Pézsé!
Majdnem azt irnám, mint Kata
Legelső a krumpli, tegyél csak bele 1 kanál tápit, de csak akkor, mikor már ehetőre hült!!!
A tökhöz én nem szoktam krumplit, és ahhoz is tegyél tápit, meg általában, mindenhez teheted. Most hirtelen gondolkozok itt, hogy van-e olyan főzelék, amibe nem teszek tejet (picinek tápit), és nemigen. Kelkáposzta, meg a paradicsomos képi, dehát azokat még nem szabad ugyse. Szóval, vizben főzöd, kevés vizben, szinte párolod, inkább adogass hozzá kicsit párszor. Mikor kész, kiszeded a zöldséget, turmix, és akkor már látod, hogy mennyi vizet kell még hozzátenned a főzőléből, hogy jó legyen. És mikor jó és kihült, akkor a tápi bele.
A szószokat szinte ugyanugy készitem, mint a főzeléket, nagyon pici fahéjjal és 1 szem szegfüszeggel (végén kidobom), mivel nem készithetsz habarást (lisztet tejjel keverve süritjük a főzeléket), ezért a szószokhoz 1 pici főtt krumpli kell, és szintén turmixolni a végén, ezt többször nem irom le, mert egyértelmü, kb 8-10 hónapos korig. Szóval ahhoz is tegyél tápit, és 1 kis cukrot nyugodtan (hiszen Te is édesen szereted az almaszószt)
Csak irj ha még érdekel valami (nekem 3 tápos gyerekem volt-van)
Kata!
Szégyen ide-oda, még sosem csináltam céklafőzeléket
és gesztenyét. Leirnád nekem szájbarágósan, hogy mit kell csinálni a gesztenyével?
Hát nem egyformák a gyerekek, pl. Emesém nem tul nagy étkü, ezért nekünk elég tán máig is az a kb. 220 gr. Most meg uj szokást vett fel, ha elég, leveszi a nyakkendőt, és rázendit: elég, köszönöm! Többé már tömni sem lehet
Lukukánk ma este 2 napos kisérletezés után HASRAFORDULT!