Zsebi
Hát, az én Sámánom mindig megmondja a tutit kertelés nélkül.
Sajánlom, hogy nem javítható a párodnál a helyzet, de azt is tudom, hogy mindent megtesztek a siker érdekében, ami erőtökből telik.
Sajnos nálunk is kicsit hasonló a helyzet, már ami a környezetet illeti.
Az az igazság, hogy az emberekben akkora adag előítélet van a meddőséggel kapcsolatban, hogy csak na! Ha azt mondod meddő házaspár, mindenki a feleségre gondol!
Így van ez nálunk is. Nekem ajánlgatják a természetgyógyászokat, a gyógyteákat és minden egyebet. Ilyenkor én visszakérdezek, hogy és ez pasiknak is jó???
A legrosszabb az volt, hogy az első fagyibabás beültetés után eljöttek hozzánk a szüleim (a párom szülei annyit se kérdeznek a témáról, hogy "hö?") és a párommal együtt elkezdték ecsetelgetni, hogy egyszer majd csak megtanulja az én szervezetem, hogy hogyan kell megtartani az embriókat!
Azt hittem szétrobbanok! ezek szerint én vagyok az oka a sikertelenségnek? Az én méhem nem tudja, hogy mit kell csinálnia? Remek, most már ezt is tudom és pont ez hiányzott a lelkemnek!
Az az igazság, hogy segíteni akarnak, de mivel nem voltak ilyen helyzetben, nem tudják mit tegyenek! A nagymamám is azt hisz, hogy jó nekem, ha minden héten elmeséli, hogy ez vagy az ikreket szült és őt is úgy kezelték, mint engem.
Tényleg nem értik és ezért meg kell próbálni nem hibáztatni őket.
Legjobb lenne, ha nem akarnának segíteni, legalábbis így nem, ert ezekkel a dolgokkal csak ártanak és kínozzák az amúgy is elgyötört lelkünket.
Nem tudok mást mondani, mint, hogy kitartás!
A kérdezősködő emberekkel nem tudsz mit csinálni, mert ez annyira természetesnek tűnő kérdés.
Amíg nem próbálkoztunk és is sokaktól megkérdeztem, hogy lesz-e baba, és eszembe sem jutott, hogy ezzel esetleg fájdalmat okozhatok nekik.
Aki nem szembesül ilyen problámával, annak ez nagyon távoli és ritka dolognak számít.
És csak mi tudjuk, hogy mennyire nem az!
Múlt héten elkezdtem vitatkozni az egyik oktatónkkal, mert azt mondta, hogy felháborító, ami most van az országban! X év múlva már csak 8 millióan leszünk és sok szülésznőnek át kell képetnie magát, mert nincs gyerek.
Elkezdtem neki mondani, hogy lehet, hogy ennek nem csupán a hozzáállás, a karrierhajhászás az oka, hanem lehet egészségügyi oldala is.
És tudod mi volt erre a válasza?
Azt mondta, hogy hát, ehhez azért gyerek kéne!
MI VAN?????? Ennyire nem tudják mi is valójában a helyzet!!!
Bocsi lányok, de engem is annyira felhúznak ezek a sztorik, hogy szofosásom lesz!
Irígy vagyok a tali miatt! Egyszer remélem mi is eljutunk egyre!
Stella