Sziasztok Lányok!
Újra nekiveselkedek, ugyanis az előbb már leírtam, amit szerettem volna, és sajnos elszállt, úgyhogy kezdhetem elölről...
Köszönjük szépen a dicséreteket, annyira jó látni ezeket a csöppségeket, amilyen iramban növekszenek.
Szóval a tapasztalataitokra volnék kiváncsi alvás-ügyben.
Manókám eleinte nagyon jó alvó volt, be is állt szépen a napirendünk, de hat hetes kora után minden megváltozott... Az éjszakákat többnyire most is átalussza, vagy csak egyszer kel fel, ha éhes, de utána azonnal visszaalszik. Viszont nappal maximum háromszor fél órát ha alszik. És persze olyankor sírva ébred, ugyanis minden zajra, neszre megriad. Itthon este fél hét után lábujjhegyen közlekedünk, és már előtte megfürdünk apával...
utána nekünk is alvás.
A mostani napirendünk valahogy így néz ki: ébredés, reggeli, játék, elszenderedés anya karjában - babakocsi vagy a nappaliban lévő kiságy, 10-20 perc alvás, riadtan ébredés, babusgatás, várni, hogy a következő etetésig kihúzzuk valahogy. Sétálni nem annyira szeretünk, a babakocsiban csak akkor van el, ha mozog. Itthon gyakorlatilag semmit nem tudok csinálni, és azt szeretném megtudni, hogy ennek így kell működnie? Van-e valamilyen ellenszer arra, hogy ne zavarják ennyire a zajok? A reptér mellett lakunk Ferihegyen (a kifutópálya mellett), a repülők zaja nem zavarja szerencsére, de minden más igen (ajtócsukás, tányérzörgés, stb). Sajnos egész nap egyedül vagyok itthon vele, mert hárman lakunk apával együtt, lehet, hogy kevés a társaság? Az is zavarja, ha telefonon beszélek... Mit lehetne tenni, hogy mindketten kipihentebbek legyünk? Egyébként imádok játszani vele és minden mást, és nagyon örülök, hogy apa megértő, mert a főzésre sincs időm...
A takarítást is segítséggel oldom meg, anyu vigyáz a Manóra, míg végignyalom a házat...
Jó éjszakát mindenkinek, babóknak és mamáknak egyaránt!!!