Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Anhel már írta, de most én is leírom, hogy 2008 október 1-én megszületett kislányom, Boróka. Sajnos volt egy kis gond, ezért egy hétig élvezhettük a Jahn Ferenc Kórház vendégszeretetét, de most már minden rendben, szerdán hazajöttünk.
Az itthon töltött napok eddig nagyon jól teltek, szopizunk ezerrel és rengeteget alszunk...legalábbis nappal. Az éjszakák már nem ennyire egyszerűek, de gondolom ez is változni fog. A lényeg, hogy nagyon-nagyon boldogok vagyunk.

Ezúton szeretném megköszönni minden dolgozónak a sok jóságot, kedvességet és persze segítséget, amivel megkönnyítették számunkra ezeket a nehéz napokat!!!

És egy kép:

Kép

marek

Marek!

Gratulálok Borókához, csodaszép kislány :!: :!: :!: :P :P :P

Anhel által olvastam az októberi kismamák topikjában, hogy problémátok volt. Nagyon szorítottam nektek, hogy minden rendben menjen és mielőbb haza mehessetek! Nagyon-nagyon örülök, hogy minden oké és már otthon vagytok! Kívánok Nektek nagyon sok boldogságot, egészséget és rengeteg tejcsit :!: :!: :!: :P

Pussz Nektek!

Móni

Kép

Kép
morca

Sziasztok.

Régebben feljöttem ide mert eredetileg ebbe a khba tartozom de én az uzsokiba szerettem volna szülni de most már úgy vagyok vele hogy lehet hagyom a francba és maradok a körzetis khnál mert akihez jelenleg járok ő csak külsős doki és nagyon hanyag, laza. Pl nem hívott be a 32 hetesire meg hogy meszesedett a lepényem már a 24-ik héttől semmi egyébb nem történt. Pl most pénteken is egész nap hajnaltól estig fél óránként volt fájásom. És az sztkba szegény doki nemtudott mit csinálni ajánlani mert ugye nem itt szülnék. De a kht meg nemhiszem hogy fel tudtam volna hívni mert külsős a doki. szóval nagyon dilemma.

És kérdés hegyeim vannak mert pl az a fiztős szoba most hogy lehet oda bejutni?? és mennyibe kerül?? Mert én mindenféle képpen azt szeretném ha éjjel nappal velem lehessen a lányom és a párom is bejöhessen megfogni stb. Báár én szeretem a társaságot a sok ágyas szobákat és ha ott is megoldható hogy velem lehessen a baba a nap 24 órájában nem ragaszkodok a fizetőshöz. A szülőszobán is én kérni fogom hogy maradjon ott velem a 2 órás megfigyelésen is. És mivel nekem 995 hogy sárga lesz akkor van a gyerekágyason lehetőség hogy ott kékfényzék??
Jajjj annyira dilemmában vagyok hogy csak na. És szűkös az időm.
Nita rád vártam most msn de tuti dolgod van
Üdv Verus

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok! harivera: az alapítványi, vagyis fizetős szoba nem előjegyezhető, vagyis, ha van éppen üres amikor szülsz, szólsz, hogy szeretnéd, és a Tied. A fizetéshez csekket adunk, minimum 10 000 Ft-t kérünk, akinek tellik, fizethet többet is, megköszönjük. Az összeg nem napidíj, hanem a bent töltött egész időre szól. A befolyt pénzből vesszük a mikrót, hűtőt, függönyt, asztalterítőt stb...
Az egyágyasba bemehet a párod délután, az ötágyasokba temészetesen nem. A babát is csak az egyágyasban lehet éjszakára kinthagyni.
Nem nagyon értem amit írtál, ha van fogadott orvosod az Uzsokiban, nyilván van elérhetősége is. Ha meg nem tetszett az ellátás, miért nem váltottál előbb? Elég ciki az utolsó pillanatban meggondolni magad. Természetesen, ha meggondolod magad, a Te döntésed, és szülhetsz a Janh Ferencbe, gond nékül ellátunk.
bábaildi

szia VERA ! :P
Nem tudom mennyire emlékszel rám, én csak olvasásból ismerlek sajna, de én a 2008. júniusi kismamik topicból vagyok :wink: annó Te nyitottad meg Nekünk a topicot, és most olvastm, hogy ugyanarra az időre számoltad a babád születését, mint amire én is voltam kiírva :wink: június 6 :wink: Bár Kristóf hamarabb érkezett :wink: május 26.
Sajnos, a kérdéseidre nem tudok válaszolni, mert egyiket sem vettem igénybe. Nem kértem 1 szobást kortermet, császáros szülés volt, nem sárgult be Kristóf :wink: De a csajszik, biztos tudnak Neked segíteni, vagy BÁBAILDI :wink:

Nagyon drukkolok Neked, és még egy pici kitartás :wink:

Marek:

Anhel: Merre, vagy????????????? Ilyen jól sikerűlt volna a kirándulás??????????? :shock: :shock: :shock:
bluebox

Szia Ildi :wink:

Csak emlegetni kellett :wink: :wink:
bluebox

nem értem miért tűnt el, amit Mareknak írtam :cry: Pirossal írtam, hogy nagyon gratulálok a Kislányuk megszületéséhez :wink:
bluebox

Ildi: jelentkezett Nálad az a csajszi, akinek elkértem az elérhetőséged?? Mi van Veled????? Rég láttalak :wink: Kristóf 7280g 68 cm :wink: Nő mint a gomba :wink:
bluebox

Vera: furcsálom amit írtál a dokidról :cry:
Az én dokim is csak szűlni jár be a Jáhn Ferenc kórházba, meg meglátogatni a frissen szűlt anyukákat, vagy pl. én 1 hetet töltöttem a terhespatológián a szülésem előtt, oda is bejött hozzám meglátogatni, illetve megvizsgálni, pedig nem is hívtam :wink: Nagyon rendes doki, lelkiismeretes :wink: Én nagyon megkedveltem :wink: Mekkora különbség van doki és doki között :shock: :shock: Ja, és kétszer lett ugrasztva a császármetszésemhez is :cry: Az első vaklárma lett :cry: Csak bepróbálkozott Kristófom, aztán úgy gondolta, jobb neki még bent, ezért még maradt kerek 1 hetet :wink:
bluebox

Szia Márti! :D :D :D Jól vok, megvagyok. Kristóf óriási fazon!!! Tényleg szülsz még egyet??? Én csak bíztatni tudlak!!!! Hajrá! Hajrá! Hajrá!
Amúgy nem jelentkezett a protezsáltad. Meggondolta magát, vagy talált más megoldást..
Én is szívesen látnálak benneteket, mikor jártok a kórház felé???
Majd csak szánkóval?? :wink: :wink: :wink:
bábaildi

Ja! Meg várom Anhelt ! :roll: :roll: :roll: A túlélő csomagom már össze van pakolva :D :D :D
bábaildi

Értem.
köszönöm szépen a válaszokat. Azt nem értem hogy ha pl nincsen hely az egyágyasba báár én szeretek társaságba lenni több anyukával és ott vagyok én a babának a cicim a tejem stb. Mért nem engedik azt hogy éjjel kint legyen velem??? Mire jó hogy itatják bent egy igény szerint szopó csecsemőt?? Anyukája nélkül?? Azt hallottam hogy ha megbeszélem a szobatársakkal és ők rábólintanak akkor kint lehet a több ágyasban is velem. Most már szinte csak ez az egy ok ami visszatart hogy itt szüljek mert nekem mind a 4 gyerekem velem volt a nap 24 órájában és nem voltam fáradt se stb. és nem is ordítottak hanem nyekkentek és már cicit kaptak. Szóval nem értem ezt mire jó. (csaszisoknál megértem)

a doki dolog meg kedden nagyon rákérdezek erre hogy ha pl megint elő jönne azaz van is de hála nem rendszeres a keményedés most akkor mit csináljak?? Kit hívjak??

mert csak most tudatosult bennem hogy gond is lehet és akkor hogyan tovább?? kit hívjak?? Na de majd meglátjuk kedden. De lehet hogy felhívom holnap. sőőt tuti. Majd jövök az infókkal hgy döntöttem.

Báár ha azt mondanák nekem hogy tuti meg lehet oldani hoyg velem lehessen a baba a több ágyasban is akkor nem is gondolkodnék a dolgon.

Tudom ez furcsa sokaknak mért ragaszkodom ehhez de én ilyen vagyok. én így működöm és ismerem magamat.

harivera
Budapest XXI. kerület

vera bocs de nem tudok msnen lenni mert nem indul el..csörögj rám és elmondok mindent vagy majd valamelyik nap átmegyek..egyépként hiába kéred meg a szobatársakat hogy bent legyen a babód a nővérkék nem engedik..legalábbis nálunk nem engedték.. :roll: :(
ildi taliztál a szintével? :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Én is a Jahn Ferencben szeretnék szülni. :)

Ildi, Most akkor mennyi 1 ágyas szoba van? És mind fizetős lett? Mennyire lehetséges a háborítatlan/gyöngéd szülés? Mennyire jellemző, hogy gátvédelemmel szülnek a kismamák?

Ne haragudj, hogy megbombáztalak a kérdéseimmel, de szeretnék jól tájékozott lenni! :) A dokimmal nem egyszerü mindent megbeszélni! ;)

Mindenkinek nagyon jó egészséget kívánok! :)

Üdv: Évi

Kép
Kép
evemama

nahh hát olyan nincs hogy nem engedik!!! Nekem is vannak jogaim. Amúgy nem egy barinőm mondta hogy a gyerekorvossal megbeszélve kinnt maradhatott csak erélyesnek kell lenni. De ezt majd akkor ha ott fogok szülni. Ami holnap derül ki.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Marek:
Nagyon Nagy Gratula Borókához. Nagyon nagyon tetszik a neve :D
Kívánok Nektek Nagyon Sok Boldogságot és Jó Egészséget!

Anhel:Merre vagy? Csak nem?

Kép

Kép
mannogab

marek hatalmas gratula !!!!!!!!!!!!! :lol:
vera drukk neked akkor !!!!!!!!!
evemama üdv köztünk...... :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Hát, azz én Dórim nagyon jól érezheti magát, mert semmi jelét nem adja annak, hogy ő onnan valaha is ki akar jönni. :roll:
Estére jól bekeményszik, kiugrálja odabent magát, örvendezik a vacsorának, majd cukin elalszik ezzel is jól felidegesítve engem, a baromi türelmetlen anyját. :D :D :D

Olyan aranyosak vagytok egyébként, hogy hiányoltok és Ti is visszaszámoltok velem! :)
Ildi, holnap reggel ezek szerint megyek ctg-re Hozzád. Az én csomagom is kész persze és berakatom apával a csomagtartóba, mit lehet tudni...:)

Kép
anhel

Bocs, hogy beleszólok, de úgy tudom, az egyágyas szobák mindenhol ún. érkezési sorrendben állnak rendelkezésre, vagyis egyik kórházban sem lehet előre foglalni. Ha éppen üres és valaki kéri meg persze fizet érte (összeg változó kórházanként), az megkaphatja.
Mindez nem érvényes mondjuk a Telki magánkórházra, ott biztos lehet előjegyeztetni szobát, csak "picit" más áron.

Kép
anhel

anhel sokat gondolok rád...... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

egyépként/ez a én véleményem/ sokkal jobb többágyasba lenni mert nem vagy egyedűl és tapasztalatokat és barátokat is tudsz szerezni..... :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitácska, ez is egy érv és nem utolsó szempont bizony! De olyat is el tudok képzelni, hogy valaki a többedik babójával már nem igényli a társaságot. Meg olyat s ismerek, aki kapott egyágyas alapítványi szobát és a 2. napon annyira egyedül érezte magát (baba persze vele volt, nem is ezzel volt a baj), nem tudott igazán kihez szólni, megkérdezni apróbb dolgokat, stb.
Hát lehet ezt előre tudni? :)

Tennék be pocifotót, de olyan béna vagyok. Segítesz? Kép belinkeléssel csak olyan helyről tudok, ahova előzőleg feltöltöm, ugye? Vagy mint mellékletet kell feltölteni, ott alul a hozzászólás elküldésénél? Ott meg méretkorlátozás van, elég kicsi. :roll:

Kép
anhel

anhel én is nagyon béna vagyok ha képet kel feltölteni..nekem bluebox szokott segíteni.küld el neki az emailjére..
a szobákra..mindenkink más kel.én azt tudom most is többágyasba szeretnék lenni.. :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Anhel: itt az e-mail címem, küldd csak azt a fotót, segítek, és felrakom:) bluebox@citromail.hu
bluebox

szia bluebox csak emlegetni kell téged és máris vagy :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

na ja
éppen szórakozom a vonalzómmal:(
bluebox

valamiért nem sikerűl feltenned? :roll: :(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Köszi Bluebox, küldöm a képet!

Kép
anhel

anhel én is várom ide ám a pocis képet....... :lol: :D

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Nagyon szépek a babók, szépen növögetnek.

Lányok!
Jó rég írtam (csak olvastam), aminek az oka, hogy Kirus egész nap szinte semmit nem alszik (kivéve babatornán). Ez eddig is így volt, hogy a babakocsiban alszik kint a kertben egyedül, de most kb. másfél hete átszokott az éjszakai evésre. Eddig a fix időpontjaink nappal a 11, 14, 17 és 20 óra, de ez nem nagyon érdekli, hiába teszem cicire, csak nyűgösködik és nem eszik. Éjféltől viszont vigan lakmározik 3x, 4x. Mi meg az apukájával már majd összeesünk. Nappal se tudok pihenni, mert akkor igényel erősen, mert ha nem játszunk, akkor sír. Másnál is volt hasonló? Hogy tudnám visszaszoktatni a nappali evésre? Holnap megyünk oltásra, majd ott is konzultálok a doktornéninkkel.

Anhel!
Kirus éjjel fél 2-kor adta jelét, hogy most már ki akarna jönni, de előtte én se éreztem semmit, azt hittük, hogy túlhordás lesz. Még ctg-re is beírtak minden napra a túlhordás miatt. Aztán napra pontosan megérkezett. Úgyhogy Dori is lehet, hogy pontosan érkezik.

A kórházban én a többágyast választottam, pedig mehettem volna 1 ágyasba is, mert pont volt. De nem bántam meg, jó volt beszélgetni a többi anyukával. És akinek már volt babája, sok hasznos tanácsot is adott.

Zsuzsa!
Én késői anyuka vagyok, úgyhogy a Te tortádon kevesebb gyertya volt.

Sziasztok
Lilla

Kép
Kép Ritka pillanat
Vendég

Sziasztok! harivera: nemcsak Neked, hanem a szobatársaidnak is vannak jogai. Te már könnyen veszed az akadályokat, de gondolj vissza az első gyerekre!!!!!! Az ember nem tud fejni, szoptatni, fáj a gátja, hulla fáradt, feszült, bizonytalan. Ha Te nem ilyen voltál, ritka kivétel vagy. Bármilyen csöndesen mozogsz és ugrasz azonnal, ha felsír a pici, akkor is felébred az egész szoba. Legfeljebb udvariasságból nem szólnak. De: meg lehet beszélni a csecsemősökkel, hogy szóljanak Neked, ha éjszaka felsír a pici, és megszoptathatod az újszülöttszobában. Egyébként 4 egyágyas van, nagyon nagy front kivételével - amikor 25-30 szülés van 1-2 nap alatt - általában van üres szoba. Ha mégsem, bent maradhat Veled a kicsi, ha a szobatársak valóban beleegyeznek. De nem erőszakolhatod meg Őket. Ne vedd sértésnek, de szerintem Neked kell alkalmazkodni a helyi szokásokhoz, nem pedig fordítva, és KÉRNI mindíg erdményesebb, mint követelőzni, bármit is állít a "barinőd". Főleg most, amikor Budapesten minden lehetőség adott a kórház és orvos választásra, igényeidnek megfelelően. Továbbra is szeretettel várunk, ha mégis mellettünk döntesz. És remélem, lesz egyágyas is.
evemama: van lehetőség a háborítatlan szülésre, és a gátvédelemre. Meg vízben vajúdásra, homeopátiára, aromaterápiára, stb...Persze Neked kell ilyen irányú igényeidet jelezned. Írj egy kicsit magadról, hány éves vagy, hányadik babót várod, ki az orvosod, látom van még idő megbeszélni a dolgokat.
bábaildi

szia ildi...hogy vagy?már olyan rég taliztunk.. :(
remélem hamarosan összefutunk.dokimmal taliztál a closti utro miat?
lassan szükségem lesz rá.. :roll: :wink:

lila gyönyörűen fejlődik kirus!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Háát köszönöm szépen a választ.

csak a kh választással az a gond hogy minden orvos (vannak azért kivételek) de pénzéhesek. És pl az istvánba is azért nem tudtam oda visszamenni mert az én dokim (aki mellesleg 3x szültem és nem kapott pénzt és ezt tudta) nyugdíjba ment így már nem dogozik és csak magánba lehetett volna oda járni horror áron más orvoshoz.
A mostani dokit is azért nem zargatom a bajaimal mert tudom hogy nem fogok neki tudni fizetni és majd ha holnap minden okés lesz nála akkor meg is mondom neki hogy én csak "fizetni" a 6 hetes kontrolon fogok tudni. Ha csak addig meg nem kapjuk azt a pénzt amire már 7 hónapja várunk. akkor semmi probléma ezzel. De ha meg nem akkor nem megyek vissza hozzá kontrolra. De én a kh miatt választottam őt. Nekem itt inkább a kh hozzáállása a fontos én megszülök ügyeletesnél is.
De ha ugye nincsen pénz és rákényszerítenek a körzetesre akkor legalább csinálhatnának egy olyan szobát ahol az olyan kismamák mint én 24 órás roomingba lehetnének. Én nem szeretek egyedül lenni. És a védőnőm aki 40 éve van a szakmájában vezető védőnő is csepelen ő is amikor meg hallotta hogy milyen maradi felfogásúak itt kiakadt. Hogy szinte nincs is már olyan kórház ahol ne lehessen megoldani a 24 órás dolgot. pénz nélkül.

Szóval ez a hezitálásom oka sajnos. Pedig mind távolságilag mind egyéb okok miatt jobb lenne itt szüljek. De ez nagyon nagy visszatartó erő.

amúgy meg az első gyerekemtől fogva végig velem voltak éjjelre is. És vágással stbvel. úgyhogy akkor emiatt én ritka kivétel vagyok?? Lehet. :lol:
Csak mivel a pénz nagy úr rákényszerítenek olyan dolgokra amit abszolute nem szeretnék.

Most ezt nehogy bántásnak vegye akárki is. főleg te Ildi mivel te itt dolgozol. Csak ha tényleg itt fogok szülni akkor próbálok tájékozódni hogy hogy tudom megoldani pénz fizetése nélkül azt hogy velem maradhasson 24 órában.
de ha tényleg ez fog fenn állni úgy is elmegyek a kh jogi képviselőjéhez vagy kihez hogy megérdeklődjem mi a helyzet e téren. Mert én sem szeretnék balhét ha itt fogok szülni. Én nem annak vagyok a híve. Csak annyi rosszat hallottam hogy ez bennem van sajnos.

szóval nehari a kérdéseimért és a hezitálásomért.

harivera
Budapest XXI. kerület

vera szerintem jol jársz ha itt szülsz..és ildi is írta ha nem is tud bennt maradni a baba a szobába szolj a csecsemősőknek ha sír a baba éjjel szoljanak neked és akkor megszoptathatod..... :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

jolvan..várjuk a holnapi fejleményeket..de az tuti azért nem fogod megbánni ha a délpestibe szűlsz..... :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!
Harivera: nem értelek: miért kell fizetni az orvosnak? Az orvosi ellátást a tb fizeti nem? Vagy külön szolgáltatást szeretnél? Nem tudom te mikor dolgoztál utoljára ingyen? Mert nem várható el senkitől, legyen az nőgyógyász vagy hómunkás (ugye ők sem emberbaráti szeretetből sepregetnek éjjel?) Arról már nem is beszélve, hogy jelenlegi kórházi helyzetben csoda, hogy van egy ágyas szoba és nem napi 10000 ft, mint más kórházban, ha be szeretnél feküdni a gyerekeddel! Van a Telkinél olcsóbb megoldás, a Nyírő, ott szolídabbak az árak. Egyébként lassan már alig dolgozik valaki, csoda, hogy a sok inaktív munkaképes korút el tudják tartani.
A többágyas szobában bent lévő gyerekekkel az a baj, hogy ha egy bent marad, akkor miért ne maradhatna a többi is, az viszont mindenkit stresszel, ha az övé a másik sírására ébred fel, ami ugye általános jelenség, legalábbis a mi szobánkban az volt. És nem mindig lehet megoldani cicire tevéssel. Másrészt nem garantált, hogy addig a 4-5 napig ugyan azok a szobatársak és akkor mindenkitől egyenként megkérdezed, hogy nem bánod-e, vagy azt mondod, hogy te régebb óta vagy és jogaid vannak?? Bár aki előre tudja, hogy az ő gyereke be fog sárgulni.... Én este mentem be a kórházba, hajnalban szültem, nem sokára hozták is a babát, tehát majd 48 órát voltam ébren, első babásként azt sem tudtam hogy szoptassam, hogy fejjek, szóval igazán rám fért az éjszakai pihenés, és konfliktus helyzet ettől függetlenül is van elég egy szobában, arról már tényleg nem is szólva, hogy a császárosoknak még az ágyban megfordulni is elég, nem hiányzik nekik egy éjszaka többszöri felébredés. Szerintem kibírható az a pár éjszaka baba nélkül, de ha ennyire nem jó sehogy miért nem szülsz otthon?
Egyébként én 5 évet vártam 3 havi munkabéremre és a hozzá kapcsolódó jogellenes felmondás bírságára, amiből 1 hónapja kaptam 32 ezer forintot, mert végre befejeződött a felszámolás, szóval mindenkinek meg van a maga pénzügyi gondja, az orvosoknak is... az viszont dícséretes, hogy ennyi gyereket vállalsz, mert lesz aki a nyugdíjamat fizeti, ha már most a mi adónkból élsz, mint hivatásos anya. Bocs.
kisvitéz

Szia Vera!

Ha ennyi mindenre rákényszerít a dél-pesti, akkor miért akarsz itt szülni? Azt meg erős túlzásnak tartom, hogy egyből a kórház jogi képviselőjéhez tartasz. Igaza van Ildinek, ha nem tetszik, mostmár meglehet választani a kórházat és az orvost is.

Én első babásként az 5 ágyasban voltam és örültünk a többiekkel, hogy éjjel tudunk egy kicsit pihenni. Nem nagyon örültünk volna, ha valaki közülünk bent felkel a talán egész éjjel többször felsíró babájához.

A pénzkérdést meg szerintem nem kellene ennyire kiélezni. Mindenütt vannak pénzéhes orvosok és általában ha az ember elégedett akkor ad szüléskor, ha pénzéhes az orvosa, ha nem. De ha valaki ennyire sír a pénz miatt (gondolom nem csak a kórházzal kapcsolatban) - most biztos sokaknak nem lesz szimpi amit írok - de minek vállal 5. gyereket? Vagy ha vállal, akkor meg nem kellene sírni, hogy nekem milyen rossz lesz, mert nincs pénzem rá. Nem tudhatod előre, hogy milyen lesz az ügyeletesnél szülni. De ha már előre így felhergeled rajta magad, hogy rákényszerítenek, akkor tényleg lehet, hogy rossz tapasztalatod lesz. Egyébként azt a 3 éjszakát szerintem ki lehet bírni gyerek nélkül is, és úgy is, hogy bemegy megetetni, mikor szólnak. (Bár szerintem az is zavaró lehet, hogy a nővér állandóan bejár keltegetni valakit). Úgyhogy szerintem próbálj meg a kórházhoz alkalmazkodni, meg lehet érteni, hogy nem a kórház alkalmazkodik mindenki igényéhez. Nekem ez a véleményem erről.

Nitácska!
Köszi. És szobatiszta már a nagyfiú?

Lilla
Vendég

Sziasztok! Harivera Tegyük félre most egy kcsit a szoptatás dolgot. Légy szíves hidd el, hogy a Janh Ferenc kórházban NEM KELL fizetni a szülésért. Nálunk a szövődménymentes, sima szülés esetén (ami Nálad valószínű) nem orvos, hanem szülésznő vezeti a szülést. Vagyis, ha nincs fogadott orvosod (az előbb leírtak alapján azt hittem van, bocsánat!), nem is találkozol orvossal szülőszobán, így fel sem merül, hogy fizetni kellene. Ha valami miatt kell orvos a szüléshez, akkor is ingyen és bérmentve kapod az ellátást. A mi kollektívánkban nem találsz olyan embert, aki éreztwetné veled, hogy paraszolvenciát vár. Ezt nagyon nyomatékosan állítom!!!!
A maradiságról: tudod nem egy szülőnő azért jött át hozzánk szülni más kórházból, mert az előző szülésénél átjáróház volt a kórterem, és éjjel-nappal ki-bejártak a látogatók és egész éjjel kint voltak a babók. Minden kórháznak lehetősége van kialakítani a saját házirendjét. Nálunk nincs látogatás a gyermekágyas osztályon belül, és nincsenek kint a kicsik éjszaka. Úgy gondoljuk, hogy az a 3-4 nap, amit bent kell tölteni, arra való, hogy a kismamák kipihenjék magukat éjszaka, és nappal az újszülöttel foglalkozzanak. A többségnek ez megfelel. Nem kell egyetértened, de a házirendet Neked is be kell tartanod. Rugalmasak vagyunk, amennyire lehet, azt hiszem több lehetőséget is leírtam.
bábaildi

Harivera
Az a baj, hogy már most nagyon negatívan állsz ehhez a kórház dologhoz, pedig még semmi tapasztalatod nem volt, soha nem jártál ott. Már előre a jogi képviselővel fenyegetőzöl, ami érthetetlen számomra. Ha már előre ennyire nem szimpatikus neked a kórház, akkor felesleges kísérletezni vele szerintem. Keress egy olyan helyet, ami megfelel az igényeidnek, gondolom bárhol szülhetsz az ügyeletesnél, és akkor fizetned sem kell.
Furcsa, hogy azt gondolod, hogy csak te számítasz, mert mint tudjuk ez a kórházi pár nap az alkalmazkodásról is szól, hiszen össze vagy zárva 4 emberrel, és ha ennyire önző módon állsz a dolgokhoz, akkor tuti, hogy konfliktus lesz a vége.

marek

huu itt akkor nagy félreértés van.
Én a pénz dolgot arra mondtam hogy ha másik kórházba szüljek más orvoshoz. mert azt nem tehetem meg pénz nélkül hogy járok havonta az sztkba és az általam kiválasztott kórházban szülök mert erre rákérdeztem és ilyen nincsen és meg is értem. Mivel sokat bezártak meg összevontak. Erre értettem a pénz dolgot mert ugye ha nem körzetesbe szülünk akkor fogadni kell egy orvost a másik kórházból. azaz magánba. Én pont azt mondtam hogy nekem orvos mindegy mert az tetszik a dél pestibe hogy szülésznő is levezethet egy normál szülést. ez naggyon jóó. Pl mivel tudom hogy nem fogom meg nem is tudom kifizetni a dokinak az általa megszabott pénz pont ezért nem zargatom őt. a többit is mindig az ügyeleti idejében szültem. nyitva voltam már 2-3 ujjnyira és burkot repesztett. így én is jól jártam és ő is mert nem kellett éjjel berángani amit nem is hagytam volna. És azt tudom hogy ha csak az sztkba járok és mikor elindul az egész bemegyek a khba akkor tudom hogy mivel nem fogadott orvosnál szülök akkor nem kell fizetni. És országos viszonylatban tényleg ez a legolcsóbb alapítványi szobás kh. Csak ugye nincsen garancia hogy van üres belőle mikor megyek
:lol: :lol: de hát garancia semmire sincsen. De ez tényleg mind megbeszélés tárgya. sajna már nem sok időm van vacilálni ezen és lehet hogy tényleg a sok kételyekkel ellentétben kellemesen csalódni fogok. nem tudhatom. Na jóól van. Nem zargatlak titeket tovább a hülye kételyeimmel. :lol: :lol:

de...
lilla.
az hogy vállalom az 5-ik gyereket és panaszkodok itt arról hogy milyen sokat kell fizetni egy orvosnak amit valljunk be rengeteg az nem azt jelenti hogy totáll szegények vagyunk vagy mi.. hanem azt hogy mire föl adjak pénzt főleg 80-100 ezret egy olyan dokinak akinek a hivatása ez a meló és pont emiatt nem zargatom se éjjel se hétvégén hanem a munkaidejében megyek hozzá. Ő fizetést kap. igaz nem sokat de senkit sem fizetnek túl itt magyarországon.
ők ezt vállalták mint ahogy én is hogy egyellőre csak 4 órában fogok tudni dolgozni hosszú évekig. Inkább megvonok magamtól dolgokat (de nekem nincs is sok igényem mert a gyerekeimnek élek) mivel őket vállaltam és imádom őket és megkapnak mindent ami kell nekik.

kisvitéz
mért élnék a ti adótokból? azért mert nagycsaládos vagyok?? ugyan úgy dolgozom de ugyan úgy van melóhelyem mindig is. ugyan úgy fizetek én is adót meg mindent. Azzal hogy sok gyerekem van mért kell rögtön arra gondolni hogy az állam pénzéből élünk?? Nem vagyok én kissebség akik emiatt szülik a sok gyereket. Nita ismer személyesen is.

szóval ne vagdalkozzatok itt ismeretlenül lécci. Én csak jöttem ide eloszlatni a kételyeimet mert ha rákényszerülök hogy itt szüljek és nem adott a 24 órás rooming engem az sajna nagyon megviselne lelkileg. Ezt tudom magamról.

Na részemről befejeztem. úgy hogy ne vesézzétek ki a családi helyzetemet.Lécci.

Ildi köszönöm a sok infót. Majd priviben megírom mire jutottam doki ügyben már ha nem gond.

Nita téged holnap hívlak mindenféle képpen oké?

sziasztok.

harivera
Budapest XXI. kerület

marek most olvastam csak amit írtál mikor elküldtem az írásomat.

Jártam már ott nem egyszer. a barátnőmnek a szülését asszisztáltam végig 2x-is és még fenn a szülőszobán is sok minden nem tetszett.
sajna nem tehetem hogy bemegyek egy kiválasztott khba hogy jajj szülnöm kell és itt szülök. Ha nincsen fogadott dokim vagy csak olyan aki mint pl az istvánba volt nekem hogy a rendelési idejére bejártam és tudta hogy nem tudok fizetni de pont ezért alkalmazkodtam hozzá mikor mondta hogy na akkor most szüljünk mert lehet. De sajna ez már nincsen ilyenre lehetőség. De mindegy most már. Lehet hogy totáll feleslegesen parázok.

sajnos tudom hogy nagyon negatív vagyok de szinte 80%-ban csak rossz dolgot hallottam a szülészetéről. És tuti ez befolyásolja az ellenszenvemet a szülészete iránt.

és a jogi képviselővel nem fenyegetőztem hanem csak leírtam hogy felmennék hozzá megkérdezni szépen hogy ilyenkor mit tehetnék mikhez ragaszkodhatok stb. Tudom hogy van egy szabályzata minden khnak és ezt be kell tartani. De mint Ildi is mondta lehetnek kompromisszumok.
Báár én iszonyatosan utálok egyedül lenni de ha más nem akkor tényleg ott van az a szoba és nem drága az kifizethető.
ez is egy kompromisszum.

De tényleg befejeztem a témát. Bocsi érte ha felzaklattam valakit ezzel.

harivera
Budapest XXI. kerület

lilla napközbe már szobatizsta..ha kaki van akkor hozza a pleust és szol hogy kaki kel.. :lol:
vera várom a hívásod holnap......

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Szia Vera!

Se Kisvitéz, se Marek és én sem veséztük ki a családi helyzetedet, csak olyan hangnemben válaszoltunk, amiben Te is írtál. Szerintem egyikünknek sem tetszett, hogy rá vagy kényszerítve?, hogy itt szülj, és nemtörödve a szobatársaiddal már mennél is a kh. jogi képviselőjéhez. Ha meg már ennyiszer voltál bent a szülészeten szülés közben és sok minden nem tetszett, akkor tényleg nem kellene itt szülnöd. Részemről ennyi.

Szia
Lilla
Vendég

SZIASZTOK!!!

NITÁCSKA!!!
CSAKHOGY TOVÁBB HÚZZAM AZ AGYADAT!!!
NORCSIRÓL MÉG KÉPEK???ÉS MÉG FEKETE-FEHÉREK IS VANNAK!!!

Kép Kép Kép Kép

LÁTOM PÖRÖG A FÓRUM!!!

LILLA!!!
KIRUS GYÖNYÖRŰ!!!HOLNAP JÖTTÖK TORNÁZNI???

KISVITÉZ!!!
TE NEM JÖSSZ MAJD TORNÁZNI HOZZÁNK???

JÓ ÉJSZAKÁT NEKTEK!!!
ÁGI ÉS NORINA

Kép
Kép
snápi

Szia Ági!

Megyünk tornára, majd onnan megyünk az oltásra.

Norina is gyönyörű, és szuperek ezek a képek is.

Lilla és Kira
Vendég

Sziasztok!
Nem hagy nyugodni Harivera, de már túl kellene jutni rajta... csak az jutott eszembe így reggel, amit a párom mondott tegnap a témával kapcsolatban: ha akkora a szegénység biztos egy internet kávézóból írogat.... hát igen, azért ma Magyarországon nem alap a számítógép, az internet! Valószínűleg nem egy szobás albérletbe szüli az ötödik gyerekét és azt is sejtem, hogy nem a háziorvosi utiköltséges papírral járt rendelésre, mert akkor a körzeti kórházba kellett volna mennie. A kisebbségi célzásán pedig végképp kiakadok, mert erről szó sincs, senki nem tehet róla hova születik és milyen a bőrszíne! Én személy szerint örülök, hogy megszületett a kisfiam, hogy volt hova hazahozni, hogy nem kell azon filléreskednem, hogy be tudom-e fizetni a szerdai zeneórát, hogy van itthon tej (ezt komolyan mondom, mert voltunk olyan helyzetben sokáig, hogy heti egy liter tejet tudtunk venni!), hogy egészségesek vagyunk (többé-kevésbé, de valamelyik nap láttam a Csiliből toltak ki szellemi és testi fogyatékos gyerekeket, hát csak hálát tudtam adni az Istennek, hogy nekem nem kell ezt a nehéz keresztet cipelnem) és hogy lehetőségem van erre, hogy itt üljek és ezt most leírjam :lol: Vidéken nem alap a kórházválasztás (sőt a háziorvos választás sem mert egy orvos rendel 5-6 településen), mert ez van ezt kell szeretni 70 km-s körzetben, nagyon boldog voltam, hogy hozzám a párom minden nap be tudott jönni, nem úgy, mint egy rákos beteg ismerősünkhöz a családja, aki sajnos kórházba kerülése után már csak 1 hónapot élhetett, de az utiköltség kifizetése megélhetési gondot jelentett nekik, szóval rengeteg dolognak lehet örülni és csak jó dolgunkban problémázunk bizonyos dolgokon. Régen emlékeim szerint pult alól lehetett banánt kapni. Nagymamámnak 5 unokája volt, 4 banánt sikerült vennie. Ilyen is volt és még van ma is sok családnál, akik tényleg önhibájukon kívül kerülnek hasonló helyzetbe.
Ági: van szabad matracotok tornán? Ugye feliratkoztam még anno, aztán mindig gondolok rá, hogy zargatni kellene őket, de most ez a pneomococcus vagy hogy írják oltás belekavart a gondolatmenetembe, mert keddenként járunk a doktornénihez kéthetente, a kötelező és ez felváltva és úgy gondoltam akkor inkább nem hajtom annyira a dolgot. Bár előbb-utóbb elfogy az oltani való és megint nem lesz helyem, na akkor teszek-veszek intézkedek!
Szép napot, gyertek szerdán Madárdalra! :lol:
kisvitéz

Harivera!

Simán szülhetsz más kórházban is, úgy, hogy nincs választott orvosod. Nagyon egyszerűen megoldható.

Szerintem nem az a lényeg, hogy van alapítványi szoba vagy sem, hanem az, hogy egészséges legyen a baba...

Van/volt a szülészeten un. billybed, amivel kint lehet lámpázni a gyermeket, de ez is attól függ, mennyi besárgult csecsemő van.

Üdv: Dóri
Vendég

Sziasztok!

Megint én. Marek, most sikerült megtalálni azt a gyakran emlegetett októberi topikot, de nincs időm véges végig olvasni. Azt viszont olvastam, hogy sorstársak vagyunk,mert mi 10 napig voltunk bent. Hát igen én is nagyon féltem, hogy baba nélkül hazapaterolnak és hálás vagyok a bújtatásomért, pedig akkor is rengetegen szültek, nőgyógyászaton, terhespatológián is kismamák feküdtek. Mi baja volt Borókának, amiért ha jól olvasom a koraszülöttön volt? A szobatársakról is olvastam vmit, hogy problémád volt..hát én is jó sok szobatársat megéltem, az utolsó nap egy hatodik gyerekét szült asszonykát. Tényleg mikor én szültem annyira nem volt hely, hogy az utolsó ágyat kaptam az osztályon, a császáros szobában! De még a cukordiétámat is rendesen betartatták! Velem szerencsére ott volt a fiam egyetlen nap kivételével, ami tényleg iszonyatosan nehezen telt, az összes újságot megvettem a földszintről :( úgyhogy én megtanulhattam pelenkázni és öltöztetni, ez volt az egyetlen pozitívum abban, hogy sokáig voltunk bent, ja és hogy leesett a köldökcsonk :D
Minden jókat Nektek!
kisvitéz

Sziasztok!

Már én is közbeszolnéh ha lehet,mert nem bírom ezeket a felháborodásokat.

Harivera: Egy kicsit túlzásba viszed szerintem ezt a korházválasztást. Nem hiszem,hogy ahhoz hogy valaki eldöntse hol fog szülni jogi képviselőnek bármi köze lenne és tudna segíteni. De te tudod!
Én is a Jahnba szültem előtte sosem jártam ott. Én kétágyasban voltam és császáros voltam. Reggel 7-től este 11-ig voltak kinn a gyerekek és néha nekem még az is sok volt annyira carul voltam. De nem panaszkodtam senkinek,mert alkalmazkodni tudni kell.Érdekes,hogy akik ebben a topikban írnak mindenki elégedett volt a Jahnnal és nem problémáztak ennyit,mint te. Ne haragudj,hogy így megmondom a magamét de nekem ott telt be a pohár,hogy jogi képviselőhöz mész. Ez egy kicsit túlzás szerintem!

Snápi: Nagyon édi Norina baba.

Kép

Kép
mannogab

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?