Új privát üzeneted érkezett!

ÁÁÁÁÁÁÁ!!!!
Meglepi beelőzött az írással! Mégis te győztél.

Laga
laga

Meglepi! Nem akarlak megijeszteni, de nem a baba súlya dönti el, hogy koraszülött-e vagy nem, hanem, hogy mikorra születik. Én annakidjén direkt rákérdeztem, hogy ha idő előtt születik, de nagy súllyal, akkor mi a helyzet. Matyi 2450g volt, ami egy normál időre születettnél is előfordulhatna, és az teljesen normális lenne, csak ugye 34,5-re született.
Amúgy hol tartotok most? Mennyi idősek vagytok?
aranyhold

Laga: vasárnap délben keltem Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

<pre>
Anyuka neve Kor Szülés várható ideje baba Neve lakhely Orvos Szülésznő
Cas 26 2005.03.25. első lesz Sebestyén Óbuda Dr. Sárvári János ---
Hmmc 32 2005.03.31. második Szabolcs v. Sára Kata Óbuda Dr. Sárvári János
Meglepibaba 24 2005.04.02. első lesz még nem tudjuk II. ker. Dr. Tóth Károly
Eszty 28 2005.05.02. második Bálint Óbuda Dr. Sztanyik László ---
Laga 32 2005.05.03. második Mikor irhatom be? Óbuda Dr. Sztanyik László
Philissa 36 2005.05.06. második talán Kincső, ha hugi lesz Bp. Dr. Béres László
Jano74 30 2005.05.18. első lesz még nem tudjuk Pilisvörösvár Dr. Szigethy Adrienn
Boglarka 32 2005.05.19. első lesz még nem tudjuk Óbuda Dr. Sztanyik László
Mj_Móni 31 2005.07.15. második Sophie-Ann/Dominik Törökbálint Dr. Fábián Sándor
Szilvamag 30 2005.09.02. (?) második még nem tudjuk Csillaghegy Dr. Sztanyik László Panni
Böbe 29 első lesz még nem tudjuk Dunakeszi Dr. Sztanyik László
Mucus 28 2005. év elejétől "gyártásban" lesz a második baba második --- Bp. Dr. Sztanyik László
Labdácska 28 jövőre tervezzük a kistesót második --- Dr. Sztanyik László

Anyuka neve Kor Szülés ideje baba Neve lakhely Orvos Szülésznő
Aranyhold 26 2004.09.30. (11.07-e helyett) Megszületett első Mátyás Békásmegyer Dr. Szigethy Adrienn Tódor Éva
Mzsx 27 2004.12.11-én (24-e helyett) MEGSZÜLETETT első trónörökös Bence Káposztásmegyer Dr. Horváth Ernő
Zsuzsa99 35 2004.12.16-án (23-a helyett) MEGSZÜLETETT negyedik Zsófi Piliscsaba Mestyán Rezső
Myra 28 2004.12.26-án (05-e helyett) MEGSZÜLETETT első baba Lilla III. ker. Római fürdő Dr. Szigethy Adrienn Tódor Éva
Bmárti 33 2005.02.03-án (14-e helyett) MEGSZÜLETETT második Péter Békásmegyer Dr. Mousa Moustafa
Orbis 23 2005.02.09-én (01-je helyett) MEGSZÜLETETT első Boróka I. ker. Dr. Sárvári János
Nikcsi 27 2005.02.19-én (23-a helyett) MEGSZÜLETETT első Korina Óbuda-Testvérhegy Dr. Magenheim Rita Wéber Zsófi
</pre>
nikcsi

Sziasztok!

A Margit kórházban szeretnék szülni!
Amint látom Nikcsi nagyban megkönnyítette a dolgomat!
Orvos illetve szülésznőt szerettem volna tőletek kérni, de ezt mostmár látom.

Nikcsi!

Látom Magenheim doktornőnél szültél.
Mi volt a véleményed???
A doktornő hogy áll hozzá az EDA-hoz???
manó27

Meglepi
Szerintem sem a súly, hanem a kor alapján számolják koraszülöttnek... Márpedig legalább 1,5 hétig ki kellene még bírnotok, ha jól számolom, hogy betöltsétek a 37. hetet, és onnantól tényleg nem számít korababának.
Ha a súlya elég nagy, az csak külön szerencse, szerintem akkor nagyobb az esélye hogy teljesen rendben lesz.
Azért szerintem próbáld meg kihúzni még azt a kis időt, és pihenj!
(Én is marhára unom, hogy alig csinálhatok vmit, de pénteken betöltjük a 37. hetet, utána már "szabad a vásár". Kép Na jó, én még most is 2100-t kaptam, ha jól hallottam...)
A bébik odabent tényleg édesek, én a polcos szekrényen láttam őket sokszor tolni, csak úgy gágotak rajta, mint a kislibák! Kép

Laga
Igen, mire te befutottál tényleg üres lett a terhesgondozó! Jókor jöttél, előtte ne tudd meg milyen tömeg volt!
Milyen az az ellenanyag szűrés? (Vmi ellenanyagot nekem is néznek a mostani vérvételből...)
Bálnásodás... Épp ma találkoztam egy rokonnal, aki férfi létére rámnézett és megállapította, hogy "Te már mindenórás vagy!". Na jó, már van 3 gyerkőce, és a neje most várja a negyediket, tehát nem amatőr! Kép

Nikcsi
Köszi a táblázatot!
Remélem tudtál pihenni az éjjel, és előbb-utóbb legalább egy rövid beszámolóval jelentkezel! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Már nagyon régóta olvasgatlak Benneteket és általában jókat nevetek!:-)))
Szóval én négy éve szültem a Margitban manócskámat. A kistesón már több, mint egy éve dolgozunk és hát még mindig nem jön sajnos.
Szóval mostmár csatlakozom, hátha Ti szerencsét hoztok nekünk.
Szóval, koraszülöttnek az a baba számít, aki a 36.hét előtt születik, vagy kisebb a súlya 2000 grammnál. De ha a 36.hét után születik meg a manó, és kisebb a súlya, mint 2000 gramm az hivatalosan nem számít koraszülöttnek. Van valami hülye neve, de arra sajnos nem emlékeszem!

Üdv:
Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!

Üdv Zseppy!
Jelenleg én is a kettő között vagyok. Ki a dokid?
Az első baba is nehezen jött össze?

Nikcsi
rendes vagy, hogy feltetetted a táblicskut. Kár, hogy nem írtál legalább egy sort, hogy mi van Veletek, de megértelek!!! Gyere minél előbb!

Cas
asszem most már nagyjábból Te is azt érezheted, amit én végig az egész terhesség alatt. Együttérzésem, és bírd ki:-))) Különben is most jön még csak az influenza járvány, addig jobb neki odabent.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Szasztok,

Mucus
Az elsőt eldönöttük hogy jöjjön és már jött is. Szóval nem volt semmi problem. A dokim Pálffy doki bácsi:-))

Cas
Azt nem mondták, hogy ebben az esetben a láb összeszorítás nem feltétlenül segít:-))))

Nikcsi
Mi van Veled? Csak hüledeztem, hogy még indulás előtt is írtál!!!!Én sem voltam megszokott kismama, de ez még rajtam is túl tett:-)

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!

Vki meg tudná adni Lévárdi doki magánrendelőjének a címét, mert elhagytam.
Még mindig kedden 17-20-ig rendel?

Köszi
mano
mano

ZSeppy
Szia, üdv a csapatban! Hát én igazán igyekszem meghozni a szerencséteket! (Nekünk is elsőre összejött... Kép)
Buddhának a pocakját kell simogatni, hogy szerencsét hozzon, ha jól tudom... ha esetleg vonhatunk párhuzamot terhes nőre, hát nekem már szép nagy pocakom van! Kép

Mucus
Hát igen, én már korábban is megemeltem a kalapom előtted, amikor mesélted mennyit kellett feküdnöd! Én már most nagyon unom tényleg, pedig alig 2 hete, és legalább már látom a végét...
Influenza: remélem megússzuk. Rettegek, hogy mi lenne, ha elkapná pár napos újszülöttként... Kép

Nikcsi
Halihó! Ha van 1 perced adj vmi életjelet! Kép Várunk vissza!

Kép
Kép
Kép
cas

Helóka,

Cas
Na, megyek holnap és veszek Buddhát máris és felváltva símogatjuk (de lehet többre megyünk, ha egymást):-)
De ha én is sok palacsintát eszem már engem is elég lesz:-)

Mano,
Én Bécsi út 60-ra emlékszem

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!

Nikcsi!
remélem jól vagytok, várom a beszámolót, fényképeket.

Zseppymanó!
drukkolunk, de lehet, hogy ez nem elég, nektek is tennetek kellene érte Kép

Szilvi
szilvamag

Sziasztok!

Kíváncsi leszek, hogy sikerül-e a beírás, mert az utóbbi egy hétben kb. 8* próbáltam nektek írni, de soha nem tudtam elküldeni a babanet miatt. Kép
Pénteken beszéltem Nikivel, amikor hazamentek, és akkor még tök jól voltak. Úgy szorítottam nekik, hogy megússzák a hasfájósságot. Nem kicsi még a baba, hogy kijöjjön rajta. Valahol azt ovastam, hogy 2-3 hetesen szokott jelentkezni. Nálunk 2 hetesen sikerült, és most van múlóban (most 11 hetes múlt Bence baba) Hát mit mondjak, jelentősen nagyobb élmény úgy babázni, hogy mosolyog rád, és sikongat örömében, mint amikor fájdalmában visított. Kép Úgy sajnálom szegény Korit.
Most néztem a táblázatot, és látom, hogy nem sokára megindul a baba eső. Ez tök jó. Ráadásul ti már nem is lesztek remélhetően kényszerű szobafogságban, mint a téli babák. Elég rossz volt, hogy 4-6 hétig ki sem tehettük a lábunkat, és most sem igazán a nyírkos időben.
Még egy picit a ruhákhoz írok, mert akkor sem sikerült fölcsatlakoznom. Nálunk Bencének csomó ruhája van, és csak 1-2 kék közülük. Pl. én imádom rajta a sárgát...tök jól áll neki (és szerintem nem is lányos), van barna és piros csíkos is...talán egy ruhája van, amit lányosnak találok...de pl. ez kék színű. Kép Kép

Zseppymanó
Ezt elég rossz hallani, mert mi is szeretnénk tesót (mondjuk az még 2-3 év), de úgy meg voltam nyugodva, ha az első könnyen jött (ráadásul gyógyszer mellett Kép), akkor a második is könnyen fog. Própáljatok elutazni valahova, akár egy hétvégére, és hátha összejön egy szerelem gyerek. Kép Aszongyák, ha nagyon koncentrál az ember,hogy sikerüljön, akkor csak azért sem jön össze. Azért nagyon szorítok nektek! Kép

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Mázlisták vagytok, mindjárt szültök! Nekem meg még fél év (pontosan)!!!! Kép

A szülésem várható időpontja szeptember 1.

Böbe
baba76

Sziasztok,

Baba76
Gratula!!! Hidd el hamar eltelik, ja és élvezd a terhességed! Rám mindenki azt mondta, hogy sokkal csinosabb voltam és amikor kérdeztem ezt miért mondják, akkor az volt a válasz mert látszott rajtam, hogy boldog vagyok. Ekkor kezdtem el abban hinni, hogy a szépség az belülről jön...

Mzsx
Azért mi még annyira nem aggódunk, bár pár vizsgálaton már túl vagyok, mert császárral szültem és állítólag ennek azért lehetnek következményei...

Üdv:
Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok,

Nikcsi,
látom jártál itt a babaneten. Aranyos vagy, hogy feldobtál egy új táblát. De ne tudd meg mennyire várjuk a beszámolód!!!!! Persze tudom, hogy mennyire nincs időd. Ha majd lazább lesz minden, akkor írj.

Gyerekcsinálás: az ősi amerikai bennszülött (indián) kultúrában Kokopelli felelős ezért. Akik gyereket akartak, azok lerajzolták, vagy szobor formájában kirakták. Akik nem akartak, azok úgy féltek tőle mint a tűztől.
Nekünk sikerült beszerezni egy Kokopelli figurát. Ki is raktuk a hálószobánkban. Fúúú, nagyon bejött...
(A tesóméknak is kölcsön adtuk és ők sem panaszkodtak.)

Ellenanyagszűrés: vérvétel és nem is kevés!

Cory,
hagy aludni a családod? Nálunk ez kizárt.

Laga
laga

Laga: hajjaj Kép Minden hétvégén legalább az egyik nap addig alhatok, amíg csak akarok Kép Ilyenkor kivonulnak a fiúk a nappaliba, és rámcsukják az ajtót. Amíg pici volt valamelyik fiú, addig szopira mellém tette az apja, aztán elvette, és mentek játszani.
cory

cory
Budapest

Baba76,
ne akard siettetni ezt az időszakot. Inkább élvezd ki minden percét! Gyorsabban el fog telni mint gondolnád!
Nekem már most hiányzik a pocakom Kép Szívesen lennék újra terhes. Így lesz 10 gyereke az embernek??? Kép

Zseppymano,
elutazni egy hosszú hétvégére csodákat, és gyakran gyereket eredményez KépKép

Cory,
általában mikor tér vissza az ember minőségi alvása? Hiába van módom most már 7 órát aludni egybe, olyan éberen alszom, hogy nem pihentet.
myra

Cory,
azért nem semmi a férjed: főz, vasal, dolgozik, foglalkozik a fiúkkal hogy tudj pihenni. Hááát, asszem jól választottál!

Laga
laga

Myra: én kezdetektől tudok mélyen aludni, ha tudom, hogy nem nekem kell felébrednem a gyerekre. De nálunk ez Balu 6 hetes kora óta így van (azóta alszik az aktuális ébredős gyerek első ébredéstől köztünk), mert ha ébren vagyok, mikor elkezd szopizni, nem tudok addig elaludni, míg szopik, de ha alszom az elején, akkor egyáltalán nem ébredek fel rá. A párom meg simán félálomban áthozza a gyereket. Szóval nálunk így alakult. De múltkor itt volt nálunk egy kölcsönkislány, Laci vele aludt a nappaliban, és tudtam, hgoy Zsomához nekem kell felkelnem, na, akkor kómás is voltam egész nap utána Kép

Laga: Kép

cory

cory
Budapest

Most már kezdem élvezni a babavárást, hogy nem hányok minden pillanatban Kép Kép

Myra, az egyik barátnőm a második szülés után mondta, hogy már a szülőágyon belehasított az érzés, ezt tényleg most csináltam utoljára? Az nem lehet... Kép
baba76

Myra,
én a mai napig nagyon éberen alszom. A gyermektelen időszakomban viszont nagyon mélyen aludtam. Szóval, valszeg ez is az anyaság része.

Laga
laga

Baba76,
amikor valami nem kellemes, vagy már annyira bálnának érzem magam, hogy csak na, akkor mindig arra gondolok, hogy valszeg nem akarunk már több gyereket ( ha csak az "égiek" nem akarják másképp) és akkor ez azt jelenti, hogy most mindennek inkább a jó oldalát nézem.
Na azért ezt szülés közben lehet, hogy másképp fogom gondolni...

Laga
laga

Laga, nálunk van egy egyezség a párommal, a szülés után én mondom meg, legyen e kistesó... Érdekes, mert amikor folyamatosan hánytam, sokszor gondoltam, hogy én ezt soha többet, most viszont, hogy kezdek erőre kapni, változik a hozzáállásom is Kép

Most nézem, hogy te is dr. Sz-nél szülsz majd... várom majd a beszámolódat Kép Kép Kép
baba76

Baba76,
oké: a beszámolóval mindenki "tartozik".
Amikor az előkészítőben rótam a köröket vajúdás közben, arra gondoltam, hogy mennyire nem lenne fair, ha most valaki azt kérdezné, hogy akarok-e még egy gyereket. Aztán a nagy "bluggy" után, amikor már kinn volt a fiam és megkönnyebbültem, nem is gondolkodtam ezen. Tulkép ez így is van jól. Ha minden nő úgy gondolná, hogy a fájdalom miatt nem akar több gyereket, akkor már rég kihalt volna az emberiség.
Pl én se élnék, mert van egy idősebb tesóm...

Cas,
iszod a málnalevél teát?

Laga
laga

Sziasztok!

Kori már érdeklődik a net iránt, ezért leültünk ide. Kép
Még nem olvastalak titeket, mert az ígéret szép szó. A beszámoló már majdnem kész, csak tegnap kitúrt kedves férjem.
Na eddig volt érdekes Kori számára a net, talán ma még sikerül jönnöm.... Kép
nikcsi

Sziasztok!
Még élek én is, csak az itthoni gépem nagyon vacak lett. Az embör környék összes gépét megszereleli csak az enyémet nem.

Nikcsi
Nem korai még szegény Koriban kialakítani a netfüggőséget? Nehogy e-mail-ban akarjon szopizni. Kép

Az alvással kapcsolatosan csak annyit, hogy én néha olyan mélyen el tudok aludni, hogy a múltkor szegény embert leszidtam álmomban hangosan, hogy miért nézi még mindig a tv-t mikor én aludni akarok. Szegényke úgy megijedt, hogy kb. utána még 2 órával is ébren forgolódott. Legalább megtudta, hogy én mit csinálok éjszaka 2-4 között rendszeresen.

Cas
Légyszi várj be a szüléssel, hogy együtt kínlódjunk utána. Sokkal könnyebben el tudnám viselni a kórházi létet, ha legalább egy ismerős lenne a közelben. Szerintem teljesen jól ellennénk, vak vezet világtalan alapon :-)
Amúgyis a múltkor a lányom már a hasamban pasizott, ahogy leültél mellém és Zsebi elkezdett ficánkolni. Tudnak ezek a gyerekek már valamit? Kép
hmmc

Sziasztok!

Végre újra itt vagyok, levizsgáztam (5), úgyhogy mostmár célegyenesbe fordulok a baba felé. Most már nevet választani is lesz időnk, meg egy csomó mindenre.(baba cucc vásárlás, szoba átalakítás). Kép

Nikcsi
És egyébként össze volt pakolva a kórházi cuccod mire menni kellett?

Myra
Veletek mi újság? NEm nőtte még ki Lilla a pocifájást?

Cas,Hmmc
Azért csak ne akarjatok együtt vajúdni, mert akkor a dokitok nem győz rohangálni egyik ágytól a másikig. Vagy a nagy szobát bérlitek ki és kértek bele plusz ágyat? Kép

Maglepibaba
Akkor azt hiszem tornára már nem fogsz járni. Kép Vigyázzatok magatokra.

Boglárka 28+5
boglarka

Na, egy napig nem vagyok netközelben és mindenkinek most jön meg a gépelhetnékje! Kép
Örülök Nektek!!! Kép

Böbe
Szerintem is élvezd ki minden percét! Annyira jó! Persze amikor már sírtam a tehetetlenségtől, annyira nyomta a gyomromat a kölök, akkor nem tudtam én se arra gondolni, hogy ez mennyire jó... De nem ez volt a jellemző, és akkor annyira jó volt gömbölyödni, figyelni a növekedését, aztán meg a mocorgását!!! Még most is nagyon élvezem, mert már egész "interaktív" a kölök Kép, bár mostanra kezdenek a legegyszerűbb mozdulatok (zoknihúzás, megfordulás az ágyban...) kicsit szervezés-igényesek lenni, de sebaj! Kép
Ja, és úgy a 8. hónapig szerintem minden kismama bombanő (van aki még utána is, én már inkább egy anyahajóra emlékeztetek... Kép).

Zsófi
Babaeső?! Kép Hát nagyon kíváncsi vagyok, hogy hármunk között (Meglepi, Hmmc, én) mi lesz végül a sorrend!

Zseppy
Az elutazás tényleg igen jó ötlet, sokaknak bejött! (Nekünk szerintem a sikeres államvizsga utáni felhőtlenül boldog éjszaka, de azért azt nem javaslom, hogy csak ezért államvizsgázz egyet! KépKépKép)

Laga
Kokopelli? Hát lehet hogy majd mi is kölcsönkérjük egyszer! KépKépKép
Ja, és elmeséljem micsinál ippeg az embör? ... Végigporszívózza az egész lakást! (Én meg itt lógatom a lábam... Kép Zsebi viszont már most utálja a hangját, majd kiugrik! Tipikus pasi... Kép)
Ja, és igen, mostmár elkezdtem inni a málnalevél teát. Szerintem nem olyan rossz... Majd meglátjuk, nekem is bejön-e.

Nikcsi
Hajrá! Várunk!

Hmmc
Végre újra itt! Már hiányoztál! GOndoltam is rá, hogy felhívlak, hogy vagytok! Kép
Mély alvás: én gond nélkül beszélgetek a párommal álmomban, és aztán nem is emlékszem rá. De neki se mindig tűnik fel, hogy nem vagyok ébren, csak olyankor kevésbé logikusan érvelek! KépKépKép
A közös kórházazás jó buli lenne, de szülni külön megyünk! Nem szeretném ha a dokink szimultán vezetné le a szülésünket, ahogy azt korábban már kifejtettem... ("Nyomjon! Nem maga! Maga!!!") KépKépKép
Ja, és a kölkök tényleg nagyon ráhangolódtak egymásra, na majd ha meglesznek kipróbáljuk idekint is olyan nagy-e a szerelem. (Öcsikémnek volt ilyen kiskori szerelme, ő még 9 hónaposan nyugisan üldögélt a kocsiban, mire az akkor 11 hónapos kis hölgyemény odaszaladt, és bemászott mellé... Szóval mindig a lányok kezdik! Kép)

Bogi
A vizsgához nagy-nagy gratula!!! Örülök hogy Te is újra itt vagy!

Cory
Hát ezért az álmodban-szopizásért még mindig irigyellek... Kép

Lányok
Ha már ilyen jól összejöttünk, mit szólnátok egy újabb palacsintázáshoz nálunk? Most péntek 3-tól?

Kép
Kép
Kép
cas

Cory
Gratulálok a férjedhez, hogy ilyen jól együtt működött Veled a szoptatás alatt (is?).
Az enyém pár hét elteltével azt sem tudta megmondani, hogy mikor evett a baba, úgy aludt.
Szüléskor is akkor tért már magához, amikor lezuhanyozva szóltam, hogy akkor indulni kéne:-))) Nagyon tud aludni!!

Cas
az én gyerkőm a varrógép hangjára gerjedt nagyon. Nem csoda! pont a hasamnál berregett.
Varrni meg muszály voltam egy kicsit, mert a függönyöket fel kellett rakni az új házba.

Boglárka
ügyi vagy! nagy megkönnyebbülés most, ugye?

Nikcsi!
akkor elsőként hagy kérdezzem már: Mikor jössz a beszámolóval????

mucus
Tm

Sziasztok!

Este beszéltem Nikivel, hát elég fáradt szegény, ráadásul a férje úgy néz ki, hogy lebetegedett, így most minden a Nikire hárul, mert nem akarják, hogy a picuri elkapjon valami nyavaját. Sajnos úgy néz ki, hogy hasfájós a drága, de szerencsére nem minden nap jön ki rajta. Mondta Niki, hogy ha nincs semmi baj, tök jól elvan a kiságyban, még akkor is, ha nem alszik. Biztos édi lehet, ahogy ott nézelődik a mütyike. Azt mondta, hogy már majdnem kész a szülés történet, már csak egy kevés van hátra. De ugye, ketten versengenek a gépért apával. Kép Meg gondolom, most, hogy elég fáradt, nem biztos, hogy az első gondolata a gép körül lebeg.
Lányok viszont a szélcső az egy hihetetlen jó találmány (főleg, hogy végre rájöttem, hogy meddig is kell felnyomni, hogy érjen is valamit). Ma este egy kicsit fájt a Bence pocakja, felnyomtam neki, és csak úgy jött belőle a kaki, meg a levegő. Ha valakinek hasfájó lesz a babája, feltétlenül vegyen. Úgy bánom, hogy mi nem használtuk eddig, csak azokat a löttyöket. Lehet, hogy így lerövidítettük volna a 10 órás fentléteket. Kép Na jó, nem akarok én okos tojáskodni, csak megírtam a mi tapasztalatunkat.

Zsófi
mzsx

Mucus: az enyém sem emlékszik, mikor hozza át a gyereket Kép
cory

cory
Budapest

Mzsx,
a szélcső nálunk is csodákra képes. Ez az egyetlen ami valamelyest enyhített a problémánkon, pedig mi aztán mindent mást is kipróbáltunk. Nekünk egy védőnéni javasolta, hogy a felső részére oldalt is vágjunk lyukat, így oldalról is leszedi a buborékokat.
myra

Sziasztok,

Amennyiben nem minden nap fáj a picuri hasa, és szoptatjátok gondoljátok át, hogy előtte mit ettetek. Nálunk már itt kiderült (utólag visszagondolva), hogy az őszibarack nem tesz jót Csibémnek.

Üdv:
Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Én nem használtam szélcsövet, hanem maszíroztam a hasát, emelgettem a lábát, ha kellett pelenka nélkül, és nálunk így is kijöttek a beszorult pukik.

Bár én sosem láttam/használtam szélcsövet, de nekem úgy tűnik a lázmérőzéssel is ugyan azt a hatást lehet elérni, nem? Igaz én azt sem használtam!
aranyhold

Sziasztok!

Bocsi, hogy így eltűntem, de még mindig nagyon fáradt vagyok és azt hiszem leszek is sokáig. Már több, mint egy hete a 24 órából max. 4 ami alvással telik. Na, de titeket nem ez érdekel, hanem az én extra rossz történetem:
Péntek este még mindig nem pakoltam teljesen össze a cuccom, de igazából evvel nem is kellett sokat bajlódni. Szóval este 11 után feküdtünk le, majd 2 óra alvás után felébredtem, hogy valami meleg van a lábam között és mintha folyna is. Na igen, ez a magzatvíz volt, elég nagy mennyiségben. Felkeltem pakolásztam, majd felnézett a férjem és mondtam neki jól lát én már készülődök, mert elfolyt a magzatvizem. Szegény tisztára lázba jött. Kép Megkértem, hogy ő borotváljon meg. Na ez nem volt könnyű, mert már jöttek a fájások rendesen. Szülőszobán azt mondták jó munkát végzett! Kép 3/4 3-ra értünk be a kórházba, egyből megnéztem, hogy ki az ügyeletes, de elnéztem - szerencsére. Kép Bár tényleg itt a néhány írás alapján nem szabad véleményt alkotni. Nagy nyugi volt a szülészeten, kicsit örültem is ennek. Szokásos procedura, ctg, kérdések. Nagyon vártam az ügyeletes dokit, mert már vízszintesbe szerettem volna lenni. Nagyon szomjas is voltam, kortyokat ihattam. Végre megjött az ügyeletes doki, megvizsgált, aztán bekerültem az 1-es szülőszobába. Kicsit nyomtam, hogy én nem ide szeretnék jönni, de a fájások erősebbek voltak, mint az akaratom. Állítólag már 3-tól 2 perces fájásaim voltak, az orvos mondta ez jó, mert gyorsan meg lesz a gyerek. Mi az hogy gyorsan? Azt mondta délelőtt. Pontosabban kérdeztem. 12 előtt, ja mondom lehet, hogy 11.52-kor. Meg az érdekelte a dokit, hogy hányas lábam van? Én meg gondoltam magamba mit érdekli ez most?! Végül kiderült, hogy a lábméret és a medenceméret összefüggésben van. Mondtam, hogy 33-as lábacskám van, aztán elkezdte hajtogatni, hogy csak meg tudjam szülni, meg tudjam szülni... Elengedtem a fülem mellett, de most már értem. Nagyon rosszak voltak a fájások, ráadásul csak idegesített a párom jelenléte. Anno Zsófi mondta, hogy nem szeretné, ha bent lenne a párja. Addig ezt nem értettem! Szenvedek, ő meg próbál így-úgy segíteni, ami engem idegesített. 5-kor mentem a beöntésre, tusolásra. Addigra kb. 1,5-2 dl vizet ittam meg. Mondta a szülésznő oda másszak fel a beöntés miatt, ő elment vízért. Na én akkora taccsot nyomtam, tiszta ciki volt. Ott a helyiség közepén, tehetetlenül, és mire visszajött... Kép Semmi gond előfordul, aztán jött a beöntés, ami nem is gondoltam volna, hogy ilyen mennyiség 1,5-2 LITER. Ekkor tájt hívták fel az én doktornőmet, aki 6 körül érkezett meg. A fájások szörnyűek voltak, nagyon vártam a megváltó EDA-t. Doktornőm kétszer próbálta beadni, de nem sikerült, hívták az ügyeletes dokit, ő még 4-szer próbálta meg, de nem sikerült. Úgy tudtam 5-ször szúrtak, de a hátamon 6 szurihely van. Mondták, hogy kicsi a törzsem, és túl össze vannak nőve a csigolyáim, meg elég párnás. Kép Nekem akkor már teljesen mindegy volt, hogy miért nem tudják beadni, de akkor mi lesz? Előttem csak ez lebegett. (Az orvosokat egyáltalán nem hibáztatom, nem is ez volt a kérdés, csak hogy akkor belehalok!) Doktornénim próbált megnyugtatni, hogy van más megoldás is. Így utólag tényleg mondták is az előadáson, de ki emlékezett akkor és pont arra, előttem csak az EDA lebegett! Na jött a popó szuri, meg a gáz (nitrogén-oxidul). Szerintem a gáz és az EDA között óriási különbség van! Kép Fájásokat éreztem, csak kicsit kába voltam. Azt mondják olyan, mint amikor részegek vagyunk. Na erről nekem fogalmam sincs milyen, mert életembe összesen max. 2 dl alkoholt fogyasztottam. Jöttek a tólófájások, de persze nem szabadna nyomni, de hogy tartsam vissza, ha ilyen érzésem van?! Ja kb. 3 órát valamikor ültem a labdán is mámoros állapotban. Végre toltam élesbe, de hiába, pedig megpróbáltam az elvárásoknak megfelelni. Akkor a doktor nénim próbált rásegíteni, a hasamat ő is nyomta. Így sem ment. Valamikor jött a gátmetszés jobb oldalon, hívtak, vagy jött, mit tudom is én egy másik nőgyógyász, igen termetes férfi - szerencsére. Végül neki sikerült kipaszíroznia a gyereket belőlem, 2005. február 19-én 11.55-kor megszületett Tóth Korina Nikoletta. Végülis délelőtt, még majdnem el is találtam percre pontosan. A méhlepény megszülése tényleg nem volt semmi! A stoppolás megkezdésekor derült ki, hogy baloldalon belül szétrepedtem. Mivel csak gázos voltam, ezért igencsak éreztem a varrást az injekciós érzéstelenítő ellenére is! Iszonyatos volt, Kép ráadásul 20 percig csak a szakadást varrta a nőgyógyászom. Picuri nagyon jól elvolt az apukájánál, meg is jegyezték, hogy nem jellemző az ilyen csöndben levés. Én nem is láttam, tiszta kába voltam. Még 3 órát voltunk szülés után a szülőszobában, én aludtam volna, de jött az sms küldözgetés, válaszok fogadása, majd a hívások is, pedig nagyon aludtam volna! Saját lábamon nem tudtam átmenni az osztályra, székbe áttoltak. 3 ágyasba kerültem, 3-nak. Ha minden jól ment volna, akkor szerdán jöhettünk volna haza. Sajnos Kori már kedden besárgult, és 3 napon keresztül fényezték. Nem is tudom minek kell ezt az édi babát ennyi ideig fényezni? Csütörtökön kihozták szoptatni és mondták du. mehetünk haza. Egyből hívtam a férjem, jönnek a gyerekért, hogy viszik vissza és közlik összekeverték egy másik gyerekkel, mi maradunk ők mehetnek. Szörnyű érzés volt, ráadásul szerdán kiürült a szoba is. Kép

Jó tanács:
- tena bugyit vigyetek nagyon jó! Úgy emlékszem MB ragaszkodik a sajátjáthoz. Nem tudom ki mennyire van tisztába a gátvágással, én nem voltam! Ez kívül van, szóval ide normál bugyit felvenni? Ha kicsi lenne a bugyi akkor nyugodtan slicceljétek fel, nekem így már jó volt! Kép
- Tena betét: első napokra a legjobb az a pelenka méretű. Én sajnos nem vettem olyat, de kettőt kaptam a szülőszobába. Van a gátseb, aztán pedig a betétből egy kifli lesz, ami iszonyatosan tudja nyomni a sünit (=gátseb). Kép
Újszülött osztályon, ha vizit van véletlenül se menj be! Egyik nap, mentem be, hogy fegyverem magamhoz vehessem. Fegyver=avent isis mellszívó, a sterilizáló lötyibe volt. Benyitok és jól rámförmedtek elég ronda stílusba, hogy menjek ki, mert vizit van. Igazából a stílus zavart nagyon, mondtam, hogy csak a sterilizálóból szeretném kihozni a mellszívóm. Minden anyuka csak ezt meg azt akar, menjek ki - kaptam válaszul. Ezek után kitették az ajtóra, hogy vizit 7-9.30-ig. Na tegyük fel ki lett volna téve, akkor se tudom, hogy ne menjek be. Szóval ezen időszakba ne menjetek be az újszülött osztályra.
Ne lepődjetek meg, ha ezt a mondatot halljátok: itt beszéljük meg a dolgokat, ne utólag a neten. (Na jó ez nem általános!) Én nagyon kész voltam ezután, még jó, hogy Cas felhívott és tartotta bennem a lelket. Kép KÖSZI! Igazából pont rosszkor és váratlanul ért ez a mondat. (Éjszaka alig aludtam, ráadásul apuval álmodtam, és szörnyű volt felébredni, tudtam, hogy ő már nincs. Már megvan a temetés ideje 10-én. Nem is tudom, hogy lesz. Kori még csak 2,5 hetes lesz, ráadásul az előrejelzések szerint minusz várható.)
Csecsemősök: sok szidást kaptak, tehát sok jóra nem is számítottam. Sajnos az a baj, hogy vegyesen vannak tényleg, és inkább a rossz marad meg bennünk. Ez legalább olyan, mint amikor iskolából hazamentem kaptam egy 5-t és egy 1-t. Nagy balhé volt, az 5-s nem is számított. Pont ilyen érzésem van nekem is, a rossz elnyomja a jót. De az egyik csecsemős iszonyatosan kedves és készséges volt. Kollégáimtól kaptam egy könyvet: Kismamák nagykönyve, ezt kezdtem el lapozgatni, aztán folyamatosan merültek fel bennem a kérdések. El is kezdtem irogatni, szopiztatni az újszülött osztályra jártam, hogy minél többet legyen a fény alatt, de aztán evvel a kedves csecsemőssel sikerült megbeszélnem, hogy a szembe levő roomis szobába szoptathassak - ágyon ülve jóval kényelmesebb, mint a "fényezőben" levő székek (itt volt az a lány, akivel folyamatosan kapcsolatba voltunk a koktélparty óta és végül ő vasárnap szült). Szóval jeleztem a csecsemősnek, hogy temérdek kérdésem van, mikor tehetném fel. Kiosztotta a gyerekeket és aztán együtt átmentünk a roomis szobába. Minden kérdésemre válaszolt, sőt! Nagyon jól esett, hogy van ilyen is. Kép

Na talán leírtam mindent, kérdezzetek, talán most már több időm lesz. Ma egész jól van Kori, csak el ne szóljam magam! Ma már ittam édeskömény teát, nem tudom, hogy ez segített-e vagy mi?
Valaki írta nem mindegy mit eszünk, na evvel igencsak hadilábon állok. Myra mesélte, hogy nincs is ideje, akkor nem értettem most már igen!

Pali party: mesélem férjemnek, erre mondja helyettesít. Nem értettem mire gondol, mert ugye én nem szoktam autót vezetni, akkor most mi van? Helyettesít a partyn, szóval ő menne... Úgy odavan a palacsintáért! Ja tegnap volt dokinál kezdődő valamilye van, de talán nem fog kijönni rajta.

Huú már iszonyatosan sokat írok, ezért eldugulok!

Nikcsi
nikcsi

Koriról képek a profilomban 1 óra "kemény" munka volt... Kép
nikcsi

Nikcsi
Hú, jó részletes beszámolót írtál, köszönjük!
Őszinte elismerésem, hogy ezt az egészet végig tudtad csinálni!!! Én már a felébe belehaltam volna...
(Egyébként a császár fel sem merült? Vagy mivel már EDÁt se tudtak adni, így az ahhoz szükséges érzéstelenítés végképp reménytelen lett volna?)
Kori képeit viszont nem tudom megnézni, vmi nagyon nem stimmel a második linkkel, ami a profilodban szerepel... Kép Nézd meg légyszi...
A palacsintaparti pedig senkit nem hozott lázba... Kép Szóval hanyagoljuk. A következőre már mi is két darabban megyünk majd! Kép
(De azért sütök pénteken, zavard át a férjed és küldök neked egy nagy halommal! És ezt most komolyan írtam! Csak azt írd meg, hogy milyenek legyenek.)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Nikcsi,
Tényleg utólag is őszinte részvétem!
Ja, és nagyon ügyes is voltál!
Evés, ivás mindegyik szémít. Ami puffaszt azt nem szabad, mert manónál is ez lesz a hatása (szénsavas üdítő, krumpli, káposzta stb.) szóval eléggé nehéz főleg ilyenkor. Én nagyon sok levest ettem, az folyadék és tápláló is...

Cas,
Bár még csak most csatlakoztam hozzátok, engem érdekelne a palacsinta parti, de sajnos influenzás lettem. Szóval én csak adnék és sajnos nem palacsintát Nektek.

Aranyhold,
szélcső, lázmérő, kúp hasonló az eredménye és valóban könnyen hozzászoknak. Nekünk is volt szélcsövünk, és azért a nagyon nehéz napokon segített...Nálunk volt kint az ügyelet egy párszor, mert annyira fájt a hasa és sikított.

Üdv:
Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Nikcsi!
jó, hgy végre itt voltál!

Húú!tényleg nagyon hősies voltál, én is csak azt tudom írni, amit Cas, hogy a helyedben biztos "elpatkoltam" volna. Legalább is ami a fájásokat illeti:-))

Még most is negatívan gondolsz rá, vagy már kicsi lány feledtette Veled valamennyire az "élményt"?

Lányok!
én is ezt a pelus méretű Tena betétet ajánlottam, irtó kényelmes. Egy gond van vele, hogy a 30 db-os csomagban lehet csak kapni. Annyi meg nem kell, vérzéstől függően max.7-8 db. Érdemes lenne megosztani a csomagot, ha többen szeretnétek ilyet használni.

mucus
Tm

Mucus
Melyik az a pelus méret? (Myra a 3 cseppest javasolta nekem, persze azt a méretet pont nem kaptam...)

Zseppy
Paliparti érdeklődés hiányában elmarad. Lehet, hogy ebben az influenza szezonban nem is baj... Majd ha kitavaszodott végre (állítólag már csak 1-2 hét... Kép), akkor a következőre várunk!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
az 4 cseppes, és nem lehet a hiperekben kapni, csak a gyógyszertárban. Nagy csomagban van, mint egy newbornos pelus, és hááát a mérete is kb. akkora. De mint ahogy Nikcsi is írta nagyon sok szempontból kényelmes.
A szülésznő is újjongott mikor meglátta, hogy olyat vittem. Csak helyeselni tudott:-)

mucus
Tm

sziasztok!

Próbáltam behozni a lemaradásom, de még nem teljesen sikerült - utána olvasás.
Viszont a köviben javítva lesz már Cas és Bogié is. Utólag BOLDOG SZÜLINAPOT!
Cas Te aztán jól lebuktatod Boglárkát a névnapján... Kép
Persze majd így rendelek palit?!

Császár: már én is úgy voltam vele, hogy teljesen mindegy hogy, de szedjék ki belőlem azt a gyerkőcöt. Igazából szó nem volt császárról, mivel Kori ügyes volt és útba volt kifelé, azaz a szülőcsatornába.

Zseppy
Puffasztó dolgok: a krumpli nem az, mert az burgonya. Amúgy ma volt itt a gyerekorvos és azt mondta nem számít mit eszek (népi mende monda a k betűs dolgok), a hangsúly a fűszeres dolgokon van!
Ma egész nap édeskömény teát ittam, de elmondta, hogy ez se jó, mert gázokat termel a kömény. A hangsúly a jó szopizáson van! Ne nyeljen sok levegőt, ha mégis, akkor büfiztetni kell (ill. mindig kell)! Büfiztetésnél felfelé még fájdalom mentesen távozik a levegő, de lefelé már görcsösen. Huú már x napos anyaként milyen okos vagyok, mi? Csak azért mert nemrég ment el a gyerekorvos.
Tényleg Cas Ti kihez tartoztok?
Hmmc gondolom nálatok egyértelmű, hogy a második is a Tóth doktornál lesz?!

Mucus
Negatív-e a véleményem, annyira már nem, de nem szeretném a febr. 19-et újraélni, vagyis visszapörgetni az időt! Kép

Tena pelus méretű: Cas itt már nem számítanak a cseppek. Pelus méret kb. 30-35 cm hosszú és 10 cm széles! Amúgy úgy tudom, hogy lehet darabosan is venni. Mucus milyen 7-8 db? Minden pisilésnél cserélni kell! Nekem a 2 cseppes Tenából elfogyott egy csomaggal, és még le is kellett mennem venni - de ekkor már kisebbet vettem!

Na ennyit az okoskodásomból, sziasztok!

Nikcsi

Ui.: én most is meg tudtam nyitni a képeket! Más sem látja Cason kívül? Más módon elérhető: főoldal képek N bető Nikcsi kislánya Korina
nikcsi

Tena pelusos betét: nem akarok hazudni, de ha jól láttam, akkor a vörösvári úti sztkba a gyógyászati segédboltba lehet venni db-osan is... Holnap megírom az sztk telszámát, tudják kapcsolni a boltot és megkérdezhetitek!
nikcsi

Nikcsi, én sem látom a képeket, 1-2 kicsiben megjelenik, de nagyban csak az első.
aranyhold

Nikcsi
én ezt a pelust csak az első 2 napban használtam, mert alig volt mensinél erősebb vérzésem. Ezért volt elég a 8 db. Aznap meg összesen talán 2x pisiltem..
De a 3 cseppesből fogyott bőven.....

mucus
Tm

Nikcsi!
lécci csinálj valamit a képekkel, úgy megnézném nagyban is.

mucus
Tm

Niki

Az a baj, hogy csak kicsiben látni, ha ki akarom nagyítani (rákattintok), akkor már nem jeleníti meg...csak az elsőt. Egyébként gratulálok, nagyon-nagyon édi, és olyan kis dundi. Nem emlékszem, hogy a Bencén ilyen kis hurkák lettek volna, pedig csak 1 cm a különbség a súlyuk meg ua. Érdekes. Bence még csak most növeszti a hurkákat. Kép És milyen nagy haja van! Kép Na, egy szónak is száz a vége, nagyon tetszi!!!! Kép Kép Azért ha tudsz, a privát mailemre is küldjél légszí fényképet, hogy nagyban is meg tudjam nézni.

Köszi,
Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Na jó, akkor ma megpróbálok valamit bütykölni az én nagy szaktudásommal... Kép
De nézzétek akkor meg a másik úton, amit leírtam! Vagy úgy sem megy?

Cory
BOLDOG NÉVNAPOT! Kép Tennék ide valami kedves kis mütyürt, de azt sem tudok. Sőt Bogi Cas kérésére sem árulja el, hogy csinálja (pl.: a szülinaposat)... Kép

Nikcsi
nikcsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?