Új privát üzeneted érkezett!

Szia Prüntyi és Monny!

Szeretettel értesítelek Benneteket és az egész Világot, hogy 2005.07.11-én megszületett a kislányunk Babettka!
Boros dr-nő csodás kezeinek és türelmének köszönhetően szinte fájdalom nélkül hoztam/-tuk világra a férjemmel a kisbabánkat. Az alternatív szobát és a szülőszéket mindenkinek csak ajánlani tudom, mert nagyon megkönnyítette a perceimet. Én nem választottam szülésznőt, Csűrösné Erzsike szabad volt, így ő lett; roppant ügyesen csinálta a gátvédelmet. Vágni nem vágtak és végül csak 2 öltésem volt.
Mindenkinek szorítok, lányok kitartás!!!!
Ha bármi kérdésetek van a kórházzal kapcsolatban, csak írjatok, vagy hívjatok: 30/218-9664
Ági BabMama
babmama

Kedves Ági Babmama!

Nagyon köszi hogy írtál Babettka születéséről! Nem tudom, Prüntyi és Monny hogy vannak vele, ők már eléggé a finisben vannak - nekünk még van három hónapunk, de néha elfog a szorongás. Jó hallani mástól is, hogy jó kezekben leszünk!

Kérdések: amikor mentek be a kórházba, be lehet hajtani a szülászet elé? A doktornőt Te hívod fel, vagy a kórházból szólnak neki, miután már megvizsgáltak és látják hol áll a babakijövetel? Meddig voltatok kórházban?

Jó, hogy van időd billentyűzetet ragadni.
Sok boldogságot Nektek

Juttka
27+kevés
judittka

Sziasztok!

Vettem egy tesztet! IGEN!!! Pozitív lett! Ú, én még mindig nem hiszem el!! Szerintem álmodom. Kép Ti is így éreztétek, vagy csak én vágyom nagyon a babára?

<!--attachment: Teszt_2-246806.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*166.2*Ma+reggeli+teszt*Teszt+2%2ePSF --><center><pre>
KépMa reggeli teszt
Teszt 2.PSF (166.2 k)</pre></center><!--/attachment-->
milkyway

Babmama!
Nagyon, nagyon őszíntén örülök veled, Kép és örülök, hogy jókat tapasztaltál a doktornővel kapcsolatossan. Így a vége felé nagyon bizonytalan gondolataim vannak.
Lenne egy kérdésem, de lehet, hogy közben még eszembe jut egy-kettő Kép
-érdemes-e külön szülésznőt választani, vagy aki épp ügyeletes az is bent van veled végig? Attól, félek, hogy amikor én szülök majd, dugó lesz a szobáknál, és akkor csak a fogadott szülésznőre számíthat 100%-ossan! Vagy rosszul látom?
-a doktornő hogyan viselkedett, tudnál néhány példát említeni, amit megoszthatsz velünk/velem?
-bocsi, hogy inkább írok, de a telcsi kicsit drága lenne.

Milkyway
Nagyon örülök, hogy csatlakozhatsz. Mi mikor párom említette, hogy lassan szeretne babát (kb.3 éve vártam erre a kijelentésére) ott helyben elbőgtem magam... és amikor január 1.én a tesztem is pozitív lett akkor azt hittem álmodom. Azt hiszem ennél szebben nem is indulhatott volna az újév! Felhőtlen boldogságot éreztüünk mind a ketten! Kép

Bocsi a kérdésért, apuka tudja már Kép

Üdv nektek!

Pr.34+4

Kép

Kép
prüntyi

Szia Prüntyi!

Én is nagyon boldog vagyok. Kép
Semmi baj, örülök a kérdésnek.
Apuka még nem tudja, mert küföldön van, a munkája Milánóba szólította, és csak pénteken jön haza. Nem akarom telefonban vagy SMS-ben értesíteni, inkább kitalálok valami szép ajándékot, ahogyan megmondom neki.
Ti hogy mondtátok el? Egyelőre semmi ötletem.
Amúgy csak Ti, meg én tudom.
De már látom magam előtt az arcát, ahogy megtudja majd. Kép Már úgy várom.

Te már a 35. hétben vagy? De szeretnék a helyedben lenni. Úgy irígyellek.

Most azonban új kérdés vetül fel bennem. Orvost keresek, és itt a neten Boros doktornőről meglehetősen ellentmondásos véleményeket olvasok.
Ugyan még nem jutottam el, csak április végéig a visszaolvasásban, de van aki csupa jót Pl. Multivitamin, és van, aki kevésbé jót írt róla, Pl. Krissi.
Nektek mik a tapasztalataitok Vele kapcsolatban?
Már van nőgyógyászom, nagyon aranyos, de szülni, nem szeretnék nála. Olyan furcsa lenne, annyira nem bízom meg benne. Eddig férfi orvosom volt, de most valamiért nőnél szeretném világra hozni a gyermekemet. Ne kérdezzétek miért, csak úgy érzem. A megérzéseim általában be szoktak jönni.

Boros doktornőről mit érdemes tudni?
Van magánrendelője?
Mennyi a vizsgálati díj?
Hogyan kell bejelentkezni a rendelőjébe (ha van)?
Úgyértem, Õt kell felhívni, vagy asszisztens nője van?
Hol érem el a doktornőt?
Ha van, hol van a rendelő?
Mennyit kell várni?
Időpontra dolgozik, vagy érkezési sorrendben van a behívás?
A doktornő melyik kórházban van?
Mennyi Nála egy szülés?
Milyen az első alkalom nála? Olyan, mint egy általános vizsgálat, vagy másra is számítsak?

Bocsánat a sok kérdésért, de ezek megfogalmazódtak bennem, így hirtelen.

Ha válaszoltok, köszönöm szépen.
Milkyway
milkyway

Szia Milkyway,
Mivel mi a párommal együtt csináltuk a tesztet, így nem kellett külön elmondani neki, de nagyon izgatott volt. Az első igazi öröm akkor volt amikor az UH-on megláttuk a kis pontot és a petezsákot. Addig nem mertük beleélni magunkat.

Doktornőről: Én tavaly dec. elején jártam nála először, én is nőgyógyászt és szülészt kerestem , mert akkor még csak tervben volt a gyerek, így körbenéztem az orvosok közt. Engem elsőre megfogott a szimpátiája, kedvessége.
lőtte több mint 3 orvosnál jártam, de nem volt egyiknél sem az a belső érzésem, hogy igen, nála/vele merek szülni. Először a doktornőnél éreztem ezt, így mikor idén megcsináltuk a tesztet, már rögtön őt hívtam fel! A 12. hét előtti kontrol UH-ra a korházba kellett mennem (kb 3-4 alk.volt), és egyikért sem kellett fizetni! MOndjuk mindig kellett várni, de ez mindenhol így van ahol jó az orvos és sokan felkeresik. Most az Istvánban van, én a kórházzal is meg vagyok elégedve.

Az ellentmondásokat sajnos én is olvastam és meg is inogtam egy kicsit, de úgy voltam vele, hogy amíg nem ad okot az aggodalomra addig csak saját tapasztalataimra és megérzéseimre hagyatkozom. Mivel nem voltam teljessen tudatlan a témában, mertutána olvastam sok mindennek, a terhességgel és a vizsgálatokkal kapcsolatossan, így bizton állíthatom, hogy minden szükséges vizsgálatra elküldött, alapos és lelkiismeretes módon és minden kérdésemre, aggályomra becsülettel válaszolt. Így csak egy netes rossz hír miatt nem hagytam ott! Így utólag végiggondolva, nem tudom, hogy elhigyjem-e a Krissi storyt! Nagyon felületessen írt, semmi konkrétumot, és azóta persze se híre se hamva semmilyen pernek! Meg tapasztaltunk már itt a neten olyat, hogy egy kislány kedvtelésből levelezett velünk, mint terhes, szóval, nem hiszem, hogy csak a netes írásokra ellene hagyatkoznod!
Szerintem a saját tapsztalatod alapján dönts!

rendelője: Vii.ker, Dob u.46/b (342-3988) kedd 2-től lehet ezt a számot hívni
rendelés kedd 15.00-tól, ameddíg beteg van! és csüt. délelőtt bejelentkezéstől függően

a doktornő telefonja: 06-30-333-5651 ő csak akkor tud időpontot adni, ha épp a rendelőben van, amúgy fejből nem nagyon.

egy vizit 5000,-, hogy őszinte legyek a 35 hét alatt úgy emlékszem 4 szer voltam a magán rendelőjében, és többször vizsgált a kórházban is.
A szülést most még nem pénzesíteném, ha nem muszály! ne ez legyen a döntő.

Üdv. és boldog babavárást Kép! Kezd el szedni az elevitet, nem kell végig szedni csak az első 18-20 hétben ajánlott nagyon amíg mindene kifejlődik.

Pr. 34+5

Kép

Kép
prüntyi

Kedves Judittka és Prüntyi!
A kórházba be lehet hajtani 260,-Ft-ért, de ha már a szülésre jöttök, akkor ingyenes (legalábbis mi így mentünk hajnalba).
A dr-nőt én hívtam fel hajnali 2-kor, 4-re értünk be a kórházba és Õ csak úgy du. 1 óra felé jött. Valószínűleg a kórházból közben felhívták, hogy lassan jön a Babettka, úgyhogy van ideje. Egyszóval összeköttetésben állhat a szülészettel.
Egyébként én nem voltam szülés-előkészítőn, így nagyon megdöbbentem, mert a szülőszobát nagyon szépen rendberakták. Magáról az osztályról inkább nem mondok semmit, mert szerintem lassan már olyan állapotok uralkodnak ott, mint egy belgyógyászaton. Egy 5 ágyas szobában többször voltunk 7-en, mint 5-en. A fürdőszobai, WC-i állapotokról pedig nem is beszélek.
A dr-nő nagyon odafigyelt mindenre, mindig kérdezte, hogy most milyen helyzetben szeretném a következő fájást. Nekem a legjobb a szülőszék volt, dehát ez mindenkinél más és más.
A szülésznőről még annyit, hogy nagyon sok .......... OÁOÁOÁOÁOÁOÁOÁOÁOÁOÁOÁOÁOÁOÁOÁOÁ
nagyon sír, most megyek, még folyt köv.
Sziasztok addig is.
BabMama
babmama

Babmama köszi hogy itt vagy!!! És kösz az infokat.
Sok nyugis nézelődős órát Babettkának

Juttka
judittka

Kedves Milkyway, honnan jött az ötlet, hogy újsütetű fórumozóként épp ebbe a topikba kezdj irni, amikor még csak alig sejtetted, hogy babás vagy?
judittka

Sziasztok

Babmama,
Köszi az infókat, várjuk a folytatást, már nagyon irigyellek, hogy ott sírhat melletted a babócád, már én is átélném ezt a mámort.

Judittka,
Hogy vagy hogy bírod ezt a meleget? Én éppen éhes vagyok, de az őszi barackon kívül semmit nem kívánok, hol is tartasz időben?

Pr. 34+4

Kép

Kép
prüntyi

Szia Prüntyi,

idő ben még nagyon sok van hátra, a héten leszünk 28 hetesek - még három hónap. De már jól kikerekedtem...
A meleget nagyon jól bírom, szeretem is, persze könnyű, mert még bejárok kicsit dolgozni és ott van légkondi :-) hétvégén, egész nap otthon azért kicsit gondban voltam.

remélem, van sok őszibarack a közeletekben

Hát Ti hogy vagytok? Voltatok 30. hét környékén UHon? Kell már sűrűbben járnod vizsgálatokra, vagy az csak később van?
judittka

Szia Judittka

A lakásban egész jó, itt van klímánk, de nem tudok kimenni, mert fejbevág a meleg.

A 32.héten voltam UH-on, és minden rendben volt és már 2 kg volt a picurka. Azután most hétfőn voltam laborokon. jövő héten megyek CTG-re, egy fogadott szülésznőhöz, és ott megbeszéljük a részleteket, kiderül hogy tényleg fogadok-e vagy nem. Majd következő héten váladék teszt és a 38.héten ismét UH. Most ennyit tudok előre.

Van egy egész fányi Õszibarack...de úgy érzem kicsit hajt, úgyhogy nem merek belőle túl sokat enni egy nap. Végülis csináltam császármorzsát...Kép Nagyon jól esett.

Egy baj van, hogy a gyerkőc pont kaja után indul be, és van hogy úgy érzem visszarúgja a kaját, és persze a bordáimról már nem is beszélek Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Szia Prüntyi!

Köszönöm szépen a válaszodat, nagyon rendes Tőled, hogy válaszoltál. A doktornővel kapcsolatban is köszönöm az alapos leírást. Az Istvánt ismerem, és jó kórháznak ismerem. Édesapám a sebészetén feküdt majdnem 1 hónapot. Kép A Krissi story nekem sem tiszta teljesen, hiszen semmi konkrétat nem ír, csak egyértelműen a doktornőt teszi felelőssé a baba halála miatt. Na, mindegy. Ha semmi hír a perről, akkor talán az egész nem is igaz, csak valakinek bántotta a csőrét,a doktornő. Én nem ismerem a doktornőt, csak olvastam róla, de abból, amit Ti írtatok itt, nem tudom elképzelni, hogy ilyet tett volna.
Annak örülök, hogy van magánrendelője. Úgy gondolom a magánrendelőben talán több ideje van a kismamákra, nem? A magánrendelőjébe vizsgálatra csak úgy jelentkezzek be, vagy előtte azért hívjam fel a doktornőt is? A doktornőt ebben a 14-15 óra közötti szerdai időpontban lehet hívni? A magánrendelőben a vizit ára nem magas, szerintem máshol is ennyi, sőt. Azt hittem több lesz. A jelenlegi orosomnál már tavaly télen is 7000Ft-ért voltam. Szoval eddig tetszik amit olvastam.

Köszönöm a jókívánságot, és viszont kívánom. Az elevit gondolom terhesvitamin. Hol kapok olyat? Bármelyik patikában vagy inkább drogériában keressem?

Köszönöm a segítségedet!

Üdv: Milkyway
milkyway

Kedves Judittka!

A kérdésed jogos. Válaszolok is rá őszintén.
Mi a férjemmel már fél éve próbálkozunk ezzel a babával, és eddig még nem sikerült. Viszont nagyon vágytunk már a babára, minden kismamás, kisbabás és kispapás könyvet, és újságot megvettünk. Így a Kismama magazit is. Azt minden hónapban az első betűtől az utolsóig végigolvastuk a férjemmel. A doktornő (gondolom már tudjátok) szülész szaktanácsadó. Nagyon tetszettek a korrekt, értelmes válaszai, és az Õ cikkeit olvasva úgy érzem, hogy korrektebb egy női orvos, mint egy férfi. Attól függetlenül, hogy eddig férfi orvosom volt, és vele sincs semmi bajom. Mikor a férjem elutazott tegnap reggel, nagyon unatkoztam, és böngésztem az interneten a fórumokat. Rátaláltam a doktornő nevére itt, és bekapcsolódtam. Nem volt szándékos, véletlenül találtam rá. Csatlakozhatok hozzátok?

Üdvözlettel: Milkyway
milkyway

Szia Milkyway,
A magánrendelőt kedden 2-től hívhatod, bármeddig...élt este7-8-ig vannak még ott emberek. A doktornőnél és az aszisztens hölgynél is bejelentkezhetsz, bár az első időpont előtt én is beszéltem a doktornővel, hogy mit is szeretnék.

Az tény hogy amikor te kerülsz sorra nem kapkod el semmit, de várakozni mindig kell kicsit, vagy többet. Úgy tudom augusztusra sok szülő kismamája van, lehet, hogy 1-2 órás csúszásra is számítani lehet, ha épp a rendelési időben szül valaki. De olyankor felhívják az embereket, hogy szül és csúszás van, van új időpontot beszélnek meg.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Szia Prüntyi!

Köszönöm szépen a választ. A doktornőt fel fogom hívni. A vizsgálatra pedig majd sor kerül, ha lesz ideje rám. A férjemet bevihetem magammal, vagy azt inkább ne? Engem megnyugtatna, ha ott lehetne.
Örülök, ha a bekerült betegeit alaposan átvizsgálja, és a kismamákat pedig figyelemmel kíséri. A várakozás szerintem bosszantó, de természetes dolog. Mindenhol kell várni, és a szülésre pedig be kell mennie, hiszen a kismama számít rá. Ha várni kell, akkor várni kell.

Köszönöm a segítséget.
Milkyway
milkyway

Milkyway,
Igen beviheted.

Na megyek a netről

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi!

Köszönöm, és nagyon örülök!

Köszönöm a választ!

Milkyway
milkyway

Szívesen!

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok,

Prüntyi, már két kiló a babád, tökjó! Ki fogja csinálni a CTGt? Gondolom, a rendelőbe már nem is mész akkor, csak a kórházba.

Még mindig az őszibarack a menő? :-)
judittka

Szia Judittka,

Valószínű fogadok szülésznőt, és ő fogja. A doktornőt kérdeztem, hogy melyik szülésznővel dolgozik szívesen, és két emberkét mondott, ebből az egyik pont nem lesz mikor várhatóan szülünk, így a másikat hívtam fel, és ő ráér, és szívesen vállal, és ő mondta, hogy akkor már érdemes úgy menjek, hogy ő csinálja meg a CTG-(ke)t, és akkor majd ott mindent megbeszélünk személyesen. Amúgy az épp ott lévő emberke csinálná a CTG-t, és ahogy olvastam az őszi babásoknál voltak rossz tapasztalatok. Nagyon szimpi volt. A doktornővel is találkozom még, de úgy időzítettük, hogy akkor megyek be a kórházba mikor ügyel.

Ma ettem egy kis dinnyét is Kép

Kép

Kép
prüntyi

Szia Prüntyi,

drukkolok, hogy jól kijöjjetek a szülésznővel, akihez mész a jövő héten CTGre! Majd írj, mi volt, bár én a jövő héten nem netezek, mert nyaralunk (hálistennek, már alig várom).
Tényleg elkeserítő, hogy ha csak úgy beesel valakihez a visgálatra, akár ilyen mostoha bánásmódban is részesülhetsz (szegény babók, már most produláktatják őket)

Ma megjött a hüsi - most már ehetsz mindenféle finom husikát meg zöldséget is :-)
judittka

Szia Judittka,

Ne is mond kicsit beijesztegetett a babóca, mert az eddigi napok és hetek mozgolódásaihoz képest alig alig mocorog Kép. Nem tudom van e köze ehhez az időjárásnak... Már erőssen gondolkodom, hogy ha nem változik a helyzet akkor holnap bemegyek a kórházba CTG-re.

Borjúpörkölt tarhonyával és tejberízs volt az ebédem, kb negyed adagok mert több nem nagyon férne el a gyomromba Kép

Pr. 34+6

Kép

Kép
prüntyi

Szia Prüntyi,

ez nem az az időszak már, amikor kevesebb helye van ezért nem mozgolódik annyit?
ilyenkor talán elég, ha érzed hogy rendszeresen meg-megmozdul.
Én beszélek, aki teljesen beparázok, ha egyik nap kevesebbet mozog a "megszokottnál" - nem tudom, mit fogok csinálni a végén.
A mi babánk ilyen viharos időben mindig aktivizálódik - zápor idején fáradatatlanul rugdos és boxol amit ér, szóval tegnap meg ma jó kis edzést tart. Viszont ő melegben szokott "ijeszgetni", csak szunnyad naphosszat.
A védőnődhöz nem tudsz elmenni, hogy hallgasson szívhangot, vagy nem olyan jó fej?
judittka

Szia,
A doktornőt próbáltam hívni, de mivel nem vette fel, gondoltam felhívom a szülésznőt akit majd fogadnék (még csak telefonon beszéltünk) és mondtam neki mi a bajom, és mondta, hogy figyelgessem, ha a napi 10-15 megvan akkor nem kell izgulni, de ha úgy érzem ez nincs meg akkor menjek be holnap CTG re (7-13-ig vannak) és mondjam el miért jöttem.

A doktornőről azt mondta, hogy a héten külföldön van és csak 8.-ától lesz.

A védőnőnél nincsenek ilyen gépek, de lehet, hogy holnap de felhívom őt is mit mond...amúgy olyan buján aranyos Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok

Tudomásom szerint a doktornő a héten szabin van. Még nem jártam nála, de szeretnék eljutni hozzá. Ilyenkor amikor Õ szabin van kinél lehet bejelentkezni a magánrendelőjébe? a rendelő tel. száma megvan de nem veszi fel senki, gondolom az aszisztens is szabin van ilyenkor.
K.b. hány hétre előre van betáblázva a doktornő?

Köszi

Móni
mancibébi

Szia Mancibébi,
A rendelő telefonszáma,(ha megvan) cak keddenként 14-tól él, akkor van ott az aszisztens, de lehet, hogy tényleg ő is szabin van.

Pr. 35+4

Kép

Kép
prüntyi

Szia Mancibébi!

1 cipőben járunk, én is szeretnék a doktornőhöz bejutni, de én sem tudom elérni. Viszont a Kismama Magazinban az van, hogy Szerdán (épp ma) 14-15 óra között szaktanácsadó ideje van. Én meg fogom próbálni. A mobilszáma a magazin szerint: 0630/333-56-51. De gondolom ezt is tudod. Ha szabin van, akkor nem tudom elérni, de legalább megpróbáltam. De szerintem lesz, mert pont az előtted lévő hozzászólásban Prüntyi azt írta, hogy 8-ától már lesz. Hát, majd meglátjuk. 1 próbát megér. Te is kisbabát vársz, vagy csak mint nőgyógyász érdekel? Ha várandós vagy, akkor hány hetes? Hogy viseled? Én iszonyúan émelygek, de eddig még bármit ettem émelygek. Hogy lehet ezt megszűntetni? Eddig mindenki azt mondta, hogy ki kell bírni. De valahogy csak lehet elviselhetőbbé tenni. Nem?
Na, megyek egyet sétálni.
Sziasztok!
milkyway

Szia Milkyway

Igen kisbabát várok és hétfőn töltöttem be a 10. hetet. Én is nagyon rosszul voltam, de ez mostmár kezd csillapodni. Hát én is csak azt tudom mondani, hogy idővel elmúlik. Nekem már van egy 18 hónapos kisfiam akivel egyetlen egy rosszúllétem sem volt. Õ sajnos császárral született és azért szeretnék a doktornőhöz elmenni, mert most természetes úton szeretném világrahozni a kisbabámat.Múlthét szerdán beszéltem vele telefonon és Õ azt mondta, hogyha minden rendben van akkor szülhetek rendesen. Már a telefonban is nagyon megnyugtató volt a hangja. Eddig már több orvosnál is jártam, de Õk csak prog.császárral segítenék világra a kisbabámat. Szerintük aki már egyszer így szült az nem szülhet másként.Próbaltam ma hívni,de ki volt kapcsolva a telefonja úgyhogy biztos szabin van még a héten. Hétfőn majd újra megpróbálom.
És te hány hetes vagy? Első kisbabátok lesz?

Móni
mancibébi

Szia Milkyway

Igen kisbabát várok és hétfőn töltöttem be a 10. hetet. Én is nagyon rosszul voltam, de ez mostmár kezd csillapodni. Hát én is csak azt tudom mondani, hogy idővel elmúlik. Nekem már van egy 18 hónapos kisfiam akivel egyetlen egy rosszúllétem sem volt. Õ sajnos császárral született és azért szeretnék a doktornőhöz elmenni, mert most természetes úton szeretném világrahozni a kisbabámat.Múlthét szerdán beszéltem vele telefonon és Õ azt mondta, hogyha minden rendben van akkor szülhetek rendesen. Már a telefonban is nagyon megnyugtató volt a hangja. Eddig már több orvosnál is jártam, de Õk csak prog.császárral segítenék világra a kisbabámat. Szerintük aki már egyszer így szült az nem szülhet másként.Próbaltam ma hívni,de ki volt kapcsolva a telefonja úgyhogy biztos szabin van még a héten. Hétfőn majd újra megpróbálom.
És te hány hetes vagy? Első kisbabátok lesz?

10+2
mancibébi

sikerül 2* elküldenem
mancibébi

Sziasztok lányok,

Tegnap voltam CTG-n a választott szülésznőmnél, és ő mondta, hogy 14.-ig nincs a doktornő (külföldön van), az aszisztenssel mi a helyzet? Ami tuti, hogy 20. án egész nap ügyeletes a kórházban, én is akkor megyek be hozzá.

Szerencsére a babának még esze ágában sincs kijönni.

Pr. 35+4

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Nekünk (férjemnek és nekem) nagyon szimpatikus lett a hozzáállása a Kismama magazinban adott tanácsai alapján. Kép Gondoltam felkeresem. Én is hívtam, de ki volt kapcsolva. Kép Szabin van. Elvégre neki is jár ennyi. Egész évben 24 órában dolgozik, akkor nyáron menjen csak el. Nekünk első babánk lesz, és még nem voltam orvosnál, fogalmam sincs, hány hetes vagyok. KB. 6-7 lehetek.

Prüntyi!

Jól van akkor a kisbabád ezek szerint. Kép Biztosan jól érzi magát. Te jó ég, de szeretnék már ott tartani, ahol Te. Kép Úgy irígyellek.
20-án ügyeletes? Az jövő szombat.
És csak úgy be lehet menni a kórházba, vagy előtte egyeztetni kell? Az is magántarifára megy, vagy ambuláns vizsgálatnak minősül? (Úgy értem, vigyek-e pénzt?)

Sziasztok!

Milkyway
milkyway

Szia Milkyway,
Ha előtte felhívod telefonon és mondod neki, hogy a teszted pozitív, és szeretnél hozzá járni, mikor tudna megvizsgálni...., akkor szerintem úgyis a kórházba hív be először UH-ra (hüvelyi lesz ne ijedj meg!) és az nem volt nekem sem fizetős!

Januárban én is így kezdtem nála! Akkor még olyan messzinek tűnt az a 40 hét erre tessék már itt vagyok a vége felé! Kép Nagyon hamar eltelik ez az idő, meglátod!

Amúgy magánba a vizitdíj 5000,- szerintem korrekt ár!

Üdv., Pr. 35+6

Kép

Kép
prüntyi

Szia Prüntyi!

Köszönöm szépen a választ. Fel fogom hívni feltétlenül. Ha a betege szeretnék lenni, akkor bármikor hívhatom, vagy inkább először hívjam szerdán 14-15 óra között a tanácsadó idejében? A hüvelyi UH milyen? Úgyértem kellemetlen?
Remélem nekem is gyorsan el fog telni ez a jópár hét, és hamarosan én is a 36. hétben leszek.
A vizitdíj valóban korrekt, nem túl sok. Átlagos.

Üdv: Milkyway (nem tudom még hány hét)
milkyway

Nyugodtan hívhatod a mobilján. Mem kellemetlen, csak pisilj előtte feltétlen... Kép

Kép

Kép
prüntyi

Szia Prüntyi!

Rendben. Kép Köszönöm. Akkor jó, ha nem kellemetlen. Feltétlenül útba ejtem a mosdót akkor előtte. Kép Köszönöm, hogy szóltál.
milkyway

Kedves lányok,

a rendelő telefonja azért nem él, mert most pont költözés van, az Akácfa utcába. Szabija előtt beszéltem a doktornővel, akkor azt mondta, hogy egylőre a mobilján lehet tőle időpontot kérni, gondolom, majd ha visszajött, 14.-e után. Azt is mondta, hogy valószínűleg még a egy ideig a kórházban fogadja a betegeit amíg az új helyen be nem rendezkednek.

Prüntyi, örülök, hogy jól vagytok. Elárulod, ki csinálta a ctgt? Milyen volt?
judittka

Szia Judittka,

Én Schlenker Éva szülésznőt fogadom magam mellé, és ő csinálta már a ctg-t is. Semmi extra, két érzékelőt rádraknak, az egyik a baba szívhangot, a másik a méhösszehúzódást nézi. kb. 15 perc az egész.

Hát az akácfa utca sem szebb környék...Kép bár meglátjuk ott hol lesznek...

Pr. 36+2

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Köszönöm az infókat. Jó tudni, legalább nem mentem feleslegesen a Dob utcába.
Melyik Akácfa utcába költözik? Mert én így kapásból 8-at tudok, de lehet, hogy több is van.

Prüntyi!

A szülésznőt a doktornő ajánlotta, vagy szimpátia alapon választottál? A magánrendelőben mennyire vagytok sokan? Úgyértem ha holnap felhívom a doktornőt, akkor fogok tudni a jövő hétre időpontot kapni, vagy csak későbbre?
milkyway

Kedves lányok,

hát, a környék nem lesz jobb, az új hely csak pár percnyire van a Dob utcai régi rendelőtől (tehát "az" az Akácfa utca, ahol a BKV pótdíj iroda is van), de a doktornő szerint maga a rendelő sokkal szebb lesz :-)
Sajnos a pontos címet most nem tudom, buta mód pont eldobtam a borírékot, amin már az új rendelő címe van. De ha felhívjátok a doktornőt időpont miatt, biztos megmondja a pontos címet.
Milky, mindig sok betege van a doktornőnek, de ha fontos egy vizsgálat, biztos megnéz. Az első találkozás biztos a kórházban lesz, és csinál ultrahangot is, ezt a hetedik-nyolcadik héttől érdemes (előtte nem biztos, hogy látszik a szivműködés).
Prüntyi, kösz az infot a ctgről, elég megnyugtató (valaki másfél órás monitorozásról írt) Drukkolok, hogy jól meglegyetek a választott szülésznéniddel!

Minden jót
Juttka
29+3
judittka

Milky,
A doktornőt kérdeztem, hogy melyik szülésznővel dolgozik szívessen és ő két nevet említett, az Évát, meg az Andreát (a vezetékneve nem jut eszembe, de csak egy van belőle).

Azt is megtudtam, hogy úgy dolgoznak együtt, hogy a szülésznő van melletted az elején amíg kb 7 cm ig ki nem tágulsz, aztán a doktornő "vesz át" vagy lesz aktívabb.

sziasztok,

Pr. 36+2

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Judittka!

Köszönöm szépen az utca pontosítását. Ezek szerint a 7. kerületben marad a doktornő, csak a merőleges utcába költözik. Valószínűleg akkor új táblát is kap. Úgyértem, hogy a Dob utcában a falra kiírt rendelési idő nem egyezik az általatok írtakkal. Lehet, hogy régebben abban az időben rendelt, és azóta nem íratta át. (Múlt héten jártam a Wesselényi utcában, és a Dob utcában jöttem ki, és megláttam a kiírást.)Hú, de jó! Már lesz szívműködése!!!! Akkor biztosan a kórházba kell mennünk. A kórházban végzett vizsgálatokra is bekísérhet a férjem? Vagy ez a lehetőség csak a magánrendelőben adott?

Prüntyi!

Köszönöm szépen a választ. Jó ezt tudni, hogy kivel szeret dolgozni. Gondolom a jó viszony (orvos-szülésznő) is szerepet játszik a szülés levezetésében.

Sziasztok!
Milkyway
milkyway

Sziasztok

Tegnap reggel beszéltem a doktornővel telefonon és délutánra be is hívott a kórházba UH-ra. Nagyon aranyos volt minden kérdésemre nyugodtan válaszolt nem sürgetett pedig sokan vártunk rá.Megkaptam a papírokat a vérvételre, vizeletre és adott időpontot a jövőhétre a 12 hetes UH-ra is. A babóca annyira mocorgott, hogy nem tudtuk mindenét megmérni. A doki szerint egy pár nappal nagyobb mint a kiszámolt idő. Azt mondta, hogy pontos adatokat majd jövőhéten tudnak mondani, mert azt az Uh-t egy sokkal jobb felbontású géppel csinálják.Ha megvan minden leletem akkor kell majd újra visszamennem hozzá.

Milkyway neked sikerül beszélned vele?

Manci 11+1
mancibébi

Szia Manci!

Örülök, hogy láttad a kicsi manódat. Én is beszéltem a doktornővel, és örült nekem. Azt mondta, hogy szombaton ügyeletes, és akkor reméli, hogy lesz ideje, alaposan megvizsgál, beszélgetünk egy kicsit. Hát, azt nem mondta, hogy szombaton mikor menjek, csak azt, hogy amikor alkalmas. Hát majd egyeztetek a férjemmel, és elmegyünk együtt. KépMár úgy várom. Kép

Milkyway
milkyway

Szia Manci,

Csak tájékoztatásul mondom, mert nem említetted, hogy mondta volna a doktornő. Az a gép amin a 12. heti és 18. heti UH-ot csináljáj egy 3-4D-s UH készülék, tehát lehetőséged van ott az UH előtt kérni 4D-s felvételeket és képeket is (ha már megjavították, mert múltkor valami baja volt a gépnek) a felvételek és a képek 8000,- (máshol 10.000), de ha csak a sima UH-ról szeretnél felvételt és képeket kérni, az 1000,-. Kazit mindkét esetben vigyél!

Mellesleg nagy élmény volt nekem a 12.heti 4D-s UH, már teljessen emberi formájuk van.

Pr. 36+5

Kép

Kép
prüntyi

Lányok, nagyon örülök, hogy minden rendben van veletek, és szimpatikusnak találtátok a doktornőt! Nekem is nagyon sokat számított az első benyomás!

Írjatok majd az UH-ok után!

Kép

Kép
prüntyi

Szia Prüntyi!

Már úgy várom a szombatot. Kép Szerintetek, ha szombaton csinál UH-ot a doktornő (nem mondta, de gondolom), akkor mit fogunk látni?
Mikor érdemes menni a doktornőhöz ügyeleten belül?
Úgy értem mikor nincs akkora népvándorlás?

Sziasztok!
Milkyway
milkyway

Szia Prüntyi!

Köszi, az infót az UH-ról, árakról stb...
A 12. heti még hüvelyi a 18. heti pedig már hasi UH lesz?
Az apuka is bejöhet?

Milkyway

Biztos, hogy csinál a doktornő UH-t szombaton.
Megnézi, hogy hány babóca van a pocakodban, hogy jó helyen van-e megtapadva és szinte biztos, hogy a szívdobogását is látni fogjátok majd.

Megpróbálok feltenni egy képet a pocaklakómról. A doktornő szerint a mérete alapján valószínűleg idősebb egy pár nappal mint a kiszámított idő.
CRL:44mm
Pontos méreteket majd remélhetőleg kedden megtudok.

Sziasztok

Manci 11+3

Kép
mancibébi

Szia Mancibébi, nekem már a 12. heti ultrahang is hasi volt! (Amiről végül is kiderült, hogy 14. heti) Azt hiszem, először megnézik, hogy látszik-e "kintről", és ha nem találják, akkor csinálnak hüvelyit. Apa bemehet, ha nem zavarja, hogy esetleg hüvelyi UHra is sor kerülhet.
judittka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?