levegővételedet érzi, aztán egyszercsak minden átmenet nélkül hopp nincs ott vele a mami. Mert alszik. Én lelkileg nem bírtam volna magamban feldolgozni, hogy én alszom, ő meg sír, és velem akarna lenni. Én ettől az érzéstől se tudtam volna aludni, úgyhogy totál mindegy volt, hogy miért nem alszom :D
De aztán lehet, hogy csak hősanya kompenzálok, mittudomén.

Pusz. M.
mircike

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?