Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nikcsi: köszönöm Kép
A szülést így olvasva... hát nem irigyellek. Egy hős vagy, hogy végigcsináltad!

Album: valami gáz van a szerverrel, tegnap azt ígérték, hogy néhány nap és megcsinálják.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Úgy néz ki, hogy megbütyköltem a gépemet. Nem vártam az emberre!!!!
Remélem mostmár működni fog. Gyorsan behozom a lemaradást és visszaolvasom, amit írtatok.
hmmc

Cory
A doki nő is valami olyat mondott, hogy azért büszke lehetek, hogy simán megszültem. Na nem hőssé szerettem volna válni, csak ez volt... Kép

Hmmc
Te csináltad meg? Nem semmi! Azt hittem ember még nem ment el dolgozni és kínodban gyorsan netezel... Kép

Na nyikorog a kis Kori, ezért bezsírozom egy kis anyatejjel... Bár az ilyen éjszakák után 9-ig szokott aludni. Tegnap mondta is a doki, hogy amikor alszik a gyerek én is aludjak. Ehhez képest minden nap fél 6-kor felkelek, aztán kimegyek a kutyával, utána pedig már nem tudok visszaaludni. Egyszer csak biztos le fogok annyira merülni, hogy ez is menni fog... Kép
nikcsi

Nikcsi
ezek szerint ha nálad császárra került volna sor, akkor altatásban ment volna!?:-(

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Nikcsi
Mi is a Tóth dokihoz fogunk tartozni, mivel Dorina is.

Cas
Minket lázba hozott a palancsintázás, csak nem tudtam reagálni. Sajnálom, hogy elmaradt pedig egy pocakmozgásos-versenyt rendezhettünk volna Kép
Te nem félsz az influenzától? Én igazán nem örülnék neki, ha elkapnám itt a finisben. Dorina már kezd taknyosodni, az ember pedig már gyógyszert iszik és úgy horkol, hogy megint kiköltöztem a nappaliba (szegénynek be van dugulva az orra).

Mi lesz, ha elkapom tőlük? Lehet valamit tenni ellene?
Az anyukám azt mondta, hogy ne menjek ki még az utcára sem. Pedig én holnap el fogok menni moziba! Meg amúgy is be vagyok sózva, állandó mehetnékem van.

Cory
Boldog névnapot!!
hmmc

Nikcsi
Köszi a beszámolót. Hát csak gratulálni tudok, hogy kiálltad ezt a kemény megpróbáltatást. Kép Még szerencse, hogy észrevették, hogy belül szakadtál és nem lett belőle komplikáció.
A képeket én sem látom jól, csak az elsőt, ott nagyon aranyaos kis hurkás. Kép
Te ittál szülés előtt málnalevél teát, vagy valami homeós bogyót?
Egyébként én is azt a könyvet kaptam ajándékba, és én sem értek egy-két dolgot, úgyhogy majd kérdezek, ha neked elmagyarázták.

Cas
Palacsinta partiba én benne lennék, bár kicsit közel van a dátum.Lehet hogy egy hét múlva jobb lenne. Kiváncsi lennék, hogy gömbölyödsz, bár lehet hogy akkor már a szülésnél kellene aszisztálnom? Kép

Milyen érzés az ha keményedik a hasam? Mert nekem egy kicsit kemény, de azt hiszem azért, mert nagy a hasam és feszül- lassan követi a nyúlással. Ja és ha lefekszem akkor puha lesz a hasam, mert elterül mint a nagy Alföld.
Viszont van úgy, hogy égető érzésem van tejlesen lent a lágyék részen, de ezen is segít a lefekvés, vagy ülés.
Az előzőektől teljesen függetlenül meg néha olyan érzésem van, hogy leszakad a hólyagom, mintha teli lenne.
Cas, amikor bementél keményedéssel éjjel, akkor a szülészetre csöngettél be? Nem szeretném feleslegesen megzavarni őket, bár remélem nem lesz rá szükségem.

Boglárka 29+0
boglarka

Boglárka
az, hogy kemény a hasad, még önmagában nem probléma. A baj az amikor görcsöl vagyis összehúzódik a méh izomzata egy kemény "labdává".
Ha ez rendszeres, és naponta 8-10-nél több ilyen van, vagy egy óra alatt 4-5 akkor kell a kórházba bemenni, vagy a dokidatfelhívni. Nyugodtan szólj előbb neki, ha van valmi ilyesmi gondod, én is szombat este 10-kor hívtam pont ez miatt.
Egyébként nálam az utóbbi volt rendszeres:-(
Azért figyelj oda rá, nehogy kövesd Cast.

mucus
Tm

Cory! Boldog névnapot!

Nálunk ma palacsinta lesz a vacsora! Naaaa! Csurog már a nyálatok? :-D
aranyhold

Sziasztok,

Nikcsi,
Én tapasztalatból mondtam a kaja figyelést. Így derült ki, hogyha ÉN eszem őszibarackot akkor tuti üvőltés a vége (és nem nálam). Nálunk ez volt az eredménye a krumplinak és a káposztának is. Ja, és amin meglepődtem még a gombának is. Pedig azt azt elvileg csak Ő nem kaphatja 2 éves koráig, mert nehezen emészthető. Bár az is hozzátartozik, hogy én is eléggé hasfájós vagyok még mindig.

A hugicám most szült és neki a védőnéni azt mondta, hogy na egyen halat, csirkét, krumplit, tejet, és még sorolhatnám. Szerencsétlen meg követi az utasításokat és mégis hasfájós a babája, nem is kicsit. Én mondtam neki, hogy túlzásokba ne essen, meg Anyu is, de nem hallgat ránk.

Boglarka,
Ha keményedést mindenképpen mondjad legközelebb a dokidnak. Majd Ő eldönti kell-e már most is valamit kapnod.

Hmmc,
Próbáljatok szedni valami homeos bogyót. mi a gyerkőcnek adjuk az oscillococcinum-ot és még csak egyszer volt éppen hogy megfázva, még láza sem volt. Ezt egyébként kifejezetten influenza megelőzésére vagy kezelésére ajánlják.

Üdv:
Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Hasfájósság: én sem eszek már szinte semmit, és a helyzet változalan. Ugyanúgy üvölt. Szerintem ez csak gyerektől függ, van olyan anya aki töltött káposztát eszik és semmi baja a gyerekének.

Tena betét: én nem véreztem nagyon ezért a 4 cseppeskés nem kellett, a 3 cseppecskést használtam. Szerintem azt mindenképpen érdemes vinni, ha nem is az első napokban de utána kelleni fog. A Kolossy téri homeós gyógyszertárba vettem, és ott mindegyikből van mintadarab is, így meg tudjátok nézni melyik mekkora. (Hálós bugyijuk is van.)

Cas,
a paliparty engem is lázba hozott, csak nem volt időm válaszolni.

Cory,
KépBoldog Névnapot!!!

Nikcsi,
én elárulom hogyan csinálja Boglárka, képként tölti fel. A http://smiley.lap.hu/ oldalon találsz linkeket ahonnan tudsz letölteni animált smile-kat.
Még egyszer gratulálok a prüntyihez, remélem a képek is láthatók lesznek hamarosan. Kép
Egyébként egy idő után nyitott szemmel tudsz majd aludni. Kép Én a végén feladva elveimet bevittem magam mellé az ágyba cicin elaludni mert már szédültem és hányingerem volt a fáradságtól.

Hmmc,
e-mailemet a címemmel megkaptad?
myra

Sziasztok!

Teljesen le vagyok maradva, olvasni se mindig van időm a topikot, csak benézek néha, a nagy újságokra vadászni. Kép

Nikcsi! Gratulálok! Gyönyörű a kishölgy! Kép Hát, a te szülésed se volt éppen fáklyásmenet, de én azért még cserélnék... Kép
Az "itt beszéljük meg, ne a babaneten..." nem egy nagydarab csecsemős nővér volt véletlenül? Nekem is sikerült remekül időzítenie a beszólást, császár utáni másnap, hozzák a babákat. Nagy küzdéssel az oldalamra fordulok, könnybe lábadt szemek, csikorgó fogak, úgy érzem magam, mint egy eltaposott féreg. Kép De sikerül, az oldalamra küzdöm magam, mire Petibabát meghozzák. A csecsemős nővér leteszi mellém a kicsit, azután közli, hogy ha valami gondom van, akkor tőlem szeretné hallani, és nem utólag a babaneten olvasni. Csak néztem bután hirtelen, hogy mi van?! Igaz, 3 éve mesélgettem itt egyet-mást, és bevallom, nagyon igazságtalan voltam. Ugyanis én akkor csak pokróc csecsemőssel találkoztam, és utána általánosítva írtam róluk, hogy ilyenek, meg olyanok voltak A Csecsemősök. Illetve igazából csak mesélgettem, hogy miket tapasztaltam, mikor hozzájuk fordultam ezért vagy azért, hogyan reagáltak. Most ünnepélyesen elismerem, hogy nem mind olyanok, most tényleg volt szerencsém nagyon kedveshez is. Sajnos a "beszólós"-sal utána egyszer sem találkoztam, bár nem is tudtam volna megkérdezni tőle személyesen, hogy nagyon nehezére esett volna-e megmondani a férjemnek, hogy miért 9/10 -es Peti APGAR-ja (mi nem volt rajta tökéletes rögtön, ahogy megszületett Kép), és miért nem hagyta fényképezni (csak azt kérte Laci, hogy egy pillanatra vegye el előle a kezét) már a szülészeten, mert csak itthon mesélte el Életem Párja, hogy milyen "kedves" volt vele a csecsemős, aki Petit újszülöttként ellátta. Személyleírás alapján meg elég egyértelmű, hogy ugyanaz a hölgy volt, aki beszólt nekem később. Most lehet, hogy nevetséges, hogy 9/10es APGARnál valaki megkérdezze, hogy miért "csak" 9, de az én párom már csak egy ilyen maximalista, és neki tényleg fontos lett volna, hogy megtudhassa. Ráadásul ő tök vétlen, soha nem írt a babanetre, mégis mivel érdemelte ki a "10/10-es APGAR-ral nem születnek kisbabák!" választ?!

Cory! Boldog névnapot! Kép

A hasfájósság mikor szokott kezdődni? Ha egy ma 4 hetes Kép nagyfiúnál eddig nem tapasztaltam, akkor már reménykedhetek, hogy ismét megússzuk? Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Myra
Tegnap tudtam letölteni az e-mail-eket, amint a posta felé megyek feladom a borítékot. Már meg van címezve. Bocs, hogy ilyen későn, de teljesen leamortizálódott a gépem.
hmmc

Sziasztok!

Mostanában nem igen jut időm ide is beugorni, meg sehova se, de muszály, mert belső kényszer, hogy naponta legalább egyszer a nagy gyereklárma elcsendesedtével szóba álljak "idegen felnőttekkel" is:-))

Nikcsi,
Hűha, Pokol utca 3 alatt megnyílott ..., de túlélted és kapásból abból meríts lelkierőt, hogy a 2-nál sokkkal, de sokkal jobb lehet csak:-))
Nekem is ennyire iszonyatként maradt meg az első szülés, mire észbe kaptam, már EDA-t sem kérhettem (pedig lett volna,rá idő, de mindegy), és mégis a 3. lurkót is bevállaltam lazán:-) Na, sebeket nyalogatni, Korit szeretgetni, ez a legjobb gyógyír:-))

Cory,
Akkor én is hadd kívánjak minden szépet, jót a névnapra!

Viki
ccviki

Sziasztok!

Mucus
Valószínű, nem is tudom mi lett volna jobb? Így is vannak olyan részek, amire nem emlékszem, csak a férjem meséli, mert olyan kómás voltam. Még a dokinőmtől is elnézést kellett kérnem. A méhlepényt elvitték valami kutatásra, egyik vizit után hoz egy papírt Szigethy doktornő, hogy írjam alá. Fogalmam se volt miről van szó, erre kérdezi, hogy Magenheim doktornő nem mondta? Erre én: Nem. Pedig mondta, csak gázos voltam... Kép

Bogi
Semmi hokuszpókot nem fogyasztottam. A homeós dolgokra rákérdeztem a dokinőnél és azt mondta, hogy ha olyan hatásokat ér el, mint amit néhány ember "tapasztal", akkor ez egy csodaszer lenne. Nem lehet tudni, hogy tényleg annak hatására vagy anélkül is könnyebb lehet a szülés stb. Én megvettem a málnalevél teát, de fel se bontottam. Gondoltam elmegyek Laktoherb teát venni, de szerencsére nem vettem anélkül is elég rendesen belövelt a tejem (bedurrantak a melleim, iszonyatosan forróak lettek, és aludni se tudtam tőlük). Kép

Aranyhold
De izé vagy! Már tiszta kívános vagyok... Kép

Zseppy
Bocsi, nem leszólni akartalak, csak mondtam. Különben olyan rossz, mert ahány (szak)ember, annyi félét mondanak. Mást mondtak a kórházba, védőnő, gyerekorvos.... (Szerencsére utálom a gombát!)

Tena betét: a kórházba is van méretminta, nem kell olyan messzire elmennetek.

Myra
Köszi, hogy legalább Te elárulod ezeket kis micsodákat! Kép
A párom már észre vette, hogy éberalvó lettem. Mindent hallottam, de mégis összerezzentem, amikor hozzám ért... Én is inkább fekve szopiztatok, pedig mennyire ellene voltam. De így könnyebb, nem fáj a hátam, és akár szundíthatok is!

Bmárti
De igen! Bár én kettő ducibbal is találkoztam, de van különbség. Igen szerintem a csecsemős általánosítás azért lehet, mert a rossz élmények erősebbek, mint jók. A jó szinte természetes (lehetne).
Irigyellek, ha fogalmad sincs mi az a hasfájás!

Viki
Erő merítés, honnan is lehet olyat? Ez a szoptatás olyan, mintha maratont futnék. Na jó nem lihegek, meg nem izzadok utána, sőt ez nem is jó hasonlat. Inkább olyan a szopiztatás, mintha valami álmatlan guinesst (így kell írni?) akarnék felállítani... már a (1)72. órát kéne kibírnom, hogy fent maradjak és ne aludjak...

Korábban volt szó a védőnőről (Kató), aki az előadáson is jelen van. Utána nem voltam valami jó véleménnyel róla (ilyen fiatalon mit tudhat?), de a kórházba iszonyatosan segítőkész, és munkaéhes! Többször kérdezhettem tőle és készségesen válaszolt, segített!

Na jó éjt, talán jó lesz tényleg! Kép
nikcsi

Mucus
Én gyógyszertárban kerestem, de csak 5 cseppes és 1 cseppes volt nekik... Kép Na mindegy, majd nekifutok mégegyszer vmelyik másikban, csak ez volt a legközelebb.

Nikcsi
Komolyan írtam a palcsi dolgot!
Gyerekorvos: mi Wegener dokinőhöz tartozunk, már megismerkedtem vele, és öcsikémnek is ő volt a gyerekorvosa. Nagyon kedves, anyu szakmailag is elégedett volt vele anno, szóval gondolom jó lesz.

Hmmc
Nagyon ügyes vagy! Az én emböröm is mindig csak ígérget, de amíg én nem lépek a tettek mezejére, addig mindig csak halogat mindent. Aztán amikor én nekilátok, akkor "Hagyjad, majd én megcsinálom!" felkiáltással ki akarja venni a kezemből... én meg persze először morcosan nem hagyom, de aztán mikor már elég nagy a lelkiismeretfurdalása, akkor kegyesen beadom a derekam! KépKépKép
Pocakugrálás: Zsebi 2 napja teljesen leköltözött és alig mocorog. Mondjuk tegnap egész nap pörögtem, alig volt időm figyelni rá, ma meg egyfolytában ettem, és ha teli a hasam akkor végképp ő is bevágja a szunyát, és meg se moccan. Na meglátjuk, holnap mit művel... Kép
Influenza: én is tartok tőle, nem szeretném elkapni semmiképp. Homeos bogyóm van itthon, holnap reggel el is szopogatok egy adagot (megelőzésre is ajánlják). Ráadásul anyósékon végigsöpört, így két hétig nem is találkoztunk. Mostmár jól vannak, remélem nyoma se maradt, mert ma együtt vacsiztunk megünneplendő após 50. szülinapját. (Szóvá is tette, hogy ajándékba unokát ígértem... Kép)
Mozi: szerintem nem beszél hülyeséget anyukád. Én az étteremtől is féltem kicsit, de a nemdohányzó különteremben csak mi voltunk, úgyhogy remélem nem lesz gond. De a moziban sok ember, légkondi... hát... (Én is mindennap csak kéz és arcmosás után engedem puszit adni a párom, mert náluk bent egyre többen betegek.)

Bogi
Van egy kép az albumomban, ami nem olyan régi, ott már egy nagy dinnye van a pólóm alatt! Kép De mindjárt felkérem az embört egy fotóra, és felteszem, milyen óriásiak vagyunk! Kép
Ja, és holnaptól már lehetne asszisztálni a szüléshez, mert betöltjük a 37. hetet. Kép
Keményedés: nagyon feszül, és ha megtapintod nem nagyon lehet érezni hol is van a baba (nálam máskor nagyon), egy nagy gumilabda az egész pocak. Addig jó, amíg ha lefekszel megpuhul. Ha amint felállsz, újra kemény, akkor ne nagyon kelj fel, pihenj többet (nekem olyankor az üldögélés sem segít, tényleg csak a fekvés).
Nálam az volt a baj, hogy fekve sem puhult órákon át, egészen odáig, hogy amikor talpra akartam állni, akkor begörcsölt (annyira erősen húzódott és fájt, hogy lépni nem tudtam tőle).
Ja, és legközelebb a dokinak mindenképpen említsd meg (addig érdemes figyelni, napi hány, milyen hosszú, mitől múlik el, hogy pontosan fel tudja mérni).
Ja, és igen, a szülőszobán jelentkeztem, ott is pontosan kérdezik, hogy milyen sűrűn, milyen hosszan, stb. Ctg-t is csinálnak. De ne legyen rá szükséged!

Paliparty
Jövő péntekre áttehetjük, ha addig még egyben vagyok! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Hmmc,
semmi gond nem sürgetni akartalak, csak gondoltam ha a rossz gép miatt elkallódott elküldöm mégegyszer. Kép
myra

Köszönöm a köszöntést, nagyon jól esett Kép
cory

cory
Budapest

Sziasztok!
Regebben irogattam ide, de mar fel eves a kisfiam. Sokat olvastam a babanetet es neha irtam is. A csecsemosokkel kapcsolatban nekem is voltak eloiteleteim. Pont azert mert itt olvastam elrettento peldakat. Ugyanakkor megis a Margitban szultem, mert a tobbi korhazhoz kepest meg mindig jobb a helyzet.
Negativ:
-a szules utan is masok a hormonjaink erzekenyebbek vagyunk, igy ohatatlanul is megbantodunk ha valakinek nem a legnyajasabb a stilusa.(anyatigrisKép )
-vigyetek babatakarot a szuleshez, mert a szuloszoban faznak a babak es elviszik az egeszsegeket is inkubatorba. (de ki akarna hogy 2 orat fagyoskodjon a babaja?)
-a latogatasokkor nagyon leteremtik az embert, pedig mi igazan nem tehetunk rola, hogy az elso gyerekre csak ugy ozonlenek a latogatok. Igazuk volt a harmadik napon mar nem akartam senkit latni. De akkor sem tehetunk rola, hogy bejonnek.
-teaztatjak a babakat, ebbe bele kell nyugodni, de legalabb vigyetek be sajat cumit.
-ha nincs hely a roomiban, akkor bizony 3 orankent hozzak ki a babadat es nem kelhetsz fel vele (ami ha jol vagy nagyon szomoru, de sajnos vannak olyanok akik szedelegve kerik a babat es bizony elejthetik. Kie a felelosseg? Ezekben a szobakban a csecsemosoke, vagyis en igy gondolom. Tehat a nagy szigornak oka vanKép En inkabb belenyugodtam, mint harcoljak)
Ezeket leszamitvan a tobbi ezer dologban nagyon kellemesen csalodtam. Emberileg es szakmailag nagyon sok segitseget kaptam, az osztalyosnoverek is mosolygosan kedvesen bantak velunk. Sot ha barmi kerdesem volt, azonnal ugrottak segiteni, a csecsemosoket szinte barmikor kerdezhettem, de a vedonot es a gyerekorvosokat is.

(megjegyeznem, hogy senkinek egy fillert sem fizettunk sot a szuleszno nem fogadta el a penzt!!)

Osszesegeben tehat azt mondom, igenis irjuk le a negativ tapasztalatokat es talan kiderul, hogy mi voltunk igazsagtalanok, vagy mas oka volt a csalodasnak.

Azt is irjuk le, hogy igenis egy emberkent nagyszeru a Margit korhaz szuleszete es nagyon sajnalnam, ha bezarnak, vagy valami miatt valtozna a mentalitas. Ha legkozelebb megyek szulni lelekben kicsit rosszabbra keszitem fel magam, mint amit tavaly ateltem, es akkor talan megint kellemesen csalodom.
Bevallom, hogy amikor hazajottem a korhazbol akartam irni egy koszono levelet a korhaz szuleszetenek (hatha olvassak), de sajnos elmaradtKép
Mindenkinek legalabb olyan szep szulest, mint en atelhettem:

csengo
Vendég

Sziasztok!

Cas
Azt hittem oda tartoztok dokihoz, ahova mi is - vörösvári út, azért kérdeztem.
Á nem, köszi! Mostantól várhatóak vendégek, jön a húgom. Aki múltkor besértődött, mert nem igazán vagyok rá kíváncsi, de olyan dög fáradt vagyok. Kép Ma csak reggeliztem és végig aludtam én is (végre)! Aztán még jön egy ismerős páros, tudjátok, amikor Hmmc-nél volt a party és hívott, hogy végre kétcsíkos lett a tesztje (2004. jan. óta próbálkoztak).

Csengő
Persze, hogy le lehet, kell írni. Csak aztán van akire ez pont rosszul hat! Én kicsit hátrányosnak éreztem magam a net miatt. Ráadásul valamikor lesz kistesó is, ha minden igaz(?), szóval emiatt még rosszabb lenne. De kicsit köntörfalazva azért leírom, nem megyek el privátba!!! Annál egyenesebb vagyok!
Kicsit irigyellek, hogy már fél éves a kisfiad. Annyira várom, hogy valamilyen rendszer beálljon az életünkbe. Most is 4 órát aludt, bezzeg éjszaka 2 óránkét kukorékol. Ja, de közöttünk tökéletesen tud aludni (az egész család). Kép

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

Csengő,
Teljesen igazad van, a kórház meg az ott dolgozók megítélése legjobban a saját hangulatunktól, lelkiállapotunktól és hozzáállásunktól függ. Sajnos ez az egyik legpocsékabb meló, mármint az eü-s (na, de a szülészetnek van talán a legszebb része, a sok édi baba látványa szolgálati szíverősítőnek:-)Legjobb taktika, ha nem vesszük magunkra, nem szívjuk mélyre a kialakult konfliktusokat. És máris elmondhatjuk, hogy kizárólag angyalok dolgoznak ott, csak néhánynak elveszett a glóriája:-)))

Nikcsi,
Meríteni akarsz erőből, adjak merőkanalat? :-))Gyere el hozzánk, majd meglátod sírva csókolod meg a pici lányod apró talpacskáit, hogy mennyire könnyű a dolgod vele (főleg egy itteni perpatvar után, mikor 3 gyerek 3 félét akar:-)
Szoptatás közben is lehet ám aludni, majd hamarosan rájössz:-) De ha zavar, hogy állandóan lecsukódnak a szemhéjaid vagy
1. vetesd ki őket, vagy
2. ültettess be tartókonzolokat
:-))))

Viki
ccviki

Sziasztok!

Nikcsi! Na igen, a rossz élmények erősebbek, mint a jók. Kép Meg valahogy jobban is adnak témát a beszélgetéshez. Pl. tegnap voltunk kontrollon Petikével, mert volt valami zűr a veséjével. Ott az ambulancián is, meg az UH-on is olyan kedves és rendes volt mindenki, hogy le a kalappal! Kép De mit lehet erről beszélgetni? Kép Na, meg a csecsemősökre visszatérve, végül is az ő "ügyfelük" a kisbaba, és nem az anyukája. A babák ellátásában végzett munkájukra meg még soha, senkinek nem volt panasza... Kép Még a "beszólós" is úgy tette le mellém Petikét, mint a hímes tojást. Kép
A védőnő tényleg szuper, kedves, segítőkész, és tényleg profi, ne tévesszen meg senkit a kora! Kép Nekem mikor bedurrant a cicim, istenien kimasszírozta belőle a "kövületeket", és milyen finom hideg volt a keze! Kép Csecsemőápolási "tanfolyamot" is tartott a folyosó végi asztalnál, minden kérdésre válaszolt, egy csomó dolgot elmondott még arról is, hogy kinek mi jár, és hogyan kell intézni a TB ügyeket.

Csengő! Na, igen. Én kijöttem a császáros szobából (!) a vállamra borított kisbabámmal, és ki akartam ballagni vele a látogató szobába. Kép Gőzöm se volt róla, hogy nem szabad, az elsővel roomiban voltam az első perctől. Ráadásul mindezt szombat délelőtt, mert úgy gondoltam, akkor biztosan szabad, mert nincs rendelés az ambulancián, vagyis nem használják semmi másra azt a helyiséget. Csak azért álltam meg egy percre, mert feltünt, hogy jó lenne a baba alá egy olyan kiskocsi, hogy ne kelljen végig kézben tartanom. Akkor pl. egész kedves csecsemősbe sikerült botlanom, le se tépte a fejem, pedig minden oka meg lett volna rá... Kép

Ja, és evőeszközt _tényleg_ vigyetek! Én még vitatkoztam is itt, hogy minek, azután végül vittem egy kést meg egy kis kanalat, hogy ha mondjuk a reggelihez nem adnak éles kést, akkor el tudjak vágni egy zsömlét, vagy meg tudjak enni két étkezés között egy joghurtot. Na, a kórházban meg egyetlen étkezéshez se adtak semmilyen evőeszközt!!!
A szülőszobán viszont nem kellett se tusfürdő, se törölköző, mert volt a zuhanyzóban tusfürdő, gondolom valami speckó fertőtlenítős lehet, úgyhogy azt használtam, meg adtak valami lepedőfélét a törölközéshez, ami nagyon meg is felelt. Így is éppen elég gond volt a személyes holmik ide-oda hurcolása, kár olyasmit is bevinni, ami nélkülözhető.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!
Az odáig okés hogy a hangulatunktól függően ítéljük meg az ott dolgozó csecsemősöket.
De egy példa: fejés közben (a bent levő gépin) behozott az egyik egy újszülöttet a szülőszobáról. Belevágta egy kis rózsaszín kocsiba, lerángatta róla a ruhát és szintén egy kézzel behajította az inkubátorba:-(((((((((((
Nem tom! Nekem ez nem a lelki állapotómtól függ, hogy megítéljem ez a nő egy állat!!!!!! Erre nincs magyarázat szerintem.
És még csak nem is az én gyerekemről volt szó, hogy elfogult legyek...

mucus
Tm

Mucus,
Nem az ilyen estekre értem én, hanem hogy ugatásnak, böfögésnek vagy szimpla közömbös hangnemnek veszünk-e 1-1 választ tőlük.
Amiről Te írtál, az kritikán aluli cselekedet és szégyen, hogy más előtt is így bánik, MER így bánni egy picurral:-(

Viki
ccviki

Szerintem egy szülészeten dolgozóknak fel kell készülniük arra, hogy milyen lelkiállapotban vannak az anyukák, és lehet, hogy ha nem olyanban lennének, akkor nem vennének fel egy csomó mindent, de hát szülészetre általában szülni mennek!
cory

cory
Budapest

Cory
igazad van, de én pont erre írtam, hogy nem a lelkiállapottól függ az, hogy valaki megítélje, hogy a durva bánásmód nem oda való. Nem egy csecsemőhöz!!!
Egyébként én soha nem voltam jobb lelki állapotban mint azokban a napokban. Madarat lehetett volna velem fogatni:-)))
Így különösebben nem vettem fel, ha a hangnem vagy a stílus nem tetszett.
Ez az egy nővér harcolta ki a rosszallásomat:-(((

mucus
Tm

Mucus: amit te leírtál, az mindenhogy szörnyű, de én pl végigbőgtem a kórházban töltött 4 napot az elsővel. Utáltam, hogy nem lehet velünk a férjem, hogy bent kell lennem, pedig semmi bajom se nekem, se Balunak... Szóval rám valaki kicsit csúnyábban nézett, én sírva fakadtam. (Én nem a Margitban szültem)
cory

cory
Budapest

Mucus,
Én meg azt vettem észre, hogy nagyon sokan elég zaklatottak, nem tudnak humorosan közelíteni a dolgokhoz, mindjárt ellenségeskedésnek vesznek közömbös kijelentéseket is. Mert lelkileg nem erősek, megvisel sokakat a szülés úgy is.

Minden olyan területen, ahol ki van szolgáltatva az ember a másiknak (legyen az akár egy ügyfélszolgálat is), rendelkezni kellene kellő empátiával a dolgozóknak. Mégsincs így, vagy ha kezdetben van is, az is kihal legtöbbször, elfásulnak, vagy egyszerűen így akarják távol tartani magukat másoktól. És a legrosszabb szöveg, hogy a pénzre fogják (vagyis a hiányra)Nem kéne így lenni, de ez van.

Viki
ccviki

Viki
Sajnos így van!
Én nehezen tudom elképzelni, hiszen ott van az a kis emberke akire már annyira várt az ember.Kép Hogy lehetnék zaklatott? Tudom! a hormon változás!!!
Egyébként lehet, hogy pont ezeknek az anyukáknak nem kéne roomiba menni, hogy egy kicsit ki pihenjék magukat.
Minden esetre remélem, hogy a következőt is hasonlóan fogom átélni:-)))

mucus
Tm

Nikcsi
Mi az Árpád híd budai hídfőjénél lévő rendelőhöz tartozunk. Az kicsit közelebb van (nem sokkal), mint a Vörösvári úti...
Milyen volt a vendégeskedés?

Bentlét
Odabent szerintem mindenki érzékenyebb... Még én is az voltam, pedig én nem szültem! Egyszerűen a szokatlan kórházi helyzet, hogy be vagyok zárva, hogy aggódom a babámért, mind-mind megterhelő volt lelkileg. Szerencsére én csupa kedves szülésznővel találkoztam az osztályon, csecsemősnővérrel is egy nagyon aranyossal. Utsó nap is csak azért nem vettem fel az utsó szülésznő kevésbé kedves stílusát, mert már jöttem hazafelé (ha olyankor lett volna ő, amikor még bent vagyok, akkor valszeg jobban elkenődök tőle).

Mucus
Brrrr... Nekem az epém elfakad, ha egy csecsemővel így bánnak... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Lenne egy hülye kismamás kérdésem: Nektek mennyit csuklott a "hasatok"? Nálunk nincs olyan nap, hogy szegényke ne csuklana. Már nem emlékszem, hogy Dorina csuklott-e vagy sem.
hmmc

Hmmc
Zsebi is napjában többször csuklik.
Én azt olvastam, hogy ez nem baj, őket korántsem viseli meg annyira, mint mi gondoljuk.
Az okozza, hogy nyel egy kis magzatvizet, de a csuklással is készülődik a légzésre, és a magzatvízben tüdőérlelő anyagok is vannak.

Kép
Kép
Kép
cas

Hmmc,
Az én lányom rengeteget csuklott (napi 3-5x is), és ezt a szokását a külvilágban is folytatja. Kép Ne aggódj teljesen normális.
myra

Sziasztok!

Már rég jelentkeztem, de nincs sok időm, mindig találok valami elfoglaltságot magamnak Bence fiam mellett.

Lenne egy kérdésem. Volt valaki mostanában uh-on? Mert én hiába hívom őket, állandóan üzenetrögzítő kapcsol be, és mondja, hogyha időpontot akarok, próbálkozzak később.

Eszty
31+5
eszty

Eszty
Én hétfőn voltam a terhesgondozóban, és jövő csütörtökre kaptam időpontot UH-ra. A füzetben úgy láttam, hogy jól be vannak táblázva addig, szóval szerintem minden oké velük. A terhesgondozót hívod?

Kép
Kép
Kép
cas

Eszty,
szerintem is a terhesgondozót próbáld, a védőnőnk két hétig próbálta elérni magát az UH-t sikertelenül.
myra

Cas, Myra

Nem a terhesgondozóiba akarok menni, hanem a Praxisba. Most nézem, hogy ezt elfelejtettem írni. Elnézést!

Eszty
eszty

Sziasztok!

Nikcsi!KépGratulálok a picilányodhoz,nagyon sok egészséget és tejecskét nektek!De látom,csak nem bírta ki 23-igKép

BMárti!Milyen vese"zűr"volt a Petikénél?

Kórházi benntartozkodásiam alatt nekem is kijutott a jóból is a rosszból is.
3szor szültem a Marggitban,de amikor először ott voltam,azt mondtam,hogy ide én?Soha többet!
Aztán idővel elhalványodnak a rossz emlékek,erősebb bennünk a gyermek utáni vágyakozás és talán az első gyerköccel szerzett tapasztalataink átsegítenek minket a következő ott tartozkodásra.Persze mehettem volna én is más kórházba,de csak megmaradtam én a jó öreg Margit kórháznál.

A második fiamnál(vele is császárotak)egy csomó dolog kiesett amit elsőre már átéltem.De már sokkal határozottabb,ügyesebb voltam akkor.
Csecsemőssel nem is nagyon konzultáltam,úgy voltam vele,hogy amire nagyon kiváncsi vagyok megtudom a szobatársnőimtől,vagy várok amíg haza jövök és inkább marad az itthoni
védőnéni,dokinéni.Persze azért mentem én a csecsemősök idegeire,amikor rögtön szoptatás után pár perccel megjelentem és lestem a füzetben,hogy evett-e az én gyerköcöm és ha igen mennyit?
Láttam páruk szemében a rosszallást,hogy mi a fenéért mászkálok be oda,de nem érdekelt!Nekem fontos volt tudnom,hogy mennyit szopizott a kisfiam?
Aztán a dokinéniket azzal tudtam kiborítani,hogy állandóan kérdezgettem őket,mikor milyen vizsgálat lesz,kapott-e már szúrit,stb...?A válaszuk csak annyi volt,hogy anyuka majd ha vmi gond lesz úgyis fogunk szólni!
Én nem akartam megvárni amíg gond lehet,úgy voltam vele,hogy pár mondatban igenis,hogy tájékoztassanak a gyermekemről ha kérdezek felőle.

Legutóbb 2003 december elején voltam bennt.Ez a kórházi élmény volt a legjobb,nagyon jól éreztem magam bennt.Hát maga a csaszizás megmaradt bennem a mai napig,ezt még nem sikerült elfelejtenem.
A csecsemősökkel különösebb gondom nem volt,leszámítva azt,hogy alig,hogy megszületett a kicsi lányom szinte már zavartak volna a baba-mama szobába.Én nem mentem,mert nem voltam még olyan állapotban,hogy föl le ugráljak a kiscsajhoz.Soxor láttam egyik másik szemében,hogy "igazán átmehetnél már a rommis szobába,csak császároztak,emiatt ne érezd már magad szállodába,hogy kiszolgáljunk",de nem foglalkoztam velük.
Szívességet egyiktől sem kértem soha,szerencsére bennt dolgozik egy kedves ismerősöm az újszülött részlegen(UH-os)sokat bejárt hozzám és jó volt tőle megtanulni,hogyan kell egy kiscsajt tisztába tenni,mert 2 fiú után csak furcsa volt ott nunit látniKép
Eccer engem is,ahogy Nikcsit is kizavartak a csecsemőktől,mert éppen vizit volt.De pont bennt voltam vmiért a babámnál(én nem figyeltem az ajtón kiírva,hogy vizit van),velem volt ez az ismerősöm is,beszélgettünk,a babám nagyon sírt,ette a kis öklét,én meg felvettem és vigasztaltam.Egy dokinéni nem volt bennt,de amikor pár perc múlva bejött nagyon rám szólt,hogy anyuka ne babusgassa azt a gyereket,fog az még eleget sírni és tessék kimenni mert vizit van.
Szóljon nekem,hogy anyuka kivan téve a táblára,hogy ettől eddig nem lehet bejönni a vizit miatt,de ne tegyen még mellé plusz dolgokat és a fejemet sem kellett volna leszedni a helyéről.Bántott a dokinő viselkedése,nem fogom elfelejteni az biztos.
Dec.6-án jöhettünk haza.A dokinénik(többek között aki rámripakodott)ő is mikulás sapkában rohangáltak,olyan jó kis ünnepi hangulat volt odabennt.Nővérkék mikuláscsomagokkal,kinnt várakozó családtagok nagy izgalommal az arcukon,szép emklék marad.Amit sajnálok,hogy nem mind a 3 alkalommal így hagytam el a kórházat,ahogyan most legutóbb.

További szép napot mindenkinek!
Rita
rita75

Hahó Lányok!
Ti hogy vagytok ma? Nekem egész nap kőkemény a pocim, a fekvésen kívül szinte semmit nem tudok csinálni... Kép
Csak kíváncsi vagyok, hogy az időjárásnak köszönhetem, vagy ??? (Két napja folyamatosan itthon pihenek, szóval most nem bűnöztem semmit, ami kiválthatta volna...)

Kép
Kép
Kép
cas

Heló,

Cas,
Szerintem ezek már tényleg jósló "fájások",úgyhogy figyelj és vigyázz magadra nagyon! Aztán írjál ám, ha van valami!

Üdv:
Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Cas,
Ja, ja nekem is keményedik, csak nem a pocaktájon, hanem a karizmom, amikor bemutatok magamnak a tükörben:-))) Biztos van valami gyenge fronthatás, mer' gyerkőceim is folyamatosan "szülik" a hülyeségeket meg hisztiket:-)
Bírjátok még ki egyben ezt a hideget, jövő héttől jön az enyhülés, akkor meg közelebb is lesztek a célidőhöz:-) Ha fekszel is sokat keményedik?

Viki
ccviki

Zseppy
Köszi a biztatást! Kép

Viki
Jövő hét még okés, de péntekig jöjjön az az enyhülés, mert utána 1 hétig nincs a dokim. Kép
És ha fekszem akkor se sokkal jobb... Kép Mostmár egy fél órája talán egy kicsit, legalábbis a kölök megélénkült, és legalább érzem hogy vele minden okés. Kép Na megyek is vissza az ágyba...

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Ha nem jobb fekve sem, akkor nincs értelme bemenni? Bár tudom nem jó ötlet, mert már voltál bent. Mikor mész ctg-re?

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Cas,
Vigyázz magatokra! Kezd izgi lenni. Kép Kiváncsi vagyok a holnapi CTG eredményedre! Írd meg ha hazaértél. Egyébként ki a dokid helyettese?
myra

ZSeppy
Köszi az aggódást, de szerencsére nagyot aludtunk, és most minden oké - remélem így is marad. A kölök nagyokat dudorog, remélem 10 körül is ilyen lesz, akkor megyek ctg-re! Kép

Myra
Vigyázok-vigyázok, már nem is nagyon tudok mást csinálni, akkorák vagyunk! Kép
A múlt heti ctg-n 50-60 között húztam egy vízszintes vonalat, mondjuk akkor éppen éreztem is, hogy elég kemény a pocim (tegnap annál jóval keményebb volt). De ma minden oké, meglátjuk mit mérnek.
Helyettes: még nem tudom pontosan, de ma rá fogok kérdezni, mert eddig nem árulta még el. (Tippem persze van...)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
a hétvégi meleg frontnak lehet, hogy lesz valami hatása????????
Mikortól nincs pontosan a dokid? És az akkor már hányadik heted lesz?
Lehet, hogy én a helyedben szívesebben megszülnék mielőtt elmegy:-
Persze nem tennék érte semmi olyat ami veszélyes lehet, de ha így lehetne kérni....:-)))))

mucus
Tm

Sziasztok!

Cory! Az első szülés után én is ilyen mindenért elbőgöm magam hangulatban voltam. Kép Ráadásul teljesen készületlenül ért, mert arról előtte soha sehol nem hallottam, hogy szülés után milyen labilis tud lenni az ember. Az szinte szállóige, hogy az első hónapokban milyen érzékeny a kismamák lelki világa, és hogy ez normális, a hormonális változások miatt van. Csak azt nem írják le sehol, hogy ez a hónapok alatt végbemenő változás a szülés után napok alatt rendeződik vissza...

Hmmc! Peti is rengeteget csuklott odabenn. Kép Naponta többször is rákezdett, és néha 5-10 percig is tartott a "műsor". Idekinn is jó sokat csuklik, ha nagyon teleeszi magát, vagy nem sikerül elég alaposan a büfiztetés. De ez láthatóan egyáltalán nem zavarja őt. Kép

Rita! Petikének a veséjén üregrendszeri tágulatot láttak az UH vizsgálaton, azért kellett visszamenni, hogy ellenőrizzék, hogy mire alakul. Azt mondják, fiúknál gyakori. Lacikával jó sokszor vissza kellett mennünk, mert neki is volt, de nem nőtt, és aztán egy idő után ráhagyták. Petibabáé szerencsére 1 hónapos korára teljesen eltünt, ha a vizelet vizsgálat eredménye is negatív lesz, akkor nem is kell már visszamennünk.
Azt mondod elhalványulnak a rossz emlékek?! Remélem, igazad van! Mi is terveztünk harmadikat (a két fiú után még egy kislányt is Kép), de most úgy érzem, soha többé nem szeretném a szülőszobát belülről látni. Kép Neked mind a 3 császár volt?

BMárti

BMárti
bmárti

Cas,
Írjál mindenképp az eredményről...Reméljük, hogy átvészeled az orvos nélküli jövő hetet. Viszont hétévégére megint melegfrontot mondanak:-)

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!

bocsánat mindenkitől, nyakig ültem a munkában, nem volt időm benézni ide. Most olvasom csak, hogy lemaradtunk a palacsintázásról már megint, de (sajnos) most kevésbé fája szívem, mert pont péntek este derült ki, hogy Kinga bárányhimlős lett, így legalább nem fertőztünk mindenkit végig Kép

Cas!
hú de felpörögtek az események! remélem minden rendben lesz! gondolok rád, de csak titokban, nehogy sokat kelljen csuklanod Kép

Szilvi
szilvamag

Sziasztok!

Tudtok nekem segíteni? A kórházas topicban olvastam, hogy a kaki volt a téma, de igazából nem találtam meg ott a választ. Hátha itt. Kép Szóval az van, hogy Bence most múlt 12 hetes, és egyre ritkábban kakil. Ezzel még nem lenne baj, de, ha estig nem kakil, akkor már nagyon tekereg, meg erőlködik, ilyenkor kénytelen vagyok használni a szélcsövet, hogy "leengedjem". Ilyenkor aztán jön minden, ami csak a csövön kifér. Kép De nem akarom, hogy valami baja legyen ettől. Nem tudjátok, hogy hányszor lehet ezt a csövet használni? Meg attól is félek, hogy nehogy hozzászokjon a szervezete, és már csak ezzel tudjon kakilni. Ez hülyeség szerintetek? Meg azt vettem észre, hogy, amikor sokáig nem kakil, akkor utána, olyan zöldes, nyálkás kakija van, de van, szinte teljesen híg. Utána viszont megint sárga. Ez miért van? Normális ez? Na jó befejezem a kakilós kérdéseimet egyenlőre. Ha valaki tud, akkor válaszoljon. Köszi!

Cas,
Neked meg nagyon szorítok!!!!

Egy picit a kórházról.
Én első szülőként voltam bent, életem első kórházi tartózkodása volt, de őszinte leszek, semmi rossz élményem nem volt. Na jó, leszámítva az egyik csecsemőst, akinek a bimbó védő volt a mániája, meg az, hogy sokat fogyott a baba. Persze nem fogyott sokat, sőt rendesen evett, de mindegy. Igazából nem érdekelt. Valahogy éreztem, hogy nincsen itt semmi baj. A többiek kedvesek voltak, bár volt, hogy a fájdalom csillapító gyógyszerem után, mást küldtem, mert teljesen elfelejtettek, és már majd betojtam, úgy fájt mindenem. Kép Ezzel együtt, szerintem jó volt minden, és a babákkal is rendesen bántak. Én úgy gondolom (de ez tényleg csak az én véleményem, ne sértődjön meg senki), hogy nem kell túl misztifikálni ezt az egészet. Mindenki hallgasson az érzéseire, és akkor nem hiszem, hogy baj lehet. Azt, hogy néha esetleg nem kedvesek velünk, az sem érdekelt. Ők is emberek, ha meg valami nagyon nem tetszik, akkor meg normálisan el lehet nekik mondani. Én a mai napig próbálok lazán állni a babához. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem szeretem, meg nem foglalkozom vele. De nem alszik köztünk (leszámítva 1-2 alkalmat régebben, amikor nagyon fájt a pocakja), nem igény szerint eszik, hanem hozzá lett szoktatva a 3-4 óránkénti evéshez, nincs állandóan kézben (persze azért sokat babázunk vele, mert nagyon imádjuk). Így elmondhatom, hogy teljesen kiegyensúlyozottak a napjaink, lehet mellette programokat csinálni, rá lehet bízni másra, és éjszakánként nagyon jókat alszunk. Kb. 9 hetes korától, ha este 8-9 körül letesszük, reggel hétig alszig. Kép Szóval én nagyon élvezem az együttlétet vele, és ő is nagyon kis nyugodt baba lett, szerintem neki is jót tesz a rendszeresség.
Persze tudom, hogy sok múlik a babán is, lehet, hogy szerencsénk van vele.

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

BMárti!Azért érdekelt Petibabád veseproblémája,mert az én kislányomnál is voltak vesegondok.Vesemedence tágulattal született,nekünk is elég soxor kellett visszamennünk kontrollra,úgyanúgy pisivizsgálat is volt és ha az negatív lett akkor repestem a boldogságtól.Eccer találtak a pisijében bacit,akkor kapott antibiotikumot.(Pár hetesen)KépKép
Szerencsére a tágulat megszűnt,így már nekünk sem kell többet visszemennünk kontrollra.Csak utáltam odajárni,órákat kellett mindig várni amíg pisil a kislányom abba a zacsiba.Így amikor utoljára voltam vele és a pisis zacsi mellé még jó kis kakát rakott,megmondtam a hölgynek aki a pisiszacsit felrakta,hogy én nekem nincs türelmem itt várni,hazamegyünk,otthon én is rátudom tenni a zacsit és majd az SZTK-ba leviszem a pisit a papírokkal együtt.
Ő egyből belement,így szerencsére nem kellett még több órát ott várakoznomKép
Nekem kellett betelefonálnom utólag,hogy mi lett a pisike eredménye.
Mind3 gyerköcöm császárral született,én képtelen vagyok hüvelyiszülést produkálniKép
Mondjuk ha 2 gyerköc császárral született,a harmadik már automaticer császár lesz.Leglábbis itt a Margitban tuti.
Idővel tényleg jobban fogsz te is hozzáállni ehhez a szülőszobai dologhoz,te most szültél nem rég,még nagyon frissen él benned az egész.Mondjuk én már 15 hónapja túl vagyok a 3.csaszimon,de mondhatom,hogy ez az élmény még bennem is megvan,de szerintem nekem a műtét előtti pár napos idegeskedés,bizonytalanság még hozzásegít,hogy ezek az élmények így bennem maradtak.
Én már több babát nem tervezek(ezt mondtam az első után is)Kép,de most tényleg úgy érzem,hogy anyagilag is,energiailag is és főleg az egészségem miatt elég volt a szülésekből.
Neked maga a műtét volt rossz élmény?

Zsófi!Igazad van abban,hogy nem jó ha túl sűrűn szélcsövezed a kisbabádat,nehogy tényleg enélkül aztán ne is tudjon kakálniKépHa nem javul ez a helyzetetek,szerintem mindenképpen beszélj a gyermekorovosotokkal,ő biztos tud majd éppkéz láb ötletet adni neked,hogy mi ilyenkor a teendő.
A rendszerességetek miatt irigyellek,én sajna egyik gyerköcömnél sem voltam ennyire következetesKép
Nem mintha emiatt olyan rosszul alakulnának a napjaim,de azért a te leírásod alapján kicsit irigykedem,hogy ilyen ügyik vagytokKépRáadásul nekem mind3 gyerköcöm évekig mellettünk aludt,a lányom még most is velem alszik.Aztán a fiúk amikor megkapták az emeletes ágyat mindenféle hiszti nélkül ott kezdtek el aludni.
De mondjuk én is jól éreztem magam amikor velünk aludtak,úgy voltam vele,hogy olyan gyorsan elrepül az idő,megnőnek és már nem lesz rám ennyire szükségük mint kiskorukban.Nem bántam meg,a lánykám is amíg igényli a mellettem való alvást engedem neki,aztán ha már nem"kellek"neki éjaszakára mehet majd a saját ágyába.

Rita
rita75

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?