2004.01.22 15:16
Szerző: goczane
Most ismét megnéztem a nyilatkozatod a Jakupcsekben, de több dolog is felmeült bennem:
- szerintem nem dobott, ki hisz önként rohantál ki a rendelőből
- az ötezer forint amit említettél, nem tudom milyen infó, honnan származik, hány kismamát kérdeztél meg, mert én és több ismerősöm is odajár hozzá, és nem adunk neki kötelező jelleggel 5 ezer ft-t. (én speciel hol adok, hol nem, hol ennyit, hol pedig annyit, attól függően, hogy mennyit kell várni rá, milyen vizsgálatra megyek, és egyátalán, milyen kedvem van.) Hangsúlyozom: sokszor nem adok neki pénzt, és sosem tett még csak említést sem arról, hogy esetleg keressek más orvost vagy kórházat.
- arra a mondatra, hogy "nincs meg köztünk a kölcsönös bizalom", nekem az jutott eszembe, hogy arra nem gondoltál e, hogy lehet, hogy rossz néven vette, hogy letámadtad miután bekerültél hozzá, hogy hogyan működik itt az, hogy valaki előbb valaki később kerül be (tudom magamról, hogy 3 óra várakozás után, én sem mindig vagyok szalonképes, és nem is mindig viselkedek úgy, ahogy kellene, hisz ez mindenkit megvisel, nemhogy egy 8 hónapos kismamát, aki amúgy is érzékeny mindenre). Nem voltam ott, nem tudom, ezt milyen hangsúllyal kérdezted, ill. miután nem ismerlek személyesen, nem tudom, esteleg nem volt e túl arrogáns, vagy hiszits a kérdésfeltevésed, amire ő így reagált... Az igazsághoz szerintem hozzátartozik, hogy nem lehet mindenki mindenkinek szimpatikus, így lehet, hogy a kettőtök közt felmerült konfliktus, nem a pénzről szólt, hanem a szimpátia hiányáról. (legalábbis az ő részéről)
Ez hangsúlyozom csak az én véleményem, és nem tudok érdemben állást foglalni, hisz nem voltam ott, nem hallottam kettőtök párbeszédét, de nekem az elmeséltek alapján ezek jöttek le.
Az utolsó gondolat amit hozzáfűznék, az, hogy ha akkor nem rohansz el sírva, vagy egy másik alkalommal higgadtan leülsz vele ezt a dolgot végigbeszélni, valószínűleg nem így alakulnak a dolgok. Arra nem is gondoltál, hogy esetleg neki is lehet rossz napja, hisz ki tudja mi történt előtte, akár a műtőben, akár máshol, és ez mennyire hatott ki rá? Én a helyedben beszéltem volna vele mégegyszer egy másik időpontban. (persze a férjem nem küldtem volna be, ill. nem engedtem volna be, hogy beszéljen a dokival, hisz az akkor másról nem hiszem, hogy szólt csak az indulatokról...)