Új privát üzeneted érkezett!

Ann: Te szerintem soha nem lennél képes az afféle ösztönszerű életvitelre... :D :D :D
andrea-1

Zsuzsó!!
Mégegyszer, nagy gratula!!!! :)
Azért vágod, hogy nem mindenkinek jut ki ilyen házassági évfordulós ajándék????!!!!!! :D :D :D :D :D :D
andrea-1

Andi,
köszi a tanácsot!
Még annyit tudnál segíteni, hogy pl mikor főtt ételt ettél ebédre, az mi volt? Kicsit kínai (na jó nem, csak baromi körülményes) nekem kiszámolgatni, hogy miben mennyi van, mi hova tartozik! Ergo, ehetem vagy nem ehetem!
:D

Ann,
sajnos én nem irodában dolgozom, ezért is lehetetlen a kajálás. Van, hogy hajnal 4-kor kelek és először 10 után jutok kajához, mert ilyen a beosztásom, munka közben meg tilos enni nálunk!
Tehát nálunk mindenki akkor eszik, amikor épp ideje van rá, nem akkor mikor kellene... Egyáltalán nem egészséges, plusz hozzá, hogy emberekkel foglalkozunk, stressz stb. Teherbeesés szempontjából nem az igazi!
12 órát nyomok egyhuzamban! Nem könnyű...
gigibp

Zsuzsó: ÚÚÚÚÚÚÚGY ÖRÜLÖK!!!!
HATALMAS GRATULA!!! :) :)

Sz csak nem mond rossz híreket ezután :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Innentől felfelé ível az út! :)

Csodaszép évfordulós ajándék lesz!!! Párod bent volt az eredményhirdetéskor,vagy meglepetés lesz? :)
Vendég

Főtt kaja tippek
(én az itthonról vivős megoldást választottam, mert azt tudom, hogy mi van benne tényleg)

párolt v. hirtelensült husi (hal v. csirkemell, pulyka) bármilyen salátával
durumtészta + valami szószos husi
durumtészta + gombapöri
valamilyen főzelék habarva kevés tk liszttel + pici fasírt
husi mellé én ettem köretnek rizst is.. keveset úgy hogy párolt zöldség+rizs kombó inkább
de volt hogy sültkrumpli is becsúszott, mert nem álltam meg... vagy palacsinta... hát igen, van amikor kell a dolcsevita :)
Ja és a lényeg mindegyiknél: nem degeszre zabálni az embernek magát... :)
Nagjából ezekkel és hasonlókkal operáltam :D
andrea-1

Ja és mivel továbbra is szedem a metet, maradt minden a régiben.. már amikor bírok enni....
andrea-1

Judit: én is sajnálom,hogy most nem sikerült találkozni,úgy látszik ahányan voltunk,annyifelé szaladtunk :lol: :lol: :lol:

De majd akkor 23-án ;)
nem menekülsz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Klassz lesz végre mindenkit megismerni :)
Addigra megismerem Miezát is :D ,Sajtit és Wikkát már ismerem.
Vendég

Tyhűűű már megint laptetűűű!!!!!!!!
Azt nem tudjátok ám elképzelni mit össze nem gondolkodtam mikor ide kerültem, hogy mi a fene az a laptetűű...

Szóval Kittikének ajánlom a legnagyobb részét és Krisztiánnak (vagy Balázska??bocsánat)
A többi részét pedig a pocaklakós picurkóknak, hogy legyenek erősen ragaszkodók, kapaszkodók.
Akik pedig ma szomorúak kapjanak hamar újra erőre, a türelmetlenkedőknek pedig sok sok türelmet, nyugalmat!! Na beleértve magamat is:))
ann74

Gigi, ez a munkarend tényleg gáz basszus. 4-10ig nem is eszel semmit?? Vmit ki kéne találni...
Hmmmm.. egyél az ügyfelekkel együtt.. (na jó ez vicc)
Vmi folyékony dolog amit gyorsan be lehet hörpinteni és nem leszel tőle éhes?? nem 1szerű, vkinek vmi jó 5lete??

Én most reszelt sárgarépás tükörtojást ettem egy retekkel vacsira. (De sztem fél óra múlva éhes leszek..)
ann74

Ann,
hmmmm ez jól hangzik.
Én épp most mértem meg egy Graham kiflit és 86 gramm volt :)

gigibp

Zsuzsó!!!
Nagyon örülök, hatalmas gratula!!! :D

Most csak "emiatt" néztem be... én javulgatok, bár a doki javasolt egy port, ami megállítja a hasmarst és segít felszívni a vizet, remélem, ha abbahagyom sem lesz gond! :roll: De legalább a mai napot nem a klotyón töltöttem :D

Kép
Kép
navared
Szfvár

Ez a diéta tényleg nehéz, de egy idő után rááll az ember. Nekem volt rá 22 hetem hogy megszokjam, de sajna trehány voltam és nem folytattam szülés után. Nekem pl. a tészták egyáltalán nem nyomták fel a cukromat, a fehér liszt viszont nagyon. Én próbáltam lazán felfogni, néha egy kis diabetikus csoki/süti. Gyümölcsökből meg csak ami megengedett. De most olyan jó tolni befelé a szőlőt. Tavaly annyira kívántam és nem ehettem. Ja, rizsből jobb a barna rizs. Kenyérből én bakonyit ettem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2010.10.01 18:57-kor.
vicky79
Budapest III. kerület

Wikka, nagyon-nagyon sajnálom!!! :(

Judit, viszont te célegyenesben! :wink: Hurrá!!!

Kép
Kép
navared
Szfvár

Sajnos én se eszem sokáig a munkahelyemen...
fél9-től kb. 2-3 óráig,bár múltkor 4 körül mentem ebédelni... :?

Utána este 9 körül érek haza,akkor tudok enni leghamarabb, illetve amint készítek kajcsit :D :D

Inni tudok,úgyhogy sokszor kakaót készítek magam mellé,mint innivalót,és az valamivel laktatóbb,mint a víz.. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Gigi: nagyon édes a vonalzód!!! :D :D
Vendég

Judit: naaaaaagyon szuper eredményeid vannak!!! :D

ebből bizony baba lesz! :) Minden paraméter tökéletes :D
Vendég

NAvi, de aranyos vagy köszi. jobbulást nektek, vigyázz magatokra. további gyógyhullámok. :arrow: :arrow:

diétás lányok, egy kis gyakorlati tanács vagy ötlet, hátha segít valakinek...

ne nagyon durva éles váltással kezdjétek, először csak próbáljátok tartani a napi 5 étkezést, és száműzzétek a fehér lisztet, cukrot (cukros üditőket!!!)!
aztán ha már a napi 5 kaja, finomíthattok rajta, hogy mikor mit. az ebéd a legkevésbé fontos, mert akkor a legjobb inzulin szempontból a szervezet reagálása, ezért ha bűnöznötök kell :-) azt délre időzítsétek!
a du 16 órás kaját meglehet oldani két almával vagy mondjuk egy kefír + két korpovit keksz, esetleg egy diétás gyümölcsjoghurt. ha nincs hütő, akkor a legjobb az alma, én azt ettem. nagyjából két kisebb vagy egy nagyobb alma elég, nem kell vackolni a méregetéssel sem.

nem tudom segít-e, de hátha, legyetek kitartóak, én közel 15 kilót adtam le, megérte az első 2 hónap nyűglődés. azóta egy év alatt két kiló jött vissza, az is az utóbbi két hónapban, amit részben a hormonokra is rákenek. :-) :-)

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Zsuzsó: nem lehetne kapni egy fotót a 2 csíkosról? :D

Mennyi lett a HCG-d?
Mesélj!!!!! :D :D
Vendég

Zsuzsó,
nagyon ügyi fagy fogyi téren! Mennyi idő alatt adtad le ezt a 15 kilót?

Breki,
köszi, imádom a cicákat!!! Nekem is van Anyuéknál kettő is, az egyik már nagyon öreg, a másik meg egy vörös cicalány. :lol:

gigibp

Gigi: nekem is van egy cicácskám,itt fekszik most is az ölemben :)
Egyelőre ő az gyerekem :D

Remélem nemsokára én is módosíthatok a vonalzómon :)
Vendég

Breki,
decemberben már tuttttira másik vonalzód lesz! Olyan, ami 40 hétből számol visszafelé! :lol: :lol:

gigibp

Gigi: sőőőt,már november végefelé be kell szereznem egy olyat ;)
Vendég

zsuzska

irtam neked pü-t, nézdd meg légyszives, és sajnálom hogy most nem jött össze, de remélem majd a következő összejön.

zsuzsi
neked hatalmas gratula :) apa biztosan örül neki az évfordulóra szép ajándékot kapott.

ma levideóztuk Hannát ahogy tele szájból vigyorog mikor mondom neki, hogy "kérsz cici-micit" ?---- ekkor tudja hogy kaja lesz, apa mondása meg hogy nyílik a tejcsarnok figyelj :)

Kép

Kép

Kép
lukacsne
Fót

Lukácsné: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tündér lehet :D

Párod naon vicces :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Breki,
már a múltkor otthon sem tudtam képet feltenni :-(, most meg nincs nálam kábel, de majd otthon megkérem szépen a férjemet, hogy tegyünk fel képet. elhoztam a tesztet és néha ránézek, hogy ugye ez most tényleg igaz? :-)

Andi, ismerős ez a tesztnézegetős dolog? :-D :-D

Gigi, pontosan nem tom, közel 1 év volt. de pár hónap után már látszott, hogy elkezdődött valami. kaptam metet + tornáztam is az elején. hidd el, meg lehet csinálni.

Vicky, nem jelentkezett senki utasnak hozzám. ha rám mered bízni magatokat Barbussal :-) és van gyerekülésetek, vagy tudunk addig szerezni, akkor elfuvarozlak a fórumtalira. meg persze vissza is. :-) majd egyeztessük előtte a részleteket. elég, ha írsz egy címet és egy tel.számot.

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Gigi: azért úgy nézem,nagyjából ugyanazt a dátumot várjuk ;)

Talán ha úgy alakul,egy napon megyünk majd :)
Vendég

jaj, csajok, édesek vagytok ezzel az évfordulóval, de az valahogy "picit" háttérbe szorult a nagy izgalom közepette. :-)
azt hiszem ennél csodálatosabb ajándékot tényleg nem kaphattunk volna. :-D :-D

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Zsuzsó: mennyi lett a HCG-d?
Sz is nagyon fog örülni!!! :D
Vendég

készítettem új vonalzót :lol: :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.10.01 22:05-kor.
Vendég

Békus,
nem mértek hcg-t ilyenkor csak vizeletteszt van. azt hiszem. :oops:
sajnálom hogy nem találkoztunk ma, sajnos rohannom kellett, de olyan jófej vagy hogy csak miattunk eljöttél.

csajok, ha bármi bajotok van, a tündér-aranyos recepcióvezető lányt (ha jól tudom Irénke) keressétek. ma nekem naggggyon kedvesen segített. így utólag is nagyon hálás vagyok neki!!!!!

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Békus, tök jó az új vonalzód! :-) ;-)

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

köszi :D

Annyit hallottam már Irénkéről,de nem tudom,melyikük az :?
Vendég

Zsuzsó: de ha menned kell Sz-hez,akkor se lesz HCG?

Persze hogy mentem,nagyon drukkoltam Nektek,akkor legalább Neked szerencsét hoztam ;) :D :D
Vendég

Jó reggelt!

Látom mindenki diétázik Nekem is kell a Házipatika oldalán nagyon jó táblázat van,mennyi szénhidrát,kalória stb.

Zsuzsó!!!
nem is tudtam,h hozzá jársz :D !
csak annyi,h a héten voltam és elfelejtettem mit mondott a prolaktint mikor nézessem meg?de aztán eszembe jutott,h akkor kell vissza mennem ha megjön és akkor is ha nem ,tehát mindegy,amikor reggel megyek hozzá akkor megcsináltatom a vv.
Tényleg ha Sz nincs akkor a recin máshoz küldenek?
irták a csajok kérjem a recin Irénkét,ő nagyon ott van a szeren...
mert ugye Sz kispapirra felirja köv vizsgálatot!
Köszi

Szép napot mindenkinek megyek melózni!
vikus82

sziasztok!

na, hát, október 11-én műtenek. (estrella: petevezetőim nézik meg laparral, gyaníthatóan el is kell távolítani őket)
az lenne a kérdésem, hogy anno K gólyásunk azt mondta, hogy műtét után kezdjük 6 héttel a lombikot. Ezt mire értette? 6 hét után már beültetés? Vagy 6 hét után csak a hormonkezelés kezdete?

Mert ha utóbbi, akkor nagy szomorúságomra átcsúszunk 2011-re...ha előbbi, akkor karácsonyra manókat kapunk:-)
Ez utóbbi jobban hangzik...de mi az igazság? tudtok nekem segíteni?
Vendég

Zsuzsó!

Nagyon nagyon szívből gratulálok a pozitív teszthez :D
Sz-nek marad a legjobb rész, ő számolhat be majd nektek a szép petezsákról és szikhólyagról, illetve a csodás szívhangról :D

puszi

eszter82
Budapest

Bocsi csajok, amiért épphogy csak tudok írni :oops: :oops: :oops: bár már ez is haladás ennyi meló mellett :?
Nagyon reménykedek minden nap, hogy végre normálisan tudok írni mindenkinek. Olvasni folyamatosan olvasok, csak már írni nincs időm :oops:

most Macsékról:

Balázs továbbra is jól van, már tejecskét és teát is kap :D
Kitti kicsit sárgult, így tegnap kék fény alá tették. Macs mondta, hogy nagyon iciri piciri így pelusban...tulajdonképp most látták először ennyire nekivetkőzve és nagyon kimondhatatlanul vékonyka picúr. Azt mondta dokinő, hogy ez a legkevesebb, még a kék fénytől picit fogyni fog :shock: , de majd több táplálékot kap, csak a szivecskéjén az a lyuk legyen rendben!
A botallo vezeték (ez a lyuk a szívén ami nem záródott be) kicsit nagyobb is mint szokott és ugye nyitva van. Ha teljesen stabil és a kék fényen is túl lesz, valószínű kap gyógyszert rá, amitől elvileg bezáródik. Remélhetőleg hamar jóra fordul minden és arról számolhatok be, hogy Kitti ugyanolyan eszeveszett fejlődésbe kezd, mint az ő okos és nagy bátyja, Balázs.
Macs jól van, bár pokoli kibírni este 9-től másnap 1-2-ig hogy láthassa a picikéit! Hétfőn varrat szedés és mehet haza :)
Már ez is nagyon jó, mert azért 2 hónapja a kórházban volt...nagyon ki van éhezve a külvilágra és az otthoni légkörre :)

Amit mindenképpen meg kell még írnom:

Kubu!
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉdesek ezek a kismanók :D :D :D
Mekkora huncut szekció :lol: :lol: :lol:

Lukácsné!
Úgyszintén! :D Olyan édesek összebújva :)

Judit!
Nagyon hajrá hétfőre!!!

Kahlan!
Szerintem ha túl vagy a műtéten, megkapod a zárót, utána haza indulás előtt csattogj át a BMC-be és mondd meg, hogy most jössz onnan. Annó abban maradtatok, hogy 6 hét múlva lombik. Erre biztosan meg fogja mondani K vagy K2 ügynök, hogy mire készülj 6 héttel később, szurira, vagy beültire! :D hajrá!
És legközelebb beszélgetünk is :D

Béku!
nagggyon állat a vonalzóóód :D
és rohamléptekkel haladtok ti is!!! De jó! :D

Jesszus!
Mekkora diétahullám van :D

Navi!
De jó, hogy alakulsz!
Nagyon izgulok Értetek is!!!!
Csak nem a Smectát nyomod??? (annak pocsék az íze :? )
Lényeg, hogy nem a wc-n töltötted a tegnapot!!!!

na lépek, mert itt vannak Lac lányai és nem akarok egész reggel a gépbe mélyedni!
Igyekszem később is benézni!

na, már egész sokat sikerül most netelnem...alakul ez! Remélem most már nem lesz akkora szünet, mint az utóbbi hetekben...

puszi

eszter82
Budapest

Jó Reggelt Zsuzsó Kismami!!! :lol:

Tudtam! :)
Olyan hülyét álmodtam tegnapelőtt éjjel, hogy alig merem leírni! Két kismami (Mieza és Andi) volt benne és TE. Nagy szakértelemmel nézegette mindegyikőtök a saját tükörtojásait, természetesen külön tálakban. Miezáén és Andién volt vagy 6-8 tükörtojás, a tiedén meg kb.: 4. Nagyon örültetetk, hogy már mennyire többsejtes állapotban vannak és milyen szépen fejlődnek.
Szóval már akkor a pocisaink közé álmodtalak, tudatalatt oda soroltalak téged is, ezek után nagyon bíztam benne, hogy pozitívat tesztelj! :)
Most még halk gartula, de annál szívből jövőbb, annyira örülök!!! :lol: :lol: :lol:

Pá Drágáim!
sajt@

Eszter, elolvastam a blogodat..Hát mit mondjak, rettenetesen sajnálom........................... De nagyon jó látni, hogy így talpra álltál, követendő példa vagy!!!! :!:
nyuszika85

Szia Sajti!!

Nem semmi,miket tudsz álmodni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne aggódj a mnyh miatt,mire kell,tökéletes lesz!
Mikor is lesz? :roll: :D

Eszter: köszi a Macs-híreket!! Úgy örülök,hogy sínen van a dolog! :)

Rossz lehet olyan sokat várni,hogy láthassa a babácskákat,de hamarosan már minden pillanatban együtt lehetnek!!!

Igazad van,tényleg repül az idő,már csak egy hónap,és szúrhatunk újra!!
Bevallom,reméltem,hogy nem lesz erre szükség mégegyszer...

De egy dolognak örülök,hogy most nem 24 napig kell szúrkálódni :lol: :lol: :lol: :lol:

Lányok: Sz meddig nem lesz BMC-ben???
Ugye a következő héten bent lesz? Nem szeretnék máshoz menni... :?
Elég sok rosszat hallottam már a "helyettesítésekről"...
Vendég

Szia Kahlan,
engem június 1-én műtöttek, laparral és hiszteroval, megnézték a p.vezetékeket de nem távolították el, illetve endot távolítottak el. Utána aug. 27-én indult a lombik. A műtét után olyan szűk 2 hétig itthon voltam, utána mentem BMC-be és akkor beszéltük meg mi legyen. Szerintem ne siettesd, jó ha kimegy belőled az altató illetve ha erősödsz. Nekem a saját kérésem volt, hogy ne kezdjük rögtön 1 hónap múlva, mert elég gyengusz voltam és nehezen gyógyultam. De ezt majd fogod érezni. Sz nézte anno hogy volt-e pv. eltávolítás, mert akkor több idő kell a regenerálódáshoz. Szóval azt mondom a megerősödéshez semmiképpen ne sajnáld az időt.

Zuzsó
köszi a tippeket a diétához, ezek jó tanácsok.

IR-es lyányok:
tegnap hívott a diabetológus barátom, ahogy ígérte. Amit nagyon kihangsúlyozott az az volt, hogy RENDSZERES IDŐKÖZÖNKÉNT többször kell enni keveset, ez nagyon fontos. Tehát tényleg jó ha mindig meg van következetesen, hogy hány órakor eszünk.Mert a gyógyszer csak egy dolog, ha nem követjük az étrendet akkor kevésbé segít. Persze azt is mondta, hogy nem kell itt most számolgatni meg kikalkulálni minden gr szénhidrátot, de oda kell figyelni. Reggel ne legyen gyors ch, ill. a lényeg hogy a ch bevitel ugye elosztódjon a nap folyamán, odafigyelve hogy napszakonként is változik az ir érzékenység. A másik fontos dolog pedig a sport, hetente 3szor mindenképpen mozogni. Ami olyan mozgás szabad hogy legyen, hogy ne pörgessen túl, ne legyen túl megerőltető, mert az sem jó az inzulinnak. Na én ezzel most bajban vagyok, mert az aerobic, step aerobichoz akartam visszatérni, mert az a nagy szerelmem, de ez most tiltólistán van, mert való igaz, hogy ez rettenetesen felpörget, és én emiatt szerettem, de pont ez a veszély benne, ráadásul egy idő után olyan mint a drog, h. nagyon rá lehet szokni. Úgyhogy most még nem tudom milyen irányú sportot űzzek, ami kb. zsírégető tartományban tarthatja a pulzust. Néztem a Niát vagy vmi táncosabb dolgot vagy csak egyszerű zsírégető órát, vagy csak teremben gyaloglás, kocogás.. Itt van mellettünk egy uszoda, de felfázásra való hajlamom miatt ezt inkább kihagyom, pedig ez lenne a legjobb állítólag.

Sajti
ez a tükörtojásos álom, hát ez haláli. Akkorát nevettem, elképzeltem csajokat ahogy nézegetik a maguk által sütött tükörtojikat :)))

Mindenkinek szép 7végét kívánok!!!
ann74

Lányok,azért azon nagyon elcsodálkoztam,hogy MENNYIEN voltak tegnap BMC-ben?! :shock: :shock: :shock:

Pedig bőven 9 után értem oda,és még akkor is a bejárati ajtóig állt a sor a recepcióhoz...
Eddig nem láttam még ekkora tömeget.

Lehetséges,hogy várólistával együtt többen lettünk??
Vagy csak a péntek miatt?
Nekem a leszívás volt pénteken,de mire fel kellett menni Sz-hez,sehol senki nem volt,nála is csak azt az emberkét kellett megvárni,aki már épp bent volt nála...
Vendég

Sajti! :D :D :D :D :D
Olyat röhögtem az álmodon!!!! Jólvan, látom Neked se kell továbbra sem a szomszédba menni a hülyeségért.... csúszik ott magától is rendesen a kuplung... :D :D :D :D
Azt viszont sajnálom hogy Te kedden mész, én meg hétfőn.... megint meglett volna a műsor a váróban....

Békus: Szerintem Sz. már hétfőn lesz. Legalábbis engem akkorra rendelt vissza, hogy megbeszéljük a továbbiakat..... :wink:
andrea-1

Csőváz Csajszik! :lol:

Köszi mindenkinek a bíztatást és tippeket, annyira aranyosak vagytok. Nem győzöm írni, ha vmi nem okés, hogy mennyire jó érzés, ha így gondoltok rám. :)
Icirit már jobban vagyok taknyilag, remélem csak egyre szuperebb leszek. Az Estrofermtől nem bírok reggel aludni, fél ötkör már pattan a szemem, aztán egész nap csak kómázok déltől... De beszedem, mert kell a klassz mnyh.

Wikka:
Hjaj... úgy sajnálom... Mély együttérzésem.
(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((O)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
A következő már bizti sikerül, csak így szabad felfogni.

Kahlan:
Drukk, hogy műtét után 6 héttel már beülti lehessen! :)

Judit:
Hát én tuti nem vagyok vashiányos, sőt! :lol: De kipróbálom a Bérest, hátha...
Csudaszép tüszőid kerekedtek, nagy drukk hétfőre!!! :)

Zsuzska:
Olvastam már, hogy sikerült kiadni a szomorkát, most még biztos rossz, de egyre jobban leszel... Meglesz az apivizsgálat is, ugyan most halasztódik emiatt a következő - de talán kell is ez az időszak lelkileg, hogy felkészülj a következőre, megerősödve. Itt szinte mindenki megszenved a céljai eléréséért, de annál jobban fogjuk értékelni az eredményt.

Gigi:
Köszi a mnyh növelőket! :)
Csak egy jó tanács: ne másokra figyelj, hogy nekik miért sikerült, náluk miért ilyen egyszerű, miért pont nekik jön össze egyből... Ez mind-mind rengeteg energiát vesz el attól, hogy saját magatokra koncentrálhass és a magatok ügyével törődhess maximálisan. Ráadásul ezek negatív gondolatok, ami neked nem kell!!! Én is nyíghatnék (bocsi a szóért, én ez magamra értem), hogy ezer éve gyúrunk a gyerekre és még nem jött össze, bezzeg másoknak! De nem teszem, helyette ezt az időt és energiát arra fordítom, hogy kigondoljam, mit is tehetnék még meg az ügy érdekében, illetve csinálom is. Ha már ez mind elfogyott, akkor élvezkedem kicsit (pl.: masszírozás, egy jó mozi, v. bármi ami feldob lelkileg, testileg), mert ellazít és ez is igen fontos a babaváráshoz.
Nem könnyű ilyen szemüvegben látni a világot, élni benne, de ha belejöttél, utána már sokkal jobban érzed magad. :wink:

Vicky:
Drukk 12-ére! :) Hűha, mindjárt jogsis-mami leszel. Miezához az Örs környékéről lehet vhogy eljutni, szuper lenne, ha eljönnétek a lányzóval. :)

Vnbeni:
Köszi, aranyos vagy! :)
Követett a volt főnököd? :shock: :shock: :shock: Ez pszichopata? Ja és egy igazi furkó! :twisted: Nagyon jól tetted, hogy ügyvédet fogadtál, kívánccsi leszek mit mond, mik az esélyek. Akár priviben is, ha itt nem akarod megírni... Drukkhegyek, légy erős!!! :)

Valyoni:
Hajrá peteérés, de jó! Mindjárt bládi, oszt irány a bíemszí! :)

Woody:
Simogasd meg a nevemben Lili-babát, amiért ilyen tündéri kislány! :)

Lukácsné:
Imádom a fotóidat! A videó meg szenzációs lehet!!! El tudom képzelni, ahogy mosolyog a cicre. :)
Csodaszépek a gyerkőcök, gratula! :)

Vikus:
De durva lázad volt! Remélem azóta már jól vagy. Szerintem nyugodtan hívd fel Sz ügynököt a benti számán, lehet, hogy az asszisztense veszi fel, de ő is tud segíteni. Ha a recit hívod, akkor viszont csak Irénkét kérd, mert ő van legjobban képben, én nagyon kedvelem, igazi tündér.
Én is szedek Merckformint. A lényeg, hogy fokozatosan kell hozzászoktatni a szervezetet, akkor nem lesz semmi vacak tünet. Ha mégis, akkor másfajta gyogyót kell íratni - hiszen nem vagyunk egyformák.

Ildi:
Édes vagy, köszönöm! :)

Estrella:
Háát ez nem az a kimondottan @ar :D IR-lelet - szerintem (nekem a 120p-es inzulin 200 feletti volt először, na az már nagyon kaka). De lehet, hogy kapsz rá egy kis gyogyót, no para!
Kollégád elég gáz, szabad így elvinni a cégpénzt? :shock: Ez nem sikkasztás?
Fejedre ajánlom a férfi v. női Bánfi hajszeszt (nagyon büdi, de jó) és a HairClinic kapszulát kúraszerűen, nekem megállt az őrületes hajhullás, igaz legalább 6 hónapig szedtem...

Béku:
Ez fura, de szerintem a nődoki simán elküldthet IR-re, nem is értem... :roll:
Endokrines viszont tuti írhat beutalót.

Heni:
Ifiasszony! Alig várom, hogy ti is kezdhessetek, végre tudjak drukkolni nektek is! :)

Mieza:
Én nemszeressem a sört, nyugodtan leradírozhatsz a sör-listáról. :lol: Talán a szoptatós mamik? Állítólag serkenti. :)
Nagykutyás-fojtó nyakörv is jöhet? Úgy emlékszem :roll: van egy fölöslegbe... Majd túrok a gardróbba egy kicsit...

Navi:
Óóóó de kár, hogy nem tudsz jönni a talira... :cry:
Anyósodnak jobbulást, már megvolt a műtét?
Köszi a barátcserjés tippet!
Aztán ne kóróskodj, maradjon meg benned a kaja mostmár, a nődokid pedig vegye fel a láthatóságiját, mert jól fenékbe lesz billegetve!!!

Andrea:
Micsoda színészi barvúrt hajtottál végre - nagykabát, vastagpulcsi! :lol: Te meg csak lapítasz hétfőig, mi? :lol:
A versikés terveden én már most pityergek, baromi jó ötlet! Te kis könny-terrorista! :wink: 8)

Ann:
Kösszike! :)
A cékla-répa-almasalihoz megfőzted a zöldségeket, illeve pirosságokat és narancssárgaságokat?

Kubu:
Bírom a"ok" - odat, hogy miért nem jössz. :) Én is ilyeneket kérek fentről. A nagyobbik veszettül-bitag jó ok, a kisebbik egyszerűen gyönyörűséges ok. Köszi a fotókat, jól esett! :)

Csutka:
Pályázz, nehogymá kihagyd a lehetőséget! Utána is ráérsz még agyalni, csak nyerhetsz kápííse?! :)

Macs:
Örülök, hogy ha lassan is, de haladtok a kórház kapuja felé. Annyian szorítanak értetek, el sem hiszed! :)
Balázska nagyon ügyes, hogy már etetni lehet és nincs gépen, hajrá kicsi fiú!
Kittike drága, rengeteg drukkom a tiéd, harcolj miniszuperhős, mutasd meg a világnak, hogy mire vagy képes!!! Anyáék nagyon várják, hogy együtt legyetek otthon és hidd el csudaszép dolgok következnek!
Küldöm a sok pozitív életenergiát:
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Pá Drágáim!
sajt@

Ann és Zsuzsó:
Asszem Zsuzsó írta a du-i étkezésre, hogy alma+korpovit keksz. Na kéremszépem, az alma jó, de KEKSZET NE!!! Du éppenhogy nemszabad lassú lebomlású szénhidrátot enni, csak gyorsat.

Benyomatom a közösbe az IR-es infóimat, remélem segít és egy dietetikustól kaptam TB-alapon! :lol: , márpedig ő tudja a dörgés. Ha további kérdéseitek lennének, amiben tudok, szívesen segítek.
Aki már ismeri tekerje tovább!

Általában 160 g-os CH diétát kell tartani/nap az IR-eseknek, de ezt a dokid megmondja. Nekem fogynom is kellett, így nem volt elég, hogy a 160g-os CH-ot figyeltem, emellett napi 1200 kcal-nál többet nem ehettem.

Nagyon fontos, hogy naponta ötször kell étkezni!
Reggeli: 7-ig LASSAN felszívódó CH-ot 30 g-ot,
Tízórai: 10-kor LASSAN és GYORSAN felszívódót 20 g-ot,
Ebéd: 13-kor mindegy 50 g-ot,
Uzsonna: 16-kor GYORSAN felszívódót 20 g-ot,
Vacsi: 19-kor LASSAN felszívódót 40 g-ot.

Ezeket az időpontokat is fontos betartani, mert a szervezet inzulintűrése (asszem v.mi ilyesmiről van szó) ilyen időpontokban változik, emiatt mindig a meghatározott típusú CH-ot (ezt fenn melléírtam) szabad enni.

LASSAN felszívódó szénhidrát:
gabona termékek pl.: barna-, rozskenyér, korpás zsemle, durum tészta, barnarizs, korpás kekszek, teljeskiőrlésű cuccok.

GYORSAN felszívódó szénhidrát:
gyümölcsök és a belőlük készült termékek is (gyümölcslé, lekvár, befőtt), tej, kefír, joghurt.

A banán és szőlő kerülendő, mazsola pláne, az aszalt gyümik is sajnos, mert a bótiakba sok a cukor... :?
Panírozás kerülendő, liszttel sűrítést inkább teljeskiőrlésű liszttel kell megoldani, ill. főzelékeknél a zöldség egy részét pépesíthetjük és az lesz a sűrítőanyag.
Át kell térni a "sovány" termékekre (alacsony zsírtartalmú sajt, tejföl helyett inkább joghurt, felvágottakból a sovány sonka, létezik már „light” szalámi is). Gyümölcsjoghurtot célszerű házilag készíteni, édesítővel.
Ja! A lényeg: cukrot felejtsd el!!! Használj helyette pl.:
- polisweet-et > ebben szinte nulla CH és kcal van, sajna
viszont mesterséges édesítőket tartalmaz, de nekem
még mindig ez vált be a legjobban főzésnél-sütésnél;
- fruktózt > azonban ennek rendesen van ám CH-tartalma!!!
- stevia > ez jó, mert totál természetes, csak elég drága, de
teába, kávéba megteszi, hiszen nem kell bele sok;
- xilosweet > ez nagyon szuper, természetes, de ára az egekben,
ezt szintén olyan dolgokhoz használtam, amibe alig
kell édesítés.

Egy kis szakinfó:
http://www.macosz.hu/upload/etrenditanacsok.pdf

Találtam pár CH-táblázatot, javaslom, hogy nyomtasd ki, ha tudod, mert az első napokban én is kis mérleggel (ami 1 g-ot képes mérni) és füzettel (ebben írtam, hogy mit ettem, az mennyi CH-ot és hány kalóriát tartalmazott) együtt használtam. Ma már csak főzéskor írom a füzetbe az alapanyagok CH-át, majd elosztom egy adagnyira - amit megehetek. Remélem nem volt érthetetlen...

http://www.freeweb.hu/diabetes/kaja/ertekek.html

http://dietakucko.hu/index.php?option=c ... &Itemid=49

Íme egy tipp palacsintásoknak:
Igazi fanatikusok a palacsintát is teljeskiőrlésű liszttel készítik, azt mondják ehető - én még nem próbáltam, de biztos úgy is finom. Ha nagyon odavagy érte, akkor a szódás verziót ajánlom, mert így a tejcukor CH-tartalmát szépen kiiktathatod.

Pá Drágáim!
sajt@

Andi:
Alig mertem leírni az álmom... Mostmár mindenki tudja a titkom... :oops:
Álmomban sem vagyok nóóómális! :lol:
A hétfő-keddet és is sajnálom. Lehet azért kell külön mennünk, mert Sz ügynök szétültetett minket a múltkori ricsaj miatt? :lol: Majd kérdezz rá hétfőn! Inkább mégse!!! :lol: :lol: Nehogy kedden engem egyedül is szétültessen... :oops: :lol: :wink:

Pá Drágáim!
sajt@

Sziasztok!

Látom Sajti ismét magára és ránk talált :lol: Alig győzöm olvasni amit írtatok!

Sajti
ez az álom nagggyon ott van!!! Megkérhetnélek, hogy úgy két hét múlva álmodj már lécci nekem is egy min. 2 tojásost :oops:

Andi,
ügyi voltál, most már csak a hétfői produkcióra kell koncentrálni! Aztán nehogy csak anyud pityeregjen :wink:

Béku,
klassz a vonalzó, de az még klasszabb amit mutat!!! Jippííí, hamarosan kezdés!

Zsuzsó,
ha eddig nem az évforduló volt a fejedben érthető! Viszont még van két nap hogy meglepd valamivel apát...bár, nem tudom, ennél jobban mivel is tudnád, hiszen erre a csodára vártatok :) :) :)

Eszter,
látom lassan te is utóléred magad net-ügyileg :)

Macsi, Balázs, Kitti,
egyre jobb hírek jönnek, ennek örülök! Az egész kis családnak hatalmas drukkok, hogy hamarosan ne csak anyacica, de a kismacsok is az otthon levegőjét szívhassák!!!

Kép
judit0713

Juditkám - stílszerűen a kérésedre, és Aki még szeretné :D :D :D

Kép
andrea-1

Ann,
látom mára jobb lett a hangulatod, és hasznos infókat is kaptál, ennek szívből örülök!
Hajrá diéta, hogy érkezhessen minél előbb a baba!
Torna: ajánlanám az Avivát (nekem megvan a 2. könyv, ami a babárakészülők gyakorlatait tartalmazza) illetve a Pilatest (ebből is van egy kezdő dvd-m, 12 féle rövid ill. két teljes test gyakorlatsorral) bármelyiket szívesen másolom és küldöm ha gondolod! Én azért választottam ezeket, mert nekem sajna a sok utazás+hosszú munkaidő mellett nem volt lehetőségem eljárni fix időben tornázni. De a Pilates nagyon bejött, már a párom is csinálgatja velem :)

Lukácsné,
remélem a cici-mici mutatványt láthatjuk majd a talin!!!! Csuda édes lehet!

Vikus,
szombaton melózni??? Szegénykém! Nyugalmas napot, kevés melót kívánok neked!

Kép
judit0713

Köszi Andikám!
Én ott a jobb oldalon az két egymáshoz ragaszkodót kérném :)

Cserébe felajánlom a laptetőmet mindenkinek, aki szükségét érzi, meg annak is, aki nem, hogy erősítse a pozitív életérzést, akinek az a szíve vágya annak hozzon babát, akinek már van, annak szépen, egészségesen növekedjen, pociban, vagy azon kívül!
DE LEGFŐKÉPPEN KITTIKÉNKNEK, AKI A VILÁG LEGHARCOSABB KICSI LÁNYA, SZEMÜNK FÉNYE! NÖVEKEDJÉL, GYARAPODJÁL BABÁCSKA!!!

Kép
judit0713

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?