Sziasztok!
Nem hagy nyugodni Harivera, de már túl kellene jutni rajta... csak az jutott eszembe így reggel, amit a párom mondott tegnap a témával kapcsolatban: ha akkora a szegénység biztos egy internet kávézóból írogat.... hát igen, azért ma Magyarországon nem alap a számítógép, az internet! Valószínűleg nem egy szobás albérletbe szüli az ötödik gyerekét és azt is sejtem, hogy nem a háziorvosi utiköltséges papírral járt rendelésre, mert akkor a körzeti kórházba kellett volna mennie. A kisebbségi célzásán pedig végképp kiakadok, mert erről szó sincs, senki nem tehet róla hova születik és milyen a bőrszíne! Én személy szerint örülök, hogy megszületett a kisfiam, hogy volt hova hazahozni, hogy nem kell azon filléreskednem, hogy be tudom-e fizetni a szerdai zeneórát, hogy van itthon tej (ezt komolyan mondom, mert voltunk olyan helyzetben sokáig, hogy heti egy liter tejet tudtunk venni!), hogy egészségesek vagyunk (többé-kevésbé, de valamelyik nap láttam a Csiliből toltak ki szellemi és testi fogyatékos gyerekeket, hát csak hálát tudtam adni az Istennek, hogy nekem nem kell ezt a nehéz keresztet cipelnem) és hogy lehetőségem van erre, hogy itt üljek és ezt most leírjam
Vidéken nem alap a kórházválasztás (sőt a háziorvos választás sem mert egy orvos rendel 5-6 településen), mert ez van ezt kell szeretni 70 km-s körzetben, nagyon boldog voltam, hogy hozzám a párom minden nap be tudott jönni, nem úgy, mint egy rákos beteg ismerősünkhöz a családja, aki sajnos kórházba kerülése után már csak 1 hónapot élhetett, de az utiköltség kifizetése megélhetési gondot jelentett nekik, szóval rengeteg dolognak lehet örülni és csak jó dolgunkban problémázunk bizonyos dolgokon. Régen emlékeim szerint pult alól lehetett banánt kapni. Nagymamámnak 5 unokája volt, 4 banánt sikerült vennie. Ilyen is volt és még van ma is sok családnál, akik tényleg önhibájukon kívül kerülnek hasonló helyzetbe.
Ági: van szabad matracotok tornán? Ugye feliratkoztam még anno, aztán mindig gondolok rá, hogy zargatni kellene őket, de most ez a pneomococcus vagy hogy írják oltás belekavart a gondolatmenetembe, mert keddenként járunk a doktornénihez kéthetente, a kötelező és ez felváltva és úgy gondoltam akkor inkább nem hajtom annyira a dolgot. Bár előbb-utóbb elfogy az oltani való és megint nem lesz helyem, na akkor teszek-veszek intézkedek!
Szép napot, gyertek szerdán Madárdalra!